餐厅: QUE (希慎廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-09-07 286 浏览
喺銅鑼灣行街,見到呢度日式MIX西式,感覺都幾得意,所以入嚟試吓❤️❤️首先服務態度非常友善,每一道菜佢都會講解一下~~而且提你點樣食,都係比較貼心☺️☺️1.牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬汁(+$28)第一道菜首先上咗沙律,魚生上面鋪咗一層分子料理嘅泡沫~再配搭一朵小花朵~~望落去都幾得意😆店員建議首先食咗佢先,因為上面嘅粉子料理係會溶化消失嘅😆😆一開波幾有特色,而且魚生的份量都多,佢自帶和風柚子酸酸地味醬汁~~都幾夾幾特別👍2.月見燒牛肉意大利飯丼(+$28)牛肉半生熟,食落都有香濃嘅牛肉味👍而且牛肉份量都算多~兩個人share都夠食,肉質唔錯,有口感~同埋佢配的係白汁洋蔥飯,再自行打爛隻蛋黃攪勻~~味道又多一個層次❤️而且份量都好多,2個人食飽晒😌3.軟殼蟹壽司塔可原隻軟殼蟹上到嚟幾靚~~配個辣辣地的汁,呢個配搭都幾新奇😆不過又出奇地夾,沒有違和感👍驚喜嘅係佢嘅紫菜炸粉炸過,脆脆地~~店員提我哋都要盡快食~因為啲紫菜會淋~~4.香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可同樣都係塊紙菜做得得好出色~食落充滿紫蘇葉味,而且拖羅蓉和牛油果帶出鮮味~唔錯☺️5.日式炸魷魚配咖喱粉及紫蘇香蒜蛋黃醬薄薄嘅炸粉已經包含咖

1.牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬汁(+$28)

2.月見燒牛肉意大利飯丼(+$28)

3.軟殼蟹壽司塔可

4.香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可

5.日式炸魷魚配咖喱粉及紫蘇香蒜蛋黃醬
薄薄嘅炸粉已經包含咖喱味~而且魷魚大大粒,肉身好軟,一啲都唔韌,值得推薦👍再搭埋佢嘅紫蘇香蒜蛋黃醬,都好好味❤️

6.柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬(+$18)
個外型幾特別☺️而且清酒喺自己加上去,鍾意加幾多都得~~不過我哋成樽加晒都唔會太油酒味,所以可以大膽大膽咁放落去😆😆入邊嘅麻糬煙煙韌韌好有趣~~配搭清新嘅柚子味,反而Tiramisu嘅味道唔算太突出,但整體都唔錯👍👍

7.粉紅雙柚汁(特色飲品)+$38
外表幾靚,酸酸甜甜,帶柚子味,都唔錯😌

8.甜甜酸酸梳打(特色飲品)+$38
個底有一種梅味?唔清楚~~個味道都幾特別😂佢加埋青檸黃檸一齊上,酸酸地又加上甜甜地,難怪叫甜甜酸酸梳打🤣都幾有趣~~

今次整體感覺都唔錯,都食得好飽😋而且啲料理都好有特色,睇得出都有心思去製作💪而且喺地鐵站附近,都幾方便~~~下次可以再試😗😗😗
2024-09-01
纪念日
  • 日式炸魷魚
  • 柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬
  • 牛油果角切魚生沙律
最近去左一間高質出色嘅西日Fusion 餐廳🍽️就係位於希慎廣場地庫嘅Que。店舖裝修以木系清新風格配可愛貓咪🐱擺設,打卡一流📸第一次去唔知有咩招牌菜,同時見到好多枱都叫左意個兩人餐,價錢$498。包括前菜沙律、小食、主菜、甜品、飲品。牛油果角切魚生沙律🥗上層有分子料理泡泡🫧下層多款角切魚生好新鮮,加上牛油果🥑多一份creamy口感更豐富🍣壽司塔可🌮係一款好能好好表達演習到fusion菜式的特色。🦀軟殼蟹壽司塔可🌮🍣🥑香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可🌮外層香炸紫菜非常香脆,夾住魚生鮮甜食,又多左一份香脆惹味🥰估唔到咁有驚喜!😍必食🦪酥炸廣島蠔配檸檬醬(+$12/4件)炸得金黃香脆,咬落有聲嫁!🌙月見燒牛肉意大利飯丼🥩 +$28絕對必叫!幸福感爆燈☺️燒牛肉味香濃生熟程度拿捏得好好,用上黏性有咬牙意大利飯配上香濃醬汁燴成!味道香濃惹味!食完非常回味無窮!為咗佢我會番黎再食🍨柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬(+$18)🍶甜品由屢獲殊榮嘅日藉甜品師傅Rin Horiuchi主理🧑🏻‍🍳又係必食超人氣甜品提拉米蘇盒子變奏版嘅提拉米蘇,用上柚子及清酒,味道厚身但很清新,加上麻糬煙煙韌韌,更有口感。🍏青蘋果泡

最近去左一間高質出色嘅西日Fusion 餐廳🍽️
就係位於希慎廣場地庫嘅Que。
店舖裝修以木系清新風格配可愛貓咪🐱擺設,
打卡一流📸

包括前菜沙律、小食、主菜、甜品、飲品。

牛油果角切魚生沙律🥗

🍣壽司塔可🌮
係一款好能好好表達演習到fusion菜式的特色。
🦀軟殼蟹壽司塔可🌮🍣
🥑香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可🌮
外層香炸紫菜非常香脆,夾住魚生鮮甜食,
又多左一份香脆惹味🥰
估唔到咁有驚喜!😍必食

🦪酥炸廣島蠔配檸檬醬(+$12/4件)
炸得金黃香脆,咬落有聲嫁!

🌙月見燒牛肉意大利飯丼🥩 +$28
絕對必叫!幸福感爆燈☺️
燒牛肉味香濃生熟程度拿捏得好好,
用上黏性有咬牙意大利飯配上香濃醬汁燴成!
味道香濃惹味!食完非常回味無窮!
為咗佢我會番黎再食

🍨柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬(+$18)🍶
又係必食超人氣甜品提拉米蘇盒子

🍏青蘋果泡泡綠茶梳打🍸
原來青蘋果同綠茶估唔到可以咁夾嫁😍
味道清甜酸爽,感覺清新解膩!
有驚喜🥰
🍑香桃富士梳打🍸
香桃味道濃郁,香甜清爽,清新怡人。

2041 浏览
2024-07-30 902 浏览
A casual western Japanese restaurant that also has sashimis, dons, tacos and skewers, which is quite unusual. It has quite a number of branches throughout Hong Kong, with only 1 on HK island, at the basement level of Hysan Place in Causeway Bay, recently reopened after renovation.Had tried their $498 set for 2, with items that need to pay extra.Their tacos were really nice and crispy. Instead of seaweed as the base, they used deep-fried seaweed to enhance the crunchiness, which was great! Whi

Their tacos were really nice and crispy. Instead of seaweed as the base, they used deep-fried seaweed to enhance the crunchiness, which was great! While since the taco was basically open rather than wrapped, with lots of fillings, it’s messy to eat.

In my first bite of the soft-shell crab inside the taco, the majority of the content has fallen off the taco.

Their Hokkaido scallop kale salad with avocado, tomato, walnut, couscous was refreshing with the yogurt yuzu dressing, which was creative.

The chicken cartilage skewers were alright, though they could be hotter, as they were lukewarm.

I love the grilled caramelized pineapple. Grilled pineapples are always sweet, as the water inside has evaporated, leaving the fructose that has higher sweet intensity. Adding sugar on top to grill and make it into caramel had created another layer of taste.

For the main, we’re only allowed to choose 1 out of 8, which I find limiting, as for a set for 2, it’s expected to be able to choose 2 mains as I want more variety. They can make the mains smaller if there’s cost issue. The soft-shell crab spaghetti with crab meat tomato cream sauce was nice. The restaurant also considered that as one of their signature items. I loved the crab meat thoroughly immersed in the cream sauce and you could taste the crab meat very frequently, apart from eating the deep-fried soft-shell crab. Good for crab lovers.

For the dessert, the Uji matcha tiramisu with candied red beans was presented in a box. There was a small tube containing matcha sake for customer to add to the dessert. I didn’t think sake would match well with the tiramisu as it’s bitter as compared to sweet Baileys. The flow from the tube was also slow. We decided to put that aside.

There’s only a limited number of specialty drinks that you could add extra to upgrade from the regular tea / coffee. So we picked the peach & Fuji apple soda, which was also one of their recommended items. That was pretty and very sweet, especially when the ice hasn’t fully melted.

There’re hard cat dolls in the restaurant, with majority of them placed at the entrance, and none near our table. The food items that we’ve ordered had no cat element whatsoever. At the second-round dinner time on a Thursday night, the restaurant was about 80% filled, which was quite good. Majority of customers used coupon when they settled the bill. I guess the shopping mall coupon helped the business.
2024-07-25
2024-07-19 898 浏览
每次經過希慎廣場,見到 QUE 日式西餐廳成日都排哂,攪到心思思想試下!早幾日見到唔使排隊就即刻入去食個 early dinner 😝我哋就揀左佢哋嘅$498 二人餐,可以揀沙律、主食、壽司塔可二款、小食、甜品及飲品 !🥗 松葉蟹肉蟹籽沙律松葉蟹肉配青瓜絲及蟹柳絲,仲有大量蟹籽,清爽又開胃🦪 酥炸廣島蠔炸得金黃酥炸嘅廣島蠔,外脆內軟又多汁,配埋檸檬醬可以提鮮🍙 辣味三文魚壽司塔可墨西哥TACO 配燒過嘅辣味三文魚,香口又唔太辣!🍙 鰻魚玉子壽司塔可天婦羅式嘅紫菜,夾住鰻魚及玉子,咬落脆卜卜又唔容易淋哂,配搭不錯🍛香蔥拖羅蓉溫泉玉子軟滑嘅香蔥拖羅蓉,撈匀埋溫泉玉子一齊食,新鮮又美味,而且份量都不少🧁 抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆甜品喺抹茶味嘅 Tiramisu,口感幼滑,抹茶味濃郁QUE (希慎廣場)地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場URBANHOOD B1樓B111-112號舖#QUEhk #銅鑼灣美食 #日式西餐廳 #二人套餐

🥗 松葉蟹肉蟹籽沙律
松葉蟹肉配青瓜絲及蟹柳絲,仲有大量蟹籽,清爽又開胃

🦪 酥炸廣島蠔
炸得金黃酥炸嘅廣島蠔,外脆內軟又多汁,配埋檸檬醬可以提鮮

🍙 辣味三文魚壽司塔可
墨西哥TACO 配燒過嘅辣味三文魚,香口又唔太辣!

🍙 鰻魚玉子壽司塔可

🍛香蔥拖羅蓉溫泉玉子

🧁 抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆
甜品喺抹茶味嘅 Tiramisu,口感幼滑,抹茶味濃郁

QUE (希慎廣場)

#QUEhk #銅鑼灣美食 #日式西餐廳 #二人套餐
2024-06-25
用餐时段
4天前 0 浏览
我已是第二次到此餐廳進食,又是坐同一張枱。因家姐未曾試過,所以趁著中秋佳節🎉同她一齊食。我們沒有點二人套餐,因想食串燒,所以點了牛柳、牛舌、虎蝦🦐、饍、菠蘿。唯獨是牛舌厚咗啲,其他都好香口,尤其是菠蘿🍍好甜。另外點了黃金蟹籽加洲卷(配香芒乳酪汁),因為上次食值得再食。軟殼蟹🦀蕃茄意粉🍝不會咸,夠味好夠熱份量適中。實在已經好滿足,無辦法食甜品。有機會可試吓下午茶☕️上次點了油甘魚刺生、黃金蟹籽加洲卷、串燒羊架、松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯配海膽忌廉汁,真係好好味,下次可以試吓二人套餐及還有其他也未曾試齊。
我們沒有點二人套餐,因想食串燒,所以點了

5天前
纪念日
  • 松葉蟹味噌意大利飯配海膽忌廉汁
2024-09-13 0 浏览
一向都係QUE既fans😚😚😚創新西日式Café😙😙😙每次出新menu都有驚喜😱😱😱今次新出既日式Taco好睇又好食😋炸物小食都好出色🥨薄薄既炸粉一d都唔油膩而且環境舒服😌服務貼心🫶🏻好岩同朋友聚會👻邊食邊傾❣️📍QUE (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場URBANHOOD B1樓B111-112號舖😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇
一向都係QUE既fans😚😚😚
創新西日式Café😙😙😙
每次出新menu都有驚喜😱😱😱
今次新出既日式Taco好睇又好食😋
炸物小食都好出色🥨薄薄既炸粉一d都唔油膩
而且環境舒服😌服務貼心🫶🏻
好岩同朋友聚會👻邊食邊傾❣️

📍QUE (希慎廣場) (銅鑼灣)
😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇
跟好久不見的朋友見面,今次試下二人套餐,套餐包含了沙律、主食、壽司taco 甜品、飲品,完全唔使擔心選擇困難症,簡單又方便🤣。前菜嘅魚生沙律擺盤好靚,白色泡泡入面有果香,食落清新又開胃。裡面仲有新鮮魚生,口感多變,味道清新,令人想多食幾口。至於炸蠔仔,外皮酥脆,裡面又多汁,好正😋。🔆壽司塔可:創意滿分最驚豔是壽司taco!用炸天婦羅海苔包著壽司醋飯,炸軟殼蟹的口味超好吃😋口感外脆內軟,醬汁都很搭💕🔆月見燒牛肉意大利飯丼:滿足感爆棚講到主食,月見燒牛肉意大利飯丼絕對值得一試‼️牛肉嫩滑,加上流心蛋黃汁,米飯又軟又有嚼勁😋🔆甜品推介:抹茶提拉米蘇盒子最後唔好忘記甜品,京都宇治抹茶提拉米蘇盒子一定要試下!呢款甜品用日式木盒盛裝,上層係香濃嘅抹茶粉,內層則係柔滑嘅抹茶蛋糕同甜蜜嘅糖漬紅豆,口感creamy但唔會過甜💕總有一些人,一起坐著就很快樂,一起享用美食幸福更加倍🙌呢度氛圍都好放鬆,不過人有點多,建議先預約才不會排隊等位👍

🔆壽司塔可:創意滿分

🔆月見燒牛肉意大利飯丼:滿足感爆棚

🔆甜品推介:抹茶提拉米蘇盒子

2024-09-03
2024-09-08 0 浏览
銅鑼灣希慎地庫有唔少餐廳進駐,其中一間主打日西式fusion菜,夜晚有set dinner,自選前菜、小食、壽司和主食 ($498@2)▫️北海道帆立貝羽衣甘藍沙律- 食材幾豐富,有牛油果、蕃茄、合桃、中東米配乳酪柚子汁,幾fresh!▫️日式炸魷魚 - 炸到外皮脆卜卜,魷魚就稍為有點韌▫️軟殼蟹意粉配蟹肉忌廉蕃茄汁 - 成隻軟殼蟹,幾鍾意個汁,酸酸甜甜▫️鰻魚玉子壽司塔可 - 壽司mix taco,幾有創意;用炸了的紫菜包住令口感比較脆,鰻魚醬整得幾惹味;玉子份量可以再多一點▫️香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可 - 拖羅用份量都唔少▫️柚子清酒提拉米蘇盒 - 清酒可以用針筒擠入去,令到味道更豐富;柚子味清新突出,麻糬偏軟腍▫️香桃富士梳打 - 兩杯特色飲品賣相吸引,味道甜膩▫️石榴泡泡綠茶如果想食日式又想食西式,可以考慮吓😛

▫️日式炸魷魚 - 炸到外皮脆卜卜,魷魚就稍為有點韌

▫️香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可 - 拖羅用份量都唔少

▫️香桃富士梳打 - 兩杯特色飲品賣相吸引,味道甜膩
▫️石榴泡泡綠茶

如果想食日式又想食西式,可以考慮吓😛
2024-09-06 0 浏览
之前試過旺角嘅分店,同朋友一致好評,試吓銅鑼灣分店個餐牌上有少少唔同二人餐($498),而家可能係新分店,有個File送好QQ得意牛油果角切魚生沙律🥗(+ $28)都有好多魚生,包括三文魚,吞拿魚等等,再加埋個柚子醬汁超級酸,夠晒精神開胃日式炸魷魚🦑呢到嘅小食炸物一如以往咁好食,炸魷魚有酥脆嘅咖喱味炸魚,再沾上紫蘇沙律醬,香氣好豐富,魷魚Q彈軟殼蟹壽司塔可🌮金黃酥脆,唔會好油膩香蔥吞拿魚蓉牛油果醬塔可🌮滿滿嘅吞拿魚蓉,啖啖滿足月見燒牛肉意大利飯丼🐮 (+ $28)都幾fusion,厚切燒牛肉,有牛香,意大利飯就有個類似忌廉醬汁柚子清酒提拉米蘇盒子🍶 (+ $18)有淡淡嘅柚子味,再加上少少嘅清酒,初嘗試嘅味道粉紅色雙柚汁💗 (+$38)酸酸甜甜,好岩夏天飲QUE絲滑黑咖啡☕️ (+$18)極香濃嘅冰凍黑咖啡,之前試過已經念念不忙

牛油果角切魚生沙律🥗(+ $28)

日式炸魷魚🦑

軟殼蟹壽司塔可🌮
金黃酥脆,唔會好油膩

香蔥吞拿魚蓉牛油果醬塔可🌮
滿滿嘅吞拿魚蓉,啖啖滿足

月見燒牛肉意大利飯丼🐮 (+ $28)

柚子清酒提拉米蘇盒子🍶 (+ $18)
有淡淡嘅柚子味,再加上少少嘅清酒,初嘗試嘅味道

粉紅色雙柚汁💗 (+$38)
酸酸甜甜,好岩夏天飲

QUE絲滑黑咖啡☕️ (+$18)
極香濃嘅冰凍黑咖啡,之前試過已經念念不忙

Que在港九新界都開咗唔同分店!適逢希慎的B1層新開幾個月,特別去行下。晚市二人套餐都幾抵食,包左一個沙律、兩個壽司搭可、一個小食、一個小食、一個甜品同兩個飲品。牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬油,食落酸酸甜甜幾開胃,而且入邊有山藥粒,口感一流。套餐方面仲包咗店裏Signature的Sushi Taco! 主要是炸香料紫菜後再加入白飯、刺身等等材料。辣味三文魚壽司塔可辣味非常足夠,而且三文魚都幾肥美;香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可都幾夾。日式炸魷魚配咖喱粉都炸得幾香口,配埋紫蘇香蒜蛋黃醬都幾特別。月見燒牛肉意大利飯丼都幾fusion,燒牛肉配埋忌廉意大利飯,都唔違和,又無平時啲丼飯咁dry! 甜品嘅宇治抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆都值得試,提拉米蘇都幾滑,配埋抹茶清酒都幾有特色。一定要留肚試吓!飲品方面都幾推介粉紅雙柚汁同Que純滑黑咖啡!後面的唔係普通齋啡咁簡單,用上手搖方式令到入口更加順滑!值得一試!

2024-09-03 153 浏览
希慎廣場地下開左好幾間餐廳,經過「Que」見到好多貓貓擺設就吸引左我入去月見燒牛肉意大利飯丼燒牛肉燒到7成熟肉質依然腍身,意大利飯加了洋蔥碎、芝士、忌廉等等既材料煮成,再加左隻生雞蛋,意大利飯份量超多,味道濃郁軟殼蟹意粉配蟹肉蕃茄忌廉汁軟殼蟹炸得夠脆,蟹肉既份量都唔少,蕃茄忌廉汁帶咸,我比較喜歡帶甜同酸味既蕃茄汁多d「Que」主打西日fusion菜,日系簡約風令人覺得舒適自在,最意想不到係佢d份量超大份,好夠飽,飽到連甜品都食唔落,仲要打包

月見燒牛肉意大利飯丼

軟殼蟹意粉配蟹肉蕃茄忌廉汁

2024-09-02 146 浏览
生日想搵間靚靚 #Fusion西餐 ,要近老公公司又要夠靚,掉低小朋友兩公婆撐下枱腳,終於食到心心念念想食的QUE❤️一睇餐牌二話不說就揀咗佢地個$498 #二人餐 ,已經set好咗有前菜/ 主食/ 壽司塔可/小食/ 飲品及甜品,樣樣都試到,每樣都好多選擇之餘仲要好抵食呢~😋松葉蟹肉沙律: 松葉蟹肉配青瓜絲及蟹柳絲,上面仲有新鮮蟹籽,本身我唔食青瓜,但呢個配搭真係好好味,好清新,胃口大開,大推👍🏻😋主食我地揀咗 #鹿兒島豚肉生薑燒湯手打烏冬 : 烏冬好彈牙,豚肉份量都好多,肥瘦均勻,好味之餘賣相絕對一流。😋壽司塔可: 4選2我地揀咗餐廳推介的軟殼蟹壽司塔可及香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可: 第一次食壽司塔可,好正!紫菜炸左包住壽司飯,香口又好食,軟殼蟹好脆,一流,另外拖羅蓉牛油果🥑又夠清新,係正嘅‼️😋小食方面鐘意食菠蘿🍍的我,就緊係揀菠蘿串燒及雞軟骨串燒啦:菠蘿勁多汁好Juicy好甜好好味🤤啊!雞軟骨都燒得剛剛好,有咬口又唔會過硬!😋 最後甜品我地就揀咗好靚的柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬:本身唔鐘意食甜品,但呢個小盒子真係好靚,個糖係自己吱落去,按自己口味調教,然後食落口又唔太甜,以為提拉

😋 最後甜品我地就揀咗好靚的柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬:本身唔鐘意食甜品,但呢個小盒子真係好靚,個糖係自己吱落去,按自己口味調教,然後食落口又唔太甜,以為提拉米蘇會好漏,又唔會喎,酒味唔太濃仲食到淡淡柚子味添,推介❤️

成個套餐我都好滿意👍🏻,而老公就最欣賞佢地的飲品 — 🍑香桃富士梳打及🍏青蘋果泡泡綠茶,兩款都好清新解渴,又唔會太甜,啱啱好
2024-08-15
生日
  • 柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬
2024-08-29 141 浏览
木系裝潢,有綠色植物點綴,仲有大大小小嘅貓貓裝飾,氣氛休閒!二人餐$498 包哂沙律、主食、壽司塔可、小食、甜品同飲品,每款都好高質,性價比高!👉🏻牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬油 (+$28)擺盤好靚,先映入眼簾嘅係白色綿密泡泡,其實係柚子醬分子料理,好清新,餡料好豐富各款新鮮魚生粒粒,仲有桑滑嘅牛油果,清爽嘅蘋果,口感層次豐富又開胃!👉🏻壽司塔可呢個fusion好創新,大大件天婦羅海苔,非常香脆,包住壽司醋飯,可以四款餡料揀兩款!軟殼蟹好酥脆,加埋柔嫩嘅生菜同鮮甜嘅蟹籽!香蔥拖羅蓉牛油果醬,鮮美嘅拖羅魚蓉配香濃嘅牛油果醬、爽脆嘅青瓜同紫蘇葉,芥末蛋黃醬更為惹味!👉🏻脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬共8隻,酥脆多汁嘅單骨雞翼,配濃郁醇厚嘅辛子明太子醬,微辣又帶鹹香,雞肉真心juicy!👉🏻月見燒牛肉意大利飯丼 (+$28)創意丼飯超級有驚喜,先講牛肉,好嫩滑,牛味濃,加埋蛋汁更加係錦上添花,而意大利飯真係好軟綿又煙韌,忌廉汁沾係粒粒米飯,好creamy!👉🏻柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬 (+$18)好特別,有支細細嘅滴管,按自己需要加滴sake,好睇又好玩,面頭有濃郁嘅蛋奶cream,中

👉🏻牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬油 (+$28)

👉🏻壽司塔可

軟殼蟹好酥脆,加埋柔嫩嘅生菜同鮮甜嘅蟹籽!

👉🏻脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬

👉🏻月見燒牛肉意大利飯丼 (+$28)

👉🏻柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬 (+$18)
好特別,有支細細嘅滴管,按自己需要加滴sake,好睇又好玩,面頭有濃郁嘅蛋奶cream,中間再有柚子麻糬,清新有煙韌,而且酸甜適中!

👉🏻特色飲品(+$38)
青蘋果泡泡綠茶,造形靚,清新,有果甜,又有清雅韻味!

香桃富士梳打
同樣賣相動人,入口清涼,舒爽愜意!
2024-08-26 161 浏览
放工約咗朋友去希慎廣場shopping, 順便食埋Dinner, 自希慎地庫重新裝修後, 進駐唔少食肆, 今晚選擇了這間人氣西日fusion餐廳「QUE」。六點左右店內未見人流, 可以順利安排入座, 不過大約7點多, 店內已經全場爆滿。HK$498 二人餐幾豐富, 所包含自選食物又岩心水, 最後決定order! 二人餐包括前菜沙律、小食、主菜、甜品、飲品。(+$28) 牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬油:賣相精緻, 泡泡覆蓋了整個沙律, 頗有神秘感, 泡泡會慢慢溶化, 沙律漸漸呈現; 油甘魚、三文魚、吞拿魚、牛油果, mix咗少少柚子醬油, 微微柚子香甜, 感覺清新。(+$98) 特上刺身盛五點:每款刺身均為厚切同新鮮, 分別有三文魚、吞拿魚、帆立貝、爽口馬刀貝, 肥美爽甜赤蝦。(+12) 酥炸廣島蠔配檸檬醬: 炸皮酥脆不太厚, 廣島蠔keep到本身肉汁有蠔味, 配上檸檬醬, 平衡到炸物嘅油膩。香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可:天婦羅紫菜夾住了香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司, 拖羅蓉很有魚油香, 加埋外脆內軟口感, 正!軟殼蟹壽司塔可: 天婦羅紫菜同埋軟殼蟹同樣香脆, 配搭蟹籽, 很有層次, 中間有少
特上刺身盛五點
二人餐包括前菜沙律、小食、主菜、甜品、飲品。
(+$28) 牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬油:
牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬油
京都宇治抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆
(+$98) 特上刺身盛五點:
香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可:
香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可
軟殼蟹壽司塔可:
天婦羅紫菜同埋軟殼蟹同樣香脆, 配搭蟹籽, 很有層次, 中間有少少辣, 微微刺激了味蕾。
軟殼蟹壽司塔可
飲品 +$38/杯 升級特飲, 兩款飲品都好吸晴,
香桃富士梳打: 陣陣香桃果香果甜, 飲落非常清新, 好Fresh
青蘋果泡泡綠茶: 青蘋果同綠茶味道比例balance, 沒有茶澀味, 既有果香又有茶香。
(+$18) 京都宇治抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆
提拉米蘇盒子為餐廳人氣特色甜品, 木盒子擺盤什有日式味道, 提拉米蘇面層為抹茶粉, 中層為抹茶蛋糕同埋甜甜軟糯糖漬紅豆, 口感creamy唔太甜, 配有一迷你抹茶清酒供自行加入, 正!
酥炸廣島蠔配檸檬醬
2024-08-21
特上刺身盛五點
牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬油
京都宇治抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆
香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可
軟殼蟹壽司塔可
2024-08-24 135 浏览
/QUE🇭🇰/#sa銅鑼灣篇 ➖➖➖<和風西日fusion 餐廳🐱🎌> ➖➖➖放左工銅鑼灣希慎美食廣場嗰邊食晚餐依家先知原來有兩層😂呢間餐廳之前都有去過 有部分菜式印象中唔錯~木系和風設計 頗有空間感 坐得舒服仲有好多貓貓公仔!晚餐有二人餐 $498 有沙律、主食、sushi taco 、小食同甜品 另外仲有咖啡/茶亦可以加錢配特飲~每樣加多少少預$500幾$600➖➖➖1️⃣ 沙律:北海道帆立貝羽衣甘藍沙律 +$18 Portion 幾大😂 帆立貝煎得啱啱好金黃色羽衣甘藍份量幾多~ 亦夠爽脆 另外仲有牛油果、番茄、合桃 特別鍾意佢嘅柚子乳酪汁 整體好清新唔會太過寡➖➖➖2️⃣ 主食: 月見燒牛肉意大利飯丼 +$28 加埋總共有九樣嘅食物 呢個味道幾好食!米飯就係平日嘅意大利飯幾有嚼口 而且幾有奶香 幾creamy 牛肉揀咗五成熟 肉味都幾濃 可以再腍啲 加埋個蛋黃食 米飯更軟滑➖➖➖3️⃣ 壽司塔可 🌟個人覺得呢樣最有特色 都係第一次食🫶🏻揀左軟殼蟹壽司塔可/ 鰻魚玉子壽司塔可軟殼蟹幾酥脆 另外仲加咗青瓜、蟹籽等 鰻魚玉子就配搭正常 主要係覺得taco幾有趣😆似食緊平時嘅炸紫菜
/QUE🇭🇰/
#sa銅鑼灣篇
<和風西日fusion 餐廳🐱🎌>
放左工銅鑼灣希慎美食廣場嗰邊食晚餐
依家先知原來有兩層😂
呢間餐廳之前都有去過
有部分菜式印象中唔錯~
木系和風設計 頗有空間感 坐得舒服
仲有好多貓貓公仔!
亦可以加錢配特飲~每樣加多少少預$500幾$600
1️⃣ 沙律:北海道帆立貝羽衣甘藍沙律 +$18
Portion 幾大😂 帆立貝煎得啱啱好金黃色
羽衣甘藍份量幾多~ 亦夠爽脆
另外仲有牛油果、番茄、合桃
特別鍾意佢嘅柚子乳酪汁 整體好清新

加埋個蛋黃食 米飯更軟滑

3️⃣ 壽司塔可 🌟
個人覺得呢樣最有特色 都係第一次食🫶🏻
揀左軟殼蟹壽司塔可/ 鰻魚玉子壽司塔可
軟殼蟹幾酥脆 另外仲加咗青瓜、蟹籽等
鰻魚玉子就配搭正常

可以+$38 升級做特飲 打卡幾好
石榴泡泡綠茶/ 香桃富士梳打
石榴綠茶嗰杯冇咁甜 綠茶係無糖
另外嗰杯蘋果味會比較突出 有氣
但係相對地都比較甜~

📍QUE @que_h.k
等候时间
5 分钟 (堂食)