2025-07-26 153 浏览
現在小店經營困難 當然要一定要過嚟支持一下啦!MR手打牛肉漢堡🍔漢堡包🍔焗得挺香脆,牛肉多汁juicy醬汁放上蘑菇🍄‍🟫汁再夾上蕃茄🍅生菜🥬中和一下口腔嘅飽膩感~至尊鮮蝦牛肉漢堡🍔放入炸蝦🍤餅,牛肉拼炸蝦🍤尤其match連同蕃茄🍅生菜🥬一起吃,層次感尤其豐富沙律🥗沙律新鮮翠綠,配上少量粟米🌽粒,挺fresh芝士薯條🍟薯條🍟香脆,表面放上芝士🧀雖然有啲邪惡,但偶爾放肆一下都唔緊要啦蜜糖🍯芥末醬蘸薯條🍟一流!帶有微微的甜味+辣味,辣辣哋幾開胃~黑松露沙律醬 喜歡黑松露的網友,絕對合適!黑松露香超濃郁~唐揚雞塊雞🐓塊嫩滑,建議蘸上黑松露醬一起吃味道更提升更高層次!單骨雞翼雞翼香脆可口,味道帶少少辣~巨峰提子梳打清甜的提子🍇味,連梳打一起喝在這個夏天喝一口真的十分涼快!冬瓜龍眼茶濃郁的冬瓜香味,更可在夏天消暑解渴!
現在小店經營困難 當然要一定要過嚟支持一下啦!

MR手打牛肉漢堡🍔
漢堡包🍔焗得挺香脆,牛肉多汁juicy
醬汁放上蘑菇🍄‍🟫汁
再夾上蕃茄🍅生菜🥬中和一下口腔嘅飽膩感~

至尊鮮蝦牛肉漢堡🍔

放入炸蝦🍤餅,牛肉拼炸蝦🍤尤其match
連同蕃茄🍅生菜🥬一起吃,層次感尤其豐富

沙律🥗
沙律新鮮翠綠,配上少量粟米🌽粒,挺fresh

芝士薯條🍟
薯條🍟香脆,表面放上芝士🧀
雖然有啲邪惡,但偶爾放肆一下都唔緊要啦

蜜糖🍯芥末醬
蘸薯條🍟一流!
帶有微微的甜味+辣味,辣辣哋幾開胃~

黑松露沙律醬
喜歡黑松露的網友,絕對合適!
黑松露香超濃郁~

唐揚雞塊
雞🐓塊嫩滑,建議蘸上黑松露醬一起吃
味道更提升更高層次!

單骨雞翼
雞翼香脆可口,味道帶少少辣~

巨峰提子梳打
清甜的提子🍇味,連梳打一起喝
在這個夏天喝一口真的十分涼快!

冬瓜龍眼茶
濃郁的冬瓜香味,更可在夏天消暑解渴!
2025-07-26
Foodie朋友仔話我次次約佢食lunch都係食Burger,所以介紹咗間新開嘅漢堡包店「MR Burger」叫我去試下😆小店嘅所有漢堡同小食都係即叫即製,除咗一般漢堡包,呢度仲有竹炭漢堡系列,可以加$20轉為套餐包括飲品同薯條,亦可以以優惠價加配不同嘅小食😋至尊雙層牛肉漢堡加煎蛋鬆軟嘅漢堡包夾住兩塊超厚身嘅免治牛肉,咬落去充滿肉汁,外面微微焦香裡面勁juicy,再加上溶化嘅芝士好邪惡呀🤤配搭埋新鮮爽脆嘅生菜同蕃茄,營養夠晒均衡,每一口啖啖肉滋味享受😋跟餐嘅粗薯條脆卜卜加埋辣粉好惹味👍🏻自選竹炭漢堡鮮蝦堡|豚肉堡|大啡菇|煎蛋仲可以自選口味,咁就可以揀晒自己鍾意食嘅材料製成漢堡👍🏻呢個漢堡包勁多料,真係要分開兩層先食到😆蝦堡外脆裏面仲有粒粒嘅蝦肉,豚肉堡外面酥脆裏面肉質鬆軟,大啡菇一啖咬落去爆晒汁,煎蛋微微燶邊夠晒香口,每一啖都超級滿足🤤唐揚雞塊跟餐可以加$15要一個小食,我地兩個都揀咗炸雞,啱啱炸起嘅雞塊係最好食架,外脆內嫩裏面仲充滿汁水,食多幾件都唔會膩😋唐揚魷魚鬚另外再加咗份魷魚鬚,一碟嘅份量亦唔少,薄薄嘅炸粉裹滿鮮味彈牙嘅魷魚鬚,香脆可口,配搭千島醬真係prefect matc

至尊雙層牛肉漢堡
加煎蛋

自選竹炭漢堡
鮮蝦堡|豚肉堡|大啡菇|煎蛋

唐揚雞塊

唐揚魷魚鬚
另外再加咗份魷魚鬚,一碟嘅份量亦唔少,薄薄嘅炸粉裹滿鮮味彈牙嘅魷魚鬚,香脆可口,配搭千島醬真係prefect match,酸酸地食到停唔到口

冬瓜龍眼茶
百香果茶
小店仲有不同嘅果茶特飲,冬瓜茶清爽又解渴,百香果酸酸甜甜好清新,夏日消暑嘅飲品

📍MR Burger (尖沙咀)
我尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下J號舖

人均消費:$100-200
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2025-08-09 0 浏览
今晚唔算好肚餓,行過尖沙咀呢間餐廳,見到都係$49 就有個burger好似好抵食,就又去試吓。MR手打牛肉漢堡 $49加$20跟餐配薯條沙律,仲有餐飲。先講個burger,可能因為係手打漢堡關係,佢啲肉唔會好似外面食到的好硬同實,肉質鬆軟得得黎又夠肉汁,加上少少黑椒調味,好食😋最中意佢個包外脆內軟的口感;沙律比我想像份量要多,醬汁調味都好refresh;薯條係用辣粉調味過,好惹味。餐飲加$12要巨峰提子梳打,甜甜酸酸有汽的飲品真係好適合咁熱的天氣。烤菠蘿牛肉漢堡 $59塊牛肉都一樣係充滿肉汁,再加上烤過的菠蘿,做到個油膩平衡。一樣有加$20跟餐,餐飲加 $3要凍蜂蜜蘋果茶,入口都幾潤喉。加$15要唐揚雞塊,有三件,呢個幾有驚喜,炸得一啲都唔油,肉質又唔乾,加埋個千島醬食好夾。呢度性價比真係幾高👍

MR手打牛肉漢堡 $49
加$20跟餐配薯條沙律,仲有餐飲。

烤菠蘿牛肉漢堡 $59
塊牛肉都一樣係充滿肉汁,再加上烤過的菠蘿,做到個油膩平衡。

呢度性價比真係幾高👍
  • MR手打牛肉漢堡
  • 唐揚雞塊
呢間新開嘅漢堡小店價錢親民得嚟份量十足,最啱同朋友一齊share嚟食~ ✨ 竹炭烤軟殼蟹漢堡 $89• 竹炭包烤到外脆內軟 • 成隻軟殼蟹炸到金黃酥脆 • 加$38有埋邪惡芝士薯條+沙律+水蜜桃梳打,超值! • 加$15仲有兩隻單骨雞翼,醃得好入味 ✨ 美式煙肉牛肉漢堡 $59✓ 漢堡扒juicy有肉香 ✓ 煙肉脆口唔油膩 ✓ 加$20就有埋脆薯+沙律+百香果茶 ✓ 百香果茶酸甜解膩,仲有果肉 ✨ 唐揚魷魚鬚 $59• 即叫即炸熱辣辣 • 外脆內嫩唔會韌 • 配芥末蛋黃醬好惹味 👍 呢度嘅漢堡真係「平靚正」代表,特別係個軟殼蟹漢堡好有特色。加配餐都好合理,唔洗$1已經食到好飽。如果想搵間唔貴又高質嘅漢堡店,呢間絕對值得試吓! 😋🍔

✨ 竹炭烤軟殼蟹漢堡 $89
• 竹炭包烤到外脆內軟
• 成隻軟殼蟹炸到金黃酥脆
• 加$38有埋邪惡芝士薯條+沙律+水蜜桃梳打,超值!
• 加$15仲有兩隻單骨雞翼,醃得好入味

✨ 美式煙肉牛肉漢堡 $59
✓ 漢堡扒juicy有肉香
✓ 煙肉脆口唔油膩
✓ 加$20就有埋脆薯+沙律+百香果茶
✓ 百香果茶酸甜解膩,仲有果肉

✨ 唐揚魷魚鬚 $59
• 即叫即炸熱辣辣
• 外脆內嫩唔會韌
• 配芥末蛋黃醬好惹味

👍
2025-07-29 119 浏览
唐先生喺附近發覺可以食嘅餐廳唔算太多路經咗呢度有一間新開嘅漢堡包店呢度有個竹炭漢堡包系列叫咗竹炭黑松露牛肉漢堡,入面牛肉漢堡個size比預期中細咗少少,所以食到尾段變咗食包🥲,至於漢堡肉質少少微紅唔會overcooked,漢堡嘅厚度都OK既。另外,入邊有配蘑菇,所以配埋黑松露醬好match 牛肉,成個包口感唔會咁單調。同埋竹炭烤菠蘿軟殼蟹漢堡,係新鮮菠蘿夠哂甜而軟殼蟹新鮮炸出嚟夠脆卜卜。值得推介👍🏻👍🏻可以加小食,所以嗌咗兩個吉列蠔同埋單骨雞翼,吉列蠔就炸燶咗少少,不過入邊好Juicy 。另外佢有配一個蜜糖芥末醬(自己揀),所以食小食就唔會覺得太齋。再揀左粗薯條配芝士醬,佢又加到辣粉落去個薯條度,所以唔會冇味,但因為芝士醬質地比較稀,所以面嘅薯條好快就淋咗🤣建議食薯條嘅話可能芝士醬嘅薯條就最好先食。🥰🥰
唐先生喺附近發覺可以食嘅餐廳唔算太多
路經咗呢度有一間新開嘅漢堡包店
呢度有個竹炭漢堡包系列
叫咗竹炭黑松露牛肉漢堡,

再揀左粗薯條配芝士醬,
建議食薯條嘅話可能芝士醬嘅薯條就最好先食。🥰🥰
竹炭菠蘿軟殼蟹漢堡
2025-07-25