2022-07-10
因為疫情嘅關係,大型聚會已經係唔會參與,亦都好少出去食飯,但今個月份哥哥同細佬生日,限聚令又放寬至8人,雖然近排確診人數持續上升,但今年都出去聚下啦!揀去Ruby因為我係會員有折,而且我每個月會有一個主菜同小食Free,以前個個月都會去,但係佢改咗制度之後我基本上係唔會嚟,因為佢要我哋Discount 消費滿$400先可以享用個Free主菜,即係話你餐牌要消費$800,基本上我兩個人係好難食到,所以人多我先至會去,變咗而家一年都去唔到二次。所以如果想join會員嘅就要諗清楚,因為佢唔會理你哋隨時改制度冇承諾,仲有喺佢哋FB留言講呢個問題就即係封你,佢公司HR衰到冇朋友,基本上好多舊會員已經報咗消委會同埋海關。講返正題啦!其實佢食物嘅質素同員工嘅服務不嬲都唔差,食物有問題同佢講佢都會話同你換,而且我做會員已經好多年,以前成日去儲落唔少積分,大聚會嘅時候就會換飲品,所以今日10個人所有飲品係唔使錢,講返嘢食,推介一定要食嘅就係Four-way Sample拼盤對對碰;可以任揀四樣,但係佢嘅魷魚鬚真係好好食,一啲都唔乾又夠粗,真係好正,所以我次次都揀兩份,另外雞翼同埋芝士棒(唔記得揀麵包蝦添
講返正題啦!其實佢食物嘅質素同員工嘅服務不嬲都唔差,食物有問題同佢講佢都會話同你換,而且我做會員已經好多年,以前成日去儲落唔少積分,大聚會嘅時候就會換飲品,所以今日10個人所有飲品係唔使錢,講返嘢食,推介一定要食嘅就係Four-way Sample拼盤對對碰;可以任揀四樣,但係佢嘅魷魚鬚真係好好食,一啲都唔乾又夠粗,真係好正,所以我次次都揀兩份,另外雞翼同埋芝士棒(唔記得揀麵包蝦添,雞翼應該散叫,一時失手)雞翼就人人都鍾意食㗎啦!我通常揀原味,都好味嘅,另外芝士棒都有驚喜,咬出嚟啲芝士有拉絲,跟住梗係經典嘅露比燒排骨,通常亦係叫原味,保持水準…正,肉眼扒係我free嘅主菜,今日呢個都好食,我唔鍾意食生通常食7成,但係要做到呢個效果就好易失手,一係就太生要整過、一係就太熟老得滯,但今次呢個火候做得啱啱好,值得一讚,其他嘢仲有free小食芝士醬配玉米片(今個月呢個普通啲但係都可以)、珍寶蟹肉餅、巴馬芝士明蝦意粉、珍寶蟹肉芝士通心粉,加州墨西哥烤餅(唔記得影相,裏面有牛油果🥑,好食架好多時會叫)、迷你露比漢堡、迷你露比三重奏(因為姐姐同妹妹都唔食牛,呢個裏面有一個係豬肉漢堡,所以特登叫比佢哋)、三文魚沙律、忌廉菠菜(有驚喜幾好食)、甜品推介一定要食呢個Chocolate Talltake濃情朱古力,份量夠晒大,朱古力蛋糕底唔甜,配埋雪糕加忌廉,真係好正,意式芝士蛋糕(呢個普普通通,冇乜特別)平時我都鍾意食Double Chocolate Cake朱古力心蛋糕,不過今次費事叫兩款朱古力。好耐都冇嚟啦!整體質素高嘅,全部嘢都好食,我會員有折再加積分換嘢同free嘅主菜同小食,埋單二千幾真係好抵,如果唔係會員真係傻傻地先會去好貴,上菜好快冇漏單,員工服務同態度亦都好,唔係佢公司HR衰,值得推介。
Four -way Sampler拼盤對對碰
露比燒排骨