今日下午剛放假,於是約了媽咪一起去附近的Outback享用午餐。一踏入門口,門上顯眼的紅色圖案上寫著「Outback」,地板上則寫著「Outback承諾最優質的品質」。一進去就能感受到這家美式扒房餐廳的氛圍,深啡色的桃木搭配淺水泥灰色的地磚,天花板上掛著兩盞大型圓形燈飾。服務員的態度非常好,她安排了我們坐在第二個角落,那裡可以欣賞到溜冰場的美景。我們看了菜單後,點了兩個午市套餐,一個是「圖文巴義大利麵」,另一個是「烤扇貝培根奶油燴飯」。還附送麵包、免費的粟米湯、一杯凍奶茶和一杯熱檸茶。整體來說,圖文巴義大利麵的芝士味道濃郁,蝦也很美味,麵條煮得剛剛好。而烤扇貝培根奶油燴飯,賣相非常好,扇貝用煙肉卷煎,因此香氣四溢,非常美味。反而意大利飯上的芝士很多,食落可能有點飽滯,但是味道是可以的。溫馨提示:Outback的食物份量相對較大,如果吃不完可以請服務員打包外帶。TOOWOOMBA PASTA $138 圖文巴義大利麵 1杯熱檸檬茶(午餐)GRILLED SCALLOPS & BACON CREAMY RISOTTO $138烤扇貝培根奶油燴飯 1份冰奶茶Outback Steakhous

TOOWOOMBA PASTA $138
圖文巴義大利麵
1杯熱檸檬茶(午餐)

烤扇貝培根奶油燴飯
1份冰奶茶

Outback Steakhouse, The Lohas
地址:新界將軍澳康城路1號日出康城4樓416號舖
烤扇貝培根奶油燴
6天前
圖文巴義大利麵
去左康城的outback食下午茶,可能我地太晏去成四點幾先去,場內無客😂得我地一枱。食物質素一貫outback水準,不過想講同想讚既係佢地的服務唔錯,落單快手,上菜又快手。整個用餐體驗良好👍🏻

2024-01-02 202 浏览
最近發現餐廳轉佐餐牌,個頁面靚佐,不過冇留意價錢有冇變,大致都差唔多🌟美國西冷牛扒配時蔬及焗薯✨🥔叫佐7成熟,呢款嘅肉質完整、炭火香味豐富,口感嫩身而多汁,焗薯焗得剛剛好,薯仔淋身好味牛油果蟹肉脆脆🫨🥗淡淡蟹肉加上牛油果,上面係番茄羅勒,加入佐芥末油醋汁, 食法係將蟹肉牛油果倒上在炸玉米片,又脆又軟,口感豐富,而且仲十分健康及清新❣️黑糖麵包 🥖黑糖麵包既好食唔駛多講啦,講個新資訊比大家,客人終於可以唔駛堂食就買到黑糖麵包,會員價只售10蚊,記得買完之後問店員拎牛油呀🥙

美國西冷牛扒配時蔬及焗薯✨🥔

牛油果蟹肉脆脆🫨🥗
,又脆又軟,口感豐富,而且仲十分健康及清新❣️

黑糖麵包 🥖
黑糖麵包既好食唔駛多講啦,講個新資訊比
琴晚買咗四個外賣餐,燒豬扒、雞芝士薄餅、燒比目魚、雞肉闊條麵。。首先,塊豬扒一定冇解凍就燒,所以硬到石頭咁樣,支叉都吉唔入,我夾硬用刀切都要好比力,咬落去如果啲牙齒唔好一定崩牙,食物質素每況越下!然後,闊條麵啲雞肉,都係鞋嘅,啲麵就煮得唔夠熟,生生地幾粒黐埋一齊。。。另外嗰兩樣,比目魚同薄餅就不過不失。。完全唔明,個豬扒點解可以做得差過連鎖店嘅焗豬,話晒都外國連鎖餐廳,水準越做越差。。我俾左$138個燒豬扒,真係不值

另外嗰兩樣,比目魚同薄餅就不過不失。。

我俾左$138個燒豬扒,真係不值

燒黑毛豬扒
2023-11-12
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
2023-09-14 355 浏览
今天出開去將軍澳,探望舊同事嘅bb,佢建議去outback食下午茶,入到去環境優美裝修非常新穎,地方非常寬敞仲可以放bb車在附近。叫咗幾個下午茶,平過晚餐好多呀👅🤩入到去座位舒適,餐廳氣氛良好。服務態度亦見認真👍🏻白汁帶子燴飯醬汁配搭唔錯,帶子新鮮甜美,份量十足。大蝦🍤寬條麵闊條麵一如既往又多汁好食,大蝦非常彈牙薯條🍟豬肋骨薯條味道都唔錯,夠熱又夠脆🤪豬肋骨醬汁香濃,非常有豬的香味炸洋蔥炸洋蔥嘅賣相好靚,開到成個花朵甘,而且味道真係好好,外酥內軟,夠晒香口呢到環境真係好好,好大好舒服,下次過來再揾BB玩
入到去座位舒適,餐廳氣氛良好。服務態度亦見認真👍🏻

白汁帶子燴飯

醬汁配搭唔錯,帶子新鮮甜美,份量十足。

大蝦🍤寬條麵
闊條麵一如既往又多汁好食,大蝦非常彈牙

薯條🍟豬肋骨
薯條味道都唔錯,夠熱又夠脆🤪豬肋骨醬汁香濃,非常有豬的香味

炸洋蔥

呢到環境真係好好,好大好舒服,下次過來再揾BB玩
2023-07-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 炸洋蔥
2023-08-16 278 浏览
今日我哋又去咗outback 度食晚餐🥰一直都因為佢嘅焦糖麵包好鍾意去食但今次就有新發現平時兩個女都會食兒童餐但野食款式比較單一我哋多數都係叫肉醬意粉❣️不過今次發現新餐牌- 兒童餐唔使$100就有薯條🍟豬肋骨、香腸、雞塊同埋肉醬意粉😍好豐富呀🥰😚小朋友絕對鍾意食❣️另外大人就叫左個媽咪最愛既大蝦🍤寬條麵同埋芝士牛肉漢堡同埋多一個單點芝士煙肉薯條❣️ 闊條麵一如既往又多汁好食,但漢堡可能擺得耐咗一陣,所以感覺有啲乾🥹薯條味道都唔錯,夠熱又夠脆🤪但漢堡餐其實都有薯條🍟,兒童餐又有薯條🍟再單點多個薯條真係食唔晒😆
今日我哋又去咗outback 度食晚餐🥰
一直都因為佢嘅焦糖麵包好鍾意去食
但今次就有新發現
平時兩個女都會食兒童餐
但野食款式比較單一
我哋多數都係叫肉醬意粉❣️
不過今次發現新餐牌- 兒童餐唔使$100
就有薯條🍟豬肋骨、香腸、雞塊同埋肉醬意粉😍
好豐富呀🥰😚
小朋友絕對鍾意食❣️

薯條味道都唔錯,夠熱又夠脆🤪
但漢堡餐其實都有薯條🍟,兒童餐又有薯條🍟
再單點多個薯條真係食唔晒😆
2023-08-12 188 浏览
叫左個chocolate thunder 上既時候個餅下面已經浸住晒溶左既雪糕 個朱古力餅又唔夠熱 跟住個雪糕又唔夠凍 明顯係擺左5分鐘以上先有人攞出黎 唔知係埋因為servers人手唔夠 但係下次唔會再叫甜品
2023-08-01 172 浏览
呢間啲服務好飄忽,有時好好有時好差,可能真係睇員工😅起初嗰啲好好,而家嗰啲好似麻麻哋,佢哋送俾小朋友畫畫畫嘅蠟筆,又有時有時冇,牛扒都大,都ok帶子意粉有三隻,有細路仔餐份量少啲平啲,都幾好。
2023-07-29 118 浏览
Was a little skeptical coming here at first but turns out to be a pleasant surprise and experience. Food quality is pretty good. And the service is really worth mentioning. It’s awesome service, which is really hard to come by nowadays in HK. My wife was cold and we requested to turn down the aircon fan. Not only did they do it immediately, they also took the initiative to bring us a glass of warm water. Thumbs up for the team and keep it up!
2023-07-23 97 浏览
Outback Steakhouse (The LOHAS) (將軍澳) 提供美味的牛排和其他烤肉菜品,提供給顧客一個愉悅的用餐體驗。首先,Outback Steakhouse的菜單非常豐富多樣化。他們的牛排選擇很多,有各種不同的切割和熟度選項,可以滿足不同口味的需求。此外,他們還提供其他類型的烤肉菜品,如雞肉、豬肉和海鮮,讓顧客有更多的選擇。其次,食材的質量和烹飪的水平也令人印象深刻。他們使用新鮮的食材,並且在烹飪過程中保持了食物的原汁原味。無論是牛排還是其他菜品,都能夠保持肉質的鮮嫩和口感的豐富。

2023-05-15
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
用餐时段
2023-06-21 216 浏览
好食😋 週未下午晏晝悠悠閒閒去食個晏🥰兩個女最鍾意就係食黑糖麵包🥖所以就入左Outback食佢地食完一條又一條包😆 加埋個醬一齊食就更滋味😋之後佢地繼續樣樣食物都話好味同想食平時係屋企都唔會食咁多🤣有忌廉粟米湯🍵 肉醬意粉🍝 牛肉漢堡配薯條🍟 帶子飯🍡 仲有最愛食既雞翼鎚😍 (雞翼辣辣地,所以爸爸媽媽食小朋友冇食)樣樣都好食😋但最緊要係環境舒服可以慢慢坐下 兩個女又有餐廳提供既畫紙畫筆畫畫就算紅雨落雨落唔停都唔怕🤭
好食😋 週未下午晏晝悠悠閒閒去食個晏🥰

可以慢慢坐下 兩個女又有餐廳提供既畫紙畫筆畫畫
就算紅雨落雨落唔停都唔怕🤭
  • 黑糖麵包
2023-05-02 336 浏览
有朋友近排搬咗入康城,於是就嚟呢頭搵佢食餐飯,佢好想食牛扒,我哋就嚟到康城outback撐枱腳🫶🏻 入到嚟啲位都好寬敞,好坐,啱晒邊食邊談心😹| 招牌墨西哥牛肉粟米脆片 ($88) |外型好靚,金黃色嘅粟米脆片,每塊都充滿配料,仲有佢嘅口感非常脆爽,配上鮮美的墨西哥牛肉,讓人忍不住一啖接一啖咁狂食落去😆墨西哥牛肉的風味獨特,帶有微微的辣味和芝士香氣,味道好豐富👅| 燒肉醬味烤雞配飯 ($118) |烤雞以燒肉醬為調味,烤製出來的肉質口感鮮嫩多汁,且燒肉醬的香氣和味道讓人回味無窮🤤其次,這款烤雞配飯嘅外觀亦好吸引人,金黃色嘅外皮同金香嘅燒汁飯真係相得益彰🎉🐥| 美國西冷牛扒配薯條 ($318) |呢款嘅口感更加粉嫩爆汁,仲帶有微微的炭火香氣,同時西冷牛扒富含高質量的蛋白質和營養素,讓人可以享受美食的同時,也可以獲得足夠的營養💪🏻其次,薯條的脆爽口感和淡淡的鹽味與西冷牛扒的豐富味道非常配合🤣 整體而言,份量充足,夠我呢個食肉獸食🥩| 香辣炸雞搥 ($82) |香辣炸雞搥香辣可口,讓人每一口都感受到滿滿的幸福感🍗炸雞肉的辣味十足,非常適合喜愛吃辣的人,似足脆香雞翼,超級惹味😂重口味鍾意食煎炸

| 招牌墨西哥牛肉粟米脆片 ($88) |

| 燒肉醬味烤雞配飯 ($118) |

| 美國西冷牛扒配薯條 ($318) |

| 香辣炸雞搥 ($82) |
香辣炸雞搥香辣可口,讓人每一口都感受到滿滿的幸福感🍗
重口味鍾意食煎炸野嘅你,不容錯過!
招牌墨西哥牛肉粟米脆片
燒肉醬味烤雞配飯
美國西冷牛扒配薯條
香辣炸雞搥
2023-04-11 226 浏览
初初以為慕名而去,但除咗個麥包好好食之外😋其餘牛扒一般,薯條唔係一條條咁樣上,係成一堆咁樣上枱,有味精食完會成晚好口渴,侍應太過新手,每講一句說話都要重複講幾次
2023-03-23 242 浏览
呢一間餐廳相信大家都熟悉。每個人幫襯都有佢嘅原因,我哋一家人幫襯佢嘅原因其實係為咗黑糖麵包。今次午餐去到呢間餐廳覺得佢個lunch set非常之優惠。揀咗芝士餡餅,午餐套餐有湯主餐同埋飲品。今日係蘑菇忌廉湯,餐飲揀咗可樂。提提大家黑糖麵包係落order之後自動會送上㗎啦。黑糖麵包和餐飲都可以refill。所以係非常之優惠架。今次嘅芝士餡餅用料好足,非常好味。不過今次嘅薯條就炸得麻麻哋啦,好似油油地,不過唔緊要。最緊要都係我好享受~
呢一間餐廳相信大家都熟悉。
今次午餐去到呢間餐廳覺得佢個lunch set非常之優惠。
揀咗芝士餡餅,午餐套餐有湯主餐同埋飲品。
今日係蘑菇忌廉湯,餐飲揀咗可樂。
提提大家黑糖麵包係落order之後自動會送上㗎啦。
黑糖麵包和餐飲都可以refill。所以係非常之優惠架。
今次嘅芝士餡餅用料好足,非常好味。
不過今次嘅薯條就炸得麻麻哋啦,好似油油地,不過唔緊要。
最緊要都係我好享受~
2023-03-23
2023-02-15 279 浏览
幾年前一次外賣自取幾年後再俾一次機會點知黑糖麵包唔軟熟Burger都係凍既。。。薯條唔熱又唔脆Blacklist forever康城人真慘。。。。。。。。。。。。
幾年前一次外賣自取
幾年後再俾一次機會
點知黑糖麵包唔軟熟
Burger都係凍既。。。
薯條唔熱又唔脆
Blacklist forever
康城人真慘
。。。。。。。。。。。。
2023-02-15