年初二中午才跟這兩隻小可愛見過面,親歷了一場有驚無險的走貓事件簿,成就了食客們啼笑非的開年日!不足十天後的年十一,食神讓我們再次見面!這趟終於將望圖止渴的牛肉批解決掉了,接近五年的對望和期盼,此刻牛肉批就在面前、吃在嘴巴裡!原來牛肉批 HK$599 不光是牛肉批,還附有沙律、餐湯和紅酒一杯!沙律以特別造型上陣,選用數款沙律雜菜、青瓜和車厘茄,醬汁以橄欖油與陳醋配搭。沙律如平日一樣新鮮爽脆、味道清新可口!而首度嘗試的紅蘿蔔湯,用料足、質感稠密,綜合了甜美的紅蘿蔔、高湯、蒜和香草的豐富層次和香氣!期待已久的牛肉批出爐了,當晚坐上客都為了牛肉批而來,大家都在心裡歡呼起來!牛肉批比預期細小,原來這是大廚定下的一人份,怪不得!牛肉批以專程由法國訂來的迷你甘筍、英國的 Celeriac 和炸薯條作為伴菜!先將這杯特製的牛肉醬汁傾倒在牛肉批上,這個醬汁非常之美味,建議一滴也不要浪費!酥皮的牛肉批配以「SK」自家英國農場的牛面頰肉製作,牛肉餡未算飽滿、但非常濕潤與多汁。牛面頰肉軟腍,調味以簡約及自然為主、突顯牛肉原有肉香和肉味!將牛面頰肉夾雜沾有牛肉醬汁的脆香酥皮入口,美味直達味蕾,再呷一口紅酒,幸福

沙律如平日一樣新鮮爽脆、味道清新可口!

牛面頰肉軟腍,調味以簡約及自然為主、突顯牛肉原有肉香和肉味!將牛面頰肉夾雜沾有牛肉醬汁的脆香酥皮入口,美味直達味蕾,再呷一口紅酒,幸福快要滿瀉了!
首次嚐到連莖的羽衣甘藍,葉片被烘焗得脆嫩交雜、菜香濃烈,怎料莖部也細嫩可口,好想多來一點。而來自法國的小甘筍,不單樣子可愛、更是柔軟甜美!還有上次吃過的 Celeriac,今次以原味展示,其爽甜的特質來得更真更美味。至於「SK」的薯條,不用多說,肯定是信心之選!

吃後,有感一人份的牛肉批實在不夠,來個兩人份也不嫌多!
除了牛肉批,我們亦有緣嚐到加拿到港的龍蝦意大利麵 HK$499。
兩排龍蝦肉、配上由龍蝦膏炮製之醬汁的意大利麵,洋溢著誘人的香氣!
一咬龍蝦肉不單鮮甜過人,那嫩中帶爽的質感確實非常討人,不單滿足感爆升,如斯優質的加拿大龍蝦,更讓我眼界大開!

唯小店沒有自家製意大利麵撐場,是唯一的美中不足!
「SK」為龍蝦意大利麵配備一杯白酒,十分體貼!
一想到未知牛肉批下次出現會是何時?我就像貓咪般用舌尖舔舔嘴唇,潛意識欲索回牛肉批的那份滋味!

2023-02-01
  • 牛肉批
  • 龍蝦意大利麵
2023-02-10 168 浏览
今年的生日飯,老友揀了她的「飯堂」來為我慶祝;原來她一直想在這裏攪次飯局,只因位置有點隔涉,所以遲遲未推介,今次除了味道之外;也想吃少鹽少油;健康無味精的食物,她立時便想起這裏。餐廳標榜天然食材,不使用人工添加劑,如味精、增味劑和防腐劑等等,自然食得安心又放心!店子不算大,全是4至6人餐枱,估計可容納約30個人左右。今次沒有自攜酒,因這兒的餐酒是老闆特意從歐洲酒莊挑選得來,自然有一定水準。一向喜歡湯品,尤其是老火湯,這款「椰子西洋菜木瓜粟米栗子煲豬骨」的用料非常豐富,有西洋菜、粟米、栗子、木瓜、馬蹄、椰子及豬骨;清甜滋潤,飲完還想再添多碗。這款「茨菇燜五花腩」是客家菜,屬新年預訂菜式之一,味道較濃郁,茨菰口感粉糯;有點似薯仔,但又帶沙沙的感覺,吸收了醬汁,非常不錯。東菇及五花肉同樣燜得夠入味,以生菜包裹著吃,更加「青脆」利落。好友特別預訂了兩條海魚- 清蒸越南海花鬼(海班),蒸煮時間剛剛好,肉質鮮嫩滑溜,天生麗質;只配蔥蒜頭抽便已足夠,一落箸便停不了手,本想來碗白飯,但原來還有煲仔飯跟尾,那就只好打消念頭了。此時的清炒豆苗來得正是時侯,清甜鮮爽,不消一會便被吃個碟底朝天了。披了英國國旗
店子不算大,全是4至6人餐枱,估計可容納約30個人左右。
披了英國國旗的大瓦煲揭盅後原來是「排骨煲仔飯」,蒜蓉豆鼓混和了肉味;香氣四溢,排骨烹調入味,一旁的菜心也翠綠清甜。不用說白飯一定是主角,吸收了骨香與醬汁的精華,令人欲罷不能,另一亮點當然是香脆的飯焦,幾重滋味,吃得大滿足!
以為就此完結?只是上半場而已,畫面一轉換上西餐,友人見狀,立時再多揀一支白酒。
先來一個美美的花圃,鮮嫩爽脆的沙律菜配Burrata Cheese,驟看以為是Mozzarella,其實兩者略有不同,它的奶味更香濃,外層Q彈,內餡流心,好吃!
據說羊膝是期間限定菜式,肉質細嫩,羶味偏淡,薯蓉幼滑綿密。吃至此,胃納空間只剩小半,這味只是輕嘗而已。
以蕎麥麵代替意粉,效果相當不錯,有彈性又帶有蕎麥香,想吃點麵食;但又不想吸入澱粉質的話就至啱不過了;加入香草、蒜蓉、橄欖油及辣椒作調味,惹味好吃!
好友說這裏的炸薯條很棒,大家立時起哄(説好的要健康呢😅),粗身薯條外層炸至金黃,外脆內軟,果然無介紹錯!
最後多謝老友特意買來的元朗名物「芒果蛋糕」,超級好味,無言感激!
雖然位置比較隔涉,但食物質素確實好,再加上店主兼大廚的烹調理念,值得專程而來。

Straits Kitchen
地址: 元朗又新街37-51號地下7B3號舖
電話: 36793880
庆祝纪念
生日
延續元朗食事樂趣多的主題,介紹一家老早想介紹、兩口子平均每星期也會去一趟的「飯堂」— Straits Kitchen。「SK」來自英國,進駐元朗區接近六年了,時日不短,可認識或嘗試過的元朗街坊相信並不多,大抵抱有懷疑的心態!懷疑打從「SK」包羅中西麵飯早餐等多樣化的選擇、打從說不上大眾化的價錢,諸如些類等。坦白說「SK」客路並不普及,客人存疑是正常的!個人也經一次又一次的探索,最初喜歡上「SK」舒服的味道、無味精夠健康、選料上乘,兩人用餐都可以有南轅北轍選擇等的元素,其後又了解到「SK」英國自家農場的出品,不單供應英國的「SK」,部份更會運來供香港「SK」的食客,還有英國自家調配醬汁、到歐洲酒莊挑選餐酒等舉動, 漸漸認識到「SK」的另一面。元朗區竟有著一間這樣獨特的餐廳,要不怎會說得上是元朗食事樂趣!最近難得朋友們要求來一個健康的生日會,藉著生日會給一個分享吧。健康主題果然夠壓場,首次自攜酒的數量是零,於是乎有借口一試 「SK」的餐酒!Cheers~我們要求的清潤老火中湯是椰子西洋菜木瓜粟米粟子煲豬骨,味道清甜、 相信連鹽巴也沒多下的無添加自家湯品,讚!清蒸海魚亦是我們指定的,「SK」

Cheers~
清蒸海魚亦是我們指定的,「SK」替我們預訂了兩條泰國的海花鬼 HK$399/條,火喉剛剛好,入口魚香突出、魚質嫩滑細緻,配上「SK」的頭抽豉油,令愛魚的我們連忙叫好,超超超讚的健康蒸魚!
再來的健康選項是茨菇燜五花腩 HK$499,除了選用了自家農場豬五花肉外,亦是農曆新年的特別預訂菜式。
老闆雖來自英國,但依從祖籍客家的傳統做法,不管五花腩肉、茨菇、冬菇、馬蹄均帶有潤醇、香而不鹹的南乳醬汁,可以以生菜包方式來享用!
蔬菜不能少,我要選擇了清炒豆苗 HK$109。雖然豆苗本身不算得細嫩,但少油、少鹽及充滿柔和蒜香的豆苗,欲十分討好及健康,分成兩碟的豆苗最終被全軍覆沒!
排骨煲仔飯 HK$179 是我和老公冬日的至愛,當然要推介給好友們!豆豉蒜蓉用量不多,但煲蓋一開,透人香氣隨即四溢。排骨嫩彈、入味,珍珠米更是吸收了骨香與醬汁的精華,軟糯又迷人,飯焦當然也不缺,味道來得溫婉純美的煲仔飯!
休息了一會,我們又進入下一輪的健康生日會。貪喝的老人又偷偷開了一支白酒,令明明健康主題的生日會,加添了酒精!
不要怪他,大家舉杯吧,Cheers~
前一輪是中式菜式,第二輪嘗試幾道西菜。首先是我至愛的 Burrata Salad HK$129,除了非常新鮮爽口的沙律雜菜,中間既香又滑的流心 Burrata Cheese,當然是沙律的焦點,吃過一定會愛上,除非你不喜歡吃芝士!
本來不該叫煎炸食物,不過「SK」的炸薯條 HK$49 是不能抗拒,粗身、乾爽、外脆內粉,來一客作小小的共分享!
羊膝 HK$499 是期間限定菜式,主要是來自自家農場,所以趁機要一試!
羊膝肉質十分之細嫩,調味則可略為提升,不過配料和薯蓉也十分好吃,當中還選用了特別的西芹根,入口爽彈,口感獨突!
清炒 100% 蕎麥麵 HK$129 是非常健康又惹味的選擇,通常想來些麵食的時候,但又不想接收澱粉的好選擇。簡單的橄欖油、香草、蒜蓉和淡淡的辣味,既香又煙韌,十分好吃,「SK」給我們來了兩碟的份量是對的!
為壽星準備了元朗名物之一的芒果蛋糕!

健康生日會上有不少需預訂和期間限定的菜式,以下是平日不用訂的推介:
各款早餐
雞漢堡
是日老火中湯或西式湯品
味道香而不過濃鹹的雞煲,所以天下雞煲只吃「SK」的!
Fish & Chip
中式蒸䱽魚
非常好吃的燴牛肉飯
蝦球燴飯
不油不膩的乾炒牛河
豬扒炒米
魚味香濃的野生三文魚
湯浸蔬菜

我們還在期待 「SK」的牛肉批,希望盡快可以品嚐得到!

「SK」未必被廣大客路群受落,明白喜歡就是喜歡、不喜歡就是不喜歡,但好肯定「SK」是質素的選擇,有機會試試!

2023-01-19
$200 (其他)
今日係我親愛的好友麵包超人的正日生晨,我們幾條冷食番餐成員早於上星期以為他預早賀壽。選址位於元朗一間很特別的小店Straits Kitchen,這裏並非是一間普通的多國菜餐廳,我覺得它像一間私房菜多一點。如果大家跟我們一樣也喜歡貓咪的話來這兒就更加開心了,因為這裏有兩隻超可愛的小貓咪陪您吃飯。SK原來在英國創立已有幾十年歷史,來到香港主要想給大家可以享用天然無味精的美食,店主更親身到世界角落尋找美酒 ,所以我們這天並沒有帶酒一於品嚐店主的收藏品吧!這枝Coudoulet$999入口順滑清爽,充滿葡萄香氣但絕不甜膩真好喝。Cheers美酒後我們還有靚湯可以再乾碗,這夜我們得到的是西洋菜木瓜粟米馬蹄湯老火湯$10/位。真材實料的老火湯喝下去非常清甜一點也不油膩,好味得連湯渣我也吃光光喔。率先上檯的是新年限定菜式慈菇燜五花$499,慈菇炆得超入味口感粉糯腩肉則入口即化,用上爽脆的生菜包裹一起品嚐增添清爽之餘更可解膩。接著是兩條重量相若的越南海花鬼斑$399/條,這條雌雄同體的游水花鬼斑魚肉紮實鮮嫩,魚味香濃配襯味道一流的蒸魚豉油吃得我們非常滋味。接下來叫了一客$109蒜蓉炒豆苗,雖然並非豆胚

接下來叫了一客$109蒜蓉炒豆苗,雖然並非豆胚但也炒得非常嫩滑,而且菜香十足一點青味也沒有。

我們還點了冬天必吃的Piggy㷛仔飯即是排骨㷛仔飯$179,這個又名殘忍飯真的沒有改錯名為了我們蓋了國旗哈哈!

揭開煲蓋滿滿的排骨鋪在粒粒分明的飯粒上,排骨淋香飯粒乾爽更配有飯焦最喜歡配有滿滿的淋甜菜芯,每人一小碗已經吃得我們很滿足矣。

吃罷中菜之後我們轉一個Style品嚐充滿異國風情的西餐,配酒選了這枝2016 Domaine de la Taille aux Loups$899,淡淡稻草色的白酒用鼻子感受到一股成熟的葡萄香氣,入口豐富圓潤不干澀之餘充滿礦物味真心正。

西餐第一道菜是清爽的Mozzarella Salad$129,滿滿新鮮的沙律菜擁抱著香滑的水牛芝士,花團錦簇的賣相很迷人。

用戶意大利流心芝士充滿奶香加上清甜的番茄、香草、沙律菜,配襯陳年的意大利黑醋、海鹽和黑椒等。吃下口感清爽簡單又美味。

然後這一個賣相非常吸引的是法式紅酒燴羊膝配薯蓉$499,用上來自蘇格蘭高地的羊膝不是車媽媽的菜,但那香滑的薯蓉我就挺喜歡喇。

吃罷薯蓉之後忽然間薯興大發,於是再點來一客炸薯條$49,熱騰騰的粗薯條加上香口惹味的調味粉,說好了的減肥即時拋諸腦後了!

最後還有這份非常令我有驚喜的蕎麥麵$129/份,我們這是兩碟的份量所以非常大碟,充滿蒜香味的蕎麥麵入口很滑溜吃罷還齒頰留香。

然後還有元朗名物金蘋果出品的鮮芒果蛋糕,整個蛋糕也鋪滿新鮮香甜的芒果,配襯香滑忌廉及軟熟蛋糕簡單但好味道大家也吃得非常開心,辛苦清麗村姑一早去買這個生日蛋糕了。

在此祝麵包超人生日快樂、身體健康、日日有食神。
2022年大家也過了不容易的一年!在此我衷心希望大家以後也身體健康、生活愉快。
用餐时段
2022-08-10 260 浏览
平日返工放工,仲要買餸煮飯,打工仔都係出街食。呢間餐廳對自己嘅食物係相當自信,啱唔啱食真係要試過先知。點咗蒸倉魚,炒菜,白飯。魚:有肉地得唻夠滑,冇蒸過龍。本身對豆鼓嘅出現抱住懷疑嘅態度,點知食落去冇個種死鹹辟味嘅味道,而真係提鮮。原本豆鼓係廚師自家製,粒粒均捽碎菜:炒菜就炒菜,好奇問下佢哋係咪落咗糖炒,佢哋話冇。我又再次側哂頭至90度問啲甜味邊度唻,佢哋話,係雞湯。手作工夫精緻到一個點…飯:冇特色,唔會令我注意到啲乜嘅就係好。軟硬適中有飯香,通常出面都唔係成日食倒。整體係:好食啱食。個晚食完唔駛飲好多水,亦都冇因為個口好鹹瞓唔著。Btw個菜色叫「兒時回憶」,都令我忍唔住諗起細個放學返屋企同爸媽食飯嘅時刻。食到呢餐晚飯,平常簡單但幸福,得來不易。
平日返工放工,仲要買餸煮飯,打工仔都係出街食。

呢間餐廳對自己嘅食物係相當自信,啱唔啱食真係要試過先知。

點咗蒸倉魚,炒菜,白飯。

食到呢餐晚飯,平常簡單但幸福,得來不易。
兒時回憶
2022-08-07
用餐时段
兒時回憶
2022-05-15 291 浏览
今日同朋友諗住試吓新嘢,經過門口覺得幾特別諗住入去試吓,我叫咗一個英式全日早餐,朋友仔叫咗一個港式早餐。滿心歡喜,點知上到嚟貨不對辦,Menu上面係炸薯角,但係上到嚟係白烚薯仔咁樣,煎腸仔咸到苦,朋友個公仔麵又硬又冇味,午餐肉勁鹹完全食唔到!英式早餐成$200,港式早餐成差唔多$100,完全冇佢應該要有嘅質素,根本對唔住個價錢。而且冇服務但收服務費,真係又貴又難食,真係請我都唔去,唔會再有下次!!

2022-05-14
等候时间
1 分钟 (堂食)
$700 (早餐)
2021-08-10 430 浏览
服務態度超差!!!比錢買難受 ,野食唔算特別好食,價錢亦都唔係平,但係好似要睇人面色嘴臉咁,唔知以為係我打緊佢工,不知所謂,純粹行經過入去試下,無諗過差成咁,從來未試過要係哩到比差評一間餐廳,哩間真係衰到要為左要比哩個差評,特登又要開ac又要打咁多字
2021-08-03 299 浏览
STAY AWAY. serving a dish with chicken gone bad is terrible, but the unapologetic attitude is worse. should have notice the red flag, its empty during lunch, i think its probably in the end of its lease and the attitude shows. worse thing it only charge me for the coffee, and its $37 for regular char chan teng coffee.

在剛過去的聖誕節,我跟好姊妹一起走到天水圍悅品天秀酒店 Christmas Staycation!聖誕節當日,趁大家難得走入天水圍,順道找找住在元朗的靚太食友!幸好!多謝她百忙抽空陪我們食午餐,她推介一間位於元朗又新街的英式餐廳 Straits Kitchen! 我們趁大好機會請她食飯!她很貼心,預先為我們訂座!餐廳要求用餐時間 1.5小時!當時中午,只有幾枱客,尚未 full!由於她是熟客,所以,老闆娘好好招呼我們呢!由門外到室內,走英倫風格裝潢;最吸引我視線,絕對非一個巨型寵物籠莫屬嘞! 原來養了兩隻小貓,牠們優哉悠哉留在吊床上,一副寫意的樣子!實在好可愛,牠們的視線又好似望住我們這枱,真有趣!聖誕節期間,店方供應午市聖誕節大餐,卻索價 $799+10%,嘩!堅離地價!最後,我們決定散叫!上桌次序:熱檸檬露蜂蜜茶 $48比坊間西餐廳的熱檸檬茶,其檸檬酸更強,酸中帶甜,不錯喝又開胃!Garlic Prawn $199/ 6隻視乎隻數而定價!地中海蒜片海蝦惹味香濃!大隻的蝦既爽口又入味!Pancet Fettuci $139不知道是否自家製意粉,口感煙韌討好又掛汁入味!也是三款當中最合

我們趁大好機會請她食飯!

她很貼心,預先為我們訂座!
餐廳要求用餐時間 1.5小時!
當時中午,只有幾枱客,尚未 full!
由於她是熟客,所以,老闆娘好好招呼我們呢!

最後,我們決定散叫!
上桌次序:
熱檸檬露蜂蜜茶 $48

熱檸檬露蜂蜜茶
Garlic Prawn $199/ 6隻
視乎隻數而定價!

地中海蒜片海蝦惹味香濃!大隻的蝦既爽口又入味!

Garlic Prawn
Pancet Fettuci $139
不知道是否自家製意粉,口感煙韌討好又掛汁入味!
也是三款當中最合我們胃口!

Pancet Fettuci
Filet Risotto $499
這款最唔抵食,
絕對是晚餐價!

論個飯及菜實在好平凡,沒有什麼特別可言!

豬柳份量幾多,尚算有肉汁,墊底的炒洋蔥清甜可口!
白飯選用珍珠米,雪白飽滿更飽肚!

Filet Risotto
第一次來幫襯,的確被價錢嚇怕而令人有點卻步!
食物質素屬於中上!
加上在店內養貓,衛生方面都要扣分,整體 OK!
2020-12-25
庆祝纪念
圣诞节
熱檸檬露蜂蜜茶
Garlic Prawn
Pancet Fettuci
2020-12-13 487 浏览
第一次打食評因為呢間野真係太差其實要做到又難食、性價比又低,仲要服務態度差,三樣野都中晒都真係幾難同埋點解openrice冇得比零分?話說個日喺元朗睇完牙諗住近近地搵間野食見佢冇乜人,lunch time得一枱客,我地都唔小心冇懷疑入左去入到去個女人(唔知係咪老闆)已經黑口黑面,好似我地做錯野咁重點黎啦,野食到左完全唔覺得佢值呢個價錢粟米肉粒飯加幾隻雞翼、肉醬意粉味道完全係自己屋企整到⋯而呢度已經2百幾蚊⋯除非你好好食/ 服務態度好好先對得住呢個價錢最過份係佢仲要消費疫情例如個咖喱吉列豬扒飯原價$169,疫情價$89⋯其實佢係咪當人白痴?忠告大家唔好亂入,除非你想比錢買難受,歡迎你試下
第一次打食評因為呢間野真係太差
同埋點解openrice冇得比零分?

話說個日喺元朗睇完牙諗住近近地搵間野食
入到去個女人(唔知係咪老闆)已經黑口黑面,好似我地做錯野咁
重點黎啦,野食到左完全唔覺得佢值呢個價錢
粟米肉粒飯加幾隻雞翼、肉醬意粉

最過份係佢仲要消費疫情
例如個咖喱吉列豬扒飯原價$169,疫情價$89⋯
其實佢係咪當人白痴?

忠告大家唔好亂入,除非你想比錢買難受,歡迎你試下

2020-11-22 399 浏览
一個字:伏。見未試過即管試下,點知中伏。老闆娘態度好有問題,完全唔想做生意咁款。D嘢點好食都好,係真心貴,性價比低,重點係要邊食邊受氣。一入去果陣佢唔理你,要叫幾次先應。全程粗聲粗氣,態度惡劣,好無禮貌。埋單果陣個老闆娘會Mark up 個數,名名應該找多4毫子,佢會好似的士佬咁唔找。呢樣事小,食得唔開心事大!總括嚟講,間嘢服務極差(尤其是個老闆娘),同澳牛有得輝,咁唔想做不如執左佢算。除非你有被虐傾向,否則建議你去第二間。我就唔會再去架啦。
一個字:伏。

見未試過即管試下,點知中伏。

你點在餐牌上的菜式價錢與食品性價比低;你點不在餐牌的特色菜式更會在賣單才知價錢「非一般」,這間的特色是似熟賣熟,不熟不吃,隨便定價。很多菜式味道亦都偏咸,反映後態度不好。你可一試,但會後悔。若已一試,應沒下次。
你點在餐牌上的菜式價錢與食品性價比低;
你點不在餐牌的特色菜式更會在賣單才知價錢「非一般」,
這間的特色是似熟賣熟,不熟不吃,隨便定價。
很多菜式味道亦都偏咸,
反映後態度不好。
你可一試,但會後悔。
若已一試,應沒下次。
今日十二點零到元朗睇中醫,見有間西餐幾地道又冇咩人,就入去試下,那個應該是老闆娘,但老闆娘態度極差,都算,依家疫情咁利害,見佢地餐具唔太乾淨,攞杯水黎洗下,等左幾分鐘就攞樽好似pizzahut那款同類型水過黎,到埋單後先知中伏,原來水要收30元,我同佢講你俾水我冇講要收費,佢答都唔答我,喺另一張枱攞個牌俾我睇,講我地有寫架! 咁又真係有寫,但我張枱冇放個牌囉,其實洗一洗你d餐具又點會知你要收30呢?我覺一支水$30 好大問題,咩水黎?俾水魚飲?個餐味道算唔錯又點?但有冇從客人方面去諗?唔想做多樣service 都唔需要收$30 一支水,你支水係咪水喉水都成問題,就算你自己整嘅蒸餾水又點? 其實好多茶餐廳,西餐廳都有俾杯水客人,不論客人是否需要飲,其實係你對客人嘅一種尊重,冇下次
2020-04-05 486 浏览
Order for two dishes. High priced but at only average quality not impressive at all.The taste are so so, nothing special and won’t make you feel superb.Decoration is fine but I’d say not very comfortable. Won’t offer water for free, need to purchase a bottle of water.Service is fine.All in all - Won’t go again, completely over priced and not worth it.

Service is fine.

等候时间
20 分钟 (堂食)
  • Nope
2020-02-16 476 浏览
元朗一向出名多好野食,今晚食完飯入來遊車河,經過Straits kitchen就入來食甜品。🥰本身餐廳晚市主要做西餐,但甜品都有成十款選擇,今次就揀左brownie配 vanilla ice cream。聽講係店主喺英國嘅媽咪自己整完再空運翻來,唔係成日有咖🥳🥳Brownie口感好實淨,好濃郁嘅黑朱古力味配合香口嘅果仁,加埋伴碟嘅芒果醬,可以中和翻冇咁漏。下次會再來試埋佢嘅主菜☺️