2021-02-04 216 浏览
其實平時行街成日見到佢啲野飲好邪惡都好想試,今次終於係朋友慫恿之下一齊試左🤣 我叫左‘’等一個人咖啡’‘,而朋友就叫左’‘可遇不可求’‘(🍓味)。先講咖啡味,我其實本身唔係飲咖啡嘅人,因為覺得好苦,但係我又好鍾意咖啡味嘅野食野飲,而呢杯野飲絕對滿足到我嘅需要,因為佢嘅cream同朱古力醬、牛奶加埋,變左做有咖啡味但唔苦嘅甜品😍而朋友果杯士多啤梨味嘅,佢真係好士多啤梨!唔係單純比士多啤梨醬你就當交功課,佢係真士多啤梨嘅味!好有誠意!店員姐姐知我地想影相,仲專登幫我地杯野嘅花紋同cream再整得突出啲,好體貼!🤗
2020-03-08
Total去左shake up 3次先出食評夠曬持平啦🥰我同男朋友3次都係去尖沙咀分店 其實都要行一段路 係因為朋友介紹好飲先去去到shakeup 出左名係飲milkshake同沙冰 第一次我同男朋友反而想飲啲fresh 少少既就揀左“葡萄老祖“ 仲唔到大熱天時係勁透心涼 飲品唔係死甜 又有薄荷葉啲香味 果陣仲做8折店舖好細但都有啲打卡位~第二次行過都係買左同樣既野飲 值得一提係店員好用心整每一杯飲品 啲cream同toppings 都整得好靚第三次就做“醫護買一送一“ 我同我男朋友就encore番呢杯同叫左small size mango milkshake點知就真係好細杯 而milkshake就係唔凍唔熱 係我最唔鐘意既temp. 但係濃郁既 都唔會太甜但飲過咁多間milkshake 就算係外國既都好 都係好凍 所以呢點就令我唔太鐘意啦總括,我覺得呢間都有🌕🌕🌕🌓 (滿分5分)~
Total去左shake up 3次先出食評夠曬持平啦🥰

店舖好細但都有啲打卡位~

葡萄老祖

總括,我覺得呢間都有🌕🌕🌕🌓 (滿分5分)~
葡萄老祖
2020-06-08 225 浏览
I have bookmarked Shake Up! for quite some time. So happen I walked pass it by chance on last Saturday, and there was no reason not to try it.Shake Up! is famous for its signature milkshake made with Movenpick ice cream. I chose this Peanut Butter Milkshake to try, and I was surprised to see that there were two pieces of buttered toast that come with my milkshake! (I asked for takeaway, so the toasts were put in a separate cup) If you don’t like fresh cream, you can also opt out for that.The mil
Peanut Butter Milkshake

The milkshake was so smooth and delicious! Probably because of the Movenpick ice cream. Very enjoyable and not too heavy! Yet, it tasted more like coffee rather than the peanut butter as expected, even though there were bits of peanut chunks in the milkshake.

The buttered toasts were very delicious too. I dipped them into the fresh cream and milkshake to enjoy them as a dessert treat.
2020-06-06
Peanut Butter Milkshake
2020-05-27 211 浏览
天氣仲係好熱😥要飲返杯凍飲解渴🤤🤤試下開咗無耐嘅奶昔飲品店 👅瑞士朱古力奶昔🥤.採用以自家制嘅兩大球雪糕moven pick加上低糖嘅朱古力再加上新鮮牛奶攪拌而成感覺唔同M記果種比較結身有碎冰係偏向水D🤔又好濃郁嘅朱古力味😋成杯嘢非常邪惡🤤🤤🤤好容易吸引到我呢個朱古力迷🍫🍫😳個人覺得好飲過M記👍🏻👍🏻飲完好想再飲多杯😳😳而且仲有好多種口味😋睇黎要試混晒要經常黎至得喇
天氣仲係好熱😥

😳個人覺得好飲過M記👍🏻👍🏻
飲完好想再飲多杯😳😳

而且仲有好多種口味😋睇黎要試混晒要經常黎至得喇
2020-05-23 230 浏览
聽朋友仔講,尖沙咀the one 附近有間milk shake 好好飲,夠濃味 賣相又靚。果日咁啱出開去就試下!😀😀小店位置唔算太難搵係諾士佛臺行前少少就到,鋪仔細細,但睇到佢地d product photo就已經流曬口水。最後我決定叫左杯瑞士朱古力奶昔,賣相果然好吸引同張相有8成似,打卡一流。飲落朱古力味都幾濃,不過我就略嫌太甜,飲得太多有d膩,可能本身自己中意食dark chocolate🤓不過整體黎講都算唔錯,無太失望🤤🤤
果日咁啱出開去就試下!😀😀
瑞士朱古力奶昔
2020-02-08
瑞士朱古力奶昔
2020-05-18 144 浏览
之前見唔少人都拎住杯靚靚milkshake打卡,就心郁郁好想去試🙈上次排隊等食嘉寶漢堡🍔期間,知道尖沙咀分店就喺附近,就即刻把握機會去買💦佢主打嘅紐約風雪糕奶昔係以Movenpick雪糕🍨同新鮮牛奶🍼打成,製作過程中冇加入任何冰塊以防止味道變淡。除咗奶昔外,仲有沙冰🥤任君選擇,全部即叫即製。.我地叫嘅係《苦中一點甜》,大杯$54。所謂「苦中一點甜」,其實就係瑞士朱古力奶昔🍫奶昔口感幼滑,朱古力味道濃郁,夾雜少少苦澀味,名副其實。面頭除咗有誘人嘅忌廉,仲有黑朱古力醬同朱古力脆豆作點綴,口感豐富。低糖版嘅甜度剛好,唔會過甜😄,減輕罪惡感。
除咗奶昔外,仲有沙冰🥤任君選擇,全部即叫即製。
我地叫嘅係《苦中一點甜》,大杯$54。
所謂「苦中一點甜」,其實就係瑞士朱古力奶昔🍫
奶昔口感幼滑,朱古力味道濃郁,夾雜少少苦澀味,名副其實。
低糖版嘅甜度剛好,唔會過甜😄,減輕罪惡感。
苦中一點甜
苦中一點甜
2020-05-18 99 浏览
近排天氣好熱,經過見到間milkshake就買嚟試吓!標榜只係用MÖVENPICK雪糕!電視仲不停loop整奶昔嘅過程,好吸引!怕heavy嘅,唔飲milkshake都可以揀smoothie每球雪糕都大大球,仲落咗兩球,真係落足本!啡是故鄉濃($53)怕肥嘅可以走toppings走cream,減低一吓罪惡感!入口咖啡味好濃,帶有咖啡嘅苦澀味,而且仲飲到啲粒粒,好有咬口!奶醬多($53)多士烘到脆卜卜,飲落有濃厚花生醬嘅味,入口好滑,甜度啱啱好,唔會覺得好膩最欣賞佢唔會落冰去打個奶昔,飲落唔會話好凍,質感滑溜,味道仲好濃!絕對值得encore!
近排天氣好熱,經過見到間milkshake就買嚟試吓!

標榜只係用MÖVENPICK雪糕!

電視仲不停loop整奶昔嘅過程,好吸引!

每球雪糕都大大球,仲落咗兩球,真係落足本!

啡是故鄉濃($53)
啡是故鄉濃

奶醬多($53)

外卖自取
啡是故鄉濃
2020-05-17 58 浏览
係尖沙咀食完飯後,想食D甜品再填滿下個胃。經過見到呢間D milkshake好靚咁,我地就叫一杯奶醬多milkshake來試試。小店唔大,可以望到店員製作的製作過程。見佢拎兩塊方包去烘就知道實會好飽奶醬多milkshake $53冇諗過烘過的多士浸milkshake都可以咁好味 milkshake 頂部多士中間仲有cream,雖然好飽但好滿足呀。Milkshake飲落口感順滑,飲唔到有碎冰,重花生醬味  不過佐敦呢間分店冇座位,食起上來要小心D,如果唔係會好容易整污糟隻手。

奶醬多milkshake $53
冇諗過烘過的多士浸milkshake都可以咁好味
,重花生醬味

奶醬多milkshake
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
奶醬多milkshake
Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_飲品=========📍真 • 奶醬多奶昔?😂 -- Shake Up!話說小編好中意飲奶昔,嗰種濃厚嘅質感同奶香真係好正😍今日就同朋友去咗試shakeup嘅奶昔😋呢到嘅奶昔係用咗兩大球movenpick雪糕再加牛奶製成,唔會加冰,非常足料😆身為花生醬控嘅小編就叫咗奶醬多奶昔試下💕----------⭐奶醬多($53)賣相超特別!估唔到奶昔上面係放咗烘過嘅多士,真係名乎其實嘅奶醬多😆第一啖啜落啲奶昔到真係嘩出黎!😂😂😂味道真係超級濃郁!!花生嘅香味湧晒出黎😍而且口感好厚好滑👍店員提醒可以將多士點埋奶昔一齊食,脆脆嘅多士加埋奶昔好邪惡呀🙊但係又忍唔住一啖接一啖咁食哈哈😂整體黎講雖然價錢係偏貴,但值得試下喔🙈又睇得又食得又飲得🙈一次過滿足你三個願望💕-----------賣相:9.6/10味道:8.9/10性價比:7.3/10回頭率:8.7/10----------店舖資料名稱:Shakeup!地址:尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下D號舖前往方法:尖沙咀站B2出口————#shakeu
#pigfoodiexhk_飲品
=========
📍真 • 奶醬多奶昔?😂 -- Shake Up!
----------
⭐奶醬多($53)
-----------
賣相:9.6/10
味道:8.9/10
性價比:7.3/10
回頭率:8.7/10
----------
店舖資料
名稱:Shakeup!
地址:尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下D號舖
#foodlover
#peanutbutter #foodporn
#movenpick
 #foodblogger
#bestfoodhongkong #bestfoodfeed
#instalike
#likeforlike
#foodie #icecream
2020-04-18
2020-04-16 99 浏览
肥安娜公主行行下街話口渴,史先生唯有要盡快買俾佢😭咁岩下午菜時間,app都會有飲品優惠🤩就發現左位於尖沙咀-shake-up 有50%off,講真唔係有優惠都唔發覺有呢間舖。不過,雖然舖頭係做緊優惠,但飲品唔馬虎,因為我叫左杯焦糖朱古力奶昔俾肥安娜,佢竟然一拎完就自己飲左半杯,仲話好好飲,朱古力味好夠濃郁,仲有忌廉同朱古力粒襯托,令人獨自享受。雖然史先生剩係飲左兩啖,但見肥安娜飲得咁開心,加上有優惠只係20幾蚊,都抵既❤️

2020-04-13
我經過呢間店嘅時候比佢個招牌吸引左~好靚(不過係提外話XDD)所以諗住幫襯下,點知原來佢仲未正式開業我係佢第一個客呀呢我叫左杯曲奇焦糖奶昔估佢唔到係用movepick雪糕打出黎我個下都無諗過咁驚喜口感濃滑 仲好特別 岩晒我呢個曲奇焦糖控睇住個店員落足材料去整 真係好好飲極力推介!!
我經過呢間店嘅時候比佢個招牌吸引左~
好靚(不過係提外話XDD)
所以諗住幫襯下,點知原來佢仲未正式開業
我係佢第一個客呀

睇住個店員落足材料去整 真係好好飲
極力推介!!
2020-01-31
等候时间
5 分钟 (堂食)
$48 (其他)
白雪公主不多👸🏻ʟɪғᴇ ɪs sᴏ ʜᴀʀᴅsᴏ ʜᴀᴠᴇ sᴛʜ sᴏғᴛ🍦 呢間shake up飲品好濃郁,唔溝水,唔加冰,全杯真材實料!而且係用movenpick雪糕!😻可惜呢杯素飲冇雪糕,全杯都係白色,豆奶、豆花、杏仁脆片、cream等調製而成嘅「白雪公主」,適合素食者,本身覺得太貴,咁啱有8折,8折咗$45,好足料,有飽肚感,可以當一餐!唔好諗住用來解渴🙊呢段時間醫護人員買一送一,其實都發揮到互助互愛精神,希望呢個疫情快啲走,可以出返多啲街食飯
白雪公主不多👸🏻
ʟɪғᴇ ɪs sᴏ ʜᴀʀᴅ
sᴏ ʜᴀᴠᴇ sᴛʜ sᴏғᴛ🍦

2020-03-23
$50 (宵夜)
2020-03-21 115 浏览
星期五晚放工同朋友出尖沙咀dinner。食飽飯見有啲口渴就想買杯野飲品下,黎到呢間難得好有gimmick嘅奶昔店。唔似開到成街成巷都一樣嘅珍珠奶茶、奶蓋飲品店,用movenpick沖嘅奶昔,超級濃郁!我叫左「可遇不可求」,即係士多啤梨奶昔。$45 有八折左之後$36,好抵!士多啤梨好重,亦都幾重奶味,食完飯飲都唔heavy!仲試飲左朋友嘅「瑞士蓮 · 姐」,係朱古力味。非常濃嘅偏苦朱古力奶昔,好好味啊!
星期五晚放工同朋友出尖沙咀dinner。
食飽飯見有啲口渴就想買杯野飲品下,
黎到呢間難得好有gimmick嘅奶昔店。
唔似開到成街成巷都一樣嘅珍珠奶茶、奶蓋飲品店,
用movenpick沖嘅奶昔,超級濃郁!

我叫左「可遇不可求」,即係士多啤梨奶昔。
$45 有八折左之後$36,好抵!
士多啤梨好重,亦都幾重奶味,食完飯飲都唔heavy!

仲試飲左朋友嘅「瑞士蓮 · 姐」,係朱古力味。
非常濃嘅偏苦朱古力奶昔,好好味啊!
2020-03-20
外卖自取
2020-03-18 109 浏览
今日食完飯唔包就去附近飲番杯奶昔。呢間之前係網上出曬名,搞到我又心郁想飲下。今日就揀左士多啤梨奶昔,有新鮮果肉。味道方面唔算好甜,幾啱我口味。好奶滑,原來已經加入movenpick 雪糕🍦,果然係好嘢。

2020-03-18 115 浏览
尖沙咀金巴利道除咗係一條婚紗街、韓國街之外,都開有幾間小店,行行下發現有間Shake up。開係金碧閣地下隔離,行得快d都會忽略咗佢🙈呢間店名用Shake up,會接Cheer up ~ 同香港打打氣。睇下menu,原來佢地嘅奶昔會用上MOVENPICK🍦🤤-買咗杯🥤瑞士蓮·姐 (L) $42[即瑞士朱古力奶,原價$53]。佢地三月至四月做緊優惠,除咗醫護有折,香港人都有8折優惠~~~-由於當日係啱啱開門,小店只有一個職員包辦收銀同整奶昔。所以等嘅時間係比較耐,不過都情有可原。10分鐘左右就拎到。-拎到杯飲品嘅時候冇想像中咁凍,冰度啱啱好,飲落係濃濃嘅朱古力味,仲加咗d朱古力漿掛杯🍫上面嘅金色珠珠係朱古力脆粒,整體黎講啱曬螞蟻朋友🍯一個人獨飲可能會有d膩😈同人share就份量啱啱好🥂一個人飲會好飽😈正餐都唔洗食-朱古力fans行開尖沙咀可以去試一試🍫🥤🍼🍫🥤🍼

睇下menu,原來佢地嘅奶昔會用上MOVENPICK🍦🤤

瑞士蓮·姐  (L)

朱古力fans行開尖沙咀可以去試一試
🍫🥤🍼🍫🥤🍼
瑞士蓮·姐  (L)