2022-12-31
呢間餐廳🍴係由泰國人🇹🇭主理既,裝修幾別緻,有幾重既泰式風味🇹🇭,夠晒地道,連碗🥣都好似椰子殼🥥咁,而野食方面keep住會做唔同既mix & match,感覺都幾好~(5 😍 係滿分,🤩係半分)XO Sauce Pad Thai (Chicken) 🍝🐥 - $138 (好味指數:😍😍😍😍)呢個係佢地既新菜式,同平時Pad Thai🍝唔同既地方係用左XO醬,所以今次既味道比較多係鹹香同甜味,亦都多左一份海鮮🦞既鮮味,多過平時既酸酸甜甜,感覺幾得意,亦都炒得香口夠鑊氣,裡面仲有啲爽口既菇🍄同埋有咬口既豆腐干,旁邊仲有啲青檸汁吊味~ 金邊粉軟腍又帶有少少煙韌,每一條都均勻咁沾滿左汁~Yellow Curry Cheese Rigatoni with Chicken 🥘🐥 - $114 (好味指數:😍😍😍🤩)個咖喱🥘有清新既香茅葉味道,同時有幾香濃既咖喱味🍛,另外因為有芝士🧀️所以個質感會再creamy啲,個汁亦都夠杰,唔會水汪汪,而且每一條粗管麵🍝都煙煙韌韌咁做到 Al dente,亦都沾滿左汁,索晒味都幾好食🤤 至於雞肉🐥幾有鮮味,唔會有雪味❄️,再嫩滑啲就更加好Butterfly Pea
(5 😍 係滿分,🤩係半分)
XO Sauce Pad Thai (Chicken)
Butterfly Pea Soy Milk🥛- $45 (好味指數:😍😍😍)
有淡淡天然既藍色,配埋下面白色既豆奶幾靚,幾適合打卡📷,味道清清地~ 不過略嫌淡左啲
Thai Iced Tea 🥛☕️🧊 - $45 (好味指數:😍😍😍)
泰式奶茶🇹🇭🥛☕️既特色就係苦、甜、香,飲落有幾香既泰式🇹🇭濃茶味☕️,口感幾滑溜,不過略嫌淡左啲
好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍