2024-07-31 302 浏览
今日見到冇雷暴警告又有d 太陽即刻去西貢沙灘游吓水入得嚟更係係呢度食埋先走喇係近海鮮市場街"西貢NN Coffee"樓高兩層 下層得bar 枱加二張枱仲有向街有bar 枱 樓上比較多d 枱Tea time 時間可能閒日比較少人d所以唔開留上門口好文青feel 有一張枱環境讓人感覺舒適悠閒又可以帶埋寵物一齊嚟呢間小店係走日式風格美食見到有茶漬飯😱真係好少有我地完全比佢吸引住😍仲有d 咖啡不得了☕️👉🏻松葉蟹盛茶漬丼🦀🦀入面底層藏有好多蟹膏好香好滑面頭再加隻蛋😋😋✴️重點係d 飯應該係用火槍燒過👍🏻有焦香又唔會好似煲仔飯過燶味道👉🏻火炙鰈魚裙邊菜漬飯😋🐟裙邊是背鰭和臀鰭之間那一條邊最肥美部位 而宜炙燒後魚油滲出口感濃郁甘香 再加大粒紅色魚籽加埋一齊食又唔同感覺👉🏻ice tiramisu latte☕️Latte 最高層係Tiramisu粉中間打咗厚厚又嘅奶油下面濃郁嘅鮮奶咖啡真係好似蛋糕tiramisu 咁多層次👉🏻豆腐鮮奶咖啡 ☕️用咗好濃咖啡再加奶香底層既豆腐花估唔到味道又好夾 真係驚喜真係好多文青仲有好靚甜品
今日見到冇雷暴警告又有d 太陽
即刻去西貢沙灘游吓水
入得嚟更係係呢度食埋先走喇
係近海鮮市場街"西貢NN Coffee"
樓高兩層 下層得bar 枱加二張枱

2024-07-30
下午茶
火炙鰈魚裙邊菜漬飯
2024-06-24 455 浏览
這天我們兩公婆一起星期一放假,可以舒舒服服咁樣避開人流,暢遊西貢🐾🐾選擇了一間感覺舒適嘅Cafe,再為我哋漫遊西貢第一站我哋點左兩個主食,兩杯凍飲。磯煮鮑魚蕎麥麵炎炎夏日,選擇呢個蕎麥麵真係非常之合適!鮑魚份量夠大,調味剛剛好,啖啖鮮美。蕎麥麵帶有點點嘅蕎麥及麵粉香氣,浸泡喺凍冰冰嘅面湯中一陣,再加上小小嘅Wasabi,真係好美味!配菜仲有醃製蘿蔔、酸薑、糖心蛋,可以令到每一啖嘅味道都有唔同嘅新鮮感火炙鰈魚裙邊茶漬飯一上枱嘅時候買相好吸引,先吃一口未有加茶湯嘅,火炙鰈魚裙邊味道濃郁,有油脂感,加上鮮甜大粒嘅三文魚子以及煙銀嘅米飯,口感已經一流。加入茶湯之後,又係另一個感覺,茶湯嘅鹹香再配合火炙鰈魚裙邊飯味道更濃郁,一啖接一啖越食越吸引😊豆腐鮮奶咖啡咖啡味道濃郁,口感順滑。加入甜甜嘅豆花一齊入口,別有一番層次😊兩者係個好好嘅配搭黑糖丸子抹茶latte丸子煙韌,抹茶味道濃香回甘今天我哋選擇坐喺窗口位,望住窗外嘅街景,品嚐美味午餐及飲品,令人放鬆舒適。

選擇了一間感覺舒適嘅Cafe,再為我哋漫遊西貢第一站

我哋點左兩個主食,兩杯凍飲。

磯煮鮑魚蕎麥麵

炎炎夏日,選擇呢個蕎麥麵真係非常之合適!
鮑魚份量夠大,調味剛剛好,啖啖鮮美。

黑糖丸子抹茶latte
丸子煙韌,抹茶味道濃香回甘

2024-06-24
  • Tofu  Latte
  • 黑糖丸子抹茶
2024-09-08 0 浏览
NN Coffee每次黎西貢都會試下唔同既Cafe,今次試左NN Coffee ,店鋪有兩層,座位舒適亦夠多,店內環境寬敞,行日系風格,裝飾較簡約,給一種舒適既感覺,可以坐低傾下偈,嘆杯咖啡。—明太子龍蝦手工意炒 $168明太子醬汁夠creamy,保留到明太子特有既咸香味,手工意粉都彈牙,有掛汁效果,而龍蝦肉質夠肥美彈牙,仲已經起左肉唔使剝殼,好方便,配菜洋蔥唔會過軟過硬,成功增加左口感。—蒜蓉時令海蜆手工意粉$138蒜蓉配蜆既意粉係常見既配搭,蒜蓉牛油味夠香夠濃,配上鮮味十足既花甲鮮味,香噴噴好食!而且有配搭蕃茄仔,仲有D清新既感覺,絕對唔會覺得好膩。—久丸小山園糰子黑抹茶牛奶$56絕對係比賣相吸引而下單既飲品,味道正常。—Tofu Latte $56豆腐鮮奶咖啡夠特別,豆腐花滑滑又甜甜地,同咖啡又幾夾,飲落有咖啡味之餘帶淡淡豆香。
NN Coffee

明太子龍蝦手工意炒 $168

久丸小山園糰子黑抹茶牛奶$56
絕對係比賣相吸引而下單既飲品,味道正常。

Tofu Latte $56
2024-03-26
2024-09-05 83 浏览
呢間位於西貢嘅兩層日西料理咖啡店真係一個幾舒服嘅地方。平日Lunch time去,都唔少人, 樓下已滿。開左樓上比我地。餐廳以日西料理為主,我點了黑松露和牛熱香餅漢堡。熱香餅軟綿綿,夾住嫩滑嘅和牛仲有黑松露,真係好香。仲配有香脆薯角。另外,點了火炙鰈魚裙遏茶漬飯。鰈魚裙邊經過火炙,帶出獨特嘅魚香,同茶漬飯一齊食,味道層次分明。飲品方面,Tofu Latte係豆腐嘅滑溜口感同咖啡又好夾,帶有淡淡豆香,飲落去非常順口。Matcha Latte 配黑糖丸子。抹茶嘅清香配上焦糖嘅甜味,係抹茶愛好者必試。

呢間位於西貢嘅兩層日西料理咖啡店真係一個幾舒服嘅地方。

2024-08-29 71 浏览
NN cafe的其中一間分店位於西貢,環境幽靜清雅,店舖裝飾簡潔,座位舒適寬敞,除了地下還有一樓的閣樓。餐牌上的食物和飲品款式有好多,賣相吸引,我和朋友點了明太子手工龍蝦意粉、照燒雞扒拌飯糰、明太子玉子燒、明太子龍蝦牛角包窩夫、橙黑和熱latte,上菜速度好快,食物賣相和圖片真的一模一樣的精緻,食物亦非常美味,燒雞扒有層脆皮,龍蝦大大件好鮮味,玉子燒加上調味真係十分美味,食落感覺真係極度超級幸福!咖啡師專業的拉花和手勢,咖啡豆味亦非常香濃,橙黑是咖啡加上橙汁,很特别的配搭和味道,我們都渡過了一個愉快的下午。
2024-08-26
  • 橙黑
  • 明太子玉子燒
  • 照燒雞扒拌飯糰
2024-08-26 87 浏览
西貢嘅咖啡室 帶有休閒舒適文青嘅感覺有上下兩層 座位都幾多㗎餐牌款式有西式同埋日式當然仲有靚靚嘅咖啡松葉蟹盛茶漬丼一個蟹蓋上邊有大量蟹肉蟹膏仲有隻鵪鶉蛋蛋黃撈埋一齊嚟食口感非常豐富 啖啖都係蟹肉鮮甜味道啲飯仲有燒過 有少少焦香茶漬飯,所以就配有一碗湯淋落啲飯一齊食海膽蟹肉粉忌廉手工意粉淨係個賣相已經好吸引每條意粉都充滿蟹肉絲 仲有成大嚿海膽喺面啖啖鮮甜味道手工意粉,口感幾好Tiramisu Latte係凍嘅咖啡 好似食緊個蛋糕咁樣一路飲都有啲朱古力咖啡粉最面嗰層cream好正Matcha Latte個拉花係一隻山羊抹茶味道濃郁順滑
西貢嘅咖啡室 帶有休閒舒適文青嘅感覺

仲有隻鵪鶉蛋蛋黃
撈埋一齊嚟食
口感非常豐富 啖啖都係蟹肉鮮甜味道
啲飯仲有燒過 有少少焦香
茶漬飯,所以就配有一碗湯
淋落啲飯一齊食

Tiramisu latte
抹茶
  • 松葉蟹盛茶漬丼
2024-08-24 67 浏览
每次入嚟都係玩水上活動🤣🤣玩完運動當然係要食餐好嘅補充體力🤓🤓.All day breakfast (照燒雞扒) ($128)好滿足啊救命😂😂全部材料都好新鮮好好食😆最令我驚艷嘅位係其中兩個食材: pancake同炸芝士麻薯波波🩷個pancake口感好正🥹鬆軟有空氣感又唔會太甜🥹加啲楓糖漿/蜜糖就秒速成為mcgriddle個隻味同口感🫨🫨我食唔晒 朋友食咗啲都話好食🫶🏻另外個粒炸芝士麻薯波波真係啱哂我胃口🥹又有芝士又有麻薯又熱辣辣脆卜卜🩷所以食第一啖已經幸福到成間餐廳嘅食客都靜咗(睇吓我做咩咁浮誇)☺️😂.All day breakfast (和牛) ($148)朋友叫咗嘅呢個本身以為會同我個個一樣一碟有好多料個種🤓點知佢上到嚟係似一個和牛mcgriddle😎😎好crazy 香港都食到mcgriddle啦🤣🤣朋友話好食 和牛嘅肉汁加埋上面太陽蛋嘅蛋汁 口感超juicy😋再加埋鬆軟嘅pancake食 口感味道都一流🤩.檸檬巴斯克芝士蛋糕 ($58)朋友話比想像中好食🤣🤣同埋賣相都好加分啊食完呢餐好滿足啊🥹🥹平日返工如果辛苦 假日就可以去吓西貢望下海食下好嘢對自己好啲~🫶🏻不過留意返西貢好多

All day breakfast (和牛) ($148)

檸檬巴斯克芝士蛋糕 ($58)
朋友話比想像中好食🤣🤣同埋賣相都好加分啊

食完呢餐好滿足啊🥹🥹平日返工如果辛苦 假日就可以去吓西貢望下海食下好嘢對自己好啲~🫶🏻不過留意返西貢好多cafe都收18:00 想chill就要早少少嚟🐒
2024-08-21 55 浏览
難得入西貢玩 緊係要搵間靚靚cafe hopping下😆今次去左一間日系主題嘅cafe 裝修好簡潔之外 野食都係日式野食為主~🍳🥞🥑NN All Day Breakfast $128呢度嘅all day breakfast同其他地方嘅有啲唔同 佢係包含左玉子、秀珍菇、紫薯、雞扒、炸物、日式豚肉腸、pancake 仲有牛油果 其實都幾豐富!!味道不過不失 但pancake有啲燶 如果唔係咁燶就perfect池(。・ω・。)🦞🥚🥐龍蝦蛋班尼迪 $148呢個龍蝦benedict係平日限定 所以我就試一試佢有咩特別🤣🤣齋聽個名都好勁咁 而且貌相都唔錯!龍蝦拆埋肉嘅 肉質都幾爽彈煎得岩岩好 配埋啲千島醬(?)好好食🤤👍🏼水波蛋同菠菜正正常常 冇乜特別😂😂佢最特別嘅地方係個benedict式唔係英式鬆餅 而係牛角包窩夫 脆脆地又有啲煙韌咁~☕️Tiramisu Latte $56幾打卡able 完坐就係飲嘅tiramisu😆☕️Latte $45總結就係野食幾特別 味道不過不失 勝在野食幾創新 同埋有個地方可以chill下🙂‍↕️

🍳🥞🥑NN All Day Breakfast $128

🦞🥚🥐龍蝦蛋班尼迪 $148

☕️Tiramisu Latte $56
幾打卡able 完坐就係飲嘅tiramisu😆
☕️Latte $45

2024-07-29
2024-08-18 95 浏览
是日去左西貢玩Wakesurf,所以就專登入左西貢搵野食,最後揀左呢間NN Coffee,叫左一個🔹NN All day Breakfast(照燒雞扒)🔹日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯團🔹照燒雞扒拌飯團🔹Tiramisu Latte🔹Fuji Yama🔹泡沫黑咖啡杯Tiramisu Latte幾有層次感,飲落有好重既奶味再黎係咖啡豆本身既小小酸味,幾夾~跟住我就試左一舊牛肋條,味道唔錯嘅,不過我就覺得有少少靭;個飯團上面加咗啲飯素都幾好食😋All day breakfast有玉子、雜菌、芝士波、雞扒、忌廉蟹餅、熱香餅同埋牛油果🥑,呢個配搭第一次試,味道都唔錯同埋野食種類幾豐富~@nncoffeehk#reels #hkgirl #hkfoodie #foodie #instafood #instagram #hkig #reelsinstagram #吃喝玩樂 #食玩訓 #打卡好去處 #cafe #coffee #西貢 #saikung #fujiyama
🔹NN All day Breakfast(照燒雞扒)
🔹日式蘋果咖喱慢煮牛肋條飯團

@nncoffeehk
2024-08-18
  • Tiramisu  Latte
2024-06-27 209 浏览
今次係我哋入西貢二訪nn Coffee,睇返食評係半年前左右去,估唔到今次黎到Menu又有新菜式,以一間Coffee Shop嚟講肯不斷更新Menu,係好用心營運。今次我毫不猶豫地叫咗新出既 火灸蝶魚裙邊茶漬丼($138)❤️之前已經試過佢哋出既煙三文魚茶漬丼,我覺得已經唔錯, 而且價錢幾親民,而呢個一上枱既時候已經好香魚油味, 第一啖放入口已經食到蝶魚既油香, 再加上茶漬既中和咗蝶魚果種油膩感覺。我朋友就叫番上次好鍾意既 日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵, 今次換左做粉紅色既蕎麥麵,打卡與味道並重,鮑魚依然係非常出色,可以話係我食過鮑魚之中數一數二。
今次係我哋入西貢二訪nn Coffee,
睇返食評係半年前左右去,
估唔到今次黎到Menu又有新菜式,
以一間Coffee Shop嚟講肯不斷更新Menu,
係好用心營運。

火灸蝶魚裙邊茶漬丼

今次我毫不猶豫地叫咗
新出既 火灸蝶魚裙邊茶漬丼($138)❤️
之前已經試過佢哋出既煙三文魚茶漬丼,
我覺得已經唔錯, 而且價錢幾親民,
而呢個一上枱既時候已經好香魚油味,
第一啖放入口已經食到蝶魚既油香

再加上茶漬既中和咗蝶魚果種油膩感覺。

我朋友就叫番上次好鍾意既 日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵,
今次換左做粉紅色既蕎麥麵

打卡與味道並重,
鮑魚依然係非常出色,
可以話係我食過鮑魚之中數一數二。

2024-06-15
等候时间
15 分钟 (堂食)
火灸蝶魚裙邊茶漬丼
2024-06-15 175 浏览
跟朋友在西貢食完lunch之後想再揾個地方傾計 一路行沿路有好多cafe 最後被這間2層日式木系feel 的cafe吸引了進去我們先在下層落order再上去坐低 坐低後見到其他食客的咸點很吸引🥹 已經想下次再黎試過🤣Tiramisu Latte $56首先上枱賣相已經吸引 飲落去覺得完美結合了tiramisu同咖啡 好滑好好飲 而且唔會好甜京都抹茶巴斯克芝士蛋糕 $58抹茶味道足夠 個人認為剛好平衡了芝士味 中間少少軟心 亦都是一件好食的巴斯克 不算細件 最好2個人share🥰

Tiramisu Latte $56

京都抹茶巴斯克芝士蛋糕 $58
2024-05-30 192 浏览
本身入嚟淨係想食個甜品,順便坐下就無嗌到其他嘢飲,所以就倒杯水比自己飲下,點知倒倒下發現杯水有好多 係好多蟻或者小蜘蛛。嗰下已經想原地離開,但無奈已經嗌咗嘢食。食物還算正常,但杯水已經令到無曬心情,食完就想急急腳咁走,價錢以西貢嚟講叫貴。甜品$60起跳,無套餐跟嘢飲或者其他,要加一但無服務可言,因為全程無對答,落單放嘢食全程一句嘢都無講過,試問7仔都識覆單,你憑咩服務收加一,不推薦。服務:🌑🌑🌑🌑🌑價錢:🌕🌑🌑🌑🌑食物:🌕🌕🌕🌑🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑衛生:🌕🌑🌑🌑🌑

服務:🌑🌑🌑🌑🌑
價錢:🌕🌑🌑🌑🌑
食物:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
衛生:🌕🌑🌑🌑🌑
2024-05-30
2024-05-30 144 浏览
西貢除了食海鮮出名外,同時林立了多間特色Cafe,NN Coffee菜式選擇多,且各具特色,可惜本人係其他餐廳食咗午餐,個肚冇太多空位品嘗主食,只可order 咖啡及甜品❤️Tiramisu Latte 無論你選擇走甜或原味,都保留濃郁咖啡☕️味,同時巧妙地將Tiramisu的柔滑奶香融入其中。微甜忌廉奶蓋令整杯飲品呈現濃郁綿密的質地,同時朱古力粉增添視覺效果外,也帶出了Tiramisu特有的微苦味,整體口感無咩可挑剔😍。👌🏻京都抹茶🍵巴斯克芝士蛋糕🍰 蛋糕面有一層幼滑芝士奶蓋,咬第一口時,蛋糕上層口感厚實,下層軟綿幼滑,而濃郁微苦又清香抹茶味慢慢口中化開,中和了芝士的膩;整件蛋糕口感細緻,又不會過於甜膩~抹茶控可以一試

❤️Tiramisu Latte

👌🏻京都抹茶🍵巴斯克芝士蛋糕🍰
2024-05-28 91 浏览
每年西貢天后誕期間都會去西貢碼頭天后廟附近行下市集睇下大戲趁下熱鬧,行完當然再搵下好野食,上網見好多人推介係市場街內NN Coffee 一間簡約帶有日式元素兩層咖啡店,不單止咖啡,甜品種類多,主食都有好多選擇🌟火炙鰈魚裙邊茶漬飯最近新推出,餐牌上都未見有,鰈魚(即右口魚)Engawa裙邊是背鰭和臀鰭之間那一條邊,係魚最肥美部位,炙燒後甘甜魚油滲出,入口即溶,口感濃郁甘香,飯面仲有好多大大粒紅色魚籽,加埋一齊食非常美味🌟日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵淨係賣相已經非常吸精,所謂「磯煮」係日本常用嘅一種烹廚方法,肉質保持鮮嫩彈牙,配上健康蕎麥麵,更有溏心蛋,大根作配菜,整體口味清甜,好好味😋Signature drinks 🌟丸久小山園•糰子黑糖抹茶牛奶🌟豆腐鮮奶咖啡下次一定再會來食下其他食品同甜品

🌟火炙鰈魚裙邊茶漬飯

🌟豆腐鮮奶咖啡

下次一定再會來食下其他食品同甜品

2024-05-27
2024-05-23 136 浏览
某個週末打算去郊遊,出發前在西貢找間cafe吃午餐。市場街是很多咖啡店的集中地,而這家店有兩層,算是很容易找空位。食物款式幾創新,很多都帶有日式元素▪️明太子龍蝦手工意粉$𝟙𝟞𝟠 Creamy但不會太膩的意麵,掛汁但缺了點手工感。龍蝦肉已去殼,是完整一塊大約中指那麼長的,爽身彈牙▪️日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵$𝟙𝟟𝟠 這個很有日式感,鮑魚軟腍入味有誠意👏🏼旁邊有半熟蛋和大根作配料,蕎麥麵浸泡加了芥末的醬汁清涼又好吃😆▪️久丸小山園·糰子黑糖抹茶牛奶$𝟝𝟞 打卡必選的飲料,不過味道沒有很特別,奶泡比例會比較重!🐰不錯的西貢cafe,放假來輕鬆一下很適合。不過二人枱比較小,只是放兩碟食物就滿了😗

▪️明太子龍蝦手工意粉$𝟙𝟞𝟠
日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵

▪️日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵$𝟙𝟟𝟠
久丸小山園·糰子黑糖抹茶牛奶

▪️久丸小山園·糰子黑糖抹茶牛奶$𝟝𝟞
打卡必選的飲料,不過味道沒有很特別,奶泡比例會比較重!

日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵