Pokka cafe放假太得閒,沒有約人,自己一個要食多啲野🌈😋咖哩吉列豬扒蛋包飯🍳($129),蛋包飯好有驚喜,蛋好嫩滑,入面是咖哩芝士飯😋 吉列豬扒好外脆內嫩,好好味!咖哩醬汁好夠多,撈多一碗飯都可以,好味!高分!抹茶紅豆凍奶🍵($48),茶和奶的濃淡由自己控制,我就加多抹茶的比例,抹茶味濃,回甘味慢慢滲出,在舌間逗留良久,甚有驚喜!加上雪糕🍦,雙重享受,冰凍好味😋!紅絲絨芝士蛋糕🍰($42),牛油蛋糕以可可粉作基調,唔算好濕潤的蛋糕身,顏色好紅,好靚。但完完全全無忌廉芝士味🤮🤢,我俾-負分。乜野芝士蛋糕,垃圾,侮辱左食物,呃我🤥⋯⋯
Pokka cafe

放假太得閒,沒有約人,自己一個要食多啲野🌈😋

加上雪糕🍦,雙重享受,冰凍好味😋!

• 咖哩吉列豬扒蛋包飯
2019-08-24 588 浏览
今日專程入屯門跟阿姨一家午餐,選了Pokka Cafe, 皆因喜歡食完正餐還可以食甜品。帆立貝龍蝦湯米意粉 :賣相跟相片相距甚遠,米意粉份量太小,完全被龍蝦湯覆蓋著。但味道是不錯的,龍蝦湯味濃,帆立貝也新鮮。焗豬扒飯:豬扒夠juicy, 茄汁加芝士焗完也不會乾,只是飯質素麻麻,好米糠。美式小食鐵桶 (炸薯條、炸雞翼、炸魷魚圈):炸得好香好脆,薯條通透,雞翼開了邊,食得容易唔怕污糟。特式三文治:層層疊,餡料豐富,包面烘得脆熱,不錯。芒果芭菲:顏色配搭清新,味道不錯,芒果鮮甜。香蕉窩夫朱古力雪糕新地:香蕉新鮮,窩夫脆但不算香,食不出蛋味。朱古力新地雪糕內裡有脆片,幾好味。士多啤梨窩夫伴雪糕:士多啤梨算甜,窩夫配上士多啤梨汁比較惹味。耶加雪菲咖啡:真的不錯,帶果酸味但絕不會帶酸,味濃帶甘。皇牌咖啡:深度烘焙,比較味濃帶苦。這間Pokka食物質素及味道均不錯,服務生態度也好,大家都食得滿心歡喜😆

特式三文治:層層疊,餡料豐富,包面烘得脆熱,不錯。

芒果芭菲:顏色配搭清新,味道不錯,芒果鮮甜。

耶加雪菲咖啡:真的不錯,帶果酸味但絕不會帶酸,味濃帶甘。

皇牌咖啡:深度烘焙,比較味濃帶苦。

2019-08-24
午餐
2019-08-12 317 浏览
趁市中心的百貨公司連續兩天感謝日,給家中寵物添糧置物,順道跟老爸吃個下午茶。點了一杯金時羗,餐前試飲價$10,這個羗的味道沒有很像平常的薑味,反而有點像黃薑的味道,喝著令人感覺舒心。老爸點了下午茶E套餐,冬蔭公海鮮烏冬配咖啡$80。冬蔭公海鮮烏冬內有:青口肉、蝦仁、魷魚、小帶子、蕃茄、椰菜、辣椒、香菜,還有一角青檸檬。烏冬份量不是很多,味道是酸辣可口的,可是跟冬蔭公的味道總有點說不出的差別, 而海鮮質量也算鮮味,不錯吃。以會員免費飲品劵換了熱朱古,一壺熱朱古力,再加一份七彩棉花糖和一個份忌廉,把熱朱古力加入忌廉,香甜順滑。咖啡香味濃郁,不錯喝。

金時羗

老爸點了下午茶E套餐,冬蔭公海鮮烏冬配咖啡$80。
冬蔭公海鮮湯烏冬

熱朱古力

咖啡香味濃郁,不錯喝。

2019-07-21
下午茶
2019-08-08 348 浏览
對於百利甜酒本人都幾喜歡甜甜地 帶有少少酒味岩哂我呢d婦孺🤣最近pokka cafe有新產品Baileys製作既甜品塊pancake淋左d整體上都ok既唔錯既配搭🤤
對於百利甜酒

塊pancake淋左d
整體上都ok既
唔錯既配搭🤤
2019-08-01 278 浏览
琴日8號風球,同女友食下午茶2樣野加杯特飲,埋單169。叫左個墨西哥薄餅,上面有煙三文魚,食落去好脆,味道好食。杯特飲係荔枝茉莉花茶,跟下午茶要比14蚊,唔算太甜,茉莉茶味勁。另外個甜品,d cream連埋裹面d炸左既麵包食,好正,但個士多啤梨雪糕一般。因為我叫完佢收左我個下午茶餐牌,所以影唔到,所以只可以分享少少晚餐既餐牌。我個人覺得都有水準既餐廳,值得試試
2019-07-31
下午茶
2019-07-26 128 浏览
上兩個星期,同維尼b入左屯門探朋友仔,去左市中心行超市,行完近近地就係超市門口既Pokka Cafe坐低左食野,好耐無食西餐喇!侍應好好,俾左個大卡位我地坐,維尼b活動空間十足!最後,我地點左二人餐($418),分量都足夠我地一家三口食,有餐湯、餐包、前菜、主菜、飲品、甜品!湯:鮮菌薯蓉湯、粟米薯蓉湯維尼b好鐘意飲湯,仲要係鮮菌湯,有佢最愛既菇菇,鮮菌湯好香,粟米湯甜甜地,呢位小朋友每樣飲左半碗!前菜:香草煙肉炒雜菌選呢個前菜係因為維尼b鐘意食菇,炒出黎好香,但唔會太油,咸味適中,小朋友都食到。主菜:紐西蘭肉眼牛扒、龍蝦汁海鮮意粉紐西蘭肉眼牛扒(碟上),我地叫左6成,維尼b食左邊邊熟透既部份,熟透都好淋,維尼b 都食到,牛扒仲好juicy,唔錯!龍蝦汁海鮮意粉,維尼b話要食麵,所以叫左意粉,海鮮有青口、蝦、魷魚,加堆龍蝦汁去煮,意粉好入味,維尼b食左一大碗!甜品:朱古力雪糕(跟餐)跟餐甜品,簡簡單單一球雪糕,係唯唯爸鐘意既朱古力味,驚喜既係加左紅豆,幾特別!藍莓窩夫伴雪糕($68)呢個甜品係叫俾維尼b既,一坐低,維尼b睇到餐牌就指佢要呢個甜品,「唯唯食cake cake!」三件窩夫拌一

侍應好好,俾左個大卡位我地坐,維尼b活動空間十足!

湯:鮮菌薯蓉湯、粟米薯蓉湯

前菜:香草煙肉炒雜菌

主菜:紐西蘭肉眼牛扒、龍蝦汁海鮮意粉

甜品
朱古力雪糕(跟餐)

藍莓窩夫伴雪糕($68)
三件窩夫拌一球雪糕,份量都好足,剛好每人一件,窩夫入口仲好脆!

飲品:
凍檸茶,士多啤梨白桃鮮果茶(+$29)
唯唯媽加左錢試士多啤梨白桃鮮果茶,淡淡既白桃果茶加埋新鮮生果,夏天飲好舒服,好消暑!

一家三口食西餐,埋單500幾,又坐得舒服,價錢算合理!

溫馨提示:
餐廳同時有bb high chair供應,細啲既bb可以要求坐普通餐枱,咁就用到highchair喇!
2019-07-22 64 浏览
We enjoy the food! I ordered smoked salmon and avocado tortilla, chicken and bacon spaghetti, scrambled egg with crab meat in hotdog bun and homemade signature cut cake for tea time! Great food and friendly service. What a relaxing time with friends.
2019-07-09 775 浏览
自從成了POKKA CAFE會員,每月有五十元現金劵和免費飲品劵,因而不時會來吃個下午茶或晚餐,如果時間上可以配合,還可以把下午茶作晚餐吃,節省不少,省下的錢有時可以多點一個甜品呢。下午五時三十分前可以點選下午茶套餐,這次剛好趕及點了兩個茶餐:蟹肉炒蛋熱狗包$68 和 韓式泡菜芝士雞肉薄餅$62兩人一齊分享,可以品嚐多一款食物。韓式泡菜芝士雞肉薄餅,外觀有點像比得包,把餡料釀進包內,表面烤香而不脆,沒有很濃的泡菜味,味道可以。蟹肉炒蛋熱狗包,送來時見到上面放了一條炸蟹柳,還以為店家以蟹柳作蟹肉奉客,原來炒蛋內真的蘊藏了一點蟹肉哩。炒蛋口感滑溜,熱狗包烘得外脆內軟,夾雜蟹肉炒蛋一起吃是不錯,伴碟的薯條也算香脆。吃完兩個茶餐稍嫌不足,追加一客藍莓骨膠原夾餅伴乳酪雪糕$78。嘩!好美美哦!拍照拍很久才捨得開吃。藍莓骨膠原來是小杯內啫喱狀的小方粒,口感有點像軟彈的啫喱糖,味道可以。夾餅新鮮焗製,咬一口仍有暖暖的溫度,外表脆卜卜,醮雪糕吃甚好。乳酪雪糕又香又軟,非常美味。店家有加一服務費,因為是會員有85折優惠,同時用了50元現金劵,這餐祇需一百四十多元而已。

蟹肉炒蛋熱狗包

韓式泡菜芝士雞肉薄餅

兩人一齊分享,可以品嚐多一款食物。

藍莓骨膠原夾餅伴乳酪雪糕
嘩!好美美哦!拍照拍很久才捨得開吃。
乳酪雪糕又香又軟,非常美味。

2019-05-31
用餐优惠
優惠券、現金券
藍莓骨膠原夾餅伴乳酪雪糕
2019-07-07 128 浏览
跟朋友吃下午茶,到了人來人往的市中心,到處也人頭湧湧,看到這店坐得比較舒服,等了一會兒便入坐。裡面大多是梳化椅,間格闊落,跟朋友聊天也比較自在,我們被安置坐到最裡面,舒適不過。點了一個香蕉熱香餅配雪糕,熱氣餅略嫌煎得太熟,有點硬身,份量較少,只有兩塊,配上朱古力雪糕和朱古力醬,味道不錯。飲品點了一個熱檸檬薑茶,配上一個小杯,一杯啫喱,熱乎乎的,薑味不會很重,配上檸檬,茶味不會過濃,喝過全身都暖起來。

2019-07-04 159 浏览
辛苦地過完個六月,阿女考完試,所以要帶女女嘆返個美味晚餐,近近地去咗屯門市廣場既POKKA CAFE😍我地選擇早d食,所以唔使等位👍🏻見到門口甜品好吸引,但最後太飽無叫到,唯有下次啦😭餐湯~蘑菇湯,好香濃架上級牛柳蕃茄忌廉汁意粉$128牛柳好有牛肉味,食得出唔係普通牛排,有質素👍🏻意粉配上蕃茄汁就非常開胃燒雞扒配大蜆湯稻庭烏冬塊雞扒有肉汁又滑溜,雞皮超脆烏冬湯底濃郁,烏冬麵質滑嘟嘟👍🏻朱古力咖啡,一個字「正」女女最開心既兒童餐一個餐有兩件飯團,飽到佢呢😂玉子蛋配火腿,小朋友至愛仲有果汁同玩具,小朋友就最開心

我地選擇早d食,所以唔使等位👍🏻

見到門口甜品好吸引,但最後太飽無叫到,唯有下次啦😭

餐湯~蘑菇湯,好香濃架

上級牛柳蕃茄忌廉汁意粉$128
牛柳好有牛肉味,食得出唔係普通牛排,有質素👍🏻
意粉配上蕃茄汁就非常開胃

燒雞扒配大蜆湯稻庭烏冬
塊雞扒有肉汁又滑溜,雞皮超脆
烏冬湯底濃郁,烏冬麵質滑嘟嘟👍🏻

朱古力咖啡,一個字「正」

女女最開心既兒童餐
一個餐有兩件飯團,飽到佢呢😂
玉子蛋配火腿,小朋友至愛

仲有果汁同玩具,小朋友就最開心

今天我們在屯門店點了蟹羔龍蝦湯海鮮烏冬,可是跟相片太大出入。相中的湯汁濃厚,可是實物原來只是一般的湯烏冬。我找了男經理問一問,他說我原來不是第一個客人問了,之後他就快步行開左。雖然餐牌上是標示了「圖片只供參考」,但我們都是因爲看到那相片才想進來吃。湯真的是非常淡,所謂的蟹羔也沒看到或嚐到,非常失望😞另外我們都點了Tiramisu 格格多士,由於侍應說要四十分鐘製作時間,所以我們也先落單,可是最後烏冬及多士都一起上檯了,為了不讓雪糕容掉,我們唯有極速把烏冬快快吃完...本來諗住輕輕鬆鬆吃個下午茶,卻趕喉趕命。其實貼心一點的話,侍應可以問一下要不要甜品後上的。埋單時我特別再找男經理,再跟他反映一下,可是感覺是他也不想聽的模樣,都是快步行開了,直到我步出餐廳才能跟他說多幾句。坦白說Pokka Cafe的定價不便宜,我們因此對食物及服務也有些兒期望,但最近來的幾次開始感到有點落差,唯一好吃的還只是格格多士。希望貴公司可以聆聽到我的意見,改善服務及食物質素吧😟

2019-06-24 135 浏览
今日個女放學一家三口去咗Pokka Cafe食下午茶,其實只係我哋嘅lunch 。價錢黎講原來唔算貴算多選擇,而且加$14有特飲。我哋點咗3個下午茶餐同2個甜品⭐️黑松露油雞肉煙肉意粉$70⭐️-黑松露味道唔算重,本身係溫泉蛋可轉熟蛋因為女女有份食,味道唔錯,意粉質地適中,唔會好硬!⭐️煙三文魚牛油果醬墨西哥薄餅$58⭐️-呢個好味,三文魚同牛油果醬勁match 加埋蕃茄醬,成塊薄餅都好食。⭐️韓式BBQ雞扒小食拼盤$62⭐️成個餐重點就係塊雞扒,肉質滑到一個點,配埋啲醬甜甜酸酸唔係好辣,又邪惡又好味😱⭐️Chocolate Hotcake $68⭐️個女見到雙眼發光,朱古力醬甜而不漏,無搶到香蕉本身嘅果糖味,pancake 食起黎仲暖,配上雪糕🍦,凍凍地又暖暖地口質好得意⭐️Tiramisu 雪糕多士 $72⭐️Tiramisu 味道無想像中咁岀眾,但唔係唔好食,而多士係厚多士😂個女食唔停,呢碟嘢肯定肥多幾磅。飲品黑牛 加$14 宇治綠茶雪糕特飲 $14凍菠蘿茉莉花茶 $14埋單$41X 非常滿足😆同爸爸講每個星期四放學都要黎呢度食!

我哋點咗3個下午茶餐同2個甜品
黑牛 加$14
宇治綠茶雪糕特飲 $14
凍菠蘿茉莉花茶 $14

2019-06-22 686 浏览
住在附近的我今天是第一次光顧這間POKKA CAFÉ,.餐廳環境很舒適,價格不算貴,而大多數主菜更可自由加配轉做套餐,由於太多食第物都吸引,眼花撩亂,所以最後選了西式二人套餐,二人套餐的價格是$418,已包括二客餐湯,一個前菜,二個主菜,二客甜品及二杯餐飲,很豐富!餐湯各選了一款, 分別是鮮菌薯蓉湯及是日餐湯-紫椰菜花湯.配的餐包微暖且軟熟,帶甜的餐包,有點像黑糖麵包.鮮菌薯蓉湯 – 很足料,充滿蘑菇蓉. 紫椰菜花湯 – 帶淡紫色的湯,富椰菜花香味,濃稠質感,很creamy.前菜選了香辣雞中翼,可惜當日沒有香辣雞中翼提供,改為照燒汁雞翼,雞翼熱騰騰的呈上,咬開充滿肉汁,肉質嫩滑,味道帶甜,應該是即煮的,而不是預先煮好.主菜 - 紐西蘭肉眼扒 – 要求了7成熟,生熟剛好,牛扒顏色帶粉,完全做到想要的效果,牛扒頗大塊, 牛肉味濃郁,滿口油脂香,配菜有豆角及番茄,若配菜有薯條或薯蓉會更完美。主菜 – 咖哩吉列豬扒飯 – 很喜歡厚切的吉列豬扒,非常有口感,外頭香脆,內裡是雪白的厚切豬扒,配上日式的咖哩汁佐飯一流。甜品 – 朱古力慕絲蛋糕 – 造個甜品不太甜,質地濕潤軟滑,散發濃濃的朱古力香味,

鮮菌薯蓉湯 – 很足料,充滿蘑菇蓉.

甜品 – 朱古力慕絲蛋糕 – 造個甜品不太甜,質地濕潤軟滑,散發濃濃的朱古力香味,另外令我意想不到的原來整頂帽子也是用朱古力來做的。

餐飲就簡簡單單點了凍檸檬茶。
2019-06-20
  • 紐西蘭肉眼扒
2019-06-20 128 浏览
見到屯門市廣場原來有pokka cafe 就入嚟試吓因為之前有去過分店唔知原來呢度都有一間佢同元朗嘅餐單基本上應該一模一樣今次我特登叫咗一個拉麵實物真係超級大碗佢嘅臀豚肉真係同其他日本餐廳有啲唔同因為佢係比較厚身啲同埋應該係煎香左食落會更加香口整體來講已經好高分呢個湯係我朋友叫嘅佢話幾好飲點餐包食都幾正呢個係燒雞飯啲雞燒到真係層皮真係好脆配埋有飯焦嘅飯真係幾match呢個係健康餐單入邊嘅人出嚟嘅菜式就咁食會覺得好淡點埋上面嘅醬汁食就啱啱好啦
見到屯門市廣場原來有pokka cafe 就入嚟試吓

呢個係健康餐單入邊嘅人出嚟嘅菜式
就咁食會覺得好淡
點埋上面嘅醬汁食就啱啱好啦

2019-05-23 170 浏览
在屯門找一間坐得舒服又唔限時嘅餐廳又要唔難食嘅真係唔容易Pokka都算係我地大多考慮嘅餐廳好多次都坐到卡位座四人張床真係好夠大有時帶著寶貝佢地有佢地畫畫我地有我地食和傾偈食物種類都算多總會搵到岩食嘅今日主要同朋友傾下偈所以只點了一個豬扒定食和沙律我幾乎每次都食呢個豬扒😂😂因為有湯有飯有豬扒再加個沙律醬我好鐘意沙律就又大份又新鮮兩個人都好夠食我覺得店員好親切及細心有一次我帶著未夠兩歲的細佬好想食牛扒又要坐得舒服又安靜我去咗屯門分店但我跟本低估細佬破壞力揹住佢跟本切唔開牛扒店員立即來幫我所以我喜歡到這裡食午餐🤪🤪
在屯門找一間坐得舒服
又唔限時嘅餐廳