2025-06-17
咁啱平日放假經過路經呢間越南CAFÉ,入面裝修好靚,真係有秒回峴港感覺!Non越南話解做草帽,呢樣野真係最Signature!今次同朋友除左叫左D早餐,仲叫左個PHO share食!🔶越式安格斯牛肉湯河粉 $108因為只叫一碗Share,額外再叫左牛𦟌、生牛肉,一次過食嘅幾款餸!餸菜好足料,牛𦟌炆得超級軟腍,入口即化咁制,生牛、安格斯牛肉都唔錯,肥瘦分佈OK!湯底偏向清新帶D牛肉香,飲落好舒服!🔶牛油果煙三文魚牛角包 、半份越式五花腩法包 $58平日會有幾款早餐提供,本身想叫個Yogurt Bowl,但咁啱當日供應唔到。即叫即整,牛角包、法包上枱都係熱辣辣。牛油果、煙三文魚呢個配搭真係冇得輸,食落輕盈冇負擔!法包個肝醬幾特別,同之前食過嘅味道有D唔同,但都係好食,個包好脆!🔶Coconut Affogato/Snow Lemon Smoothie +購 $34飲品本身大約6X/杯,但呢個早餐就可以加購價,所以一定要叫!一開始打算叫蛋咖啡,但見到椰子雪糕咖啡真係忍唔住!睇到好靚,冰凍咖啡+熱濃咖啡,雪糕中溫左咖啡苦味,我會話呢個更似係一個甜品!呢外個杯檸檬Smoothie都好正,甜度剛
飲品本身大約6X/杯,但呢個早餐就可以加購價,所以一定要叫!一開始打算叫蛋咖啡,但見到椰子雪糕咖啡真係忍唔住!睇到好靚,冰凍咖啡+熱濃咖啡,雪糕中溫左咖啡苦味,我會話呢個更似係一個甜品!呢外個杯檸檬Smoothie都好正,甜度剛好,有D HERBS清新,檸檬酸甜,超解渴又Refreshing,夏天飲真係透心涼!
🌟總結:環境好靚,絕對可以打卡,過黎飲杯野食下甜品!