2021-01-11 1052 浏览
对Outback最印象深刻一定系佢地既黑糖包🥰🥰每次至少食两条以上,运气好的话就会遇上热腾腾既黑糖包🤣运气唔好就冻啲硬啲,但我都爱💕我地order左个套餐及三款散叫☺️肚皮大满足~~~顺带一提,每次食职员都系好好,又会问满唔满意啲野食😚赞👍🏻🚩黑糖麦包 今次运气好✌🏻两条都系热既😌唔洗cream cheese已经正斗🚩是日餐汤 一向都系偏油既杂菜汤😂好少可会饮晒🚩公司沙津 少少hea既沙津😝叫做有啲菜食下平衡下咁多肉罗🤣🤣🚩烧美国带子烟肉白汁烩饭 食过咁几次都系咁锺意😋最得我心唔系带子!!系个饭!!微微既黑椒加白汁忌廉系非常非常惹味可口🤤🤤加埋海量既葱啦青豆红萝卜再捞芝士,宜家谂起都仲想食🥰🥰🥰🚩美国顶级纽约牛扒拼加拿大龙虾尾 牛扒入面仲系粉嫩粉嫩架😚食落唔会韧,锁汁力强👍🏻龙虾尾都几正,肉质实净且弹牙😋唔会过咸,一扯就起晒成条龙虾尾肉大大啖食!原个蒜头切半拎去焗真心正🤤🤤🤤简单又直接嚐到原来既味道😚密集恐惧症既朋友应该毛管栋🤣🤣🚩 爱丽丝烧鸡胸 🤩🤩卖相已经够可恶!!首先超多芝士,蘑菇烟肉夹住鸡胸一齐食,系非常好味邪恶架🥰美中不足系鸡胸鞋左少少乾左少少,芝士mix蜂蜜芥末酱真系点咩都唔

🚩黑糖麦包

🚩是日餐汤
一向都系偏油既杂菜汤😂好少可会饮晒

🚩公司沙津
少少hea既沙津😝叫做有啲菜食下平衡下咁多肉罗🤣🤣

🚩烧美国带子烟肉白汁烩饭

🚩美国顶级纽约牛扒拼加拿大龙虾尾

🚩 爱丽丝烧鸡胸
🤩🤩卖相已经够可恶!!首先超多芝士,蘑菇烟肉夹住鸡胸一齐食,系非常好味邪恶架🥰美中不足系鸡胸鞋左少少乾左少少,芝士mix蜂蜜芥末酱真系点咩都唔会输架喎😍

🚩 雪糕朱古力软饼
食过一次念念不忘!!😋😋核桃brownie微暖湿润配上一球冰冻既云尼拿雪糕,撞埋有温度既极浓朱古力浆😝😝甜而不腻,一冷一热带黎味蕾既冲击!!真心超好食😍
  • 烧美国带子烟肉白汁烩饭
  • 雪糕朱古力软饼
  • 黑糖麦包
2021-02-23 0 浏览
年初九突然约到好朋友食快闪LUNCH, 地点拣左德福商场, 二话不说就outback steakhouse, 因为餐厅够大, 所以容易有位。政府刚放宽了可以4人食饭, 眼见商场食肆好多人, 心中暗喜餐饮业可以继续营业。中午放工去到大约1:30, 门外都有不少人等位, 我地2人反而等2张就有, 太好多。九龙湾此分店好大, 我地坐到大电视位置, 而且全场爆满, 不过待应就比较少, 但依然有礼貌, 做野快手快脚。我地点了两个LUNCH :烧肉酱味猪肋骨 $128澳洲芝士汉堡 $88最中意系每个餐都跟饮品, 餐汤, 黑糖包(可以免费ORDER, 外卖$10)澳洲芝士汉堡食左好多次, 汉堡扒好香, 肉质JUICY, 薯条都系大大份烧肉酱味猪肋骨原条真系好多, 而且肉嫩易咬, 不错提一提大家, 可以免费DOWNLOAD佢地的APP, 会有9折, 每次消费後的收据可以SCAN QR CODE用黎存分换食物呀 !
outback steakhouse

烧肉酱味猪肋骨 $128
澳洲芝士汉堡 $88

餐汤
黑糖包

澳洲芝士汉堡配薯条

烧肉酱味猪肋骨
原条真系好多, 而且肉嫩易咬, 不错

餐汤
黑糖包
澳洲芝士汉堡配薯条
2021-02-22 0 浏览
趁着放工 今次去左九龙湾Outback食晚饭 我地今次食左黑炆炆既墨汁海鲜意粉 呢个意粉味道足够之余又唔乾 唔会好似其他餐厅果啲咁有阵怪味🦞另外我地仲叫左一个白汁芝士意粉 啲虾唔洗剥壳 好正啊 绝对系懒人恩物之後我地仲叫左牛扒同薯条 薯条系粗薯 岩哂锺意食薯仔既朋友啊 而牛扒都好Juicy 好好味 唔会太难咬 太鞋之後我地都叫左款墨西哥莎莎烤饼 份量比较似小食 但味道都唔错 仲有Buffalo Wings 同其他小食做伴碟 仲有好多唔同既酱 我地拎埋去沾薯条 真系一流啊 Btw 唔好唔记得Refill黑糖面包啊
趁着放工 今次去左九龙湾Outback食晚饭

Btw 唔好唔记得Refill黑糖面包啊
2021-02-18 0 浏览
新年第一日假期训到自然醒是何等美事,梳洗完毕就落街开餐,黎呢度唔会有新春价,就食牛年第一餐 未食主菜,先黎忌廉粟米汤加上招牌黑糖饱,个汤充满香甜粟米味,有粟米碎嘅口感; 黑糖饱香甜松软,搽上香软牛油,一条好快被食晒,无问题,可免费加添! 时间岩岩好,饮完汤就芝士汉堡 ($88)出场,仲有薯条及酸椰菜沙律 芝士汉堡馅料都系传统食材,热溶芝士盖住汉堡扒,个扒入口唔乾,唔会一咬即碎,加上爽脆生菜及酱汁,饱本身亦松软,食晒成个超级饱及满足! 配搭酸椰菜沙律可中和一下肉嘅腻感,咁就可以食埋D薯条啦! 餐饮柯打左杯回魂咖啡,够晒大杯及热度,个奶都一并帮你暖左,咁就唔会影响咖啡嘅热度,加分位呀!

配搭酸椰菜沙律可中和一下肉嘅腻感,咁就可以食埋D薯条啦!

有很多年没有去九龙湾德福广场了,发现原来outback steakhouse有分店在这,突然兴奋莫名因为很挂住佢哋嘅麭麭😂😂就和朋友一起入去lunch 😋😋再望望餐牌,原来下载apps 可以免费做基本会员有9折...但点知原来apps 不是即时生效,要一天後才可以用😒午餐set $88-$2xx 跟黑糖麭😍😍是日餐汤和一杯饮品!黑糖麦包...劲!多年仍保持水准,不用配酱已经够正!上枱已经忘记映相😂😂😂是日餐汤是南瓜芝士..一粒一粒厚切南瓜在汤内,够特别,亦很creamy !澳坊芝士汉堡$88..有一杯少前菜醒胃,面包软熟,配菜份量多,汉堡够juicy 惹味🤤🤤冻柠茶永远都是很大杯🤣🤣

冻柠茶永远都是很大杯🤣🤣

Outback is one of my favourite steakhouses and I was so thrilled when I found out they are offering set lunches at a friendly COVID price. We reserved a seat the day before as it is the first time we stepped into this Outback. Thankfully, we got a decent seat and we were entranced by the lighting and the comfortable use of space. There was a queue for those who ordered takeaway and I am so envious of those living nearby! The following are the only items we tried. Of course, given the quality of

The following are the only items we tried. Of course, given the quality of meat, fries, and service, we are sure other items are also worth exploring! Each table comes with bottomless dark honey wheat bread and we ordered rounds and rounds cause we never got bored of it 😆.

Additionally, we ordered the Baby Back Pork Ribs ($128), Impossible Blooming Burger ($118), USDA Ribeye Steak ($218), USDA Prime Ribeye ($398). The steaks were disappointing cause the doneness was uneven despite our ordering to be medium. They ended up tasted chewy, and couldn’t even be separated with the heavily serrated knife. I really did expect better for what we paid for and Outback’s well-known name.

We have a feeling that this Outback is not as good as the other Outback so I do not want to generalise my disappointment across this chain. We will give their steaks a try again, nonetheless, the set lunches they offer are definitely worth it.
2021-01-10
食过outback就知join左佢地免费member,就埋单有9折⭐️请注意,member要翌日先生效⭐️所以当日先download apps, join member+ email activate,不会有折扣依家疫情关系,lunch不算多人入场探热一定要探额头,唔比用手代替午餐menu:包:黑糖包、餐汤、饮品黑糖包例牌好食餐汤几好味,够creamy香辣烧虾饭:无咩特别已比我切左的美国精选肉眼扒份量够大,好肉肉🤤好啱食肉兽因为今日天气得10度都无,所以d野食好快冻,难免会影响左...觉得唔够热餐饮㨂左咖啡,不错因为落单时叫埋,所以好快到友人食完先落单,都要催左阵先到呢间坐得舒服,够宽落。Member埋单9折後,大约$300
食过outback就知
join左佢地免费member,就埋单有9折
⭐️请注意,member要翌日先生效⭐️

依家疫情关系,lunch不算多人
入场探热一定要探额头,唔比用手代替

午餐menu:

包:黑糖包、餐汤、饮品

黑糖包例牌好食

餐汤几好味,够creamy

香辣烧虾饭:无咩特别

已比我切左的美国精选肉眼扒
份量够大,好肉肉🤤好啱食肉兽

餐饮㨂左咖啡,不错
因为落单时叫埋,所以好快到
友人食完先落单,都要催左阵先到

呢间坐得舒服,够宽落。
Member埋单9折後,大约$300
2021-01-08
2021-01-04 188 浏览
因为有预先book台, 所以唔使等位直入....一坐底店员就介绍今日个汤系蕃茄芝士汤...同同事决定share食, 就叫左个香菜蕃茄海鲜意粉, 美国精选肉眼牛扒当然仲有有招牌黑糖面包,汤同埋有餐饮啦...呢间既店员感觉上好忙....要叫人就要搵好好好耐先有人理同埋饮品同卖单永远都系要等20分钟至半个钟=___=lunch 赶返工就真系要预早叫定...招牌黑糖面包...话明系招牌...梗系无得输啦....超正, 出面真系食唔返每次想食outback,其实好多时都系因为个黑糖面包蕃茄芝士汤...出奇地好饮...一黎就饮哂....香菜蕃茄海鲜意粉...普普通通美国精选肉眼牛扒...叫5成熟...黎到好似熟左少少...但都好好味...好有肉味....
因为有预先book台, 所以唔使等位直入....
一坐底店员就介绍今日个汤系蕃茄芝士汤...

当然仲有有招牌黑糖面包,汤同埋有餐饮啦...

呢间既店员感觉上好忙....要叫人就要搵好好好耐先有人理
同埋饮品同卖单永远都系要等20分钟至半个钟=___=
lunch 赶返工就真系要预早叫定...

每次想食outback,其实好多时都系因为个黑糖面包

蕃茄芝士汤...出奇地好饮...一黎就饮哂....
香菜蕃茄海鲜意粉...普普通通
美国精选肉眼牛扒...叫5成熟...黎到好似熟左少少...
但都好好味...好有肉味....
招牌黑糖面包
美国精选肉眼牛扒
香菜蕃茄海鲜意粉
蕃茄芝士汤
2020-12-30 107 浏览
一直都觉得outback 嘅lunch 系物有所值嘅,百零蚊,有招牌黑糖面包,汤,主菜,同埋可以添饮嘅咖啡茶。疫情之下,餐牌同以前有少少唔同,Lunch唔再系储印仔,会员卡变咗有折扣,以前食午餐会员卡系冇折扣嘅,前菜就冇咗沙律。好似仲抵食咗。今次首先讲吓服务,店员系唔似平时咁会介绍吓有咩餐汤,只系匆匆落单,赶住走,想问多一句都唔得咁款。德福呢间outback,个水吧唔知咩事嘅,饮品永远都系成20分钟至半个钟先至会有,次次都系咁,未试过有例外,但系我食过其他嘅分店,唔会有呢个情况。我自己食咗鱼,鱼皮有煎香嘅味道,鱼肉鲜嫩,配上柠檬汁, 十分美味,配菜系热同埋有调味嘅,唔似某啲餐厅一阵菜青味。饭底乾身,香口,忍唔住食晒。友人嘅ribs 我都试咗三件,味道正常唔会overcook,粗薯条就一般般,可能食嘅时候已经冻咗。黑糖面包,好多人都锺意食,其实我就觉得比较甜,唔系我杯茶,轻尝一旧仔算了,让友人把它干掉。因为朝早未饮咖啡,咖啡瘾大发,落单嘅时候已经落埋叫即上,可惜都系等主菜食到一半,催左两次先到,大约半小时先到,而且系淡茂茂嘅,唯一可以赞嘅系...奶系热嘅,仲有少少奶泡,可惜咖啡太淡,加埋
好似仲抵食咗。

因为朝早未饮咖啡,咖啡瘾大发,落单嘅时候已经落埋叫即上,可惜都系等主菜食到一半,催左两次先到,大约半小时先到,而且系淡茂茂嘅,唯一可以赞嘅系...奶系热嘅,仲有少少奶泡,可惜咖啡太淡,加埋奶,咖啡冇咩味。

下次唔会再饮咖啡。
2020-12-26 133 浏览
圣诞总想一家人相聚,爸妈今天突然提出到访,更指明要吃西餐。老公及弟弟立刻搜寻周围的西餐厅,发现Outback Steakhouse有优惠套餐,大家马上决定下单。Openrice显示由下单到拿外卖需时1小时, 我们提早15分钟到餐厅等候,等了一会儿就拿到外卖。当时亦有差不多10多人在等外卖,出餐效率快速流畅,职员亦十分有礼,值得一赞!我们叫了五个套餐,每个套餐都包括一个龙虾汤及贵店招牌黑糖面包一条(份量超多!!!!)。龙虾汤用料十足,有杂菜在内,味道有点酸,醒神开胃。黑糖面包水平比以前进步多了,而且由拿外卖到享用那一刻都依然是暖暖的。主菜方面,第一道主菜是烧鸡肉芝士夹饼 (Chicken Quesadilla)。味道不错,鸡肉肉质嫰滑,可惜放了一会,夹饼凉了变硬。如果在现场吃肯定更滋味。第二道菜是肉酱意粉(Steakhouse Pasta),不过不失。值得赞赏的地方是意粉够乾身,不会太湿太淋。第三道菜是烧虾凯撒沙津(Grilled Shrimp Caesar Salad),虾的份量算多,材料新鲜。餐厅自行调配酱汁,没有坊间吃到的那麽油腻,不错不错!好戏在後头,以下两道菜是我们一致推介,分

好戏在後头,以下两道菜是我们一致推介,分别是素黑毛猪肉眼扒及烧盲槽鱼柳。两道菜都有配鸡味饭及时蔬。蔬菜约3款,看得出餐厅精心设计每道菜,连细节都有想过。猪肉新鲜,质感Juicy,不会乾巴巴。盲槽鱼有惊喜,因一般西餐厅都会用急冻鱼柳,通常成品都会淡而无味,而这个我们吃得出有鲜味,配合酱汁更锦上添花。爱鱼之人一定要点这道菜!!!

这餐共$460,物有所值。虽然餐厅正受限聚令影响运作,但仍认真努力设计及改良菜单吸引客人。若限聚令放宽必定再光顾支持。
2020-12-25
外卖自取
呢间outback好大, 好开扬, 而且好多窗边位, 就算我地两个人, 都分到一张可以坐六个人嘅卡位, 坐得好舒服一落完单, 店员会主动送上黑糖面包, 唔够随时可以再叫, 店员态度非常殷勤友善, 黑糖面包有几好食唔洗多讲样子讨好,  带子由烟肉包住煎,  唔会太熟,  非常香,  烩饭质地相当唔粗,  d汁收得啱啱好,  唔会太湿,  虽然menu有只辣椒,  但唔会好辣,  都几惹味唔系好发现鸡肉嘅踪迹,  切做四块夹饼,  可能当中两块有一两粒鸡,  调味唔够,  不过附有酱汁

烤美国带子烟肉白汁烩饭

烧鸡肉芝士夹饼

烤美国带子烟肉白汁烩饭
2020-12-17 255 浏览
Outback真系一个同朋友食饭吹水既好地方。未有2人限聚令之前,约左朋友出黎食饭,今次拣左去位於九龙湾德福既呢间分店。🥢特制洋葱花球-朋友J每次必点呢个洋葱球,个样炸得好靓之余,食落觉得香口又唔太油腻,推介。🥢烧肉酱味猪肋骨配薯条-猪肋骨啖啖肉,肉质嫩滑多汁,配上浓郁酱汁,同几个朋友一齐share食,真系一流。-配菜拣左薯条,可惜今次唔系用我最爱既连皮粗薯条,失望。🏠 Outback Steakhouse🛤️ 九龙湾伟业街33号德福广场二期6楼601号舖📍 港铁九龙湾站A出口,步行约15分钟
Outback真系一个同朋友食饭吹水既好地方。

🥢特制洋葱花球

🥢烧肉酱味猪肋骨配薯条
-配菜拣左薯条,可惜今次唔系用我最爱既连皮粗薯条,失望。

🏠 Outback Steakhouse
🛤️ 九龙湾伟业街33号德福广场二期6楼601号舖
📍 港铁九龙湾站A出口,步行约15分钟
2020-12-14 235 浏览
烧鸡肉芝士夹饼🌮 $88 鸡肉肉质🐣唔鞋、易咬 芝士🧀份量十足 拉到丝 饼皮烘到香脆点埋淡黄色味道酸酸甜甜既酱汁食🫕更加好味!😋食左三块都好饱了 🤰🏻 薯条🍟外脆内软 食到薯仔既绵 一如既往地出色💯 加拿大黑毛猪肉眼扒 $128 唔洗试❌猪扒煮到十一成熟 有一定厚度 肉质好韧、好难咀嚼🤷🏻‍♀️肉汁、肉味都欠奉 完全浪费quota👎🏻 黑糖包🥖其实我系为左黑糖包先黎食Outback既🍽可惜黑糖包无之前咁好食啦面包既黑糖味🍯变淡 香气亦随之减弱 上枱时温度净系得微暖 冻左面包会变得乾身难嚼🥴

烧鸡肉芝士夹饼🌮 $88
鸡肉肉质🐣唔鞋、易咬
芝士🧀

加拿大黑毛猪肉眼扒 $128
唔洗试❌
猪扒煮到十一成熟
有一定厚度
肉质好韧、好难咀嚼🤷🏻‍♀️
肉汁、肉味都欠奉

香气亦随之减弱
上枱时温度净系得微暖
冻左面包会变得乾身难嚼🥴
2020-11-15 539 浏览
个人认为这里食物价钱份量相对大众化,食物质素也算对得起价钱🍴1️⃣美国安格斯肉眼牛扒 $218🐂点了Medium肉眼扒,肉质略为不够嫩,不过不失2️⃣烧盲槽鱼柳 $128🐟肉质嫩滑,味道清淡,没很多调味,鱼味不明显;🍚红椒粒炒饭底米粒较小,粒粒分明,味道不错3️⃣烧鸡肉芝士夹饼 $108🐓芝士份量多,芝士味浓,饱肚感十足;推荐蘸上酸甜蜜糖芥茉酱汁更开胃美味4️⃣烧澳洲羊扒 $168🐐抗疫优惠午餐新增的羊架,无论肉质还是味道都不错5️⃣黑糖麦包🍞幸运的话,才能遇上带有微温并据称是刚出炉的黑糖包,这样的面包才不会太乾也较软熟☺️当然,假若吃得下的话,也可再encore任添的黑糖包,碰碰运气看能否遇到刚出炉的🤣6️⃣Lunch set 餐汤+沙律🥣每次的是日餐汤也不同(粟米忌廉汤/蕃茄忌廉汤/洋葱汤等)———————————————————————环境:6.5 /10服务:6 /10卫生:6 /10味道:6.5 /10性价比:中上回头率:90%

美国安格斯肉眼牛扒

1️⃣美国安格斯肉眼牛扒 $218
🐂点了Medium肉眼扒,肉质略为不够嫩,不过不失

烧盲槽鱼柳

2️⃣烧盲槽鱼柳 $128

烧鸡肉芝士夹饼

3️⃣烧鸡肉芝士夹饼 $108

烧澳洲羊扒

4️⃣烧澳洲羊扒 $168
🐐抗疫优惠午餐新增的羊架,无论肉质还是味道都不错

黑糖麦包

5️⃣黑糖麦包

6️⃣Lunch set 餐汤+沙律
🥣每次的是日餐汤也不同(粟米忌廉汤/蕃茄忌廉汤/洋葱汤等)

———————————————————————
回头率:90%
烧澳洲羊扒
黑糖麦包
2020-11-14 355 浏览
有同事生日,她喜欢吃西餐,於是选了这间西餐厅!当日大约十二点来到,不用点等就可以入座午餐 lunch也有多款选择,而且价钱都合理,午餐已包餐汤、主菜及饮品餐汤是蘑菇忌廉汤,味道唔错餐包睇落无乜特别,但食落好好食,因为包烘过,仲有d热,加埋牛油食几好食鸡肉芝士肉饼,味道ok但好漏,吃了一半就饱牛肉芝士汉堡,味道ok,但汉堡包比较细蕃茄海鲜意粉,份量好多,食唔哂,味道都ok总括来讲,呢餐午餐都几好食,而且价钱合理,值得 encore 再来食
有同事生日,她喜欢吃西餐,於是选了这间西餐厅!

当日大约十二点来到,不用点等就可以入座

餐汤是蘑菇忌廉汤,味道唔错

鸡肉芝士肉饼,味道ok但好漏,吃了一半就饱

牛肉芝士汉堡,味道ok,但汉堡包比较细

蕃茄海鲜意粉,份量好多,食唔哂,味道都ok

2020-11-12