2023-12-31 188 浏览
今次行過一間賣ROYCE巧克力嘅店,好奇心驅使下決定試下噃!首選佢哋嘅ROYCE Nama Chocolate,聽聞好有名。迫不及待打開,未食先聞到一股濃郁嘅巧克力香氣,超級誘惑!入口那一刻,只感覺到巧克力在口中化開,超級滑溜。有種冰淇淋溶化嘅幼滑口感,又唔膩,真係食落好舒服😋!甜味適中,完全唔會覺得甜得嚇人。再望一望係Limited Edition 嘅大吉嶺味,其實我本來以為會食到一絲絲嘅茶味,點知奶香配合得剛剛好,唔會喧賓奪主。有幾下依然可以嗅到茶嘅清香,但好輕微,把主角位置讓俾咗巧克力嘅濃和滑。 話說番ROYCE既抹茶杏仁巧克力,哇!打開嗰陣,感覺到賣相真係靚到不得了,一啲咁精緻。抹茶粉撲面而來嘅清香,幾撩人🍵。白巧克力同抹茶味激撞,絲滑得黎又唔悶。最正嘅係,每粒巧克力中間都有顆飽滿嘅原粒杏仁,送係口裡面先係外層滑溜,再黎到果仁嘅脆香,呢個對比,正喇!吃完幾粒後,覺得自己心情都好轉唔少,真係甜入心𠵱😌!下次再試下佢哋嘅其他款式咯!

2023-03-02 854 浏览
Royce生朱古力就食得多,朱古力薯片我第一次食,因為我覺得兩樣野好唔夾😂成日係試同唔想試之間🤡甘岩去開city super買野,最後都係買黎試下😂😂😂.Royce 朱古力薯片 $115又咸又甜既味道成日都覺得係好伏,不過脆卜卜既咸味薯片再配上牛奶朱古力,味道出奇地夾,比我一塊接一塊甘食已經就黎食唒,真係好邪惡(´▽`)下次試埋黑朱古力味先😜

Royce 朱古力薯片 $115
品牌:ROYCE' Chocolate相信大部分人都會識得ROYCE' @royce_hk 呢個日本北海道朱古力品牌🇯🇵,創業至今接近40年,皆因佢哋嘅生朱古力而風靡日本同全世界🌏,與別不同嘅喺佢哋仲加入咗北海道特產鮮忌廉喺朱古力當中😋最近ROYCE'仲首次設計咗香港限定版——香醇魅力(淡可可味)🇭🇰,包裝用咗充滿本地街道特色嘅霓虹燈為封面,仲特別印有「香港」同「生朱古力」嘅中文字,令人可以一睹香港璀璨奪目、令人情迷嘅一面😍得知呢款香港限定版生朱古力已經喺所有ROYCE’專櫃同門市有得買🤩,襯住新年點都要買返盒做個留念,同屋企人一齊分享呢份甜蜜回憶🥰呢隻淡可可味無酒精,啱晒唔鍾意酒香或者對酒精敏感嘅人👍,入口可可粉已經沾滿嘴角😚,一陣又一陣嘅可可香味喺口腔裡面徘徊,冰涼嘅口感再增添一份冬日滋味,令人忍唔住食完一粒又一粒😆
品牌:ROYCE' Chocolate

呢隻淡可可味無酒精,啱晒唔鍾意酒香或者對酒精敏感嘅人👍,
冰涼嘅口感再增添一份冬日滋味,
令人忍唔住食完一粒又一粒😆
2022-12-29
外卖自取
-🦄ROYCE’ @royce_hk 🍂 自然質樸 至誠無偽 為純之意🍃 專一不雜 純粹雅致 為純之美難過的時候請看看這裡 這裡有純正的巧克力吃一口高純度的巧克力 也許會明白人生意義生活本來就不一定順利 有著幸運也有著苦難經歷千絲萬縷百般阻撓 原來苦到盡頭便是甘✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿🍂 Pure Choco Caramel Milk⚡️ Cacao 42% w Milk・芳郁奶香夾雜醇厚可可 奶香甘甜是愈發濃郁尾韻由端莊的焦糖作結 焦糖甜沒想像中的高整體是由奶香甜做主導 焦糖負責勾起其香醇雖則是奶香大於可可味 細心品嚐卻倍感滿足・🍃 Pure Choco Colombia Milk⚡️ Cacao 51% w Fruity・香濃的牛奶香氣在飄逸 奶香跟可可完美融合這個百分比的可可成份 其實處於剛好的水平這口味的可可會比較醇 奶香中夾雜一點苦甜當你閉上眼睛慢慢感受 會品嚐到一點水果酸由於可可的濃度提升了 其尾韻愈趨成熟穩重🍂 Pure Choco Ghana Sweet⚡️ Cacao 59% w Aroma・香氣跟上面的略為相似 牛奶香氣是充當其首巧克力慢慢在口中溶化 竟
🦄ROYCE’ @royce_hk

原來純巧克力就是這樣 純粹純潔且簡樸醇厚
P.s. My Fav. is…Ghana Sweet😝😝

2022-11-09
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
生日
  • Ghana  Chocolate
北海道朱古力🍫ROYCE'粉絲揮手區👋🏻日本北海道🇯🇵人氣朱古力品牌ROYCE'出品的優質朱古力無人不愛❤️‍🔥,是我最愛嘅朱古力品牌之一!最近買到日本直送新產品 ROYCE'白桃生巧克力🍑,嚴選日本國產白桃果泥,搭配濃醇白朱古力和桃子利口酒🍸,入口即溶好正!舌尖享受果香甜蜜味道🤤,真的超好吃超吸引啊!😍 尖沙咀K11 Art Mall是今年全新開嘅專門店,以後買朱古力非常方便啦!👍🏻
北海道朱古力🍫ROYCE'粉絲揮手區👋🏻

2022-08-19
2020-02-01 4626 浏览
聖誕節收到不少朱古力,最多人會選擇用黎送禮的,應該都非「Royce‘」莫屬😎🔹Fruit Bar Chocolate(一盒12條) : 鍾意食果乾的一定超愛佢😍混合了士多啤梨粉的白朱古力,香甜而不膩,中間還夾雜著酸酸甜甜的士多啤梨乾、芒果乾、紅莓乾以及杏仁曲奇碎底,層次非常豐富🤤而朱古力軟滑,果乾煙韌,杏仁曲奇碎底夠香脆,好味👍🏻🔹朱古力磚🍫(黑朱古力味):朱古力味濃郁,而且朱古力仲好滑,不會太甜,亦不會太苦☺️完美平衡👍🏻😎以後送禮又可以多個選擇💕評分味道:4.5/5性價比:4/5

味道:4.5/5
性價比:4/5
一向十分喜歡的日本朱古力品牌 Royce' Chocolate最新推出的期間限定特別版 Orange & Mango口味生朱古力,最近剛好給我見到,忍不住買來一試。這帶有香橙與芒果味道的生朱古力,口感一貫滑膩得如同凝脂,但味道就稍甜了點,沒有期望中的清新,不過這品牌的生朱古力一向是我的心頭好,即使這次的特別版味道偏甜,仍然是能夠讓人感到快樂的美食。
用餐时段
其他
2019-01-17 3814 浏览
royce巧克力是日本品牌,在日本買平價錢便宜一半,最近家人去日本旅行,買來一盒抹茶杏仁巧克力。我覺得royce巧克力除了生巧克力外,其他的也很好吃。這盒巧克力的份量挺多的,一包可以吃很久。包裝是綠色,看到抹茶粉已經覺得很吸引!打開盒,裡面還有一個包裝袋,包裝很仔細。外面是抹茶和白巧克力,入口有淡淡的抹茶味,外面那一層可以說很濃香細滑,雖然有白朱古力,但不會覺得太甜。每一顆巧克力裡面都有一顆大大,飽滿的原粒杏仁,外面又滑又甜,裡面又香脆,滿滿的杏仁的香氣,吃幾顆就開始覺得飽了,哈哈!

2018-05-16 4207 浏览
無錯就係Royce朱古力薯片!真係一個好邪惡嘅宵夜呀!-朱古力薯片lee個組合雖然比較特別,但係薯片嘅鹹味同埋朱古力嘅甜味又出奇地夾!又甜又鹹咁好味,真係一塊塊咁好快食哂一盒,你都咪話真係好邪惡呀!
無錯就係Royce朱古力薯片!真係一個好邪惡嘅宵夜呀!

2017-12-24 4942 浏览
聖誕禮物,有時是可有可無的存在。特別是那種有價格預算限制,要在特定場合送出的「聖誕禮物」,隨之又換來了些不合用的,這種「交換禮物」活動總是讓人費盡腦汁,而又間接制造了不少地球垃圾。聖誕禮物其實也有它可愛的一面,只要避免那些讓人討厭的「絕交三寶」,在選聖誕禮物上多花心思,便能使聖誕禮物「送得其所」。零食類是人見人愛的「百搭聖誕禮物」,而且是隨手掂來的入手非常方便。這天相約一眾親友到海港城吃飯,只花上十分鐘便在Royce買了不同口味的生巧克力送給親友,雖然$115的香港定價要比日本當地貴上一倍之多,但勝在Royce方便購買,又是人見人愛的美食。買過Royce的生巧克力作聖誕禮物,順度買了 ROYCE'聖誕精選小食禮盒 給愛吃巧克力的老公,這已是第二盒聖誕巧克力了,相對之前買入的Royce聖誕倒數巧克力,這小食禮盒不到二百比Godiva便宜多了。🎄 ROYCE'聖誕精選小食禮盒🎄內有四款不同口味的巧克力,分別是:ROYCE'兒童巧克力、經典R字母巧克力、ROYCE'夾心威化、ROYCE'榛子果仁球。ROYCE'兒童巧克力有白巧克力、牛奶巧克力兩款口味,奶滑度高但偏甜,很小孩子的口味,不過童趣

🎄 ROYCE'聖誕精選小食禮盒🎄
內有四款不同口味的巧克力,分別是:ROYCE'兒童巧克力、經典R字母巧克力、ROYCE'夾心威化、ROYCE'榛子果仁球。ROYCE'兒童巧克力有白巧克力、牛奶巧克力兩款口味,奶滑度高但偏甜,很小孩子的口味,不過童趣的包裝是個加分位。R字母巧克力有草莓牛奶巧克力和檸檬牛奶巧克力兩款口味,當中以草莓口味較為特別,濃厚莓果香加上點點果肉,很甜美。ROYCE'夾心威化只有草莓口味,外層是牛奶巧克力,內層是草莓忌廉,口感十分豐富。榛子果仁球內有不少果仁碎,口感香脆,是最親和的巧克力口味。

其實眾多口味當中,只有ROYCE'榛子果仁球符合老公心意,美其名是送給老公的聖誕禮物,最後卻被我回收「私有化」了,但最少它完成了聖誕任務,沒有成為地球垃圾的一份子吧!
2017-12-20
外卖自取
$190 (其他)
2017-04-21 5466 浏览
好朋友知道我愛吃Royce的生朱古力,但一直未嘗過他們的香檳口味,那次經過便買了給我,給了我一個小驚喜-Royce的出品一直都有穩定的水準,至少還未令我失望過這次的香檳口味也沒令人失望,朱古一如既往的軟滑,入口帶有淡淡的酒香那種微微的酒精與醇厚的可可在口腔互相交替....就是迷戀上的感覺吧

Royce的出品一直都有穩定的水準,至少還未令我失望過

2017-03-09 4193 浏览
朋友買咗盒Royce朱古力嚟當餐後甜品,口味係焦糖味,買返嚟之後要放晌雪櫃冷藏。泥黃色嘅正方形包裝紙盒就好似CD盒咁,打開個盒之後發現原來仲有密封式嘅包裝膠袋,膠袋入面仲有膠盒包住確保新鮮。朱古力已經預先切成二十份大小一樣嘅長方形小方塊,外層表面沾滿咗可可粉以防黏底。用叉或牙籤拎起,質感挺身得嚟又有少少軟身,食起嚟幼滑兼入口即溶,佢嘅甜度都幾高,之後就食到可可豆嘅甘澀味,味道雖然偏甜但唔會太過膩,口感討好。
朱古力
朋友買咗盒Royce朱古力嚟當餐後甜品
口味係焦糖味,

買返嚟之後要放晌雪櫃冷藏。

泥黃色嘅正方形包裝紙盒就好似CD盒咁,

打開個盒之後發現原來仲有密封式嘅包裝膠袋,

膠袋入面仲有膠盒包住確保新鮮。

朱古力已經預先切成二十份大小一樣嘅長方形小方塊,

外層表面沾滿咗可可粉以防黏底。

用叉或牙籤拎起,

質感挺身得嚟又有少少軟身,

食起嚟幼滑兼入口即溶,

佢嘅甜度都幾高,

之後就食到可可豆嘅甘澀味,

味道雖然偏甜但唔會太過膩,

口感討好。
朱古力
2017-01-06 3685 浏览
早排聖誕收到盒ROYCE'特別版朱古力好有聖誕氣氛啊 不過其實只係包裝唔同左裏面都係牛奶朱古力同白朱古力 每樣20塊白朱古力太甜牛奶朱古力好香好滑 但都偏甜唔係話唔好食只係我比較鍾情黑朱古力所以兩樣都唔係我杯茶完全係食個包裝
早排聖誕收到盒ROYCE'特別版朱古力
完全係食個包裝
庆祝纪念
圣诞节
2016-08-19 4490 浏览
Chocolate fanatic should not miss Royce’s product of Nama chocolate and Baton Cookies.A box of Nama chocolate could surely win my palate. Once chocolate melting on my tongue, smooth, cool and intense chocolate flavour could be felt. Whatever the texture and flavour were worth a like. Baton Cookies also became my favorite. Cookies were as stated on the box. “A long and thin cookie coated with fine chocolate on one side. A perfect match of crispy hazelnuts, cacao nibs and smooth chocolate makes

Baton Cookies also became my favorite. Cookies were as stated on the box. “A long and thin cookie coated with fine chocolate on one side. A perfect match of crispy hazelnuts, cacao nibs and smooth chocolate makes it irresistible.” I like putting the chocolate side cookie on the tongue so that the taste buds could taste the milk chocolate flavour first. During the chewing process & breaking the cacao nibs and hazelnut granulates, more dark chocolate flavour with mild nutty flavour cum the fluffy texture of chocolate cookie erupted. As a whole, it was good for a light sweet treat. But it was hard to stop eating it!
2016-07-30
  • Nama chocolate
  • Baton Cookies
2016-02-18 6630 浏览
朱古力相信大人和小朋友都喜歡的,不同濃度的朱古力也有不同人喜愛,今次選購了這款''Ghana Bitter''的朱古力。質感方面,Royce令人著迷的地方是朱古力的軟硬度造得十分出色,口感十分柔軟,無需大口大口地用力咬。 口感'煙韌'非常,雖然不會造到入口即溶,卻更加能夠細味品嚐到朱古力的苦澀的一面。平時不喜歡吃苦朱古力的朋友也值得一讚,這種苦味不是一般的,苦味不會完全蓋過朱古力,也能夠吃到淡淡的奶香味,苦味過後帶出濃郁的可可粉味和牛奶味,在口腔中揮之不去。朱古力評分:7/10

質感方面,Royce令人著迷的地方是朱古力的軟硬度造得十分出色口感十分柔軟,無需大口大口地用力咬。

朱古力評分:7/10
2016-02-06