38
10
8
等级4
380
5
良久没和好友外出吃顿好,早两星期见到Black Sheep Group推出优惠,之前想试的薄饼店原来也是此集团旗下,Black Series Dinner Menu包一份沙律、两个薄饼和一份甜品,索价$288,平日单点一份薄饼都要近二百,实在划算得多,二话不说立即订座。 小店地方不大,周六晚上七时左右到达差不多全院满座,报上名後被领到梳化转角位置,能看着厨师揉制餐点,坐得松动舒适;而台头早己放上特别菜单,感觉贴心。 红菜头沙律 Marinated Beet Salad 沙律配料有红菜头、红洋葱、腌渍橄榄、流心蛋、半奶芝士和鯷鱼,调味微酸开胃,全部清新可口,丰盛美味。 香啡菇肉肠 Cremini Mushroom 薄饼由特制大焗炉烤制,以四百六十度高温焗九十秒即成,送到我们面前仍是烫手冒烟的。拿玻里风格的薄饼深得我心,批皮外脆内烟韧,越咬越香,加上蘑菇、牛奶芝士、肉肠、香蒜、thyme、羊奶芝士和黑橄榄,菇味浓郁扑鼻,出色。 芝士香烤猪肉 Porchetta and Ricotta 另一款薄饼同样即点即做、新鲜热辣,牛奶芝士、羊奶芝士、烤猪肉 、香蒜、Oregano和黑橄榄等
更多
良久没和好友外出吃顿好,早两星期见到Black Sheep Group推出优惠,之前想试的薄饼店原来也是此集团旗下,Black Series Dinner Menu包一份沙律、两个薄饼和一份甜品,索价$288,平日单点一份薄饼都要近二百,实在划算得多,二话不说立即订座。
39 浏览
0 赞好
0 留言

小店地方不大,周六晚上七时左右到达差不多全院满座,报上名後被领到梳化转角位置,能看着厨师揉制餐点,坐得松动舒适;而台头早己放上特别菜单,感觉贴心。
27 浏览
0 赞好
0 留言

30 浏览
0 赞好
0 留言

红菜头沙律 Marinated Beet Salad
沙律配料有红菜头、红洋葱、腌渍橄榄、流心蛋、半奶芝士和鯷鱼,调味微酸开胃,全部清新可口,丰盛美味。
32 浏览
0 赞好
0 留言

香啡菇肉肠 Cremini Mushroom
薄饼由特制大焗炉烤制,以四百六十度高温焗九十秒即成,送到我们面前仍是烫手冒烟的。拿玻里风格的薄饼深得我心,批皮外脆内烟韧,越咬越香,加上蘑菇、牛奶芝士、肉肠、香蒜、thyme、羊奶芝士和黑橄榄,菇味浓郁扑鼻,出色。
44 浏览
0 赞好
0 留言

芝士香烤猪肉 Porchetta and Ricotta
另一款薄饼同样即点即做、新鲜热辣,牛奶芝士、羊奶芝士、烤猪肉 、香蒜、Oregano和黑橄榄等配料份量无太过无不及,拿上手吃刚好挺身盛载,Ricotta cheese赋予薄饼一份幼滑咸香,一样讨喜。
31 浏览
0 赞好
0 留言

意大利芝士蛋糕
甜品选上观乎每台也点的Tiramisu,长方型的一小砖看似平平无奇,不过一放入口的确有被惊艳到,蛋糕质地绵滑,带有淡淡芝士香,咖啡冧酒味道平衡,到最後还是欲罢不能。
35 浏览
0 赞好
0 留言

天气热,点上两杯口感清爽的Lanciola Ricciotto Toscana (Black Series Special $68@),人均消费二百多,运动完能这样碰碰杯,吃吃喝喝,实在人生一大乐事,满足矣。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-08-10
用餐途径
堂食
人均消费
$240 (晚餐)
等级3
33
0
2019-12-30 136 浏览
呢度嘅沙律几高质,有红菜头沙律,house salad或者粟米拣,样样都非常之新鲜,好开胃。呢度嘅Pizza真系好好食,面团非常之新鲜,每日新鲜制造,而且系即叫即做,批底非常有咬口,烟烟银银,非常之好食。要特别一试嘅,系坊间少见嘅Brussel sprouts pizza,配上牛奶芝士,清新而不油腻。另外仲有一个all’uovo pizza,有农场鸡蛋,pancetta同罗勒叶,亦都非常之清新!常见嘅margherita Pizza,惊喜不大,但系批底实在太好食,根本冇得输!顺带一提, Lunch真系好抵食啊,每人一个pizza仲有沙律都系百零蚊。而且份量十足,我哋四个女仔嚟到,每人嗌左一个lunch set,个个都食唔晒,要攞走,所以建议可以四个人share三个set。
更多
呢度嘅沙律几高质,有红菜头沙律,house salad或者粟米拣,样样都非常之新鲜,好开胃。
2 浏览
0 赞好
0 留言

呢度嘅Pizza真系好好食,面团非常之新鲜,每日新鲜制造,而且系即叫即做,批底非常有咬口,烟烟银银,非常之好食。

要特别一试嘅,系坊间少见嘅Brussel sprouts pizza,配上牛奶芝士,清新而不油腻。
5 浏览
0 赞好
0 留言

另外仲有一个all’uovo pizza,有农场鸡蛋,pancetta同罗勒叶,亦都非常之清新!

常见嘅margherita Pizza,惊喜不大,但系批底实在太好食,根本冇得输!
7 浏览
0 赞好
0 留言


顺带一提, Lunch真系好抵食啊,每人一个pizza仲有沙律都系百零蚊。而且份量十足,我哋四个女仔嚟到,每人嗌左一个lunch set,个个都食唔晒,要攞走,所以建议可以四个人share三个set。
66 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-12-14
用餐途径
堂食
人均消费
$150 (午餐)
推介美食
  • Brussels Sprout | 甘蓝芽球薄饼
等级2
22
0
2019-11-10 513 浏览
平时钟意食薄pizza ,今次就拣左间系湾仔好多外国人去食既pizza 店。佢啲pizza 系即叫即烤,身处店入面可以睇晒由pizza 皮至焗pizza,pizza 出炉既全过程。加上入面啲waitress 笑容满面更加分😗 .Soppessata piccante - 因为未食过我地入到去问waitress 有无pizza 好介绍,佢就介绍左我地食呢个招牌pizza,因为佢话辣,我怕太辣就叫左佢整小辣,虽然佢即叫即整但都唔会等得好耐,大概15-20分钟就上左碟了,pizza 好薄,你见到佢个边边系会有小小浓浓地,证明佢系真系放入个火炉入面焗咁😂好钟意食佢个ham,咸咸地配埋佢个辣酱味道综和返食完会想再食多块~不得不提佢个橄㰖好好食,平时我系唔食既因为觉得好难食,但听到朋友话好食我都试左一粒食完仲会搵多粒黎食,从此我对橄榄改观了😂 .Chopped salad - 有温泉蛋,煮得刚刚好,同啲菜好新鲜,仲有橄榄😂系一个好好既前菜Cremini mushroom - 因为食完个pizza 太好食想再食多个pizza, 见到隔离个枱外国人食呢个mushroom 食得咁滋味,就跟佢地叫多左一个
更多
12 浏览
0 赞好
0 留言
平时钟意食薄pizza ,今次就拣左间系湾仔好多外国人去食既pizza 店。佢啲pizza 系即叫即烤,身处店入面可以睇晒由pizza 皮至焗pizza,pizza 出炉既全过程。加上入面啲waitress 笑容满面更加分😗 .

39 浏览
0 赞好
0 留言
Soppessata piccante - 因为未食过我地入到去问waitress 有无pizza 好介绍,佢就介绍左我地食呢个招牌pizza,因为佢话辣,我怕太辣就叫左佢整小辣,虽然佢即叫即整但都唔会等得好耐,大概15-20分钟就上左碟了,pizza 好薄,你见到佢个边边系会有小小浓浓地,证明佢系真系放入个火炉入面焗咁😂好钟意食佢个ham,咸咸地配埋佢个辣酱味道综和返食完会想再食多块~不得不提佢个橄㰖好好食,平时我系唔食既因为觉得好难食,但听到朋友话好食我都试左一粒食完仲会搵多粒黎食,从此我对橄榄改观了😂 .

20 浏览
0 赞好
0 留言
Chopped salad - 有温泉蛋,煮得刚刚好,同啲菜好新鲜,仲有橄榄😂系一个好好既前菜

16 浏览
0 赞好
0 留言
Cremini mushroom - 因为食完个pizza 太好食想再食多个pizza, 见到隔离个枱外国人食呢个mushroom 食得咁滋味,就跟佢地叫多左一个,呢个个味道就淡啲,但啲菇味好出,钟意食淡味啲既朋友可以叫呢个😊 .
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
18
0
We went for their weekday set lunch, $128pp. Beetroot salad was good, with the right amount of dressing and has a piece of enchovy, which gave it a nice touch. We got a brussel sprout pizza and a spicy pizza. The spicy one was yummy! The brussel sprout one is a bit bland for our taste. The pizzas are huge and we managed to eat the size of one pizza and took away the rest. We each added $15 for a lemonade. It tasted ok, glasses was sticky tho. All in all the meal was fantastic.
更多
We went for their weekday set lunch, $128pp. Beetroot salad was good, with the right amount of dressing and has a piece of enchovy, which gave it a nice touch. We got a brussel sprout pizza and a spicy pizza. The spicy one was yummy! The brussel sprout one is a bit bland for our taste. The pizzas are huge and we managed to eat the size of one pizza and took away the rest. We each added $15 for a lemonade. It tasted ok, glasses was sticky tho. All in all the meal was fantastic.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-10-30
用餐途径
堂食
人均消费
$150 (午餐)
推介美食
  • Tiramisu
  • Soppressata Piccante
等级3
41
0
2019-09-26 651 浏览
平日午餐来吃的pizza$128 不用加一的午餐套餐包括一份pizza以及沙拉选择有5 个,恕我不会义大利文,粗浅简单来说就是:only 番茄Margarita Margarita 加 肠鸡蛋 白酱Brussel sprouts 白酱我们两人点了一个有辣肉肠和一个有鸡蛋在上面的烤粟米🌽,orange酱汁是辣辣的本身点了beet salad 不过好像落错单了 不过算了Soppressata piccante All uovo 开心超级无敌大一个人吃2-3 片觉得已经饱了比萨🍕边边角角很chewy,底部有焦香。红色的辣肉肠款稍辣总体不错,店员友善,服务例如倒水都很frequent
更多
平日午餐来吃的pizza

$128 不用加一的午餐套餐
包括一份pizza以及沙拉

选择有5 个,恕我不会义大利文,粗浅简单来说就是:
only 番茄
Margarita
Margarita 加 肠
鸡蛋 白酱
Brussel sprouts 白酱

我们两人点了一个有辣肉肠和一个有鸡蛋在上面的
24 浏览
0 赞好
0 留言

烤粟米🌽,orange酱汁是辣辣的
13 浏览
0 赞好
0 留言
本身点了beet salad 不过好像落错单了 不过算了
12 浏览
0 赞好
0 留言

Soppressata piccante
18 浏览
0 赞好
0 留言

All uovo
10 浏览
0 赞好
0 留言
开心

超级无敌大一个人吃2-3 片觉得已经饱了
比萨🍕边边角角很chewy,底部有焦香。
红色的辣肉肠款稍辣


总体不错,店员友善,服务例如倒水都很frequent

395 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • Soppressata Piccante
  • All  Uovo
等级2
7
0
2019-09-19 467 浏览
The restaurant is very comfortable with nice decor. Vised the restaurant specially for its amazing looking pizza. The presentation of the pizza looks amazing but was very disappointed by the taste of the pizza and the textures of the dough. Such a shame as they have a stone oven to actually make an pizza. Paisano's pizzeria tastes so much better. They should train their staff how to make a proper pizza.    
更多
The restaurant is very comfortable with nice decor. Vised the restaurant specially for its amazing looking pizza. The presentation of the pizza looks amazing but was very disappointed by the taste of the pizza and the textures of the dough. Such a shame as they have a stone oven to actually make an pizza. Paisano's pizzeria tastes so much better. They should train their staff how to make a proper pizza.    
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-06-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$300
推介美食
  • squid
等级3
95
0
2019-09-12 342 浏览
吃货界的盛事! 一年一次的Black series Black sheep restaurant 其下13间餐厅在指定时间内提供优惠的试菜menu ~同朋友拣左motorino 食pizza ,因为在ins看到他们家的心型pizza太吸引 haha试菜menu 很简单,沙拉+pizza+甜品店内已经有一个大窑烧,明显主打手制窑烧pizza ,虽然是即叫即制但上菜速率都好快传统意式风味,饼底簿而脆又带点烟靭系小妹喜欢的pizza 沙拉同甜品就不过不失,没有太特别
更多
吃货界的盛事! 一年一次的Black series
Black sheep restaurant 其下13间餐厅在指定时间内提供优惠的试菜menu ~
同朋友拣左motorino 食pizza ,因为在ins看到他们家的心型pizza太吸引 haha
20 浏览
0 赞好
0 留言
29 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言

试菜menu 很简单,沙拉+pizza+甜品
店内已经有一个大窑烧,明显主打手制窑烧pizza ,虽然是即叫即制但上菜速率都好快
传统意式风味,饼底簿而脆又带点烟靭
系小妹喜欢的pizza


沙拉同甜品就不过不失,没有太特别
10 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
等级2
29
0
2019-08-06 853 浏览
if you like pizzas then motorino in wan chai is well worth a visit. the 12 inch pizzas are huge and cooked very quickly in the open fire oven. it comes out hot and fresh! the prosciutto ham pizza was the best pizza of the day, with a generous layer of ham on top of freshly melted cheese! the staff are attentive and I found this branch to be much more spacious and relaxing than then Soho one.
更多
if you like pizzas then motorino in wan chai is well worth a visit. the 12 inch pizzas are huge and cooked very quickly in the open fire oven. it comes out hot and fresh! the prosciutto ham pizza was the best pizza of the day, with a generous layer of ham on top of freshly melted cheese!
the staff are attentive and I found this branch to be much more spacious and relaxing than then Soho one.
27 浏览
0 赞好
0 留言
38 浏览
0 赞好
0 留言
417 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
34
0
2019-06-14 1562 浏览
今日有同事 last day,搵间特别的餐厅食吓,搵到呢间用大火炉去焗 Pizza 的,印象中香港都无几多间有个大火炉去焗 pizza (摆食牌难?)。总括而言,用火炉去焗的 Pizza 比平时电炉焗系香口啲,不过个批好似好难咬好难切咁。我地叫齐晒午餐的5 个 toppings,in short 就系有肉的较好食Pizza All'uovo,Brussels Sprout Pizza,Soppressata Piccante。而素食者就会喜欢Marinara同Margherita,素食着又多一个选择呢。餐厅环境 ok,店员服务好好,不过坐位较少,空间有少少窄。呢度 pizza 都几大个,平常香港人食量唔系话十分大,一个人勉强食得晒一个 pizza,我地7 个有男有女都食唔晒5 个批,大家可以酌量叫多少。Pizza All'uovoBrussels Sprout PizzaSoppressata PiccanteMargherita PizzaMarinara Pizza
更多
今日有同事 last day,搵间特别的餐厅食吓,搵到呢间用大火炉去焗 Pizza 的,印象中香港都无几多间有个大火炉去焗 pizza (摆食牌难?)。


总括而言,用火炉去焗的 Pizza 比平时电炉焗系香口啲,不过个批好似好难咬好难切咁。我地叫齐晒午餐的5 个 toppings,in short 就系有肉的较好食
Pizza All'uovo,Brussels Sprout Pizza,Soppressata Piccante。而素食者就会喜欢Marinara同Margherita,素食着又多一个选择呢。餐厅环境 ok,店员服务好好,不过坐位较少,空间有少少窄。


呢度 pizza 都几大个,平常香港人食量唔系话十分大,一个人勉强食得晒一个 pizza,我地7 个有男有女都食唔晒5 个批,大家可以酌量叫多少。

Pizza All'uovo
40 浏览
0 赞好
0 留言
Pizza All'uovo
Brussels Sprout Pizza
47 浏览
0 赞好
0 留言
Brussels Sprout Pizza
Soppressata Piccante
31 浏览
0 赞好
0 留言
Soppressata Piccante
Margherita Pizza
44 浏览
0 赞好
0 留言

Margherita Pizza
Marinara Pizza
40 浏览
0 赞好
0 留言

Marinara Pizza
433 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$150
推介美食
Pizza All'uovo
Brussels Sprout Pizza
Soppressata Piccante
Margherita Pizza
等级2
16
0
2019-06-07 917 浏览
this is no Domino's pizza hut or other circular garbage restaurant. motorinos pizza comes straight from the heart of an authentic Italian style oven. try the four cheese and the sausage pizza for a delicious round feast! they also do delivery.when you first go into motorinos it can seem a little cramped, but soon welcoming staff will find you a table soon enough. the menus are easy to decipher and the pizzas we ordered arrive in 10 minutes. the thin crust pizzas were pipping hot and the flavours
更多
this is no Domino's pizza hut or other circular garbage restaurant. motorinos pizza comes straight from the heart of an authentic Italian style oven. try the four cheese and the sausage pizza for a delicious round feast! they also do delivery.

when you first go into motorinos it can seem a little cramped, but soon welcoming staff will find you a table soon enough. the menus are easy to decipher and the pizzas we ordered arrive in 10 minutes. the thin crust pizzas were pipping hot and the flavours we're truthful and intense. it reminded me of pizza in Naples.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
71
0
2019-06-01 867 浏览
今晚想食西餐,出开湾仔,就去呢间静静地既pizza店。呢间餐厅有个大窑炉,好有格调,wine list都多元化,又有啤酒,配唔同既pizza就正喇!pizza要试基本的margherita,不过今晚我地加咗olives同蘑菇,等个层次可以丰富d。因为客人唔多,所以叫完好快就焗起,今次个pizza有少少湿得滞,可能系蘑菇出水太多。pizza切开四大块,同朋友一人两块,食完都好饱了!另外配咗杯prosecco,慢慢倾计,气氛好好,staff都好friendly!
更多
今晚想食西餐,出开湾仔,就去呢间静静地既pizza店。

呢间餐厅有个大窑炉,好有格调,wine list都多元化,又有啤酒,配唔同既pizza就正喇!

pizza要试基本的margherita,不过今晚我地加咗olives同蘑菇,等个层次可以丰富d。

因为客人唔多,所以叫完好快就焗起,今次个pizza有少少湿得滞,可能系蘑菇出水太多。pizza切开四大块,同朋友一人两块,食完都好饱了!

另外配咗杯prosecco,慢慢倾计,气氛好好,staff都好friendly!
48 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
12
0
2019-05-14 823 浏览
PIZZE:Quattro Formaggi🍕.其实黎呢到食个重点就系为左个pizza因为香港无乜边间有大大个brick oven可以即刻焗😍谂唔到食咩拣左个好安全嘅four cheese🧀 好好好香但如果可以薄d就perfect🤔~~~~~~~~~~~~ANTIPASTI:Meatball🥫 .Homemade嘅meatball唔会好结实同埋个tomato sauce几岩岩好唔错👌~~~~~~~~~~~~SPECIAL:Chicken Wings🐥.呢款鸡翼特别在系用左lemon juice同mint去整🍋🌱系几开胃但唔系我杯茶😂
更多
PIZZE:
35 浏览
0 赞好
0 留言
Quattro Formaggi🍕
.
其实黎呢到食个重点就系为左个pizza
因为香港无乜边间有大大个brick oven可以即刻焗😍
谂唔到食咩拣左个好安全嘅four cheese🧀
好好好香但如果可以薄d就perfect🤔
~~~~~~~~~~~~
ANTIPASTI:
18 浏览
0 赞好
0 留言
Meatball🥫 .
Homemade嘅meatball唔会好结实
同埋个tomato sauce几岩岩好
唔错👌
~~~~~~~~~~~~
SPECIAL:
15 浏览
0 赞好
0 留言
Chicken Wings🐥
.
呢款鸡翼特别在系用左lemon juice同mint去整🍋🌱
系几开胃但唔系我杯茶😂
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
79
0
2019-05-04 838 浏览
Pizza All'uovo (HK$128 lunch set with a side)Pizza Soppressata Piccante (HK$128 lunch set with a side) Rating: Overall 3/5 (Food:2/5;Decor&Service:4/5)⭐首先,要提返大家,呢间野系做美国嘅意式Pizza,并唔系意式😂我之前都唔知呢件事,所以对佢可能期望太高啦。首先先讲好野,以HK$128呢个价嚟讲,有个Pizza 有个side,加上餐厅个环境系几靓仔同店员服务都唔错(香港好服务嘅餐厅真系少之又少),其实都算系唔错。个烧粟米味道加埋啲连辣油同香料,有啲墨西哥风情,唔错。但系个pizza,虽然系炭炉烧(我好傻好天真觉得炭炉烧就系正宗意大利),但个批劲厚😞个边边好硬完全系用刀切唔开,亦都好难咬,赵到好似香口胶咁先食到。Pizza 中间佢系湿到滴到汁出嚟😔味道方面,个Soppressata Piccante (意大利辣肉肠) pizza 超级咸,我净系食到咸味,另外个All'uovo有芝士烟肉同蛋 ,味道唔错。如果你想搵间餐厅舒舒服服坐下,呢间都
更多
Pizza All'uovo (HK$128 lunch set with a side)
Pizza Soppressata Piccante (HK$128 lunch set with a side)
Rating: Overall 3/5 (Food:2/5;Decor&Service:4/5)⭐
首先,要提返大家,呢间野系做美国嘅意式Pizza,并唔系意式😂我之前都唔知呢件事,所以对佢可能期望太高啦。首先先讲好野,以HK$128呢个价嚟讲,有个Pizza 有个side,加上餐厅个环境系几靓仔同店员服务都唔错(香港好服务嘅餐厅真系少之又少),其实都算系唔错。个烧粟米味道加埋啲连辣油同香料,有啲墨西哥风情,唔错。但系个pizza,虽然系炭炉烧(我好傻好天真觉得炭炉烧就系正宗意大利),但个批劲厚😞个边边好硬完全系用刀切唔开,亦都好难咬,赵到好似香口胶咁先食到。Pizza 中间佢系湿到滴到汁出嚟😔味道方面,个Soppressata Piccante (意大利辣肉肠) pizza 超级咸,我净系食到咸味,另外个All'uovo有芝士烟肉同蛋 ,味道唔错。如果你想搵间餐厅舒舒服服坐下,呢间都okay,但想食正宗意大利pizza就千万唔好啦。
First of all, to remind you, this place is a NEW YORK style pizzeria (NOT Italian). I didn't know that at the first place... Let's talk about nice things first, prices are super reasonable, HK$128 for a pizza and a side with great decor, what else could you expect? And the service was great👍 (which is, unfortunately, hard to see in Hong Kong). And the Grilled Sweetcorn with spicy oil and herbs, there is like a wee bit of Mexican flavours, it was quite interesting. Now it's turn for the down side, the pizza... Yes, it's brick oven grilled, yet the crust was quite thick, it hard to cut the pizza with a knife. And rim was really thick and tough and "chewy", you have to chew really hard. And in the middle, it is quite soggy. 😞The flavour of that Soppressata Piccante was super salty and the All'uovo was not bad, with eggs cheese and bacon in it. If you are just going for a comfortable place for lunch for average food, this is okay, but if you are going for authentic Italian pizzas, this is a big NO.
Pizza Soppressata Piccante
$128
27 浏览
0 赞好
0 留言
Pizza All'uovo
$128
27 浏览
0 赞好
0 留言
Grilled Sweetcorn
20 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
10
0
2019-05-03 574 浏览
要系香港食最正宗的pizza , #Motorino 一定系好选择之一!🍕呢度既pizza系用好大个好传统的石砖炉新鲜焗的(stove pizza)。系咁多款之中拣左Cremini mushroom($178),厚薄好适中,pizza皮都好烟韧咁,但个边边又胀胀地脆卜卜咁😆前菜/小食方面推介大家叫shrimp scampi($168)🍤,汁捞面包食一流啊!虾都大只架🦐至於鸡翼就认真一般,上菜先知唔系鸡中翼,系三只鸡全翼,而且唔系太入味啊最後食埋tiramisu($68)。呢个都系少有系香港小妹觉得正宗的 #tiramisu 呢!唔会净系太cream一pat咁,又唔会太甜,咖啡同酒同朱古力味好均衡🍰餐厅环境本身系有情调既,美中不足系嘈左少少,周围太多人大声倾计了🙈
更多
要系香港食最正宗的pizza , #Motorino 一定系好选择之一!🍕
呢度既pizza系用好大个好传统的石砖炉新鲜焗的(stove pizza)。系咁多款之中拣左Cremini mushroom($178),厚薄好适中,pizza皮都好烟韧咁,但个边边又胀胀地脆卜卜咁😆
前菜/小食方面推介大家叫shrimp scampi($168)🍤,汁捞面包食一流啊!虾都大只架🦐
至於鸡翼就认真一般,上菜先知唔系鸡中翼,系三只鸡全翼,而且唔系太入味啊
最後食埋tiramisu($68)。呢个都系少有系香港小妹觉得正宗的 #tiramisu 呢!唔会净系太cream一pat咁,又唔会太甜,咖啡同酒同朱古力味好均衡🍰
餐厅环境本身系有情调既,美中不足系嘈左少少,周围太多人大声倾计了🙈
Cremini mushroom pizza
$178
39 浏览
0 赞好
0 留言
Shrimp  scampi
$168
24 浏览
0 赞好
0 留言
Tiramisu
$68
29 浏览
0 赞好
0 留言
Chicken  wings
$138
24 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
Cremini mushroom pizza
$ 178
Shrimp  scampi
$ 168
Tiramisu
$ 68
等级4
102
0
2019-03-31 769 浏览
I have heard about this place for a long time. Its not often to see pizza place with a "traditional oven / stove". Most of the time pizza were baked in an electric oven in Hong Kong due to fire safety regulation. I can finally come to this restaurant to try out their pizza.First, its Eggplant  and  pumpkin. Its very soft and tasty.Shrimp  scampi The sauce is strong. The shrimps are surprisingly fresh. Thumb up for this one.Brussels  sprout  pizza. The pizza is quite a bargain considering the pri
更多
I have heard about this place for a long time. Its not often to see pizza place with a "traditional oven / stove". Most of the time pizza were baked in an electric oven in Hong Kong due to fire safety regulation. I can finally come to this restaurant to try out their pizza.

First, its Eggplant  and  pumpkin. Its very soft and tasty.
Eggplant  and  pumpkin
13 浏览
0 赞好
0 留言


Shrimp  scampi 
The sauce is strong. The shrimps are surprisingly fresh. Thumb up for this one.
Shrimp  scampi 
23 浏览
0 赞好
0 留言



Brussels  sprout  pizza. The pizza is quite a bargain considering the price is not extremely expensive but its straight from the oven.  Also The portion of the pizza is big too. the two of us was so full after half of the pizza and my friend has to take away the left over (2 slices). 
The taste - we ordered Brussels sprout but we didn't expect to be full of Brussels sprout. We are not particularly keen of vegetarian. So we will give this pizza a fair rating. Its our bad, we will try probably 4 cheese nexttime. (The brussels sprout smell great and its kind of special to pair with pizza)
Brussels  sprout  pizza
29 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-03-21
用餐途径
堂食
人均消费
$120 (午餐)
推介美食
Shrimp  scampi