Often come here for its great value lunch sets. Most are $48-$78 for a salad+soup+main+drink. Food has always been consistent and basics are always right - greens are fresh, pasta al dente, coffee is great. Just make sure you ask them not to put milk in your coffee if you like yours black. And the main which I tried today - fish (mullet) with salad and rice was good. The rice was especially fragrant. Bike friendly - no one complained when I parked my bicycle up front so extra brownie points there! Nice and spacious setting so no need to 'dap too'/share a table.
Pan fried fish (mullet) with cherry tomato salad and rice
Salad with lunch set
2014-11-24
2014-10-26 3086 浏览
現今的年青人腦中想什麼,我們真的捉摸不到,就像佔中一般令人猜不透他們的心思,這星期天肥妹竟突然話今星期想食少一次日本菜,要轉下味,想起早前朋友曾介紹這餐廳,說它的食物不錯,就臨時臨急中午致電訂檯,幸好我們食得早,還能趕及訂到檯。六點半去到見餐廳是在一個商場內,招牌之下就是廚房和吧檯,客人坐位則以開放式設計擺放,算是十分寬敞闊落,最開心的是樓下乃是我最喜好的保靈球場,可惜當日去得太遲,否則還可做一下餐前運動呢。坐下看過餐牌後,見內容不太多,但尚算種類齊全,而尚有每天特別推介就另寫在店前的黑板上,更令人估不到的是這小店還有生蠔供應,我們就點了生蠔和沙律作頭盆,主菜就要了薄餅和這店自制的手工蛋麵。未正式上餐前跟足西方食肆程序,先行送上他們的自家制麵包和油醬,其中黑色的麥包,無論外觀和口感都夠特別,包身夠綿軟,蘸上其自家制的油醬,入口清甜,口感鬆軟。生蠔,分別有來自法國、美國和紐西蘭三款,每款生蠔都十分新鮮,其中以紐西蘭的海水味較濃,入口海洋味道濃厚,口感香滑;法國的蠔就十足蠔味,入口清香甜美,口感也順滑;而這天美國品種的蠔就不像一般的美國蠔以大取勝,而是略為偏細,味道略清淡,但口感就較爽口。
六點半去到見餐廳是在一個商場內,招牌之下就是廚房和吧檯
,客人坐位則以開放式設計擺放,算是十分寬敞闊落,
自家制麵包和油醬
生蠔
牛尾雲吞配火箭菜沙律
牛尾雲吞配火箭菜沙律,火箭菜十分新鮮,味道清新,可惜略嫌火箭菜和沙律都太少,雲吞皮夠軟滑,略帶煙韌,餡料十足
牛尾雲吞配火箭菜沙律
,並富有極濃郁的牛味 ,汁醬香甜,入口味道香濃而美味,口感有噬口而夠滑。
野菌披薩
野菌披薩(薄餅),一般外間的披薩,大都使用茄醬作為餅底醬料,這天發現此店有以芝士白汁做的餅底醬料,就特意揀選了以白汁芝士作為餅底醬料,野箘味道清新,口感爽軟兼備,加上香濃的芝士白汁底醬,入口香濃中夾雜清甜,兼且薄薄的餅底烘得非常香脆,所以整體就十分滋味。
香煎帶子辣肉腸手工蛋麵
香煎帶子辣肉腸手工蛋麵,自家制的手工麵有點粗幼不一,
香煎帶子辣肉腸手工蛋麵
但就十分彈牙,蛋香十足,帶子鮮嫩,入口鮮味而嫩滑;肉腸香口,味道微辛而有噬頭,最特別的是一般食意式粉麵時,在客人要求下,餐廳都會提供芝士粉,而此等芝士粉都是外購入貨品,但這裏竟是提供即刨的芝士片供伴食
,真有點令人喜出望外。
2014-09-28
生蠔
野菌披薩
2014-10-15 2805 浏览
住喺呢區,成日食太興同大家樂食到悶哂,得閒都會黎下Nova食西餐今日黎到,發現個menu同上次已經唔同左!! 冇左我好想食嘅南瓜煙肉risotto 不過坐低左都唯有搵新野食啦叫左焗茄子意大利飯同忌簾海鮮闊蛋麵睇落好似細細個,但其實份量相當夠!! 面頭嘅茄子撈落啲飯到好match好好味,完全冇overcook,剛剛好,正!除左茄子仲有我最愛嘅bacon yayyy另外就係個闊蛋麵我frd話啲麵有少少過硬..下次都係試第2樣算overall黎講nova都做得唔錯! 價錢合理,食物質素唔錯,service方面又請左幾個外國籍waitress, cater到外國客人嘅需要,good
今日黎到,發現個menu同上次已經唔同左!!
冇左我好想食嘅南瓜煙肉risotto

我frd話啲麵有少少過硬..下次都係試第2樣算

• 焗茄子意大利飯
  • 南瓜湯
2014-09-29 2699 浏览
環境寬敞, 陽光充足帶入室內, 要加大點冷氣才行, 座位闊落舒適Chorizo腸的eggs benedict真是我首次吃到, 味道都夾, 不過腸較硬身, 未算完美, 份量很大, 伴著還有炒薯及蕃茄大量, 蛋有流心的半生熟, 還伴了很多菇, 真豐富!一碟上, 零零碎碎放了很多東西, 每樣東西都獨當一面, 沒什麼與隔離的夾或不夾, 像一個platter, 整體ok服務較慢, 可以改進
Eggs Benedict
Big Breakfast

服務較慢, 可以改進
2014-09-07
2014-08-30 3087 浏览
住得呢區都知麗城係得嗰幾間連鎖餐廳e.g.太興,m記,大家樂等nova嘅出現好似格格不入 但實際係難得一見嘅清泉星期一至五lunch menu價錢合理e.g.南瓜煙肉risotto都只係$48 最貴嘅羊架都只係$88定唔記得$98 想full combo都只係加$20就有齊湯salad drinksfavourite soup係南瓜忌廉湯 忌廉味好香濃 南瓜甜甜地好好味啲main course味道都係好正 份量絕對夠一個女仔有突 推介嘅有三文魚芝士卷同南瓜煙肉risotto好cheesy好好味餐廳唯一缺點係service有啲差 啲waiter好似唔想答問題咁overall: great!
nova嘅出現好似格格不入 但實際係難得一見嘅清泉

推介嘅有三文魚芝士卷同南瓜煙肉risotto
好cheesy好好味

overall: great!
  • 南瓜忌簾湯
  • 南瓜煙肉意大利飯
2014-08-16 4096 浏览
早已對這家地點有點偏僻的Nova感興趣,只是每每想到其地點就再三考慮,畢竟自己想去的食肆實在多,到訪之意總被其他交通方便的心水餐廳超越,因而Nova仍長時間停留在心水之列而未作行動。月前在新公司上班後,徒步不用十分鐘已到達灣景花園,讓月巴人到此一遊更加方便,只是這個目標還是待週末才可到臨,平時的一小時午餐時間到此還是太過匆忙。餐廳位處灣景花園巴士站側的保齡球場裡,半圓形的餐廳兩邊也可視作餐廳入口,那個稍後還有約會的週末前來此消磨一下時間,問過外籍侍應午餐時只點飲品也是歡迎,今次先品嚐一下其飲品水準好了。以往食評得知餐廳要先行付款再由侍應送上食品,當拿著錢包準備點菜時才得知如今已如一般餐廳般由侍應寫單而不用客人先在付款處付款,改了這種運作模式,作為客人當更方便。飲品裡選了抹茶拿鐵Green Tea Latte($35),顏色偏向淺綠,表面奶泡豐盈還蠻夠厚度,混和細滑奶泡的抹茶.奶香裡仍有蠻重的抹茶青草味,在我而言抹茶甘味再重一點會更好,份量好像不多的抹茶飲品原來可以飽肚的。隨飲品附上一件朱古力曲奇,小小一件焗得脆口,不是軟式曲奇,朱古力味道也夠強,配合草青味的抹茶拿鐵也蠻搭配。 年青小妹

抹茶拿鐵

年青小妹妹很好笑容,禮貌也很好,客人只點一杯飲品也有禮招待,要讚!
熱到不行鳥的盛夏中午再來NOVA吃午餐,早來的一人可以獨佔四人小桌,都是未到午餐高峰期才有的待遇。

是日不算很肚餓,豐富全日早餐暫且不提,選了店裡另一名物松露炒蛋牛角包($88)配花茶,只因配咖啡反而要加錢,來杯花茶換換口味也不錯。
薄荷茶
花茶以雙層玻璃杯加茶隔泡出,比用上整套茶具少了一點優雅卻來得方便,沒有薰衣草幸好還有薄荷茶。

茶隔裡的是乾薄荷葉而非翠綠新鮮薄荷葉,外觀沒那麼清新悅目,薄荷香卻較為濃烈,泡出的薄荷茶甘順潤喉,喉頭即時舒適不少,只是大熱天時飲熱茶,難道我又熱到儍了??
黑松露炒蛋煙三文魚牛角包
以為是輕食的松露炒蛋牛角包其實也很大堆頭,一個剖開的牛角包上盛滿大大坨炒蛋,單看陣容也知道一定足夠,況且還有沙律哦。
淡黃色炒蛋有點水水狀態,可不是平日那種滑溜滑蛋的模樣,那種滲水狀況可是加了水炒之故??食感有點稀釋的炒蛋未算香滑,蛋香也很淡薄,好處是少油;加上點點松露同炒,初嚐時很有菌香,習慣了就沒大感覺,這種稍稍霸道的菌香的確能為淡味炒蛋增加多一點可吃性,不然就淡出鳥來了。

酥化牛角包本來烘得香脆,只是炒蛋水份太重令牛包吸滿其蛋水變成如發水麵包般軟化,食味當然大減;兩者之間的一片煙三文魚略有魚腥味,軟軟的魚肉跟炒蛋及麵包混成一體,這道菜似乎能作為幼兒食品。
炒薯仔
當吃到舌頭有點麻木時,伴碟的甘甘的火箭菜喚醒了味覺,因而發覺炒薯仔的美味,每粒薯粒炒(炸)成脆脆的表層裡面卻是粉糯的薯肉,加點炒得香甜的洋蔥,比主菜還好吃唷!廚師以煎蕃茄時加了幾片蒜片提香,本已夠天然甜的蕃茄多了一點蒜香,好吃。

看到其他客人的意麵才知道餐牌除了蛋蛋蛋還有PASTA午餐,黑板上的意麵還不時轉換,由剛坐下的意粉轉為扭扭粉再轉到後期的米型粉,想吃到什麼意粉就要看時間了。

上次來時天氣沒那麼熱感覺良好,今次在盛夏再訪時明顯的冷氣不足,室內跟室外氣溫沒兩樣,店裡不少客人也拿餐牌扇涼,怕熱的我也要速逃了。
炒薯仔
2014-08-05 2944 浏览
依晚好想食pizza~之前都有留意依間食店..終於揀去試下食店位於灣景花園既"Magic Fun Bowling World"地面入口係食店~下層係保齡球場&掟飛標..仲有間食肆食店環境普通~冷氣超唔夠~下層就真係涼快好多安座後..服務員先介紹是日廚師推介~再推介紅白酒整個飯局..分別有唔同服務員黎推介紅白酒~但環境好熱我地揀飲啤酒~細樽裝啤酒$28/支(x4)order完食物~送上homemade bread~口感柔軟帶點彈性醬料帶點香草味~質感好幼滑..味道都唔錯"海蝦火箭菜pizza"($158)問服務員拎d"芝士片"食材豐富~蝦肉好新鮮爽彈~芝士料都好足批底好香脆..只係整體味道略鹹左少少"法式脆乳豬"($258)乳豬皮層脆口~味道清淡..要以醬料伴吃才帶點味配菜份量比預期多~而且用心製造有菇箘,翠玉瓜條,茄子片及薯粒..好焦香整體食物用心製造..味道ok~服務員有禮但室內唔夠冷氣+油煙味都幾重
依晚好想食pizza~之前都有留意依間食店..終於揀去試下
地面入口係食店~下層係保齡球場&掟飛標..仲有間食肆
食店環境普通~冷氣超唔夠~下層就真係涼快好多
安座後..服務員先介紹是日廚師推介~再推介紅白酒
整個飯局..分別有唔同服務員黎推介紅白酒~但環境好熱
我地揀飲啤酒~細樽裝啤酒$28/支(x4)
醬料帶點香草味~質感好幼滑..味道都唔錯
"海蝦火箭菜pizza"($158)
服務員拎d"芝士片"
食材豐富~蝦肉好新鮮爽彈~芝士料都好足
批底好香脆..只係整體味道略鹹左少少
"法式脆乳豬"($258)
乳豬皮層脆口~味道清淡..要以醬料伴吃才帶點味
配菜份量比預期多~而且用心製造
有菇箘,翠玉瓜條,茄子片及薯粒..好焦香
整體食物用心製造..味道ok~服務員有禮
但室內唔夠冷氣+油煙味都幾重
2014-08-02
2014-07-15 3176 浏览
襯SUMMER FRIDAY約左朋友去試下NOVA, 不過到左餐廳先發現只得CAKE SET因為當晚有EVENT, 有點失望, 告訴老闆娘我們專誠到訪後, 老闆娘話可以安排PIZZA...哈哈先來幾杯飲品, D飲品用左一個比較少見既杯, 都幾保溫, 因為我杯凍飲既冰, 坐左1個半小時都未溶, 由店員推介有BLUE SPIDER友人ORDER 的花茶和MOCHA跟住當然係主角PIZZA 啦, 好好味呀, 食左一個唔夠喉再黎多個芝士四重湊PIZZAUM....友人勁鍾意, 我都覺得好好味, 不過好似有D內疚, 因為真係D芝士超濃, 要做番多D運動先得LU下次要黎試下晚餐同甜品

熱情果花茶
MOCHA
跟住當然係主角PIZZA 啦, 好好味呀,
意式辣肉腸蘑菇PIZZA
食左一個唔夠喉再黎多個芝士四重湊PIZZA
芝士四重湊
下次要黎試下晚餐同甜品
Blue Spider
题外话/补充资料: 都算方便, 因為巴士站只係行10步就到, 樓下係保齡球場 侍應好清楚每款食物同飲品既材料, 會作出推介, 感覺上好有HEART,現今食店已經好少有....
2014-07-11
熱情果花茶
意式辣肉腸蘑菇PIZZA
芝士四重湊
  • Blue Spider
2014-07-12 2886 浏览
已經不是第一次來呢間餐廳用餐,但每一次到訪,都總會俾到驚喜。呢間餐廳值得讚的地方是食材新鮮,份量十足,再加上店主很細心,定期會出一些新菜式,讓客人有新鮮感。當晚放工之後約左兩位朋友一起去品嚐Nova, 侍應很有禮貌地帶位,我們被安排坐在counter前的位置。之後侍應也很細心同詳細地介紹佢地的Set dinner 同daily special,詳細到連食材,煮法同size都說得清清楚楚,一個字-掂我地三個人每人都叫左一個Set dinner,大約 $196(唔係好記得)有前菜,湯,主菜,飲品。講真,真係好低,因為個前菜係主菜的份量。由於我地好想食佢menu上的法式乳豬,所以叫左份來share。前菜你茄子壤蠔,上枱時我地仲以為係主菜來……茄子有成隻手掌咁大,入面壤左兩隻大大的蠔,再加上茄子上的香料,真係好食到暈左,連我朋友唔多鐘意食蠔的都話幾好食!D沙律菜仲好鮮甜添!食完前菜就到湯啦,是日餐湯係洋蔥湯,洋蔥味濃郁,食完已經飽左……到主菜拉,我同朋友們都不約而同地點在呢個蟹肉意式雲吞,D蟹肉係多到爆出來。雲吞皮好好食,唔會over cook,再加上啖啖蟹肉,呢個意式雲吞真係冇得輸!之後就到

之後就到法式豬,好正,皮脆,肉厚,又juicy, 啖啖肉,最最重要係隻豬唔會太肥,個汁恰到好處,唔會太濃,不過已經好飽,好彩係同朋友share啫……

雖然已經好飽,但係一早已經睇中左menu 上的梳乎厘omelette,上枱時被佢嚇親……好大碟呀!!侍應叮囑我們要趁熱食,我地立刻手起叉落,好好味呀……熱辣辣的,甜度適中,軟棉棉的……

總結,不枉我放工,山長水遠去荃灣食呢餐,每人三百蚊都唔洗就食到咁高質數的食物,低到爛……下次會約多幾個朋友來,咁就可以試多D野啦
2014-07-10
實惠的價格吃5星級酒店標準西餐!恰到好處的NOVA CAFE荃灣!煙三文魚黑松露炒蛋牛角飽。蛋嫩,角飽鬆香!自家醬料,盤都很好吃! 開放式廚房,英俊和漂亮的廚師和服務服務員!他們讓你覺得很放鬆和舒適的在這裡享受一頓!由於他們點亮了蠟燭在晚上的時間。你和情人這裡吃晚飯非常浪漫之。美味無窮!情人節的第一選擇!這是餐廳情侶戀人不應該錯過!AFFORDABLE PRICE TO EAT 5 STAR HOTEL STANDARD WESTERN FOOD!JUST IN NOVA CAFE IN TSUEN WAN!OPEN KITCHEN,HANDSOME AND PRETTY CHEF AND WAITER WAITRESS.THEY MADE YOU FEEL VERY RELAX AND COMFORTABLE TO ENJOY MEAL !BECAUSE THEY LIGHT UP THE CANDLE AT NIGHT  .YOU AND YOUR LOVER TO EAT DINNER ROMANTIC .NOVA SHE HAS VERY AFFORDABLE RED WIN
實惠的價格吃5星級酒店標準西餐!
恰到好處的NOVA CAFE荃灣!

煙三文魚黑松露炒蛋牛角飽。蛋嫩,角飽鬆香!
自家醬料,盤都很好吃!
煙三文魚黑松露炒蛋牛角飽
開放式廚房,英俊和漂亮的廚師和服務服務員!
他們讓你覺得很放鬆和舒適的在這裡享受一頓!
NOVA SET
由於他們點亮了蠟燭在晚上的時間。
你和情人這裡吃晚飯非常浪漫之。
美味無窮!
NOVA WINE
情人節的第一選擇!
這是餐廳情侶戀人不應該錯過!
nova dessert
NOVA SHE HAS VERY AFFORDABLE RED WINE AND CHAMPAGNE.....

Valentine day 1st choice!
This is restaurant couple lover should not be miss!

2014-06-27
情人节
煙三文魚黑松露炒蛋牛角飽
NOVA SET
NOVA WINE
nova dessert
父親節當天的朋友聚餐,之前來過,記得食物水準還可以,今次父親節當天來一試,食物非常有心思。 侍應都很細心。每次來的甜品,每每都有驚喜,名字是"栗子旦糕",但上檯個樣好得,精彩.
2014-06-15
父亲节
  • 甜品
2014-05-23 2684 浏览
又係陪老闆既一天~原本打算去beans~錯有錯著~nova去也~早餐嘛~當然係亳不思考地要了big breadfast果然好有份量!!!出品好快手~5個人裡面4個都係叫左呢個~好滿足ga!!!因為真係好大碟~而且配搭好好食~牛角飽呀~~~每一樣都好有心做~係egg差少少~仲有個點係~因為我地坐果張枱好誘惑咁對住個甜品櫃~所以~好好味又好靚又好fresh!~當然都係多謝超細心既店面姐姐推介一番之後就禁止唔到自己既甜品胃開動啦~老闆娘仲買左個熱飲專利杯~貴ga~不過佢design堅得~唔係係真代理定假放售呢~well~唔使諗咁多~好味好食好service~點解唔返黎再幫襯!?~menu等我呀~~~~
又係陪老闆既一天~
原本打算去beans~
錯有錯著~nova去也~

早餐嘛~當然係亳不思考地要了big breadfast
BIG BREADFAST
果然好有份量!!!出品好快手~
5個人裡面4個都係叫左呢個~
每一樣都好有心做~係egg差少少~

仲有個點係~因為我地坐果張枱好誘惑咁對住個甜品櫃~
所以~
無花果批
好好味又好靚又好fresh!~
老闆娘仲買左個熱飲專利杯~
貴ga~不過佢design堅得~
唔係係真代理定假放售呢~
well~唔使諗咁多~好味好食好service~
點解唔返黎再幫襯!?~
menu等我呀~~~~
2014-05-18
$180 (早餐)
BIG BREADFAST
無花果批
2014-05-21 2454 浏览
擒日同朋友響openrice, 揾到呢間餐廳,見到好多好評,所以一行三人去食晚餐。佢地自家制o既麵包好鬆軟,乳豬皮趣肉滑,羊架無膻味,個melting chocolate 飲品有靚,又好味!服務生非常有禮,又主動介紹menu。我其中一個朋友,好多o野都唔食,但個經理都好好心機咁逐一介紹,真係比個like 佢!環境優雅,味道一流,價錢合理,值得再去!

環境優雅,味道一流,價錢合理,值得再去!
2014-05-17
  • 乳豬
  • 羊架
2014-05-14 2748 浏览
大時大節梗係要訂枱先啦,仲要一行八人~已經嚟過幾次,就係俾佢對食物嘅心思同創意吸引,所以呢日都同朋友推薦咗嚟呢度食~是日係母親節MENU~西班牙凍湯伴帶子咯嗲先唔理係唔係西班牙嘅凍湯,的而且確係凍嘅,我會形容為清爽可口嘅五青汁,哈哈,當然唔係草青味濃果啲五青汁啦~似係有青蘋果,梨,青檸,青瓜咁,好FRESH,極度開胃!呢道菜有啲似分子料理,有好多不知名嘅食材,但大家嘅味道同質感十分配合,賣相亦十分討好呢!濃魚湯伴海蜆我估佢唔係想指個湯魚味好濃,而係指呢個係湯嘅質感係濃稠~一隻好鮮味嘅大蜆,再加上三粒唔同嘅蔬果,真係好美味而精緻~烤美國西冷扒配香濃野菌汁我敢講佢絕對不比老牌扒房的牛扒差!有兩粒新薯,仲要係唔同品種同唔同煮法,呢種心思值得一讚!唯一要改善就係野菌汁太少了,但見到裡面至少有三款唔同嘅菌類架!三文魚蟹肉雲吞及海魚柳伴大蒜椰菜花蓉海魚柳好大塊,比想像中薄,但魚皮煎得好香脆,魚肉亦煎得啱啱好,好嫩滑~三文魚蟹肉雲吞味道好豐富,份量十足~黑毛豬安配黑松露醬汁市面好難搵到好味嘅豬扒,呢個就令我印象難忘,外層煎得微焦,中間熟得嚟仲係充滿肉汁,最緊要係一上枱就要食,唔好掛住傾偈~朱古力熱飲
大時大節梗係要訂枱先啦,仲要一行八人~
是日係母親節MENU~
三文魚蟹肉雲吞及海魚柳伴大蒜椰菜花蓉
三文魚蟹肉雲吞及海魚柳伴大蒜椰菜花蓉
63%比利時朱古力熱飲
朱古力熱飲
一杯已經有濃郁朱古力嘅熱飲,再自行加上63%比利時朱古力,味感只會更上一屠樓,甜味不會搶過風頭~質感十分滑溜,再加上咁得意嘅海獅拉花,BARISTA嘅用心值得一讚!
VERONICA
有啲似橙味朱古力餅嘅朱古力慕絲甜品,朱古力味濃而唔會過甜,擺盤就見到廚師嘅心思,為整頓晚餐劃上感嘆號!!
题外话/补充资料: 平日MENU可能無以上嘅菜式,但我都時不時會去幫襯,平日嘅菜式都係值得回味架~
2014-05-11
母亲节
63%比利時朱古力熱飲
2014-04-29 2865 浏览
難得星期日放假...滿心歡喜帶埋媽媽去食ALL DAY BREAKFAST 飲杯咖啡....可惜今次真係好失望 !首先...nova full day breakfast , 已經轉左款...同前一位食家遇到既一樣...無水煮蛋...無煙三文魚...無牛角包....已經有d失望...不過自已睇過menu...無得怨....但講真...轉左款真係無咩吸引力...話哂都收$128一份 !!!跟住嗌左黑松露炒蛋牛角包---->呢個無咩問題...都keep 到水準辣肉腸班尼迪--->第1次試....偏咸....唔好食 !是日意粉係牛脷意粉....都麻麻地!!!最後上枱既係 " 意式辣肉腸pizza".....絕對係咸死 !!!! 係咸到"嗱"喉...完全吞唔落.....作為nova既fans...幫襯過咁多次....好心同侍應講....我亦表明唔係要cancel...唔係要投訴....只係想你拎返入廚房....同廚師講....真係咸到食唔到.....你比廚師試下味......可以既話改善下....之後有位女仕出唻"解釋"....但佢絕對係擺高姿態....話: 我地呢款pizza

辣肉腸班尼迪--->第1次試....偏咸....唔好食 !

是日意粉係牛脷意粉....都麻麻地!!!

之後有位女仕出唻"解釋"....
但佢絕對係擺高姿態....話: 我地呢款pizza係咁....呢個係意大利既辣肉腸....可能你地食唔慣啦.....口味既野好個人.....我地今日都出左十幾個呢款pizza...都無客表示有問題.....不如你地揀過第2款pizza....我免費比你揀....

聽到呢度......佢番說話已經話左比我聽.....佢並無接受客人意見....亦相信佢地無認真去試味.....只係一路堅持佢地無問題......完全無認真諗下.....個客反映緊既意見!!! 作為nova既常客....我絕對唔會再去光顧 !!!

佢番說話我聽到只係覺得可笑....你認為"免費"我就要食??? 我已一早表明....唔洗cancel !!! 我豪比你 !!! 另外佢話意大利既辣肉腸係咁.....我本人做意大利既飲食.....咸成咁....係死咸.....你地入貨都好差下 !!

仲有...出餐既侍應....分唔清邊杯咖啡係latte 邊杯係 cappuccino....客人問佢....呢杯係咩.....佢只答 house coffee......

另外每次去....飲品總會漏單.....或者寫錯單....一杯花茶等左1粒鐘.....真係唔該哂!!!

仲好記得....第1次去....好有heart....連杯熱朱古力....都有熊仔拉花....至此愛上nova....但今次既經驗.....我唔會再去nova !!!!

因為pizza 太咸....咸到上顎生左個"水泡"....

仲有呢度有蚊仔.....飛唻飛去都好煩下....好彩無咬我....唔係仲嬲 !!!!

4個人食左$430 ....
2014-04-27
等候时间
5 分钟 (堂食)