2021-07-05 0 浏览
outback 不嬲都系我其中一间最喜欢嘅连锁餐厅, 自从搬出黎住之後每次有屋企人嚟一齐食饭都会去outback呢度食, 今日就叫左两个set menu 同一个前菜share 小食批盘满足晒大家想食小食嘅慾望包括有鸡翼,芝士薯格,同猪仔骨 样样都十分之香口同入味肉眼扒(10oz)因为母亲大人缘故所以叫咗medium, 可惜嘅系黎度变咗medium-rare,有少少失望. 经理攞去grill再一次就变咗overcooked 大虾鸡肉阔条面依然系我outback其中一个最爱嘅菜式, 十分creamy, 意粉煮得刚刚好加上厚实嘅鸡胸肉同大虾十分好味

小食批盘

肉眼扒(10oz)

大虾鸡肉阔条面

2021-07-03 82 浏览
嚟康城睇戏前食Lunch,咁岩见到Outback就喺戏院隔离,於是就入咗去,餐厅好大好阔落,所以坐得都好舒服🙂每个午餐都包一碗餐汤、黑糖面包同埋饮品,餐汤系忌廉粟米汤,但味道系偏甜,唔系好啱我口味,黑糖面包同嘢饮可以无限refill,黑糖面包送上枱嘅时候系微暖,搽埋个忌廉酱味道真系唔错💁🏻‍♀️,嘢饮叫左冻柠茶,另上嘅糖浆甜度唔高,中意饮甜啲嘅朋友可能要叫佢地另上多杯糖浆❣️烧虾凯撒沙律 $88分量大大份,沙律菜算新鲜,但沙律酱就唔系好够,要额外叫佢俾多兜,虾弹牙但有少少腥🌚❣️烧鸡肉芝士夹饼 $98呢个又系大大份同热辣辣,中间夹住芝士、鸡肉同蘑菇,芝士味浓,额外有兜蜜糖芥末酱比你点嚟食,但个饼食少少都开始觉得滞,薯条新鲜炸起,而且粗身,食唔停口😋🏦是次消费总额 $204.6(人均消费 $102.3) 🍴须加一服务费 👅好味度:8(10分满分)Outback午餐价钱真系抵嘅,会员平日嚟食仲有九折,而且康城分店地方好大,虽然职员送错咗几次餐,但嘢食值得回头再食🤪

粟米忌廉汤
黑糖面包

烧虾凯撒沙律
❣️烧虾凯撒沙律 $88

烧鸡肉芝士夹饼
❣️烧鸡肉芝士夹饼 $98

🏦是次消费总额 $204.6(人均消费 $102.3)
🍴须加一服务费

👅好味度:8(10分满分)
2021-07-01
$102.3 (午餐)
黑糖面包
烧虾凯撒沙律
烧鸡肉芝士夹饼
2021-05-02 693 浏览
周末去参观朋友喺康城嘅新屋,dinner就买咗outback外卖返去一齐食。外卖menu大部分都系$100楼下有找,算系几抵食。我哋嗌左一个烤美国带子烟肉白汁烩饭同蕃茄肉酱意粉,跟餐有埋汤同埋黑糖面包。黑糖面包系outback嘅名物,面包带少少甜,口感松软,加埋佢哋嘅软身牛油好好食😋白汁烩饭都唔错,饭嘅硬度控制得几好,唔会煮到烂哂,入面有少少甜椒洋葱,口感唔错,白汁好浓好creamy,带子外面包咗一层烟肉,煎封得几靓,带子虽然唔系半生熟状态,但系都唔系overcooked,算几好食。意粉偏重蕃茄味,肉酱唔算好多,觉得佢系一个蕃茄意粉多过肉酱意粉。蕃茄酸味味好fresh,可以同Creamy嘅白汁烩饭balance番。

外卖自取
2021-02-18 1118 浏览
相信Outback大家都唔陌生🤣 但最近发现佢个Daytime Special Menu都几抵食 连公众假期都系统一价~所以一於try try佢将军澳分店先😋今次叫左精选牛柳扒🥩 小编叫左medium well配蘑菇汁 但可惜上到黎切嗰阵就知咩事🥴 佢已经熟过头啦🥲 入口较韧 牛味亦唔出🤧 个汁唔算浓 冇乜蘑菇味 就系有一两块蘑菇片系入面咁🥲反而鸡肉芝士夹饼比想像中好!虽然呢种夹饼鸡肉都系比较孩口 但佢配既蜜糖芥末汁配埋夹饼又几好味喎🍯 不过如果可以热返d就更好啦😂巡例每台都会有黑糖面包😋 入口松软甜甜地配埋个牛油都唔洗多讲啦🥰 两个set都有跟薯条🍟 另外仲有餐汤同餐饮🥤 不妨同大家讲个薯条点鸡肉夹饼个芥末酱真系好味过茄汁🤣🌟 Chicken Quesadilla($88)🌟 USDA Filet Mignon 6oz ($208)另收加一服务费味道:🌕🌕🌕🌑🌑环境:🌕🌕🌕🌑🌑价钱:🌕🌕🌕🌗🌑

🌟 Chicken Quesadilla($88)
另收加一服务费

味道:🌕🌕🌕🌑🌑
环境:🌕🌕🌕🌑🌑
价钱:🌕🌕🌕🌗🌑
2021-02-04 698 浏览
最近将军澳康城开咗间新嘅商场,估唔到会有Outback,既然新开就决定同朋友一齐试吓集团嘅质素!加上而家有lunch set都几抵食,包个餐包埋餐汤同埋黑糖面包🍞🍔澳坊芝士汉堡 $88汉堡牛好Juice,有少量肉汁薯条亦都好脆份量都好足够🍝鸡肉拼鲜虾寛面 $118啲鸡肉系鸡胸 相对比较实但鲜虾好大粒个意粉酱都好好味😋🍤特制洋葱花球 $86呢间嘅洋葱花球都几好食够趣又够多酱但两个一定食唔晒😅😅评分时间~5只👍🏻最高😉味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻价钱:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地理位置:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回头机会:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻#人总有一饱今餐我最饱!😋Outback Steakhouse (The LOHAS) (将军澳)将军澳康城路1号The LOHAS4楼416号舖

🍔

澳坊芝士汉堡 $88
汉堡牛好Juice,有少量肉汁
薯条亦都好脆

回头机会:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

#人总有一饱今餐我最饱!😋

将军澳康城路1号The LOHAS4楼416号舖
2021-01-13 639 浏览
日出康城开咗个新嘅商场今日决定同屋企人嚟行吓商场唔系太大 但系都有好多间食肆想食西餐所以就行咗入去呢间呢间嘢食好吸引 叫咗个猪肋骨肉眼扒 炸蘑菇 薯条仲有汤送室内环境好大 有啲似外国出面平台仲有得出去 So chill........it’s just like holiday 弥补返冇得去旅行整体来讲几好食 不过薯条叫得太多 三个人食两个餐都饱推荐锺意锯扒或者中意食西餐嘅人黎特别推荐个炸蘑菇 好香口好好食最後买单遇到朋友喺呢度做就有折扣
日出康城开咗个新嘅商场
最後买单遇到朋友喺呢度做就有折扣
炸蘑菇
炸蘑菇
2020-12-24 572 浏览
第一次写食评. 上一次买外卖等左45分钟. 但所有野都热既. 味道唔错. 但经过今晚. 建议大家节日唔好谂. 今晚真系好失望. 全日外卖之选 餐牌 原来唔同左. 6:10分门口排队. 队尾排到去单车. 排左20分钟. 终於俾到钱落order. 门口位人头涌涌,个个都等外卖. 由原本45分钟. 变左足足等1hr 15mins 先拎到份餐. 10分钟唔洗拎到上楼. 牛扒已唔太热. 薯条常温. 个餐汤最离谱。 冻既、都唔知装咗出嚟几耐. 要叮热先入得哪落肚 黑糖包 完全无包锡纸. 盒牛油一齐放落纸袋就算. 只得盒菜是最热. $188 外卖牛扒 好失望.另一份餐 烧热肉芝士夹饼. 只得夹饼热. 薯条,餐汤同一遭遇.经过今次. 唔会有下次
第一次写食评.

上一次买外卖等左45分钟. 但所有野都热既. 味道唔错.

6:10分门口排队. 队尾排到去单车.
只得盒菜是最热. $188 外卖牛扒 好失望.

经过今次. 唔会有下次

2020-12-24
100 分钟 (外卖自取)
2020-12-17 425 浏览
今日谂住去商场拣下晚餐食咩好所以无用到openrice外卖自取去到outback门口见到完全无人 menu又几吸引就叫佐外卖盲曹鱼店员话要等20分钟左右所以就系商场行下先20分钟之後番去问店员就话未到我等下等下唔对路又再问一次今次店员话应该系俾另一个客拎佐我个餐最後足足等佐40分钟先拎到个餐唔计外卖等佐几耐既话其实个盲曹鱼做得几好同堂食系无乜分别 加埋个黑糖包真系无得输不过下次我都唔会再黎呢度嗌外卖喇
今日谂住去商场拣下晚餐食咩好

同堂食系无乜分别 加埋个黑糖包真系无得输

不过下次我都唔会再黎呢度嗌外卖喇
烧盲槽鱼柳
2020-12-17
40 分钟 (外卖自取)
$97.2 (晚餐)
烧盲槽鱼柳
2020-11-21 418 浏览
其实我都几锺意食Outback😋,特别系返工嗰时,最开心就系放饭,听吓音乐,食下沙律,饮下汤,食西餐,一个钟好快就过。套餐嘅肉酱意粉系最平嘅,唔会难食得去边,除非厨师心情差嘅啫。我每个星期都会食一次。最锺意系佢既芝士,肉酱都算多,两者配合好开胃,着白色衫食就要小心啲。第二个最锺意就系带子risotto 😋意大利饭系真嘅,个汁都非常多,极creamy得来有少少黑椒辣。带子都好大粒,煎得香脆又好咬。

2020-11-02 570 浏览
由於从未踏足康城,所以约了好友到此一游,没想到康城站落车行去商场的路途都几遥远~~~商场食肆不算特别多,价钱大都走中高档路线,拍得住YOHO Mall。由於好友未去过outback,咁我就决定带佢试吓啦!(其实我上次去已经系9月中,因为有会员纪录😝😝)呢度平日晚上都有一定人流,但又去到全场爆满,不用等位可以在卡位用餐感觉系正的~~~自疫情後outback晚餐用午餐餐牌,不同是晚餐没有提供餐饮~~~黑糖面包系outback的皇牌,店员第一次上果阵摸上手竟然系冻,店员第二次才上热的给我,真心讲要热的才吃出包的甜~~~粟米忌廉汤几好饮,够杰~~~带子意大利饭,我只吃了一件带子,感觉有少少沙,好友则大赞个饭好食~~~我就点了芝士鸡肉薄饼,鸡肉感觉有D「鞋」,薯条好食我停唔到口~~~整体感觉中规中距,埋单时叫咗N咁多次先至处理到~~~呢个商场才刚开始,真的不太吸引,短时间内未必会再去~~

粟米忌廉汤几好饮,够杰~~~

整体感觉中规中距,埋单时叫咗N咁多次先至处理到~~~

呢个商场才刚开始,真的不太吸引,短时间内未必会再去~~
2020-10-28
2020-10-30 315 浏览
今日lunch去左食outback佢lunchset好多款式简,有平有贵,$80-$400都有!叫左个牛柳配龙虾尾,正呀😻😻叫左mediumrare,岩岩好!食完劲饱😋环境其实唔错既但有d蚊仔飞来飞去🙄🙄🙄
今日lunch去左食outback
佢lunchset好多款式简,
有平有贵,$80-$400都有!
叫左个牛柳配龙虾尾,正呀😻😻
叫左mediumrare,岩岩好!
食完劲饱😋

环境其实唔错既