2024-09-12 2757 浏览
平時想食手工意粉都會諗起Pici,今個月見佢哋出咗啲期間限定嘅蘑菇菜式,而且佢哋嘅Tasting Menu $298一位就有兩款前菜,三款意粉,同兩款甜品,兩個人食飽到上心口,性價比極高煙燻芝士菠菜焗釀鈕扣蘑菇上枱嘅時候仲係熱辣辣,啲芝士不停冒緊啲泡泡出嚟,一拎粒菇上嚟有非常澎湃嘅拉絲效果,上面亦都有啲麵包糠令口感豐富啲吞拿魚牛油果他他啲吞拿魚粒本身已經用豉油調咗味,所以有啲日式嘅感覺,面頭嘅洋蔥絲有驚喜,用醋醃過酸酸哋幾開胃三式芝士羊肚菌意大利雲吞呢個都係蘑菇季嘅期間限定菜式,意大利雲吞每隻到脹卜卜,入邊釀滿咗cottage cheese,一啖咬落去濃郁嘅芝士味係口入邊爆發,而個醬汁就係羊肚菌忌廉汁,再刨咗幾片芝士喺面,芝味十足意大利香腸牛肝菌手工寬帶麵寬帶麵嘅口感比較硬身,好有咬口,醬汁有好香嘅牛肝菌味,香腸嘅口感幾得意,有啲似牛面頰帶子海膽醬寬條麵係一個好濃海膽味嘅意粉,海膽忌廉汁掛滿咗喺每一條麵條上面,帶子就有大大隻嘅刺身級帶子同埋珍珠帶子,亦都灑上咗啲麵包糠香梨意式奶凍係期間限定嘅甜品,奶凍加入咗肉桂同埋肉豆蔻,豆蔻味好突出,而且質感軟滑,奶香十足,而上面就係以啤梨製成嘅果蓉

煙燻芝士菠菜焗釀鈕扣蘑菇

三式芝士羊肚菌意大利雲吞

意大利香腸牛肝菌手工寬帶麵

帶子海膽醬寬條麵

香梨意式奶凍

提拉米蘇
呢個都係呢度嘅招牌甜品,mascarpone cheese加埋手指餅,creamy得嚟酒味唔會好重
2024-09-10 8438 浏览
佢地最近出左一個新既期間限定蘑菇系列,上個禮拜岩岩去試左!都有驚喜喎,想同大家介紹:🍴煙燻芝士菠菜焗釀鈕扣蘑菇🍄‍🟫 $88一上枱個樣好吸睛😍面頭嗰啲芝士碎焗到金黃色,淨係睇都已經流哂口水🤤芝士仲好拉絲而且味道濃郁🧀蘑菇鮮嫩多汁🍄‍🟫配埋最底既菠菜一齊食好夾~層次好豐富😌🍴香草蕃茄醬青口🍅 $130次次來Pici食Appetizer都係揀Burrata同Meatball😆今次第一次試青口😙青口份量十足,口感軟腍👌🏻蕃茄醬香濃帶微酸,夠哂惹味👅絕對係一個好食嘅開胃前菜!🍴三色芝士羊肚菌意大利雲吞🧀 $180推薦🤩份量十足!有成七粒咁多,仲要粒粒都脹卜卜好足料🤪面頭淋左蘑菇醬同埋有大量羊肚菌😛個汁好濃稠creamy😙雲吞皮都好彈牙,有別於平時出邊食到嗰啲ravioli🍝兩者配合得好balance😋一咬開中間就食到三種唔同既芝士🧀適合芝士重度愛好者!不過呢個食食下都幾膩,建議同朋友仔share就剛剛好啦🤩🍴意大利香腸牛肝菌手工闊帶面🍝 $140意粉都係一貫既質素👌🏻煮到Al Dente ,非常煙韌彈牙☺️面有微微蛋香,而且闊帶面都好掛汁😌啖啖都食到牛肝菌,味道恰到好處😛唔會太鹹🍴香梨意式奶凍🍐

🍴煙燻芝士菠菜焗釀鈕扣蘑菇🍄‍🟫 $88

🍴香草蕃茄醬青口🍅 $130

🍴三色芝士羊肚菌意大利雲吞🧀 $180

🍴意大利香腸牛肝菌手工闊帶面🍝 $140

🍴香梨意式奶凍🍐 $60
平時都係食開配🫐醬既Panna Cotta😂今次呢個味道相對清新🤣口感順滑,配上清脆爽甜既梨粒,酸酸甜甜,中和奶凍既膩😃

整體來講,今次呢個期間限定既蘑菇主題的確有驚喜😍同埋Pici出左名CP值高!食物質素同服務絕對對得住呢個價錢😏環境都坐得舒服,燈光比較昏暗🌑適合同朋友吹下水飲下酒~我自己今次就最推薦嗰個羊肚菌意大利雲吞🥰呢個主題做到9月30號咋,中意食菇類既你地千祈唔好放過,大家快啲把握時間來啦🤤🤤
2024-09-02
2024-08-25 2048 浏览
門口無人等位,食都未食完d野,趕唔切咁收起d碟!2個人食左$700幾蚊,唔係無叫野食無飲野,10% service charge, 真係比得谷鬼氣。 第二次黎尖沙咀依間,service都係咁差!

2024-08-24
2024-07-31 2964 浏览
Food were food, staff are friendly except " 1 short bob hair lady", she was very rude to me. She was slammed the receipt and my credit card on the table extremely impolite when I pay the bill.一位短髮留海的女職員」,佢非常冇禮貌當我付帳時,她將收據和我的信用卡重重摔在桌上,然後一聲不想地離去。

2024-07-28
Tasting Menu(1-4) $298 p.p1.Jumbo Oyster 表面烤至金黃香脆的jumbo oyster超吸引,上手還熱辣辣,每一粒都肥美飽滿juicy,新鮮度爆燈 2.Tagliolini Amalfitana 這道是極具地中海風味的經典義大利麵。麵條煮得剛剛好又帶有點口感,配上濃郁的海鮮醬汁,蜆肉都很多很新鮮 3.Fettuccine Sea Urchin 這道海膽醬麵,麵條Q彈有口感,配上濃郁的海膽醬汁,口感層次豐富,調味再稍為淡一點就更好了 4.Orange Panna Cotta 香橙奶凍橙香清新怡人,甜而不膩,軟滑綿密的奶酪質地,配上酸甜的橙味,味道層次豐富 Homemade Meatballs 自製肉丸肉質鮮嫩多汁,濃濃的蕃茄汁配上芝士,酸酸的作開胃菜不錯 Tagliatelle Creamy Lobster 麵條同樣Q彈,龍蝦肉鮮甜,醬汁濃厚 Tiramisu 帶有濃郁香醇的咖啡香氣的咖啡粉,與柔軟綿密的cream,口感一流,讓人一口接一口停不下來
Tasting Menu(1-4) $298 p.p

1.Jumbo Oyster

2.Tagliolini Amalfitana

3.Fettuccine Sea Urchin

4.Orange Panna Cotta

Homemade Meatballs

Tagliatelle Creamy Lobster
麵條同樣Q彈,龍蝦肉鮮甜,醬汁濃厚

Fettuccine Sea Urchin
Tagliolini Amalfitana
Homemade Meatballs
Tagliatelle Creamy Lobster
Orange Panna Cotta
Jumbo Oyster
2024-07-07 2878 浏览
平日間中都會嚟Pici 食lunch, 佢嘅lunch set有埋頭盤同甜品,好豐富~今次我哋前菜叫咗吞拿魚醬小牛肉,最鍾意佢啲醬同埋橄欖~佢啲醬嘅份量一啲都唔吝嗇,全部鋪滿晒喺啲牛肉度,每一啖都好滿足!有朋友叫布袋芝士做前菜,餐廳間中都會更改同調吓啲菜單,今期布袋芝士竟然唔使加錢好抵~主菜方面餐廳全部都係供應手工意粉,質地會比較有咬口,之前千層麵雖然幾好食,但係有啲漏,比較喜歡carbonara闊條麵好好食!甜品方面,一款係Panna cotta一款係tiramisu ~意式奶凍好重奶味配埋甜甜酸酸嘅醬喺上邊,味道好夾好好食,tiramisu入口即溶咖啡味好重,有啲都唔馬虎,整得好好食!
2024-06-19 2678 浏览
ᴘɪᴄɪ前菜法包配橄欖油和黑醋Lasagna Classica💲1️⃣3️⃣0️⃣千層麵好好食😍裏面有滿滿嘅芝士同蕃茄醬 每一啖都好邪惡 佢有啲邊位焗到脆脆哋 食落好有口感👍🏻Pappardelle Beef Cheek💲1️⃣5️⃣0️⃣闊條麵個面質硬到傻 唔係有咬口咁簡單 食落去索索聲😀雖然個牛面肉煮到好腍 而且好重牛味 但係成個意粉都偏油🫠 Tiramisu💲6️⃣0️⃣啲cream 好軟滑 酒味唔會好重 平衡得好好 推介!!!<><> <><> <><> <><> <><> <><>味道:👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍🏻👍🏻👍🏻 推介:👍🏻👍🏻👍🏻<><> <><> <><> <><> <><> <><>🍴 ᴘɪᴄɪ📍 尖沙咀漆咸道南29-3
ᴘɪᴄɪ
前菜
法包配橄欖油和黑醋

Lasagna Classica
Lasagna Classica
Lasagna Classica💲1️⃣3️⃣0️⃣

Pappardelle Beef Cheek
Tiramisu💲6️⃣0️⃣
啲cream 好軟滑 酒味唔會好重 平衡得好好 推介!!!

味道:👍🏻👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻
推介:👍🏻👍🏻👍🏻
🍴 ᴘɪᴄɪ
📍 尖沙咀漆咸道南29-31號地舖
2024-06-16 1481 浏览
今日揀喺禮拜日同小朋友同埋好耐冇見過朋友一齊食lunch!可能lunch落雨天冇乜人,今日唔使等位。我哋張枱叫咗lunch set ,首先會有五個前菜,份量都係大件夾抵食👍🏻然後每人叫咗一個主菜叫咗慢煮牛面頰寛條麵,牛肉好腍好惹味,麵條爽口彈牙👍🏻另外朋友叫咗龍蝦扁麵,好香唔會太辣!甜品Tiramisu好有驚喜,因為唔會好漏,好食!我覺得呢個份量三個大人加個小朋友share食剛剛好唯一有樣嘢美中不足嘅係上菜時間比較耐😢不過撞啱落雨可以慢慢等🤣
今日揀喺禮拜日同小朋友同埋好耐冇見過朋友一齊食lunch!
可能lunch落雨天冇乜人,今日唔使等位。
我哋張枱叫咗lunch set ,
首先會有五個前菜,份量都係大件夾抵食👍🏻
然後每人叫咗一個主菜
甜品Tiramisu好有驚喜,因為唔會好漏,好食!
我覺得呢個份量三個大人加個小朋友share食剛剛好

2024-06-16
  • tiramisu
  • 澳洲龍蝦扁麵
  • 番紅花忌廉煮青口
  • 慢煮牛面頰寬帶麵
2024-06-15 1344 浏览
牛油果吞拿魚他他好好食手工意粉都好好食餐廳氣氛好,係音樂略太大聲,坐對面就比較難傾計。訂坐嘅時候有mark咗生日,叫甜品嘅時候有蠟燭同生日牌,大家仲一齊唱生日歌,仲送咗張生日卡同即影即有🥰滿足的一晚🥰
牛油果吞拿魚他他好好食
手工意粉都好好食
🥰滿足的一晚
🥰
  • 吞拿魚牛油果他他
2024-06-02 1596 浏览
三刷Pici 这次试了周末的brunch menu 性价比很高 5个starters+自选意面+dessertstarters里面最喜欢的是番茄花忌廉煮青口和巴拿火腿多士意面尝试了素食的茄子番茄酱手卷螺旋粉 什么是烤茄子片和芝士碎 番茄酱的味道有点过于厚重了 螺旋粉越嚼越香 但还是更喜欢另一款海鲜的螺旋粉

bocconi brunch
starter
starter

茄子番茄酱手卷螺旋粉

bocconi brunch
茄子番茄酱手卷螺旋粉
  • bocconi  brunch
❝回訪N次的手工意粉愛店Pici🍝5月限定芝士系列🧀🫕Tasting Menu性價比高 水準依然超好❤️😍❞要講香港數一數二好食既意粉專門店 非我愛店 @picihk 莫屬 我已經回訪無數次❤️😋最近佢地新推出左「尋覓芝味2.0」系列 有5款以芝士為主題既新菜式🧀🥰芝士控必試!呢個主題5月限定 由即日起供應至31/5‼️快d gogogo🤙🏻💨Tasting menu $298一位 包括2 starters + 3 pasta + 2 desserts✨性價比真心超高😙整體全部都好滿意 水準依舊咁好😚👍🏻不愧係我愛店❤️好推介!芝士系列既前菜 —— 焗流心芝士 充滿鹹香配香蒜脆包一流🫕芝士系列既意粉有2款~🍝Ravioli好creamy重芝士奶香 但較膩要share😳而四式芝士扁麵超重芝士鹹香 配脆卜卜既harma ham🥓綠色嘅麵條其實冇咩特別味~另外都試左本身menu有既龍蝦扁麵香辣惹味 小龍蝦肉份量都多!🦞甜品當然唔少得次次都食既Tiramisu! 試埋芝士系列既Burrata Cheesecake中間係檸檬酸香而挺身creamcheese 對我以言有點太heavy了…😆-𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗘𝗥

Beef  Carpaccio
Baked  Tomino
芝士系列既前菜 —— 焗流心芝士 充滿鹹香配香蒜脆包一流🫕
Ravioli  fagottelli  al  parmigiano
Tagliatelle  4  formaggi
Tagliatelle  creamy  lobster
Burrata  cheesecake

-𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗘𝗥-
▪️𝘉𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘛𝘰𝘮𝘪𝘯𝘰(4/5) 🧀
▪️𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘊𝘢𝘳𝘱𝘢𝘤𝘤𝘪𝘰 (4.5/5)
-𝗣𝗔𝗦𝗧𝗔-
▪️𝘙𝘢𝘷𝘪𝘰𝘭𝘪 𝘍𝘢𝘨𝘰𝘵𝘵𝘦𝘭𝘭𝘪 𝘢𝘭 𝘗𝘢𝘳𝘮𝘪𝘨𝘪𝘢𝘯𝘰 +$30 (4.5/5) 🧀
▪️𝘛𝘢𝘨𝘭𝘪𝘢𝘵𝘦𝘭𝘭𝘦 4 𝘍𝘰𝘳𝘮𝘢𝘨𝘨𝘪 (4/5) 🧀
▪️𝘛𝘢𝘨𝘭𝘪𝘢𝘵𝘦𝘭𝘭𝘦 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 +$20 (4.5/5)
-𝗗𝗘𝗦𝗦𝗘𝗥𝗧-
▪️𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 (5/5)
▪️𝘉𝘶𝘳𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦𝘤𝘢𝘬𝘦 +$20 (3.5/5) 🧀

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Pici
尖沙咀漆咸道南29-31號地舖 (今次去TST分店)
(另外灣仔 沙田 尖沙咀 荔枝角 將軍澳 中環 堅尼地城 銅鑼灣 鰂魚涌 周圍都有分店!)

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環 #joys_尖沙咀 #joys_銅鑼灣

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_意大利菜 #joys_pasta

Beef  Carpaccio
Baked  Tomino
Tagliatelle  4  formaggi
Tagliatelle  creamy  lobster
Burrata  cheesecake
而家發覺想係尖沙咀搵間平平地既餐廳同小朋友一齊用餐都唔容易。要有小朋友餐椅,要枱闊俾佢可以食自己既野食。平日既Pici 就大人細路都滿足到,$158起既set lunch 包頭盤,手工意粉同甜品。👶🏻餐廳冇highchair、但有pop up booster,適合已經可以自己坐既小朋友。有兒童餐,但適合4歲以上,不過我地帶左自己野食,所以都冇所謂。Cold Cuts 豬面頰火腿、意式醃漬物火腿配住酸咪咪醃過嘅青瓜蘿蔔等漬物,更加開胃好味Burrata Cheese 布袋芝士 (+$10)火箭菜完全唔苦,軟軟既芝士配住蕃茄同菜,非常好食Tagliolini Truffle 鮮刨黑松露細扁麵 (+$42)手工意粉口感依然好,松露遠處都聞到香味,汁醬creamy,好掛汁,但食到一半就覺得有d 漏Pappardelle Pork Ragu辣豬肉醬紅洒寬帶麵紅酒味唔太食到,食落似普通肉醬意粉,但手工意粉都係好食Espresso / Tiramisu食到有d 漏,叫杯Espresso 解下膩就岩哂Tiramisu 都係好creamy,但感覺好似冇以前咁重既咖啡味,同埋唔夠酒香平日既中午人流唔多,到

Cold  Cut  豬面頰火腿+意式醃漬物

Cold Cuts 豬面頰火腿、意式醃漬物
火腿配住酸咪咪醃過嘅青瓜蘿蔔等漬物,更加開胃好味

Burrata  Cheese  布袋芝士

Burrata Cheese 布袋芝士 (+$10)
火箭菜完全唔苦,軟軟既芝士配住蕃茄同菜,非常好食

Tagliolini Truffle 鮮刨黑松露細扁麵

Pappardelle Pork Ragu 辣豬肉醬紅酒寬帶麵

紅酒味唔太食到,食落似普通肉醬意粉,但手工意粉都係好食

Espresso & Biscotto/  Tiramisu

Espresso / Tiramisu
食到有d 漏,叫杯Espresso 解下膩就岩哂

平日既中午人流唔多,到離開既候都冇一半入座率。呢個人流應該都唔會到時限就要趕走?
服務方面,職員都親切有禮,仲會同bb互動。

平日想食下西餐,又有高質既手工意粉,有輕鬆既背景音樂,Pici 都係個唔錯既選擇。

2024-05-14
Cold  Cut  豬面頰火腿+意式醃漬物
Burrata  Cheese  布袋芝士
Tagliolini Truffle 鮮刨黑松露細扁麵
  • Cold  Cuts
  • Burrata  cheese
最近Pici嘅尋覓芝味2.0系列喺5月回歸🧀推出全新芝士主題前菜、手工意粉同甜品系列。作為芝士控嘅我一定唔會錯過😋落好order之後,店員會送上一袋麵包同埋黑醋橄欖油🥖如果麵包可以軟熟啲會更加好🤏🏼➷🪐 焗拖米諾流心芝士配麵包脆片細膩順滑嘅半軟硬芝士會持續受熱🫕令到每𢳂起一羹都做到拉絲嘅感覺😍香脆嘅麵包沾上流心芝士,令人食指大動👍🏼§🪐 吞拿魚牛油果他他新鮮吞拿魚配牛油果簡直係絕配🥑係一款清新開胃嘅前菜!§🪐 意式辣肉貓耳朵麵只要見到有貓耳朵嘅地方,我都一定會叫佢😆超鍾意佢獨特嘅形狀,質地有彈性同嚼勁👍🏼而佢嘅形狀更加容易沾到醬汁,食落會更加入味🤤§🪐 四式芝士巴馬火腿扁麵用咗4種唔同嘅芝士製成🧀配上綠色扁麵,每一啖都食到濃郁嘅芝士味😋加埋巴馬火腿同新鮮既蘆筍一齊食,帶一點咸香,增加咗味道之餘仲增加咗口感嘅層次🤤§🪐 巴馬臣芝士意大利雲吞意大利雲吞每一粒都非常飽滿,一定一定要小心食🫢因為一啖咬落去嘅時候,巴馬臣芝士就會漏晒出黎🤩由於實在太多芝士,所以食多幾粒會有少少膩🤏🏼§🪐 布袋芝士蛋糕以為佢係一個蛋糕,點知原來係一個軟滑芝士黑朱古力撻🥧面層配上榛子醬,略嫌有少少甜🤏🏼食到最尾會有點
作為芝士控嘅我一定唔會錯過😋
落好order之後,店員會送上一袋麵包同埋黑醋橄欖油🥖
如果麵包可以軟熟啲會更加好🤏🏼

🪐 焗拖米諾流心芝士配麵包脆片

細膩順滑嘅半軟硬芝士會持續受熱🫕
令到每𢳂起一羹都做到拉絲嘅感覺😍
焗拖米諾流心芝士配麵包脆片
香脆嘅麵包沾上流心芝士,令人食指大動👍🏼
🪐 吞拿魚牛油果他他

新鮮吞拿魚配牛油果簡直係絕配🥑
吞拿魚牛油果他他
係一款清新開胃嘅前菜!
🪐 意式辣肉貓耳朵麵

只要見到有貓耳朵嘅地方,我都一定會叫佢😆
意式辣肉貓耳朵麵
超鍾意佢獨特嘅形狀,質地有彈性同嚼勁👍🏼
意式辣肉貓耳朵麵
而佢嘅形狀更加容易沾到醬汁,食落會更加入味🤤
🪐 四式芝士巴馬火腿扁麵

用咗4種唔同嘅芝士製成🧀
增加咗味道之餘仲增加咗口感嘅層次🤤
🪐 巴馬臣芝士意大利雲吞

意大利雲吞每一粒都非常飽滿,一定一定要小心食🫢
巴馬臣芝士意大利雲吞
🪐 布袋芝士蛋糕

以為佢係一個蛋糕,點知原來係一個軟滑芝士黑朱古力撻🥧
布袋芝士蛋糕
面層配上榛子醬,略嫌有少少甜🤏🏼食到最尾會有點膩,不過兩個人share就啱啱好😜
🪐 提拉米蘇

聽講佢地嘅tiramisu出名好好食🍰
提拉米蘇
可可味濃,蛋糕creamy,一入口就溶化,果然係好令人滿足😋
§
🪐 Italian Passion (Passion fruit, lemon, basil, soda)
🪐 Raspberry & Peach Soda (Raspberry, peach, lemon, ginger ale)

兩杯野飲好清新解膩,食得飽得濟飲返杯就可以順便消消濟🤰🏻

如果你都同我一樣係芝士控🧀就一定唔好錯過今個5月Pici嘅尋覓芝味系列,一定會令你流晒口水🤤

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2024-05-09
巴馬臣芝士意大利雲吞
2024-05-13 554 浏览
a well-known restaurant that specializes in handmade pasta. Their signature dish, Tagliolini Truffle, did not disappoint - the pasta was perfectly cooked and had a unique texture that was different from regular pasta. The dish was topped with truffle, which added a delicious earthy flavor. The restaurant is located in Tsim Sha Tsui and has a great atmosphere, with many foreign customers. It’s good for anyone looking for high-quality handmade pasta and a great dining experience.

Tagliolini Truffle
Tagliolini Truffle
  • Tagliolini
  • 鮮刨黑松露細扁麵
2024-05-10 499 浏览
TASTING MENU (STARTERS + PASTA + DOLCI ) $298 per person 焗拖米諾流心芝士配麵包脆片(素) 單點價 $130 好食!creamy柔滑Tomino cheese及烹煮得焦糖化甜香的洋蔥搭配麵包脆片吞拿魚牛油果他他單點價 $140(Tasting menu +$15)軟腍吞拿魚搭配細滑牛油果,調味柔和易入口四式芝士巴馬火腿扁麵 $170有Gorgonzola, Parmesan cheese, Ricotta salata, Pecorino ,搭配脆口蘆筍和巴馬火腿,每條手工扁麵都裹滿濃稠四式芝士醬汁,芝士味richhhhh 再加埋Parma Ham,鹹香味道極突出巴馬臣芝士意大利雲吞 (素)單點價 $210(Tasting menu +$30)意大利雲吞一咬爆湯,配合24個月Parmigiano Reggiano fondue mixed Gorgonzola,芝士味道濃郁鮮明忌廉龍蝦扁麵單點價 $198(Tasting menu +$20)忌廉龍蝦汁濃稠掛麵,整體入口creamy帶微微香辣Italian Passion $65熱

焗拖米諾流心芝士配麵包脆片(素)
單點價 $130

單點價 $140
(Tasting menu +$15)
軟腍吞拿魚搭配細滑牛油果,調味柔和易入口

四式芝士巴馬火腿扁麵 $170

巴馬臣芝士意大利雲吞 (素)
單點價 $210
(Tasting menu +$30)

忌廉龍蝦扁麵
單點價 $198
(Tasting menu +$20)
忌廉龍蝦汁濃稠掛麵,整體入口creamy帶微微香辣

Italian Passion $65

軟滑原味gelato上面加有焦糖醬

單點價 $85
幼滑流心芝士撻加上黑朱古力醬

_______________

Pici (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南29-31號地舖

_______________