2020-05-24 228 浏览
上星期约左我的好姊妹黎到呢间劲有玩味的餐厅《Mamaday》-麻麻地?咁就要试过先知啦🤣不过进店便可见餐厅从装潢、摆设、菜单都非常大胆搞笑。是有用心的设计!🔸可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面 $112- 卖相吸引,面头铺左木鱼屑令味道更香。非常creamy, 意粉口感软硬适中。几好食,整体好rich,所以食得多会易滞(但忍唔到口🤣)🔸美利坚合众国草饲牛扒扒扒 $152- 配搭清新沙律菜,两大块虾片。牛扒大概是5成熟左右,肉质好嫩。旁边加配左泰式鸡酱几特别,又出奇几好食🤣🔸薯条(芝士粉)$45/小- 薯条有3个味,另外是原味及明太子。推荐呢个芝士薯条,一上桌已好香。真系会令人食到一条接一条🤣作为小食真系非常正🔸冻朱古力 $48- 是朱古力奶的感觉,而特别之处系每一口都饮到朱古力碎。👍🏻🔸豆腐咖啡 $56- 第一次听豆腐咖啡,好特别。面头仲有豆腐雪糕,卖相又靓。喜欢豆腐的朋友可以一试😙总结:值得一去。装潢打卡出色,服务几好,食物中上😊chill左一个下午都几开心😍

🔸可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面 $112

🔸美利坚合众国草饲牛扒扒扒 $152

🔸薯条(芝士粉)$45/小

🔸冻朱古力 $48

🔸豆腐咖啡 $56

2020-05-22 333 浏览
自从有咗呢个foodie account之後,好少好少会重复餐厅食,有一种想试多啲唔同嘅餐厅介绍俾大家嘅感觉。但 mmd.mamaday 就系其中一间我食完过一排又会crave嘅餐厅!!呢度嘅装修环境都已经出晒名玩味浓,食物质素又有保证,款式选择又多,真系会令你成日都会想encore㗎🤪.ever since i started this foodie account 😆 i rarely going to the same place twice 🤣 but mmd.mamaday is one that i would crave and want to go again no matter what 😋 super beautiful looking decor, food quality is good and tons of foods to choose from 👍 definitely a place we want to go back to over and over again 😊.《点解个个都叫软壳蟹比萨架?》$138 😋😋𝐈𝐬 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛

《点解个个都叫软壳蟹比萨架?》$138 😋😋
𝐈𝐬 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐀 𝐌𝐮𝐬𝐭 𝐓𝐫𝐲?
之前都食过呢度嘅pizza,饼底出色,口感松脆,同行朋友形容为「罕有觉得好食嘅薄批」!!
软壳蟹再加埋芝士菠萝同埋千岛酱,口感层次非常丰富。而味道咸咸甜甜咁都几得意~
略嫌软壳蟹炸得唔够香脆,不过size大大只,份量十足,无论系蟹膏定蟹肉嘅份量都好多🤤

《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面》$128 😋😋😋
𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐅𝐞𝐭𝐭𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐞
其实本身一心谂住嚟食鳗鱼饭,但同朋友见到呢个劲多蟹肉又有蟹膏嘅意粉忍唔住叫咗!!
有齐晒蟹肉、蟹膏同埋蟹钳,而且份量都非常之多,确保你每一啖都一定又系!!整体味道比较鲜甜,虽然份量比我想像中少,但绝对值得一试。
都几辣的泰式打抛猪乌冬

《都几辣的泰式打抛猪乌冬》$118 😋😋😋
𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐲 𝐒𝐭𝐢𝐫-𝐅𝐫𝐲 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐔𝐝𝐨𝐧
朋友之前食过之後一直都念念不忘,佢话试过好几次都无,所以今次见到就一定要食!!上到枱嘅时候已经闻到好香好香,有一种东南亚风味嘅感觉~
辣肉碎都真系几辣下,再加上口感弹牙嘅粗乌冬,越食越过瘾,非常之惹味👅但真系好辣好辣好辣!
明太子薯条

𝐎𝐌𝐆 𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲 mmd.mamaday
都几辣的泰式打抛猪乌冬
明太子薯条
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面
  • 点解个个都叫软壳蟹Pizza
2020-05-16 1244 浏览
呢间cafe已经bookmarked左好耐,因为之前见到其他foodie都有介绍🤪环境同食物都十分eye catching!😍今日特登约朋友来食lunch,lunch set都几抵,加钱有甜品同小食🙈-啖啖蟹肉⋯你就想~青咖喱pizza $106个pizza好薄同边边位焗到好脆,面头好多芝士🧀中间夹杂住d蟹肉,口感几特别,青咖喱味就比想像中淡🙈-虎虾ha橄榄油蒜香辣扁意粉 $126闻落好香嘅蒜味,辣辣地好惹味,意粉软硬适中,口感够烟韧我锺意❤️比香蒜同黑椒味包裹住💞而虎虾大大只整得入味❣️-手工紫薯窝夫 set +$38即叫即整要等10-15mins左右⏰,个窝夫暖笠笠,外面微脆里面软熟,侧边有天然嘅紫薯蓉伴碟,另外仲配个超正嘅酱,味道似平时饮野d奶盖咁,咸咸地有d奶同芝士嘅味道,点个窝夫食超正😆😆-tiramisu听过未 $56呢个系朋友嗌嘅,佢饮完表示好好味好香浓,口感好smooth好特别,似食紧tiramisu咁💞-朱古力牛奶 $48个杯好靓好特别😍面头落左啲朱古力粉令味道更加香浓❣️-还是一般的洋葱圈 +$28炸得好脆,个蛋黄酱好浓好够味,点佢食一流,不过洋葱口感比外面层脆浆有少少盖
啖啖蟹肉⋯你就想~青咖喱pizza $106
虎虾ha橄榄油蒜香辣扁意粉 $126
手工紫薯窝夫 set +$38
tiramisu听过未 $56
朱古力牛奶 $48
个杯好靓好特别😍面头落左啲朱古力粉令味道更加香浓❣️
还是一般的洋葱圈 +$28
炸得好脆,个蛋黄酱好浓好够味,点佢食一流,不过洋葱口感比外面层脆浆有少少盖过左,整体都不错😉
2020-04-21 3738 浏览
上网见呢间餐厅装修几得意,餐牌选择有几特别,就约埋朋友一齐嚟食个午餐😈门口等嘅时候见到呢块牌已经觉得几搞笑🤪入边装修好特别,睇得出花了好多心机,色彩十分丰富,充满艺术感觉,玩味十足,仲有board games可以玩,唔讲真系以为去咗party room😛餐牌选择好多,入面每份食物嘅名虽然都好似水蛇春咁长,但其实又形容得几贴切,餐牌嘅设计都好有心思,食物分类好晒☺️有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面~份量适中,蟹肉质感弹牙,有两只小蟹钳,卖相吸引,配合西芹红椒蟹籽及少量脆脆一齐炒制的扁意粉,味道几新鲜,而且加入粗粒胡椒,有少许辣的感觉,为味蕾带来刺激,不过略嫌胡椒份量有点多,减少一点会令整体口感更加好~唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭~可以+20几蚊换成升级版全条鳗鱼,不过女孩子吃半条已经足够,所以今次没有升级,但系鳗鱼嘅size同样令人震惊🤯好大条! 虽然只有半条,但系烧得啱啱好,鳗鱼肉质非常juicy,鱼骨已烤至软身,不会哽喉🤭同滑蛋非常夹采用日本鸡蛋蛋香味浓郁,加入大量木鱼碎令整体质感层次提升,好日式feel ☺️牛油果沙冰口感系杰挞挞的~有惊喜的一道饮品,新鲜牛油果制成smoothie,

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面~
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面

唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭~
唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭

牛油果沙冰口感系杰挞挞的~
有惊喜的一道饮品,新鲜牛油果制成smoothie,口感软滑,像奶昔一样,带有牛油果的果香味道,而且加入粒粒牛油果令整体质感提升,夏日炎炎非常refresh🤤
牛油果沙冰口感系杰挞挞的

抹茶牛奶涩涩地无咖啡无落糖架~
纯正抹茶牛奶,抹茶味道非常浓郁,带有不同层次的回甘味,没有加入咖啡和糖,所以味道会较为苦涩,但则反映出纯正的抹茶味道,喜欢抹茶那种苦涩味道的人可以一尝~
抹茶牛奶涩涩地无咖啡无落糖架
2020-04-20
唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭
牛油果沙冰口感系杰挞挞的
抹茶牛奶涩涩地无咖啡无落糖架
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面
I'm on a Buddha-like Diet🍴Mamaday💛💛💛 make my day💫..一间楼上咖啡店,一听个名 已经知玩味十足,店内张贴各种有趣金句,装修亦大玩幽风格。而餐牌上既各种菜式 名字都大玩创意,极具幽默感呢,使用既食材较创新`特别又独特,大胆亦具fusion感。比如有:豆浆制既Risotto🥘、咸蛋黄Pizza🍕、蝶豆花咖啡☕️。-大玩创意既餐厅,以玩味为主题既Cafe,可以系度又玩得又食得,可见落左一定心思去布置。想恶搞一番,都不失为一个年轻人聚会`聚餐既好地点。-今日出开黎尖沙咀,紧系要约朋友一齐食个饭、倾下计、诉个苦吧。生活就是这样子。。-✨Lunch Set 喂饱你✨-ll $88Mamaday Cheeseburger🍔材料丰富:生菜`蕃茄`芝士`手打汉堡`蜜糖洋葱,一口咬落去大满足❤️。手打汉堡唔算实,但一样牛味重🐮,加上配料好多,真系要张大大个嘴巴,先可以一啖食呢。-跟餐既薯条🍟 够大条又粗,趁热食热辣辣。-l炸鸡明太子冷乌冬]l $92Slow Cook Chicken Cold Udon With Mentaiko一款有惊喜既冷乌冬,卖相已经够吸

✨Lunch Set 喂饱你✨

l[有得食手打汉堡仲想点]l $88
Mamaday Cheeseburger

跟餐既薯条🍟 够大条又粗,趁热食热辣辣。

l[夏日热辣辣慢煮炸鸡明太子冷乌冬]l $92
一款有惊喜既冷乌冬,卖相已经够吸引,食落真系唔差呢。经慢煮既炸鸡🐥 真系特别嫩滑,份量亦不少,而加左芝麻酱&明太子既乌冬,吸尽酱汁好香口惹味。
Set Drink:

l[无糖红茶 Black Tea]l
l[牛油果沙冰 Avocado Frappe]l
沙冰口感系杰挞挞的💚,牛油果味算香🥑 熟成度亦足够呢。饮落好rich 带点豆香味,可能系豆浆吧?但味道都不错呢。
incredibly nutritious with creamy texture
l[抺茶比利时窝FULL]l +$38

Matcha Belgium Waffles
最後黎个甜品🥞🍴 Sweet一下吧。即叫即造既Waffles真系需时,不过等待系值得既。新鲜热辣辣,焗好已经闻到蛋香味💛,食落外脆内软 充满鸡鸡香🥚,加上淡淡绿茶🍃。

再蘸点邪恶既忌廉芝士🧀,又咸又甜又香,真的赞。
OMG Mamaday❓我就觉得真系一点都不mama-day 👻。Make my day💫。

佛系减肥法 岩我。。食左先讲😝😝😛
2020-05-25 0 浏览
终於黎左呢间黄店食啦!有太多样野好想食,选择困难之下拣左意粉1. 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面($128)临近晚市人流开始多,大家都要等下先有得食,终於见到真身,睇落份量唔多,不过我又唔算好肚饿,食完成碟都几饱。意大利扁面系比较硬身,有咬口,唔同平时出面果d淋哂一叉就断既意粉。每条面都有汁、黑椒同蟹肉碎系上面,仲有3大条蟹柳条,一食原来系好辣架😱 自问都几中意食辣,呢碟扁面竟然令我足足饮左两杯水解辣,真系好足料好惹味,好想试埋个软壳蟹pizza同鸡翼,下次再黎食过

1. 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面($128)
个名叫Mama地 食落就Jeng Jeng地朋友超好 打左2日电话都无放弃过!系挣扎啊!决心啊!终於比佢book到 钢锣湾同尖沙咀都有分店!我就去尖沙咀唔book真系无得食因为佢都收得算早啊 book到 8点半但10点就要关 9点半左右就会cut单!------------------------------小店入面由装饰、设计同餐牌都突显出一份 热情同活力店入面颜色配搭非常丰富色彩缤纷餐牌每个名都好有心思!突显香港人口语 (餐牌唔记得影d名大概系咁上下)有唔同感觉ge打卡位 佛系愚蠢ge人类、死7婆同花艺小品- 今日咩心情Pizza超簿批 脆边你以为唔够饱?簿批底有薯蓉面有salami同芝士真系超级好味!重点系热辣辣上碟-黑蚊蚊墨鱼圈再加意大利饭呢个以为会好腻点知佢系少少辣再加埋蓉香成件事即时唔同哂香口左同平时既意大利风有d唔同但就多左一份港式味-呀婆脚皮原来系青苹果沙冰个名我记得系好搞笑所以叫左不过呢~沙冰都几粗粒唔多顺滑我就觉得mama地- 朋友叫左个烧棉花糖咖啡见到个杯系劲得意写住痴痴呆呆坐埋一枱好过引呀味道正正!好过沙冰值得一试!-回头率 100%
个名叫Mama地 食落就Jeng Jeng地
朋友超好 打左2日电话都无放弃过!系挣扎啊!决心啊!
终於比佢book到 钢锣湾同尖沙咀都有分店!我就去尖沙咀
小店入面由装饰、设计同餐牌
都突显出一份 热情同活力

朋友叫左个烧棉花糖咖啡
见到个杯系劲得意写住
痴痴呆呆坐埋一枱
好过引呀
味道正正!好过沙冰值得一试!

回头率 100%
2020-05-25 0 浏览
餐牌描述得很mamaday ,卖相与味道完全不麻麻地呢!餐牌上不论是食物或饮品的名字都很另类,例如”放心唔系好甜嘅抹茶沙冰”、”青柠可乐好好好唔抵呀”,幽默得来又有点贬仪的名字,有些真是让人却步,不想点呢😂 但我们还是点了一个”啖啖蟹肉...你就想~青咖喱比萨”🤭原来啖啖蟹肉是真的!这个比萨是薄批,还可以卷起蟹肉吃呢!啖啖肉之余还带点咖喱的微辣,配着香脆薄饼,很有印度风味😍虎虾哈HA榄油蒜香辣扁意粉🍝一上桌已经阵阵蒜味扑味🤤🤤 意粉有弹性,熟度刚好,辣味和蒜味适中,榄油令意粉更滑溜😋 虾肉也不逊色呢!很推介这个自家制草莓果jam梳打好鬼fresh提供梳打水给客人自行倒入果酱拌匀,看着上升的气泡,不断搅拌就会见到有草莓的酵素在表面形成一层泡沫,很清新的感觉😬👍🏻这个德国水蜜桃花茶卖相也很漂亮,有午後小清新感觉🥰

虎虾哈HA榄油蒜香辣扁意粉

很推介这个自家制草莓果jam梳打好鬼fresh
自家制草莓果jam梳打好鬼fresh
这个德国水蜜桃花茶卖相也很漂亮,有午後小清新感觉🥰
德国水蜜桃花茶

2020-05-21
虎虾哈HA榄油蒜香辣扁意粉
德国水蜜桃花茶
之前睇ig story见到朋友post左间餐厅既纸巾系有林郑呢个..既样,中写左人肉录音机系旁边觉得好有趣所以问一问朋友系咩名,原来系Mamaday,黄店我黎啦🖐🏽之前有去过铜锣湾店,不过太full了唔接受walk-in 😂唔紧要full姐系代表多人支持黄色经济圈💛今次就趁lunchtime 去食,今次系去左尖沙咀店行楼梯上到嚟一打开门就好钟意呢间餐厅既设计~每一个摆设、墙身都好啱打卡📷menu既设计都睇得出花了好多心思💛每份食物嘅名都好正👾亦有些金句幽默感十足🤪呢个时代很需要笑一笑放松下再坚持😌纸巾🧻既图案系佛系减肥都好贴切也😆🔸 唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭 $124个名真系好正😂 唔好抱咁大期望但绝对唔会令你失望😆加多$28蚊就可以升级要全条鳗鱼,因为同朋友ᏚᎻᎪᎡᎬ食就upgrade la~鳗鱼嘅size同只碟嘅直径一样长📏好大条又厚肉好juicy🤤而且个蛋包饭好吸引~蛋很嫩滑同蛋香味好浓郁,旁边有大量木鱼郁下郁~整体好有层次🔸有得食手打汉堡仲想点 $88呢个系lunch set 喂饱你喔!有每天唔同既汤同每天都一样既沙律🥗选择,我就简左每天一样啦😂😂😂食下菜健康下😆欣赏看沙律

今次就趁lunchtime 去食,今次系去左尖沙咀店

纸巾🧻既图案系佛系减肥都好贴切也😆

🔸 唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭 $124
个名真系好正😂 唔好抱咁大期望但绝对唔会令你失望😆

🔸有得食手打汉堡仲想点 $88
呢个系lunch set 喂饱你喔!

有每天唔同既汤同每天都一样既沙律🥗选择,我就简左每天一样啦😂😂😂食下菜健康下😆欣赏看沙律酱无咁肥嘛😏系落了黑醋👍🏽

杯餐饮就叫无糖红茶

Burger 🍔有嘅材料丰富😍 一口咬落去劲满足😆
有生菜🥬、蕃茄🍅、芝士🧀、手打汉堡、蜜糖洋葱🍯🧅
首先讲一讲系面包🥯系烘了,食落好香口,
手打汉堡牛味重

🔸 Belgium Waffles +$38
唔知有无人同我一样无论几饱都好,点都一定要食甜品先满足到🥰
跟lunch set加$38就有甜品,梗系加啦🤣
Waffles系即叫即整既,所以需要等候喔!

新鲜热辣辣送到上黎,好香喷喷🤩叫咗紫薯味碟上有紫薯溶,雪糕就系云呢拿味~
窝夫食落外脆内软 ,有玫瑰花瓣🌹系上面, 紫薯也很浓
2020-05-23 0 浏览
自己一向都好锺意去唔同地方度食汉堡,有好多餐厅都标榜自己嘅汉堡各有特色,今次我就来试呢间嘅芝士汉堡。由於我实在太期待嘅缘故,所以我另外加多左$30,整多层芝士汉堡,所以佢一嚟就嚟咗个double份量。这一份午餐是$88,另外加$30 upgrade做double。这个burger啲芝士一嚟嘅时候就已经溶晒,成个瀑布咁,净系试过享受已经爆分。牛肉食落去好多肉汁,配埋芝士,个味道就更加丰富,另外就系佢仲有一个炸洋葱圈铺喺上面,连埋沙律一齐食就Very good。另外我再叫咗一个大虾意粉,三只虾铺满晒成个碟,非常大只,意粉质感非常好,硬硬的,并没有软林林的感觉。而且香草也落得非常好,味道很多层次。之後仲叫咗佢个水牛城鸡翼,鸡翼外皮揸得香脆,而且有微辣,不错。最後便是这里的环境和优美,坐紧窗边的位置,是很不错的。

最後便是这里的环境和优美,坐紧窗边的位置,是很不错的。

2020-05-17
尖沙咀呢个呢都有得食嘅地方,梗系要揾啲特别嘅餐厅架啦!呢间餐厅除左装修特别靓之外,菜式名都好特别。餐厅装修风格真系会令人眼前一亮,再加埋餐具呀、水壶等等嘅配撘,真系好enjoy。 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹扁面 摆盘非常之靓呀,打咭一流!!有超级多嘅蟹肉同蟹膏,扁面又好挂汁,真系满口蟹味呀,一个字:正!!求奇是旦乜都炸啲啦 有选择困难症就一定都嗌呢个啦,咩都有得食。有超级多嘅薯条,有三条吉列炸虾,仲有鱿鱼圈同洋葱圈。份量十分,食极仲有!焦糖脆脆窝夫 蓝色嘅雪糕非常吸睛呀,窝夫外脆内软,一啖窝夫,一啖雪糕,简直就系perfect match
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹扁面
求奇是旦乜都炸啲啦
焦糖脆脆窝夫
今次同朋友尼咗尖沙咀嘅 Mamaday 食个 Lunch🍽.蒜蓉虎虾比萨锺意食既就锺意食🍕蒜蓉味好浓,但又唔会咸☺️虎虾鲜甜弹牙仲几大只🦐虎虾底下仲有芝士🧀洋葱🧅蕃茄🍅同薯蓉🥔比萨薄身脆囗.避风塘鸡翼🐓将蒜粒🧄红辣椒碎🌶油炸完洒落炸鸡翼表面,味道惹味可口🤤鸡翼外皮金黄香脆,入面肉质 juicy😋.明太子薯条(大)🍟明太子嘅份量非常足够😉味道微落带咸🤪薯条本身已经调味过😌所以唔好点太多明太子
今次同朋友尼咗尖沙咀嘅 Mamaday 食个 Lunch🍽
  • 明太子薯条
  • 避风塘鸡翼
平日收工之後,依家终於可以有番D HAAPY HOUR 同出去食好野既心情~今次拉埋FRIEND子来MAMADAY食,因为我真系好LIKE呢到既ATMOSPHERE~~~好爱呢到既环境,好CHIC又好笑今次坐到既枱,系旧HK STYLE既纸皮石,好正~今日唔知做咩好肚饿,所以先叫左个泰式肉碎猪颈肉日本蛋包饭$118。好靓仔呢.....肉碎唔系好SPICY, 不过中间食到有一两粒辣椒仔,哇~好劲辣呀.....蛋味好香,而且猪颈肉好厚切,劲有口感呢~精彩既野在後头.......呢个PIZZA超级正。登登登登.......好邪恶既咸蛋牛油果蟹肉PIZZA$132哇,真系唔食唔知︿原来芝士同咸蛋系咁夹架~~~~好香而且好好味PIZZA系好薄批,所以可以好好咁享受上面既芝士咸蛋蟹肉~饭後在MAMADAY,一定要饮番杯佢地既咖啡,先系圆满同完整既~HEHE~~~呢杯TIRAMISU$58,是温暖的 。上面层CREAM有海盐味,又有好香的芝士味,底下的咖啡就香而不涩,搅拌之後好好饮呀
好爱呢到既环境,好CHIC又好笑

今次坐到既枱,系旧HK STYLE既纸皮石,好正~

泰式肉碎猪颈肉日本蛋包饭

蛋味好香,而且猪颈肉好厚切,劲有口感呢~

精彩既野在後头.......呢个PIZZA超级正。
好邪恶既咸蛋牛油果蟹肉

PIZZA系好薄批,所以可以好好咁享受上面既芝士咸蛋蟹肉~
2020-05-20
泰式肉碎猪颈肉日本蛋包饭
好邪恶既咸蛋牛油果蟹肉
2020-05-22 0 浏览
朋友即兴想食呢间 系无订枱之下 加上公众假期 等位等左接近2小时先入座! 建议大家真系订左枱先好食 因为真系好full ~Mamaday无论系店内装潢到餐单设计都十分有创意!有外在,内在都好掂! 食物质素一流!绝对会encore再食多次!有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128劲大碟!劲足料! 有2只系蟹钳仔 睇图都见到有好多蟹膏蟹肉!味道方面亦都唔会偏咸~蒜蓉虎虾比萨钟意食既就钟意食 $128(我个阵食系128 原来已经加到136)薄批! 好足料! 啲蒜蓉多到有少少苦! 不过都好食 虎虾都好新鲜! 蒜蓉爱好者必食!明太子薯条 (小) $45明太子多到好似唔洗钱咁! 薯条都好脆口 新鲜热腾腾! 不过明太子真系唔好一次过点咁多 会好咸🤣

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128

蒜蓉虎虾比萨钟意食既就钟意食 $128
(我个阵食系128 原来已经加到136)

明太子薯条 (小) $45