2023-10-25 720 浏览
咖啡店設計好D心思,雖然地方細細,但係有隻好大嘅馬仔喺天花板掉落嚟,都算幾得意,Chicken Lasagne 味道一般般,有啲失望;好彩Latte還算可以,而且嘅幾特別,有塗鴉嘅感覺。下次再到訪可能只會選擇叫咖啡!
下次再到訪可能只會選擇叫咖啡!
2023-10-25
$130 (早餐)
2023-10-05 528 浏览
很好有素食的All day breakfast啱哂我朋友,不是每家cafe都有的,整得好靚可以打下卡,cappuccino又可以轉soy milk,啱哂乳糖不耐症人士嘅我🙂
2023-09-22 1036 浏览
☕️ 聽說這間的咖啡是用全手動的古董拉桿機😳‼️☕️ 吃的也蠻多項可以選擇😋意粉、貝果、三明治、quiche、司康、蛋糕等等☕️容易走過忽略,但點的咖啡真的不錯喝!▪️Gingerbread Cinnamon Latte | $48這個gingerbread cinnamon latte好好喝!😳✨因為不喜歡任何甜的飲品,所以請店員把gingerbread調到最低😂因為本人很愛cinnamon latte! 這是我喝過眾肉桂拿鐵中咖啡最濃苦、最出,牛奶讓飲品變得順滑,卻不會太重奶味!▪️Kyoto Matcha Latte | $46這個抹茶就頗失望🙍他的粉應該不差?但喝起來和牛奶沒有很融合,非常淡。。▪️Egg Benedict - Avocado on Bagel | $80當你咬嚼這貝果,會有種樸實的麵粉香氣在你嘴裡滿滿綻放~ 他的口感沒有到那麼貝果,他應該在麵包吐司和貝果的中間值上。有些poached egg外層蛋白非常薄,但這個比較厚但也沒有我臉皮厚。荷蘭醬很多。▪️Chicken Lasagne (lunch set w/d drinks) | $108 這個千層麵可以選擇雞肉💪🏽、牛肉🐮
☕️ 聽說這間的咖啡是用全手動的古董拉桿機😳‼️
☕️容易走過忽略,但點的咖啡真的不錯喝!

▪️Kyoto Matcha Latte | $46

這個千層麵可以選擇雞肉💪🏽、牛肉🐮
正常我們吃到的千層麵夾層都是滿滿的蕃茄肉醬。但這個是將香濃的蕃茄肉醬淋在外層,裡面則是稍微調味過的雞肉碎、冬菇片。我覺得蠻特別~不錯吃啊
——
他的açaí shake還有apple tea cake也蠻吸引我的哈哈,有機會再來囉試試看!然後剛看的今天有rum raisin scone!!!!!!! (Rum raisin是我的最愛)

▪︎banoffee pie▪︎$45▪︎Cappuccino ▪︎$38偶爾都會黎呢度飲杯啡,食件餅。記得最早係2014年就已經幫襯,就近K11 Art house附近既cafe,有時行街行得累都可以黎呢度chill下。今日差不多1點鬆啲黎到,入到鋪內都幾多人,所以自成一閣坐左上吧枱。不過今次呢杯啡飲落偏酸,同上一次黎有啲唔同。個pie質地好特別,面頭個浸少少簿脆感,中間有香蕉同濃濃焦糖醬,底係餅碎底,整體口感唔錯,不過我覺得有啲甜,如果可以少返甜會好食啲。

▪︎banoffee pie▪︎$45
▪︎Cappuccino ▪︎$38

偶爾都會黎呢度飲杯啡,食件餅。

不過今次呢杯啡飲落偏酸,同上一次黎有啲唔同。

2023-09-16
隱藏在尖沙咀一條小巷裡, 由著名咖啡達人EL AU 和 FELIX WONG 夥拍創立的美式咖啡小天地☕️小店內座位不多,內部充滿標誌性的塗鴉壁畫,大概可以容納5-6台客人用餐;除了提供咖啡外,也會提供輕食🥯 ᐅ Latte Macchiato $36 | 奶味更濃,有點像咖啡味的牛奶 ᐅ Cappuccino $36 | 重奶泡感,咖啡味更濃郁 ᐅ All Day Breakfast $98 經典搭配,包括Bagel、煙三文魚、德國腸、蘑菇、茄汁豆、炒滑蛋、煙肉、蕃茄,吃起來絕對滿足! ᐅ Avocado Egg Benedict Bagel $80 滿滿的牛油果超足料,牛油果控必吃!輕輕一戳,蛋液融入牛油果蓉候味道更香濃
[推薦菜品]

ᐅ All Day Breakfast $98

Avocado Egg Benedict Bagel
2023-04-24
等候时间
10 分钟 (堂食)
Avocado Egg Benedict Bagel
  • Cappuccino
2023-04-28 480 浏览
去尖東剪完頭髮,見到對面有間café, 就入去試下啦。岩岩入去唔多客,坐低冇耐就差唔多爆場,不過間舖就唔算大嘅。有多款cake選擇,見到少有嘅豆腐cheese cake, 就叫左唻試+ 杯Americano..Cheese cake幾滑,味道淡淡地,唔覺heavy, 如果豆腐味濃少少就更好 ;Americano 唔太酸唔太苦,都係比較淡,略嫌唔夠香。岩哂鍾意淡味啲嘅朋友。
豆腐cheese cake
Americano
Americano
2023-04-08 503 浏览
叫左兩杯咖啡,hot mocha & Cappuccino, 味道OK。唔知係咪公眾假期人多,兩杯都唔夠熱,只係暖暖哋。 banoffee 好香濃,忌廉夠滑。 Apple Crumble 有焗返熱,蘋果內涵比較乾身,唔係用糖煮到濕潤嗰種。適合鍾意健康淡味嘅人。Crumble 都係健康型,冇乜牛油味,所以唔鬆脆。份量好大,好似一個菠蘿包咁大,可以當正餐。 朋友嚟過,覺得平日咖啡質素好啲,推介朱古力蛋糕。考慮下次平日再嚟飲咖啡,試吓其他蛋糕。
Banoffee
Apple  Crumble
Apple  Crumble
Banoffee
2022-11-27 1350 浏览
係附近staycation 完第二朝飲咖啡求其search到撞入黎,估唔到好有驚喜!我地叫左🌟Cold brew🌟Long Black coffee🌟Banoffee pieCold brew係一支樽上味道濃,色深 nutty正常偏上水準有啲地方會好淡份量黎講就330ml,OK laLong Black coffeeLong black就果味明顯啲 應該係用fruity既豆 味道較淡如果鐘意果味既朋友應該叫呢隻好啲Banoffee Pie 極度高質🤤🤤🤤見識少 之前未食過店員介紹 話係cream, banana, 拖啡糖漿 整成第一啖食落去 勁好味啲比例好好,原本驚拖啡糖會好甜但佢份量唔多 同香蕉好夾!!佢有少少枱係室外,我鐘意坐室外多啲因為室內食物味道有啲重,室外有微風好舒服下星期已經決定再黎…
係附近staycation 完第二朝飲咖啡
求其search到撞入黎,估唔到好有驚喜!

我地叫左
🌟Cold brew
🌟Long Black coffee
🌟Banoffee pie

Cold brew係一支樽上
味道濃,色深 nutty
正常偏上水準
有啲地方會好淡
份量黎講就330ml,OK la

Long Black coffee
如果鐘意果味既朋友應該叫呢隻好啲

Banoffee Pie
極度高質🤤🤤🤤
見識少 之前未食過
店員介紹 話係cream, banana, 拖啡糖漿 整成
第一啖食落去 勁好味
啲比例好好,原本驚拖啡糖會好甜
但佢份量唔多 同香蕉好夾!!

下星期已經決定再黎…

用餐时段
📍地址:尖沙咀麼地道34號地下G舖✿😋味道😋:3/5✿🏙️環境🏙️:3/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:2/5✿👀賣相👀:2/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段: Lunch 12:00 ↞ ❀❀ 環境 :環境比較細。🍴❝ Full Breakfast ❞ $88❀ Bacon, Sausage, Tomato, Baked Bean, Scrambled Eggs, Smoked Salmon, Toast ☞ ADB嚟講呢,賣相就普通,不過性價比都算高,味道都還可以,不過多士就麻麻地。🍳🐟❝ Eggs Benedict ❞ $94❀ Smoked salmon on sourdough☞ Sourdough 一分為二,賣相普通,麵包係比較煙韌嘅sourdough,個荷蘭醬都幾濃郁。☕️❝ Dirty ❞ $42☞ Dirty嚟講,雖然有用到冰杯,espresso shot流得好快,分層好快無咗。☕️❝ Flat White ❞ $43☞ 拉花幾靚,咖啡味都好濃,入口順滑。
📍地址:尖沙咀麼地道34號地下G舖

✿😋味道😋:3/5
✿🏙️環境🏙️:3/5
✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:2/5
✿👀賣相👀:2/5
✿💰價位💰:3/5

↠⏰時段: Lunch 12:00 ↞

❀❀ 環境 :環境比較細。

🍴❝ Full Breakfast ❞ $88

🍳🐟❝ Eggs Benedict ❞ $94

❀ Smoked salmon on sourdough

☕️❝ Dirty ❞ $42

Dirty

☕️❝ Flat White ❞ $43

☞ 拉花幾靚,咖啡味都好濃,入口順滑。
用餐时段
  • flat white
2022-10-05 665 浏览
身為咖啡迷 好鍾意周圍去cafe 有地方可以靜靜地做自己野 又可以約埋朋友去傾下計~。今次係尖沙咀行開 經過見到就入去試下 @n1coffeeco ٩(ˊᗜˋ*)و=================👅 CAFFE MOCHA $41見好多人都推介FLAT WHITE/LATTE 但Mocha一向係我最愛之一(´ε` )♥所以今次就試下!飲落去唔會話好甜 以前飲s字頭既咖啡藍店 覺得好甜 甜到好似飲朱古力咁又貴 但呢間又香 而且較重奶味 都幾滑 又大杯 價錢又唔算貴 下次要試埋其他咖啡同野食先~==================因為係小店 座位唔多 不過環境好舒服~

=================
👅 CAFFE MOCHA $41
==================
因為係小店 座位唔多 不過環境好舒服~
2022-09-28 575 浏览
☘️一直聽朋友講呢度嘅咖啡唔錯,昨天剛好在尖沙咀,就自己一個人走嚟試吓,叫咗杯大嘅flat white, 跟住順便食埋晏,揀咗all day breakfast , 其實次次去coffee shop 食lunch, 只要個餐牌上有all day breakfast 我都會揀佢,貪佢乜都有😜 ☘️果然冇令我失望,個咖啡好飲,係我鍾意嘅味道,個all day breakfast 就唔駛講啦,張相已經表現哂出嚟,份量好足,其實佢有option 加20蚊就有個bagel, 成份加埋係可以夠兩個人share, 不過我自己就太多,所以冇加了,怕浪費😜☘️間coffee shop 唔大,可能因為過咗食晏時間,人不是太多,所以坐得幾舒服!只係音樂有少少太大聲,細聲少少會更理想😜

All  day  breakfast
Flat  white  large
2022-09-27
All  day  breakfast
Flat  white  large
2022-09-13 516 浏览
朋友介紹呢度嘅Banoffie Pie好好食一直未有時間去試 今次去k11行街街順便去試試⭐️Spinach Mushroom Quiche 蛋餅 有蛋香 批底幾鬆脆餡料有蘑菇同菠菜 味道正常伴碟有少少沙律 幾清新爽脆⭐️Banoffie Pie忌廉厚滑 香蕉香甜 批底鬆脆味道唔太甜 幾唔錯⭐️Espresso TonicEspresso香濃帶微酸加埋Tonic 好清爽⭐️Dirty賣相層次唔分明 但唔影響味道咖啡幾香濃 奶香十足 口感順滑
朋友介紹呢度嘅Banoffie Pie好好食

⭐️Dirty
賣相層次唔分明 但唔影響味道
咖啡幾香濃 奶香十足 口感順滑

2022-08-27 381 浏览
朋友介紹,位於鬧市尖沙咀,小店門面殘舊走懷舊風格,內裏座位不多,如堂食,繁忙時間均需稍等一下。小店以木為主,最吸引我的莫過於懸掛在半空這隻迴旋木馬,這個角落充斥著童話風,想起童年的回憶。點了熱 Matcha Latte🍵 綿綿的奶泡,入口幼滑之後是濃濃的抹茶甘香,不帶甜,此店的Matcha Latte 濃度較高,本人大愛❤️❤️❤️真正抹茶甘醇如喜歡較溫和、追求甜度、入口不要太強烈的話,不建議選擇,因此店之Matcha Latte 比坊間小品Cafe還要濃!

Matcha  Latte

點了熱 Matcha Latte🍵

Matcha  Latte
2022-08-15 378 浏览
原本諗住去隔離嗰間cafe 但因為要等位同埋男朋友去錯左呢晒 所以最後就黎食呢間✨All day breakfast $98有煙肉 大啡菇 炒蛋 煙三文魚 茄汁豆同腸仔 煙肉煎到脆脆地好香好食😋 炒蛋嫩滑 大啡菇厚肉多汁 茄汁豆偏酸 煙三文魚同腸仔正常 冇特別🤣🤣✨chicken cesar salad $68啲包頗香 菜清爽 好fresh 配埋啲芝肉粒同芝士同沙律醬更好食👍👍 雞偏硬✨chocolate + whisky cake $45質感有少少似啫喱 好奇怪😵😵 懷疑加得太多魚膠粉 舊cream 又硬晒 好似雪左好耐搞成咁 🥲 食完覺得嘥左個quota 🥲🥲總括黎講味道都係普通 唔算有咩驚喜 甜品就有啲失望🤦‍♀️🤦‍♀️ 環境方面都唔算好舒服 舖頭偏細 坐滿人其實都會有啲逼同有壓逼感味道❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️💰午餐人均~$100

✨All day breakfast $98

服務❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️

💰午餐人均~$100
2022-07-21 453 浏览
COFFEE TIME☕️•CAPPUCCINO 一直都好鍾意佢既咖啡好香濃仲非常高質無論朝早好 晏就都好 飲完都果日非常大滿足•CHOCOLATE CAKE🍰今次有時間嘆埋佢地既朱古力蛋糕我想講 非 常 之 濃 同 好 鬼 好 味叫得呢個就知我係朱古力鐵粉🍫成個蛋糕都被成個醬包圍住蛋糕質地好綿綿 仲要一啲都唔太甜 非常好食件蛋糕 嘆杯咖啡 開心就係咁簡單🧡
COFFEE TIME☕️

•CAPPUCCINO