2010-01-18 31 浏览
揀左呢個地方,應該好適合傾偈食野。但係估唔到食食吓/傾傾吓, ALWAYS有人Disturb!那個戴眼鏡,菲藉/印藉?女子,由我一坐低已問:「o係係朋友來前要唔要杯ice lemon tea?」我話要水得喇!(原來呢個TEA在單上一早set好有此item收費!所以好硬銷!!)跟住又問我揀左野食未、一月精選係乜乜乜。每黎一樣野,又”蛤”實,睇住我地食左喇,即刻又問好唔好食呀、enjoy your meal、enjoy your desert。小姐!你係咁釘住晒,點enjoy 呀!!!?講番食物。焗蘑菇,三粒是釀了奶酪/薯蓉、三粒釀了芝士。原來蘑菇只得六粒,其餘係麵包粒!!食水好深! 釀芝士那種好味D,同埋點那個茄醬好好食。焗四色芝士麵包(義大利Gorgonzola、Mozzarella、Emmental、Goada)初時以為以麵包片,點唔同款的芝士。誰知係四款芝士混為一pet,pet在包上。賣相如,山畸、什至美心等,日常買黎做早餐的,普通芝士麵包一樣樣!但係佢賣$46!!呢個價錢,起碼買到六日既早餐!牛油果雞肉沙律,原來拌碟又有那麵包粒!蘑菇又有、四式芝士包又係o個種質地麵包、而家沙律又
!

釀芝士那種好味D,同埋點那個茄醬好好食。
!!呢個價錢,起碼買到六日既早餐!
牛油果雞肉沙律,原來拌碟又有那麵包粒!蘑菇又有、四式芝士包又係o個種質地麵包、而家沙律又有!打包部份拎走。
無可口非,佢d包整得好輕身,柔韌,食完唔會滯住。
沙律有半熟小薯、黃椒、PizzaExpress招牌沙律醬。估唔到咁夠醬,同埋所有材料mix埋好好食。
春天Pizza(車厘茄、銀魚柳、酸豆、意大利生菜、Granda padano芝士、意大利火腿。話係四季,但係有兩季味道都好似,又酸又咸得離譜!唔好食
!
甜品,甜蜜無花果。真係無意中,揀款特色既,俾我地揀仲左,極之驚喜!!首先試那如軟雪糕的cream cheese,好香好香的奶味,呀!好似「貢茶」朕奶泡味!無花果浸在熱熱的蜜糖及馬沙拉酒中。無花果的酸+蜜糖的甜,再+冰凍的cream cheese,不論冰火效果,或味道,都match到不得了
從朱古力蛋糕和
貴族朱古力蛋糕中,揀左後者(因為佢有朱古力醬)。一心諗住似流心朱古力物體,點知係一球唔似XTC既XTC呍哩o拿雪糕,底&側邊放上,淋過朱古力醬既Brownie!價錢$65!!!真把鬼!!!咁普通!揀menu圖中的朱古力蛋糕好過喇!
因為見不少人寫pasta唔係咁好食,所以無食。整體上食物係好食既,不過要細心挑選,揀d貴得有道理既,食得都開心d。
焗蘑菇
焗蘑菇
焗四色芝士麵包
牛油果雞肉沙律
甜蜜無花果
  • 牛油果雞肉沙律、甜蜜無花果
2009-12-30 9 浏览
牛油果雞絲沙律 - 雞肉唔鞋,菜夠新鮮,加埋牛油果真係好好味,必食!!焗磨菇 - 好香,磨菇焗得剛剛好,咬落好juicy,又係必食!! 燒三文魚薄餅 - 批底夠脆,煙三文魚就著著通通啦, 整體黎講都唔錯~大蝦意粉 - 大蝦少左D,酸酸味味咁幾開胃!下次會再黎,食物OK,服務幾好,不過每張枱貼得好近,傾計唔太方便~

大蝦意粉 - 大蝦少左D,酸酸味味咁幾開胃!

每張枱都放左聖誕花, 好有氣氛~
磨菇湯 + 菜湯
燒三文魚薄餅
大蝦意粉
圣诞节
每張枱都放左聖誕花, 好有氣氛~
磨菇湯 + 菜湯
燒三文魚薄餅
大蝦意粉
  • 牛油果雞絲沙律 焗磨菇
2009-12-24 3 浏览
pizza express在做聖誕套餐,可以選1main + 1starter or 1dessert的套餐或starter, main dish, dessert各一的套餐,看價錢starter, main, dessert各一不太划算,就選了1main + 1starter再另叫一個pasta。先來starter焗麵包球,外硬內軟的,三種醬料為蒜蓉牛油、乾蕃茄醬及Genovese香草汁,個人感覺乾番茄醬稍遜一點,也許是我比較喜歡鮮蕃茄的味道。蒜蓉牛油不會很濃蒜蓉味,Genovese香草汁沒猜錯應該是用羅勒做的。mains選了北京烤鴨薄餅,一來是想嚐這個搭配好不好,二來這個是所有mains單叫價錢中最貴,沒想到這個味道還不錯,感覺真的很像在吃酒樓的烤鴨般放上海鮮醬、蒽段和紅辣椒一起吃那種味道,就只差鴨肉是西化的做法,意外合拍的組合。pasta點了卡邦尼忌廉意粉,味道淡淡的,忌廉味頗香,不過意粉卻給我吃到一條很硬像沒煮透。

圣诞节
2009-12-15 10 浏览
2個女仔行街行到累, 想食反兼relax下就去左pizza express冇book枱但好快就有位, 其間reception staff 好有笑容同禮貌2個女仔食唔到好多野~叫左個皇牌doug ball , 超好食,沾完牛油炒個doug ball落 d dipping 底 千祈唔好掂下個面就算 咁先試得真個dipping之前仲有個香腸拼盤.....有幾款腸得...有幾隻唔得...都係一般般 ....下次會試新野之後叫左個健康批,, 即係個pizza中間係穿左個洞...放左d 菜在個洞上面好中意食佢個thin crust, 中意d 菜salad 個dressing 甜甜地都ok2個人食完一個pizza感覺唔算heavy...幾好......但如果肚餓就未必夠喇~環境好好, staff 唔錯, 有笑容講野斯斯文文 好舒服價錢都ok!!! pizza hut既double 但服務同食物水準都好幾倍

環境好好, staff 唔錯, 有笑容講野斯斯文文 好舒服
2009-12-12
2009-12-03 1 浏览
有朋友生日,慶生的人數不多,本來想吃加洲薄餅廚房,可惜full booking,就去了好評也算多的pizza express。常常到附近的我,原來miss了很多次,今次是第一次試。先談環境,也是舒服relax的,暗暗的燈光加添了氣氛。去之前也有scan 過少少食評,所以也點了一些大路的。坐下來不久,侍應好像很心急的,久不久就問我們可點菜沒有。最後點上四季pizza,蘑菇粉粉,焗蘑菇,而焗麵包是送的,還有沒有點不過來了的沙津。還有還有,就是不太想點的ice lemon tea。四季pizza是薄批,用上大量比較濃味的茄汁和適量的芝士,芝士味道算香,餅底很薄,不覺脆身,四季的餡不太好,本身黑橄欖很濃味,完粒上更加不適合,有我很喜愛的辣肉腸,不過很細片,沒有pizza hut 大片來得開心,不過還是好吃,還有大家在問蝦醬味到底來自那裡? (原來是or 食家說的銀魚柳)焗麵包是相當好吃的一款,小小的麵包外脆內軟,加上熱騰騰的,不要小看它,它是全晚的焦點,有兩款醬可供選擇,也很正。另外有大大棵蘑菇,幸好沒有其蘑菇怪腥味,因為我很怕的。再來的是蘑菇粉,下了很多蘑菇,本以為會很好吃,但有種想像不到的

再來的是蘑菇粉,下了很多蘑菇,本以為會很好吃,但有種想像不到的怪味,但不是蘑菇本身未煮好的怪味。想了很久,到底是我不知蘑菇是什麼味,還是師傅在做汁時份量出錯了??這一碟我真的吃得很少。

一杯要三十元的o茶,如何說也覺得很貴,不過在沒有水供應下,我們不得不每人點一杯。好在可能無限量添飲,飲到無檸檬味,我們就好像在飲紅茶,我與友人出去時也有不適,我們也說是因為飲多了。

環境著實不錯,食物就有好有差,女服務員由一入店就很想我們走。對此的確有點開心,或者我與它無緣份吧。
這個必吃
用餐时段
這個必吃
  • 焗小包
2009-10-19 6 浏览
呢間係我常去的餐廳之一環境唔錯,野食都好,係貴d囉...今日食左:焗磨菇芝士番茄長通粉美國雜肉薄餅焗磨菇very good有幾粒磨菇+焗麵包球+番茄醬/松子蘿勒醬磨菇juicy,加埋芝士同松子蘿勒醬一齊焗,好香d麵包球亦係"賣飛佛",配松子蘿勒醬好好味~~芝士番茄長通粉淡左d,番茄味唔夠,有色冇味....通粉太硬,雖然我最憎淋pat pat既通粉,但呢個又真係硬左dd芝士又會無啦啦有一大o舊o係碟底,乜唔係應該鋪面既咩?美國雜肉薄餅幾好,d肉同埋辣肉腸都好味另以前食過凱撒沙律呀,番茄脆多士呀,三文魚pizza呀,都ok既所以我發覺去呢間都係食d小食,沙律同pizza好喇,意粉就...你自己諗啦下.....
呢間係我常去的餐廳之一
環境唔錯,野食都好,係貴d囉...

今日食左:
芝士番茄長通粉
美國雜肉薄餅

very good
有幾粒磨菇+焗麵包球+番茄醬/松子蘿勒醬
磨菇juicy,加埋芝士同松子蘿勒醬一齊焗,好香
d麵包球亦係"賣飛佛",配松子蘿勒醬好好味~~

芝士番茄長通粉
淡左d,番茄味唔夠,有色冇味....

d芝士又會無啦啦有一大o舊o係碟底,乜唔係應該鋪面既咩?

美國雜肉薄餅
幾好,d肉同埋辣肉腸都好味

2009-10-18
  • 焗磨菇
  • 番茄脆多士
2009-08-27 4 浏览
拍拖週年紀念, 揀咗呢間, 一來未食過, 二來呢度氣氛環境都好舒服, 亦好靜(可能亦因為我哋好早到 - 6:30pm)揀咗一個頭盆, 一個pizza同一個pasta頭盆: 芝士蒜蓉包 - 好濃郁芝士味, 不過size好細, 只係比美心個車打芝士包大少少, but呢個要成$49pizza: 四式芝士pizza - 又係芝士, 因為喜歡, 確實好好味, size ok, 兩個人都食得晒pasta: 清新系列之蟹肉意粉 - 完全冇味真係清新得滯, 同埋伴碟啲'沙律', 似堆雜草多啲環境氣氛都幾好, 待應反應都好快, 要杯水都好快俾到, 可能都係因為仲早, 人客少啩試過就算lu, 應該唔會再幫襯, 因為都幾貴~

揀咗一個頭盆, 一個pizza同一個pasta

pasta: 清新系列之蟹肉意粉 - 完全冇味
真係清新得滯, 同埋伴碟啲'沙律', 似堆雜草多啲

試過就算lu, 應該唔會再幫襯, 因為都幾貴~
四式芝士pizza
冇味的蟹肉意粉
2009-08-26
纪念日
四式芝士pizza
2009-07-26 4 浏览
今次一行7個女仔聚會, BOOK左呢間食DINNER, 自己就未食過~叫人拎水叫左N次先有人拎黎...咩事呀? 唔通真係咁想我地叫野飲??ORDER左1個PIZZA, 2個長通粉, 3個小食~雞肉凱撒沙律-都好多雞肉, 不過好咸...D菜就OK, 雞肉真係咸死麵包球-我淨係食左一粒...冇咩感覺, 麵包一粒焗磨菇-因為唔夠分, 我淨係搶到半粒...唔難食, 不過冇咩特別三文魚長通粉-D粉硬掘掘...真係好硬...係咪長通粉係要咁硬食??蕃茄長通粉-又係硬掘掘...好憎食咁硬既長通粉呀~!!!四式芝士PIZZA-呢個係成餐飯最好食既~!!!! 真係唔錯~ 不過唔知係把刀問題定係果PIZZA底問題? 好難切得開囉...今餐飯真係好難食...7:30入座9:00就要走...好彩每人夾左$83咋~!! 唔係蝕比佢呀
ORDER左1個PIZZA, 2個長通粉, 3個小食~

麵包球-我淨係食左一粒...冇咩感覺, 麵包一粒
蕃茄長通粉-又係硬掘掘...好憎食咁硬既長通粉呀~!!!

2009-07-25
2009-07-19 4 浏览
與另外3位好朋友來吃飯1. Antipasto - 幾種切得很薄的ham加一些沙律, 幾開胃的2. Tomino Piemontese - 一個很大的菇, 中間夾了塊芝士, 因熱力的關係, 令到芝士溶化, 正!3. 三文魚長通粉 (忘記了真正的名字) - 醬汁不會太稀, OK4. Lasagne Pasticciato - pastry不會覺得太厚, 加上茄醬, 不錯5. Fiorentina - 中間有個蛋黃的, pizza不太薄, 有點cheese, nice
與另外3位好朋友來吃飯

三文魚長通粉
Lasagne Pasticciato
Fiorentina
2009-07-10 4 浏览
好友生日, 度度都無位, 係tst走黎走去, 最終去左pizza express.5人一張圓檯, 好迫, 不過無位都無辦法. 天花射燈照住檯中間, 好詭異...後來明白了, 原來盞燈係用黎照住d野食, 睇落去真係特別吸引d.因為自行預備左個蛋糕, 我地只叫了4個菜:頭盤: 牛油果雞絲沙律 - 用料豐富, 賣相吸引, 一個人當晚餐食晒都ok.小食: 焗磨菇 - 好香, 咬落juicy, 個人比較喜歡香草果款. 個醬都好味, 不過我覺得唔點都好ok. 愛菇人士必選!主食1: 帕巴馬pizza (唔係好肯定) - 白色軟綿綿m字頭既呢款芝士, 係小妹至愛, 趁埋個香脆餅底, 係正宗既意式pizza, 千祈唔好用pizza hxt 果d黎比~~~主食2: 羊奶芝士蕃茄長通粉 - 羊奶味好出, 不過有點"溜". 蓄茄略嫌太酸.雖然d野係幾好食, 但坦白講係有d貴.本來我地想係到切埋蛋糕, 竟然要收$150切餅費....最後我地選擇走人.而且走既時候周圍仲有好幾張大檯一直無人坐. 對於佢地明明大把地方, 都唔安排我地坐張6人檯, 係覺得美中不足之處.
5人一張圓檯, 好迫, 不過無位都無辦法.
天花射燈照住檯中間, 好詭異...

因為自行預備左個蛋糕, 我地只叫了4個菜:

雖然d野係幾好食, 但坦白講係有d貴.
本來我地想係到切埋蛋糕, 竟然要收$150切餅費....
最後我地選擇走人.
而且走既時候周圍仲有好幾張大檯一直無人坐.
pizza
羊奶芝士蕃茄長通粉
2009-07-07
生日
pizza
羊奶芝士蕃茄長通粉
2009-06-20 5 浏览
因為鐘意食PIZZA, 所以想在不同的店試下不同的PIZZA...今次黎到呢間PIZZA EXPRESS... 之前都成日會經過~~呢間野好有情調... 裏面黑黑的... 飲品... Cranberry Juice.. 都幾好味... LEMON JUICE 任飲.... 都幾好~~食物... SALAD好好味... 夠汁.. 好好味啊~~~SALMON PIZZA~~~ 好好味呀~~~ D三文魚~~~ DCREAM在三文魚同埋個餅中間, 好多, 好好味~~~ 係MILK CREAM來的, I THINK... 但個餅好難切... 個環境都幾有情調...但係個價錢就貴左D... - -""
呢間野好有情調... 裏面黑黑的...

個環境都幾有情調...
但係個價錢就貴左D... - -""
Cranberry Juice + Iced Lemon Tea
Chicken Ceaser Salad
Salmon Pizza
每一桌上都有一支被射燈光照着的太陽花...
2009-06-08
Chicken Ceaser Salad
Salmon Pizza
每一桌上都有一支被射燈光照着的太陽花...
2009-06-19 3 浏览
是晚, 與eatmate在尖嘴覓食 ~想吃得簡簡單單, 於是去吃pizza了 ~環境舒適, 但table較細, 放下兩碟後, 已沒甚空間 ~ham略帶鹹香, ok ~sun dried tomato過酸 ~pizza焗得夠香, 但味道一般 ~整體是ok的, 但不會專程"番桌" ~

是晚, 與eatmate在尖嘴覓食 ~
想吃得簡簡單單, 於是去吃pizza了 ~

ham略帶鹹香, ok ~
sun dried tomato過酸 ~
pizza焗得夠香, 但味道一般 ~
整體是ok的, 但不會專程"番桌" ~
2009-06-11 2 浏览
四友聚舊。一心留肚在飯後找甜點吃,故只點了一個pizza、一個沙律、一個小吃個一個甜品。沙律是牛油果露荀沙律。本人數來對沙律無好感,這個對本人而言是生菜太少、薯仔太多、dressing either 唔夠 or 味道調得太淡,吃來無癮至極。像我這種不吃"草"的人要懶健康,吃最正常的Caesar Salad最妥當,不過算了,有我幾年前一見鐘情的bread dough作伴,熱辣辣入口,甚為滿足。在英國吃過此店品的pizza令人喜歡得不得了,不過友人不想吃太多,拒絕了我要嗌兩個pizza的要求。這個Parma ham/ Mozzarella cheese Pizza (別叫我記著那個Italian叫法了),Parma ham鹹香加上頗濃的蕃茄酸味,味道幾對路。餅底則沒有吃得像吃餅乾的感覺,全檯人都喜歡。小吃是令無知的我們O嘴的:我們只看到Menu上的中文"火腿芝士焗磨菰",沒想到是一隻大大的portobello與舖面的火腿芝士一起焗呢!味道是非常棒的,火腿的鹹於芝士的香更是突出。甜品是Chocolate fudge cake伴香草雪糕。這個是正正常常,略嫌Chocolate fudge 唔夠

!味道是非常棒的,火腿的鹹於芝士的香更是突出

甜品是Chocolate fudge cake伴香草雪糕。這個是正正常常,略嫌Chocolate fudge 唔夠熱和太少。

此店情調不錯,對我們這個麻甩四人組而言則是暗得來太不方便。Chocolate fudge還在口中,已匆匆埋單轉場去~
2009-07-05
2009-04-14 3 浏览
四月十日﹙金﹚經歷完沒有公眾假期而單調的三月份,終於到了令人期盼的復活節連續四天的假期,趁著這個假期,要好好享受美食盡情的放鬆,為之後的工作充滿電好了。在壽司廣吃午餐的途中,收到朋友的電話相約吃晚飯,午飯還未吃完就在計劃晚餐,實在太貪食。本相約在旺角會合,打算到California吃pizza,怎料人比想像中多,不想浪費時間等位。突然想起尖沙咀的pizza express這名字,雖然從未曾到訪,但卻聽聞口卑也不差,查過電話後,就致電看看能否預早請店員留枱,免卻等位之苦。由於比預訂時間早了,也需等上五分鐘左右。在等的期間看到bar枱內各師傅工作相當忙碌,pizza是即叫即製即焗。餐廳內比California更有氣氛更熱鬧,而且裝潢亦較西化,作為朋友聚會的地點是理想不過。被安排於中間一排sofa座位就坐,左右也是外藉的情侶陣容,蠻多外國人客的店子,吃日本菜的話多日本人也不會怎樣差;而吃西餐有這麼多西方客人的店子,質素也應有相當保證,看來沒去錯地方了。為我們服務的店員是外藉人士,自己半桶水的英語也應付得來,只是多出了點洋相。兩個人點了三款食物,一個Baked Dough Ball﹙焗麵包頭﹚
四月十日﹙金﹚

為我們服務的店員是外藉人士,自己半桶水的英語也應付得來,只是多出了點洋相。兩個人點了三款食物,一個Baked Dough Ball﹙焗麵包頭﹚,Pizza要了Salmone Affumicato﹙煙三文魚薄餅﹚及大蝦海鮮意粉。

先來的是頭盤Baked Dough Ball,點這個全是因看過對上的食評評語不錯而選的,九件麵包頭外層焗得脆脆,但咬起來內裏卻是鬆軟的麵包,口感很好。碟上付上三個口味供配搭,分別是蒜蓉牛油﹑乾蕃茄醬及甚麼香草汁﹙忘記名字了﹚。三個醬汁也分別試過,最後還是覺得蒜蓉牛油最相襯,而其餘兩款味道也出色,值得一試。

剛吃過頭盤後,時間剛剛好,遠處看著我們的pizza剛好出爐,侍者隨即奉上我們桌上,整個pizza還在白煙四起的,絕對的即叫即製相當新鮮。店員為我們在pizza上加上黑胡椒,再把檸檬汁擠到pizza上。雖然美食當前,我們也急不及待拿出相機先拍過照留作紀念,才捨得把pizza分屍。這裏的餅底是小弟最愛的類型,薄薄的餅底和紅紅的蕃茄醬,是典型的意大利風味。面頭再有一片片滑嫩的煙三文魚,賣相相當吸引。一個pizza約有六件,兩至三個人份量剛剛好。餅底很薄而且十分香脆,像吃餅乾一樣。除了蕃茄醬還有濃味的西方芝士在面,半溶醬的狀態,是最愛。面頭的三文魚共有數大片,份量十足。還以為煙了的三文魚再焗起來,肉會十分「鞋」口,這卻完全相反,肉質幼嫩之餘還有魚油在滲出來的,相當驚喜。朋友說之前在公司叫外送也吃過這個,極度推介下點了這個pizza,果然沒有介紹錯。

吃過精彩的pizza後,多等一會,最後就是意粉。海鮮有幾隻大蝦﹑魷魚﹑和大量的蜆肉。材料豐盛,蝦大隻新鮮,蕃茄味的汁做得好,香草味亦豐富,是正宗意式的。不過意粉有點過腍,煮的時間過了些少。雖然味道不錯,但索價$105就有點兒貴,與期望的水準有些少距離,只能說是一般。

吃過豐富的主菜後,兩人都飽了。店員向我們送上甜品餐牌,雖然吸引,但實在吃不下,留待下次再試。這裏價格其實也不算高,一個pizza也只是百多元,和pizza hut價格差不多,但水準卻是相距甚遠,下次吃pizza又多一間好選擇了。服務可以更好,店員總是很忙碌似的,但人手其實不算缺少。上菜的時間亦抓得好亦會分先後,先是前菜﹑主菜之後再是意粉及飯,吃完一項再上一項,菜與菜間有空段讓人休息回味過來。不會使餐桌上出現堆滿食物的狼狽樣子,那雖然好看,但這給人趕頭趕命的感覺,個人比較喜歡這樣。這裏距離朋友公司不遠,相信不久又會再次到訪。

一天賞盡兩國傳統風味,先是傳統江戶風味的便當,再來是傳統意式風味的薄餅,這個假期,實在開始得精彩滿足。詳請繼續留意小弟不久之後在壽司廣之食評
環境擺設優雅有氣氛
麵包頭外脆內軟,配起牛油最美味
批底脆,煙三文魚嫩滑,帶起整頓菜的氣氛
意粉未見特別,但味道不錯,只是略貴
2009-04-10
$150.5 (晚餐)
環境擺設優雅有氣氛
麵包頭外脆內軟,配起牛油最美味
批底脆,煙三文魚嫩滑,帶起整頓菜的氣氛
意粉未見特別,但味道不錯,只是略貴
  • 煙三文魚薄餅﹙必試﹚,焗麵包頭
2009-04-12 13 浏览
主食中粉仔不喜歡吃米飯Pizza、意粉是粉仔最愛^^總會突然像毒癮發作般 很愛去吃pizza路過亞士厘道 總被那裡林立的餐廳吸引好像很多間都很好味似的終於昨天抓了友人陪粉仔去試試在粉仔半威迫下我們走進了pizza express暗暗的餐廳 情調還滿好的侍應們也很有禮貌 不過招呼粉仔的南亞裔侍應的英文 口音比較重所以在介紹及點菜時 還是有點頭大呢粉仔跟友人先點了飲品店內只有ice lemon tea是無限refill粉仔因為不是很口渴 所以還是想點些別的最後選了cranberry juice上枱時 不知是侍應忘記了 還是怎樣竟然沒有給粉仔吸管 不過也算了 環保一點吧Cranberry juice是很正常的Cranberry juice (天使粉: 廢話!!!!要不會是甚麼???)哈哈!沒有啦~ 就是覺得照片拍出來滿漂亮的 所以要post出來 是沒甚麼特別啦然後因為只有兩個人 所以唯有放棄點小食和沙津而選擇了 意大利雜肉pizza和白汁千層肉醬麵原來它的pizza還可以選擇把材料分開放在pizza上或是mix在一起哈哈貪心的粉仔當然選擇mix在一起 一次可以吃到多種料比較開心呢Pizza送
主食中粉仔不喜歡吃米飯
Pizza、意粉是粉仔最愛^^
總會突然像毒癮發作般 很愛去吃pizza

上枱時 不知是侍應忘記了 還是怎樣
竟然沒有給粉仔吸管 不過也算了 環保一點吧
然後因為只有兩個人 所以唯有放棄點小食和沙津
而選擇了 意大利雜肉pizza和白汁千層肉醬麵
Pizza送到來的時候 真的十分香呢~~
粉仔急不及待便拿起一塊來吃
起初還在扮斯文用刀叉的粉仔
吃了一小口後還是覺得用手拿起 直接吃比較爽
所以也不顧形象吃起來
Pizza的蕃茄醬、餡料的味道都不錯
可是餅底竟然是軟的呢 一點也不脆
真是敗筆 如果餅底有脆的話 會高分很多
不過神奇的是 平時pizza放涼了會不好吃
但粉仔跟友人覺得這個pizza放涼了 好像還比較好吃
還是只是因為想像中跟現實的落差所致? (粉仔推介指數:emotionemotionemotion五為滿分)

白汁千層肉醬麵的賣相很不錯
面層厚厚的一層芝士 有一點點焦
旁邊鮮紅的蕃茄醬 和不經意漏出來的肉醬 很誘人呢

切開了中間層與層之間的肉醬都十分均勻
吃下去肉醬跟芝士白汁的味道都很香濃
比起pizza 更令粉仔留下印象呢 ^0^ (粉仔推介指數:emotionemotionemotionemotionemotion)

席間粉仔跟友人還一邊吃一邊聊到減肥的問題
友人說身邊的男女友人都突然瘦了很多 聊到他們用甚麼方法減肥
聊著聊著主菜都被吃光光了 粉仔跟友人都覺得很飽
就在這時侍應把枱上的杯盤收走
然後亮出了一個甜品餐牌
粉仔跟友人正打算開口說不要的時候
兩人都同時創停住了 目光被餐牌上美到不行的甜品吸引住
Tiramisu、chocolate cake、cheese cake
哇~怎麼每張相上的蛋糕都好像很美味似的
Haha 然後兩人立刻把先前的話題忘掉 然後愉快的挑選著甜品 (天使粉: 真離譜!!!!!這兩人真是沒救了!!!!!!!)
最後我們挑了一個chocolate glory
不過到甜品上枱時 粉仔跟友人才發現點錯了
我們想要的是chocolate cake + ice cream而已>m<
而這個chocolate glory原來只是有兩球雲喱嗱雪糕和小件的朱古力蛋糕
但也算是差不多的東西 賣相也是不錯啦
不過吃下去 粉仔覺得它的雪糕雲喱嗱香不夠 而且雪到裡面有點冰
但也還算是滑 而蛋糕也沒太多的特別
反而雪糕上的朱古力醬出奇的好味呢 (粉仔推介指數:emotionemotionemotion)
雖然這個甜品不算很美味
但以甜品作結的晚餐是最完整和滿足的hehe^0^
總結:
結帳時每人差不多$200
價錢有點貴 不過食物的質素算是不錯啦
但pizza的餅底不脆是最令人失望的地方
是否會再去光顧?
嗯.... 粉仔決定再多試幾間再決定^_^
賣相已經好good
好味~~~
pizza底淋左呢
d餡都幾ok~
叫錯野~ 不過d朱古力醬好食~