2022-01-12 175 浏览
節日氣氛濃厚,當然想揀一間環境 氣氛都一流嘅餐廳啦!😂 可以開心地歡度一個大節日!我哋就揀左呢間位於銅鑼灣嘅「Miss Jap Jap」,仲有聖誕限定餐!餐廳內佈置得好有聖誕氣氛!令到食客食慾大增😊粉紅聖誕 梅素麵配清新柑橘柚子汁$138淨係睇造型已經好得意,個色都好特別😊梅素麵點落啲柑橘柚子汁度好清新😂火鳳凰烏冬$118火爐一路煲住一路食,好熱辣辣!味道:😋😋😋😋 4/5環境:😋😋😋😋😋 5/5服務:😋😋😋😋 4/5價錢:😋😋😋😋 4/5翻食:😋😋😋😋 4/5

餐廳內佈置得好有聖誕氣氛!令到食客食慾大增😊

粉紅聖誕 梅素麵配清新柑橘柚子汁$138

火鳳凰烏冬$118
火爐一路煲住一路食,好熱辣辣!

味道:😋😋😋😋 4/5
環境:😋😋😋😋😋 5/5
服務:😋😋😋😋 4/5
價錢:😋😋😋😋 4/5
翻食:😋😋😋😋 4/5
2022-01-11 68 浏览
銅鑼灣耀華街一帶有好多隱世餐廳其,中有一棟大廈有好多間餐廳,我都會同朋友去呢一帶餐廳覓食,食物質素有時都幾有驚喜㗎!今次嚟到呢間日系特色餐廳食個lunch當日叫咗兩度主菜分別係梅素面配清新柚子汁同火鳳凰烏冬,前者酸酸maymay, 值得一讚係呢個面嘅擺盤好有心思,店員拎過嚟嘅時候已經覺得非常吸睛,而且味道方面都幾特別㗎梅素面爽口配上柚子汁,味道清新適合女士食,不過如果個麵既醬汁冇咁甜會再好啲,食完開晒胃可以迎接下一度主菜啦至於火鳳凰就係蜆肉烏冬,蜆肉冇沙都幾鮮甜,仲有10數粒蜆肉,份量慷慨,個人覺得味道唔錯我地仲叫咗一道蟹柳沙律,蔬菜新鮮同埋有大量蟹柳撈埋一齊,夠晒滿足食完又有Energy去銅鑼灣血拼喇

食完又有Energy去銅鑼灣血拼喇
2022-01-11 60 浏览
街坊系列 – Miss. JapJap 💚當以為香港人乖乖地谷打完針又用埋APP😖轉個L頭就話又無晚市,無戲睇,無GYM做🤬全因為某某既把關不力同自私自利既行為🙄咁其實做咁多野有咩意思呢😒仲要做黎做咩呢------------------------------環境: 冬日聖誕既佈置仲係度🎄紅,綠,白色既元素布滿成間餐廳🥳結合木系既枱椅同餐具🪵整體柔和舒服------------------------------食物: 火鳳凰烏冬 ($138) 🍜味增湯底味道唔錯😋夠香夠濃有齊哂平時飲味增湯既配料係到🤗蜆肉都幾多👍🏻份量同味道都正常梅素麵配清新柑橘柚子汁 ($138) 🍜擺盤造型好特別📸絕對係打卡首選味道香甜清新😋梅味好香有餘韻意外地木魚香同柑橘柚子汁個味幾夾😮唯一美中不足既🤏🏼份量真係有點太小和風蒜香煙肉炒意大利麵 ($106) 🍝火喉正常🔥炒到D煙肉好香好入味味道幾濃郁🤤好岩食濃味既朋友仔------------------------------服務: 店員比較生疏但態度有禮貌👌🏻坐低好快會俾水👏🏻餐具同紙巾等等店舖新開張,支付方法有限😅小編呢日得FPS------------
街坊系列 – Miss. JapJap 💚
當以為香港人乖乖地谷打完針又用埋APP😖
轉個L頭就話又無晚市,無戲睇,無GYM做🤬
全因為某某既把關不力同自私自利既行為🙄
咁其實做咁多野有咩意思呢😒仲要做黎做咩呢
環境: 冬日聖誕既佈置仲係度🎄

紅,綠,白色既元素布滿成間餐廳🥳
結合木系既枱椅同餐具🪵整體柔和舒服

火喉正常🔥炒到D煙肉好香好入味
味道幾濃郁🤤好岩食濃味既朋友仔

服務: 店員比較生疏但態度有禮貌👌🏻
坐低好快會俾水👏🏻餐具同紙巾等等
店舖新開張,支付方法有限😅小編呢日得FPS

環境: 6.5 /10
食物: 6.5 /10
服務: 6.5 /10

地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心6樓03號舖
人均消費: $ 100 - $ 200
2022-01-04 74 浏览
梅素麵配清新柑橘柚子汁 ($138)上碟嘅時候已經比個粉紅色嘅麵吸引住😛 加上佢係掛左係到😛 外表好吸引 打卡一流😍 柑橘柚子汁真係超級清新🤣酸酸甜甜好開胃😋份量偏少 可能要order多啲野食啦🙈 火鳳凰烏冬 ($118)熱辣辣🤓嗰麵用個蠟燭燒住😝 用料十足👍🏻大大隻好飽滿嘅蜆肉😋好鮮甜🤪烏冬偏淋身🙈如果彈牙少少就好啦😍味噌湯較為鹹香 仲有少少酸味添😚熱蕎麥茶 $58暖笠笠😍好清新解膩💕Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度: 🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟

梅素麵配清新柑橘柚子汁 ($138)
上碟嘅時候已經比個粉紅色嘅麵吸引住😛
加上佢係掛左係到😛
外表好吸引 打卡一流😍
柑橘柚子汁真係超級清新🤣
酸酸甜甜好開胃😋
份量偏少 可能要order多啲野食啦🙈

火鳳凰烏冬 ($118)
熱辣辣🤓

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2022-01-03 68 浏览
🍴Miss.JapJap 🎄—————————————————————-聖誕嚕🎄🎄Merry Christmas呢😝😝特意去咗間銅鑼灣新開嘅洋食屋~12月限定聖誕主題!仲有懸吊半空的粉紅筷子🥢麵呢!呢間小店感受到佢好用心咁樣去佈置成個餐廳,一定好攰了天花板勁多裝飾…成間舖頭都好聖誕,廚房用咗一塊遮住,隱若望到係偏細,好似屋企嘅廚房長條型咁,呢間野有一種家的感覺,一齊慶祝聖誕🤶🏻✨北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵 $116🌕🌕🌕🌖🌑個奶油意大利麵有啲似天使面,好creamy,配埋啲蟹柳好味道!✨火鳳凰烏冬 $118🌕🌕🌕🌘🌑鍋物嘅麵豉湯蜆肉烏冬,正正常常。✨雞軟骨餃子🥟$79🌕🌕🌕🌑🌑仲叫咗一個小食,有四件,熱辣辣,煎得香口,伴隨著木魚在跳舞。但奈何食完仍然感覺肚子有啲空虛…可能我太肚餓hahaha!!!推薦:🌕🌕🌕🌑🌑📍 銅鑼灣耀華街3號百樂中心6樓03號舖#乜都食銅鑼灣#乜都食cafe
🍴Miss.JapJap 🎄
—————————————————————-

✨北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵 $116
🌕🌕🌕🌖🌑

✨火鳳凰烏冬 $118
🌕🌕🌕🌘🌑
鍋物嘅麵豉湯蜆肉烏冬,正正常常。

✨雞軟骨餃子🥟$79
🌕🌕🌕🌑🌑

推薦:🌕🌕🌕🌑🌑

📍 銅鑼灣耀華街3號百樂中心6樓03號舖

#乜都食銅鑼灣
#乜都食cafe

2021-12-23
  • 北海道奶油白忌廉意大利麵
地址-Miss.JapJap銅鑼灣耀華街3號百樂中心6樓03號舖💋粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘柚子汁(聖誕節限定),呢碟意大利麵一上枱大家都嘩嘩聲,勁特別,筷子可以凌空咁插住D意大利麵,D麵睇樣都知係充滿少女心,PINK PINK的,味道帶點酸味,幾得意,配埋底部的柑橘柚子汁,食落仲有D柚子碎,口感特別,味道酸酸地,唔錯。💋北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵,呢碟雖然冇頭先個碟咁呃LIKE,但都唔錯,奶油味香濃,佢D蟹柳同蟹籽份量唔講得笑,勁多,口感層次豐富,配埋濃濃的奶油白醬,真係好想再食多碟,但可憐的小胃空間稍為細小,所以留返下次再食好了。
地址-Miss.JapJap
銅鑼灣耀華街3號百樂中心6樓03號舖

2021-12-30
2022-01-01 28 浏览
- 粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘抽子汁 ($138) 係期間限定~筷子夾起麵條懸吊係空中,好神奇~梅素麵 配上柑橘抽子汁,味道酸酸甜甜 幾開胃。不過份量偏少。北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵 ($116) 奶油忌廉汁好creamy,啖啖蟹柳&蟹籽,麵既口感ok。最後仲有暖暖既熱蕎麥茶
- 粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘抽子汁 ($138)
係期間限定~筷子夾起麵條懸吊係空中,好神奇~
梅素麵 配上柑橘抽子汁,味道酸酸甜甜 幾開胃。
不過份量偏少。

北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵 ($116)
奶油忌廉汁好creamy,啖啖蟹柳&蟹籽,麵既口感ok。

最後仲有暖暖既熱蕎麥茶
2021-12-31 27 浏览
聖誕前夕跟同事來到這間公司附近新開的樓上餐廳,餐廳好有聖誕氣氛,提醒我聖誕要來了!座位不算很多,但有很美的打卡牆,而且想不到開業不久,下午時間都爆場,令氣氛更熱鬧!櫻花蝦忌廉什菌烏冬,醬汁有好香的櫻花蝦味,而且亦有大量櫻花蝦,烏冬掛汁,所以食的時候啖啖都好香忌廉和櫻花蝦味,味道不錯!聖誕彩帶麵 ,這款是期間限定的麵食,用上日本的梅素麵製成,所以麵條是紅色的,冷麵汁用上柑橘柚子汁,酸酸味味,十分開胃!最後再飲埋暖笠笠的蕎麥茶,很暖心!
最後再飲埋暖笠笠的蕎麥茶,很暖心!
2021-12-21
午餐
聖誕節想搵有氣氛嘅餐廳?Miss.JapJap就岩晒大家喇🎄🎅Miss.JapJap今年內都會維持聖誕裝飾俾吃貨們打卡打卡😳而且佢哋係銅鑼灣另一間打卡Cafe White Hse.嘅姊妹餐廳,所以質素都有一定保證架!。。🔘聖誕彩帶麵(梅素麵配清新柑橘柚子汁) | $138評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 一睇就知呢個係必食item😍佢係一個聖誕節限定菜式。梅素麵以冷麵型式製作,並將麵掛起成為一個好似用筷子夾起左嘅狀態,加上麵係粉紅色,所以望落幾靚架。以碗上面係好清新嘅酸梅柑橘柚子汁,撈埋一齊酸酸甜甜好好食😋。。🔘火鳳凰(味噌蜆肉烏冬) | $118評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 蜆肉鮮甜又夠新鮮,而且份量十足。面頭鋪上左木魚令觀感好靚😳加上用味噌作為湯底,食落都好有日本嘅感覺😋。。🔘焦糖雞翼 | $79評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 蜜糖雞翼就食得多,焦糖雞翼印象中好似真係未食過🤤雞翼有陣微微焦香味,甜甜地越食越滋味。大家記得趁熱食呀,因為雞翼焗到有少少脆卜卜嘅口感㗎!。。🔻銅鑼灣百樂中心,夠晒方便!🔻12月聖誕裝飾限定!推介指數: ⭐⭐⭐️

🔘聖誕彩帶麵(梅素麵配清新柑橘柚子汁) | $138
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔘火鳳凰(味噌蜆肉烏冬) | $118
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑

🔘焦糖雞翼 | $79
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑

🔻銅鑼灣百樂中心,夠晒方便!
🔻12月聖誕裝飾限定!
推介指數: ⭐⭐⭐️
Have a Magical Christmas🎅🏿🎄!喂!你冇眼花呀!唔係p左走隻手呀,碟麵嘅擺盤真係咁㗎!今個Christmas,𝕸𝖎𝖘𝖘. 𝕵𝖆𝖕𝕵𝖆𝖕推出聖誕限定套餐,當中「粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘柚子汁」超級igable,影出嚟玩味感十足;梅素麵麵條口感煙韌,配上柑橘柚子汁食口感清新獨特,適合小女生午後輕食。「北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵」未食已經聞到濃郁奶香,加埋粒粒蟹籽食,停唔到口,喜歡creamy嘅你一定唔可以錯過!提提你,期間限定聖誕套餐供應至月底,仲有幾日時間,快啲把握機會去打卡啦!
Have a Magical Christmas🎅🏿🎄!

喂!你冇眼花呀!唔係p左走隻手呀,碟麵嘅擺盤真係咁㗎!

2021-12-27
  • 粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘柚子汁
2021-12-28 32 浏览
呢間餐廳係white hse嘅分店,聖誕期間佈置成聖誕紅綠為主嘅主題,舖面唔大但都充滿氣氛,同三五知己聚下坐下幾舒服蟹柳蟹籽意粉 - 好creamy嘅source加上洋蔥入口好甜,配合日式嘅紫菜木魚喺面,fusion得嚟都算幾夾嘅味道。梅味素麵,打卡一流嘅菜式,梅味加柚子汁嘅冷麵,但份量略少
呢間餐廳係white hse嘅分店,

梅味素麵,打卡一流嘅菜式,梅味加柚子汁嘅冷麵,但份量略少
用餐优惠
試食活動
2021-12-27 30 浏览
之前去過white house已經好鍾意佢地餐廳內既佈置,原來佢地近排開多左間新既日式餐廳Miss.japjap.店內佈置同樣用心,臨近聖誕充滿聖誕氣氛.火鳳凰以鐵鍋及蠟燭送上,可以一便食又唔會流失熱氣,保持住溫度.以火鳳凰之名留住味噌蜆肉烏冬既溫度.味噌湯唔會過鹹帶住豆香.附上蜆肉清甜無沙,蜆肉彈牙無沙.烏冬彈牙唔會過腍.奶油白醬雜菌豆乳意大利麵意大利麵時間掌控得好好,煮得唔會過硬或過腍.意粉彈牙配上奶油白醬充分地掛起醬汁,令口感滑溜更creamy.加入豆乳既白醬相比full cream白醬無咁膩,口感更清新而且充滿雜菌香.意粉上再加上木魚絲及紫茶絲令味道更鹹香.蕎麥茶入口啖啖麥香,清香解膩.

火鳳凰

奶油白醬雜菌豆乳意大利麵

蕎麥茶
入口啖啖麥香,清香解膩.
2021-12-26 48 浏览
粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘抽子汁🍜$138聖誕期間限定🎄單純外觀,確實非常搶眼🤓就好似一雙筷子凌空夾起麵條🥢同行朋友都忍唔住不停影相打卡😎梅素麵口感都唔錯😆柑橘抽子汁味道酸酸甜甜都幾開胃😁北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵🍝$116用料都算豐富,啖啖都食到蟹柳同蟹籽😌奶油味道相對比較重😉整體份量尚可,可惜味道偏淡😃如果味道重啲就更加好😌蕎麥茶.熱🍵Miss.JapJap (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心6樓03號舖
粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘抽子汁🍜$138

聖誕期間限定🎄
單純外觀,確實非常搶眼🤓
就好似一雙筷子凌空夾起麵條🥢
同行朋友都忍唔住不停影相打卡😎

梅素麵口感都唔錯😆

柑橘抽子汁味道酸酸甜甜都幾開胃😁

北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵🍝$116
用料都算豐富,啖啖都食到蟹柳同蟹籽😌
奶油味道相對比較重😉

整體份量尚可,可惜味道偏淡😃
如果味道重啲就更加好😌

蕎麥茶.熱🍵

Miss.JapJap (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心6樓03號舖
2021-12-26 19 浏览
特濃聖誕🎄氣氛的新派和洋食屋🥰 @miss.japjap__❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚紅綠色絕對係屬於聖誕節嘅最佳襯色上網睇到相見到個環境✨我就專登扮棵聖誕樹去影相😆.嘢食嚟講,可能係新開~款式唔算好多不過賣相就唔錯🥰我就試咗:1️⃣聖誕限定🎄粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘柚子汁It's magic😆啲麵好似飄浮咗喺半空中咁~木盤入面嘅就係凍凍哋嘅柑橘柚子汁,酸酸甜甜幾開胃,仲有啲木魚碎添~撥啲麵落嚟撈勻佢~我會覺得佢係一個幾好嘅開胃前菜✨~因為份量唔太多,個人認為稱唔上係主菜~2️⃣奶油白醬雜菌豆乳意大利麵呢一款個味道有啲似Carbonara🍝味道好香濃,個醬好夠杰身,加上啲意粉硬度恰到好處,啲醬掛得好好~最特別係佢加咗木魚碎~原來咁嘅配搭又幾好食😆.最後就飲咗杯抗氧化嘅蕎麥茶🍵呼~佈置去到月尾咋~快啲約埋朋友仔去食吓嘢影吓相啦~捉住聖誕節嘅尾巴🎄.🍵Miss.JapJap📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心6樓03號舖❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚...#hkfoodie #hkfood #hkblogger #hkinfluencer #hkig #hkgirl #打卡 #香港打卡 #hkb
❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚
紅綠色絕對係屬於聖誕節嘅最佳襯色
上網睇到相見到個環境✨
我就專登扮棵聖誕樹去影相😆

嘢食嚟講,可能係新開~款式唔算好多
不過賣相就唔錯🥰

我就試咗:
1️⃣聖誕限定🎄粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘柚子汁

2️⃣奶油白醬雜菌豆乳意大利麵

最後就飲咗杯抗氧化嘅蕎麥茶🍵呼~

🍵Miss.JapJap
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心6樓03號舖
❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚
#hkfoodie #hkfood #hkblogger #hkinfluencer #hkig #hkgirl #打卡 #香港打卡 #hkbeautyblogger #hkgirls #discoverhk #discoverhongkong #香港 #香港好去處 #hk
#おしゃれさんと繋がりたい #写真好きな人と繋がりたい #ありがとう #写真 #ootd #photooftheday #christmas #merrychristmas
2021-12-25 34 浏览
聖誕節lunch同老公一齊去銅鑼灣食,食完去揀Pre-wedding既相。呢間係White Hse.既姊妹店,佈置得好有聖誕氣氛。粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘柚子汁呢個好igable,用筷子夾住梅素麵,令佢懸吊係空中,好神奇。素麵本身係無乜味既,所以一定要蘸柑橘柚子汁食,變得酸酸地,好開胃。北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵都幾creamy,意大利麵都掛得晒忌廉汁,但又唔覺油膩。最後飲返杯熱熱既蕎麥茶,暖暖身。

呢間係White Hse.既姊妹店,佈置得好有聖誕氣氛。

粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘柚子汁
粉紅聖誕梅素麵配清新柑橘柚子汁

北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵
都幾creamy,意大利麵都掛得晒忌廉汁,但又唔覺油膩。
北海道奶油白醬蟹柳蟹籽意大利麵

最後飲返杯熱熱既蕎麥茶,暖暖身。
蕎麥茶

2021-12-25