招聘中
$16,000-$18,000
月薪
$25,000
月薪 (面议)
更多好工 (11)

Sky726

餐厅: Sky726
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2019-05-26 12725 浏览
之前介绍过呢间sky726餐厅,食过觉得非常美味,朋友亦个个都赞,最紧要佢坐落喺旺角嘅中心点,地理位置非常优越,今次 再等我返check多次啦。 餐厅虽然座位唔多但,配合咗美丽嘅夜景,值得情侣去喺度庆祝一下。 小食叫咗呢个炸芋头片配牛油果酱, 芋头边食落好松脆,口感有别於普通嘅薯片,配合佢啦牛油果酱,食落唔油腻, 系一度好好嘅佐酒食品。 上次食过嘅 温泉蛋烧鸡凯撒沙律,今次再食,味道依然保持水准。鸡肉非常香嫩惹味,温泉蛋嘅蛋汁配合咗芝士粉烟肉等等,令生菜有咸香味之余,亦够晒新鲜,索索声卜卜脆。 香煎带子阔条面伴烟红椒汁, 意粉够晒creamy,红椒汁味道同意粉没有违和感。带子香煎和非常嫩滑爽口大大粒。 煎慢煮纽西兰烟燻薄荷羊架。讲到明系慢煮,羊架煮出嚟系非常幼嫩,一啲都唔韧, 更没有羊骚味,只能食出淡淡嘅烟燻味道。 呢度嘅薯蓉,口感非常特别,系我食过咁多度薯蓉最creamy嘅。好似食紧雪糕嘅质感。 最後食埋呢款柠檬蛋白脆炸弹, 外形非常趣致,口感酸酸甜甜,内里好多柠檬汁,外层嘅蛋白好似马卡龙咁样, 够晒甜,够松化。

• 慢煮纽西兰烟燻羊架
  • 香煎带子宽条面伴烟红椒汁
2019-05-22 9201 浏览
又系搵间方便餐厅同呀妹撑台脚嘅时间,第一次上黎弥敦道726顶楼,原来可以俯瞰旺角景,好有居高临下嘅感觉。前菜选择几多而且配搭新鲜,我地决定要试两种。牛油白酒煮蓝青口伴法式薯条蓝青口几大粒,酱汁加入番茄同西班牙辣肉肠,微辣,薯条系粗薯,热食好滋味。香煎蟹饼件藜麦蒜泥蛋黄酱蟹饼份量几大,两个人分享都够满足,面层炸得香口,内里啖啖蟹肉,蒜泥蛋黄酱同蟹肉劲夹,柠檬放喺小工具入面,唧柠汁都唔会整污糟只手,好贴心。是日餐汤系周打蚬汤,除左蚬肉之外仲加入左洋葱同三色椒,三色椒经过处理只剩甜味,冇左我最怕嘅苦味同草青味,汤质地creamy,配埋热辣辣香草包一齐饮几唔错。意大利手卷意粉伴野菌、辣肉肠及巴马臣芝士野菌有几种,所以菇菌味道多元化,意大利手卷意粉几有咬口,芝士份量岩岩好,加入香味之余唔会太滞。甜品又令我地选择困难,一人拣左一个,後来发现两款都好有视觉效果!柠檬意大利软芝士泡沫伴草莓雪芭一上台我地即刻哗一声,好有仙气,柠檬意大利软芝士泡沫口感轻滑,好似食芝士蛋糕嘅light版,草莓雪芭有香浓新鲜草莓味,仲配上几块草莓蛋白脆增加层次感,呢个甜品我地好满意,就算已经食到好饱都可以照叫,两个人shar

前菜选择几多而且配搭新鲜,我地决定要试两种。
牛油白酒煮蓝青口伴法式薯条
香煎蟹饼件藜麦蒜泥蛋黄酱
意大利手卷意粉伴野菌、辣肉肠及巴马臣芝士

柠檬意大利软芝士泡沫伴草莓雪芭
一上台我地即刻哗一声,好有仙气,柠檬意大利软芝士泡沫口感轻滑,好似食芝士蛋糕嘅light版,草莓雪芭有香浓新鲜草莓味,仲配上几块草莓蛋白脆增加层次感,呢个甜品我地好满意,就算已经食到好饱都可以照叫,两个人share一个唔会太饱,又睇得又食得。
火焰朱古力球
店员先将甜酒点火,一淋落去朱古力慢慢溶化,入面嘅云尼拿雪糕同埋brownie蛋糕渐渐浮现。用上黑朱古力,甜度岩岩好,加入酒令朱古力更浓郁,云尼拿雪糕系有云尼拿籽架,间中可以食下伴碟嘅野莓清一清味蕾。呢度嘅甜品真系出色又有趣,有惊喜。

呢度亦有为French May而设嘅特别menu。
2019-05-22
  • 香煎蟹饼件藜麦蒜泥蛋黄酱
  • 柠檬意大利软芝士泡沫伴草莓雪芭
2019-05-16 7937 浏览
今日同朋友庆祝生日。拣咗呢度因为OpenRice好多好评,这里景观无敌,居高临下,落地玻璃,可说是烦嚣的旺角的静中带旺,环境优美的一个好地方。我们点了一些食物一齐share. 朋友爱好牛扒所以叫了《香煎美国顶级安格斯西冷扒》。牛扒肉质鲜嫩多汁。油分充足。肉味浓郁,非常juicy. 牛扒上布满炭烧痕迹特别香口。质素高。我个人尤其喜欢此道菜。《烧原只慢煮墨西哥春鸡》由於是慢煮,春鸡肉质特别嫩滑,不会太乾或太鞋。味道原汁原味,只要轻轻落晒调味料已经有很不错的味道!《虎虾意大利饭伴龙虾牛油汁》虎虾香煎两面,非常香口,肉质弹牙爽口,很好吃。龙虾牛油汁非常浓郁,很香龙虾味亦很creamy。意大利饭软硬适中煮得刚好,咬落去烟烟un un 口感十足,朋友对此菜式赞不绝口。《香煎带子阔条面伴烟红椒汁》虽然只有三粒带子,但是十分大粒,而且十分新鲜。略为腌过再煎香两边,味道十分鲜甜可口。阔条面处理得刚好。面质弹牙不会太淋。个红椒汁很creamy,另外有大量菇菌,口感十分丰富。整体来说质素颇高。

我们点了一些食物一齐share.

《虎虾意大利饭伴龙虾牛油汁》

《香煎带子阔条面伴烟红椒汁》

• 香煎带子宽条面伴烟红椒汁
  • 香煎美国顶级安格斯西冷扒
  • 虎虾意大利饭伴龙虾牛油汁
  • 烧原只慢煮墨西哥春鸡
2019-04-24 8278 浏览
朋友话呢间餐厅唔错,我见6:00pm过去有5折,就去食餐厅环境还可以啦~ 有个无敌市景不过我6:00pm去到坐低,个西斜真系晒到我背脊有啲滚。。。讲番正题,食物:Sky of Blue: 要咗杯Cocktail,因为见到餐牌上佢蓝色,上面有一层雪白既忌廉,好衬个无敌景观,点知一上枱,好失望啊... 忌廉太多,蓝色得1cm左右... 名不副实罗... 饮落,oh dear,好大阵椰子药水味,唔好饮罗浓郁奶油蚝汤拌鱼子酱:呢个汤系全餐最出色既,香香浓浓,食得出有蚝味,真材实料法式薯条:就系薯条罗... 我睇错餐牌,以为系松露薯条,但点解食落一啲松露味都无呢?睇番餐牌,有松露既系薯蓉,薯条系普通薯条... 搅错晒... 个薯条炸得够脆,不过唔够咸,落多少少淮盐会好食啲意大利生牛肉刺身片伴火箭菜沙律:啲生牛肉好新鲜既,但问题系,啲火箭菜沙律去咗边?问个侍应,佢话面果啲系,我话,面果啲系菜苗,唔系火箭菜,跟住佢问完又话火箭菜卖晒,所以改咗放菜苗... 唉... 咁你又唔o系落单果阵同我讲?我点呢道菜,就系想有火箭菜沙律啫... 英文明明写住系 Beef Carpaccio and Rocket
朋友话呢间餐厅唔错,我见6:00pm过去有5折,就去食

餐厅环境还可以啦~ 有个无敌市景

讲番正题,食物:

Sky of Blue

Creamy Oyster Soup with Caviar

French Fries

Angus Beef Carpaccio with Confit Shallots and Rocket Salad

唉... 咁你又唔o系落单果阵同我讲?我点呢道菜,就系想有火箭菜沙律啫... 英文明明写住系 Beef Carpaccio and Rocket Salad (详名见图),正常人一睇就以为系有好多火箭菜,多到可以叫做沙律啦,系米?点知比几条菜苗hea我...

Green Salad

田园沙律:因为无火箭菜沙律,叫多咗个田园沙律,都话我要食菜架啦

我个人好公道既,虽然个火箭菜呃鬼咗我,但我唔会因此写衰佢,呢个田园沙律系好唔错,菜好新鲜,最正系落咗啲切成丝既杏甫乾,加咗少少甜味入个沙律度,画龙点睛

Grilled US Prime Angus Sirloin Steak

香煎美国顶级安格斯西冷扒:个卖相好一般,啲配菜都好一般,啲青黄瓜有少少苦味,个扒无加sauce;块扒呢,2百几蚊货仔黎讲算ok,一定唔系顶级货,但都唔差

总结:因为我有半价,食物除饮品外有半价,埋单$530两个人,呢个价钱既话,性价比算高,比起一啲餐厅定价$300一个既set dinner好;不过呢,如果无半价,我就觉得好把鬼了,果然,食野除左色香味,仲要计埋性价比
2019-04-23
Green Salad
旺角选择实在有太多,但要食到高质又经济实惠既都系要自己荷包缩下水交过学费先知,今日食呢间价钱唔算平,所以几期待食物质素。餐厅内外虽然系对住楼景唔系海景,但因为够高,景观都好开扬,有自然光透入好舒服,而入夜因为望岀去五光十色又别有一番风味。食物选择选择十分之多,Dinner Set上面既食物未见可以单点,所以一定要点Dinner Set先品嚐到,今日想锯下扒,但又唔系好肚饿,就唔拣set。另外仲有一部平板电脑系Drinks menu,十分多选择,仲好多造型十分精致既特饮添。香煎美国顶级安格斯西冷扒 $288要左五成熟,不过师傅有少许控制火候控制得唔好,远远超过咗五成,两边煎至较燶,但幸好食落去冇碍味道。牛味浓郁之余,纵使西冷扒煎得比较熟,但每一口都有肉汁扩散系口中,唔会有渣,有点岀乎意料之外。香煎带子宽条面伴烟红椒汁 $188由於唔系好肚饿,唔想点两份肉类,就叫左一款意粉,食物上枱速度都算快,比预期中大份,带子有三粒,粒粒都有五蚊银咁大,外面煎至少少硬身,而内里好爽口,亦带清甜味道,宽条面十分挂汁,唔知系咪有加淡忌廉/奶落去同烟红椒粉一齐煮成汁,烟红椒汁十分creamy,如果怕腻,两个人
餐厅内外

食物选择

香煎美国顶级安格斯西冷扒 $288

香煎带子宽条面伴烟红椒汁 $188
香煎带子宽条面伴烟红椒汁

由於唔系好肚饿,唔想点两份肉类,就叫左一款意粉,食物上枱速度都算快,比预期中大份,带子有三粒,粒粒都有五蚊银咁大,外面煎至少少硬身,而内里好爽口,亦带清甜味道,宽条面十分挂汁,唔知系咪有加淡忌廉/奶落去同烟红椒粉一齐煮成汁,烟红椒汁十分creamy,如果怕腻,两个人share一碟就岩岩好。

虽然只系试左两款主菜,未有试其他小食/前菜,又或者饮品,不过都算有惊喜,食物味道、卖相都有讲究而且用心,虽然安格斯西冷煮得过左龙,幸好味道搭够,今次同朋友前来,相信下次会再带女朋友黎试试其他食物,相几想试下佢啲特饮。
2019-04-21
2019-10-12 0 浏览
之前见旺角呢间sky726系旺角最高楼睇靓景食好西一路都好想嚟趁住朋友生日就book咗呢间一齐上嚟试下★★★★墨西哥芝士薯条 $98先叫咗一个前菜,薯条粗幼适中,够香脆有红椒粒﹑肉碎粒同忌廉做搭配料都落得好足下,特别系肉碎落得好多,夹埋食好正混合红椒粒感觉好清新,切得好细粒完全唔会觉有青涩口感份量都好足够★★★★黑松露野菌意大利饭 $198黑松露同野菌嘅味道都做得好出好入味再捞埋面头一块块的芝士,一路食D香气就一路散发出嚟份量中等★★★★香煎美国顶级安格斯肉眼扒 12oz/340g $358肉质本身都好好,十分鲜嫩,叫咗medium控制得恰到好处,冇血水流出,就咁睇肉质都相当浓郁饱满不过佢本身冇配酱,净系配有少量嘅薯蓉同露笋好在於就咁食都ok juicy,不过未去到好惊喜少少提议系如果用木板托盘会较为美观,用白色碟装住影相硬系差咁D你知啦,食好西,影相都系重要一环嘛~见佢地d甜品都整得好靓,可惜暂时未食到冻野,热嘅又冇晒希望下次有机会再试吧Sky726整体评分★★★★地理环境★★★★近太子地段,地理位置良好,晚上夜景优美室内环境都布置得唔错(但个厕所有d污糟同难冲厕)服务★★★★有礼,
之前见旺角呢间sky726系旺角最高楼睇靓景食好西
一路都好想嚟
趁住朋友生日就book咗呢间一齐上嚟试下

★★★★墨西哥芝士薯条 $98
先叫咗一个前菜,薯条粗幼适中,够香脆
有红椒粒﹑肉碎粒同忌廉做搭配
料都落得好足下,特别系肉碎落得好多,夹埋食好正
混合红椒粒感觉好清新,切得好细粒完全唔会觉有青涩口感
份量都好足够
墨西哥芝士薯条

★★★★黑松露野菌意大利饭 $198
黑松露同野菌嘅味道都做得好出好入味
再捞埋面头一块块的芝士,一路食D香气就一路散发出嚟

份量中等
黑松露野菌意大利饭

肉质本身都好好,十分鲜嫩,
叫咗medium控制得恰到好处,冇血水流出,
就咁睇肉质都相当浓郁饱满
不过佢本身冇配酱,净系配有少量嘅薯蓉同露笋
好在於就咁食都ok juicy,不过未去到好惊喜
少少提议系如果用木板托盘会较为美观,
用白色碟装住影相硬系差咁D
你知啦,食好西,影相都系重要一环嘛~

香煎美国顶级安格斯肉眼扒 12oz/340g

见佢地d甜品都整得好靓,可惜暂时未食到冻野,热嘅又冇晒

希望下次有机会再试吧

Sky726
整体评分★★★★

地理环境★★★★
近太子地段,地理位置良好,晚上夜景优美
室内环境都布置得唔错
(但个厕所有d污糟同难冲厕)

服务★★★★
有礼,招呼快,有热水供应值得赞
但电话同whatsapp都冇人覆

庆祝纪念
墨西哥芝士薯条
香煎美国顶级安格斯肉眼扒 12oz/340g
2019-10-06 1 浏览
在旺角用餐,想远离繁嚣,身处这里25楼是一个好选择。坐在窗边,可望到街景,一望无际,可远离繁嚣。这里座位都颇宽敞,微弱的灯光,每枱有小蜡烛,气氛不错。这里食物款式不太多,而且我们又不太饿。所以我们只点了「烧慢煮16小时辣猪肋骨」及「黑松露野菌意大利饭」。烧慢煮16小时辣猪肋骨,少少辣,肉质松软嫩滑,肉与骨很易分开,酱汁入味 值得推介!黑松露野菌意大利饭,黑松露够浓,意大利饭渗满酱汁,口感丰富,非常美味!
在旺角用餐,想远离繁嚣,身处这里25楼是一个好选择。

坐在窗边,可望到街景,一望无际,可远离繁嚣。
这里座位都颇宽敞,微弱的灯光,每枱有小蜡烛,气氛不错。

这里食物款式不太多,而且我们又不太饿。
所以我们只点了「烧慢煮16小时辣猪肋骨」
及「黑松露野菌意大利饭」。

烧慢煮16小时辣猪肋骨,
少少辣,肉质松软嫩滑,
肉与骨很易分开,酱汁入味

值得推介!

黑松露野菌意大利饭
黑松露野菌意大利饭,
黑松露够浓,意大利饭渗满酱汁,
口感丰富,非常美味!
2019-10-03 31 浏览
服务态度一般👎,好像讲不明白,吃过很多间法国菜,最差的一间👎,什麽也很咸,叫了一个Caesar salad 为什麽没有虾?价钱收$138?也是非常喊(附图),叫了毛猪Iberico Pork Chop(2pcs)$358,咸到要饮好多杯水,和太熟,锯不开,portobello pesto pasta 以为磨菇波菜意大利面不会太咸,也是一样,叫了杯Sangria (red)不知所谓⋯⋯不似平时饮那种⋯价格也不平…等於中环吃法国菜,没有下一次⋯太失望的生日饭
This  is  casesar  salad  but  no  shrimp  ?
2019-10-02
庆祝纪念
2019-09-30 39 浏览
於假日的晚上,与7位朋友一同初尝这间法国餐厅。餐厅位於最高层,内部环境浪漫,优美,窗外也可见香港的夜景,小编建议大家预早订座哦!另外,当日我们8人食了7个小食及主菜,价钱中高位,特别推介大家食意大利饭。我们吃过了黑松露野菌意大利饭及大蚬意大利饭,意大利饭口感十足,十分推荐!朋友聚会,点能够无美酒陪同呢?我地当日开左一枝红酒,又另外叫左两杯cocktails 。其中一酒cocktail 系小编最爱的Baileys 加Godiva dark chocolate and milk chocolate 所做的iced balls,两者加起来,十分吸引!这间餐厅更大力推荐给情侣们哦!他们的甜品也十分吸引眼球,打卡一流!

2019-09-29 58 浏览
Sky726 #旺角 一间平民少少嘅法国餐厅,位於弥敦道726 25楼,可以望到旺角嘅景,餐厅中间仲有个bar,有好多唔同嘅特色野饮。嗰日夜晚9点去,用咗eatigo book,仲有半价!Sky726 秘炸鸡软骨 原价$88啲鸡软骨都炸得几香脆,分量仲唔少,而且配埋黑松露蛋黄酱,都几惹味,不过如果要原价食兜鸡软骨就有少少唔抵。慢煮黑毛猪鞍扒配黑醋汁及牛肝菌酱 原价$188/1 $358/2平时好少会够胆喺西餐厅到嗌猪扒,因为真系好容易整得好韧,不过上网见到啲图都几靓,决定一试。果然冇失望,个猪厚得黎好淋,而且可能因为系慢煮,啲肉质仲有少少粉嫩,就算唔点任何酱就咁食都好好味。墨鱼汁意粉半茄烩海鲜及虎虾 原价$198就咁睇佢冇乜汁以为会冇味,点知原来系黐实晒啲意粉,啲意粉有好香浓嘅墨鱼汁面,而且好鲜!另外佢仲有好多海鲜,除咗虎虾之外,仲青口墨鱼蚬肉,而且啲海鲜仲特别地用咗番茄嚟煮过,酸酸甜甜咁分外好味。香煎露丝玛莉羊架配薄荷汁 原价$238/4pcs啲羊煎得好淋,而且唔骚,虽然话就话配薄荷汁,但系薄荷汁嘅份量唔多,亦都冇另外配上俾你点,但系好在佢本身羊架嘅调味都好足够,就咁食都好好味。另外
Sky726 #旺角

Sky726 秘炸鸡软骨 原价$88

墨鱼汁意粉半茄烩海鲜及虎虾 原价$198

香煎露丝玛莉羊架配薄荷汁 原价$238/4pcs
另外仲有少少薯蓉,虽然冇额外加啲咩调味,只系普通加咗少少忌廉牛油,但系好creamy,配埋炸鸡软骨嗰个黑松露酱一齐食就一流 !

啲菜式真系几好味,半价左之後超抵食!而且仲系25楼咁高,可以眺望晒成个旺角景,都几有feel。

味道: 4.5/5
性价比:4.7/5 (半价後)
慢煮黑毛猪鞍扒配黑醋汁及牛肝菌酱
Sky726 秘炸鸡软骨
香煎露丝玛莉羊架配薄荷汁
墨鱼汁意粉半茄烩海鲜及虎虾
Sky726 秘炸鸡软骨
香煎露丝玛莉羊架配薄荷汁
墨鱼汁意粉半茄烩海鲜及虎虾
2019-09-22 145 浏览
Sky726位於旺角中心点 约朋友出嚟食饭真系好方便🍻 仲有各类酒精饮品任君选择 红酒🍷白酒等 姊妹聚餐倾心事一流😉Oysters ($198)为食妹👧🏻好耐冇食生蚝 嗰晚就一於试吓 份量有半打 生蚝大细中规中矩😲唔算好肥美 海水味唔算好重🙂 平均$33一只 为食妹👧🏻觉得尚算合格 加$78有两杯白酒🍸 质素尚可👌🏻冧酒忌廉汁煮珍宝蚬粒粒粉 ($188)为食妹👧🏻觉得呢道菜超有惊喜👍🏻 首先系摆碟超有诚意😉 10只珍宝蚬竖立喺度😂 蚬嘅数目非常足够但系新鲜度就一般🙁 最特别嘅系佢嘅粒粒粉真系好味口感 有啲似食紧饭 但其实系意粉嘅一种 好滑好香好creamy☺ 邪恶之选😈

Oysters ($198)

冧酒忌廉汁煮珍宝蚬粒粒粉 ($188)
Oysters
冧酒忌廉汁煮珍宝蚬粒粒粉
Oysters
2019-09-22 130 浏览
Sky 726 顶层25楼,位於旺角却有闹市无既宁静~秘制炸鸡软骨 - 好有口感,配cocktail 一流。虎虾意大利饭伴龙虾牛油汁 - 虎虾好大只好吸引,饭索晒龙虾牛油汁好入味!😋 叹住杯Mojito,望住开扬夜景~So Relax ~
Sky 726 顶层25楼,位於旺角却有闹市无既宁静~

秘制炸鸡软骨 - 好有口感,配cocktail 一流。

2019-08-04
夜晚同朋友嚟到旺角想搵间撑台脚❣️所以就上左黎弥敦道726顶楼既呢间酒吧餐厅,坐得舒服之外亦可以俯瞰旺角景☺️_🌟杂菜配四川辣椒蕃茄酱意大利粉 $138朋友谂住食清清地😌所以就叫咗个杂菜意粉蕃茄酱其实五太辣🌶同朋友share食岩岩好🤔_🌟柠檬意大利软芝士泡沫伴草莓雪芭 $98上台既时候因为放咗乾冰而好有仙气既感觉,柠檬意大利软芝士泡沫口感软滑,好似食紧轻量版嘅芝士蛋糕🍰草莓雪芭配上几块草莓蛋白脆层次感非常丰富🍓_🌟饮品:Very Berry $78朋友叫嘅呢杯冇酒精嘅Mocktail好靓😍味道好清新,酸酸甜甜令人觉得好开胃✌🏻🌟 726 Sangria $88平时都几锺意饮呢只Cocktail 🤔有好多新鲜水果之余亦易入口,酒底系白酒加brandy😆
🌟杂菜配四川辣椒蕃茄酱意大利粉 $138
朋友谂住食清清地😌所以就叫咗个杂菜意粉
蕃茄酱其实五太辣🌶同朋友share食岩岩好🤔

🌟柠檬意大利软芝士泡沫伴草莓雪芭 $98

🌟饮品:Very Berry $78

🌟 726 Sangria $88
2019-09-18 108 浏览
🔺Sky726呢间餐厅位於旺角弥敦道位置方便之余景观一流 有落地大玻璃😀系呢度食西餐真系一种享受🤘🏻.香煎美国顶级安格斯西冷扒🥩Order左5成熟 端出黎个下好香🤤食落充满肉汁 肉味浓郁☺️伴菜嘅薯蓉好creamy 露笋轻轻炒过👌🏻.意大利手卷意粉拌野菌辣肉肠&巴马臣芝士 手卷意粉好特别 味道就唔算好有惊喜 建议再浓味D会更好食😆.香草炸原粒磨菇入口香脆juicy 送啤酒一流🍻粉浆好薄 唔会食到成口粉👍🏻.Wild Rose🍓卖相好靓 感觉几似奶昔 所以非常岩唔太好酒嘅女仔饮💁🏻‍♀️.Flea (Blonda Ale) Lager🍺正常发挥 果香味略嫌唔够🤘🏻
🔺Sky726
所以非常岩唔太好酒嘅女仔饮💁🏻‍♀️
Flea (Blonda Ale) Lager🍺
正常发挥 果香味略嫌唔够🤘🏻
2019-09-18 88 浏览
今日同朋去食法式菜,呢间餐厅既环境非常好,位於大厦既顶楼,可以望到好远既旺角景,而餐厅入面就有好靓既灯饰,够哂浪漫。餐厅经常都好full,如果想坐窗口位就要早啲预约啦!食物方面有好多唔同既选择,亦都有set dinner。不过我地想试多啲唔同既菜,所以今次就单点。首先,我地点左呢个牛酒白酒煮蓝青口伴法式薯条。青口好新鲜,又大只!另外,仲有呢个脆皮鸳鸯炸鸡,香脆既炸鸡配上沙律酱真系好夹啊!主菜方面,我地点左墨鱼汁意粉伴茄烩海鲜及虎虾,好有鲜味,不过食完就一定要记得抹嘴喇!仲有法式油封鸭伴红酒橙汁,鸭脾整得入味又嫩滑!最後,当然要黎返份法式甜品啦!火焰朱古力球既好味,又可以满足视角上既享受!
仲有法式油封鸭伴红酒橙汁,鸭脾整得入味又嫩滑!
  • 牛油白酒煮蓝青口