2025-06-28
星期六來到堅尼地城的N+ Burger,餐廳設計充滿空間感又可以望住海景食Burger,真係好chill🤩N+Burger的漢堡均採用酸種麵包,口感好鬆軟😙🍔特級松露醬牛前腩漢堡套餐 ($140)配脆蕃薯條、泡泡熱情果🍔經典煙肉漢堡套餐 ($123)配脆薯角、青提茉莉松露醬牛前腩漢堡內有唔少炒菇、搭配松露醬真係好正😎(Ps用小食選配的松露醬自行再幫漢堡加多啲醬汁會更加好食!!)不過牛前腩就稍微失望,比較薄身而且食落同經典漢堡裏嘅安格斯牛分別不大😢脆薯角望落巨型但其實外皮炸得好薄,可食到大啖薯仔內餡,個人都係覺得配茄汁最好食😋蕃薯條份量多到兩個人食唔晒,食到甜甜地嘅蕃薯味,不過就唔算好特別🧐🍹兩杯特飲都唔加錢,青梯茉莉杯底仲食到粒粒迷你果肉~兩杯都既清新又好打卡😆整體而言,呢間Burger對比同類漢堡店都算抵食,重點係環境好好,都真係值得一試
🍔特級松露醬牛前腩漢堡套餐 ($140)
配脆蕃薯條、泡泡熱情果
🍔經典煙肉漢堡套餐 ($123)
配脆薯角、青提茉莉