2021-10-01 1235 浏览
日本🇯🇵名古屋🏯人氣梳乎厘班戟🥞店最近新出咗熔岩Oreo梳乎厘班戟🤩,所以特登過嚟食下午茶🤤試吓!凍朱古力🍫幾濃幾滑,唔錯。抹茶🍵沙冰🧊抹茶味幾出,冰🧊粒打得夠幼滑,撈埋上邊啲忌廉一齊飲😋口感更加rich!夏威夷🥞班戟🍔漢堡配🥑牛油果、🍤蝦、🍯蜜糖芥末醬同埋🍟薯條呢個組合十分之豐富,夏威夷🥞班戟口感比較實在同煙韌,與梳乎厘班戟截然不同,比較似厚身嘅熱香餅🥞。夏威夷🥞班戟🍔漢堡入面有🥑牛油果、🍤蝦、🍅蕃茄同埋🥬生菜,用咗🍯蜜糖芥末醬來調味整體好夾😋,材料新鮮🍤蝦好爽👍,多醬應該會更加好味😆!薯條🍟中等粗度,炸🔥得外脆內軟👍。🔥熔岩Oreo梳乎厘班戟🥞一上枱有條透明膠條圍住,向上👆拉走條透明膠條啲 cream 同埋 Oreo 碎就會好似熔岩咁🤩傾瀉落嚟!啲 cream 係🇯🇵日本輕盈忌廉,比較清香🥰好滑又唔漏,撈埋啲 Oreo 碎🍫味道香濃🤤。梳乎厘班戟🥞有兩件,好厚身鬆軟,🤤食起上嚟富有蛋🥚香而且唔會太過空氣感,撈埋 Oreo 碎🍫忌廉一齊食都唔會太甜😋,好滿足🥰!

凍朱古力🍫幾濃幾滑,唔錯。

下午茶
  • 熔岩Oreo梳乎厘班戟
2021-09-30 45 浏览
🥞夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬$118依個好好味😍用夏威夷班戟代替麵包好特🥰班戟有咬口🤩牛油果同蜜糖芥末醬好夾👍🏻配埋開邊蝦 生菜 蕃茄令到成個dish都好fresh💕粗薯條炸得好好 食到唔停口🤩🌋熔岩Oreo梳乎厘班戟$128梳乎厘班戟好鬆軟🥰空氣感滿滿😆仲好有蛋香👍🏻配埋oreo同cream一齊食好滿足呀❣️❣️但係記得唔好掛住打卡呀🙈要快啲拉起塊膠片😂唔係就就會好似小編咁kick住咗kick住咗😂😂😂🍵抹茶沙冰$48抹茶味濃郁偏甘香🤓唔會話好甜😚透心涼夏天飲一流🧜‍♀️🥭芒果沙冰$48芒果味濃🤩有埋芒果醬同cream😍沙冰質感幼滑👍🏻打卡一流🤪Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟

🥞夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬$118

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2021-09-25 66 浏览
依間日本過江龍pancake店一直都好受歡迎同朋友講開話好耐冇食過pancake於是又去返呢間食😋😋😋🌟夏威夷班戟漢堡配芝士($118)Burger用左夏威夷班戟代替麵包🍔比平時嘅Burger更具口感層次班戟蓬鬆軟綿,仲充滿蛋香🥚漢堡扒食落juicy有口感,漢堡肉並非絞到蓉晒,而係有部分保留到肉碎口感加上焦糖洋蔥及芝士,為整個pancake burger增添味道層次🌟熔岩Oreo梳乎厘班戟($128)作為Oreo Fans,一見到呢個新登場菜式就緊係要叫啦!梳乎厘班戟都即叫即整,俾足心機同時間製作👩🏻‍🍳一上菜見到班戟嘅厚度已經非常值得打卡🥞拉起膠圈,熔岩忌廉連同oreo一湧而下,畫面非常治癒😳放入口,奶香十足嘅忌廉、鬆軟嘅口感完全令人一試難忘綿滑嘅班戟加埋OREO曲奇碎🍪口感層次豐富,甜度亦適中🌟抹茶沙冰($48)夏日炎炎,緊係要飲杯沙冰消消暑🍧沙冰抹茶味突出,甘醇濃厚,又唔苦澀🍵表面灑上抹茶粉,減低忌廉嘅甜膩沙冰份量唔少,不過夠曬冰涼爽滑,大大杯都飲得落🤤🌟益力多沙冰($38)益力多味比想像中濃入口透心涼,真係夏天消暑良品不過天氣熱沙冰溶得比較快😝想原汁原味咁飲記得飲快啲
依間日本過江龍pancake店一直都好受歡迎
同朋友講開話好耐冇食過pancake
於是又去返呢間食😋😋😋
夏威夷漢堡班戟配芝士

🌟夏威夷班戟漢堡配芝士($118)
Burger用左夏威夷班戟代替麵包🍔
比平時嘅Burger更具口感層次
班戟蓬鬆軟綿,仲充滿蛋香🥚
熔岩Oreo梳乎厘班戟

🌟熔岩Oreo梳乎厘班戟($128)
作為Oreo Fans,一見到呢個新登場菜式就緊係要叫啦!
梳乎厘班戟都即叫即整,俾足心機同時間製作👩🏻‍🍳
一上菜見到班戟嘅厚度已經非常值得打卡🥞
拉起膠圈,熔岩忌廉連同oreo一湧而下,畫面非常治癒😳
放入口,奶香十足嘅忌廉、鬆軟嘅口感完全令人一試難忘
綿滑嘅班戟加埋OREO曲奇碎🍪口感層次豐富,甜度亦適中
抹茶沙冰

🌟抹茶沙冰($48)
夏日炎炎,緊係要飲杯沙冰消消暑🍧
沙冰抹茶味突出,甘醇濃厚,又唔苦澀🍵
表面灑上抹茶粉,減低忌廉嘅甜膩
沙冰份量唔少,不過夠曬冰涼爽滑,大大杯都飲得落🤤
益力多沙冰

🌟益力多沙冰($38)
益力多味比想像中濃
入口透心涼,真係夏天消暑良品
不過天氣熱沙冰溶得比較快😝
想原汁原味咁飲記得飲快啲
夏威夷漢堡班戟配芝士
益力多沙冰
疫情留係香港都可以食到來自🇯🇵日本名古屋嘅人氣班戟店品牌Hoi Hoi Pancake House🥳 有「名古屋No .1行列店」之稱!係上年已經正式登陸佐香港喇!今日終於有機會試🥰🔸熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128向上拉開膠片,就可以湧晒Oreo碎同忌廉出黎🤩 我本人好驚甜,但呢個梳乎厘甜度真係剛剛好,空氣感十足,食落一啲都唔漏,完全係可以掃晒啲忌廉一齊食,一滴不漏🤣👍🏻 🔸夏威夷班戟漢堡 配 牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $118第一次試鹹點既pancake✨ 值得一讚係佢個牛油果🥑伴埋蜜糖芥末醬係相當出色,比起第到食到既牛油果沙律好食,大蝦好彈牙,再配埋有咬口較硬身既pancake其實都幾夠飽😙 仲有埋薯條伴碟👍🏻🍟🔸草莓沙冰 $48🍓士多啤梨肉酸酸甜甜超醒胃,好香牛奶味,感覺好似食緊士多啤梨雪糕咁,好好飲!😋🔸玫瑰牛奶咖啡 $39感覺到好有誠意,飲落去真係有陣陣玫瑰味,超好飲❤️

🔸熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128

🔸夏威夷班戟漢堡 配 牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $118

🔸草莓沙冰 $48

🔸玫瑰牛奶咖啡 $39

感覺到好有誠意,飲落去真係有陣陣玫瑰味,超好飲❤️

2021-09-23 56 浏览
去megabox唔知食咩好,上網search見到呢間好多好評,啲pancake望落好好味咁,於是去咗試下啦。 排隊排咗20分鐘先入到去。生薑豚肉燒豚肉味道都ok,不過豚肉加沙律菜同飯嘅組合有啲怪, 加埋嗰堆沙律醬, 唔知想點。夏威夷班戟漢堡配芝士之前係北海道食過班戟漢堡十分難忘。 呢間班戟好厚身,亦都夠鬆軟,不過唔係好夠味道。 漢堡同芝士都夠味,漢堡扒鬆軟,薯條係粗身嘅,炸得唔錯。 因為已經好飽食,食唔落班戟,下次有機會再試。
排隊排咗20分鐘先入到去。
生薑豚肉燒

夏威夷班戟漢堡配芝士

因為已經好飽食,食唔落班戟,下次有機會再試。
2021-09-12
  • 夏威夷班戟漢堡配芝士
每次去親megabox行街 總會見到Pancake House HoiHoi 門前有長長嘅人龍👫🏻 不禁好奇佢嘅吸引之處 最近終於搵到機會去同朋友去朝聖啦😍來自日本🇯🇵名古屋嘅Pancake House HoiHoi 主打梳乎厘班戟 同埋較薄身嘅夏威夷班戟 今次我哋就2樣都試齊晒🤤適逢沖繩紫薯梳乎厘班戟退場 換上新登場嘅熔岩梳乎厘班戟 當然要叫返個嚟試下啦😎熔岩Oreo🍪梳乎厘班戟 ($128)所謂熔岩 就係Oreo餅乾碎加忌廉 一拉開膠片就會湧出嚟🤣可惜我哋呢個湧得咁冇澎湃 不過份量一樣咁爆棚 Pancake空氣感十足 加上日本輕盈忌廉 食落唔會好飽滯夏威夷班戟漢堡配 牛油果🥑、蝦🍤、蜜糖🍯芥末醬  ($118)食完甜味Pancake 梗係要試下鹹味Pancake轉轉口味🤣夏威夷Pancake質感較為煙韌有咬口 配上牛油果同蝦 相當開胃 焙茶牛奶☕(熱) ($39) 抹茶沙冰🧉 ($48)2款飲品賣相都好吸引 而茶味都相當濃郁 又唔會太甜
不禁好奇佢嘅吸引之處 最近終於搵到機會去同朋友去朝聖啦😍

今次我哋就2樣都試齊晒🤤

熔岩Oreo梳乎厘班戟

熔岩Oreo🍪梳乎厘班戟 ($128)

Pancake空氣感十足 加上日本輕盈忌廉 食落唔會好飽滯

夏威夷班戟漢堡配 牛油果、蝦、蜜糖芥末醬

焙茶牛奶☕(熱) ($39)
焙茶牛奶

抹茶沙冰🧉 ($48)

2款飲品賣相都好吸引 而茶味都相當濃郁 又唔會太甜
2021-09-16
焙茶牛奶
2021-09-21 48 浏览
之前想去試好耐,今日行開Megabox就順便去食個下午茶,因為聽聞呢個班戟好好食,原來除咗甜品,仲有漢堡同午餐可以試吓。夏威夷班戟漢堡配芝士$118完全冇諗過班戟可以做漢堡,而且味道仲唔錯,軟綿綿嘅班戟外皮,漢堡有濃厚嘅牛味,再配上新鮮嘅蕃茄片及生菜,健康可口。熔岩Oreo梳乎厘班戟(2件)128使用日本輕盈忌廉,拉開透明招紙,忌廉便會流下,面層佈滿Oreo 碎,伴碟仲有士多啤梨片,忌廉入口幼滑,班戟鬆軟,口感超正!凍檸檬茶$28超級花果茶$34總括而言唔錯,係預料之內嘅水準,冇失望,班cake軟熟可口,而且仲會有唔同嘅季節性特色甜品,之前有紫薯班戟,而家就係Oreo疏乎厘,行開真係可以一試。九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖

夏威夷班戟漢堡配芝士$118

熔岩Oreo梳乎厘班戟(2件)128

凍檸檬茶$28
超級花果茶$34

2021-09-20 37 浏览
🥞熔岩Oero疏乎厘班戟 $128我地細個好鐘意食Oero 今次見到梗係要嗌採用左日本輕盈忌廉做熔岩疏乎厘pancake非常flurry😋空氣感滿滿蛋香味濃郁 同Oero cream好夾🥑夏威夷班戟漢堡配牛油果大蝦蜜糖芥茉醬 $118同疏乎厘班戟唔同 依款班戟質感比較厚實加埋新鮮大蝦同埋ripen得岩岩好既牛油果加埋蜜糖芥茉 好清爽開胃 一啲都唔會膩☕️玫瑰牛奶咖啡 $39玫瑰花味好香 飲落好順滑有得Upgrade做燕麥奶就更輕盈無負擔啦🥭芒果沙冰 $48雖然話已經九月 但係其實天氣依然非常炎熱即刻點個芒果沙冰黎消暑🥰芒果夠甜唔酸 飲完透心涼🧊
🥞熔岩Oero疏乎厘班戟 $128

雖然話已經九月 但係其實天氣依然非常炎熱
即刻點個芒果沙冰黎消暑🥰
芒果夠甜唔酸 飲完透心涼🧊

2021-09-19 52 浏览
- 星期日經過見冇乜人就排隊試下 , 結論係 九龍灣質素 — 麻麻地 。 - 全部人都係職員比熱水同碟 , 但我地就要問先有 , 落單又當睇我地唔到 -叫左一杯 熱 抺茶牛奶 , 感覺上係用熱水溝抹茶粉再拉花,牛奶還牛奶味,抹茶還抹茶味完全唔match勁難飲! 想試伏既歡迎

想試伏既歡迎

熱  牛奶抺奶
窩夫與蝦子餅日前終於試了九龍灣Megabox的 Pancake House Hoihoi。星期日下午一時左右,要排隊等位。窩夫與蝦子餅一心要試班戟,店內提供兩款班戟,一是梳乎厘班戟。另一款是招牌夏威夷班戟。慶祝荃灣新店開張推出的沖繩紫薯梳乎厘班戟($108)看來很吸引。沖繩紫薯梳乎厘班戟($108)一定要相機食先,一條條的紫薯蓉加了芝士和蜜糖,口感軟滑,味道不會太甜,紫薯蓉下的兩件梳乎厘班戟充滿蛋香,不過沒有預期中鬆軟。原味夏威夷班戟($88)有三塊,配上牛油和楓糖糖漿,麵粉感覺較重,窩夫與蝦子餅都比較喜歡梳乎厘班戟。

星期日下午一時左右,要排隊等位。

另一款是招牌夏威夷班戟。

沖繩紫薯梳乎厘班戟

原味夏威夷班戟

2021-08-01
沖繩紫薯梳乎厘班戟
2021-09-17 46 浏览
就係被Menu呢句吸引 - “100%沖繩本島金武町紫薯” 😍 今日一於尋找日本嘅味道!try try呢間嘅日本名古屋人氣班戟🇯🇵【沖繩紫薯梳乎厘班戟】 HK$108【夏威夷牛油果大蝦班戟漢堡】HK$108【朱古力咖啡沙冰】HK$48【草莓沙冰】HK$48.外層呢一絲絲嘅紫薯蓉,口感磨得好細滑,食落勁勁勁creamy! 紫薯味仲要好濃!呢棵甜品真係十級推薦,估唔到同梳乎厘pancake係咁夾!而呢間嘅梳乎厘pancake蛋香濃郁,口感輕盈,撈埋忌廉食,入口會食到一種幸福嘅味道🥰 難怪旁邊嘅每一枱都嗌呢一款! 真係嚟到必食呀!餐廳裝修係行小清新風格,放咗好多綠色盆栽,可與枱之間嘅空間感都幾大,唔會覺得好迫,坐得幾舒服👍 總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 環境:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5).

【沖繩紫薯梳乎厘班戟】 HK$108
【夏威夷牛油果大蝦班戟漢堡】HK$108
【朱古力咖啡沙冰】HK$48
【草莓沙冰】HK$48

總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)

Oreo soufflé pancake 🍓🥞 熔岩Oreo疏乎厘班戟 $128呢款疏乎厘係近排熱烈推介嘅新產品,果然冇介紹錯👍🏻一上到黎嘅時候有塊膠片圍住pancake,原來係設計比食客自己手動向上拉,有得自己玩之餘又可以食😍疏乎厘做到入口即溶,蛋味非常濃郁之餘又不太甜,同Oreo 撈埋一齊食簡直係完美嘅配搭,超級想encore !Single origin pour-over coffee (R)手沖浸泡式精品咖啡 ☕️ $68食甜甜地嘅pancake點可以唔配咖啡嘅中和下😌呢款手沖精品咖啡係用咗哥倫比亞嘅咖啡豆,味道偏向fruity同埋帶有果香🍑🥭,唔使加牛奶可以感受到咖啡豆最原始嘅香味同埋烘焙味,絕對係具有誠意嘅手作之選🙌🏻Matcha specialty smoothie 🍵 (L)抹茶沙冰🍹$48個抹茶沙冰嘅茶味非常香濃🤤雖然免頭有一堆口感柔滑嘅cream ,但係整體來講味道出奇地唔太甜,可以解渴之餘用來送pancake食真係邪惡得來又滿足,用黎影相打卡仲好靚添🤳🏻Hawaiian pancake burger with avocado, shrimp and honey m
Oreo soufflé pancake 🍓🥞
熔岩Oreo疏乎厘班戟 $128

手沖浸泡式精品咖啡 ☕️ $68

抹茶沙冰🍹$48

Hawaiian pancake burger with avocado, shrimp and honey mustard 🦐🍯
夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦及蜜糖芥茉醬 🍔$118
呢一款鹹點pancake嘅配搭真係好特別啊,入面有新鮮嘅牛油果🥑、非常足料同大隻嘅鮮蝦,連埋沙律菜🥒、蕃茄🍅同埋酸酸甜甜嘅蜜糖芥茉醬叠埋一齊食,有漢堡包嘅感覺之餘又健康好食😋,性價比真係好高
  • 手沖浸泡式精品咖啡
2021-09-16 58 浏览
早排同個fd去九龍灣哩間pancake店朝聖🥞好好彩都趕得切尾班車, 食到一直好想食嘅紫薯梳乎厘🍠, 聽佢哋店員講呢個甜品做到今個月尾😅就轉出其他😐 之前有報導過呢間餐廳,呢個甜品都係佢哋鎮店之寶😋廢話少講, 即刻講番個甜品先👇紫薯梳乎厘🍠 $108外層鋪滿紫薯,切開一食落口,滿口都係紫薯味,紫薯味夠哂濃,但個人覺得會搶左少少個梳乎厘味道,原來淨係入面個梳乎厘係好重蛋味🥚,但夾埋一齊食會俾個紫薯搶左,不過梳乎厘未夠"梳乎",可以有改善空間,但整體都有70-80分🤪紫薯控必試‼️Pancake漢堡配牛油果蝦芥末醬🥞$118佢係個鹹食既pancake,甜既就食得多, 鹹嘅我都第一次食🙄pancake內既荷蘭醬同蝦,牛油果都好夾,做到提鮮既效果🦐pancake就中規中矩,🥚蛋味都係重嘅, 不過唔係好夠熱抹茶沙冰🍵,草莓沙冰🍓 $48兩款沙冰都冇令人失望, 本身好鍾意食士多啤梨嘅人, 士多啤梨沙冰一定要試‼️ 士多啤梨味係好濃,絕對唔係嗰啲好假嘅士多啤梨味藥水😅 連我個朋友唔係好鍾意食士多啤梨都覺得呢杯嘢超級好飲💯👍至於抹茶沙冰🍵,佢都發揮得唔錯,好濃郁既抹茶味, 佢呢隻係偏甜口嘅抹茶, 但係成

紫薯梳乎厘🍠 $108
紫薯控必試‼️

Pancake漢堡配牛油果蝦芥末醬🥞

抹茶沙冰🍵,草莓沙冰🍓 $48
至於抹茶沙冰🍵,佢都發揮得唔錯,好濃郁既抹茶味, 佢呢隻係偏甜口嘅抹茶, 但係成杯嘢飲唔會話好甜好膩, 哩兩杯嘢飲必試‼️

另外,好欣賞佢地當得2-3個職員左右,中型場地, 我當日去平日嚟嘅,但係都爆曬場, 佢哋人手其實唔係話好夠,但係佢地職員都好nice,唔會話太忙而黑口黑面
用餐优惠
試食活動
2021-09-16 26 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑去九龍灣搵朋友食飯,好唔容易去到九龍灣站先知原來佢係喺MegaBox返工😂終於入到去,朋友為咗答謝我山長水遠嚟決定帶我去試一間好餐廳,果然無介紹錯!❇️藍帶雞胸配薯菜伴燒汁藍帶雞胸係將雞胸肉包入芝士火腿再烹調,係經典嘅法國菜🇫🇷上菜前已經將雞胸切開,流心芝士順住切口慢慢流岀,鹹香味豐富🧀雞肉外皮煎得香脆,而肉質就好似慢煮咁嫰滑好味😋配埋幼身薯條🍟邪惡又滋味✅法式焦糖梳乎厘班戟一份有三大件,企身唔易塌🏘外面係甜脆嘅法式焦糖,班戟質地柔軟香綿,富有濃厚蛋香🥚有空氣感得嚟帶點實在,配埋幼滑嘅忌廉🧁飽肚又滿足

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑

❇️藍帶雞胸配薯菜伴燒汁

✅法式焦糖梳乎厘班戟

2021-09-15 35 浏览
呢排megabox中庭做緊Disney 展 所以我同朋友又去咗呢間係aeon既pancake店 啱晒我哋吹水😆 我哋今次叫咗pancake外 仲叫埋飯食添😙夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬🥞 ($108)呢個漢堡幾好味 外觀上都好靚好吸引🤤 而且仲好足料 牛油果同蝦有好之餘仲係好新鮮 配埋佢既蜜糖芥末醬就更加好味 食落感覺唔會好乾 仲鹹鹹地幾得意😋 另外仲配埋粗薯條 唔會淋晒 仲有好多蕃茄醬俾你點 整個配搭都唔錯💜沖繩紫薯梳乎厘班戟 $108紫薯pancake個樣已經好吸引 啱晒打卡📷 佢係用咗來自沖繩縣既本島金武町嘅紫薯整🍠 pancake上面舖滿好多紫薯 將全部pancake部分隱藏 成個布朗尼咁😚 紫薯味濃郁又有紫薯本身個份甜😍 厚實嘅紫薯同fluffy pancake兩者口感唔同 更多層次 不過始終紫薯係偏飽肚嘅食物 同朋友一齊share就啱啱好😎抹茶沙冰 $48呢杯抹茶沙冰配埋pancake就好爽 夏天飲真係好舒服💕 佢唔會太苦 奶味幾重 唔會話好甜 仲有陣陣抹茶甘味🤭仲好似食緊大大杯雪糕咁

夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬🥞 ($108)

💜沖繩紫薯梳乎厘班戟 $108

抹茶沙冰 $48