2012-09-02 329 浏览
同中學同學黎聚舊 諗住搵間cafe坐下傾下計啦見好多cafe都full 見依間食評算係咁咪試下囉 點知中伏!!!-音樂太嘈-7.30order食物 9點先黎-熱飲係暖唔係熱-食物淡而無味Cafe重點係games,點知得pictionary係啱玩,no choice(廚房得兩個人 根本就support唔到間舖!另外我地懷疑佢唔夠碟用 要趕住收你d碟去offer俾下一台食)Cafe 價錢 非正常餐廳既質素一定唔會再去!!
同中學同學黎聚舊 諗住搵間cafe坐下傾下計啦
-音樂太嘈
-7.30order食物 9點先黎
-熱飲係暖唔係熱
-食物淡而無味
(廚房得兩個人 根本就support唔到間舖!
Cafe 價錢 非正常餐廳既質素
一定唔會再去!!
2012-09-01
2012-01-05 250 浏览
book左6點..一上去未有客自己揀位坐(我地一共3個人)可能冇人..所以好熱..中期好大陣煙味..唔知點解我地個場都冇人食煙既後尾多d人佢就開到個冷氣好凍.um係勁凍個櫃冇咩game玩.我地淨係拎左盒猜猜畫畫玩.↓我個杯咖啡唔係太甜..岩岩好野食↓好味,夠汁,意粉比較好咬.好彩我地3個都唔鐘意林意粉↓豬扒飯好好味.兩塊豬扒都好大塊.唔會話太過甜↓薯條就爭d啦..好dry,d芝士得好少個茄醬食得出佢溝左酒.我覺得幾特別,好似食生蠔d醬咁.,不過朋友覺得有d多餘最後一提,今日可能好多人既關係..好嘈..係超級嘈...同朋友傾計傾到好大聲先聽到
book左6點..一上去未有客
自己揀位坐(我地一共3個人)
可能冇人..所以好熱..
中期好大陣煙味..唔知點解我地個場都冇人食煙既

後尾多d人佢就開到個冷氣好凍.um係勁凍

個櫃冇咩game玩.
我地淨係拎左盒猜猜畫畫玩.
↓我個杯咖啡唔係太甜..岩岩好
野食
我飲個杯係意大利芝士蛋糕咖啡
↓好味,夠汁,意粉比較好咬.
好彩我地3個都唔鐘意林意粉
卡邦尼意粉
↓豬扒飯好好味.兩塊豬扒都好大塊.唔會話太過甜
蜜糖芥茉汁豬扒意粉
↓薯條就爭d啦..好dry,d芝士得好少
芝士焗薯條
最後一提,今日可能好多人既關係..
好嘈..係超級嘈...
同朋友傾計傾到好大聲先聽到
2011-12-29
我飲個杯係意大利芝士蛋糕咖啡
卡邦尼意粉
蜜糖芥茉汁豬扒意粉
2011-09-30 115 浏览
今日下午得閒同朋友係度hea..呢度有好多款board game玩,食物又唔錯..我地2個人叫左芝士雞翼,好多芝士~我好鐘意食。另外又食左個雞扒意粉, d蕃茄好新鮮丫~朋友飲左杯草莓朱古力~佢大讚好味~話好像食緊草莓朱古力咁~我覺得食物同飲品都幾好,環境又舒服~所以我會再去呀~同埋會介紹比朋友去呢~

我地2個人叫左芝士雞翼,好多芝士~我好鐘意食。

另外又食左個雞扒意粉, d蕃茄好新鮮丫~

朋友飲左杯草莓朱古力~佢大讚好味~話好像食緊草莓朱古力咁~

午餐
2011-09-21 87 浏览
好少去上樓CAFE食飯(因為之前試過環境好差又難食)不過今次個FRIEND話試過OK,咁是但啦。上到去因為仲早,冇咩人,所以唔係太嘈。環境OK舒服,全場禁煙,唔會好似有D CAFE咁煙霧離漫。同個FRIEND一人叫咗個意粉再加碟蜜糖雞翼,估唔到味道唔錯。蒜香牛柳意粉好香蒜味又唔會太鹹,另外個青口意粉都好靚,雞翼就一般,好重蜜糖味,不過不失咁啦。嘢飲就同其他CAFE差唔多,我哋叫咗焦糖咖啡同薄荷朱古力(不過掛住食冇影相),都OK,唔會太甜。可能聽日係假期,愈夜愈多人玩CARD GAME就有D嘈,坐到11點到就走。朋友成日去CAFE都話呢度喺CAFE來講算好好食,有機會不妨一試!
好少去上樓CAFE食飯(因為之前試過環境好差又難食
)不過今次個FRIEND話試過OK,咁是但啦。

蒜香牛柳意粉, 正!
2011-09-12
蒜香牛柳意粉, 正!
(非会员)
2011-09-16 75 浏览
好少去上樓CAFE食飯(因為之前試過環境好差又難食
)不過今次個FRIEND話試過OK,咁是但啦。

蒜香牛柳意粉好正
2011-09-12
蒜香牛柳意粉好正
2011-09-09 53 浏览
來這裡都是買團購的,見19蚊有個 tea set 就即刻買啦!仲要一買就買咗兩張。今時今日用團購做 promotion 已經好普遍,可惜呢間餐廳好似想用此方式來拆自己招牌。等我用 Openrice 給我們評分的項目來寫啦:味道:上月頭第一次幫襯幾好,件花生醬多士幾香脆,配脆皮腸,飲品加$2轉了凍飲,同平時D樓上 Cafe 差不多;今個月第二次去食時,都是叫花生多士,但配雞翼,也是加$2轉凍飲,可惜今次多士卻燶晒 仲要咬開有花生醬的地方都是”碳”,唉!環境:第一次上去都有幾個客,但第二次就得我一個喇~~~ 真唔明點解打親電話嚟 book 都無位?!服務:餐廳上的服務都不錯,可惜打電話預定時就欠佳。衛生:好大陣烟味 抵食:應該是抵食,可惜老闆好似唔想做我o地生意!第二次食時,多士都只半份咁上,我真不知道是否配”一”隻雞翼的多士份量會減半呢?!各位現拿著這張團購的朋友,你們落 Order 時,問清楚吧!(相信大把人都未 ”輪” 到你 ”享用” 這 ”優惠” 吧!)總言之,沒有下次!

等我用 Openrice 給我們評分的項目來寫啦:

仲要咬開有花生醬的地方都是”碳”,唉!
空鋪!

服務:餐廳上的服務都不錯,可惜打電話預定時就欠佳。

衛生:好大陣烟味

總言之,沒有下次!
空鋪!
2011-05-09 27 浏览
今天和朋友到了這間cafe食飯,order 左個蜜糖芥末豬扒飯,老闆選用珍珠米,口感十分好豬扒煮得夠'林',好容易入口,加上蜜糖芥末汁,十分香口. 若怕芥末太嗆鼻,可加多些少蜜糖order左杯薑蜜茶,亦非常美味.值得一試!!!!!!!!!!!
2011-05-08
經朋友介紹上去試下, 環境很乾淨, 最緊要係無煙環境, 很好!我吃了一碟牛扒意粉, 扒很容易入口, 醬汁也很入味; 意粉也很有口感, 即使涼了也覺得很好味!在其他café吃意粉時通常都會很冧, 但這裏的仍會很彈口, 很好!

2011-03-27