2022-08-31 682 浏览
今日山長水遠黎葵芳翻工, 見到新都會廣場真係閒日都超多人~ 見到呢間格局同價錢同餐單都幾成正比,所以就試一試啦!我叫左25號午餐,包括有: 餐飲,餐包,餐湯,和主菜,盛惠: $128 加一服務費。餐包十分鬆軟,暖暖地,夾埋牛油🧈真的不錯。餐湯:蘑菇忌廉湯,真材實料,不是開罐頭的,完全食物到一粒粒蘑菇,而且不鹹!餐飲:可以簡咖啡奶茶,不過我就要左檸水,正常啦。 你好難吹噓話杯檸水好好飲咁噶嘛~ 主菜: 栗子雞肉菠菜扁意粉🍝麵條偏軟~菠菜量少,栗子南瓜汁搭配十分秒~肌肉偏少但好吃的。今日我來到不算多人,見比較多人點沙拉餐,好像真的非常十分吸引人,賣相很好,也很大盤~下次來再試一試吧~結帳的時候,經理說14天內再來光顧的話就會有堂食9折(憑這次的收據)。
今日山長水遠黎葵芳翻工, 見到新都會廣場真係閒日都超多人~
見到呢間格局同價錢同餐單都幾成正比,所以就試一試啦!
主菜: 栗子雞肉菠菜扁意粉🍝
2022-08-19 316 浏览
今日下午茶時段 比佢出面餐牌d相吸引左 八層高士多啤梨pancake整得好靚 所以決定入黎試下座位寬敞好舒適 可能下午茶時段 餐廳唔算多人 套餐兩個人$160 除咗pancake 仲有炸薯條跟芝士醬 兩杯飲品 pan cake都整得幾靚 如果可以再鬆軟啲就仲好 size細細塊 所以八塊叠起賣相好得意 薯條係粗薯條 炸得好脆 熱辣辣送到 除左芝士醬之外 我仲叫埋茄汁 其實兜薯條都幾大兜 鍾意點醬汁嘅我 一兜芝士醬又點會夠?另外叫埋一杯 熱齋啡 凍檸茶 飲品算係正常嘢啦 如果兩個人坐低飲杯嘢吹下水 其實都係唔錯嘅選擇
座位寬敞好舒適 可能下午茶時段 餐廳唔算多人

2022-08-15
用餐时段
下午茶
2022-08-07 362 浏览
2點入座,落單,要催單4,5次,3點3才上哂全部食物,旁邊幾枱遲過我們入座都已食完離開,由肚餓坐到食唔落,食物質素又普通,入座時又唔係高峰時間,離哂大普,冇下次😡
2022-07-27 440 浏览
見到兩個人百六蚊有pancake 薯條雞翼好似好吸引,仲包兩杯嘢飲,所以入去諗住試吓。叫咗兩杯凍奶茶,有得自己調節奶嘅份量,唔係好甜又有茶香,呢兩杯凍奶茶唔錯。但係重點嚟啦,個pancake嚟到首先唔係大塊嘅pancake,係細塊嘅pancake然後搭到好高,然後中間夾咗幾舊香蕉,賣相OK,但係食落去真係好唔掂。首先啲pancake係凍嘅,然後仲要硬,講真喺屋企整嘅水準仲好食過佢一百倍,冇蛋香同牛油香味,好似食緊舊固體嘅擦子膠碎咁。然後雞翼同薯條整體正常,係熱辣辣嘅,不過份量唔多同埋冇乜調味,啲醬都係一般般。但係講真俾佢吸引到入嚟嘅係個pancake,連個Menu都係得pancake個樣,但係真係好難食,所以唔太建議食呢個下午茶餐。
Pancake
2022-07-19 482 浏览
俾門口的lunch set 牌吸引左入去🤣假期時間lunch time好多人,等左2-3張枱👍Lunch set有餐湯、麵包、主菜、加野飲😋男仔都夠食得飽🥳主菜嗌左個漢堡飽同薯條,超大個漢堡!大到根本放唔晒落個口到,要分開個包同入面啲餡食😂😂而且個薯條好脆,好熱!另外嗌咗黑松露麵,個麵幾特別,個口感好啲啲魚肉,同意粉完全唔同,但個人覺得無咁入味,如果中意黑松露可以叫返飯or意粉會好食啲同埋佢加小食價錢唔貴 如果多人食可以嗌多啲👍🥳
俾門口的lunch set 牌吸引左入去🤣
假期時間lunch time好多人,等左2-3張枱👍

同埋佢加小食價錢唔貴 如果多人食可以嗌多啲👍🥳
2022-07-05 408 浏览
餐廳在戲院附近,最啱睇完戲食飯。雖然走大眾化路線,但侍應有禮親切。食物質量同價錢成正比。兩個人點了一個西班牙海鮮燴飯套餐自家製麵包鬆軟加$18餐湯升級龍蝦湯湯味濃,有少少龍蝦味,唔太鹹。朋友另加一個焗酥皮龍蝦湯要$72。當然唔係正宗西班牙海鮮飯,但材料豐富新鮮。有帶子、蝦、魷魚和幾隻青口。用湯汁燴過的飯入味軟熟。加$15 - 追加小食洋蔥圈新鮮熱辣,好抵食,味道就一般啦。好甜的普通朱古力雪糕,加埋大大件軟滑唔甜嘅蛋糕,中和返甜味,兩個人食啱啱好
兩個人點了一個西班牙海鮮燴飯套餐

自家製麵包鬆軟

加$18餐湯升級龍蝦湯
湯味濃,有少少龍蝦味,唔太鹹。
朋友另加一個焗酥皮龍蝦湯要$72。
西班牙海鮮燴意大利飯

加$15 - 追加小食洋蔥圈
新鮮熱辣,好抵食,味道就一般啦。
意大利芝士千層蛋糕配雪糕

西班牙海鮮燴意大利飯
意大利芝士千層蛋糕配雪糕
好有  feel  嘅餐廳🍴好似去左外國旅行上個禮拜日放假去嘅葵芳買衫,所以決定食呢間,間餐廳名叫 Park View,入到去都成個用餐體驗都好舒服,好似係外國啲好 chill 嘅餐廳度食嘢咁 😋😋 雖然上菜慢左少少,但係食物質素唔錯,哎左幾樣嘢都好好食。宜家冇得飛,耐唔耐食餐好,對自己好啲!
好有  feel  嘅餐廳🍴好似去左外國旅行

宜家冇得飛,耐唔耐食餐好,對自己好啲!
2022-07-01 182 浏览
下雨星期三,下午雨勢轉強,氣溫急降8℃,主要在室內活動,地點是葵花新都會廣場,逛了一會,已經是下午茶時段。我們來試試未吃過的 Parkview Cafe,點了3份下午茶餐,share吃,包括以下的:#芝士雞肉蘑菇墨西哥夾餅:芝士、蘑菇、雞肉,很合拍的組合,加了黑醋,起很妙的點睛作用。#Parkview三文治:賣相佳,用料足 (煎蛋、蕃茄、生菜、煙肉),可惜烘麵包不夠脆,應該是受潮,變韌了,味道打了折扣。#香草蘑菇雞肉扁意粉:香味十足,大大提高了食慾,扁意粉有咬勁,加分。#冰美式咖啡:咖啡味濃,好喝。#熱咖啡:醇厚,好味!#熱檸檬茶:解油膩,好!滿意的一頓下午茶。

#冰美式咖啡:咖啡味濃,好喝。
#熱咖啡:醇厚,好味!
#熱檸檬茶:解油膩,好!

滿意的一頓下午茶。
2022-03-23
2022-06-16 202 浏览
次次經過都比佢既西班牙海鮮飯吸引住,今日終於忍唔住入咗去食西班牙海鮮飯($158)一個set連湯另外加咗幾10蚊轉野莓冰茶本身好期待個飯,好吸引,食落成個飯都好淡無咩味道,唯一值得一提既就係入面個隻蝦,燒得好香好好味。另外個湯味道唔錯,湯入面有淡淡既黑松露味,本身唔食黑松露既我竟然都接受到,加埋啲黑椒粉落去就好味好多。飲品方面叫咗杯野莓冰茶,莓味非常重,雖然唔錯但係另外加既錢都唔算抵。總結:食物味道過淡,飲品還好,但價錢偏貴,性價比低,不太推薦。
次次經過都比佢既西班牙海鮮飯吸引住,今日終於忍唔住入咗去食

西班牙海鮮飯($158)
西班牙海鮮飯

一個set連湯另外加咗幾10蚊轉野莓冰茶

2022-06-13
2022-06-06 244 浏览
已經好耐冇去過呢間餐廳,因為疫情之後再約朋友食飯,而朋友選擇咗呢度,因為六點前仍然可以叫lunch set,相信價錢應該俾dinner平少少,我哋點咗兩個餐,朋友點咗西冷牛扒🥩,佢選擇咗七成熟,但當牛扒切開,差不多已經是全熟,啲肉好乾,一啲肉汁都冇,而我就點選咗一個什扒,有羊有牛有隻蝦和有兩條腸,牛和羊一樣沒有肉汁,已經全熟,真係令人失望😔,幸好餐湯和餐包還可😅,沒有想到幾年之後,嚟呢間餐廳水準,已經差咗咁多
西冷牛扒
什扒
南瓜餐湯配餐包
朱古力咖啡和朱古力
南瓜餐湯配餐包
2022-06-01 186 浏览
Lunch time周圍都好多人等位,見呢間即刻有得食就試下。有set lunch, 但價錢唔平,轉餐仲要另外加$25。.燒春雞 - 芥末汁幾香,都幾夾隻雞。不過春雞就唔算好滑,份量適中,但配菜得薯仔就有啲單調。.雜扒餐 - 牛扒好老,太熟,牛肉味又唔算濃。蝦都大隻,不過唔夠味。如果呢碟野二百蚊,我會覺得似茶記雜扒質素但西餐廳價錢。.椰菜花湯 - 呢個湯唔錯,唔會好多麵粉嗰種質地,都滑身。味道就有少少淡,不過都還可接受。
2022-05-28
2022-05-07 245 浏览
晚市點左一個黑松露野菌意大利飯,南瓜帶子意大利飯,白酒青口黑松露野菌意大利飯:極不推薦,味道好淡,無黑松露味,飯偏硬,賣相睇落好OK仲以為幾好食🥲🥲好失望呀!南瓜帶子意大利飯:一般貨色,都係啲味好淡,飯岀事白酒青口:味道OK幾香,但青口勁細隻🫠服務態度一般,無特別好都唔係太差,座位坐得舒服整體都係低分,都唔會再幫襯,埋單$480,如果好食嘅話就抵食,但唔好食就真係一啲都唔值🤮
晚市點左一個黑松露野菌意大利飯,南瓜帶子意大利飯,白酒青口

南瓜帶子意大利飯:一般貨色,都係啲味好淡,飯岀事

白酒青口:味道OK幾香,但青口勁細隻🫠

服務態度一般,無特別好都唔係太差,座位坐得舒服

2022-05-07
2022-04-16 302 浏览
同朋友見肚餓諗住入去tem time叫左燒春雞 蜆肉意粉 車打芝士薯條 2杯咖啡燒春雞 干身到不得了 似一招早整定 有人order再加熱加工下 似焗左幾次既雞 吾值呢個價錢蜆肉意粉 蜆肉十分之腥同有味 蜆肉應該係叫貨返泥 意粉無味道要自己加 Tabasco 先食得車打芝士薯條 碟野本身係十分之少既芝士醬 圖上既芝士粉係自己加上😑 焦糖咖啡同normal熱咖啡 幾好飲 好香濃咖啡味 無諗到最好飲係咖啡 咖啡推介
同朋友見肚餓諗住入去tem time
叫左燒春雞 蜆肉意粉 車打芝士薯條 2杯咖啡
2022-04-16
  • 咖啡
2022-03-31 253 浏览
香草醬蘑菇蝦意粉🦐🍝去葵芳廣場食到悶!!去左隔離商場新都會行下,見到呢間餐廳好多人入去排隊等位,所以就試下,今次嗌左個香草醬蘑菇蝦意粉,不過我個人認為好一般,味道都麻麻🥵🥵🥵
香草醬蘑菇蝦意粉🦐🍝
去葵芳廣場食到悶!!
去左隔離商場新都會行下,
見到呢間餐廳好多人入去排隊等位,
所以就試下,
今次嗌左個香草醬蘑菇蝦意粉,
不過我個人認為好一般,
味道都麻麻🥵🥵🥵
2022-02-11 267 浏览
餐廳環境寬敞,坐位亦很舒適,點了兩份餐,一份燒西冷牛肉配青木瓜柚子沙律,蔬菜新鮮爽口,燒牛肉口感嫩滑配上酸酸甜甜的沙律汁,十分醒胃,另一份是美國牛肉漢堡配薯條,漢堡扒充滿肉汁,加上新鮮的生菜番茄,口感十足,薯條亦炸得香脆,好味道。
自家制麵包及忌廉湯
燒西冷牛肉配青木瓜柚子沙律