2021-05-13 2150 浏览
在疫情下 约朋友 不易想找个静静的地方和友人摸杯底 很难想找个静静的地方 吃着高质的晚餐 和友人相聚 更难 但也竟然让我找到了•误打误撞来到了这间餐厅在牛头角MTR走过来约8分钟的距离•相信是新开的餐厅 人数不多 (迟下就不得而知了)环境舒适 适合拍拖和友人没有压力的谈天•坐下不久 便有面包送来面包是富有温度的 不是外购回来又乾争争的 还配上半溶的牛油加分•前菜: 田螺 $128不常见的前菜 即点香气扑鼻 田螺上更有牛油薯蓉 一碟菜两种口味也太棒了吧田螺是较浓味派的 立即开了个胃•菠菜芝士意大利馄饨 $118意大利馄饨爱好者举手order 这款是偏细粒的 但裹面的馅料不少 芝士较杰身 味浓 不会可怜巴巴只有吃皮的份儿酱汁也混得出色 没有令我失望•带子意大利烩饭 $138带子有数大粒 每粒也切得有点薄加上不同的黄椒青椒红椒 令味道更清新 一点也不油腻意大利饭不是又硬又乾的派别 水份也煮恰得好处 推介•很饱 还是想点个甜品为是夜划上完美的句号意大利芝士饼 $88虽叫意大利芝士饼 但其实是tiramisu这个甜品值回票价了上层是丰富的cream 口感丰盈中层是咖啡及酒的味道 偏湿润 也不会抢
在疫情下 约朋友 不易
想找个静静的地方和友人摸杯底 很难

误打误撞来到了这间餐厅
在牛头角MTR走过来约8分钟的距离

相信是新开的餐厅 人数不多 (迟下就不得而知了)
环境舒适 适合拍拖和友人没有压力的谈天

上层是丰富的cream 口感丰盈
中层是咖啡及酒的味道 偏湿润 也不会抢了cream的味道
下层是海绵蛋糕
不是太creamy 也不是只是海绵蛋糕
这个甜品作为收场的角色 演译很出色!

也许 误打误撞的东西来得更有惊喜
Open your mind
来这间餐厅不妨叫一些你从不点的菜式哦
也许会给你一个surprise

As usual, menu for ref:-

田螺
菠菜芝士意大利馄饨
带子意大利烩饭
2021-05-12 1704 浏览
约朋友在他办公室附近吃午餐,我说要找家环境舒适度、适合聊天的餐厅。他就带我到一家楼下门牌有点窄的工厦, 正满心疑惑,但又无法拒绝的跟他沿着梯级走上一楼,推开门时真的有意外, 事关这餐厅虽然布置极简单, 美化地说是走工业风, 但感觉非常寛敞, 一来楼底够高, 二来是椅桌摆放空间十足, 不会密密麻麻,所以就算要边吃边谈公事,也不怕被别人听见。三来是餐厅末端摆了一个Salad Bar, 所以观感更寛阔。Lunch Menu都几多选择, 而且全部包括了自助Salad Bar及餐汤, 非常丰富。如果嗜甜的, 可以另外加配甜品。听说他们的牛排出色, 我当然要一试啦, 而朋友就点了香煎鳕鱼柳。Salad Bar其实十分多选择, 光是沙律菜就有十多款, 很新鲜的。 另外有粟米、红菜豆粒、小蕃茄等, 还有我喜爱的薯仔沙律。虽然我不喜欢吃蔬菜,但薯仔沙律味道真好。餐汤是磨菇浓汤, 味道不俗。不知会否每天都换款式呢?我点了这份炭烧西冷牛扒, 充满炭烧香味, 而且火喉刚好,肉质色泽粉嫩, 入口很有肉汁。朋友对他点的香煎鳕鱼柳也很满意,说很香口但肉质很嫩,味道适中。我还还每人加配了甜品, 分别是朱古力心太软及T

餐汤是磨菇浓汤, 味道不俗。不知会否每天都换款式呢?

我还还每人加配了甜品, 分别是朱古力心太软及Tiramisu。我的心太软朱古力味很浓郁香醇,但不会太甜,拌碟有果仁及乾果碎, 味道有点似圣诞吃的mince pie,有中和作用。

午餐整体都很精致,味道很好, 看得出餐厅的用心。若真要挑剔的话,就是咖啡比较普通。

2021-05-11
  • 炭烧纽西兰西冷牛扒
  • 心太软
  • 自助沙律吧
2021-05-10 1264 浏览
今日喺观塘附近交文件,交完就喺顺道系这𥚃工业区lunch。观塘有不少好嘢食,特别系一些工业大厦里面,有不少特色餐厅,lunch time时间都好爆人。我哋去到鸿图道12号精棉工业大厦1楼non kitchen餐厅,午餐时间都好full!幸好即时都有一张二人座。Lunch set 好抵食!点一份主食已经可以任食自助沙律吧!自助沙律吧款式都唔少,有不同类型嘅新鲜蔬菜,水果有菠萝,车厘茄,每一款都有透明盖盖住,感觉非常乾净卫生。沙律酱有三款,个人非常喜欢黑醋汁,味道浓郁惹味!甘笋汤十分好饮,味道清甜。沙律吧仲有餐包,其实就咁食沙律吧,亦能让你的lunch非常饱肚。香草酱田螺意式烩饭意大利饭粒粒分明,非常烟韧。香草酱味道清新,带有盐香味。田螺肉质爽弹,味道鲜甜。配菜有翠玉瓜,更增添爽脆口感。整体的意大利饭香滑软绵。炭烧纽西兰西冷牛扒卖相十分吸引,牛扒算是几大份。经过炭烧带有焦香味。牛扒点了七成熟,里面刚好有粉嫩颜色。纽西兰西冷牛扒油脂分布不多,有嚼劲,以牛味取胜,牛味颇浓郁。配菜更有香滑薯茸,加上一些蔬菜粒,非常健康。苹果挞 主菜加$48可配有一款甜品!个人觉得这款苹果挞绝对值得加点!苹果挞酥

沙律酱有三款,个人非常喜欢黑醋汁,味道浓郁惹味!

香草酱田螺意式烩饭

意大利饭粒粒分明,非常烟韧。香草酱味道清新,带有盐香味。

炭烧纽西兰西冷牛扒

配菜更有香滑薯茸,加上一些蔬菜粒,非常健康。

苹果挞

主菜加$48可配有一款甜品!个人觉得这款苹果挞绝对值得加点!苹果挞酥脆,上面的苹果片爽脆,配上冰冻的云呢拿雪糕,口感一流!

意大利芝士饼

味道正常,忌廉香滑。

Lunch set亦都配有餐饮。整体觉得整个lunch都几抵食,自助沙律吧的蔬菜都好新鲜,keep住refill。见到唔少上班族都会选择食汉堡包配薯条,卖相都唔错,下次又黎试下先!
  • 苹果挞
  • 自助沙律吧
🍎黄苹果好耐无去观塘食野了今次去试新野ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟虽然系工厦入面,但入口都算易搵入到去之後发现ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟个场真系好大😮我谂都有几千尺?环境阔落不得止枱同枱之间都有距离感,实行安心用餐😆·其实𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙基本上可以讲有几个选择嘅:1: 自助精选餐汤+ 自助沙律吧🥗 ($78)2: 自助沙律吧🥗+自助精选餐汤+ 主菜 ($118-$168)可以用 $18 加𝕤𝕚𝕕𝕖 𝕕𝕚𝕤𝕙 (意粉🍝或薯条🍟)又可以用 $48加甜品 (苹果挞/ 朱古力心太软/ 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦)💡 ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟有𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕄𝕠𝕟𝕕𝕒𝕪 嘅𝕞𝕖𝕟𝕦哎😆😆如果唔系只系星期一供应就好啦·我地拣咗:自助沙律吧🥗+自助精选餐汤+ 主菜🥬🧀菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁($118)🧄🦑 香蒜尤鱼烩扁意粉 ($118)加$18 要咗一碗薯条🍟再分别用 $48加朱古力心太软& 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦·自助沙律吧🥗选择唔算非常非常之多十多种选择吧,但我就觉得胜在有品质有羽衣甘蓝🥬,圆碌碌嘅番茄仔🍅,🥔厚实嘅薯仔沙律,仲有西兰花🥦,椰菜花等等😍全部都系卖飞佛❣️餐包都有2款选择~当我要舀汤时,打开汤盖时眼见大大壶汤
🍎黄苹果好耐无去观塘食野了
今次去试新野ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟
虽然系工厦入面,但入口都算易搵
入到去之後发现ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟个场真系好大😮
我谂都有几千尺?环境阔落不得止
枱同枱之间都有距离感,实行安心用餐😆

其实𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙基本上可以讲有几个选择嘅:
1: 自助精选餐汤+ 自助沙律吧🥗 ($78)
可以用 $18 加𝕤𝕚𝕕𝕖 𝕕𝕚𝕤𝕙 (意粉🍝或薯条🍟)
如果唔系只系星期一供应就好啦
我地拣咗:
自助沙律吧🥗+自助精选餐汤+ 主菜
🥬🧀菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁($118)
🧄🦑 香蒜尤鱼烩扁意粉 ($118)
加$18 要咗一碗薯条🍟
再分别用 $48加朱古力心太软& 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦

自助沙律吧🥗选择唔算非常非常之多
十多种选择吧,但我就觉得胜在有品质
餐包都有2款选择~当我要舀汤时,打开汤盖时眼见大大壶汤壶入面,啲食材多到密密麻麻,真系差啲搅唔掂个汤勺🤣
而ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟 都非常注重卫生,每款食物都好似酒店自助餐咁,有独立盖覆盖👍🏻
自助沙律吧🥗& 自助精选餐汤,黄苹果表示👏🏻💯
菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁

🍎黄苹果拣咗菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁~ 🇮🇹意大利馄饨真系唔算常见,所以我一见到就拣了,🧀芝士味浓,稍盖过咗菠菜,黑松露忌廉汁又唔会杰挞挞,淡淡黑松露配上奶香,𝕞𝕒𝕥𝕔𝕙晒意大利馄饨

香蒜尤鱼烩扁意粉
🧄🦑 香蒜尤鱼烩扁意粉
意粉粉量足,尤鱼都比唔少,若觉尤鱼味道淡,唔紧要有浓浓嘅香蒜搭救,又有啲🍅番茄仔做装饰,系咪成碟意粉即刻𝕔𝕠𝕝𝕠𝕣𝕗𝕦𝕝唔少呢~

成餐饭令我地最𝕤𝕦𝕣𝕡𝕣𝕚𝕤𝕖嘅居然系朱古力心太软& 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦 😱

本来抱住加钱得来嘅甜品,应该𝕤𝕠 𝕗𝕒𝕣 𝕤𝕠 𝕘𝕠𝕠𝕕啦。哎⋯估唔到仲正过主菜哦🙊
朱古力心太软
🍫朱古力心太软搭埋个云呢嗱雪糕,心太软仲温温热热,一用力切开时,朱古力酱犹如火山熔岩咁,慢慢流出,温暖又甜蜜嘅朱古力酱配上云呢嗱雪糕,一暖一凉,一甜一温驯,真系好享受☺️
Tiramisu
虽然𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦嘅𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞占嘅比例较多,但咖啡味浓,配上好𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞𝕪嘅𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞,中和番啲咖啡味,又几𝕠𝕜 𝕨𝕠𝕣 (但唔锺意𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞嘅朋友可能就唔会考虑依个𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦了)
2个人埋单$350,有2个自助沙律吧🥗+自助精选餐汤+ 主菜 +跟餐咖啡/茶,1份薯条🍟,朱古力心太软,𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦,真系算唔错啦~
🍴📸 4/28/2021
🏠 Non Kitchen (观塘)
📍 观塘鸿图道12精棉工业大厦1楼
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2021-04-28
2021-04-25 2048 浏览
观塘出名多工厦,所以今日决定去工厦觅食。今次食的呢间西餐厅系工厦的一楼,一入去环境非常宽敞,装修也很有格调,晚餐可选散叫或者set dinner,最後挑选了2人晚餐。呢个2人set很丰富,包括了餐包、沙律、餐汤、2份主菜、2杯饮品和甜品。前菜餐厅先奉上餐包和沙律。很多餐厅有忽略这个部分,就是餐包的温度,这个小细节大多餐厅都会选择贪方便唔会帮客人加热/烘一烘,但系今次呢间餐厅有贴心地做到,加分!沙律是凯撒沙律,份量也足够。餐汤是椰菜花汤,而且含有一颗颗椰菜花茸,有口感又充满营养价值。香辣茄汁鱿鱼墨鱼汁义大利面香辣茄汁x墨鱼汁,估唔到味道系咁夹!酸酸辣辣,十分惹味,鱿鱼爽口弹牙,另外很喜欢墨鱼汁意粉,够入味,也不会食到一嘴黑色墨汁。炭烧鹿儿岛黑豚扒另一份主菜点上了炭烧鹿儿岛黑豚扒,份量很大,炭烧外层做得靓仔,切落去,肉质十分嫩滑,还带点微粉红,还贴心地配上黑椒酱汁,配菜还有新鲜烧薯仔、小番茄和卢荀,味道很match。甜品是朱古力雪糕cream puff,外层已经铺满朱古力雪糕,内层是puff,清新而且不会过甜。今次试工厦西餐很满意,下次继续再系观塘工厦稳好野食。

前菜

沙律是凯撒沙律,份量也足够。

香辣茄汁鱿鱼墨鱼汁义大利面

炭烧鹿儿岛黑豚扒

今次试工厦西餐很满意,下次继续再系观塘工厦稳好野食。
2021-04-21
工厂大厦西餐厅观塘都有好多工厂大厦🏭入面有好多唔同类型既小商店😇今次带大家黎到依间西餐厅🍴地方好宽落😌坐得舒适🤣倾计都倾得开心啲,.鲜蚬扁意大利粉 $128意粉煮得有少少辣🤪仲落左好多蒜😇辣味同蒜味拎得好平衡❗️相当惹味😋啲蚬唔会话有沙🥳.日本鹿儿岛黑豚肉扒 $298食豚肉扒最怕系旧猪🐽太老😕好彩依旧扒煎完上黎仲系炒嫩嫩😍再加上肉汁❗️食落口仲有啲炭烧味😋.苹果批 $88批边系酥皮🥳中间加上好多苹果既苹果批,唔算好食到肉桂粉既味
工厂大厦西餐厅
鲜蚬扁意大利粉 $128

日本鹿儿岛黑豚肉扒 $298

苹果批 $88
批边系酥皮🥳中间加上好多苹果既苹果批,唔算好食到肉桂粉既味
呢日喺观塘,记得好耐之前嚟过呢间喺工厂大厦里边嘅餐厅,印象中地方阔落坐得舒服,咁就决定再去开餐😆叫咗 $138嘅 午市套餐「香煎盲鰽鱼柳」,包 自助沙律,自助餐汤,咖啡或茶,跟 午餐 再加咗 $48嘅「朱古力心太软」做甜品😋呢日餐汤系「南瓜汤🎃」。沙律菜新鲜,简单好味,种类仲颇多,我特别锺意 羽衣甘蓝,非常爽脆😋。「香煎盲鰽鱼柳」外皮煎到脆脆哋,鱼肉结实,几香口😋,鱼柳 厚身又大条,食得我好饱😆;仲有滑脱脱嘅薯蓉😋。「朱古力心太软」非常流心❤️,配冻冰冰嘅雪糕几好味😋,卖相仲几靓🤩呢度嘅午餐时段都相当多客人,不过座位相对阔落,坐得几舒服😆

呢度嘅午餐时段都相当多客人,不过座位相对阔落,坐得几舒服😆
2021-05-31 0 浏览
偏心的我又同妈咪食野🤭🤭 今次同妈咪去 Apm shopping 再系附近食晚餐,时间过得好充实,当然亦买左唔小野。行到累去左Non kitchen 到食,第一次来感觉几好,可能系工厦内地方大可以座得舒服,枱与枱之间离开几远,好放心食野。我地叫左 set for 2⚛️ 甘笋汤 ~ 入口香甜浓稠唔会水滴滴。⚛ 凯撒沙律 ~ 凯撒汁加上芝士基本上冇得输。⚛ 意大利辣肉肠薄饼 ~ 辣肉肠惹味,而薄饼属於薄脆边几好。⚛ 炭烧安格斯西冷牛扒 ~ 炭烧过香味特别唔同,叫七成对我来说刚刚好,我最爱边边位,中间最嫩紧系留比妈咪食啦,安格斯牛味浓郁加上炭烧过真系齿颊留香。⚛ 朱古力泡芙 ~ 佢唔同出面餐厅求奇比两粒你就算,而系朱古力泡芙外层仲有雪糕包围住,呢个甜品坚有惊喜。

我地叫左 set for 2

⚛️ 甘笋汤 ~ 入口香甜浓稠唔会水滴滴。

⚛ 凯撒沙律 ~ 凯撒汁加上芝士基本上冇得输。

2021-05-31 0 浏览
今日去左工厦区工作,系OP搵到呢间广受好评的西餐厅就决定去试下!有SET DINNER 适合2人,4人或一大班朋友选择前菜系凯撒沙津新鲜既沙津菜布满芝士好开胃餐汤亦浓郁足料炭烧安格斯西冷牛扒5成熟,厨师火喉控制得岩岩好切开肉身成粉红色,充满肉汁好软淋,肉味好浓牛扒表面既交叉纹证明左真系用炭火烧食落好香好有风味蕃茄汁海虾意大利面份量足够2人食有好多只虾,全部都已经剥左壳,好有诚意味道亦都好新鲜蕃茄汁好浓郁好惹味,食唔停最後有雪糕泡芙做甜品好完满
有SET DINNER 适合2人,4人或一大班朋友选择

前菜系凯撒沙津
新鲜既沙津菜布满芝士
好开胃
餐汤亦浓郁足料

炭烧安格斯西冷牛扒
5成熟,厨师火喉控制得岩岩好
切开肉身成粉红色,充满肉汁
好软淋,肉味好浓
牛扒表面既交叉纹证明左真系用炭火烧
食落好香好有风味

蕃茄汁海虾意大利面
份量足够2人食
有好多只虾,全部都已经剥左壳,好有诚意
味道亦都好新鲜
蕃茄汁好浓郁
好惹味,食唔停

最後有雪糕泡芙做甜品
好完满

2021-05-26 0 浏览
寿星女选咗呢间庆祝生日,叫咗2人餐,食意粉及西冷牛扒,再加炸鱼薯条和德国肠并盘。有份饼条和面包,个酱好好味。个汤冇特色,个样麻麻地,但味道不错。沙律菜只是生菜,加咗啲芝士粉,太单调。西冷要5成,变咗7成,好彩肉质尚嫩,size 不大,意粉细细碟,味道一般。加钱甜品转心太软和柠檬雪糕,最好系甜品,心太软流心软滑,雪糕够柠檬味,样子靓。德国肠水准合格,炸鱼薯条啲薯条完全唔得,好似旧式茶餐厅的急冻薯条,好失望,外面过百元会用方条形薯条,味道好又脆。特色饮品一般。整体卖相和质量有待改善。
2021-05-24
庆祝纪念
  • 炭烧安格斯西冷牛扒
  • 朱古力心太软
2021-05-25 46 浏览
呢间餐厅之前朋友介绍过佢嘅lunch set好食,见佢餐厅内嘅环境都唔错,今日同友人嚟食佢嘅晚餐。睇完佢普通餐牌,都系觉得set抵食啲,我同友人嗌咗个二人set ($548)先上咗餐包,呢个最惊喜系个蒜蓉牛油酱,超香蒜蓉味。凯撒沙律,一上枱已经闻到好香嘅醋味,再加埋芝士嘅香味捞埋一齐食,同埋可以睇得出啲菜系好绿好新鲜,非常之fresh!今日嘅是日餐汤系大蒜薯仔汤,饮到一丝丝洋葱同蒜头嘅味道,薯仔都煮得非常之creamy,未食晒啲餐包都可以用黎点汤食,唔错。黑松露野菌意式烩饭,超浓黑松露味,同埋系每一啖饭都食到菇嫁,好足料好好味,呢个非常之推介。炭烧安格斯西冷牛扒,块牛扒大过成只手掌,炭烧香味好出,嗌咗medium,切开都系粉粉嫩嫩,肉质juicy,算系烧得岩岩好。最後到精选甜品,白朱古力泡芙,望落去个样好似好普通咁,但系食落真系非常非常之好食,首先摆盘都有心思,而且朱古力泡芙都唔系现成嘅,系佢哋自己整,将层白朱古力同埋cream包裹住一个朱古力泡芙,无论系层次上定系口感上都几丰富。呢间餐厅比我感觉系好舒服,餐厅员工都会跟据你嘅食嘢节奏,慢慢上菜,真系每食完一个course佢先会上下一个

先上咗餐包,呢个最惊喜系个蒜蓉牛油酱,超香蒜蓉味。

呢间餐厅比我感觉系好舒服,餐厅员工都会跟据你嘅食嘢节奏,慢慢上菜,真系每食完一个course佢先会上下一个,好有空间同节奏感,而且每一样食物我都觉得厨房花咗唔少心思,可以睇得出佢嘅摆盘同埋创意,好啱情侣或者朋友嚟食一个有质素休闲嘅晚餐。
2021-05-24 17 浏览
呢间系观塘牛头角区嘅人气餐厅😛 所以我同咗朋友去食 叫咗个二人餐👯‍♀️ 二人餐($548)有沙律前菜、汤、主菜(可以拣一份扒类同一份pasta)同埋甜品加多两杯餐饮🥂凯撒沙律🥗餐厅已经为每片罗马生菜🥬沾上凯撒沙律汁 上面仲有啲巴马臣芝士 够晒香😆餐汤-椰菜花薯仔汤薯仔同椰菜花打碎 饮落几杰身😗质感带啲薯仔蓉feel 再加奶油捞埋一齐就滑身啲❣️主菜-Striploin上菜时已经好香 我叫咗五成熟 颜色几粉嫩 冇任何血水 仲有靓靓煎扒纹😍 食落牛扒唔硬 几香牛味 仲有啲炭香添🤓主菜-香辣茄汁鱿鱼墨汁意粉呢一个意大利粉开胃 因为佢除咗辣汁之外 仲有啲蕃茄系入边 辣度适中 又香口😋 意粉仲有好多鱿鱼🦑爽口 份量又多甜品-雪糕泡芙跟餐会准备咗两份甜品 咁我就将其中一份改做苹果挞 雪糕泡芙入边系有朱古力雪糕🍦 好硬正同好结实 泡芙正常 上面仲有啲忌廉添 份量唔算话太大件 做饭後甜品都唔错🤪苹果挞 (+$44)跟餐嘅关系 只需加半价价钱就可以换购苹果挞 苹果挞挞皮薄身 酥皮都觉得好香脆😎 而中间系一个云尼拿雪糕球 冰热共融 苹果片甜甜哋 几好味🍎

凯撒沙律🥗

餐汤-椰菜花薯仔汤

主菜-Striploin

主菜-香辣茄汁鱿鱼墨汁意粉

甜品-雪糕泡芙

苹果挞 (+$44)

2021-05-24 45 浏览
今日同左识左好多年既好朋友一齐LUNCH...多谢你带我去食好野🥰🥰果然冇介绍错呀..我住左观塘甘多年都未食过!🥩炭烧纽西兰西兰扒 $168第一眼已经钟意上它喇🤣🤣因为网烧面嘅牛扒,第一眼已经赢咗🤣🤣呢块牛扒嘅大细同埋厚度都啱啱好,最紧要肉质啱啱好唔会太靱,仲有肉汁锁住👍🏽👍🏽🐠香煎盲鰽鱼柳 $138呢个都唔错,鱼皮煎得啱啱好,咬落去有脆脆地嘅感觉,色泽好靓,最紧要系肉质够滑唔会好乾身,仲要咬落去一啲都唔油腻,最紧要系完全冇骨🤣🤣餐厅有一个自助区:沙律,餐汤同餐包可以无限添食,仲要沙律菜都好新鲜同埋选择有好多款👍🏽另加$48 朱古力心太软我系一个超唔锺意食朱古力嘅人,但系唯一我会食嘅就系朱古力心太软,呢度嘅心太软比我想像中好食😋,佢可以做到流心既效果,最紧要系出边嗰层唔会太乾身👍🏽👍🏽甜度适中👍🏽👍🏽环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📍Non Kitchen (观塘)观塘鸿图道12精棉工业大厦1楼
果然冇介绍错呀..我住左观塘甘多年都未食过!

🥩炭烧纽西兰西兰扒 $168

🐠香煎盲鰽鱼柳 $138

另加$48 朱古力心太软

环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

📍Non Kitchen (观塘)
观塘鸿图道12精棉工业大厦1楼
2021-05-22 32 浏览
见到有套餐,有二人、四人,拣咗二人餐$548。先有面包及面包条够热够香。汤系杂菜汤,好足料,有西芹、红萝卜、瓜等等,汤够清味道几好。沙律🥗够新鲜,沙律酱都够。好快就有主菜。拣咗辣肉肠pizza 🍕, pizza 系薄脆,够热!辣肉肠同芝士都够到,味道唔错!有6件,两个人好够。另一个主菜系银鳕鱼西京烧,西京烧味够浓,银鳕鱼够滑,仲有薯蓉、蕃茄、翠肉瓜等配菜。食完主菜仲有甜品,是日系朱古力泡夫。泡夫入面系朱古力~最後叫埋餐饮,二人餐份量相当足够。

见到有套餐,有二人、四人,拣咗二人餐$548。
先有面包及面包条够热够香。
沙律🥗够新鲜,沙律酱都够。

食完主菜仲有甜品,是日系朱古力泡夫。泡夫入面系朱古力~
最後叫埋餐饮,二人餐份量相当足够。