2019-10-01 1959 浏览
個日同朋友打牌興起,連落街食飯都廢事,所以就嗌咗呢間pizza外賣,算係平價之選。星期六嗌嘢食45分左右送到嚟,而且仲係keep到熱嘅。我地嗌咗個4人餐,有一個大批,兩個飯/意粉同8隻雞翼。首先pizza我都唔記得嗌咗咩批面,但反正係好耐冇食過咁難食嘅pizza。啲蕃茄醬好酸,然後上面啲蘑菇唔知點解自帶咗忌廉湯味啦,同啲蕃茄好唔夾,而且個面包底唔知點解又好鞋。仲有我地加咗18蚊要忌廉芝士pizza邊,結果係就係有芝士,但一定唔係忌廉芝士囉。我地仲啦咗個雞扒意大利飯,味道ok,但啲米少生,係普通嘅白汁飯feel,唔係Risotto個回事,但外賣嘢就唔要求咁多,另外個千層面,都好少見係白汁係面,食落都正常,但側邊啲薯蓉極鹹!雞翼嗌咗紐約雞翼,其實都唔知咩味嚟,但又幾好味喎。仲有加錢要咗兩個白湯同兩個湯律,湯聽朋友講幾好飲,但沙律真係頹廢之選。下次嗌pizza都係唔好貪平,嗌返第二間好啲~
2019-06-20 978 浏览
網上落order35分鐘,打過黎話要遲小小。ok,冇問題,18:20落單,19:14分打過去話送緊。結果19:24先送到村口祠堂。叫我出村祠堂拿,我次次叫都送去屋苑門口,我行10分鐘出去村祠堂拿做咩要叫外賣。其實唔想送可以唔送,或者直接唔好做生意。d態度仲要超唔好。d語氣好似前世欠左佢咁。
2019-01-20 1023 浏览
家人生日,佢話不如唔如去街食,叫兩個pizza 小食,係屋企慢慢歎。放左工去pizza box 買外賣自取,有7折。叫左個千島夏威夷,同多寶 。千島夏威夷係火腿配菠蘿同千島醬甜甜地開胃。多寶就係我d食肉獸至愛,有意大利腸,薄紅腸。自取好快有得拎,不過如果週五,週末多人,就早d訂安全d咯。

自取好快有得拎,不過如果週五,週末多人,就早d訂安全d咯。
2015-08-10 2436 浏览
.............#pizza#box 的 Delux Pizza 多寶大厚批👍👍👍👍 (5分滿分).............第一次食pizzabox 叫左3個大厚批🍕 9個飯🍚🍝 3個小食🍗🍤 3支大公斤可樂 20個人食 因為仲有其他野食😛👉其實所有pizza的料都係差吾多 所以我都係是是但但咁簡👉多寶批:有辣肉腸 芝士 青椒 肉碎...(忘記了)👉此批最好食哦😛💕食過的親友表示好評😁.............#pizza#box 的 #千島#吞拿魚 大厚批👍👍 (5分滿分)..........................第一次食pizzabox 叫左3個大厚批🍕 9個飯🍚🍝 3個小食🍗🍤 3支大公斤可樂 20個人食 因為仲有其他野食😛👉#tuna 相對地 少親友選擇😣 最尾餘下了2塊仔🙈👉此批的外表較不吸引😐😦😶沒有色彩繽紛的蔬菜 沒有太多的醬汁但不要怪我 我都係亂選的🙈.............#pizza#box 的 #千島#夏威夷 大厚批👍👍👍 (5分滿分).............第一次食pizzabox 叫左3個大厚批🍕 9個飯🍚🍝 3個小食🍗🍤 3支大公斤可

👉其實所有pizza的料都係差吾多 所以我都係是是但但咁簡
👉多寶批:有辣肉腸 芝士 青椒 肉碎...(忘記了)
👉此批最好食哦😛💕食過的親友表示好評😁

.............
..........................
👉#tuna 相對地 少親友選擇😣 最尾餘下了2塊仔🙈
但不要怪我 我都係亂選的🙈

👉#hawaii pizza:#波羅 和 #火腿 ?!🙈✌
👉此批係第一名比人搶晒既批😂可能因為係basic食物 所以親友們不想中伏就簡依個

.............
#pizza#box 的 #忌廉白汁雞皇飯👍👍 (5分滿分)
並不是 #kfc的雞皇飯 d汁吾太白汁味
👉雞皇我就食吾到😂吾知有無落到呢😂😂

..............
#pizza#box 的 #吞拿魚 蘑菇 飯👍👍👍 (5分滿分)
👉極多 #tuna 好似吾洗錢咁😂😂😂😂全部放晒係飯面🙈🙈
👉吞拿魚愛好者必食🙈🙈👍💕我就都okay既😶

.............
#pizza#box 的 燒汁雞皇飯👍 (5分滿分)
.............
👉燒汁好怪😂😂😂第一:可能燒汁係日本既 變左係意大利餐廳整出黎既野怪怪地咁
👉第二:燒汁酸酸地 總知就怪😂😂😂
👉#gravy 內有 #薯仔 粒 #雞排 一般般啦 好大舊🙈有切左一下 都拉得開既
..........
#pizza#box 的 #肉醬 飯👍👍👍 (5分滿分)
.............
👉肉醬飯係米好奇怪呢😂😂😂 原本係肉醬意粉 但我地驚意粉少 所以全部簡飯
👉但其實幾好食嫁✌我係飯桶 所以我覺得幾好阿
👉全部都可選意粉/飯 由你喜歡
............
#pizza#box 的 忌廉白汁 海鮮飯👍👍👍👍 (5分滿分)
👉#seafood 勁多😂😂😛很底食
若果沒有白汁的話 所有海鮮都係無味的🙈幸好夠汁
.............
#pizza#box 的 薯波30粒👍👍 (5分滿分)
其實薯波係薯餅既迷仔版🙈有無30粒我就吾知啦😂
👉可惜點是 無蕃茄汁
👉每粒都幾圓嫁🙈

.............
#pizza#box 的 燒雞串🙅🙅🙅 (5分負分)
都幾難食😂😂😂😂吾係講笑👤😬
不但幾粒到爆的肉😂加上好怪的燒汁😂😂吾得
👉吾好買 好難食
👉今日#黄雨 我地仲 外賣自取 為了幫公數慳錢✌聽媽媽講慳左吾少嫁
20 分钟 (外卖自取)
2014-03-30 1711 浏览
今日要去義工總部面聖,心血來潮諗住買兩個大餅返去等一眾同事可以一面食一邊工作,咁啱屋企有張傳單,見佢仲話有半價,就諗住一試~1點半打電話去HOTLINE,服務員相當友善,仲好有耐性咁解釋我知點買法係最平最抵之後先落單,話最快45就有得食,咁我計算過由粉岭到上水一定夠時間,返總部開定門等佢~好快唔夠半個鐘,我坐的巴士都未到站,PIZZA哥哥就打電話比我,話個地址未開門,當然LA!!我都未返到去~佢就已經到了,真係好快手~~叫佢等一等,好快到~拎住兩個大批~未打開就感覺到佢熱騰騰的熱氣~仲有好香的薄餅專有香味~一打開真係超興奮,又大又香又多料,唔似得某P字頭的PIZZA咁只有几粒肉粒~今次點左兩款批,1 肉1齋~我欣賞佢即使係齋批都可以做好豐富質感又不失清新的感覺就算只係得粟米同雜菇同番茄~份量真係唔可以睇少~!肉批感覺好重口味~好適合一班食肉獸~批底唔算好厚,啖啖肉,真係好好味~!又平又抵食~絕對係正確的決定~!

咁啱屋企有張傳單,見佢仲話有半價,就諗住一試~

就算只係得粟米同雜菇同番茄~份量真係唔可以睇少~!
又平又抵食~絕對係正確的決定~!
2014-01-04
30 分钟 (外卖送餐)
2013-03-04 889 浏览
為慶祝BB生日,本想去上水H記大吃一番,星期五晚打去book位之際 ,答案竟然是執左,唉!大概又是上水自由人市場效應,捱不住貴租吧! 粉嶺H記之前去過,出品奇差,實在不敢再試......只好急急上openrice搜尋下有冇other pizza choices?搜尋後見到pizza box上水分店,打電話去查詢下,原來只有外賣,不設堂食,好~無其他選擇下,唯有外賣速遞試下! 打去Hot|ines order,個女人態度好差,說話好悔氣,實在要培訓下!!!我落左個$218的4-5人餐,批要左半分天下厚批(啖啖肉+千島多香鷄),卡邦尼意,(我其實是要飯的,算了),BBQ雞翼,沙律2個及雜菜湯2個。另外,我再點了一個肉醬意粉及芝士汁焗蔬菜。下午4:30打去,要求6:15送到,司機5:55打來confirm送貨地址,說6:10可以到達,果然好準時,說話態度好又有禮貌!!!幫Hot|ines 個惡女人挽回少少好感啦!回家立即打開紙盒來開餐,食品包裝得好整齊,還有微微暖氣,立即開動……Pizza:2款味道都好食,啖啖肉好足料千島多香鷄配千島醬好香,可以比得上H記,好味BBQ雞翼:
打去Hot|ines order,個女人態度好差

BBQ雞翼:個醬好難食
卡邦尼意粉:個汁濕濕的,配烟肉,香口但有點膩
雜菜湯:哇!好難喝!得d茄汁水味,完全唔掂
沙律:薯仔沙律,ok
肉醬意粉:
超難食,乾到無汁,肉還肉,意粉還意粉,無汁=意粉同肉醬完全撈唔到,勁差,失敗之作!!!
芝士焗蔬菜:可以,但d菜有d老
總括而言:Pizza好好食,其他都就唔ok,希望佢地可以改善下其他食物的質素啦,整係得pizza點可以再encore?
2013-03-02
庆祝纪念
生日
  • pizza
2011-04-22 591 浏览
之前聽講外賣自取有半價,,都好驚訝..所以就試下..個廚房都幾開放式,,介仲可以近距離睇下佢地點整pizza..cashier只係得一個角位,,感覺都幾細下..嗌左個三文魚pizza,,肉醬意粉,,烤墨魚丸,,香蒜雞翼,,粟米湯..3個字就拎得,,我都嚇親..又會可以整得咁快ge..三文魚pizza轉茄汁同埋雙層芝士夾心批..三文魚真係好多,,成塊都係..肉醬意粉就冇咩感覺..個湯都ok,,冇乜粟米,,不過屋企人就覺得超難飲..香蒜雞翼(8舊)同烤墨魚丸(有成12粒都係$17,,平過出面好多)都幾好味..仲食得出墨魚丸有加honey,,不過好多粒都有d燒焦..
之前聽講外賣自取有半價,,
都好驚訝..
所以就試下..

個廚房都幾開放式,,
介仲可以近距離睇下佢地點整pizza..
cashier只係得一個角位,,
感覺都幾細下..

3個字就拎得,,
我都嚇親..
又會可以整得咁快ge..

三文魚pizza轉茄汁同埋雙層芝士夾心批..
三文魚真係好多,,
成塊都係..
肉醬意粉就冇咩感覺..
個湯都ok,,冇乜粟米,,不過屋企人就覺得超難飲..
仲食得出墨魚丸有加honey,,
不過好多粒都有d燒焦..
15 分钟 (外卖自取)
2010-07-19 418 浏览
上網到見!!!外賣自取半價,不得了! !!點熱都願意落去拎一拎!!一個大批轉埋底都係80!!打電話叫左!!完之後,慢慢落行去,等左陣就有得拎!!其間都見好多人買!!多寶芝脆批:::好多芝士!!熱辣辣!!!!!仲好脆!!覺得就比另一間專買pizza我好食好多!!!因為佢地次次送上黎都不太熱!!d邊又唔脆!!但係pizza box可能即做加係自取!!拎到返屋企都係10分鐘!!!所以仲好熱!!好脆!!!下次都係自己行多兩步!!食d好食野!!!

多寶芝脆批:::好多芝士!!
熱辣辣!!!
所以仲好熱!!好脆!!!

下次都係自己行多兩步!!食d好食野!!!
外卖自取
2010-05-23 147 浏览
外賣自取半價真係好抵, 為左平一半, 唔落街自取都唔得喇~order完之後, hotline個姐姐話15分鐘有得拎, 我就慢慢行去, 諗住預多少少時間比佢地, 點知一去到(20分鐘)真係有得拎.叫左三文魚傳統大批同肉醬甘薯蓉, 個批好食, D三文魚唔會好腥, 又多芝士, 最緊要係唔油嘛, 連食3件都唔漏. 個肉醬就唔係好夠味, 甘薯蓉就好甜, 唔知有冇加糖, 不過本人好蕃薯, 一陣間就KO左佢喇.兩個人, 每人50蚊都唔使!
外賣自取半價真係好抵, 為左平一半, 唔落街自取都唔得喇~
兩個人, 每人50蚊都唔使!
2009-12-22 172 浏览
可以話係淨返幾間連鎖店最好食既一間無怪雞Pizza最普通就係最好食。不過唔好叫外賣。我係粉嶺搭的士去自取都底過叫外賣。重點係平d同熱d脆d!介菜式。火辣雞翼!!﹣香港連鎖店夠膽出d真係辣既食物所淨無幾!奇脆餅底!- 夠脆,一個原因已經夠!
可以話係淨返幾間連鎖店最好食既一間
無怪雞Pizza
最普通就係最好食。
不過唔好叫外賣。我係粉嶺搭的士去自取都底過叫外賣。
重點係平d同熱d脆d!

介菜式。火辣雞翼!!
﹣香港連鎖店夠膽出d真係辣既食物所淨無幾!
奇脆餅底!
- 夠脆,一個原因已經夠!

2009-12-12
2009-10-13 132 浏览
食過一次後,不喜歡食pizza乞個人認為:芝士及醬汁味道比pizza乞突出,批皮與餸料配搭下,一d都不油膩,而dd批是喜歡吃芝士批的人必要試.三文魚及超級多寶是買點,其餘pizza餸料不夠突出.除pizza外,其餘的食物,都要有待改善.提提大家,如果不喜歡pizza燶的話,order時記得叫減焗.如果沒有買一送一時,買一個加$38要多個較平,食唔哂,放入雪櫃第二日食都得.
食過一次後,不喜歡食pizza乞

而dd批是喜歡吃芝士批的人必要試.
三文魚及超級多寶是買點,
其餘pizza餸料不夠突出.

除pizza外,其餘的食物,都要有待改善.

2009-10-08
  • 三文魚及超級多寶dd批
2008-09-15 171 浏览
叫咗1個$128套餐,可任揀pizza,仲有1個飯 / 意粉 / 雞翼,再加沙律 / 湯2客 / 汽水2罐。我哋叫咗一個香辣燒雞pizza,但啲雞一啲都唔辣,個餅底都可以嘅,始終都係pizza hut好啲囉!同埋啲餡料太少!可以自選醬汁,我揀咗千島醬,仲要多醬,但feel唔到佢多醬!另外,揀咗紐約雞翼。有8隻咁多,抵食,味道都唔錯!我哋要咗1個湯 & 1個沙律。沙律係我最鍾意嘅薯仔沙律,但啲醬多咗啲!湯只得紅湯,稀咗啲!整體嚟講,不過不失喇!勝在價錢平囉!由打電話訂至送pizza嚟要等30mins,可以接受,啲嘢食都冇咩變質,o.k.喇!

另外,揀咗紐約雞翼。有8隻咁多,抵食,味道都唔錯!
我哋要咗1個湯 & 1個沙律。
沙律係我最鍾意嘅薯仔沙律,但啲醬多咗啲!
湯只得紅湯,稀咗啲!
整體嚟講,不過不失喇!
勝在價錢平囉!
2008-04-04 120 浏览
聽人講話pizza box d野好唔掂...但自己始終未食過...懷過好奇既心情叫左:超級多寶大批+煙鴨胸螺絲粉...外賣自取半價...total $93...真係超級抵...不過要等20-25分鐘...賣相都ok...pizza d料好足..但個餅底比pizza hut既差...螺絲粉普普通通...唔係好食又唔係難食...同pizza hut比較...價錢平...係無咁好食...但未至於難食...有機會都會再幫襯...

(非会员)
2008-04-01 106 浏览
叫左一個4人餐外賣.pizza賣相差,而且周邊既皮好硬!食完好似成口都係粉!飯係白汁mushroom,味道都幾淡小食係bbq味雞翼,都ok個湯既賣相係非常差,黃黃地,好似尿咁!如果飲落都係一般既粟米湯味道!最激氣係佢話45分鐘左右會送到,點知我地最後係等左一個半鐘囉!!大佬,想餓死人咩?!個餐係$179,我俾左$200佢,佢居然講左聲"多謝"就即刻走左去!!完全無諗過要找錢! 俾tips係我個人既選擇,而唔係佢幫我揀俾幾多囉!!
叫左一個4人餐外賣.
pizza賣相差,而且周邊既皮好硬!食完好似成口都係粉!
飯係白汁mushroom,味道都幾淡
小食係bbq味雞翼,都ok

大佬,想餓死人咩?!

(非会员)
2008-01-19 123 浏览
雖然同pizza-hut一樣食pizza不過無堂食,只係得速遞外同自取。如果時間許可,一定要外賣自取。有50% off~(不論任何食品喔^_^)佢個千島三文魚批真係好好味。有半價既話100蚊都唔駛。我地上次6個人食,叫左3個批2個飯2個意粉、3個小食同6個湯,外賣自取都唔過300。不過自覺得D湯抵叫,同埋自取要等20分鐘先有得拎。可以用電話預訂~不過好似要等30分鐘。
雖然同pizza-hut一樣食pizza
不過無堂食,只係得速遞外同自取。
如果時間許可,一定要外賣自取。
有50% off~(不論任何食品喔^_^)
佢個千島三文魚批真係好好味。
有半價既話100蚊都唔駛。
我地上次6個人食,叫左3個批2個飯2個意粉、
3個小食同6個湯,外賣自取都唔過300。

不過自覺得D湯抵叫,同埋自取要等20分鐘先有得拎。
可以用電話預訂~不過好似要等30分鐘。