2019-12-31
好耐未食過鐵板燒近,最近戚起條癮,就諗住去s2鐵板燒。黎到s2鐵板燒有咩可能唔試加強版海膽杯, 佢比之前份量多咗之外,層次都多咗, 令到你食每一啖都有不同食材在你口中,刺激你的味蕾。雖然海膽杯有好多食材但唔會喧賓奪主,奪取海膽嘅味道。芝士漢堡扒係一道令我喜出望外嘅食物, 看似平平無奇,實質係最大嘅出奇之處。出奇制勝,令你意想不到,芝士同漢堡扒嘅味道十分相配,亦做到流心,令你每一啖都有拉絲嘅感覺。銀鱈魚,最特別之處係個醬汁, 令到銀雪魚嘅味道同層次更加突出,令你一試難忘,一試再試。鐵板牛柳粒,唔會煎到好乾,除咗鎖住到肉汁之外,亦都好有口感。芝士龍蝦,一定要試,令你有別一番的感受,從此愛上龍蝦以及芝士。黑松露炒飯係最好食嘅炒飯,佢不吝嗇黑松露,令到黑松露嘅香氣覆蓋整碟飯,炒飯亦都係大師級水準,粒粒分明,粒粒煙韌。海膽雪糕最特別嘅甜品,雪糕得充滿海膽嘅味道,樂師傅運用海膽嘅方式真係層出不窮!!!若果大家喜歡鐵板燒餐廳嘅話,s2鐵板燒係你首選,食物水準當然係頂級,佢哋嘅環境,氣氛亦都令你愛上這間餐廳。