1K
📍 Milkfill- 尖沙咀最近喺網上紅爆嘅爆漿拿破崙泡芙甜品!只要一咬落去啲醬即刻爆曬出嚟🩷喺網上紅爆,我點可以唔過嚟試吓?仲要就係尖沙咀我公司附近。拎住邊行邊食飯公司😌依家度嘅甜品都唔係預製嘅,係店員即場即燒,每1塊都用火槍燒過🔥卜卜脆嘅口感,真係令人好難忘記!一咬落去仲要係好似千層酥咁,逐層逐層入邊都有朱古力同埋開心果醬,每一啖都係果醬嘅爆發,流到成隻手都係🤲🏻我就揀咗三隻口味🩵✨原味堅果泡芙純手工熬製的焦糖配搭堅果🌰天然的堅果味同香氣,尾韻微苦回甘一咬落去仲有滿滿雲呢拿吉士醬真係好邪惡👿✨開心果拿破崙泡芙特濃開心果味,爆曬醬,開心果醬+層次感豐富嘅千層,純熬開心果醬,不摻一滴香精,濃到糊嘴味道濃郁不甜膩,一口下去快樂🎉值 Max!✨朱古力拿破崙泡芙特濃朱古力脆脆Dip外層有脆皮朱古力醬再加埋朱古力碎,食落口感豊富仲有朱古力吉士醬、薄脆片等 層次就更多!

📍 Milkfill- 尖沙咀

最近喺網上紅爆嘅爆漿拿破崙泡芙甜品
只要一咬落去啲醬即刻爆曬出嚟🩷

喺網上紅爆,我點可以唔過嚟試吓?
仲要就係尖沙咀我公司附近。
拎住邊行邊食飯公司😌

我就揀咗三隻口味🩵

✨原味堅果泡芙
純手工熬製的焦糖配搭堅果🌰
天然的堅果味同香氣,尾韻微苦回甘
一咬落去仲有滿滿雲呢拿吉士醬
真係好邪惡👿

✨開心果拿破崙泡芙
味道濃郁不甜膩,一口下去快樂🎉值 Max!

✨朱古力拿破崙泡芙
特濃朱古力脆脆Dip外層有脆皮朱古力醬
再加埋朱古力碎,食落口感豊富
仲有朱古力吉士醬、薄脆片等 層次就更多!

話説早幾日夜晚經過見到佢地係舖入面焗緊泡芙🙈已經打算搵日lunch過去八掛下咁啱今日食完飯經過見到已經唔少人排隊咁就當然趁墟過去睇吓🤭點都唔好執輸行頭我今日去嘅時候仲未有得買拿破崙所以買咗一個原味一個朱古力味嘅拿破崙泡芙試吓酥皮鬆脆嘅效果係比我預期中好但唔係好重牛油香味 牛油味差少少中間嘅吉士醬唔算超甜🥴應該啱怕甜嘅港女朱古力都唔算好甜 又未去到超濃滑個款而新開期間follow同tag佢地可以用優惠價$20買原味嘅拿破崙泡芙整體不過不失都值得試一次嘅如果價錢更加吸引嘅話應該會吸引到多啲人返轉頭再買

咁啱今日食完飯經過見到已經唔少人排隊

都值得試一次嘅
如果價錢更加吸引嘅話
應該會吸引到多啲人返轉頭再買
2025-07-13 0 浏览
這間新開的拿破崙甜品專門店位於尖沙咀加拿芬廣場,主打全港首創的拿破崙泡芙,備受網民熱捧的打卡店。店內只提供外賣服務,繁忙時間大排長龍。自設烘焙能透過玻璃窗欣賞到製作過程。新開張期間限定,完成指定任務即可享優惠價$20購買原味拿破崙泡芙一件。開心果拿破崙泡芙 - $46每日新鮮出爐,多次烘烤冷卻工序,手工千層酥皮層層酥脆,釀滿幼滑細膩的特調開心果內餡,有濃郁的堅果香氣,有香脆的開心果碎碎。杏仁拿破崙泡芙 - $46一片片杏仁香脆富堅果香氣,吉士醬濃郁香甜滑順,有淡淡的奶香和蛋香。朱古力拿破崙泡芙 - $46豐富濃郁的朱古力絲滑柔順,有一粒粒果仁粒粒。

開心果拿破崙泡芙

開心果拿破崙泡芙 - $46

杏仁拿破崙泡芙 - $46
朱古力拿破崙泡芙
朱古力拿破崙泡芙

朱古力拿破崙泡芙 - $46
豐富濃郁的朱古力絲滑柔順,有一粒粒果仁粒粒。
2025-07-11
2025-07-13 0 浏览
尖沙咀新開咗間專賣拿破崙嘅甜品店,啲裝修夠晒法式浪漫,又有幾分日系簡約,影相打卡一流❤️主打不同口味嘅拿破崙蛋糕同泡芙,一入去望到櫃面成排嘅甜點,真係幸福感即時滿滿而家即時follow 社交平台就可以$20食到原本我打算試埋蛋糕同泡芙各一款,可惜啲蛋糕真係太搶手,去到已經賣晒啦人氣勁到誇張!唯有試佢哋嘅招牌拿破崙泡芙——原味同朱古力味🥧原味泡芙外層酥皮夠晒鬆脆,唔會太乾,入口一咬即爆漿。個吉士醬甜度啱啱好,滑到sir入條脷👅同埋1件夠哂大個,真係要share食先得!🍫 朱古力味泡芙一咬落去已經感受到濃郁朱古力香,唔係死甜嗰隻,不過食多幾啖,就會有少少膩‼️
尖沙咀新開咗間專賣拿破崙嘅甜品店,
啲裝修夠晒法式浪漫,又有幾分日系簡約,
影相打卡一流❤️

主打不同口味嘅拿破崙蛋糕同泡芙,
一入去望到櫃面成排嘅甜點,真係幸福感即時滿滿

而家即時follow 社交平台就可以$20食到

原本我打算試埋蛋糕同泡芙各一款,
可惜啲蛋糕真係太搶手,去到已經賣晒啦

人氣勁到誇張!唯有試佢哋嘅招牌拿破崙泡芙——原味同朱古力味

🥧原味泡芙
外層酥皮夠晒鬆脆,唔會太乾,
入口一咬即爆漿。個吉士醬甜度啱啱好,
滑到sir入條脷👅
同埋1件夠哂大個,真係要share食先得!

🍫 朱古力味泡芙
一咬落去已經感受到濃郁朱古力香,唔係死甜嗰隻,
不過食多幾啖,就會有少少膩‼️

下午茶
2025-07-09 0 浏览
經過尖沙咀加拿分道,見一間新舖人頭湧湧,好奇心驅使吓探頭看看,原來售賣拿破崙泡芙甜品。好特別啊!拿破崙與泡芙竟然 crossover , 一層一層酥脆嘅拿破崙結合泡芙嘅輕盈,創造出香港品牌。開心果拿破崙泡芙充滿堅果風味和淡淡開心果甜味,輕盈口感,給人一種幸福嘅感覺。杏仁拿破崙泡芙擁有濃郁而不甜膩杏仁醬,外層酥香鬆脆,空氣感十足。原味拿破崙泡芙原味簡單中帶有焦香,酥脆口感樂在其中。作為下午茶點一個好選擇。

開心果拿破崙泡芙

杏仁拿破崙泡芙
擁有濃郁而不甜膩杏仁醬,外層酥香鬆脆,空氣感十足。

原味拿破崙泡芙
原味簡單中帶有焦香,酥脆口感樂在其中。

作為下午茶點一個好選擇。
2025-07-08
2025-07-07 24 浏览
🥰💗尖沙咀新開咗間拿破崙甜品店,見到有人龍,好奇心下過去望下。✨️拿破崙泡芙有4種口味,如果選擇原味拿破崙泡芙,店員會用火槍🔥即場即燒焦糖,好似幾特別,但見到現場比較多人等候,最後買了另外三款口味:🍫朱古力拿破崙泡芙女女中意食,裡邊嘅朱古力忌廉香滑,濃郁而不甜膩。酥皮充滿牛油香,非常酥脆,層次豐富。💚開心果拿破崙泡芙開心果控必食,開心果味道濃郁,咬落去嘅時候會爆餡,有流心感覺。🌟杏仁拿破崙泡芙杏仁片烤得香脆,裡面的牛奶吉士忌廉甜度啱啱好,夾埋酥皮泡芙一齊食非常美味💗👍😢可惜拿破崙蛋糕賣曬,下次再嚟過。😊

🍫朱古力拿破崙泡芙

💚開心果拿破崙泡芙

🌟杏仁拿破崙泡芙

😢可惜拿破崙蛋糕賣曬,下次再嚟過。😊

2025-07-07
外卖自取
如果好似我咁鍾意食拿破崙蛋糕🍰嘅朋友有福啦!😍係尖沙咀加拿芬道Milkfill新開左間外賣甜品店,主打精緻嘅法式拿破崙蛋糕, 設計走簡約法式風格,仲要喺轉角位,地點真係非常方便!佢哋嘅🍰拿破崙蛋糕有多款系列一啲都唔執輸嘅我,見到佢新開張,就即刻去試吓佢哋啲人氣拿破崙😋🥞開心果拿破崙蛋糕 $55- 酥脆千層酥皮夾著濃郁嘅開心果奶油醬,頂部撒上開心果碎粒,堅果味好香,最啱鍾意食開心果嘅朋友🧁原味拿破崙泡芙 $42 - 呢款就係最經典嘅法式組合,有香脆嘅焦糖千層酥再加上香草吉士醬,脆脆嘅酥內嘅夾心採用馬達加斯加雲尼拿籽,唔算太甜,食落夠曬滋味! 🍫朱古力拿破崙泡芙 $46- 有雙重朱古力嘅暴擊😂,70%黑朱古力醬再可可酥皮,表面仲有堅果做裝飾,夠晒靚,係打卡必點📸 而且拿破崙蛋糕嘅酥皮係每日新鮮烘製,建議即買即食保持脆度😋
如果好似我咁鍾意食拿破崙蛋糕🍰嘅朋友有福啦!😍

佢哋嘅🍰拿破崙蛋糕有多款系列
🥞開心果拿破崙蛋糕 $55

🧁原味拿破崙泡芙 $42

🍫朱古力拿破崙泡芙 $46

而且拿破崙蛋糕嘅酥皮係每日新鮮烘製,建議即買即食保持脆度😋
2025-07-06
  • 原味拿破崙泡芙