95
72
33
等级4
181
0
2021-09-04 0 浏览
又是忙碌的一天,早早就来吃个BRUNCH. 准备迎接新一天.今天自己来,坐在窗边,挺舒服的,周六的上午没什麽人.马上就可以入座周六周日的餐点及价钱与平日不一样倒牌还是点了沙拉,他们家的沙拉菜特别爽及新鲜,而且主菜份量不少,喝了汤会吃不完哈哈~每次都好期待他的法包,外皮脆脆,入面是软软的.很好吃热LATTE +$15 没什麽咖啡味, 温度太热了.烤美国春鸡半只 小番茄配甜椒辣肉肠底下的配菜及酱汁很好春鸡嫩嫩的 皮带甜又小小脆 就算没意粉饭都很饱肚
更多
又是忙碌的一天,早早就来吃个BRUNCH. 准备迎接新一天.今天自己来,坐在窗边,挺舒服的,周六的上午没什麽人.马上就可以入座

周六周日的餐点及价钱与平日不一样
0 浏览
0 赞好
0 留言


倒牌还是点了沙拉,他们家的沙拉菜特别爽及新鲜,
而且主菜份量不少,喝了汤会吃不完哈哈~
每次都好期待他的法包,外皮脆脆,入面是软软的.
很好吃
0 浏览
0 赞好
0 留言

热LATTE +$15 没什麽咖啡味, 温度太热了.
0 浏览
0 赞好
0 留言

烤美国春鸡半只 小番茄配甜椒辣肉肠
底下的配菜及酱汁很好
春鸡嫩嫩的 皮带甜又小小脆 就算没意粉饭都很饱肚
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-09-04
用餐途径
堂食
等级2
21
0
2021-08-17 175 浏览
难得同朋友放假,见中午未有太多人,就入去呢间坐吓,环境光猛,近窗感觉好舒服。填完申报表,门口员工带我哋入去坐,无笑容,入到去佢放低张餐牌就走咗。我同朋友坐住对面系厨房,可能你会觉得望住厨师煮嘢食几得意,不过只系幻想😭我坐唔够5分钟,已经觉得好嘈(主要系碗碟声),视觉上,基本厨师系背向住你煮嘢,而侍应就喺前面来回送餐,呢个座位设计系失望,完全享受唔到用餐,反而心里多咗一份烦扰🥲是日餐汤,正正常常蘑菇意粉个汁整得唔错,你见我食晒就知几好食😋朋友食嘅烤鸡都唔错,配菜焗得岩岩好个人一般呢个冰茶,不过朋友OK,睇个人口味。整体上装修环境唔错,不过近厨房位置就好嘈,难以享受用餐,近入口座位会比较好。食物质素好食,但餐牌好似冇咩点变过,可以增加多啲选择。侍应服务态度一般,虽然戴住口罩,但客人系仍会感受到服务。建议侍应多番笑容,态度有善啲,客人用完餐,侍应收餐嘅时候,可温柔啲将餐具放落只碟到拎走,太大力收野,其实都会影响客人嘅感受,毕竟客人仲未用餐完毕,少少建议希望会改善。
更多
难得同朋友放假,见中午未有太多人,就入去呢间坐吓,环境光猛,近窗感觉好舒服。

填完申报表,门口员工带我哋入去坐,无笑容,入到去佢放低张餐牌就走咗。

3 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言

我同朋友坐住对面系厨房,可能你会觉得望住厨师煮嘢食几得意,不过只系幻想😭我坐唔够5分钟,已经觉得好嘈(主要系碗碟声),视觉上,基本厨师系背向住你煮嘢,而侍应就喺前面来回送餐,呢个座位设计系失望,完全享受唔到用餐,反而心里多咗一份烦扰🥲
是日餐汤
0 浏览
0 赞好
0 留言
餐汤
0 浏览
0 赞好
0 留言

是日餐汤,正正常常
烤蘑菇忌廉汁手制阔条面
$92
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言

蘑菇意粉个汁整得唔错,你见我食晒就知几好食😋
烤美国春鸡半只
$92
0 浏览
0 赞好
0 留言

朋友食嘅烤鸡都唔错,配菜焗得岩岩好
是日冰茶
0 浏览
0 赞好
0 留言

个人一般呢个冰茶,不过朋友OK,睇个人口味。


整体上装修环境唔错,不过近厨房位置就好嘈,难以享受用餐,近入口座位会比较好。

食物质素好食,但餐牌好似冇咩点变过,可以增加多啲选择。

侍应服务态度一般,虽然戴住口罩,但客人系仍会感受到服务。

建议侍应多番笑容,态度有善啲,客人用完餐,侍应收餐嘅时候,可温柔啲将餐具放落只碟到拎走,太大力收野,其实都会影响客人嘅感受,毕竟客人仲未用餐完毕,少少建议希望会改善。

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
等候时间
15 分钟 (堂食)
人均消费
$102 (午餐)
推介美食
烤蘑菇忌廉汁手制阔条面
$ 92
等级1
1
0
我同朋友无预先睇OPENRICE评价,就随意拣左入去食,结果中伏。一如之前食客既评价,依间餐厅由落单到加单到埋单既服务,保持非常恶劣水准,D客争佢地钱咁,覆单无心机、嫌麻烦。负责我地食区个三个侍应都黑面。本人当场已向其负责人投诉,但依然要系OPENRICE落评语,寄语各位食客唔好去贴钱买难受。周六晚,新都会广场基本每间餐厅都爆,依间餐厅本来都话90分钟用餐时间,结果可以见到根本无第二轮客,原因呼之欲出,服务态度不知所谓,依间嘢既客户服务有必要向谭仔三哥D姐姐学习。
更多
我同朋友无预先睇OPENRICE评价,就随意拣左入去食,结果中伏。一如之前食客既评价,依间餐厅由落单到加单到埋单既服务,保持非常恶劣水准,D客争佢地钱咁,覆单无心机、嫌麻烦。负责我地食区个三个侍应都黑面。本人当场已向其负责人投诉,但依然要系OPENRICE落评语,寄语各位食客唔好去贴钱买难受。

周六晚,新都会广场基本每间餐厅都爆,依间餐厅本来都话90分钟用餐时间,结果可以见到根本无第二轮客,原因呼之欲出,服务态度不知所谓,依间嘢既客户服务有必要向谭仔三哥D姐姐学习。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2021-08-14
用餐途径
堂食
人均消费
$250 (晚餐)
等级3
58
0
2021-08-14 179 浏览
周末早上睇完医生新都会未有太多餐厅开咗门见simplylife座位阔落又有bunch set就入去叹下由门口greeting、写表到安排入座、落单都超有效率系你睇得出员工数目唔系特别多但个个见步如飞唔会扮睇你唔到😂落单无耐即有汤+面包送上个汤好浓仲有簿簿一片芝士喺面好饮👍期间前方有人跌咗嘢特别想赞齐阴女待应反应极快一转身就拎咗扫把处理好过几秒有人要储八达通分佢又即拎机闪身到达真心欣赏本来我碟手工黑醋粉应该漏咗单但我见等咗10分钟jei…饮多几啖咖啡再追但见有个男待应笃下部机应该知咩事那位齐阴女亦主动出声问我咁我就配合下啦🤣几声唔好意思後我的主菜送达了黑醋比想像更酸鸡肉比预期更少但今早我看到你哋用心超班嘅服务我仍好满意💕希望你哋公司见到你哋嘅好真系好难得
更多
周末
早上睇完医生
新都会未有太多餐厅开咗门
见simplylife座位阔落又有bunch set
就入去叹下
由门口greeting、写表到安排入座、落单
都超有效率
系你睇得出员工数目唔系特别多
但个个见步如飞
唔会扮睇你唔到😂
落单无耐即有汤+面包送上
3 浏览
0 赞好
0 留言

个汤好浓仲有簿簿一片芝士喺面
好饮👍

期间前方有人跌咗嘢
特别想赞齐阴女待应反应极快
一转身就拎咗扫把处理好
过几秒有人要储八达通分
佢又即拎机闪身到达
真心欣赏
本来我碟手工黑醋粉应该漏咗单
但我见等咗10分钟jei…
饮多几啖咖啡再追
3 浏览
0 赞好
0 留言

但见有个男待应笃下部机应该知咩事
那位齐阴女亦主动出声问我
咁我就配合下啦🤣
几声唔好意思後我的主菜送达了
2 浏览
0 赞好
0 留言

黑醋比想像更酸
鸡肉比预期更少
但今早我看到你哋用心超班嘅服务
我仍好满意💕
希望你哋公司见到你哋嘅好
真系好难得


(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
30
0
2021-08-09 175 浏览
周末和草子去了SIMPLYLIFE吃BRUNCH,$135 包餐汤/ 沙律 + 主菜+ 餐饮用餐时间只有75分钟今次被安排在落地大玻璃旁,虽然都是城景,但是日光照下来,总是让人心情开朗鸡肉磨菇水牛芝士薄饼一上桌,份量很大,真的是”薄”的薄饼鸡肉份量都算多,不过味道偏淡草子点了餐茶,芒果热情果茶,她说一般。啤酒脆浆炸青衣鱼柳,薯条,柑橘椰菜丝沙律炸鱼柳的粉浆很厚实,鱼肉口感一般。薯条不过不失。这主菜最好吃竟然是柑橘椰菜丝沙律,酸酸甜甜很开胃。下次来SIMPLYLIFE 还是主打甜品,他们的主菜真的一般般。
更多
周末和草子去了SIMPLYLIFE吃BRUNCH,$135 包餐汤/ 沙律 + 主菜+ 餐饮
用餐时间只有75分钟
今次被安排在落地大玻璃旁,虽然都是城景,但是日光照下来,总是让人心情开朗

鸡肉磨菇水牛芝士薄饼
一上桌,份量很大,真的是”薄”的薄饼
鸡肉份量都算多,不过味道偏淡
草子点了餐茶,芒果热情果茶,她说一般。
1 浏览
0 赞好
0 留言
鸡肉磨菇水牛芝士薄饼
2 浏览
0 赞好
0 留言


啤酒脆浆炸青衣鱼柳,薯条,柑橘椰菜丝沙律
炸鱼柳的粉浆很厚实,鱼肉口感一般。薯条不过不失。这主菜最好吃竟然是柑橘椰菜丝沙律,酸酸甜甜很开胃。
啤酒脆浆炸青衣鱼柳,薯条,柑橘椰菜丝沙律
5 浏览
0 赞好
0 留言


下次来SIMPLYLIFE 还是主打甜品,他们的主菜真的一般般。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-08-07
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
等级2
25
0
2021-08-03 420 浏览
呢间cafe之前见每逢假期都好多人排队,终於喺上星期六试左个下午茶,原来星期六日有特别限制会限时六十分钟离坐的,当然以做生意嘅角度嚟讲都系无可厚非,讲返嘢食我就order咗个车打芝士汉堡伴香辣薯条配果茶,女友就order左墨西哥薄饼配鸡肉伴香辣薯条配鲜奶咖啡,我地觉得整体食物味道同水准就普普通通不过不失,呢度环境就够晒光猛可能墙身系落地玻璃嘅关系,价钱就唔算平但又唔算好贵,但如果要排好耐队先入倒嚟食嘅话,咁我就未必会拣呢度了。
更多
呢间cafe之前见每逢假期都好多人排队,终於喺上星期六试左个下午茶,原来星期六日有特别限制会限时六十分钟离坐的,当然以做生意嘅角度嚟讲都系无可厚非,讲返嘢食我就order咗个车打芝士汉堡伴香辣薯条配果茶,女友就order左墨西哥薄饼配鸡肉伴香辣薯条配鲜奶咖啡,我地觉得整体食物味道同水准就普普通通不过不失,呢度环境就够晒光猛可能墙身系落地玻璃嘅关系,价钱就唔算平但又唔算好贵,但如果要排好耐队先入倒嚟食嘅话,咁我就未必会拣呢度了。
11 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-07-31
等候时间
25 分钟 (堂食)
人均消费
$65 (下午茶)
等级1
4
0
2021-08-02 236 浏览
份量唔够多,有鸡胸,细的2旧烤薯,其实食品出有Parma ham 可能系鸡胸表面个块脆片如果要包餐汤同细沙律,要$98加一佢杯野饮,芒果水蜜桃茶,偏甜惟环境不错,可由高处望下去可能餐厅是食品牌不过佢d 蛋糕,系出面望系唔错
更多
份量唔够多,有鸡胸,细的2旧烤薯,
其实食品出有Parma ham
可能系鸡胸表面个块脆片
如果要包餐汤同细沙律,要$98加一
佢杯野饮,芒果水蜜桃茶,偏甜
惟环境不错,可由高处望下去
可能餐厅是食品牌
不过佢d 蛋糕,系出面望系唔错
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-07-29
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$100 (午餐)
等级2
14
0
2021-07-23 965 浏览
叫左2个SET, SET 1:杂菌Pasta。卖相普通, 颜色唔靓。重点系唔好食, 唔推荐食。SET 2:牛肉汉堡卖相几好, 味道都唔错,  值回票价。沙律反而出色。正!环境:几好,唔洗等,即刻有位。
更多
叫左2个SET, 
SET 1:
杂菌Pasta。卖相普通, 颜色唔靓。重点系唔好食, 唔推荐食。

SET 2:
牛肉汉堡
卖相几好, 味道都唔错,  值回票价。

沙律反而出色。正!

环境:
几好,唔洗等,即刻有位。
30 浏览
0 赞好
0 留言
30 浏览
0 赞好
0 留言
24 浏览
0 赞好
0 留言
19 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-07-14
用餐途径
堂食
等级3
49
0
2021-07-01 988 浏览
位於📍葵芳新都会广场嘅simplylife Bakery Cafe,环境一流,装修格局开阳,又个落地大玻璃,想有一个悠闲嘅下午,系一个唔错嘅选择!🥳 啱晒大家嚟一个愉快嘅聚会。小编今次拣咗下午茶时段去,都要排几张枱,建议可以早少少入去,之後可以坐一个晏就😝,佢主打嘅轻食卖相都唔错😚,今次就叫咗个烤酸种面包配蘑菇,菠菜,哥达芝士,再加埋个青苹果沙律,感觉几清新🤩,亦都适合锺意素食嘅朋友。之後再叫咗杯拿铁咖啡,有一个小拉花,味道其实一般,唔算太特别😖。总括而言,如果想休闲地过一天,又或者系葵涌广场扫完街,系一个唔错嘅选择。环境舒适,无限入座时间😙,而且仲有各式各样嘅面包同蛋糕俾大家选择。不纺同朋友嚟spend one day!😜人均消费:50-100/ head
更多
位於📍葵芳新都会广场嘅simplylife Bakery Cafe,环境一流,装修格局开阳,又个落地大玻璃,想有一个悠闲嘅下午,系一个唔错嘅选择!🥳 啱晒大家嚟一个愉快嘅聚会。

112 浏览
0 赞好
0 留言

小编今次拣咗下午茶时段去,都要排几张枱,建议可以早少少入去,之後可以坐一个晏就😝,佢主打嘅轻食卖相都唔错😚,今次就叫咗个烤酸种面包配蘑菇,菠菜,哥达芝士,再加埋个青苹果沙律,感觉几清新🤩,亦都适合锺意素食嘅朋友。之後再叫咗杯拿铁咖啡,有一个小拉花,味道其实一般,唔算太特别😖。

总括而言,如果想休闲地过一天,又或者系葵涌广场扫完街,系一个唔错嘅选择。环境舒适,无限入座时间😙,而且仲有各式各样嘅面包同蛋糕俾大家选择。不纺同朋友嚟spend one day!😜

人均消费:50-100/ head
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
115
4
2021-06-23 643 浏览
位於葵芳既新都会广场,响新界西既商场黎计消费力相对较高,所以好自然同隔离葵涌广场比较,用餐既价钱绝对无得比。但如果要坐得舒服倾下计,又想要开扬景同充足光线去滋润自己,而同时下午茶价钱又要合理既话,Simplylife都系一个唔错既选择。刚巧早放而同朋友经过,见到下午茶全部餐都系划一价$52 (加一後$57),款式都还可以之下就坐低左。自己就点选左哥达芝士鸡肉汉堡配香辣薯条;朋友就点选了手工蛋糕 (手工蛋糕既意思就系响出面蛋糕柜任选1件蛋糕,而朋友就决定试试哈蜜瓜伯爵茶蛋糕)。唔驶10分钟,鸡肉汉堡就已经出现响我面前喇。可能系下午茶既关系,个汉堡相对系比较细 (大约系平时午餐汉堡既一半左右),但因为下午茶既关系都可以接受既;咬落去原来制法系类似手撕鸡形式既汉堡,而芝士好滑而令鸡肉既味道唔会太单调。而香辣薯条唔算太辣既,不过食落去会比较硬身,尽量连茄汁一齐享用会比较舒服。同埋朋友既蛋糕都到枱了。蛋糕以清新为主,虽然唔系太食到哈密瓜既味道,而伯爵茶相对味道比较突出下,Cream亦唔太油腻而抢走茶味,所以都系唔错既选择。坦白讲食物既份量唔算太大份,而同时整个下午茶既菜式不外乎薄饼﹑面包﹑汉堡及
更多
位於葵芳既新都会广场,响新界西既商场黎计消费力相对较高,所以好自然同隔离葵涌广场比较,用餐既价钱绝对无得比。但如果要坐得舒服倾下计,又想要开扬景同充足光线去滋润自己,而同时下午茶价钱又要合理既话,Simplylife都系一个唔错既选择。
刚巧早放而同朋友经过,见到下午茶全部餐都系划一价$52 (加一後$57),款式都还可以之下就坐低左。

自己就点选左哥达芝士鸡肉汉堡配香辣薯条;朋友就点选了手工蛋糕 (手工蛋糕既意思就系响出面蛋糕柜任选1件蛋糕,而朋友就决定试试哈蜜瓜伯爵茶蛋糕)。
24 浏览
2 赞好
0 留言

唔驶10分钟,鸡肉汉堡就已经出现响我面前喇。可能系下午茶既关系,个汉堡相对系比较细 (大约系平时午餐汉堡既一半左右),但因为下午茶既关系都可以接受既;咬落去原来制法系类似手撕鸡形式既汉堡,而芝士好滑而令鸡肉既味道唔会太单调。而香辣薯条唔算太辣既,不过食落去会比较硬身,尽量连茄汁一齐享用会比较舒服。

同埋朋友既蛋糕都到枱了。蛋糕以清新为主,虽然唔系太食到哈密瓜既味道,而伯爵茶相对味道比较突出下,Cream亦唔太油腻而抢走茶味,所以都系唔错既选择。
15 浏览
0 赞好
0 留言

坦白讲食物既份量唔算太大份,而同时整个下午茶既菜式不外乎薄饼﹑面包﹑汉堡及蛋糕。但环境比较开扬,令大家就算坐得比较近既情况下,大家倾计既声音都唔会焗住而嘈吵,会令你既用餐体验增加唔少呢!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-04-29
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$57 (下午茶)
等级4
774
0
2021-06-15 785 浏览
假日来食个 brunch set,幸运地今日系蘑菇汤,好好饮,而且好喜欢呢度d面包,环境好开扬,透光度高,只系时时都好多人,会比较嘈,家庭或朋友聚会都几岩。Brunch set有汤/沙律,会跟件面包,主食及饮品。我仲点多件蛋糕,其实我为蛋糕而来。车打芝士牛肉汉堡配牛油果酱牛肉多肉汁,质感松化,味道浓郁,加埋牛油果酱同车打芝士,味道更浓更有饱足感,配腌酸洋葱丝,爽脆消腻。白酒煮蚬辣肉肠手制扁意粉酒味唔太突出,但蚬肉几大只,饱满鲜爽,配微辣带油香的辣肉肠,添加不少咸香,意粉煮得保持弹牙口感。蘑菇汤配面包够哂热,而且蘑菇味重,仲有粒粒蘑菇口感,味道唔会太咸。面包系法包口感,外脆内有弹性,面包好香亦很有咬劲。红桑子特浓朱古力蛋糕卖相吸引,朱古力味浓厚香滑,加酸甜红桑子jelly中和甜度,又可减腻,蛋糕片松软湿润,最底的朱古力果仁最美味,香甜可口。蛋糕款式真系好多,而且卖相吸引,味道都很好,最抵食都系tea time来食。
更多

15 浏览
0 赞好
0 留言

假日来食个 brunch set,幸运地今日系蘑菇汤,好好饮,而且好喜欢呢度d面包,环境好开扬,透光度高,只系时时都好多人,会比较嘈,家庭或朋友聚会都几岩。

Brunch set有汤/沙律,会跟件面包,主食及饮品。我仲点多件蛋糕,其实我为蛋糕而来。
22 浏览
0 赞好
0 留言


20 浏览
0 赞好
0 留言

车打芝士牛肉汉堡配牛油果酱
牛肉多肉汁,质感松化,味道浓郁,加埋牛油果酱同车打芝士,味道更浓更有饱足感,配腌酸洋葱丝,爽脆消腻。
22 浏览
0 赞好
0 留言

白酒煮蚬辣肉肠手制扁意粉
酒味唔太突出,但蚬肉几大只,饱满鲜爽,配微辣带油香的辣肉肠,添加不少咸香,意粉煮得保持弹牙口感。
21 浏览
0 赞好
0 留言

蘑菇汤配面包
够哂热,而且蘑菇味重,仲有粒粒蘑菇口感,味道唔会太咸。面包系法包口感,外脆内有弹性,面包好香亦很有咬劲。
29 浏览
0 赞好
0 留言

红桑子特浓朱古力蛋糕
卖相吸引,朱古力味浓厚香滑,加酸甜红桑子jelly中和甜度,又可减腻,蛋糕片松软湿润,最底的朱古力果仁最美味,香甜可口。
43 浏览
1 赞好
0 留言


48 浏览
0 赞好
0 留言


34 浏览
0 赞好
0 留言

蛋糕款式真系好多,而且卖相吸引,味道都很好,最抵食都系tea time来食。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-05-23
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
等级2
9
0
2021-05-17 1902 浏览
之前有来过Simplylife吃晚餐,每位价钱大概$150-$300,食物质素不错。现在有$52下午茶套餐,真的很便宜,所以不少人会排队吃。终於和朋友去吃了,餐厅很多客人,但等位也不用很久。下午茶的食物都是即叫即做,上菜时汉堡还是热的,芝士也可以拉丝。汉堡扒肉很厚,偏实,牛肉味不算很重。薯条很香、很好味,一点也不辣。作为下午茶,这个汉堡份量刚刚好,很饱肚。推荐指数: 3/5.Simplylife的面包一直都很好吃,这个烤酸种面包也是。以多士的做法,把面包烤得外脆内软。我很喜欢这种配搭,蘑菇很香,加上可以很多可以拉丝的芝士。真的很好吃,我也很推荐。配搭的青苹果沙律则卖相普通,青苹果不多,却很多苦苦的沙律菜,但沙律很解腻。推荐指数: 4/5.套餐配的冰茶,味道是会跟季节改变的。今次是荔枝冰茶,荔枝味不是很重,有茶味。我认为味道还不错,朋友就不太喜欢,但我仍建议大家点冰茶,因为是Simplylife独有的餐饮。推荐指数: 3/5.下午茶当然要吃甜品,之前我也有吃过Simplylife的几款蛋糕,有些好吃,有些味道特别但我不喜欢。因为吃完下午茶套餐已经很饱,所以我们只点了一件「法式绿茶茉莉班戟
更多
之前有来过Simplylife吃晚餐,每位价钱大概$150-$300,食物质素不错。现在有$52下午茶套餐,真的很便宜,所以不少人会排队吃。终於和朋友去吃了,餐厅很多客人,但等位也不用很久。
车打芝士烟肉牛肉汉堡伴香辣薯条
$52
50 浏览
0 赞好
0 留言

下午茶的食物都是即叫即做,上菜时汉堡还是热的,芝士也可以拉丝。汉堡扒肉很厚,偏实,牛肉味不算很重。薯条很香、很好味,一点也不辣。作为下午茶,这个汉堡份量刚刚好,很饱肚。
推荐指数: 3/5
.
烤酸种面包配蘑菇、菠菜、哥达芝士伴青苹果沙律
$52
31 浏览
1 赞好
0 留言

Simplylife的面包一直都很好吃,这个烤酸种面包也是。以多士的做法,把面包烤得外脆内软。我很喜欢这种配搭,蘑菇很香,加上可以很多可以拉丝的芝士。真的很好吃,我也很推荐。配搭的青苹果沙律则卖相普通,青苹果不多,却很多苦苦的沙律菜,但沙律很解腻。
推荐指数: 4/5
.
荔枝冰茶
27 浏览
0 赞好
0 留言

套餐配的冰茶,味道是会跟季节改变的。今次是荔枝冰茶,荔枝味不是很重,有茶味。我认为味道还不错,朋友就不太喜欢,但我仍建议大家点冰茶,因为是Simplylife独有的餐饮。
推荐指数: 3/5
.
法式绿茶茉莉班戟蛋糕
$36
40 浏览
1 赞好
0 留言

下午茶当然要吃甜品,之前我也有吃过Simplylife的几款蛋糕,有些好吃,有些味道特别但我不喜欢。因为吃完下午茶套餐已经很饱,所以我们只点了一件「法式绿茶茉莉班戟蛋糕」。味道很香,不会太甜,cream做得不错,而我最喜欢是那些饼乾碎。
推荐指数: 3.5/5
.
775 浏览
0 赞好
0 留言
99 浏览
0 赞好
0 留言
93 浏览
0 赞好
0 留言

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-04-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$77 (下午茶)
推介美食
烤酸种面包配蘑菇、菠菜、哥达芝士伴青苹果沙律
$ 52
法式绿茶茉莉班戟蛋糕
$ 36
等级4
111
0
2021-05-02 1237 浏览
去亲葵芳行街都系扫街食吓小食行吓街咁样间中都想坐低唞吓倾吓计有一次意外同朋友发现呢间餐厅🍴见到佢哋下午茶两点至2:30开始四十几$50有一个下午茶包一个蛋糕同埋饮品,价钱唔算好贵喎咁就可以试吓啦~而且睇落环境开阳对住街有落地玻璃都唔错平日嘅话就好似2:00开始个下午茶☕️如果星期六日嘅话都一样有呢个优惠不过时间就会更改为两点定唔知三点谂住同男朋友去食吓 准时两点钟到,点知大镬,好多人排队 我哋即刻攞飞,原来好多人已经系一点几嘅时候攞咗飞啦,我哋等咗45分钟先至入到去😭😭职员同我讲用餐时间60分钟,啲态度好差,其实佢唔同我讲用餐时间60分钟我食完就会走,但系佢咁差态度同我讲🤧我就同你坐够60分钟你哋千祈唔好叫嗰个是日冰茶,好难饮叫咗小冰都好多冰,又无味其实蛋糕嘅水准系正常嘅,蛋糕影相都几靓嘅咖啡嘅水准正常,不过你唔使谂住喺呢间餐厅入面可以打卡,因为左右隔离全部都系其他客人想搵个位靓少少都冇
更多
去亲葵芳行街都系扫街
食吓小食行吓街咁样
间中都想坐低唞吓倾吓计

有一次意外同朋友发现呢间餐厅🍴
见到佢哋下午茶两点至2:30开始
四十几$50有一个下午茶包一个蛋糕同埋饮品
,价钱唔算好贵喎
咁就可以试吓啦~

而且睇落环境开阳对住街有落地玻璃都唔错

平日嘅话就好似2:00开始个下午茶☕️

如果星期六日嘅话都一样有呢个优惠
不过时间就会更改为两点定唔知三点

谂住同男朋友去食吓 准时两点钟到,
点知大镬,好多人排队 我哋即刻攞飞,
原来好多人已经系一点几嘅时候攞咗飞啦,
我哋等咗45分钟先至入到去😭😭

职员同我讲用餐时间60分钟,
啲态度好差,
其实佢唔同我讲用餐时间60分钟
我食完就会走,但系佢咁差态度同我讲🤧
我就同你坐够60分钟


你哋千祈唔好叫嗰个是日冰茶,好难饮
叫咗小冰都好多冰,又无味

其实蛋糕嘅水准系正常嘅,蛋糕影相都几靓嘅
咖啡嘅水准正常,
不过你唔使谂住喺呢间餐厅入面可以打卡,
因为左右隔离全部都系其他客人
想搵个位靓少少都冇



28 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
30 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
46 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
27 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
4
0
2021-04-25 1251 浏览
星期日中午,一家三口睡醒出去觅食!可能今天比以往早左d,周围食肆都排长龙见到Simplylife吾系好多人等,咪拎飞等下!好快入得去,环境一流,但我哋坐左系角落头,位置冇坐系玻璃窗隔离甘正,但都吾错!食物味道😏:沙律味道偏酸,鸡肉汉堡有啲乾,白酒意粉一般般(偏淡)piazza 味道ok 服务态度:有啲ok.有啲......环境:好舒服😌值得黎试,坐下...浪漫下...P.s:食到最後发现佢哋冇比汤我地,只上左一份沙律🥗但由於食物份量够多,所以冇追,由佢......想食环境就试下,不妨一试
更多
星期日中午,一家三口睡醒出去觅食!
可能今天比以往早左d,周围食肆都排长龙
见到Simplylife吾系好多人等,咪拎飞等下!好快入得去,环境一流,但我哋坐左系角落头,位置冇坐系玻璃窗隔离甘正,但都吾错!
食物味道😏:
沙律味道偏酸,鸡肉汉堡有啲乾,白酒意粉一般般(偏淡)piazza 味道ok
服务态度:有啲ok.有啲......
环境:好舒服😌值得黎试,坐下...浪漫下...

P.s:食到最後发现佢哋冇比汤我地,只上左一份沙律🥗但由於食物份量够多,所以冇追,由佢......

想食环境就试下,不妨一试

57 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
21 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
20 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
118
0
2021-04-23 1047 浏览
下雨天的星期四,上街心情也没有多少,可是住九龙湾的朋友说要过来逛一下街,那也只好舍命陪女子。逛前当然要吃饱,所以回到Simply life。闲日人也真多,要等差不多30张枱,幸好周围有野行下,否则时间不知怎打发。入座即点了个all day breakfast,原想再点,可是我们都不太饿,且留肚食这里的蛋糕。但估唔到All day breakfast 的份量也真大!而且跟餐有沙律/餐嘅汤和餐包。全日早餐有炒蛋、香肠、烟肉、茄汁豆、番茄、面包、蘑菇等。堆头也真不少~味道也真不错!蛋糕点了两件,最想食的味道售罄,那只好点其余的味。朱古力和伯爵茶。朱古力味够浓郁,甜度刚好,配水果茶食刚好。至於朋友则喜爱他的哈密瓜伯爵茶,因为他是哈蜜瓜控。这里其实下午茶最抵食,可惜我们早到了,下次要再黎食下午茶!
更多
下雨天的星期四,上街心情也没有多少,可是住九龙湾的朋友说要过来逛一下街,那也只好舍命陪女子。
35 浏览
0 赞好
0 留言
29 浏览
0 赞好
0 留言

逛前当然要吃饱,所以回到Simply life。闲日人也真多,要等差不多30张枱,幸好周围有野行下,否则时间不知怎打发。入座即点了个all day breakfast,原想再点,可是我们都不太饿,且留肚食这里的蛋糕。
38 浏览
0 赞好
0 留言
47 浏览
0 赞好
0 留言

但估唔到All day breakfast 的份量也真大!而且跟餐有沙律/餐嘅汤和餐包。
20 浏览
0 赞好
0 留言

全日早餐有炒蛋、香肠、烟肉、茄汁豆、番茄、面包、蘑菇等。堆头也真不少~味道也真不错!
25 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言

蛋糕点了两件,最想食的味道售罄,那只好点其余的味。朱古力和伯爵茶。朱古力味够浓郁,甜度刚好,配水果茶食刚好。
9 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言

至於朋友则喜爱他的哈密瓜伯爵茶,因为他是哈蜜瓜控。这里其实下午茶最抵食,可惜我们早到了,下次要再黎食下午茶!
11 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-02-10
等候时间
25 分钟 (堂食)
用餐时段
午餐