2025-08-04
平時睇食評就睇得多,打食評,甚至係打好評真係少之又少,其實我已經係第二次幫襯~兩次嘅用餐體驗都非常之好,令到我忍唔住想記錄低!首先,環境好舒適,好適合傾偈,我朋友book餐廳時見到限坐90分鐘,但可能因為lunch時間唔使排隊,所以比我哋任坐~最後坐咗兩個半鐘,職員完全冇催我哋落單,而係好有耐心咁同我哋介紹餐牌🙈職員全部係講英文,每次見親佢哋都係笑笑口好有親切感,見我哋飲水飲到一半就會主動幫我哋fill,講真未去到評論嘢食已經覺得佢哋嘅態度已經留低咗好大嘅好印象!!喺嘢食方面,如果單一樣嘢嘅話價錢比較貴,所以我哋嗌咗brunch set,見到淨係頭盤已經超級多嘢,我同我朋友都非常之擔心食唔晒🐒🐒(最後果然都係要打包)。10分推薦加$25嗌肉丸!我喺意大利都有食過肉丸,但本土嘅肉丸冇醬汁、乾噌噌咁我唔識欣賞…但呢度嘅肉丸係有非常之濃郁嘅蕃茄醬汁,真係超級好味!!至於其他嘅頭盤都係合格之上,係一個價錢上試到唔同嘅嘢食實在好抵🙊🙊食到勁飽,仲有兩碟Main Dish,包括喺慢煮牛面頰寬帶麵同茄子蕃茄醬手卷螺旋粉,如果我唔係已經撐飽咗個肚一定都係覺得好好味🙈🙈實在有啲可惜,兩個女仔真係食唔晒。
最後喺甜品環節,嗌咗兩個Tiramisu ,由於我係好鍾意奶味重啲,所以覺得好好味,如果鍾意有酒味嘅人,可能就唔太鍾意~喺呢個時候兩個職員竟然點咗蠟燭唱生日歌,我完全呆曬,我個friend都唔知會咁🙈🙈🙈⋯⋯仲幫我哋兩個人各自影咗兩張即影即有,簡直係喺呢一餐裏面更加錦上添花,喺度用餐感受到滿滿嘅幸福感🙊非常之推薦大家嚟!
最後唔知點解喺埋單上面,佢俾咗$100嘅discount我哋,最後兩個人買單先$535….以咁樣嘅食物質素同服務態度仲有環境,簡直抵到爛😿😿😿