厚福街嘅H8全幢大廈都係美食嘅集中地😋今次朋友就約咗我去17/F一齊食人氣🇰🇷韓國菜✨✨🐮韓式烤牛肉 $198用醬油,🍯蜜糖,蔥末,🧄蒜頭,芝麻碎,胡椒粉等制成的醬汁醃肉,再放在烤盤上煮熟,十分惹味,牛肉亦十分嫩✨特別要一提年糕,兩面煎到微微香脆又沾滿醬油,尤其香口,忍唔住一舊接住一舊咁食😳旁邊有一啲酸青瓜可以一解食太多肉嘅油膩感~我地另外加$10叫了一小碟泡菜,配牛肉都好夾👍🏼🐥半份炸雞 $138我們選了香蒜蜜糖炸雞。雖然半份,但份量好足,兩至三人share完全冇問題✨炸雞沾滿香蒜蜜糖醬汁,十分香甜。另外配上香脆薯條、薯格等亦曬上香蒜蜜糖粉👍🏼🍓Outdark Yogurt - Strawberry $48用士多啤梨和酸奶粉以及牛奶混合而成的士多啤梨乳酪牛奶, 叫咗少甜,感覺更加健康🌟✨🫐Outdark Yogurt - Blueberry $48用藍莓和酸奶粉以及牛奶混合而成的藍莓乳酪牛奶,口感十分creamy濃厚😍環境:4.1/5環境佈置好有心思,天花板吊滿星星同白雲,門口亦有打卡鎖牆服務:4.1/5上菜速度快,menu 冇淨叫泡菜,問咗店員都可以安排到❤️食物:4/5特別推介韓式

✨🐮韓式烤牛肉 $198

🐥半份炸雞 $138

環境:4.1/5
環境佈置好有心思,天花板吊滿星星同白雲,門口亦有打卡鎖牆

服務:4.1/5
上菜速度快,menu 冇淨叫泡菜,問咗店員都可以安排到❤️

食物:4/5
特別推介韓式烤牛肉同Outdark Yogurt - Blueberry

Revisit: yes
  • Blueberry Smoothie
  • 韓式烤牛肉
2023-02-17 596 浏览
今日約咗朋友去尖沙嘴行街食飯,行到肚餓,朋友提議去厚福街嘅H8睇吓有咩食,見到有韓國菜,我地又好耐冇食,咁就一於去食啦~一出lift 就見到好多唔同顏色嘅鎖掛滿咗響個鐵網度,好似南山塔啊😆而餐廳環境比較暗,天花掛滿咗好多垂吊嘅燈,真係好有氣氛🥰我哋叫泡菜煎餅、炸醬麵、串串魚糕湯、柚子梳打。泡菜煎餅嘅份量幾大份,望落去外面焦香,果然食落口外脆內軟😋,餡料好足料,除咗泡菜,仲有洋蔥、紅椒、青椒,好有口感😋同埋唔會好辣,唔食得辣嘅朋友仔都可以食到👍🏻而比你點煎餅嘅醬汁都好好味😋炸醬麵上面放咗鵪鶉蛋同青瓜絲,外表好吸引。炸醬麵入面好多洋蔥、豬肉,真係每啖都食到d料😋而麵條好彈牙又掛到炸醬😋👍🏻另外仲附上醃蘿蔔,比你可以同炸醬麵一齊夾住食比你解膩😋串串魚糕湯好大鍋又多料,入面有:木耳、年糕、鵪鶉蛋、白蘿蔔、獅子狗、兩款魚糕、韓國粉絲、金菇、青口、菇。店家提供gas爐可以keep住個湯滾👍🏻響冬天一路食住魚糕串,一路飲個湯,個人都暖笠笠,串串魚糕湯真係冬天嘅conform food 呀~😋😌柚子梳打,唔會好甜、好解渴又去油膩呀

串串魚糕湯

柚子梳打,唔會好甜、好解渴又去油膩呀
柚子梳打
柚子梳打
2023-02-12 140 浏览
平時想食韓國野,多數會諗起尖沙咀韓國街,但今次就同朋友去左厚福街到食韓國人氣餐廳,裏面裝飾同裝修都好有氣氛,有愛情鎖、雲朵、星星掛飾等,而且食物款式都好多種,有炸雞、煎餅、炒粉絲、魚糕湯,炒豬肉等,選擇豐富,最岩約埋朋友一齊分享泡菜煎餅$118味道辣辣地,而且煎得香口,外皮脆脆地,食落泡菜味道香濃,裏面加左金菇、蔥同青椒及甜椒,感覺開胃炸醬麵$108麵質爽彈有嚼勁,醬汁味道微甜而不膩,再配上酸蘿蔔,就更清爽韓式烤牛肉$198牛肉用左醬油、蜜糖、蔥、蒜頭、芝麻碎、胡椒粉醃製而成,之後再放上烤盤煮熟,味道香口又惹味,再配上年糕、辣椒等配料就更有口感Peach juice$20桃汁裏面有果粒,味道香甜,

泡菜煎餅$118

炸醬麵$108

麵質爽彈有嚼勁,醬汁味道微甜而不膩,再配上酸蘿蔔,就更清爽

韓式烤牛肉$198

Peach juice$20

桃汁裏面有果粒,味道香甜,
2023-02-11 87 浏览
去過一次 已經令我想再去食 炸雞夠唒脆 😚😚😚😚😚😚😚😚有唔同口味任你揀其他有辣有唔辣🤤🤤🤤啱唒不同年齡層😝😝😝😝😝😝😝😝😝環境又好😍夠唒chill
去過一次 已經令我想再去食
炸雞夠唒脆 😚😚😚😚😚😚😚😚
有唔同口味任你揀
其他有辣有唔辣🤤🤤🤤
啱唒不同年齡層😝😝😝😝😝😝😝😝😝
環境又好😍夠唒chill

2023-02-10 347 浏览
早排約咗同朋友食飯, 咁啱又想食韓國嘢, 就揀咗喺openrice上面評價唔錯嘅Outdark🇰🇷去嘅當日係平日夜晚 同行朋友即使喺Gulu App拎咗飛, 都等咗差唔多一個鐘如果想避免呢個情況建議可以提前book位先食物牛肉飯卷 ($88)就係平時飯卷嘅味道 冇太大驚喜 但有幾舊夾嘅時候都好容易散開, 有啲失望😟🧀芝士炒雞 ($328)職員會幫手將芝士&雞件炒埋一齊過程都非常打卡able 嗌咗嘅話可以準備定手機影相拍片喇😝但佢嘅配料: 韓國雞蛋卷同埋紫菜飯味道都唔太好另外泡菜份量少 如果多啲會更好海鮮炒粉絲 ($98)粉絲炒得比較比較濕身, 而且青椒紅椒都好多,有少少搶過咗粉絲本身嘅味 而海鮮都炒得唔入味飲品飲品方面反而做得幾好🥭芒果梳打($34)🍋柚子梳打 ($34)兩款梳打都非常解膩 好適合食完芝士炒雞飲!🍓士多啤梨yogurt ($45)Texture好似溶咗嘅士多啤梨雪糕, 唔錯👍🏻整體嚟講如果唔需要排隊都可以一試但下次嘅話就未必會選擇佢喇😟另外餐廳位置有限 環境都相對上較嘈雜 如果係想食餐飯同朋友傾計嘅 就要諗諗先喇
如果想避免呢個情況建議可以提前book位先

食物
牛肉飯卷 ($88)

🧀芝士炒雞 ($328)
職員會幫手將芝士&雞件炒埋一齊
過程都非常打卡able 嗌咗嘅話可以準備定手機影相拍片喇😝
但佢嘅配料: 韓國雞蛋卷同埋紫菜飯味道都唔太好
另外泡菜份量少 如果多啲會更好

海鮮炒粉絲 ($98)
粉絲炒得比較比較濕身, 而且青椒紅椒都好多,
有少少搶過咗粉絲本身嘅味 而海鮮都炒得唔入味

飲品
飲品方面反而做得幾好
🥭芒果梳打($34)
🍋柚子梳打 ($34)
兩款梳打都非常解膩 好適合食完芝士炒雞飲!
🍓士多啤梨yogurt ($45)
Texture好似溶咗嘅士多啤梨雪糕, 唔錯👍🏻

整體嚟講如果唔需要排隊都可以一試
2023-02-07
牛肉飯卷
芝士炒雞
2023-02-10 420 浏览
星期日夜晚同朋友嘅聚會,今次揀咗呢間已經好耐冇食嘅韓國餐廳🇰🇷由於餐廳規定只可以提早一日之前book位,而基於太想食到Outdark,我哋去咗等位😂 店員話要等1個鐘先有位,我哋最後等咗45分鐘左右入座,限時90分鐘🕘香蒜蜜糖炸雞 (半份)第一次食香蒜蜜糖味,好好味好香脆嘅炸雞👍🏽🤩 配埋薯條薯格,半份真係有啲唔夠喉,心絲絲想再叫多份🤣串串魚糕湯有幾款唔同嘅魚糕,個湯甜甜的唔會好重口味👌🏽 餐廳有提供個爐熱住個魚糕湯,慢慢食都唔會凍哂🤤烤牛肉飯捲牛肉都烤得幾入味,飯捲大份足料,一口完全咬唔哂!

香蒜蜜糖炸雞 (半份)

烤牛肉飯捲
牛肉都烤得幾入味,飯捲大份足料,一口完全咬唔哂!
烤牛肉飯捲
2023-02-06 102 浏览
中午特意找了這家食店,座位都算寬敞,可以悠閑享受一下美食。環境比較昏暗,以滿天星星佈置,加上輕快的韓國勁歌,有點韓國的感覺。香蒜蜜糖炸雞炸雞是韓國菜必食之一,炸雞無骨,啖啖肉,炸得外脆內軟,外層沾滿蜜糖汁,減少油膩感,加錢可加配煎年糕和芝士條,加上本身有薯格,全碟都好香口。芝士豬肋骨豬肋骨都不少,本身是1隻辣椒,可自選加辣,好淋身,夠入味,加上芝士已成半溶,輕易包著每條豬肋骨,少辣好惹味,伴有雞蛋、紫菜飯、菠蘿和泡菜,好有份量!炸醬麵炸醬鹹味適中,麵質軟中帶彈性,伴有鵪鶉蛋和青瓜絲,開胃呢!芒果梳打和蜜桃梳打 清新解膩。
中午特意找了這家食店,座位都算寬敞,可以悠閑享受一下美食。

芝士豬肋骨

炸醬麵
炸醬鹹味適中,麵質軟中帶彈性,伴有鵪鶉蛋和青瓜絲,開胃呢!

芒果梳打和蜜桃梳打 清新解膩。

2023-01-30
午餐
2023-02-06 83 浏览
呢間韓國嘢有旺角同尖沙咀店,今次去咗尖沙咀店,野食夠地道,坐得舒服😌,無論同朋友或者屋企人都啱feel。🥘辣豆腐湯烏冬($188)湯烏冬好大碗,兩個人叫都可能食唔晒🤣,因為好足料,有多片豆腐同埋海鮮配料。湯唔會話好辣🥵,可以接受。上枱嗰陣仲有Gas爐一邊加熱烏冬,唔使驚凍咗唔好食🔥。🍗雙拼炸雞(甜辣、香蒜蜜糖)($198)炸雞炸得算好,啲肉炸得唔老又香,不過食得太多,會有少少厭😮‍💨,所以叫兩款味就好啲😌。炸雞拼盤包埋啲炸薯條、薯格,仲有啲蜜糖粉喺面,炸得又脆唔油,好好食😆。🥤藍莓乳酪牛奶($45)藍莓味道好清新😉,真材實料,牛奶香濃,好好飲😋!

🥘辣豆腐湯烏冬($188)

🍗雙拼炸雞(甜辣、香蒜蜜糖)($198)

🥤藍莓乳酪牛奶($45)
藍莓味道好清新😉,真材實料,牛奶香濃,好好飲😋!
  • 雙拼炸雞(全份)
  • Blueberry Smoothie
2023-02-06 93 浏览
📍out dark (尖沙咀)今日又同朋友過左黎食 放假時不時都想黎食🤪餐廳一路播住韓文歌同埋啲裝潢真係幾靚🤍仲扣左好多情人鎖重點呢到啲炸雞真係好好味🥰我地今次叫左-醬油炸雞(半份)次次黎親都一定叫炸雞 但就想試吓其他味 今次叫左醬油味 炸雞皮脆肉嫩好好食🤍仲要無骨啖啖肉!-芝士炒雞勁多芝士啊好正!芝士愛好者一定要試🤍職員會將溶化左既芝士放翻上面 將芝士包住啲雞真係好好味😍仲有菠蘿可以解吓膩-士多啤梨乳酪、藍莓乳酪又encore呢兩杯 真心好好飲 酸酸甜甜又有果香
📍out dark (尖沙咀)
重點呢到啲炸雞真係好好味🥰
我地今次叫左
-醬油炸雞(半份)
-芝士炒雞
勁多芝士啊好正!芝士愛好者一定要試🤍
-士多啤梨乳酪、藍莓乳酪
又encore呢兩杯 真心好好飲 酸酸甜甜又有果香
2023-02-04 105 浏览
最後又追韓劇了,假日特意出去食韓國菜,尖沙咀店中午已有不少食客,陰暗的環境,加上滿天星星佈置,浪漫中帶點情調,播放輕快韓國勁歌,有氣氛,幻想自己成為女主角都不錯呢!芝士豬肋骨一大個爐,好有份量,惹味豬肋骨,紅色好惹味,肉質非常軟滑,一咬已離骨,職員抄好半溶芝士醬,芝士熔岩包著每條豬肋骨,滋味,還伴有紫菜飯,雞蛋、菠蘿、泡菜,好豐富!香蒜蜜糖炸雞炸雞外層酥脆,雞肉細嫩,啖啖肉,蜜糖汁香甜,伴有香脆薯格,+$20 有6件煎年糕,+$28 有3條芝士條,香脆又豐富。烤牛肉飯卷牛肉嫩滑,加上青瓜、雞蛋、酸瓜,好飽肚。西柚果汁+Corona啤酒,酒味不重,酸酸甜甜好開胃,好大杯

芝士豬肋骨

烤牛肉飯卷
牛肉嫩滑,加上青瓜、雞蛋、酸瓜,好飽肚。

2023-01-29
午餐
我向來都很喜歡吃韓國菜🇰🇷,皆因總是覺得充滿特色!今次就再到我很喜歡的韓國餐廳Outdark,它是位於厚福街,相當方便。甫進店,已經覺得很有格調,情人鎖、星星月亮雲朵的吊飾,相當浪漫💕!查看餐牌,點了以下:🥣串串魚糕湯 $215知道串串魚糕湯是此店的名物,當然要一試!店員為我們端上鍋物,然後再開着火!串串魚糕湯除了有獅子狗、魚糕、白蘿蔔、粉絲、年糕、菇、雲耳、金菇,相當足料。在冬天喝上熱辣辣的湯,少少鹹又帶點清,真的很暖胃!重點是它有一個秘製醬汁,將魚糕點上後,有少少蒜香辣味,令味道昇華了!🥢泡菜煎餅 $118很欣賞它切好了一份份,所以夾起上來都很方便!泡菜煎餅即叫即整,所以是熱辣辣,而它是充滿椒香和洋蔥的味道,所以相當開胃!少少辣,卻又吃得很過癒呢!🐮烤牛肉飯捲 $88這是我很期待的烤牛肉飯捲,因為真的很久沒有吃過。份量也挺多的,每件飯捲都是很足料的,有牛肉、生菜、紅蘿蔔、蛋等等,一啖咬下去有多重口感,下面還有少許沙律醬,飯捲沾上後更開胃了!🍵Earl Grey Tea $25伯爵茶充滿清幽的茶香,最適合就是吃得飽飽之時,喝一口茶,幫助消化之餘又暖笠笠,絕對是一大享受。整體來說,餐廳

🥣串串魚糕湯 $215

🥢泡菜煎餅 $118

🐮烤牛肉飯捲 $88

🍵Earl Grey Tea $25

整體來說,餐廳安靜,氛圍很好,食物質素也不錯,希望下次也可以品嚐其他菜式😙!
  • 串串魚糕湯
  • 泡菜煎餅
  • 烤牛肉飯捲
2023-02-02 95 浏览
Really small table and bad service One Large size Reception just told us times up to leave 5min for 3 times (but truth is obviously not enough 90 min )and really impolite yell with us use English , not good😖But Foods quality was great👍
But Foods quality was great👍
2023-02-02
2023-02-01 85 浏览
好彩預先book咗位! 八點幾去到嘅時候見到出邊排晒隊,有人想Walk in都入唔到!見openrice 推介就走去試吓! 個裝修真係好開心,出邊仲有勁多戀人鎖令人感覺非常之溫暖同實在! 推介佢哋嘅甜米酒! 大大煲咁好Raw 好有feel! 成班女仔好似麻甩大叔咁xd! 韓國餐廳一定要食佢哋嘅炸雞! 叫咗一個原味, 麻麻哋冇醬汁普通早少少 ; 甜辣口味最正! 30幾蚊都有一杯飲,都算親民。食物價錢就正正常常~成個氣氛好似去咗韓國旅行咁!

30幾蚊都有一杯飲,都算親民。食物價錢就正正常常~

成個氣氛好似去咗韓國旅行咁!
  • 甜辣炸雞
周末朋友約我行街、睇戲、食飯,尖沙咀區最方便我哋兩個;佢想食韓國菜,選了這間裝修浪漫💕的韓國餐廳,餐廳還播放著韓文情歌,好有氣氛感,而且多卡位,私隱度高,好啱朋友聚餐傾計、情侶拍拖。🍢串串魚糕湯$218餐牌寫住「魚糕是夜市中的明星!」,寫得咁吸引,我哋就決定試吓;材料有幾種不同形狀嘅魚糕、仲有 金菇菜、白蘿蔔、粉絲、香菇、鵪鶉蛋🥚、年糕條等,都幾豐富;🐟🍢魚糕有啲煙韌,湯底有鹹鮮味,配料吸收咗熱湯🍲,好味😋。🐷烤豬梅頭肉(鹽味)$198梅頭肉肥瘦幾適中,加入鹽烤熟後,再搭配特式醬汁,肉質彈牙惹味,仲用咗金菇菜墊底,放喺熱辣辣嘅鐵板上邊,香噴噴。🍊柚子梳打$38簡單清新幾好飲🍹🫧。

🍢串串魚糕湯$218

🐷烤豬梅頭肉(鹽味)$198

🍊柚子梳打$38
簡單清新幾好飲🍹🫧。
2023-01-26 94 浏览
朋友想食炸雞,見呢間咁多好評,決定黎試下有冇伏店內環境舒適,燈光設計幾有氣氛,好適合傾計,略嫌枱上既吊燈太近太光,吊高啲會更好。餐牌都有好多種類選擇,包括炸雞,年糕,飯,粉絲,煎餅…Apple & Mango Makgeoli ($138)朋友想飲酒,我地揀左Makgeoli,因為唔知佢係咩黎覺得幾特別上枱時先知原來Makgeoli係用隻大碗裝住,然後分落細碗到飲。飲落果香爆發,香甜濃郁,有啲似飲緊楊枝甘露,但之後就飲到香醇米酒味呢隻酒好易入口又好味,但原來有6%酒精,會唔小心飲左好多!雙拼炸雞($208)原來呢個價錢有埋薯條薯格等炸物,性價比都幾高。炸物幾岀色,完全唔油膩。炸雞好Juicy好嫩滑,好食!甜辣味微甜微辣好好食,不過香蒜蜜糖炸雞調味一般,個人覺得冇蒜香冇蜜糖味又偏咸。海鮮炒年糕($328)海鮮份量都幾多,有蜆,蝦,魷魚之類,炸魷魚原隻上碟好適合打卡,然後店員會幫忙剪細,食落魷魚味超香,外脆內彈牙,好食!海鮮配以辣醬同煙韌既年糕,仲有清甜既蔬菜,整體微辣惹味又唔嗆鐵板下仲有爐一直燒住,一邊傾計慢慢食都唔怕食物凍左。總結:環境舒適燈光幾有氣氛,不過呢個價錢限時食90分鐘唔係好
朋友想食炸雞,見呢間咁多好評,決定黎試下有冇伏

餐牌都有好多種類選擇,包括炸雞,年糕,飯,粉絲,煎餅…

Apple & Mango Makgeoli ($138)
呢隻酒好易入口又好味,但原來有6%酒精,會唔小心飲左好多!

雙拼炸雞($208)

海鮮炒年糕($328)
鐵板下仲有爐一直燒住,一邊傾計慢慢食都唔怕食物凍左。

總結:環境舒適燈光幾有氣氛,不過呢個價錢限時食90分鐘唔係好夠…