2023-12-12 22 浏览
去咗銅鑼灣呢間居酒屋🥰 入到去覺得環境好日式❤️明太子沙律🥗 ($48)佢係一粒粒嗰隻明太子,咬落去好有口感👍🏻 仲帶啲Wasabi味😍凍蕃茄🍅 ($32)凍蕃茄已經去咗皮👍🏻 下邊仲有酸醋😍 酸酸甜甜嘅味道🥰刺身盛三點($168)有帶子、牡丹蝦🦐同埋三文魚唔🐟牡丹蝦夠大隻又膠身🥰 帶子厚身鮮甜❤️串燒🍢西班牙黑豚豬頸肉🐖($38@)豬肝串🐖($32@)秋葵豬肉卷🐖 ($32@)豚肉鵪鶉蛋卷🐖 ($36@)雞翼串🐥 ($38@)冬菇 ($28@)我哋仲嗌咗六款唔同嘅串燒🍢 全部都燒得夠晒惹味🥰 我自己就最鍾意豬頸肉😍 外邊燒得好脆身👍🏻 入邊就軟熟❤️ 而秋葵豬肉卷仍然保持到秋葵嘅Juicy👍🏻三文魚魚頭🐟 ($108)食落油脂十足🥰 滿口魚香❤️

去咗銅鑼灣呢間居酒屋🥰 入到去覺得環境好日式❤️

明太子沙律🥗 ($48)

凍蕃茄🍅 ($32)
凍蕃茄已經去咗皮👍🏻 下邊仲有酸醋😍 酸酸甜甜嘅味道🥰

刺身盛三點($168)
有帶子、牡丹蝦🦐同埋三文魚唔🐟
牡丹蝦夠大隻又膠身🥰 帶子厚身鮮甜❤️

串燒🍢
西班牙黑豚豬頸肉🐖($38@)

豬肝串🐖($32@)

秋葵豬肉卷🐖 ($32@)

豚肉鵪鶉蛋卷🐖 ($36@)

雞翼串🐥 ($38@)

冬菇 ($28@)

三文魚魚頭🐟 ($108)
食落油脂十足🥰 滿口魚香❤️
2023-12-11 13 浏览
好耐沒有與姐姐兩人吃晚餐,最近又約下她啦😚。每次想傾心事,我們都會找串燒餐廳😙,可以慢慢吃,慢慢傾偈,好開心。MOKUMOKU主打係豬肉串燒,用既係日本黑毛豬,豬仔圖案可愛有趣。槍魷魚$188好少食槍魷魚,魷魚爽脆又軟腍,燒得岩岩好。蒜芯豬肉串$64蒜芯好爽脆,豬肉夠腍軟,不錯。冬菇$56冬菇好多汁,仲有木魚碎。秋葵豬肉串$64豬肉燒得甘香,不錯。Mokumoku Yakiton (永光商業大廈) 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈7樓
好耐沒有與姐姐兩人吃晚餐,最近又約下她啦😚。
槍魷魚$188

好少食槍魷魚,魷魚爽脆又軟腍,燒得岩岩好。
蒜芯豬肉串$64

蒜芯好爽脆,豬肉夠腍軟,不錯。
冬菇$56

冬菇好多汁,仲有木魚碎。

秋葵豬肉串$64

豬肉燒得甘香,不錯。
Mokumoku Yakiton (永光商業大廈)
銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈7樓
2023-11-16
2023-12-09 14 浏览
今次朋友帶我去了在銅鑼灣的日本餐廳「Mokumoku Yakiton」,一去到就感覺到濃濃的日本氣息,裝潢充滿心思,好有日本感覺。放鬆下食下串燒飲杯野幾正。❤️芥辣八爪魚$38淡淡的芥辣味在食既時候慢慢滲出來,不嗆喉的。蒜子蕃茄沙律$32蒜頭和醋汁配上蕃茄原來係好好味,三種味道分別食到出來,但又好夾,正👍🏻刺身盛合三款 $168三文魚/帆立貝/赤蝦赤蝦很爽口,三文魚新鮮冇雪味,帆立貝肉質較淋豚肉鵪鶉蛋$36有豚肉一齊食既鵪鶉蛋味道層次更多,更好食。槍魷魚$188魷魚新鮮,肉質軟淋唔韌。厚切白金豚肉$48豬肉味濃又脆口。雞翼串$38雞皮好脆,雞肉唔乾。雞軟骨串$28雞軟骨好脆芝士翠玉瓜$28翠玉瓜夠淋,配上芝士幾好食巨峰梳打$38提子味濃,好飲柚子梅酒$65酸酸甜甜的味道,唔錯

放鬆下食下串燒飲杯野幾正。❤️

芥辣八爪魚$38

淡淡的芥辣味在食既時候慢慢滲出來,不嗆喉的。

蒜子蕃茄沙律$32

刺身盛合三款 $168

三文魚/帆立貝/赤蝦

赤蝦很爽口,三文魚新鮮冇雪味,帆立貝肉質較淋

豚肉鵪鶉蛋$36

有豚肉一齊食既鵪鶉蛋味道層次更多,更好食。

槍魷魚$188

魷魚新鮮,肉質軟淋唔韌。

厚切白金豚肉$48

豬肉味濃又脆口。

雞翼串$38

雞皮好脆,雞肉唔乾。

雞軟骨串$28

雞軟骨好脆

芝士翠玉瓜$28

翠玉瓜夠淋,配上芝士幾好食

巨峰梳打$38

提子味濃,好飲

柚子梅酒$65

酸酸甜甜的味道,唔錯

2023-12-07 20 浏览
呢日又相約好朋友食好西!!來到銅鑼灣食串燒飲酒🥳日式居酒屋設計像走進日本!仲有可愛的鬆弛熊咕𠱸🐻.前菜日本蕃茄,酸酸甜甜滿開胃👍🏻 明太子沙律食落爽口我好鐘意的味道😋 刺身三點:三文魚、帆立貝、赤蝦新鮮肥美正,槍魷魚鮮味彈牙,加少少青檸更加提鮮👍🏻.串燒好出色,送酒一流🍻厚切白金豚肉好有咬口,豚肉鵪鶉蛋卷好特別第一次食!雞翼燒得好脆又juicy,雞軟骨脆卜卜,豆腐外脆內軟,全部都好好味🤤.行開銅鑼灣想飲番杯食串燒燒物,感受日式居酒屋氣氛,要來呢到試下!

2023-12-07 59 浏览
其他差評說的就是我的感受一入坐就放下收費前菜($32),串燒還硬性規定至少兩串,只有兩人去,另一人不想要咋辦?又不是四五人去,想試多點味都不行,或者試完想再點呢?在日本貴一點的居酒屋/串燒店都沒這套做法,串燒不合口味,那拉麵烏冬總行了吧,雖然這價錢食淨麵不化算,來兩串來配也能湊合吧,不好意思,夜市沒有主食(餐牌沒寫),好吧完全不讓選擇了,最後隨意叫了兩款吃完就立即走人,據觀察同場有幾桌也是這樣匆匆結帳走人的。難怪我朋友說在門口遇到有日本人對他說,為什麼這麼多騙人的店了(指裝修),估計他以為會像日本那樣的模式,結果被坑了。另外不喝酒還是別去這些點了。
其他差評說的就是我的感受
🍊Tangerine‘s visit🍊—————————————————————🍜Mokumoku Yakiton 7/F, Circle Plaza, 499 Hennessy Road, Causeway BayTel:+852 2886 2062 —————————————————————🌟Recommended dishes:💁🏻‍♂️Squid Bigger than expected, with a smooth and chewy texture, rich in juice. When eaten with the sauce made by the restaurant, it has the perfect level of saltiness and tastes delicious.💁🏻‍♂️Chicken WingsThe chicken wings are quite large, with a golden brown crispy skin and a burst of juice inside. The meat is tender and smooth.
🍊Tangerine‘s visit🍊

🌟Recommended dishes:

💁🏻‍♂️Squid

💁🏻‍♂️Chicken Wings

💁🏻‍♂️Esophagus Cartilage
The texture is both crispy and tender, and every bite is full of savory flavors.

💁🏻‍♂️Sashimi
Combining scallops, sweet shrimp, and salmon sashimi, each one is very fresh, especially the sweet shrimp, with a sticky texture on the outside and a chewy texture inside.

💁🏻‍♂️Iberian Black Pork Flat Iron
The skin is crispy, and it is rich in fat, melting in the mouth.

💁🏻‍♂️Large Bowel
The taste is mild and without any gaminess, and it has a chewy texture when you bite into it.

——————————————————-
😋Overall Rating
Food:🌟🌟🌟🌟
Environment:🌟🌟🌟
Staff:🌟🌟🌟
CP Rate:🌟🌟🌟
2023-12-04 48 浏览
我們喜愛居酒屋無拘無束的飲食習慣.  對食燒肉更著迷.  今晚同女友去  Mokumoku Yakiton, 主打豬燒物.餐廳全用木製裝飾, 感覺有份溫暖.名符其實豬燒物, 有大型日本豬指標,  服務員可以為我們介紹.師傅現場為我們燒烤, 做得好.點了餐,   閒聊一會, 燒物便送上,   大家來個碰杯.   女友叫了 名貴的黒瀬-薩摩芋 (蕃薯) 燒酎,  以水晶玻璃杯裝載,  我叫了大大杯的 烏龍茶割燒酎, 蠻不錯. 接著吃前菜:  凍蕃茄 ,  已去皮,  用自家製醬汁調味, 上面放上少少生蒜和蔥, 超級鮮甜開胃.芥辣八爪魚,   八爪魚 切粒混合芥辣, 醒胃好味. 串燒豬大腸,   燒得夠香,   咬落軟綿綿好多汁, 沾些芥末,  實在好食.    豬腰子串,  薄切口感微辣帶點黑椒味, 非常有咬口.西班牙黑豚豬頸肉, 惹味好食. 肥瘦好平均, 肉質稔甜,  肉味超濃郁, 食得滋味.紫蘇豬肉卷,  豚肉包住紫蘇, 調味正, 口感同味道都非常特別. 雞翼串, 上檯香味十足, 雞翼好好肉, 燒得金黃色,  外皮香脆可口, 散發油脂香氣, 皮脆肉嫩. 好入味.原隻槍魷魚,  魷魚有手
餐廳全用木製裝飾, 感覺有份溫暖.
師傅現場為我們燒烤, 做得好.
點了餐,   閒聊一會, 燒物便送上,
凍蕃茄
芥辣八爪魚,   八爪魚 切粒混合芥辣, 醒胃好味.
芥辣八爪魚
串燒豬大腸,   燒得夠香,   咬落軟綿綿好多汁,
串燒豬大腸
沾些芥末,  實在好食.
豬腰子串,  薄切口感微辣帶點黑椒味, 非常有咬口.
雞翼串
原隻槍魷魚,  魷魚有手掌般長, 上枱時已經切好容易入口, 肉質煙煙韌韌鮮味十足, 用了櫻花蝦伴碟.
原隻槍魷魚
刺身盛三款:  帶子, 赤蝦,  三文魚,  好新鮮.
刺身盛三款: 帶子, 赤蝦, 三文魚
三文魚 入口軟稔, 魚脂豐富,
帶子, 顏色有光澤, 好滑溜鮮甜.   赤蝦, 彈牙爽口, 整體各款刺身都好新鮮.
 Mokumoku Yakiton 糸一間理想居酒屋.   串燒, 剌身都做得好.
串燒豬大腸
原隻槍魷魚
刺身盛三款: 帶子, 赤蝦, 三文魚
2023-12-03 25 浏览
約左好耐無見的朋友去銅鑼灣食晚飯,book左Mokumoku Yakiton 食串燒。🍅前菜:蕃茄微酸幾開胃, 蔥蒜調味幾香。🐙芥辣八爪魚辣辣地幾刺激,岩送酒。🍻🍣刺身盛有三文魚,帆立貝同牡丹蝦,肥美新鮮。🦑槍魷魚原條燒,新鮮彈牙。🐽厚切白金豚肉豚肉少少肥,特別香。🥚豚肉鵪鶉蛋卷豚肉包住鵪鶉蛋,口感豐富。🍗雞翼串燒得香口又入味。🍡雞軟骨串香脆,必吃。芝士翠肉瓜加入芝士,味道特別香濃。🍇巨峰梳打🥃柚子x梅酒

🍅前菜:蕃茄微酸幾開胃, 蔥蒜調味幾香。

🐙芥辣八爪魚

辣辣地幾刺激,岩送酒。🍻

🍣刺身

有三文魚,帆立貝同牡丹蝦,肥美新鮮。

🦑槍魷魚

原條燒,新鮮彈牙。

🐽厚切白金豚肉

豚肉少少肥,特別香。

🥚豚肉鵪鶉蛋卷

豚肉包住鵪鶉蛋,口感豐富。

🍗雞翼串

燒得香口又入味。

🍡雞軟骨串

香脆,必吃。

芝士翠肉瓜

加入芝士,味道特別香濃。

🍇巨峰梳打

🥃柚子x梅酒

2023-12-03
2023-12-03 11 浏览
💯推薦指數:6.5/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡▪️ 槍魷魚比想像中大條,口感爽滑彈牙,肉汁豐富,配合餐廳製作的醬汁吃,鹹度剛好,挺好吃。▪️雞翼串雞翼頗大隻,外皮烤得金黃色,口感香脆,內裡肉汁爆棚,肉質嫩滑。▪️雞軟骨串口感既脆又嫩,每口都油香四溢。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️刺身盛結合了帆立貝、甜蝦和三文魚三款刺身,每款都十分新鮮,尤其是甜蝦,外層口感黏黏的,內裡彈牙。▪️芥末八爪魚八爪魚口感柔滑彈牙,芥末味不會很濃,不會很嗆口,作為開胃菜不錯。▪️西班牙黑豚肩肉串烤得外皮香脆,油脂感豐富,入口即化。▪️豬大腸串味道淡雅而且沒有羶味,嚼起來很彈牙。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※😍整體評分 味道:🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟
💯推薦指數:6.5/10

▪️ 槍魷魚

▪️雞翼串

▪️雞軟骨串
口感既脆又嫩,每口都油香四溢。

▪️刺身

▪️芥末八爪魚

▪️西班牙黑豚肩肉串
烤得外皮香脆,油脂感豐富,入口即化。

▪️豬大腸串
味道淡雅而且沒有羶味,嚼起來很彈牙。

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2023-11-29 55 浏览
聖誕節快到了, 同學會有慶祝安排, 今晚約了會長商量節目, 選擇了 居酒屋   Mokumoku Yakiton, 因為大家鍾意食特式串燒,  餐廳地點交通極方便.服務員友善接待, 招呼客人有份親切感. 燈光柔和,  大家用 QR code 自己點餐方便妥當.食物選擇非常多, 黑板上有是日推介及時令款式.   牆上巨豬標誌, 看看那部位比好食先. 開放式廚房, 串燒即叫即燒.酒品飲品, 選擇也不少.會長叫了   黒瀬-薩摩芋 (蕃薯) 燒酎.  用水晶玻璃杯裝, 有煨蕃薯香味, 甜味均衡, 入口佳.我獨愛   烏龍茶割燒酎, 加冰, 烏龍茶香氣帶出豐富味蕾及厚實感, 食串燒好岩. 前菜:  凍蕃茄,  紅卜卜.   鋪上翠綠青蔥及蒜粒,  賣相吸引.  入口味道酸酸甜甜, 令人胃口大開。另一 個冷點,  芥辣八爪魚,  八爪魚 鮮度高, 配上日本芥辣好味, 口感非常爽!刺身盛三款,  赤蝦刺身 ,  帶子刺身, 三文魚,  色澤明亮, 好新鮮.赤蝦刺身, 大隻兼肉厚,  肉質彈牙.  帶子刺身, 三文魚,  食得好 滿意.槍魷魚原條,  肉質爽韌, 味道清甜.  師傅控制火候非常好.
開放式廚房, 串燒即叫即燒.
酒品飲品, 選擇也不少.
芥辣八爪魚
刺身盛三款赤蝦刺身 ,  帶子刺身, 三文魚,  色澤明亮, 好新鮮.
刺身盛三款: 赤蝦刺身 , 帶子刺身, 三文魚
赤蝦刺身大隻兼肉厚,  肉質彈牙.  帶子刺身, 三文魚,  食得好 滿意.
赤蝦刺身
槍魷魚原條
西班牙黑豚豬頸肉, 去居酒屋, 其中一款必點的燒物一定是黑豚豬頸肉, 好稔,  帶油脂香氣, 好食.
西班牙黑豚豬頸肉
豬腰子串,   牛舌吃得多, 相比下豬腰子也不錯, 肉質爽爽脆脆.   師傅調味正.
豬腰子串
燒大腸串豬, 燒得好平均,  啖啖都是精品, 味濃不俗, 吾會太肥, 沾些芥末, 好滿意.
燒大腸串豬
紫蘇豬肉卷,  豬肉汁及紫蘇混埋一齊, 味道非常清新, 感覺一啲都唔膩.
紫蘇豬肉卷
雞翼串, 這個雞翼的皮烤得金黃香口,  肉質滑嫩鮮甜 , 越食越愛.
雞翼串
師傅有廚藝, 燒物火候控制得很好, 食物有質素, 吃得開心,  大家都回味.  服務員態度殷勤, 會再來.
刺身盛三款: 赤蝦刺身 , 帶子刺身, 三文魚
赤蝦刺身
槍魷魚原條
燒大腸串豬
  • 刺身盛三款: 赤蝦刺身
  • 帶子刺身
  • 三文魚
2023-11-29 19 浏览
my Sunday行下sogo , 食個飯~ 牛蒡、醃蕃茄前菜蕃茄醃得幾開胃、鮮甜又少少酸酸地牛蒡亦好入味~好好咬口刺身三文魚、帆立貝、蝦刺身新鮮滑溜~蝦刺身好鮮甜槍魷魚火喉幾好、彈牙得黎唔韌口~整條魷魚上,超正!少呢到唔少得食下串燒~豬腰子、燒雞翼、蒜心豬肉卷、芝士豬耳、西班牙黑豚肩肉串~豬腰子幾特別, 雞翼燒成金黃色非常香脆,芝士豬肉呢個組合都幾得意,滿滿芝士味同豬耳油香~串燒要配酒先盡興既~有好多款燒酒、啤酒選擇~
my Sunday
行下sogo , 食個飯~

牛蒡、醃蕃茄
前菜蕃茄醃得幾開胃、鮮甜又少少酸酸地
牛蒡亦好入味~好好咬口

刺身
三文魚、帆立貝、蝦
刺身新鮮滑溜~蝦刺身好鮮甜

槍魷魚
火喉幾好、彈牙得黎唔韌口~整條魷魚上,超正!

少呢到唔少得食下串燒~
豬腰子、燒雞翼、蒜心豬肉卷、芝士豬耳、西班牙黑豚肩肉串~

串燒要配酒先盡興既~
有好多款燒酒、啤酒選擇~

2023-11-26
2023-11-26 12 浏览
二訪mokumoku銅鑼灣同尖沙咀抵食嘅選擇佢個前菜醃製蕃茄又平又好味每次食完之後都即刻開胃咗好多感覺好健康牛蒡,送sake或者啤酒一流味道唔會太鹹,但係清爽多汁刺身盛,雖然唔係話啲咩好特別嘅刺身但係睇得出質素好高切得好好,而且都好肥美大大份超級抵食槍魷魚,喺呢排食過最好味嘅魷魚唔會過分醃製保留到原汁嘅鮮味而且好淋身,又有咬口嚟到呢度梗係唔少得食豬串我推介下面呢幾款有內臟同埋唔同部位每一件都係用上唔同嘅seasoning全部都好特別!Highlights :西班牙黑豚肩肉串豬耳芝士串豬腰子蒜芯豬肉卷
二訪mokumoku
銅鑼灣同尖沙咀抵食嘅選擇

佢個前菜醃製蕃茄又平又好味
每次食完之後都即刻開胃咗好多
感覺好健康

牛蒡,送sake或者啤酒一流
味道唔會太鹹,但係清爽多汁

刺身盛,雖然唔係話啲咩好特別嘅刺身
但係睇得出質素好高
切得好好,而且都好肥美
大大份超級抵食

槍魷魚,喺呢排食過最好味嘅魷魚
唔會過分醃製
保留到原汁嘅鮮味
而且好淋身,又有咬口

嚟到呢度梗係唔少得食豬串

西班牙黑豚肩肉串
豬耳芝士串
豬腰子
蒜芯豬肉卷
喜歡吃串燒的朋友,應該都認識豬門店🐽MOKUMOKU啦。餐廳主打豬肉串燒,是不吃牛的朋友仔福利呀~每次去都好多人,今晚又去試試啦~ ☆ 刺身盛🐟$188 刺身盛有3款,有帶子、三文魚和牡丹蝦,質素不錯,幾新鮮。 ☆ 牛蒡$38 ☆ 前菜$32🍅 前菜比質素否錯,牛蒡爽脆,蕃茄好甜,不過牛蒡略為鹹了少少。 ☆ 雞翼串🍗$76 雞翼不算好大隻,但燒得夠甘香,肉嫩有汁。 ☆ 黑豚肉肩肉串🐽$76 豚肉味重,脂肪豐富,都不錯。
喜歡吃串燒的朋友,應該都認識豬門店🐽MOKUMOKU啦。

餐廳主打豬肉串燒,是不吃牛的朋友仔福利呀~

每次去都好多人,今晚又去試試啦~

☆ 刺身盛🐟$188

刺身盛有3款,有帶子、三文魚和牡丹蝦,質素不錯,幾新鮮。

☆ 牛蒡$38 ☆ 前菜$32🍅

前菜比質素否錯,牛蒡爽脆,蕃茄好甜,不過牛蒡略為鹹了少少。

☆ 雞翼串🍗$76

雞翼不算好大隻,但燒得夠甘香,肉嫩有汁。

☆ 黑豚肉肩肉串🐽$76

豚肉味重,脂肪豐富,都不錯。
2023-11-16
2023-11-09 22 浏览
朋友說這間居酒屋不但有串燒吃,而且魚生都很不錯. 於是今晚來試試!蕃茄和牛蒡,絕對是健康又美味的前菜對於我這個魚生控來說,見到魚生拼盤有三文魚、帶子、鮮蝦都十分新鮮,超開心🥰而且三文魚非常厚切,帶子又新鮮,蝦又大又甜一向喜愛吃秋葵,平時帶多用水煲估不到燒烤起來,原來都好好吃魷魚燒得香噴噴燒雞翼,我鍾意食😂燒到外皮脆卜卜,真係想食多幾隻。最欣賞的是沒有過多的調味,不會太鹹!豬肝朋友很喜歡大腸加芥辣,無得輸豬顎骨肉很少吃,原來🔥起好惹味今晚大滿足,又吃魚生又吃串燒,而且全部弄得不錯,真是一間用心經營的日式居酒屋

蕃茄和牛蒡,絕對是健康又美味的前菜

一向喜愛吃秋葵,平時帶多用水煲估不到燒烤起來,原來都好好吃

魷魚燒得香噴噴

豬肝朋友很喜歡

大腸加芥辣,無得輸

豬顎骨肉很少吃,原來🔥起好惹味

2023-11-08 73 浏览
以豬為主題的日式居酒屋Mokumoku Yakiton餐廳串燒選擇好多·仲有前所未見既特別部位連豬聲帶都有得食·真係邊食邊長智識系列!♡前菜 清甜蕃茄· 特別開胃♡生蠔刺身蠔肉爽嫩· 蠔味幾重♡燒秋刀魚時令秋刀魚· 魚味濃郁而肥美♡煙燻豬腩肉燒過的豬腩肉· 油香十足咸香脂香· 用來送酒很不錯♡林檎紅薑豬肉卷很喜歡裡面捲了蘋果· 中和豬肉膩感♡花生苗卷同樣很有特色的豬肉卷· 裡面是花生苗食落帶陣陣花生香· 令層次更豐富♡豬喉結串第一次食豬喉結·比豬耳還爽脆但又帶豬肉紮實咬口· 口感上很有驚喜♡豬聲帶串原本豬聲帶也能吃· 有點小驚訝充滿彈性· 有點像在吃厚牛舌般♡四元豚肉味濃而沒有豬羶味· 口感爽嫩♡茄子燒到軟腍再以日式調味· 幾有特式♡芝士翠肉瓜這組合很難不好吃· 如果加點蒜香一定更好吃♡燒菠蘿表面燒到焦糖狀· 菠蘿超級香甜直接來當甜品吃♡柚子x 檸檬酒|京姬蘋果酒 兩杯都好易入口·酒精度不高好適合女仔飲
以豬為主題的日式居酒屋
Mokumoku Yakiton
餐廳串燒選擇好多·仲有前所未見既特別部位
連豬聲帶都有得食·真係邊食邊長智識系列!

♡前菜
清甜蕃茄· 特別開胃