2024-08-24 219 浏览
今日約咗個best friend公司附近吃下午茶。點解食下午茶,主要因為九龍灣如果想食午餐嘅話一定要一早去霸位/排隊,同埋會限時+同人逼餐死🤢。呢間cafe,我其實係常客,因為我覺得他們價錢👌🏻而且保持到水準。今日挑戰咗一個平日好想食,但自己唔敢點的甜品🧇阿華田脆脆+士多啤梨果醬窩夫。窩夫好出色,香甜層次豐富;底層是熱辣辣嘅窩夫,餅身夠酥脆;阿華田脆脆,粒粒脆香且朱古力味濃;士多啤梨醬配少許cream亦好夾。一份大大份,有四件,適合兩個人分享,超級好味😋😋😋當日阿華田脆脆係用一個細杯仔另上,忘記影相😅#香港 #美食 #小店 #九龍灣 #窩夫 #foodie
今日約咗個best friend公司附近吃下午茶。

今日挑戰咗一個平日好想食,但自己唔敢點的甜品🧇

阿華田脆脆+士多啤梨果醬窩夫。

當日阿華田脆脆係用一個細杯仔另上,忘記影相😅

#香港 #美食 #小店 #九龍灣 #窩夫 #foodie
2024-08-13
2024-07-21 467 浏览
星期六最鍾意就係去cafe,食下甜品、同朋友傾下計,過個恬意嘅weekend而呢間已經去左唔少於5次,今次第1次試下午茶,果然無令我失望!美國安格斯牛肉配薯條牛肉十分嫩口,食落啖啖肉汁!配埋蕃茄生菜等等令口感更清新!而薯條本身已加黑椒調味,十分脆香,係下午茶必點嘅!Me Time人氣窩夫係店入面其中一個signature菜式,$47就有全份,4舊大大舊超抵食!有好多唔同口味,例如花生醬、咖哋、朱古力醬等等,當中可以揀2款。而今次就試左阿華田脆脆醬同埋煉奶阿華田脆脆加落外脆內鬆軟嘅窩夫上面好夾,加埋cream勁綿滑好食!

2024-07-20
2024-06-19 833 浏览
呢間Me Time Cafe位於係九龍灣商廈區,附近主要都係茶餐廳之類,比較少西餐廳選擇,難得有一間平價西餐廳,一於入去鋸下扒先!午飯時間去到門口已經大排長龍,排左差唔多20分鐘先有位,入到去限時45分鐘,而且真係會提你夠鐘走人,如果想慢慢食個午餐既朋友就要考慮下啦。佢既套餐包埋餐湯同飲一杯飲品。羅宋湯好足料!主食我就要左份相撲手牛扒配燒汁跟薯菜,份牛扒真係大到相撲手咁,好足料,五成熟岩岩好,薯菜都唔係求其俾啲凍冰冰既配菜你,呢個價錢收貨啦

佢既套餐包埋餐湯同飲一杯飲品。羅宋湯好足料!
2024-06-19
等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
2024-06-15 683 浏览
Me Time Cafe📍 九龍灣宏開道8號其士商業中心1樓A號舖午餐A相撲手牛扒配燒汁配飯$78手掌般大的牛扒🥩,真的是一手掌握不住的重磅🥩,重要厚切,真的令我不禁驚呼:「嘩~很大!」午餐均有餐湯、珍珠飯/扁意粉/薯菜、沙律🥗,配熱飲小食S10烤雞泡魚🐡乾$48呢一款係我每次必點嘅小食,因為份量十足,不油膩不飽肚,配啤酒🍻一流。雞泡魚乾烤得表面乾身,裏面juicy,沒有魚腥味,配合wasabi 沙律醬😋如果下午茶時段仲送餐飲添這一間 cafe 的裝潢一般,但我非常喜歡他各式各樣嘅燈罩,款式不同但格調相通,放眼望去是很融合很舒服的感覺。我來過這裡好幾次了,到目前為止沒有失望的時刻!是商貿區內cp值高的西餐廳!]#香港 #美食 #九龍灣西餐#cafe #肉眼牛扒
Me Time Cafe
📍 九龍灣宏開道8號其士商業中心1樓A號舖

午餐A
相撲手牛扒配燒汁配飯$78
午餐均有餐湯、珍珠飯/扁意粉/薯菜、沙律🥗,配熱飲

小食S10
烤雞泡魚🐡乾$48
如果下午茶時段仲送餐飲添

]

#香港 #美食 #九龍灣西餐#cafe #肉眼牛扒
2024-06-14
  • 相撲手牛扒飯
2024-05-09 895 浏览
第一次寫食評,真係難食到爆,叫左個濃茄醬雞絲炒意粉,望落去賣相真係ok,正正常常咁,一食落去出晒事,鹹中帶苦!真係成個口都係西藥味,俾我朋友試咗啖,佢都係覺得好苦🤢跟住佢叫嘅嗰個黑椒汁牛柳粒燴意粉都係得個鹹字,總結:冇下次!
1915 浏览
今日同同事去食lunch 總共5個人,大概12點到左,都好彩仲有6人位可以坐,但員工同我地講用餐時間只有45分鐘,咁都明白lunch時間需求好多,但係而家係香港食飯真係慘,食個飯都要限住時間,仲要係QRcode落單果度會顯示埋比你睇你食左幾多分鐘,好大壓力。 咁都算啦,但係食食下,員工就安排左1人過黎搭枱,本身已經唔係好鬆動,仲要加多個人入黎一齊坐。而食物質素方便,以前D扒好好食,而家變得無咁好食,仲有個雞脾便當,隻雞脾都無咁滑了。 經過今次,下次唔會再食了。
經過今次,下次唔會再食了。
2024-04-11 915 浏览
六個同事食午飯,我點餐:香煎原條龍脷柳意粉配西檸汁,錯上枱是:脆炸邪惡芝心豬意粉。 評價:1. 比錯餐 😡 2. 超燶:似翻炸再翻炸 3. 離開前,女經理還說:下次唔好嚟食
2024-02-01 1924 浏览
今天忙至下午1點半才可以吃午飯,剛巧身在九龍灣,立刻相約好朋友一齊午飯。好朋友推介到Me Time Cafe,試試該店的相撲手肉眼牛扒。想到肉眼牛扒是一般的食材,沒有特別之處,令心中產生疑問🤔。坐下來已接近下午兩點,上班族慢慢離開,騰出空位。下單兩份相撲手肉眼牛扒配牛仔燒汁(全熟),一份配意大利粉,另一份配飯。肉眼扒份量比足夠更多,有4、5種沙律菜跟麻醬,飯上有少許黑胡椒粒。切牛扒時有驚喜,肉身非常淋,入口肉味和肉汁香濃。用$75大眾化價錢獲得的滿足感,物超所值👍🏻

相撲手肉眼牛扒配牛仔燒汁
2024-01-30
相撲手肉眼牛扒配牛仔燒汁
  • 相撲手肉眼牛扒配牛仔燒汁跟珍珠飯
朋友推薦,今次去咗間唔算太出名,但食物質素出奇嘅好嘅餐廳,食咗幾款菜,實話實說,味道正到爆!😋🍴先講個「相撲手肉眼牛扒配黑椒汁扁意粉」,話晒都係肉眼牛扒,樣子好有分量,煮到五成熟,一刀切落去,肉汁四處溢出,真係荀到彈牙,嗜肉之人嘅天堂啊!而黑椒汁扁意粉都係好入味,嗰汁夠哂底味,意粉又吸汁,啖啖肉香汁味,正呀!再嚟個「醬汁豬軟骨丼飯」,豬軟骨炆到爛入味,同飯嘅配搭剛剛好,軟豪而唔膩,個流心蛋流佐個蛋黃,混合埋飯面,簡直係絲滑嘅享受。有朋友同我一齊食,都覺得這個不得了,啱晒啖口。最後,其實啱哂啲鍾意平民價格但又想食啲好嘢嘅食客,總之你過嚟試,唔洗話食得飽,最緊要食得開心又滿足!👍👀

2024-01-16 831 浏览
晚餐時段,音響太吵太rock,位多, 𣎴用這樣趧客. 晚上可靜些。今次menu豬鞍沒有"慢煮"兩字,果然好似水煮,鞋烚恰,又乾。 兩三個月前很好的,很淋又多汁。好失望。
2023-12-31 994 浏览
今次覓食去到九龍灣工廈區,搵咗依間地點不太顯眼嘅餐廳,午飯時間到全店滿座,仲有小部份人在等位,我都十分期待佢嘅餐點幸好有提早到不用等,就直接入去。午市套餐選擇很多無論素菜定肉食朋友都可以選擇到。下單大概10分鐘就菜品已齊,上菜速度媲美快餐香煎豬柳配司華力腸跟扁意粉份量很大份很足,扁意粉十分入味,偏軟爛。沙律正常,不過豬柳沒有經過醃製,味道唔太突出,肉質有小小偏嚡不過整體都算不過不失,下次可以試其他菜品
幸好有提早到不用等,就直接入去。

午市套餐選擇很多

香煎豬柳配司華力腸跟扁意粉
不過整體都算不過不失,下次可以試其他菜品
2023-12-02 1011 浏览
Lunch time 好多時想食高質嘅,價錢又唔使好貴。今次嚟到呢間餐廳就係,佢呢個牛扒意粉餐,牛扒肉質鮮嫩多汁,意粉又好夠味,唔會碎濕濕。配埋杯咖啡☕️真係一流,下次再去食👍🏻
2023-12-01 678 浏览
上星期呀女因為有表演,所以有2晚都要去九龍灣Rehearsal。Rehearsal 前梗係要衣飽個肚仔先啦。九龍灣我哋好少到,完全唔知附近有咩好嘢食,阿女就隨意向附近揀咗呢間MeTime Cafe試吓。我哋2大1小叫咗2個主菜➕一款小食❤︎︎夜市鹽酥炸雞粒 $47❤︎︎三重芝士焗鮮茄厚切吉列豬扒 $60❤︎︎慢煮炙燒雞髀便儅 $65鹽酥雞粒,熱辣辣又香脆可口👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾嗰焗豬扒意粉又好好味👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾雞髀好大隻,但係個味道麻麻地,唔係好啱我哋口味👍🏾👍🏾另外佢哋每款食物都會有啲雜菜沙律做伴菜,呢個我非常欣賞👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾以呢個價錢食到咁嘅質素西餐晚餐,可以話係超值,大家去開九龍灣不妨一試😊 大力推👍🏾推介指數:8/10

我哋2大1小叫咗2個主菜➕一款小食
❤︎︎夜市鹽酥炸雞粒 $47

❤︎︎三重芝士焗鮮茄厚切吉列豬扒 $60

❤︎︎慢煮炙燒雞髀便儅 $65

鹽酥雞粒,熱辣辣又香脆可口👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
嗰焗豬扒意粉又好好味👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
雞髀好大隻,但係個味道麻麻地,唔係好啱我哋口味👍🏾👍🏾

大力推👍🏾

推介指數:8/10
2023-09-27 1396 浏览
今日去咗九龍灣呢一邊同朋友行街,咁啱我哋喺lunch time時間食嘢就搵到呢一間餐廳佢嘅上網評價都好似有幾多人食,咁我哋就最後決定試吓呢一間餐廳!朋友就叫咗牛扒,我就叫咗豬,價錢嚟講可能喺九龍灣嘅關係都唔算太貴,豬頭嘅份量都幾大份,而且成日去都唔會太硬嘅感覺。呢個價錢嚟講我會覺得係合格。,意粉就中規中矩啦冇乜太大特別,都係一般茶餐廳茄汁意粉嘅質素!最後加多杯凍檸茶完成呢一個lunch!的性價比嚟講都算幾高,九龍灣返工嘅朋友可以試吓
今日跟同事黎Metime cafe 食晏🤪一黎到極多人係到排隊😨用餐時間得45分鐘所以人流都去得好快見到$75有牛扒意粉咁抵食即刻試試佢先🤤一上到黎塊牛扒都幾大塊😍食落去都算幾有牛味😜唔會話用粉醃得太誇張得黎都算嫩🤫加上佢個茄汁意粉都算正正常常(P.S 有得揀多意粉)配埋個唔洗加錢嘅凍綠茶同埋餐湯我覺得都算係咁🤭大家都可以加錢配佢d特飲我見都幾特別😉我同事叫左個雞扒都幾大塊但我冇影到相😂Overall黎講$75唔洗加一有呢個質素都幾抵食👍🏻但因為太多人流服務會差少少但平時番工食晏都唔好要求咁多喇😂會係番工有時都會黎食晏嘅餐廳🤩
見到$75有牛扒意粉咁抵食即刻試試佢先🤤
2023-09-20
等候时间
15 分钟 (堂食)