餐厅: MR & MRS FOX
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-05-02 1498 浏览
次次行過都覺得呢間外觀不錯,見到某app做緊6折優惠,又一直都想試下呢間,所以放工約朋友黎呢到食飯。坐底有welcome bread, 仲要出哂煙熱辣辣上。可惜食落係普通麥包,不過不失。Crab cake - 蟹肉都算多,油膩感唔算重,配合埋周邊的柚子同西瓜都有清新的感覺。Rib-eye - 叫左5成熟,火候煮得剛好。不過本身塊扒肉味不重,呢點有d扣分。黑椒汁都幾好味。Mushroom Risotto - 蘑菇係生,所以要趁熱同隻蛋一齊撈勻,不過咁食蘑菇又好似爽啲喎。味道都可以,不過有些少膩。總的來說,味道係預期之中,唔會有太大新鮮感。環境當然唔錯,但正價食就太貴了。

用餐优惠
優惠券
2020-04-26 1374 浏览
好閨蜜生日,梗係要出關同佢慶祝!今次我選係 MR & MRS FOX 共進晚餐麵包🥖份量同溫度都岩岩好,牛油🧈夠軟滑牛肉他他🐮新鮮好味道蟹餅🦀略為唔夠香洋蔥湯🧅有驚喜主菜有骨伊比利亞豬排🐷夠juicy👍🏻煙燻魚柳🐟就麻麻地,個汁酸味重甜品叫咗火焰雪山🍨,又靚又好食配埋汽泡酒🥂,我地好滿足!最贊👍🏻係呢度既環境同服務,抗疫期量體溫、捽手液做到足,卡位更有層板隔住,仲要填埋健康申報表,可以食得放心。服務員都帶曬口罩,貼心服務可媲美酒店級。
好閨蜜生日,梗係要出關同佢慶祝!
今次我選係 MR & MRS FOX 共進晚餐
麵包🥖份量同溫度都岩岩好,牛油🧈夠軟滑

牛肉他他🐮新鮮好味道
steak  tartare

蟹餅🦀略為唔夠香
crab  cake

洋蔥湯🧅有驚喜
onion  soup

主菜有骨伊比利亞豬排🐷夠juicy👍🏻
iberico  porkchop

煙燻魚柳🐟就麻麻地,個汁酸味重
sea  bass

甜品叫咗火焰雪山🍨,又靚又好食
baked  Alaska

配埋汽泡酒🥂,我地好滿足!
prosecco

服務員都帶曬口罩,貼心服務可媲美酒店級。
2020-04-24
生日
steak  tartare
onion  soup
iberico  porkchop
baked  Alaska
prosecco
2020-04-01 1513 浏览
📍Quarry Bay📍..鰂魚涌其實係一個好好既地區, 有幾間Ibank係附近有office😮😮, 人流唔多, 呢間Mr & Mrs Fox 餐廳既外形已經拎哂分, 佢有3層,可以搭「車立」或者行樓梯, 好user fdly!!中意去裝飾靚🥺既餐廳既人應該會好中意呢到🤗🤗🤗今次同朋友係lunch時間黎既🤗lunch會包野飲...📍經典牛肉漢堡💰Within HKD120.00📌味道:8.5/10 分(塊牛好大舊😫都係好juicy, 牛味好濃, 我好似真係咁內都未食過難食既beef burger🤩, 但之前去過一間手撕豬肉個款味道認真麻麻, 我遲小小會出post, 薯條做到市場標準gdgd👍🏻)..📍咖喱牛夾餅💰Within HKD 100.00📌味道:8/10分中意食濃野既朋友會好中意, 上菜時係熱辣辣成個碟有煙出🤩🤩所有牛肉入哂咖哩味了🥺😫👌🏻👍🏻..📍環境:9.5/10分(有3層, 地下樓底好高, 3樓裝飾得grand d. 其實成間都好靓, 好似Harry Potter 咁😂😂😘)📍Outdoor area is available** (No smoking)📌可帶狗仔黎餐廳
📍Quarry Bay📍
📍經典牛肉漢堡
💰Within HKD120.00
📌味道:8.5/10 分
📍咖喱牛夾餅
💰Within HKD 100.00
📌味道:8/10分
📌可帶狗仔黎餐廳🐶 (地下outdoor area)
📌要加1
2020-03-18 1102 浏览
路過見到餐廳好多人,佈置又好有氣氛,一於入去試下。點完餐,侍應就送上麵包配上一碟仔牛油。首先上既係Steamed Mussels & Clams, 佢個底係有d 一粒粒既意粉, 食落好有咬口。主菜係340 g Black Angus Rib eye, medium. 好好食,佢配有粗海鹽/ 芥末 去點,我自己最中意就係點好海鹽,配埋一齊,牛肉既味道好出,原汁原味 🥰。 個side 叫佐Butter Mashed Potato 加杯紅酒。坐得舒服,又好味道。呢餐好滿意💓
路過見到餐廳好多人,佈置又好有氣氛,一於入去試下。
點完餐,侍應就送上麵包配上一碟仔牛油。
Steam  Myssels  &  Clams
Rib  eye
Steam  Myssels  &  Clams
Rib  eye
2020-03-14 979 浏览
好多人係鰂魚涌太古坊返工,lunch搵下好野食先,呢間mr & mrs fox有室外座位,通下風空氣流通啲!三個人揀三款唔同,share黎到,咩都試下!呢個蕃茄醬汁好開胃黑松露蘑菇意大利飯,有隻溫泉蛋拌👍🏻👍🏻

呢個蕃茄醬汁好開胃

黑松露蘑菇意大利飯,有隻溫泉蛋拌👍🏻👍🏻
2020-03-06 1162 浏览
疫情下都要出街食一餐好嘅透透氣。今晚攞正牌出街食飯慶祝,經其他訂枱apps訂位,當日一早再打電話去餐廳確認、準備chocolate plate、再問埋免費泊車嘅野,萬事俱備,等開餐。夜晚去到,1樓Mr Fox已經好多人,90%枱已經happy hour緊。我地被安排上1樓Mrs Fox. 環境靜少少,一樣咁幽暗XD 職員安排左窗邊位,放低menu並介紹各款酒水同signature dish,雖然戴左口罩,我仍然覺得佢好有笑容lol上菜速度好好,會食完頭盤先起主菜,而且每次會換share plate, 上菜又會幫你執位,等大家都食到咁多碟菜式。嗌左甜品都會問客人享用完主菜未,會控制上菜時間。有時酒店餐廳都未必有呢個服務水準。唯一美中不足係2人枱之間比較近,聽到晒隔離枱嘅對話……
唯一美中不足係2人枱之間比較近,聽到晒隔離枱嘅對話……
Crab cake
King salmon
Dry-aged
5 layer chocolate cake
2020-03-04 847 浏览
鑱咀萬萬歲!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻🦊Mr & Mrs Fox萬歲!.🦊餐廳有兩層,分室外位置,酒吧區和用餐區。環境設計非常獨特,行復古英倫風格。.🦊食物主要有海鮮、扒累、意粉,會因應每日嘅選材而作出調整。酒類選擇非常之多。.🦊芝士焗龍蝦 $398 (App優惠半價$199)賣相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性價比👅👅👅👅👅芝士忌廉汁非常濃郁軟滑,好Creamy! 龍蝦肉非常新鮮,爽滑鮮甜! 最欣賞係廚師已預先將龍蝦鉗剝殼放入蝦頭位置,食起上嚟非常方便。.🦊蟹餅 $148 (App優惠半價$74)賣相👅👅👅👅味道👅👅👅👅口感👅👅👅👅份量👅👅👅👅性價比👅👅👅👅賣相吸引,表層香脆可口,裏面蟹味濃郁,入口鬆化。.🦊香煎三文魚墨汁意大利粉 $255 (App優惠半價$127.5)賣相👅👅👅👅味道👅👅口感👅👅份量👅👅👅👅性價比👅👅👅三文魚太厚身,以致出面過熟但裏面又過生,口感很乾。墨汁飯味道好奇怪,沒有墨汁味,卻有陣怪怪的豆豉味.......🦁生蠔 6隻 $230 (App優惠半價$115)賣相👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅性價比👅
鑱咀萬萬歲!🙌🏻
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
🦊Mr & Mrs Fox萬歲!

🦊芝士焗龍蝦 $398 (App優惠半價$199)

賣相👅👅👅👅👅
份量👅👅👅👅👅
性價比👅👅👅👅👅
🦊蟹餅 $148 (App優惠半價$74)

味道👅👅👅👅
口感👅👅👅👅
性價比👅👅👅👅
賣相吸引,表層香脆可口,裏面蟹味濃郁,入口鬆化。

味道👅👅
口感👅👅
性價比👅👅👅
三文魚太厚身,以致出面過熟但裏面又過生,口感很乾。
🦁生蠔 6隻 $230 (App優惠半價$115)

性價比👅👅👅👅
肉質爽口、軟滑,味道鮮甜,
口感好creamy。
🦁Peach Sangria $70

賣相👅👅👅👅👅
性價比👅👅👅👅👅
入口清新怡人,香濃Rum酒味,甜度適中,反而冇乜紅酒,但絕對係一杯優秀嘅cocktail。
🦔饞嘴獸到狐狸先生小姐一遊,拜拜!👋🏻

2020-02-28
用餐优惠
團購、信用卡優惠
  • 生蠔
  • 忌廉芝士焗龍蝦
  • 蟹餅
  • Peach  sangria
整體來說餐廳環境很好,食物質素一般,薯條配菜甚至over-cooked。值得大家留意的是餐廳的衛生管理,有一刻我甚至想離開!話說上星期我去這家餐廳用午膳,已經故意避開上班族午餐時間訂了下午二時的枱,到達後,帶位的員工及給我們倒水的員工都有戴上口罩。當我準備點菜的時候,發現他們有一個員工沒有戴上口罩正在招呼其他枱,於是我便向剛才帶位的那位員工詢問:Me: May I know every staff would wear mask during work?Waitress: Basically yesMe: 😮🧐Waitress: We do not force our staff must wear mask at workMe: ..... okay首先,我不明白飲食業尤其是前線的服務人員,為什麼可以不需要戴口罩而去招呼客人?這是關乎客人及自己的人身安全!第二,是什麼原因餐廳容許員工可以不用戴口罩,這是十分危險的!我相信暫時也不會再光顧這間餐廳,請大家小心!

值得大家留意的是餐廳的衛生管理,有一刻我甚至想離開!

Waitress: Basically yes
Me: 😮🧐
Me: ..... okay

我相信暫時也不會再光顧這間餐廳,請大家小心!
2020-02-10
2020-01-29 962 浏览
將要告別2019,傷心的都一同告別,今日可以食一餐豐富的午餐補充一下體力迎接未來!主菜一向不錯,當然食物要新鮮及味道保持一貫水準!反而甜品令人喜出望外,充滿聖誕氣氛!
2019-12-30
午餐
2020-01-10 688 浏览
Quarry bay is so full and packed especially in lunch time. Its hard to find a traquilent place. But here we at mr and mrs fox. we can chit chat and enjoy the food a bit instead of sqeezing in for a seat and pouring food to mouth. The appetizer is smoked salmon salad. . the meat is soft and tender almost like melted in your mouth. the tasty fish oil linger in the mouth. we got steak. and its really yummy too.

2019-12-30
2019-12-20 1058 浏览
當晚走進餐廳之際,才知道樓下通常是happy hour給客人飲酒食snacks,樓上才是吃proper dinner、較清靜的地方。樓上的設計有心思,沿用了舊時英式的書櫃和餐車設計,很切合吃西餐的氣氛。適逢聖誕時節,餐廳的四周更掛著細小的聖誕裝飾,窩心之餘卻不會太浮誇。Crab Cake: 賣相挺有心思,用了蟹肉、pomelo、watermelon 和小型沙律菜伴碟,為整碟菜加添了不少色彩!把金黃色的crab cake切開後,便看見足料到一絲絲蟹肉在裡頭充滿整個crab cake,沒有加添任何其他澱粉質的東西充撐場面!這個appetiser 比想像中好,吃下去沒有厚厚的炸漿或是油淋淋的質感!水果剛好綜和吃炸物常有的乾涸。Steamed Mussels & Clams:青口和蜆的數量不算少,卻沒有太多「肉」,但青口比蜆較有鮮味!墊底的是加入了tomato和 chorizo 弄的fregola,挺濕身,淡淡的蕃茄味更能帶出海鮮的鮮味和chorizo 的鹹味。340g Black Angus Rib Eye:等了這個main course 差不多一小時!我們選擇了medium 的牛,果然慢工

340g Black Angus Rib Eye:等了這個main course 差不多一小時!我們選擇了medium 的牛,果然慢工出細活,烤出來的生熟度正正是我們想要的!肉質幼嫩,略嫌筋/肥有點多!伴碟的蕃茄和蒜頭絕對不能錯過,真的有驚喜- 蒜頭烤/煎得剛好,沒有生澀味,卻有絲絲甜味;蕃茄並不是全熟,超甜!

Lemon Creme Brûlée:我很喜歡吃creme brûlée ,尤其是鋪滿了焦糖的燉蛋,所以我嫌但這燉蛋上面的焦糖不夠多、不夠焦和不夠脆!但味道很清新,有很香和很濃的檸檬味,完全不甜。這甜品很適合經常嫌creme brûlée太甜的食客!

Toffee Cake:友人點了這甜品 (但我沒有試),說味道正常,cake挺sticky,不過不失!

整體而言,餐廳的食物和氣氛皆不錯,明顯在食物的presentation有花心思,服務還好,只是職員不算多,所以不是太細心,每次喝完一杯酒後都要指示他們為我們添酒。這餐廳很適合與朋友晚上暢聚,不會太嘈!
2019-12-18
圣诞节
  • Rib Eye
2019-12-13 887 浏览
經過太古坊,一家新建的餐廳屹立於商業大廈的地面,大型的招牌置於門前,樓高兩層的一式玻璃外場與裡頭深胡桃木色的設計雅致時尚。單從外表,小的已被這景緻吸引,好希望找機會試一試這家西餐廳。本約定與在此工作的朋友一嚐滋味,後來她卻聽聞餐廳的出品一般,結果便閣置了原有計劃。這次小的與舊同事相聚,老外們鐘情的Frites卻因大廈裝修而停止作業,於是咱們便改到Mr & Mrs Fox去也。閒日傍晚,Mr & Mrs Fox之人流並不多。咱倆先在樓下的酒吧點上一杯生啤,淺談片响才轉戰一樓享用晚飯。六時多餐廳仍處於歡樂時光,啤酒享折扣優惠。小的點了一品脫來自意大利的生啤,與舊同事開懷暢聚。由於是新建的餐廳,Mr & Mrs Fox的佈置甚有格調,雖然二人座的紅木桌子都比較細小,但整體的設計卻透著點點古式英倫格調,與時尚的設計配合無間。空著肚子小的淺嚐幾口,生啤乃清淡口味,還剩下大半杯,咱們乾脆提著啤酒往一樓晚膳的座椅去。沿著木樓梯往上爬,在昏暗的燈光底下很有尋幽探勝之況味,餐廳既不滿座,咱倆被安排到一靠窗的位置。無獨有偶,友人居然與小的一樣鐘愛生蠔與小吃,反對主菜不甚了了。於是咱們決定要一打生蠔,再點幾

無獨有偶,友人居然與小的一樣鐘愛生蠔與小吃,反對主菜不甚了了。於是咱們決定要一打生蠔,再點幾項前菜了事。若然不夠飽,尚有胃子留給甜品嘛!

二百多元一打生蠔,價錢並不算貴,由於Coffin Bay暫停供應,換上了來自愛爾蘭的品種,於是咱們便紐西蘭、愛爾蘭每款六隻。

生蠔的質素不錯,紐西蘭的品種略帶清甜,也頗新鮮。愛爾蘭則淡味一點,有著少許忌簾口感。二者之間,小的較欣賞前者。吃生蠔又怎能不配白酒?好吃的友人特意為生蠔點了一杯白酒,小的也跟著仿傚,讓大半杯啤酒留著養金魚。

白酒也是清淡口味,沒有艱澀的酸辛。然而當友人點上另一杯白酒時卻表示第二杯的品種比第一杯更好,不過小的淺嚐即止,何況還有半杯啤酒在等著,自然捨棄再添。

牛肉他他是小的愛吃的一項小食。這兒的牛肉他他之牛肉粒比一般大件,非屬機器弄出來的打碎牛肉,故而口感更佳。牛肉上層放了一顆生雞蛋,平日也喜歡弄幾味的友人主動出擊,將之攪拌。把他他牛肉置於乾麵包之上,小的還忍不住再添加一點隨碟附送之沙拉菜,對自己的佈置甚感滿意,也不忘拍一張照片炫耀一番。

牛肉他他非常濕潤,醬汁的調配稍為偏淡,友人專業品評認為欠了點辣味,小的遂提意添加小許黑椒,然後小的又為之放上小小的海鹽。這一道牛肉他他算是不錯,不過當然比不上星級地獄廚神在蘭桂芳開的那家Bread Street般出色驚艷。

另一前菜蟹肉沙律賣相一流,一個圓球外層鋪上片片牛油果,碟子則承著青綠色的湯汁,透出柔柔的蜜瓜清香。蟹肉與牛油果居然是出色的配搭,加上蜜瓜湯汁三者配合無間,清新舒爽的氣息溢於言表。

最後咱們還點了一份日式芝士蛋糕,作品軟滑細膩,與一旁的紅桑子雪葩乃天作之合,正好中和芝士蛋糕的脂膩。
2019-12-09 715 浏览
搵咗間餐廳喺太古坊附近同朋友慶祝生日,餐廳環境很美chill,而且氣氛很好。星期五晚上餐廳也有很多人食飯飲酒。今日叫咗一個肉眼扒五成熟,黑松露意大利飯,薯條, Mac and cheese同埋一個薯蓉肉餅。另外叫咗一揸sangria黎share❤️仲有一個雪山甜品同朱古力蛋糕🍰肉眼扒五成熟五成熟不會見到血水,而且非常容易切開。肉眼扒加上小小鹽,肉的味道很濃郁。加上份量很足,同朋友share也很夠飽!黑松露蘑菇意大利飯意大利飯一放上枱,就聞到好香的黑松露。而且意大利飯撈上半熟蛋,令到飯的質地非常入口及更有香味🤤🤤至於薯條,係幼薯條,很脆口,鹹味適中,分量十足。Mac and cheese也要趁熱食,我哋一見到就好快食晒,芝士味非常濃郁❤️檸檬火山蛋糕由於朋友生日餐廳可以寫上生日快樂字眼,非常有心思,而且這個火焰蛋糕會把酒加熱倒在蛋糕上,令到蛋糕上的cream有少少焦糖味。蛋糕底部是用朱古力Brownie整成的,令到整個cake很有口感,不會太單調及過甜。
肉眼扒五成熟

黑松露蘑菇意大利飯

檸檬火山蛋糕

2019-12-04 587 浏览
心血來潮想食西餐, 就去左MR&MRS FOX。老公好抗拒, 話佢幾年前食過好難食, 但我游說佢, 因為我幾個月前同朋友食完, 明明幾好食。一坐底叫左一個RIB EYE, 一個RISOTTO 及兩個SIDES。牛扒可以選擇廚房切好哂上枱或自己切, 我當然係揀自己切啦!! 要左三成熟, GRILL到啱啱好, 扒有肉味, 仲好TENDER添~RISOTTO賣相好得, 見到已經流口水, 好濃TRUFFLE味, 入口好CREAMY。整體好邪惡, 但唔邪惡點會好食!! 😈😘兩個SIDES, 一個SPINASH, 一個BROCCOLI。CREAM SOURCE SPINASH好味又嫰, 滿意。個西蘭花就不知所謂啦, 西蘭花已經乾身架啦, 仲要GRILL完再焗, 入口當然又「鞋」仲有燒焦味添。不過,整體來說除左西蘭花外係滿意的。我上網用APP BOOK枱, 成張單有65折, 正!

2019-11-29 469 浏览
難得呢日人齊,一於喺「Beautiful 」走之前食餐好嘅🍽 話明係即興🥳 當然咩都無準備啦... 好在比我喺某app book到張十人枱喺 MR & MRS FOX,仲因為夾到我哋開會嘅時間,1:30 late lunch 仲攞到有75折添👍🏻 我哋比預期中早咗45分鐘到達,咁啱當時餐廳入面坐滿客,我哋唯有坐outdoor、免費吸吓 #二手煙 咁啦😪不約而同我哋一枱有七個人都揀咗Angus Rib-Eye🐮 係就係貴咗啲,不過難得圍埋就食好啲啦😉 似乎個廚房真係好busy,我哋等咗大概40分鐘 #主菜 先陸續送上😅 好在之前叫咗啲 #薯條 頂吓肚... 期待已久嘅 #安格斯肉眼扒 終於嚟到,本來要求medium rare嘅我,塊扒上到枱已經變成medium ,不過好在肉汁依然鎖得住、保持到tender嘅口感👍🏻 至於其餘三個同事就叫咗set lunch,除咗個mushroom soup 有啲睇頭,其他嘅外觀都唔吸引👀 不過整體加埋服務我都係會俾個good佢嘅👍🏻👍🏻