2017-02-27 462 浏览
今晚我們行過旺角煙廠街見到有間用籃球做主題嘅餐廳叫「Snkrholic」嘅店內環境裝修吸引著,店內放咗有限量版波鞋、Michael Jordan同Kobe Bryant兩代籃球之神嘅簽名珍藏球衣同相片等等等等⋯⋯所以每位作為超級籃球迷,都必定要嚟朝聖一下!Roman Burger嘅漢堡包採用竹炭包,而且包嘅頂層灑咗辣粉整成91,91係Michael Jordan復出之後著嘅號碼,真係相當有心思,軟熟嘅竹炭包夾著香甜嘅炒洋蔥、蕃茄、生菜、芝士、煙肉同漢堡扒,漢堡扒嘅肉質極之鬆化,肉汁超多,肉味非常濃郁,而且相當厚身,最好係無「騷」嘅味道,真係超正呀!Pork Ribs嘅外層燒得好香脆,有一陣焦香味,肉質非常鬆軟,醬汁嘅味道相當香甜惹味!另外!值得一讚係其中一位女店員嘅服務態度好親切有禮,會因應人客嘅要求去幫人客影相留念!
所以每位作為超級籃球迷,都必定要嚟朝聖一下!
真係相當有心思,
肉汁超多,肉味非常濃郁,而且相當厚身,
最好係無「騷」嘅味道,真係超正呀!
Pork Ribs嘅外層燒得好香脆,
有一陣焦香味,肉質非常鬆軟,醬汁嘅味道相當香甜惹味!
Pork Ribs
Strawberry Mojito
2017-02-26
Pork Ribs
Strawberry Mojito
2017-01-25 823 浏览
雖然小弟唔喺籃球迷,但晌公牛最顛峰嘅時代,都識邊個喺佐敦、柏賓、洛文,最佳拍檔三劍俠。嚟到依間新奇波鞋鋪「Snkrholic」,無鞋賣,但可以買醉,店內唔少外地及本土手工啤,更有唔少餸啤酒嘅小食。講到Snkrholic,唔可以唔提佢嘅環境,店舖地方唔大,但絕對有唔少對籃球迷嚟講嘅亮點,由門口到室內,不難發現「珍藏」,簽名球衫、絕版波鞋,又有啲搞作嘢,天花光管籃球場,就連夾餐牌用嘅墊板都喺塊球場作戰板。同老友研究吓有咩好食先,頭版就喺一個任飲晚餐,兩個鐘任飲,加一款主菜,好飲之人嘅超抵之選,不過,我哋真喺高興吓啤一啤,而老友亦知我唔喺好酒之人,所以,依個晚餐唔喺好啱我哋。反而,小食就啱我哋啲,不過,唔知喺咁啱得咁橋,定唔好彩,打算叫嘅幾款嘢食都無貨,如遠程大炮、籃板皇意大利飯,感覺有啲可惜啫。咁就順便介紹埋店家供應嘅飲品,晌餐牌內你會搵到多款世界各地嘅特色生啤、手工啤,為照顧小部分唔飲酒嘅客人,亦有啲非酒精嘅選項。而有部分手工啤則未有列入餐牌內,但就全放晌水啤前嘅嘅位,唯一麻煩啲喺要走埋去逐支睇喺乜,不過,亦可以詢問店員有咩推介,此外,無標價錢亦喺另一麻煩事,吓吓要問價錢好似有啲尷尬。D
,店內唔少外地及本土手工啤,更有唔少餸啤酒嘅小食。
手工啤
手工啤
Day of the Dead $88

老友所揀支手工啤酒精度只喺8%左右,所以,飲咗唔使死。佢話支啤酒幾好飲,麥味重,又帶微微果香,原來成份中有加入啲菠蘿,頗有個性。
Day of the Dead
Day of the Dead
Snkrholic Good Good Beer $118

我就乜都唔識,淨喺識叫店員介紹支酒精無咁重嘅推介俾我,而依支同本地薑「麥氏釀酒廠」合作嘅手工啤就真喺啱晒我。因為一來酒精度只得5%,二來加入紅菜頭汁釀製,故倒出嚟嘅啤酒都紅紅哋色,非常之易入口,味道輕怡。
雙層味覺薯條 $55

底下墊咗啲沙律菜,而幼身薯條塞滿小鐵罐,咁何謂「雙層味覺」?就喺除混和芝士醬之外,仲加咗啲藍莓醬,唔算話超驚喜,但就幾得意。
雙層味覺薯條
鵝肝窩巴配蘋果醬 $88

啱唔無晒窩巴,店員問改用多士介唔介意,我哋都無乜所謂嘅。一客有兩件,賣相做得幾靚仔,而且鵝肝都幾大件,蘋果醬塗滿晌多士上,夾埋件鵝肝一口咬落去,油香盤繞於口腔中。
鵝肝窩巴配蘋果醬
鵝肝窩巴配蘋果醬
洛文漢堡 $98

餐牌中嘅漢堡三劍俠,唔知點解佐敦竟然喺「身價」最少嗰位?而我哋就揀身價最高嘅洛文漢堡(牛肉漢堡),以竹炭包夾滿多款材料,有炒洋蔥、煙肉、芝士、牛肉、蕃茄、生菜,口感豐富,件漢堡牛超厚之餘,肉味濃,又鬆化。
西班牙豬鞍配蜜糖芥末汁 $128

個西班牙豬鞍做得有板有眼,並伴有薯菜,不過,都只喺普通嘅沙律菜搭啲脆炸薯條,而豬鞍幾有肉味,肉質帶點爽,百零蚊貨仔都唔抱太大期望,但依家食落都算唔錯。然而,個蜜糖芥末汁似燒汁多少少,因為覺得個芥末味唔突出。
西班牙豬鞍配蜜糖芥末汁
我哋正餐時段嚟,客人唔多,但越晏越多人,啲人都喺啤一啤,嗌啲小食。晌度啤吓感覺又幾輕鬆自在,食物質素唔好期望太高,如果喺籃球迷,更可睇睇番電視所播放嘅昔日精彩比賽片段,話題相信會更多
2016-09-24 1266 浏览
返學時代嘅我,除咗跑步、羽毛球、網球、排球、單車之外,最愛就係籃球,偶像當然只有Michael Jordan喇,雖然唔係最瘋狂,但係都借有唔少Jordan波鞋,但係我只係儲 BB鞋,大人鞋其實唔多,因為根本都唔捨得著,所以當我知道旺角開咗一間用Jordan波鞋做招徠嘅食店,就已經非常想試~~餐廳天花有一個由LED燈砌成嘅小型籃球場座位旁邊放咗好多有關籃球球星嘅相,有我最愛嘅Jordan同我最憎嘅Kobe,我呢啲忠粉當然要坐喺Jordan下面喇~~巴馬火腿凱撒沙律 - 呢個凱撒沙律份量唔係太多,我地一行4人唔係好夠食,哈哈,同埋佢係拌好晒先再入碗,所以唔需要擔心食前要自己喺個碗仔入而拌勻小食拼盤 - 水牛雞翼、南乳雞翼、煙肉芝士春卷、芝麻蝦多士 - 我最鍾意食個南乳雞翼、芝麻蝦多士,我之前食過左麟右李果個蝦多士……嘩…油到一個點,雖然蝦多士係炸,一定係油,但係至少呢間都吸咗先上碟海蝦忌廉天使麵 - 係有少少嫌啲汁唔夠,味道唔錯,天使麵夠乾身,唔會黏埋一堆鮮蕃茄泡菜芝士煙肉漢堡 - 大少話想試吓啲新嘢,所以就order咗呢個泡菜芝士漱堡,個泡菜都幾辣,食到大少大汗疊細汗,除咗辣咗少少之外,
餐廳天花有一個由LED燈砌成嘅小型籃球場
鮮蕃茄泡菜芝士煙肉漢堡 - 大少話想試吓啲新嘢,所以就order咗呢個泡菜芝士漱堡,個泡菜都幾辣,食到大少大汗疊細汗,除咗辣咗少少之外,味道出奇地好,泡菜、芝士、漢堡扒好夾
题外话/补充资料: 老闆話佢好想有一日買晒1-12代,喺牆度整個鐘,唔知佢幾時可以呢﹖
2016-09-23 561 浏览
前幾天試咗,超唔掂,唔係啲酒唔好飲,只係比咗150蚊,諗住可以飲到佢個list裡8種手工啤酒啦,但訂位時職員話得5種,咁都好啦。點知去到鋪頭坐低咗,佢話有啲未返貨,得3種可以揀,好啦,中咗伏冇計啦,焗飲。首先大家點同一款啤酒試吓,咁條女就黎一揸及4隻杯。第一杯,我都唔駛9秒9飲完,因為隻杯細,咁冇問題啦,再order過,佢就話啲人未飲完,冇得refill 一揸 ,我當堂打個突,咁我問佢我一個人refill得唔得,佢話咁做冇問題,我心諗,駛唔駛吓,你比一揸我地,我地清晒先比返隻大樽你,你照refill有乜問題呀?諗唔明。 咁算啦,因為最終都自己有得refill, 如是者試晒佢當日極少選擇嘅手工啤酒(強調個晚得3種)。咁第4杯返轉頭,飲返隻最強酒精嘅咖啡味嘅啤酒,最搞笑嘅答案終於出黎,個女職員話呢隻款嘅啤酒冇晒喇,飲晒喇,當時我地真正相信入錯咗間黑店,我地4條友飲咗一杯呢隻款就話冇晒,咁我地唯有飲剩餘個2隻味啦...講完飲酒,我地都試咗呢間野嘅晚餐同小食,答案唔多講,8個字講晒,就係"價錢頗貴,份量極少",我都冇叫雞翼,因為上咗openrice睇過comment話佢50幾蚊得3隻雞翼,諗住可以避開一劫,叫牛扒同意大利飯啦,牛扒98元,但size細個我女友手掌,薄過三文魚,味道衰過茶記。唔掂,飯就好啲,但都頗少份量,埋單每人350,總之呢間野我地唔會再幫襯。
2016-09-18
2016-09-01 514 浏览
因為男朋友睇到網上做緊優惠 著球衣就可以免費送一個神戶牛鵝肝芝士黑松露醬漢堡 見到咁吸引 所以試一試我地叫左兩杯手工啤酒 一杯係麥子鹽田 都易入口 幾重麥味 另一杯係badger golden gory 入口有桃味 好好飲漢堡都好重黑松露味 好香 鵝肝加埋漢堡更加好味 神戶牛就正正常常 唔會好硬 餐廳雖然唔大 但坐得舒服 比較似外國設計既餐廳 另外都有十幾款手工啤選擇 食物種類都多 有漢堡 意大利面同飯仲有小食拼盤 都幾值得一試!

都幾值得一試!

Kobe  Burger
2016-08-30
Kobe  Burger
2016-08-01 1713 浏览
今日夜晚收工,約左朋友一齊行mk shopping!行到餓餓地!準備搵d野醫下肚!咁岩行到附近,見到一間叫Snkrholic既野,見入面有野食,又有得睇下鞋擺放不少球鞋波衫,牆上掛滿球星相,跟住同朋友一齊決定就呢間啦!入到去,即刻見到好多人,然後就係好多關於籃球既野,仲有好多好靚既限量版ball鞋坐低先點左兩杯野飲Smoothie Cider Lactate乳酸味,Smoothie Light Strawbarry士多啤梨味。味道好濃郁,飲落去唔會太甜,又冰涼,最岩就係家陣呢d天氣,消暑解渴!Smoothie Cider Lactate另上一支梳打水,倒落冰山上面,氣泡湧上來,係一種視覺感受香煎羊仔柳配薄荷燒汁Grilled Lamb loin with Mint Gracy好有羊味,羊肉肉質控制得好,味道上食落唔會鹹,加上薄荷燒汁羊味更加出!個薯蓉係我最鍾意既,超好味,好似加左d奶落去咁,有d奶味,又幼滑!另外我地都叫左呢個小食煎蟹餅配黑松露芝士醬Home made crab cakes with truffle pressing 蟹餅真材實料,啖啖蟹肉配黑松露沙律醬,口感好豐富,一
今日夜晚收工,約左朋友一齊行mk shopping!

,Smoothie Light Strawbarry
蟹餅真材實料,啖啖蟹肉配黑松露沙律醬,口感好豐富,一客三塊。煎到表面微微燒焦,賣相不錯。趁熱食就唔會咁油,口感細膩。
而黑松露既香味特別係個醬,如果可以再多幾舊就好啦!

仲有牛扒板燒牛肉眼扒配乾蔥紅酒汁
,選了7成熟火候控制得宜,肉質都不會好硬,肉汁又鮮甜,牛味濃郁,配上乾蔥紅酒汁,味道淡淡的帶出,令肉眼扒更美味,味道上黎講而且肉味很濃,入口夠腍,那乾蔥紅酒汁不會很濃味,不會影響本身的肉味。
2016-07-29 1231 浏览
早前睇雜誌介紹到一個以籃球的餐廳,今次就特別同米仔連同Jordan愛好者一齊去朝聖!一入店內,看到牆上的相片、簽名波衫、波鞋等,唔知還以為係一間鞋店呢!米仔望見就已經哇哇聲,我的友人仲專登著埋對Jordan 鞋(唔知第幾代)去朝聖。我就最欣賞天花上LED造成既球場,可見店主的心思!Smoothie Light Mango 一個高身的杯內有香濃的芒果沙冰,上邊放著一個裝滿梳打水的燈泡,賣相非常吸引!芒果沙冰的份量減少了,梳打水會隨著流下,非常解渴!小食拼盤小食拼盤,集合了水牛雞翼。南乳雞翼。煙肉芝士春卷。芝麻蝦多士,即叫即炸水牛雞翼。已砌成半塊的雞翼只帶有一條骨,容易進食,水牛雞翼的秘製醬汁,酸酸甜甜,很惹味!南乳雞翼。帶有南乳味的雞翼,不太咸,非常香口!煙肉芝士春卷。香脆的春卷皮包著煙肉及芝士,香濃的芝士帶著煙肉粒,是一流的小食!巴瑪火腿凱撒沙律沙律用一個大高杯盛放著,賣相不錯!看似份量少少的沙律,原來都可以份量四小碟。面層有芝士粉、巴瑪火腿、蕃茄,下層的每塊沙律菜都沾有凱撒沙律醬,整個沙律都很新鮮爽甜!板燒牛肉眼扒配乾蔥紅酒汁 肉眼扒面層煎得微焦香口,今次點了七成熟,肉質有質感,但不
我就最欣賞天花上LED造成既球場,可見店主的心思!
Smoothie Light Mango

芒果沙冰的份量減少了,梳打水會隨著流下,非常解渴!
小食拼盤
南乳雞翼。帶有南乳味的雞翼,不太咸,非常香口!

板燒牛肉眼扒配乾蔥紅酒汁

肉眼扒面層煎得微焦香口,今次點了七成熟,肉質有質感,但不會覺得韌,伴碟的還有秘製醬汁,配合一起食都不錯!
扒下還有翠肉瓜及薯蓉,翠肉瓜弄得爽脆,薯蓉很綿滑!
其後還發現店主還用波鞋改裝成喇叭!好型呀!

板燒牛肉眼扒配乾蔥紅酒汁
呢日係全球為之瘋狂既捉小精靈日,當然包括我男朋友都瘋狂在內😑做女朋友當然要陪佢去瘋癲一下🙈經過煙廠街見到Snkrholic既門面比佢吸引左,見肚餓入去試下先餐廳門面招牌會比人誤以為係波鞋店,但實質係一間以波鞋做主題既酒吧餐廳,店鋪放滿著不同既限量版波鞋,時下興既pump fury 鞋都有呢對波鞋係speaker 中學時已經非常喜歡Kobe Bryant,今日黎到呢間藍球主題餐廳,望見牆上貼滿了佢既英姿,就連佢既簽名球衣都有,真係勁興奮🙃食物方面我地叫左一款小食同2款主菜香煎蟹餅配黑松露沙拉醬 (7/10)個人覺得唔太特別,口感好鬆軟,但味道較淡,唔覺有蟹肉味,不過黑松露沙律醬真係食得出濃郁既松露味,蟹餅要沾勁多醬汁先好食🙈香煎羊仔柳配薄荷燒汁 (8/10)喜歡食羊肉而又怕so味既人就岩哂,羊柳叫了7成熟,肉質嫩,配合薄荷汁食用更突出羊既味道,伴菜放位有心思,薯蓉都非常香滑,正!牛肉眼扒配乾燒蔥紅酒汁 (8/10)肉眼扒勁大塊上陣,牛叫了5成熟,男朋友切時都已經感覺到夠嫩😆,入面肉係紅色,好香牛味同埋肉質都好嫩滑唔會un, 好 juicy ,不過略嫌紅酒味唔夠濃,食落感覺似黑椒燒汁多d,

呢對波鞋係speaker
食物方面我地叫左一款小食同2款主菜

香煎蟹餅配黑松露沙拉醬 (7/10)
香煎羊仔柳配薄荷燒汁 (8/10)
牛肉眼扒配乾燒蔥紅酒汁 (8/10)
肉眼扒勁大塊上陣,牛叫了5成熟,男朋友切時都已經感覺到夠嫩😆,入面肉係紅色,好香牛味同埋肉質都好嫩滑唔會un, 好 juicy ,不過略嫌紅酒味唔夠濃,食落感覺似黑椒燒汁多d,不過整體都好食
飲品
Smoothie cider
飲品勁大杯,同男友每人一杯飲唔哂😅,賣相精緻,上面係水果味既沙冰,自己倒入梳打水,夏天消暑一流!
2016-07-25
2016-07-26 395 浏览
小食拼盤有燒肋骨, 賣相幾好, 咬口不錯, 都幾JUICY, 每啖都有燒汁既香味, 齒頰留香用上燒烤汁烤真係好夠味,而且烤既時間剛剛好雞翼,新鮮炸起熱騰騰,好味炸春卷幾特別,入面係煙肉同芝士,雖然係炸物但入口唔會油膩,而且仲係好脆。口入面滿佈煙肉同芝士,哈哈呢個小食份量十足!賣相係討好既,肉質都算幾嫩身,易入口,放入口咬兩口就融化肉汁方面,唔太多,但紅酒汁可以彌補返肉汁既不足,口感同味道都唔錯!這個板燒牛肉眼扒配乾蔥紅酒汁選了七成熟,肉汁鮮甜,牛味濃郁配上乾蔥紅酒汁,令肉眼扒更美味雖然七成熟,但入面的色澤非常美麗,而且肉味很濃,入口夠腍,乾蔥紅酒汁唔會好濃味,唔會影響本身既肉味
用上燒烤汁烤真係好夠味,而且烤既時間剛剛好

雞翼,新鮮炸起熱騰騰,好味

口入面滿佈煙肉同芝士,哈哈
呢個小食份量十足!
賣相係討好既,肉質都算幾嫩身,易入口,放入口咬兩口就融化

這個板燒牛肉眼扒配乾蔥紅酒汁選了七成熟,肉汁鮮甜,牛味濃郁

配上乾蔥紅酒汁,令肉眼扒更美味

2016-07-12
等候时间
7 分钟 (堂食)
Hanging around Mong Kok on a heat-melting afternoon, me and my friend happened to pass by this basketball-themed cafe that was quite unexpectedly quiet, and we got ourselves two main dishes and one appetizer, and ofcourse, some drinks to quench our thirst! Edison Square $48 Grapefruit+MangoSmoothie Light $68 Strawberry自家製香煎蟹餅配黑松露沙律醬 $78Home made crab cakes with truffle dressingThe crab cakes were a bit dull and dry when it came at first place, yet it was made appetising when dipped into truffle

Smoothie Light $68 Strawberry
自家製香煎蟹餅配黑松露沙律醬 $78
The crab cakes were a bit dull and dry when it came at first place, yet it was made appetising when dipped into truffle dressing, lusciously inviting!
海蝦忌廉天使麵 $98
Angel Hair with Shrimp Cream Sauce
Was quite impressed with the creaminess and delightful flavourings of the shrimp sauce! Delectable dish!
香煎羊仔柳配薄荷燒汁 $148
Grilled Lamb loin with Mint Gravy
Very hearty meat grilled just right! Garnished with some side vegetables and mint gravy was definitely THE THING! Condiments were on spot too!
2016-07-05
  • 香煎羊仔柳配薄荷燒汁
2016-07-24 217 浏览
一個NBA迷的朋友介紹了旺角一間以籃球鞋為主題的餐廳,叫我一定要去朝吓聖。不過如果店內的鞋盒都全係Jordan鞋盒,電視播的球賽係Jordan就完美。我最喜歡的兩代波神。最BUY呢一個光管球場香煎羊仔柳配薄荷燒汁,五成熟,羊柳其實煎得多過五成,不過都UNDER七成嘅,所以入口都好嫩,唔硬,食完都唔駛用牙簽,用料同味道不錯,不過冇乜羊羶味。薄荷燒汁,感覺不到有薄荷味,可以我係薄荷怪,但同羊柳配上,是可以。這道菜,喜愛羊的你,又不要羶味,值得一試。Smoothie Cider西瓜味,杯內分了下層為普通冰粒,上面為西瓜沙冰,再把一大枝梳打水慢慢的倒入,份量足夠兩人飲。飲時,記得要將西瓜沙冰一起溶化,否則你全程只係飲普通的梳打。
我最喜歡的兩代波神
最BUY呢一個光管球場
2016-07-23
這間以籃球為主題的餐廳擺放不少罕有的球鞋或波衫,牆上也掛滿球星在球場上的英姿,是籃球愛好者不能錯過的一間店子!第一次坐高凳咁舒服,仲可以靈活地轉來轉去,最岩坐不定/ 郁身郁世既球迷;底下備有儲物籃供食客使用, 不需要擔心隨身物的去向。無論是頭上的燈飾、抑或是餐牌板也是採用籃球場的設計,店子處處可見與籃球相關的的事物,有機會真是要與身邊的籃球發燒友來朝聖~剛才聽到店外店員在宣傳店子的招牌菜,聽到有Hamburger, pasta, risotto, main dishes。主菜點了 香煎鮮魚柳配金蒜牛油 $118撒上一堆爆香了的蒜粒,香氣撲鼻,令人食指大動~伴碟裝飾有紅、黃蕃茄和炒香的翠肉瓜,清新自然度大大增加!旁邊的牛油薯蓉落足牛油,又有少少咸香,與魚柳一併食十分match!無睇錯應該是蘆魚,難得不會「諧口」和散開,連皮微煎得十分香口春雞 配黑松露燒汁 $128賣相擺位落足心機,一刀切開燒雞是十分乾淨俐落,不會難切,肉質鬆軟,沾上惹味燒烤汁,使雞肉多一份濃郁的口感~小食點了煙三文魚凱撒沙律 $88師父撒上芝士粉在切片的三文魚上,使味蕾增添多一份「芝味」。不得不說沙律菜好新鮮爽脆,每一口
主菜點了 香煎鮮魚柳配金蒜牛油 $118
春雞 配黑松露燒汁 $128
小食點了煙三文魚凱撒沙律 $88
師父撒上芝士粉在切片的三文魚上,使味蕾增添多一份「芝味」。
不得不說沙律菜好新鮮爽脆,每一口都食到「chop chop」聲,好明顯是從成棵生菜再堆砌而成的「獎杯」。伴上開胃的醬汁,不知不覺胃口大開了,愈吃愈起勁~
另外一個焦點是餐廳的特飲,Special drinks 果然是名不虛傳!
朋友呢杯 Edison square $48
揀選了 Apple and strawberry 口味,滿滿的水果香氣,
燈泡玻璃瓶的賣相精緻,從外觀察會見到內有蘋果粒粒,口感更豐富!
Smoothie cider $48
我呢杯 蜜瓜 melon 冰山真是不得了!得兩個人分享才可以呢!
另上一支冰震的梳打水,倒落個冰山上面,氣泡即時發燒般湧上來,啖啖都是密瓜的甜味~

• Smoothie cider
  • 香煎鮮魚柳配金蒜牛油
  • 春雞配黑松露燒汁
  • Edison square
2016-07-18 265 浏览
我十分愛去cafe度HEA坐過下慢活生活,早前就同屋企人去了MK行街,當行到累時候又想搵下餐廳坐下,無意中見到這間cafe ,當我和屋企人入到cafe之後,見到有這麼多波鞋,當時店内不是太多客人,呢間設計以酒吧形式,椅子設計都幾高,對於我這個身材不高,要坐上去有些小辛苦,2個人点了1份意大利飯+1份小食+1杯非酒精飲品,服務都OK,上野速度好快,只是等10分鐘來到了,食品整體味道幾好,地方不是好大,店家充分利用每一個角落,特別在於用波鞋作為裝飾,感覺好特別,下次可以考慮再來味道卡邦尼海鮮意大利飯,芝土味好濃郁,而且,白汁調味亦不是太咸,海鮮比例少咗些小焗薯皮,味道又幾好 ,薯皮又不是太乾,口感亦不會太硬,焗得好金黃青檸梳打,味道酸酸好開胃,屋企人不愛飲,我反而覺得好飲,用來消化腸胃都幾好服務我覺得都OK,店員十分有禮貌環境地方不是太大,座位設計上適合身材高的人,好似我身材不高,坐上去有些小辛苦價錢平均100元,稍為貴咗些小
靑檸梳打
焗薯皮
卡邦尼意大利飯

我覺得都OK,店員十分有禮貌

價錢
平均100元,稍為貴咗些小
2016-06-04
靑檸梳打
焗薯皮
卡邦尼意大利飯
2016-07-13 665 浏览
傳說中的廣華街,真係勁多figure!我老公睇到傻左!左嗌右嗌..真係耳膜都穿啦!潮聖完畢就要醫肚啦!模型街一出就見到一間招牌七彩顏色既餐廳,行到攰唔想再行啦!直入唔該!舖面細細,好多籃球鞋,我諗老闆一定好中意籃球!我地坐左靠牆位,面壁思過XD,先嗌個小食先!水牛城雞翼: 聽就聽人講得多,自己真係未食過!雞翼好細隻,炸過既,個醬好惹味,味道有d甜,多多酸,食落酸到咪晒眼,但個味好正!令我愈食愈想食!正!雞翼都有7,8隻,小小地試下都OK!伴碟仲有d沙律菜,如果覺得個味道太Over,學我丫,食d沙律菜平衡下XD板燒牛肉眼扒配乾蔥紅酒汁: 共有兩塊,有dd失望,因為好似好細碟咁,但食落其實都幾飽XD,肉眼扒我地嗌左6成,切開時都要少少用力,肉都係紅色,但又唔un,真。食到牛肉味!扒既底仲有翠肉瓜,薯條同菇!其實幾豐富架!紅酒汁唔太濃郁,只覺得有d甜味,不過同塊扒都幾match丫!美國豚肉眼扒配麥香啤酒汁: 啤酒汁就唔覺,但係的確有少少小麥味,呢度既汁都係偏淡,但係淋係塊扒上,岩岩好啦!豚肉眼扒有兩塊,第一啖感覺好似食緊漢堡包,d肉好林,一放入口咬兩口就融化,但之後近尾段的肉反而較un,有d
水牛城雞翼
水牛城雞翼
美國豚肉眼扒配麥香啤酒汁: 啤酒汁就唔覺,但係的確有少少小麥味,呢度既汁都係偏淡,但係淋係塊扒上,岩岩好啦!豚肉眼扒有兩塊,第一啖感覺好似食緊漢堡包,d肉好林,一放入口咬兩口就融化,但之後近尾段的肉反而較un,有d梅,但好有豬味!但係個感覺同豬扒完全唔同,呢個係嫩滑好多好多!
綠色呢杯叫Increditable Hulk,$88,老公覺得幾得意就叫黎試下,到底有幾Increditable呢?原來係蜜瓜味既飲品,面仲有一堆Cream,Cream本身已經好滑,融埋杯野度仲更滑!蜜瓜甜,好清新既感覺!成杯野都凍冰冰,好透心涼!仲有哈蜜瓜tim!
而我自己就叫左杯Blue Punch,呢黎先知原來可以一開二,倒兩杯XD,伙計先黎兩杯淨水果既杯,有哈蜜瓜,士多啤梨,藍莓。之後再黎多Jar藍色飲品,細問之下原來係藍薄荷黎架!我地試下淨飲d藍薄荷,一入口OK,之後會feel到酸酸既感覺,有d澀,之後再試加埋生果既,發現味道唔一樣,有生果的punch有d甜既味道,易入口!
餐廳好在可以慢慢坐,我地睇完模型無晒戰鬥力,有個地方比我地坐耐少少,正呀!但係d椅子無"挨Pan"架,大家要留意啦!
等候时间
5 分钟 (堂食)
2016-07-09 190 浏览
尋日經過廣華街,記得facebook d friend介紹有間波鞋做主題既餐廳又有好多手工啤酒供應,所以見經過開就去飲番杯享受一下裝修好特別, 用鞋盒造成既WALL, 其中放左JORDAN波鞋, 天花有用LED造成既場叫左杯magic rock ginspired既手工啤!都好容易入口,味道帶清清既檸檬,松木,花既香味!好smooth好滑!太享受了~叫左個小食吞拿魚沙津!表層煎到金黃香脆!內層半生~口感細緻綿密!清香既吞拿魚香味濃郁~沒有半點腥腥既味道!正~見仲有d肚餓~叫左個羊仔柳配薄荷燒汁!份羊有3大舊!!size份量十足~肉質樕滑唔乾身!入口咀嚼一會兒已在口中溶化!無乜羊蘇蘇既味道!超正~

用餐时段