2023-01-27 466 浏览
買了四包大裝,車打芝士玫瑰岩鹽焦糖,焦糖朱古力及蜜糖芥末,四包都超好食,好正,性價比極高的爆谷店,繼續👍🏿👍🏿🔥🔥下次有機會想試吓避風塘,我冇試食,希望疫情快啲過,等我可以除口罩一啖一啖品嘗

2023-01-27
  • 焦糖爆谷
之前係買佢個焦糖味今日心思思買咗佢個玫瑰岩鹽焦糖味試食嘅時候幾好食睇返佢介紹,佢嘅脆度係四粒星普通焦糖味就五粒星咁真係wor我鍾意佢呢隻脆度,唔會好硬,係非常鬆脆加上佢落咗少少鹽調味,又幾好食喎(試食嘅時候……)同埋畀佢嗰個玫瑰字吸引咗,其實食唔到玫瑰味,以為淡得滯食唔到但返到屋企就覺得麻麻地啦, 因為:1. 睇返成分,原來玫瑰岩鹽係個名,即係粉紅色嗰隻岩鹽, 沒有落玫瑰的 ,純粹自己諗多咗🤣2. 食多幾粒去到5, 6粒, 因為有鹽嘅成分,食到喉嚨有啲涸, 好似人哋用鹽水洗喉嚨嘅感覺, 仲要好耐都未過,真係要飲水 , 真係估唔到總結 :我情願食返普通焦糖味( 仲要呢隻岩鹽味,係屬於特別味,只可以買大包裝,細冇得買…… 今次真係捉虫啦, 不過我又真係鍾意佢個脆度嘅,如果焦糖味都可以做到呢隻脆度就好啦)
之前係買佢個焦糖味
今日心思思
買咗佢個玫瑰岩鹽焦糖味

試食嘅時候幾好食
睇返佢介紹,佢嘅脆度係四粒星
普通焦糖味就五粒星
咁真係wor
我鍾意佢呢隻脆度,唔會好硬,係非常鬆脆
加上佢落咗少少鹽調味,又幾好食喎(試食嘅時候……)

但返到屋企就覺得麻麻地啦, 因為:

總結 :我情願食返普通焦糖味

2022-05-20 735 浏览
疫情關係成日都留喺屋企煲劇 最啱就係食住爆谷一邊睇😊呢間爆谷店成日喺地鐵站經過都聞到好香😂佢地嘅味道有超多款 但最鍾意一定係車打芝士味😋鹹香十足 每一粒爆谷都沾滿芝士粉 而且爆谷放左幾日都仲係好脆 買嚟儲貨就啱晒💕
疫情關係成日都留喺屋企煲劇 最啱就係食住爆谷一邊睇😊
2022-05-05 466 浏览
入戲院睇戲冇得食爆谷🍿買翻包係屋企chill都唔錯送禮自用都好啱!🎁-大包可以揀兩隻味($55)我就揀左朱古力同焦糖一打開會比較明顯見到朱古力多啲🍫每一粒爆谷嘅味道都包裹得好均勻好少會見到有白色😚更加少會見到未爆哂既粒粒唔會影響口感😜-味道方面朱古力比較偏濃亦都係濃度比較高嘅朱古力🤭焦糖味同朱古力撈埋一齊有少少比朱古力搶咗個味🤨有時有啲朱古力會hi左落焦糖度令到食落去焦糖味唔係太重🤔同埋食得多都幾易膩一包大包應該可以食好耐😂
入戲院睇戲冇得食爆谷🍿
買翻包係屋企chill都唔錯
送禮自用都好啱!🎁
大包可以揀兩隻味($55)
我就揀左朱古力同焦糖
令到食落去焦糖味唔係太重🤔
同埋食得多都幾易膩
一包大包應該可以食好耐😂

2022-03-31 351 浏览
🍿Caramel 平時唔係話對爆谷好大興趣😂不過哩包爆谷又有啲驚喜食爆谷個時最驚就係有好多冇沾到焦糖既同粒爆谷會食到個種粟米粒係入面好硬或者有殼感覺😣哩到做得幾好既係唔太會feel到有殼👍🏻👍🏻而基本上八成既爆谷都沾到焦糖😚焦糖味聞落香濃 食落都好香甜而且十分脆 我自己唔係即日食哂係分開左幾次黎食既開左之後都隔大概5日左右先食完都保持到脆度 😎😎👍🏻推薦指數4/5
🍿Caramel
係分開左幾次黎食既
開左之後都隔大概5日左右先食完都保持到脆度 😎😎
👍🏻推薦指數4/5
2022-03-08 346 浏览
相信呢間香港品牌爆谷店大家都成日見成日食 之前我都出過食評😝而家疫情成日要留喺屋企/中左要隔離 最啱就係煲劇 咁當然唔少得爆谷😎呢到嘅爆谷係用左最頂級粟米豆再用天然椰子油每日新鮮整🥥所以口感真係好脆 擺幾日都keep到‼️.📌車打芝士(大) $55每次都必買芝士味🧀真空包裝保持到香脆新鮮🔥原本打開睇落好濕 以為會好淋 但唔係喎🤩佢係啲芝士粉吸水所以濕濕地 但係粒爆谷係好脆嘅🤤每粒表面晒沾滿晒車打芝士粉 鹹香味勁濃郁 芝士控一定好鍾意🧡💛爆谷唔知係咪焦糖底 所以食落先係鹹再有啲甜味😍個鹹甜味超夾 成個味道好有層次 難怪係皇牌🌟.📌森巴風情(中) $41中包裝原來唔係啪啪袋 應該係for人一次過食晒?🧐不過其實份量好似少大包裝啲啲🤫呢款口味幾特別 係用左蕃茄, 青檸, 蒜, 洋蔥, 黑胡椒嚟調味🍅🍋🧄🧅先係酸 後勁再滲啲辣味出嚟🌶有啲似熱浪 都有啲似pad thai嘅調味😆幾重口味 好有泰式嘅感覺🇹🇭.📌蜜糖芥末(中) $41蜂蜜再加上黃芥末 就係麥樂雞配嗰隻醬嘅味🤣蜂蜜嘅甜 同焦糖唔同 食落係天然隻甜🍯加埋黃芥末 隻味有少少複雜🙈個人都係鍾意焦糖多啲😌香甜惹味啲 同爆谷好似夾啲🤫

📌車打芝士(大) $55

📌森巴風情(中) $41
森巴風情

📌蜜糖芥末(中) $41

森巴風情
2021-12-23 357 浏览
臨近聖誕大家都會有購買禮物的煩惱吧要麼會想買實用的🤔🤔🤔要不我會想買食物比較好些因為有時實用的物品未必每人收到都會喜歡但聖誕送食物一般不是蛋糕、薑餅、朱古力....最後我的決定是買爆米花收工未到店門已遠遠見到一條少龍大約第四個到我可以買看了看牌子見到其中一種味道已sold out (車打芝士)選了四包大的(原因係大方得體)有朋友喜歡吃咸爆米花所以選了四款不同口味柏爾瑪芝士香蒜芝士味比蒜味濃焦糖此味是一定不可少是店的推介,也是家人最愛玫瑰岩鹽焦糖蜜糖芥末這2種味道很合襯配合度高😋店員很細心告知每包裝都有貼上是什麼味道
臨近聖誕大家都會有購買禮物的煩惱吧
要麼會想買實用的🤔🤔🤔
要不我會想買食物比較好些
因為有時實用的物品未必每人收到都會喜歡
但聖誕送食物一般不是蛋糕、薑餅、朱古力....

最後我的決定是買爆米花
收工未到店門
已遠遠見到一條少龍
大約第四個到我可以買
看了看牌子見到其中一種味道已sold out (車打芝士)

選了四包大的(原因係大方得體)
有朋友喜歡吃咸爆米花
所以選了四款不同口味

柏爾瑪芝士香蒜
芝士味比蒜味濃

焦糖
此味是一定不可少
是店的推介,也是家人最愛

玫瑰岩鹽焦糖

這2種味道很合襯
配合度高😋

店員很細心告知每包裝都有貼上是什麼味道

2021-12-23
等候时间
3 分钟 (外卖自取)
2021-09-11 464 浏览
由於市面上已很少有玉米乾可在超市購買自己製作,就算有只是爆米花(花形)那種,而不是爆米花(蘑菇雲),製作最難也可說是攪糖的部份,所以到係買製成品比較快😂😂😂加上平時聽同事同妹妹介紹過這間鋪,但從未吃過今天剛好經過就決家買回家中當零食鋪頭在港鐵內,店舖比較細間,顏色以橙同黃色為主很吸睛,在附近陣陣爆米花味道已撲向鼻中有多款味道及不同size 的包裝可供選擇(小、中、大、罐...),包裝以真空包裝,未開封可放一個月,開封後要一星期內吃完本次選擇了2包大size焦糖味因妹妹喜歡已選擇了柏爾馬芝士香蒜、蜜糖芥末(mix)買大包裝才可以mix 味道,其他的都不能mix 爆米花是煲劇的最佳伴侶

加上平時聽同事同妹妹介紹過這間鋪,但從未吃過
今天剛好經過就決家買回家中當零食

本次選擇了2包大size

焦糖味
因妹妹喜歡已選擇了

柏爾馬芝士香蒜、蜜糖芥末(mix)
買大包裝才可以mix 味道,其他的都不能mix

爆米花是煲劇的最佳伴侶

2021-09-10
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
$104 (其他)
2021-03-25 984 浏览
喺地鐵站入面行過好多次,今次第一次買,買嘅時候前面都仲有啲人等緊等嘅時候望到入面覺得麻麻, 唔知佢哋係喺個膠袋入面倒D爆谷出嚟,定倒啲爆谷入膠袋 ,感覺好似有啲污糟我今次買咗一樽25蚊嘅爆谷仔,真係好細樽,不過試下有無妨,但係25蚊就覺得有啲貴,mcl廿蚊有勁大盒爆谷食都有口又覺得冇乜香蕉味,係有少少朱古力味但係唔係好脆, 我甚至懷疑佢係咪畀錯咗 焦糖味 同埋覺得唔係好夠脆, 但係粒粒都尚算完整一試無妨不用回頭

同埋覺得唔係好夠脆, 但係粒粒都尚算完整

一試無妨不用回頭
2021-03-25
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
宵夜
對比星球爆谷,這間算扺吃。今日經過旺角站又忍唔住去買2袋大包裝看門口。🤣🤣 剛好看見鐵罐做特價,問職員說罐和大包裝差不多份量,但罐可選2種味。在環保和雙種味的掙扎下,買了1個大袋+1罐。🤪 但其實近半年吃總覺得有殼,是質量下降了嗎?
2020-10-21
2020-09-03 811 浏览
成日口痕想食零食 食爆谷都係一個唔錯嘅選擇🤫感覺上低卡健康啲😚每次經過都會買番包平價爆谷🤘🏻雖然呢度有好多款味道嘅爆谷 仲有季節限定款 但係每一次都係買返最classic嘅芝士同埋焦糖味🤣爆谷真係好脆 食唔晒放返入個啪啪袋到 幾日後都仲keep到口感💓.車打芝士爆谷(大)🧀 $50佢仲有幾款唔同嘅芝士味 但係店員話呢一隻味芝士味會最濃郁😋感覺上冇焦糖味咁脆 濕少少同腍啲🧐車打芝士粉勁多 痴滿晒 芝士嘅鹹香味十足🤤不過覺得佢都幾黐笠笠 食嘅時候啲芝士粉會搞到隻手好污糟😣.焦糖爆谷(大)🍯 $50焦糖味好香 淨係聞都feel到陣甜點🥰焦糖醬包住每一粒爆谷🤤個人覺得甜嘅好味過鹹嘅👅不過食少少過吓口癮係唔錯🤏🏻但係食得多 就覺得佢好甜 會食到喉嚨好乾😳所以要適可而止 雖然我都知道好難癮 唔覺唔覺食食吓就會食咗好多👻
車打芝士爆谷(大)🧀 $50
焦糖爆谷(大)🍯 $50
車打芝士&焦糖爆谷
車打芝士&焦糖爆谷
2019-08-30 1585 浏览
呢間爆谷店其實都有好多分店,平時如果我路經旺角地鐵站,一定走去幫襯!每次我都會買勁多😓好似前世未食過爆谷咁😅佢同另一間G字頭又係賣爆谷果間相比,我比較喜歡呢間,以焦糖味為例,佢味道冇咁假,又冇咁甜,所以我個人比較鍾意😎,另外佢口味選擇亦比較多😊價錢亦相對比較親民👍🏻有時佢仲會係唔同地方擺kiosk ,大家可以留意返佢網站,另外有時還有一d儲印仔優惠👍🏻而包裝方面亦多選擇!袋裝、罐裝、盒裝、筒裝都有!非常貼心,送禮亦好方便👍🏻所以我絕對會繼續支持😎

2019-06-29 896 浏览
從小到大都好鍾意食爆谷,因為鍾意又甜又脆嘅感覺呢間爆谷係一試就返唔到轉頭最basic係焦糖味,夠香夠脆每一粒都充滿焦糖,甜蜜嘅感覺唔會停止。佢有大中小size選擇,最近仲多咗膠樽包裝,方便食唔晒嘅時候又唔怕會漏氣
從小到大都好鍾意食爆谷,
因為鍾意又甜又脆嘅感覺

呢間爆谷係一試就返唔到轉頭

最basic係焦糖味,夠香夠脆

每一粒都充滿焦糖,甜蜜嘅感覺唔會停止。
佢有大中小size選擇,最近仲多咗膠樽包裝,
方便食唔晒嘅時候又唔怕會漏氣

2018-07-28 1907 浏览
每次經過都會被佢啲爆谷味吸引住,都會忍唔住去試食,哈哈😂今次忍唔住係要買一包黎慢慢食啦!佢有好多味,每種味好都好rich同好夾啲爆谷texture,脆卜卜,正!最鐘意既都係焦糖同蜜糖芥末,下次可能忍唔到口買2包😍
每次經過都會被佢啲爆谷味吸引住,都會忍唔住去試食,哈哈😂
最鐘意既都係焦糖同蜜糖芥末,下次可能忍唔到口買2包😍
2018-03-28 1897 浏览
返完part time..有D餓..見到地鐵站有間賣爆谷..心思思走去睇下..個時9點幾..見佢地收哂野但未閂門..仲可以買..當時有3個女人係度..女人A係咁問我要咩味..女人B係咁講大包抵買..其實我第一次入黎..都要D時間去睇下SIZE..價錢..同埋味道..所以我冇應佢地..中SIZE係$33一包..$60兩包大SIZE係$45一包..$80兩包女人A話可以擺兩星期..我驚我食唔哂..所以同佢講想買兩包中SIZE..之後叫我揀味..咁我諗左一陣..話要玫瑰鹽焦糖同埋蜜糖芥末..女人B就話玫瑰鹽焦糖得大SIZE..咁我話轉味..心諗我一早講左我要中SIZE..點解你唔講呢隻味只係出大SIZE..然後要左SEASONAL出既味 - 意式香草蒜蓉..女人B就以為我要一個大既玫瑰鹽焦糖同埋一個中既意式香草蒜蓉..講左好多次先講得明白..其實我一開始已經話我要兩包中SIZE..仲要講左唔止一次..到收錢..女人C又問多我一次要咩味..我已經冇氣..我話我揀左架喇..然後指住我揀個兩包爆谷..我唔明..成間鋪得我一個..3個女人招呼我一個人都咁難??3個人都唔明個客想要乜SIZE乜味..淨
心思思走去睇下..
個時9點幾..見佢地收哂野但未閂門..
仲可以買..當時有3個女人係度..
女人A係咁問我要咩味..
女人B係咁講大包抵買..
所以我冇應佢地..
中SIZE係$33一包..$60兩包
大SIZE係$45一包..$80兩包

女人A話可以擺兩星期..我驚我食唔哂..
所以同佢講想買兩包中SIZE..
女人B就話玫瑰鹽焦糖得大SIZE..咁我話轉味..
然後要左SEASONAL出既味 - 意式香草蒜蓉..

到收錢..女人C又問多我一次要咩味..
我已經冇氣..我話我揀左架喇..然後指住我揀個兩包爆谷..
我唔明..成間鋪得我一個..3個女人招呼我一個人都咁難??
3個人都唔明個客想要乜SIZE乜味..
淨係掛住SELL個客買大SIZE..

到走個時..我見兩包隻色一樣..我以為佢攞錯..仲要有一包冇味道LABEL..
我問佢..佢話"寫哂架喇D味..." (你有一包冇痴囉小姐)

返到屋企..我即刻開黎試..

意式香草蒜蓉:好香蒜蓉味..不過冇諗過食到咁大粒糖出黎:

蜜糖芥末:好食既..不過冇芥末味..
2018-03-27
$60 (宵夜)