2022-07-05 388 浏览
聽朋友介紹燒布甸好好食….經過去左幫襯。原來佢地準備10/07/2022結業!!話要退休都吾會再開鋪了🥹🥹🥹聽到都有點可惜…..所以即刻買左個出名的綠茶布甸燒同埋原個的伯爵紅茶芝士蛋糕🍰🍰🍰布甸燒幾特別.我比較中意個蛋糕.好香好濃又不算太甜膩…大家把握最後機會..經過去幫襯下啦💪🏻💪🏻
聽朋友介紹燒布甸好好食….經過去左幫襯。
原來佢地準備10/07/2022結業!!
話要退休都吾會再開鋪了🥹🥹🥹
好朋友高度推介《Ms.K 布丁燒專門店》加上佢上星期再訪時,老闆通知佢店舖做到4月尾咋,佢叫我快啲把握機會去試~~~呢日過開去天后食扒,鋸完扒特登去甜品店望望👀👀 係店舖外見到玻璃櫥窗內嘅日式布丁燒有多種口味,入到店舖見到個黑板仔上面嘅粉筆字🌈~供應味道:焙茶、楓糖、開心果、咖啡、百利甜酒、伯爵紅茶、雲呢拿、朱古力、椰香、原味、黑糖同抹茶~揀咗”原味”同”開心果”日式布丁燒 店舖好細心,為確保食物質素,會為布丁燒準備埋凍袋🥰返到屋企品嘗前,先將布丁燒放入雪櫃雪返凍少少先~雪咗2個鐘左右,係時候品嘗喇😋👀打開膠蓋,見到可愛嘅鯨魚公仔係布丁燒面 📸📸📸🐳💦💦💦將布丁燒反轉倒係店舖配附嘅碟上(好貼心呢~💗)望住焦糖醬從上層嘅布丁滑落到下層嘅芝士蛋糕再將視線轉移返去布丁到先,望落幼滑Q彈,郁一郁隻碟,個布丁燒就震幾震〰️🍮〰️望住佢震震吓非常治癒🤪~ (check out at my Highlights for Desserts)👅兩款味道嘅布丁食落軟滑,充滿蛋香🥚;芝士蛋糕軟熟綿密;焦糖醬甜度適中而💚”開心果布丁燒”🍮🔥就多咗陣淡淡既開心果味,又唔會搶咗布丁燒嘅蛋香味👍🏻除咗布丁燒,佢仲有賣”
好朋友高度推介《Ms.K 布丁燒專門店》
呢日過開去天后食扒,鋸完扒特登去甜品店望望👀👀

揀咗”原味”同”開心果”日式布丁燒
店舖好細心,為確保食物質素,會為布丁燒準備埋凍袋🥰

返到屋企品嘗前,先將布丁燒放入雪櫃雪返凍少少先~

雪咗2個鐘左右,係時候品嘗喇😋

👀打開膠蓋,見到可愛嘅鯨魚公仔係布丁燒面 📸📸📸🐳💦💦💦
將布丁燒反轉倒係店舖配附嘅碟上(好貼心呢~💗)
望住焦糖醬從上層嘅布丁滑落到下層嘅芝士蛋糕

除咗布丁燒,佢仲有賣”Basque Burnt Cheesecake“,好友話都好好味喎,我又多個再訪嘅理由喇~😊

初次到訪Ms. K ,除咗佢嘅甜品賣相可愛吸引,仲非常鍾意同珍惜小店對自家製作嘅熱誠同嗰份人情味~🥰

p.s.呢日老闆講咗個好消息,店舖可能可以做到7月頭,咁我仲有機會可以試埋cheesecake 同其他口味嘅布丁燒喇~ 🤩🤩
同埋店員好細心,俾定order 紙,話可以預先wts app 定佢地,留定鍾意嘅口味,夜啲啲去拎都可以,咁就唔怕放工夜左冇得食喇🥰
2022-04-07
2022-03-19 391 浏览
店鋪主打布丁燒 但當日布丁燒無想食既味道 所以就試一試cheesecake😉店舖盒子設計用心 至於味道就不過不失-✨Hojicha Cheesecake ($40)盛載cheesecake既盒子好有心思 面頭寫上味道同款式☺️蛋糕表面焗到好焦香 食落亦都好幼滑 但卻不夠creamy 另外焙茶味如果再出啲就好😳📍 Ms.K布丁燒專門店 (天后)天后清風街21號地舖
✨Hojicha Cheesecake ($40)

📍 Ms.K布丁燒專門店 (天后)
天后清風街21號地舖
2021-11-14 653 浏览
已經係第二次幫襯哩間蛋糕小店。全間小店蛋糕都係老闆娘整,同埋老闆娘個人都幾和藹。今次試咗哩個最多人食嘅原味斯巴克蛋糕,食落有香濃芝士味,做到果種上下層厚實,中層芝士濃郁棉滑嘅質地又唔會有陣死甜味。切餅款細細件$35,價錢實惠,4吋蛋糕都係$90,我見ig store啲小店一個4吋都要$200,哩間野真係好抵食/又啱晒想食蛋糕但又怕肥嘅女仔👍🏻另外仲有伯爵紅茶、焙茶等口味,可以下次再試!建議如果可以出減脂或者減糖口味,可能會更好!

建議如果可以出減脂或者減糖口味,可能會更好!
原味斯巴克蛋糕
2021-11-14
原味斯巴克蛋糕
2021-05-22 1426 浏览
嗰陣時見網上訂購有優惠$190六件,即係除返開~$30一件,見唔算太貴,一時口痕就買咗嚟食下。雖然有好多隻味但唔係日日都有齊咁多種,我去換領嗰日就揀到(1)原味、(2)咖啡、(3)楓糖、(4)雲尼拿、(5)黑糖、(6)伯爵紅茶。其實原味同楓糖味嘅差別都唔係好大(朋友食完都係咁講),主要係楓糖味甜少少,但如果有得比我揀多次會想試下其他味。咖啡同黑糖味我覺得都唔錯,可能因為本身就鍾意嗰種味😛買嘅時候比埋紙碟同匙羹,朋友聚會嘅時候share都方便啲。最後就係個布丁燒由個兜sur落嚟嗰下好有滿足感,可以準備定影低🤣

2021-04-05 1103 浏览
E幾個月每次經過清風街都會去望下E間布丁燒, 可惜每次都無開, 什至令小妹覺得可能已經結業, 今晚又再經過清風街, 竟然, 係竟然開左門😆😆於是即刻衝入去買嚟試下! 原來E間小店每日賣完就會關門, 無特定時間, 想試嘅朋友仔記得打電話問下! 布丁燒口味都幾多, 亦有一d特色口味例如baileys, 伯爵茶等等……最貼心嘅係小店提供多款免費嘅生日紙牌仔同蠟燭🥰!🌟伯爵茶味布丁燒☕🍮食落口感實在, 質感Q彈幾滑帶蛋香, 伯爵茶味濃郁甘香, 慢慢係口中迴盪, 底層嘅蛋糕微微濕潤沾左伯爵茶嘅味道, 整體味道唔錯!

🌟伯爵茶味布丁燒☕🍮
2021-03-25
2021-03-03 1037 浏览
天后站附近有好多餐廳今次去左Ms. K Bakery 🌟四葉芝士布丁燒 ($38)平日食甜品我都好鐘意食原味今次就選擇左原味布丁🍮布丁燒同平日嘅布丁有個好大分別就係有個燒熟左嘅底呢度就有佢signature鯊魚(?)公仔至於味道真係好香蛋味而且好明顯食到有3個層次(甜蛋、芝士、好似蛋糕嘅底)仲好貼心咁俾左個碟仔我地倒返轉個布丁咁就可以等d焦糖流返落黎.鋪頭嘅姨姨都好好人 個日因為拎住好多野拎錢出黎好慢都唔會催我而且旁邊亦都有生日牌俾大家用黎裝飾 真係好有心思🥰
天后站附近有好多餐廳
今次去左Ms. K Bakery

🌟四葉芝士布丁燒 ($38)

平日食甜品我都好鐘意食原味
今次就選擇左原味布丁🍮

布丁燒同平日嘅布丁有個好大分別就係有個燒熟左嘅底
呢度就有佢signature鯊魚(?)公仔

至於味道真係好香蛋味
而且好明顯食到有3個層次(甜蛋、芝士、好似蛋糕嘅底)

仲好貼心咁俾左個碟仔我地倒返轉個布丁
咁就可以等d焦糖流返落黎

而且旁邊亦都有生日牌俾大家用黎裝飾 真係好有心思🥰
庆祝纪念
生日
2021-02-20 777 浏览
建議: 布丁燒揀原味 👍 聽講四葉草芝士都唔錯出開銅鑼灣,原本打算順手去天后臨記食雞蛋仔🙈 (月巴 真係有原因❤️) 點知臨記唔開,之後 #港島區 Fd 子話清風街橋底有間蛋糕小店,可以去一試。#試伏專員 L君話原來佢之後都食過,大推雪花Q酥 同 四葉草芝士蛋糕🧀今次試左:巴斯克原味芝士切餅 (HK$35)包裝好靚,估唔到切餅個盒都咁靚。正面有張圓型貼紙,有蛋糕插圖同簡介。側身仲有張貼紙寫左蛋糕成份同食用日期,真係估唔到幾有heart👍蛋糕表面焗到燶燶地,一開始以為會好硬,但食落味道唔錯,口質唔會過硬,反而係入口即溶。不過芝士味唔係太出🧀 見到仲有伯爵茶巴斯克切餅原味布丁燒 (HK$38)做緊優惠買五送一👍 比起其他店既布丁燒,蛋味較濃,仲3層分明。L君力推原味,到店時見到有低GI 款、開心果味 等等
建議: 布丁燒揀原味 👍 聽講四葉草芝士都唔錯

今次試左:
巴斯克原味芝士切餅 (HK$35)

原味布丁燒 (HK$38)

• 原味布丁燒
2021-01-30 747 浏览
今次試咗培茶Basque cheesecake真係好有驚喜!培茶味勁香濃,cheesecake香滑,入口都係濃郁嘅cheese香,creamy and rich favour, big fans of it❤Bailey布丁燒同樣有驚喜,布丁香滑蛋香濃,配埋綿滑蛋糕底非常吸引,甜品控表示唔可以錯過!
📍Ms.K布丁燒專門店 🍮 (天后)又係食布丁燒既時候啦🥰!Ms.K 係一間位於銅鑼灣既蛋糕店,佢地主打多款不同口味既日式布丁燒、巴斯克Basque焦香芝士蛋糕、堅果雪花Q酥同四葉軟芝士蛋糕。佢地店舖既裝修好簡潔,只有少量既座位,多數客人都係外賣既。🍮布丁燒既口味日日不同,新鮮製造,每日大概有六款口味,例如有咖啡味、伯爵紅茶味、抹茶味、Baileys味等等。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:🤎 開心果布丁燒 ($38)又係我最愛既開心果味啦!💚 由於係外賣既關係,店員會為我地準備埋紙碟比我地將布丁燒出黎食,好細心!☺️ 布丁燒主要分成三層,分別係焦糖醬、布丁同芝士蛋糕,口感好豐富!布丁好軟滑,而開心果既味道唔算好出,但係都有淡淡既開心果味,食落唔會太甜,感覺好清新✨!🤎 原味芝士布丁燒 ($38)原味係佢地最推薦既味道,食落蛋香好濃郁🥚,仲會有好香既芝士味🧀。焦糖醬會流到落軟綿綿既芝士蛋糕到,令到布丁燒既甜度增加,但係都唔會太過甜,果然係店鋪既No.1!🥇🤎 巴斯克Basque焦香芝士蛋糕 🎂 ($35)估唔到布丁燒專門店既basque cake會咁高質!‼️ 巴斯克蛋糕既表面焗到燶燶地咁,有陣
📍Ms.K布丁燒專門店 🍮 (天后)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
🤎 開心果布丁燒 ($38)

🤎 原味芝士布丁燒 ($38)

🤎 巴斯克Basque焦香芝士蛋糕 🎂 ($35)
估唔到布丁燒專門店既basque cake會咁高質!‼️ 巴斯克蛋糕既表面焗到燶燶地咁,有陣陣既焦香味。🤤蛋糕既芝士味非常香濃,食落去仲好幼滑,而且中間會有少少流心💗!忍唔住食完一啖又一啖呀!!
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍天后清風街21號地舖
G/F, 21 Tsing Fung Street, Tin Hau
2021-01-14 408 浏览
位於銅鑼灣區嘅蛋糕小店 除咗有人氣巴斯克焦香芝士蛋糕/堅果雪花Q酥/四葉軟芝士蛋糕之外 一定要試佢哋嘅主打🇯🇵日式布丁燒 布丁燒每日都有唔同口味 今次我試咗原味芝士同earl grey 兩款味道都好香濃 但又唔會搶咗原有嘅雞蛋香味🥚做得好平均 而且布丁好滑好滑好滑好滑好滑好滑啊😍我哋已經諗好咗下次要試開心果同baileys味😌
2021-01-14 364 浏览
主打日式布丁燒,有超多口味,有開心果丶楓糖丶咖啡丶朱古力丶雲妮娜丶黑糖丶伯爵紅茶丶抹茶😋⋯我就試咗原味布丁燒同百利甜酒布丁燒🤤 返到屋企,將個布丁燒慢慢反轉倒出來,就可以享用了👍🏼OMG❗️倒轉之後,佢成個微微彈下彈下💗幸福感滿滿~🍮原味布丁燒店家人氣No. 1 嘅口味🎉最底層係軟熟綿密嘅芝士蛋糕層💗中層布丁口感好軟滑,又充滿蛋香,最上層嘅焦糖甜度剛好🍮百利甜酒布丁燒加咗Baileys嘅布丁燒一樣咁滑溜💗酒味恰到好處,充滿酒香嘅布丁燒,味道更富層次~

原味布丁燒

🍮原味布丁燒
百利甜酒布丁燒

🍮百利甜酒布丁燒
原味布丁燒
百利甜酒布丁燒
2020-12-23 217 浏览
The Basque Burnt Cheesecake is as tasty as it seems. The combination of flavor and texture is amazingly unique not allowing us to stop eating once we started. We also tried the matcha pudding and it delivered to us one of the most mouth watering moments in life. If you want to experience that moment with your family and friends then I recommend you go try it too!
2020-12-19 196 浏览
This little shop could be hard to find but it's a little shop hidden in an alleyway. There are 10 flavors to choose from Original, Coffee, Earl grey, Pistachio, Chocolate, Bailey's, Vanilla, and Maple Syrup.Maple syrup lacked the flavor for me but the Original is the best. Looking forward to try their other flavors.

2020-11-26 271 浏览
好好食嘅布丁燒😋 買五送一老闆娘會比隻碟你返到屋企倒出嚟反轉黎食上面係焦糖漿 甜甜地冇苦澀味🍮中間係牛奶布丁 口感好幻滑底層係芝士蛋糕 好鬆軟好有蛋味🌟開心果味布丁燒 $38開心果味唔係好重但係都會隱約食到有開心果味幾特別🌟原味布丁燒 $38係No.1 最多人鍾意我覺得都好好食 芝士味重啲
好好食嘅布丁燒😋
買五送一