Happy Friday! 今日早收工去左一排无去既尖沙咀玩味cafe Mamaday!之前次次都系午市黎,今次晚市时段,早少少就人少d。点知我完全错哂,六点十分黎到居然全场满座,仲有条人龙排队留电话等位,超旺。主餐牌好似同以往一样,有我最锺意既比萨,意粉,饭类,荞麦面,扒类,小食,沙律,窝夫,蛋糕,仲有好多唔同既饮品。蒜蓉虎虾比萨 $136 另加一作爲Mamaday比萨既fans,我次次黎都一定要叫比萨,因爲我实在太锺意超薄脆比萨饼底!成个比蕯有六只虎虾,都几爽脆下,加埋大量既蒜蓉,好似食紧中式既蒜蓉蒸虎虾,几得意。比萨面加左芝士,仲有小量车厘茄同洋葱丝加系面。我特别锺意佢加左少少薯蓉系批边,增添香滑口感。呢个比萨的确高质。炒你鱿鱼薄片沙嗲香港制造虾籽捞面 $118 另加一另外叫左个炒你鱿鱼薄片沙嗲香港制造虾籽捞面。从来都未试过呢款面,今次就试吓先。呢个可以加$18升级原只软壳蟹,都几抵。成只软壳蟹大大只,炸得香脆,有肉都有少少膏,如果再热d会更好。面条系粗身,都有少少嚼劲,真系见到虾籽系面条度,都几香。个捞汁系辣辣哋好冶味,反而沙嗲味唔算太浓。伴碟仲有脆脆炸蒜加强口感。今餐食物都唔

蒜蓉虎虾比萨 $136 另加一

炒你鱿鱼薄片沙嗲香港制造虾籽捞面 $118 另加一

炒你鱿鱼薄片沙嗲香港制造虾籽捞面

今餐食物都唔错。一如既往,处处打卡位,黎影相几好。

2021-05-14
2021-03-21 2397 浏览
经上次去完提供轻食同无限时空间嘅Mamaday Studio, 我终於拜访Mamaday嘅主食cafe啦~ 装修同装饰都塞满每一个角落!成个感觉都偏向vintage 复古嘅感觉~ 每一个角落都有佢自己嘅特色,真系影极都影唔完啊! 主要都系行一个比较colorful嘅路线~ 就连open kitchen 都系融入成个环境入面㗎! 再一次被精致嘅装修惊艳到架! (╹◡╹)不过如果真系每个打卡位都想影嘅话就有啲难,要趁冇咩人嘅时候先影到几张相~ 虽然室内比较暗少少,如果好重视光线嘅话都可以尽量坐窗口位隔离㗎~ 位置同位置之间都有合适嘅距离,唔会觉得坐得好迫夹~ 热闹得来又唔会太close, 气氛几好㗎~ 食物外型非常适合打卡! 不论系餐具定系碗碟,就连装水嘅樽都有小心思~ 枱面上面都有唔同嘅道具俾你打卡可以用~ 打卡100分friendly 嘅Cafe ah ~打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸📸 /5 (好好影! )Environment :📸📸📸📸/5 Price 💰唔食肉又得啫!全素汉堡 —— $88我觉得唔错! 入面嘅*肉*用咗大啡菇嚟代替

打卡friendly(*゚∀゚*)
Environment :📸📸📸📸/5

Price 💰

唔食肉又得啫!全素汉堡 —— $88

我觉得唔错! 入面嘅*肉*用咗大啡菇嚟代替, 茄子同大啡菇都系有炸物来,唔会话好light好健康, 不过炸嘅真系香口啲~ 特别想赞下个面包🥯volume好够,入面系包住炸嘢都唔会唔会话系林晒~

Onion Rings —— +$28

影咗相一阵,放落口仲系好脆同热嘅~ 唔错~

香蕉朱古力奶昔 —— $48

系我expect嘅味道!我觉得好饮过佢嘅72% 朱古力(°▽°)

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面🦀 —— $128 (推荐! )

见到个个都叫唔系唔叫呀嘛! 点知真系几好食喎( ´ ▽ ` ) 竟然放咗蟹钳! 而且蟹味超香! 肉眼都睇得出落咗好多蟹肉㗎~ 份量亦都唔会太少~ 而且呢个价钱来讲出乎意料地好!

推荐值: ⚜️⚜️⚜️⚜️/5
嘢食质素几好~ 环境又靓~ 最重要系好有自己嘅特色!当然推荐啦~

📍 尖沙咀加连威老道29号信基商业中心2楼

-Useful tags for you 💓
#tthkhotspot #tthkcafe

2021-03-15
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面
2021-02-11 15384 浏览
今日跟同事来Mamaday食个lunch,但无book 位需要等,所以时间关系最後就外卖返公司吧。这里没有lunch set只有单点,另外外卖是没有薄饼提供的。缤纷的餐牌,恶搅的菜式名十分抵死搅笑,而且菜式大玩crossover 。先有港式X西式的”炒你鱿鱼薄片沙嗲香港制造虾籽面”($118),还可以加$18 由鱿鱼片升级至原只软壳蟹。份量比较适合女士们。用西式的煮法,配上港式的食材。香港制造的虾籽面炒得不太乾身,没有变得一饼饼,用上少许的沙嗲酱来炒,带出微微的沙嗲香,不会太浓太油,薄片的鱿鱼很有咬口。鱿鱼薄片跟虾籽面分开摆放,更显鱿鱼薄片的份量十分慷慨。另外日式X泰式的”辣架傻猪猪猪颈肉泰式肉碎日本蛋包饭”($118),餐厅将猪颈肉肉碎跟蛋包饭分开上,便不会令饭身变得太湿。蛋包饭不是传统日本将蛋皮包着饭,而是将炒得滑滑的蛋舖在饭面上,饭是白饭不是炒饭,份量十足。而泰式猪颈肉肉碎味道都颇辣,猪颈肉份量亦颇多,肉质爽脆,整个酱汁很好送饭。想堂食记住要预先book 位啦。

想堂食记住要预先book 位啦。
2021-02-10
10 分钟 (外卖自取)
Mamaday is one of my favorite restaurants. Apart from the good food, it is fun dining there.Today I passed by Tsim Sha Tsui and planned to have lunch there with my friend. But as the restaurant was full, we instead bought some takeaways to eat at her place and have a walk in the nearby square afterwards.The takeaways were packed well in paper boxes. They were still hot and fresh when we consumed them.As usual, the Mamaday Unagi Omurice ($124) was super yummy. As the unagi was so good and fla

As usual, the Mamaday Unagi Omurice ($124) was super yummy. As the unagi was so good and flavourful, we upgraded to extra large unagi by adding $28. The Japanese eggs were very tasty. The rice was deliciously chewy. The omurice was so generous in portion and satisfying in taste that you would like to encore next time.

Crab crab crab meet crab butter fettucine ($128) was another smart choice. It was creamy and tasty, full of shredded crab meat, crab sticks and fish roes. The texture was good.

We also ordered nothing special chicken wings ($68). The honey mustard chicken wings were so delicious that I could not resist the temptation to eat one after another. You will surely love them if you love wasabi.

We were so full and happy after taking this meal and having some sunshine and breeze. Thanks to Mamaday, we have a happy day!
外卖自取
  • Crabcrabcrabmeetcrabbutterfettucine
  • MamadayUnagiOmurice
光是餐厅名都已经觉得有趣,竟然敢叫自己做麻麻地?原来这反而成为gimmick,令人好想探究它到底是不是真的麻麻地!在等待外卖的期间欣赏一下他们的设计,超有玩味,比如”dear god, I want money, not a job”“A hungry woman is an angry one”还有那些香港味的歌,光是细味这些,不经不觉就已经等到外卖出炉了食物:大多的外卖都有堂食90%水准,令人意外耶!炒你鱿鱼薄片沙嗲香港制造虾子捞面$118超搞笑,原本以为那些是河粉,原来是鱿鱼薄片,因为切薄所以避免太韧,口感刚好。虾子捞面是阔身的版本,虾籽的份量非常慷慨,而且加入沙嗲炒得很香,比传统的虾子捞更惹味!辣架傻猪猪猪颈肉泰式肉碎日本蛋包饭$118蛋包饭的蛋幼滑而且十分厚实!盖住绵绵的白饭,味道不算很浓。主角是猪颈肉泰式肉碎!轻微的辣味跟香口的肉碎,舖陈在份量有够多的猪颈肉上,跟淡淡的蛋包饭一浓一淡十分相衬记住 期望越大失望越大鸡翼(芝士粉)$68这个可能折让略大的,鸡翼的芝士味道超浓,而且十分乾身爽口,咬下去还有咯咯声,不过就略略有点太乾,不够JUICY,这也难怪,要保持湿润又爽口,实在

食物:大多的外卖都有堂食90%水准,令人意外耶!

炒你鱿鱼薄片沙嗲香港制造虾子捞面$118

辣架傻猪猪猪颈肉泰式肉碎日本蛋包饭$118

记住 期望越大失望越大鸡翼(芝士粉)$68

这个可能折让略大的,鸡翼的芝士味道超浓,而且十分乾身爽口,咬下去还有咯咯声,不过就略略有点太乾,不够JUICY,这也难怪,要保持湿润又爽口,实在很难,但个保持到外层爽脆已经很成功了!

超友善的店员跟大份量的主食也是卖点之一,才刚吃完又想试其他了!
题外话/补充资料: 这里两份主菜一份小食,三个人吃也差不多了呢~
15 分钟 (外卖自取)
2021-06-16 0 浏览
.朋友最後一日放假 我哋就约咗见面啦😉咁就一於去食我哋食过好多次嘅Mamaday😜因为觉得唔错所以就去食多次啦😙.不过今次上菜就有啲慢啦⋯⋯等到我地杯蜂蜜红茶冻哂都未到🥲我哋今次叫左两个lunch set~不过倾倾吓计啲时间又过得好快所以又未至於等得好耐好辛苦嘅😂.我地叫左牛肉蛋包饭超多蛋🥰 饭都多 我哋差啲食唔晒😜佢啲蛋系好滑 配埋个汁真系冇得弹啊😇.另外就叫咗个辣肉肠pizza薯蓉底 辣肉肠呢其实有啲辣🌶辣得来又好过瘾 辣都系接受到嘅辣所以都几好味啊😋.唔知下次见又系唔系再食呢间呢?嘻~.🥢Mamaday (尖沙咀)📍尖沙咀加连威老道29号信基商业中心2楼
朋友最後一日放假 我哋就约咗见面啦😉
咁就一於去食我哋食过好多次嘅Mamaday😜
因为觉得唔错所以就去食多次啦😙
不过今次上菜就有啲慢啦⋯⋯
等到我地杯蜂蜜红茶冻哂都未到🥲
我哋今次叫左两个lunch set~
不过倾倾吓计啲时间又过得好快
另外就叫咗个辣肉肠pizza
薯蓉底 辣肉肠呢其实有啲辣🌶
辣得来又好过瘾 辣都系接受到嘅辣
所以都几好味啊😋
唔知下次见又系唔系再食呢间呢?嘻~
🥢Mamaday (尖沙咀)
📍尖沙咀加连威老道29号信基商业中心2楼
之前多数去佐敦studio店食轻食环境已经好吸引今次去返尖沙咀café店 食物选择较多.《有蟹GO又有蟹肉意粉》🦀🍝超出色 蟹肉份量十足蟹膏香浓 搭落意粉到味道一流果然系最受欢迎意粉之一.《咸蛋牛油果蟹肉PIZZA》🦀🍕正常发挥 虽然咸蛋味唔浓但食落去整体好平衡唔会比其中一边抢左FO~ .《提拉米素》☕️本身想叫《豆腐x3咖啡》可惜卖哂不过呢个啡又有意外惊喜层奶盖味道好合我心意带少少甜加上咖啡底有少少酒连带饮落去将味道昇华左 真心不错~.《澳洲肥威》☕️个人觉得啡味比较浓郁 整体不错.後记: 食完呢餐睇返张意粉相我讲左句「好想再食个意粉!」证明吸引力爆灯

之前多数去佐敦studio店食轻食

果然系最受欢迎意粉之一

《咸蛋牛油果蟹肉PIZZA》🦀🍕
正常发挥 虽然咸蛋味唔浓
但食落去整体好平衡
唔会比其中一边抢左FO~

《提拉米素》☕️
本身想叫《豆腐x3咖啡》可惜卖哂
不过呢个啡又有意外惊喜
层奶盖味道好合我心意带少少甜
加上咖啡底有少少酒
连带饮落去将味道昇华左 真心不错~

《澳洲肥威》☕️
个人觉得啡味比较浓郁 整体不错
後记: 食完呢餐睇返张意粉相
我讲左句「好想再食个意粉!」
证明吸引力爆灯
2021-06-13 0 浏览
嚟到玩味甚浓嘅Mamaday Cafe超多打卡位及独特美食店内每处都充满幽默风格金句 让人不禁会心微笑咁样嘛嘛哋又几好喎😊🍹焦糖脆脆咖啡沙冰 $48特别锺意饮 够香浓 有脆脆同Oreo 够唒正🍹黄金阿婆块皮 $48用新鲜青苹果 加入蜜糖 酸甜清爽💫避风塘鸡翼 $68鸡翼香脆 微辣惹味 唔错嘅小食💫美利坚合众国草饲牛扒扒扒 $152系Medium rare 嘅美国 Rib eye steak已经切好唒 能够见到牛扒嫩红得刚刚好入口肉质紮实 牛味够浓配以沙律、虾片、荞麦面沾鱼露是日刚好荞麦面已沽清 以乌冬替代都非常OK好好味👍🏻

嚟到玩味甚浓嘅Mamaday Cafe
超多打卡位及独特美食
店内每处都充满幽默风格金句 让人不禁会心微笑
咁样嘛嘛哋又几好喎😊

鸡翼香脆 微辣惹味 唔错嘅小食

💫美利坚合众国草饲牛扒扒扒 $152
已经切好唒 能够见到牛扒嫩红得刚刚好
入口肉质紮实 牛味够浓
配以沙律、虾片、荞麦面沾鱼露
是日刚好荞麦面已沽清 以乌冬替代都非常OK
好好味👍🏻
2021-06-12 0 浏览
餐厅每一个角落都好吸引我😍心思的装修设计👍充满十足的玩味气息今次我坐的位置餐枱脚是用经典衣车改制而成😍好锺意这些特色😊😊大约1点45分到达叫了两个set lunch😋😋 Lunch Set~ 唔食肉又得啫!全素汉堡 $88材料丰富生菜/蕃茄/波特菇/洋葱/牛油果/茄子其中大菇同茄子有用粉炸过😄有少许似天妇罗脆脆地几好食😋😋配很多粗薯条整份餐份量十足😁😁如果系我一个人食我真系食唔晒😂😂~ 冬荫功虎虾扁意粉 $128虎虾有三大只, 很厚实弹牙😋😋及意粉都很入味😋辣度适中啱我😊😊Set Drink~ 蜂蜜红茶( 套餐内免费)~沙律 $8 x 2蓝莓加红桑子酸酸地好醒胃😍😍原来叫咗个窝夫 我哋都唔记得咗😅😅好彩店员来提醒我哋👍👍😂😂Desserts +$42~ 比利时窝FULL (紫薯)热辣辣窝夫再加上冻雪糕球好正😋😋紫薯蓉不甜配雪糕啱啱好😋😋301/2人
餐厅每一个角落都好吸引我😍

整份餐份量十足😁😁
如果系我一个人食
我真系食唔晒😂😂

~ 冬荫功虎虾扁意粉 $128
虎虾有三大只, 很厚实弹牙😋😋
及意粉都很入味😋
辣度适中啱我😊😊

Set Drink
~ 蜂蜜红茶( 套餐内免费)

~沙律 $8 x 2
蓝莓加红桑子
酸酸地好醒胃😍😍

原来叫咗个窝夫
我哋都唔记得咗😅😅
好彩店员来提醒我哋👍👍😂😂

Desserts +$42
~ 比利时窝FULL (紫薯)

热辣辣窝夫再加上冻雪糕球
好正😋😋
紫薯蓉不甜配雪糕啱啱好😋😋

301/2人

2021-06-10 48 浏览
今日同高太去食晏寻晚饮饱食醉今日我地都无食早餐直接去食午餐今日同高太黎到喺尖沙咀人气好高既mamaday餐厅不论装修,摆设到餐牌都系玩味十足玩左好多食字同开左玩笑我高太食果时都不时周围望下啲字同摆设,系食饭之外,多添一个话题今日我地都系嗌set lunch我择左个素菜既汉堡俾高太,我自已就食左个xo酱带子长通粉lunch set 会有个汤依个南瓜汤几香浓,但我自已唔太钟意距加左啲黑楜椒粒去调味香甜同楜椒好似唔太麻吉高太话见到个汉堡无从入手薯条几香脆,芝士香浓不过香菇同茄子都已经炸过加埋啲芝士,其实好似腻过食肉依个xo酱带子长通粉几好食,所有野都配合得唔错,几香口,不过略嫌油腻左少少
今日同高太去食晏
寻晚饮饱食醉
今日我地都无食早餐
直接去食午餐

今日同高太黎到喺尖沙咀人气好高既mamaday

餐厅不论装修,摆设到餐牌都系玩味十足
玩左好多食字同开左玩笑

今日我地都系嗌set lunch
我择左个素菜既汉堡俾高太,我自已就食左个xo酱带子长通粉

lunch set 会有个汤
依个南瓜汤几香浓,但我自已唔太钟意距加左啲黑楜椒粒去调味
香甜同楜椒好似唔太麻吉

高太话见到个汉堡无从入手

薯条几香脆,芝士香浓

不过香菇同茄子都已经炸过
加埋啲芝士,其实好似腻过食肉

依个xo酱带子长通粉几好食,
所有野都配合得唔错,几香口,不过略嫌油腻左少少

今日朋友带我嚟咗呢间餐厅 入到嚟畀佢嘅餐厅环境吸引咗 非常之色彩缤纷朋友话呢一间就系"我"嘅餐厅因为我都好锺意咁多颜色 呢度嘅餐厅布置有好多嘢睇 每个角落都唔同 净系本餐牌都好有惊喜 食物名都好搞笑 唔讲食物质素我觉得呢间餐厅喺而家咁沉闷嘅日常生活里面系生色不少 叫左以下3款食物:期望愈大失望愈大避风塘鸡翼有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹扁意大利粉焦糖脆脆窝夫避风塘鸡翼完全唔会令人失望 避风塘非常香口 食落脆脆地 味道浓 岩晒我地至於个蟹肉蟹膏意粉仲有配埋蟹柳喺侧边都真系好多蟹蟹蟹 而且挂满汁够晒惹味 意粉又煮得啱啱好 唔会太淋 好食 个人最欣赏就系个窝夫 蓝色雪糕够晒吸睛 焦糖脆脆又甜又脆 配埋热窝夫 外脆内软 又冻又热 又软又脆 OMG 仲有中间嘅美美酱汁 份量亦唔少 超赞

叫左以下3款食物:
期望愈大失望愈大避风塘鸡翼
有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹扁意大利粉
焦糖脆脆窝夫

见亲留言都话系嘢食质素高、环境好,成为长期热门~Jenny当然要带大家睇睇🌞贯彻玩味浓嘅风格,店内有唔同嘅特色墙同埋corner 俾大家打卡~Menu 菜式名亦都照样系水蛇春咁长😂等Jenny简化少少比大家睇~𝙁𝙤𝙤𝙙🍳生姜猪肉蛋包饭 $112入口有一种好香嘅酱油味;蛋亦都好滑,食落口仲有蛋汁流出黎🤤配埋生姜好有口感🍕烤鸡pizza $118烤鸡pizza最常遇到嘅问题就系鞋口,好易烤烤下烤老左啲鸡肉~呢间就完美过关🥳落埋青柠汁有东南亚feel~approved!🧇手工紫薯窝夫 $42难得地短嘅名😝呢个印象都几深刻,紫薯泥好绵滑,而窝夫上枱嘅时候热辣辣、脆卜卜😚所以雪糕几快会溶,打卡就要快手啦𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🍯Iced honey black tea (跟餐免费)微甜嘅茶,呢个天气饮都几fresh~🍹Yoda body fluid $98呢杯真系要讲喎😳虽然冇得用跟餐价换,但真系对得起个价钱~系一杯用rum酒同火龙果做主调嘅cocktail,再加埋mint and lemon🤤真系超级清新,卖相都一流~见食评都唔多人宠幸呢杯,但真系值得试😍Jenny觉得好饮过热门嘅黄金阿婆块皮~~呢间热门

𝙁𝙤𝙤𝙙
🍳生姜猪肉蛋包饭 $112

🍕烤鸡pizza $118

🧇手工紫薯窝夫 $42

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🍯Iced honey black tea (跟餐免费)
微甜嘅茶,呢个天气饮都几fresh~

🍹Yoda body fluid $98

呢间热门台北到港过江龙cafe,要试真晒啲菜式都要回头回到颈酸软~

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
生姜猪肉蛋包饭
Yoda body fluid
Iced honey black tea
  • 紫薯窝夫
识我嘅朋友都知我真系超锺意食 @mmd.mamaday 每隔一两个月就心思思想食,今次拉埋朋友嚟食𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵,闲日两点左右餐厅都好多人好热闹,果然人气𝗡𝗼.𝟭♕ღ 唔食肉又得啫!全素汉堡 $𝟴𝟴𝗩𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝗙𝗼𝗿 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗛𝗮𝘁𝗲𝗿我哋太无聊谂住对比下所以另外加咗$𝟯𝟬加咗芝士汉堡配料,睇吓真肉同素肉系咪真系咁大分别嘛ಠ_ಠ有比较之下素肉又真系会乾少少,不过整体都唔错啊!又有蕃茄生菜洋葱圈,味道同口感层次都非常丰富!不过个人就唔太锺意千岛酱汁呢个配搭,有少少酸,觉得就咁芝士嘅咸香调味已经好足够👍🏻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬ღ 可能会失望温泉蛋明太子意大利面 $𝟭𝟭𝟮𝗠𝗮𝘆 𝗗𝗶𝘀𝗮𝗽𝗽𝗼𝗶𝗻𝘁 𝗬𝗼𝘂 𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗙𝗲𝘁𝘁𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗲呢个意粉真系令我爱上嘅𝗺𝗺𝗱原因!!明太子酱汁超多超惹味,再加埋𝗰𝗿𝗮𝗯 𝘀𝘁𝗶𝗰𝗸同埋温泉蛋真系超满足( ˘ ³˘)♥︎每次都会谂住试新野,然後每次都忍唔住点返呢个意粉!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟴/𝟭𝟬ღ 记住,期望越大,失望越大⋯鸡翼 $𝟲𝟴

ღ 唔食肉又得啫!全素汉堡 $𝟴𝟴

ღ 可能会失望温泉蛋明太子意大利面 $𝟭𝟭𝟮
呢个意粉真系令我爱上嘅𝗺𝗺𝗱原因!!
每次都会谂住试新野,然後每次都忍唔住点返呢个意粉!
记住,期望越大,失望越大⋯鸡翼

ღ 记住,期望越大,失望越大⋯鸡翼 $𝟲𝟴
𝗡𝗼𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀 - 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗣𝗼𝘄𝗱𝗲𝗿
每次都会点呢个鸡翼做小食,其实佢纯粹系普通嘅单骨鸡翼,但系!!特别就在於佢嘅芝士粉,用上三种唔同嘅芝士,甜甜地嘅芝士味特别香浓!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬

𝐎𝐌𝐆 𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs 😇
记住,期望越大,失望越大⋯鸡翼
  • 可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面
2021-06-08 0 浏览
同友人来到Mamaday食午餐,餐厅装潢同菜名都别具一格,美食卖相和味道都满分,难怪大受欢迎。 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128一听个名都估到应该好多蟹料,如我所想好多蟹肉、蟹膏、蟹籽及蟹柳,仲有两只小蟹钳。酱汁够creamy,连埋西芹及红辣椒等配料,带出丝丝辣味,味道一流。 唔好抱甘大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭 $124鳗鱼肥大肉厚无碎骨,蛋熟度适中,饭粒圆润粒粒分明,加埋鳗鱼汁、紫菜碎同木鱼丝无得输呀,下次要+$28升级原条鳗鱼先。 豆腐豆腐豆腐咖啡 $56豆腐雪糕配上浓郁咖啡出奇地夹,有绵滑口感,仲有糖浆供自行调味,十分推荐。

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128
唔好抱甘大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭