2022-01-06 225 浏览
誤打誤撞發現隱世小店🔥平時行過d2 two😍 呢間機舖都好少行入去💃🏻今日行過入咗去玩仲發現有間熱狗舖頭😱一於試吓先💖今日叫咗👅墨西哥牛油果醬熱狗🌭️口感豐富條腸又夠Juice❤️不過略嫌太多醬有少少Heavy😬同時間如果個包有整熱嘅話會高分好多🙋🏻‍♀️椰菜花松露醬熱狗🌭️素食人士之選食落比較清新食完都冇乜負擔亦都因為咁我老公一個人食咗兩包薯條🤣炸魚薯條🔥個炸醬唔會太厚👍🏻即叫即炸配埋醬般食100分❤️薯條幼身炸到岩岩好冇over cool🔥之後重叫多左個炸薯格😬嘢飲就叫咗白色可樂同埋伯爵茶😆下次仲想返嚟試吓食其他口味嘅熱狗👍🏻👍🏻👍🏻Btw寫完呢一篇嘅時候已經好想食返去嘅炸魚❤️
今日行過入咗去玩仲發現有間熱狗舖頭😱一於試吓先💖

白色可樂同埋伯爵茶😆

下次仲想返嚟試吓食其他口味嘅熱狗👍🏻👍🏻👍🏻
Btw寫完呢一篇嘅時候已經好想食返去嘅炸魚❤️
2021-12-02 152 浏览
聽人講呢度D熱狗唔錯~終於可以黎試下員工非常有禮&有耐性介紹食物款式 由於所有野都即叫即整, 我地等左20Mins先有得食, 時間又真係等得耐左😴環境方面 由於間店位於game zone果邊, 所以附近有好多遊戲機,亦因為咁成個用餐過程都非常之噪遊客係後面玩大力錘遊戲機果下真係好救命 下下一打都地震&勁大聲, 隔離個個食客每次都嚇到心都離一離 是日Lunch叫左個避風塘熱狗餐飲橙汁沙冰 (呢杯野飲勁甜, 仲甜過平時飲嘅芬達, 建議下次唔好叫)薯條不過不失, 正常幼薯條主角避風塘熱狗堅係正我個人比較怕辣 (本人食開譚_10少辣Only), 但對於避風塘呢隻辣又覺得幾吸引,尤其係佢D蒜香脆辣椒粒, 真係令人又愛又恨 因為對我黎講真係好辣, 不過我中意!亦好中意佢嘅蟹柳絲, 條條分明好好食,腸仔都好大條又Juicy食呢個熱狗成件事其實好Messy…因為一咬果下D脆蒜粒粒蔥粒都會跌哂出黎, 所以都較難注意儀態對於好中意食熱狗嘅你一定會中意呢度不過綜合以上有好有唔好嘅地方 對我黎講就ok la
聽人講呢度D熱狗唔錯~

終於可以黎試下
員工非常有禮&有耐性介紹食物款式

亦因為咁成個用餐過程都非常之噪

是日Lunch叫左個避風塘熱狗餐

薯條不過不失, 正常幼薯條

主角避風塘熱狗堅係正

尤其係佢D蒜香脆辣椒粒, 真係令人又愛又恨

因為對我黎講真係好辣, 不過我中意!

對於好中意食熱狗嘅你一定會中意呢度
不過綜合以上有好有唔好嘅地方 對我黎講就ok la
2021-04-18 707 浏览
賣相都幾吸引,可能甜品唔喺主打,所以窩夫有啲乾身,但食得出香濃嘅芝士味,佢嘅煙肉都唔會太乾太韌,牛肉都叫合格,差在肉汁唔夠重,佢嘅蔬菜都比較乾,唔夠濕潤,但都有香草味。呢間嘅職員反應好快,同埋可以帶動物。好舒適嘅環境。避風塘熱狗餐 $ 68

呢間嘅職員反應好快,同埋可以帶動物。好舒適嘅環境。

避風塘熱狗餐 $ 68
2021-04-04 529 浏览
在D2商場看完戲,偶然發現這間賣熱狗🌭️小店兩個人share一個套餐。店員推介避風塘熱狗。味道出色,不辣,與醬汁十分配套餐有三款小食可供選擇,我們選擇了薯條🍟薯條是新鮮炸起,夠熱,份量也足夠兩人食用唯獨沙冰很差,完全無法喝。全部都是冰。而且店內為客人提供的飲管不夠粗,客人很難飲到沙冰,建議選擇其他飲品,不要選擇店內沙冰。整體來說,店員態度很好,適合三五知己到店輕食😋
在D2商場看完戲,偶然發現這間賣熱狗🌭️小店

整體來說,店員態度很好,適合三五知己到店輕食😋
套餐薯條
可樂沙冰
2021-04-04
套餐薯條
2021-03-25 417 浏览
當想買手作野既時候,第一時間就會諗起去D2 Place。今日食完午餐就去D2 place行下,去到五點幾另一半話有d肚餓,我地就望下附近有咩小食,發現喺遊戲機場🎮入面有間熱狗店。望完價錢都唔算平,勝在店員服務好,見到我地諗咗好耐都唔知食咩好嘅時候推介「南洋肉醬芝士熱狗🌭️」🤩咁我地就決定試下同加杯沙冰。熱狗嘅味道整體上幾好食,肉醬同芝士好夾,不過可以嘅話希望個包可以大啲,等啲醬唔會跌晒出嚟。而杯沙冰就不過不失,叫做解下渴。整體都可以一試,不過做正餐就未必係最好。

• 南洋肉醬芝士熱狗
2020-12-03 356 浏览
不只玩味性重,味道仲超級好味😋😋😋店員仲好好態度,慢慢同你解釋所有熱狗特別最後因為減肥嘅原因所以選擇了素食熱狗🌭️🌭🌭醬汁同椰菜超級無敵夾,完全適合減肥人士最後再外賣給朋友仔試吓😝😝😝
不只玩味性重,味道仲超級好味😋😋😋
店員仲好好態度,慢慢同你解釋所有熱狗特別
最後因為減肥嘅原因所以選擇了素食熱狗🌭️🌭🌭
醬汁同椰菜超級無敵夾,完全適合減肥人士
最後再外賣給朋友仔試吓😝😝😝
外卖自取
  • 避風塘熱狗
  • 三重芝士熱狗
2020-11-02 360 浏览
自從荔枝角站開咗D2 Place之後,Weekend都會有好多小型市集。今日同另一半👫過左黎行下,除左有好多文青既小店之外,重有小型漂移賽車場 $55/6分鐘入面重俾我哋發現咗有一間特色熱狗店🌭一共有三款大既系列,分別係傳統熱狗、特色類型熱狗及無腸熱狗🌭️我哋正當一面疑惑既時侯🤔店員就主動出嚟推介最後我哋揀咗南美肉醬芝士熱狗🌭️當中有爆多既紅腰豆牛肉碎辣醬,食落口超級惹味,而且帶有南美風情,另外值得一提嘅就係佢有啲脆米喺上邊,比起傳統食熱狗多咗一個口感嘅層次,再配埋即席火炙雙重芝士簡直邪惡到極點。另外我哋仲揀咗無腸熱狗既 吞拿魚魚腩蓉牛油果熱狗🌭️一向我都好鍾意食吞拿魚腩,每次見到有依個item我都心心眼😍魚腩蓉入口有好豐富嘅口感,估唔到又同牛油果醬真係好夾,中和左魚腩蓉既油膩感,食落口好Fresh。搖搖薯條🍟我哋揀咗最新嘅口味「紫菜味」聽落看似唔算太特別,但出奇地紫菜味味道突出,真係值得一試。火雞豬肉丸作為小食係一個唔錯嘅選擇。另外有一樣野吸引我就係佢哋嘅雪糕,標榜係香港製造,當中我揀咗開心果味道,食落去唔會覺得死甜。而我朋友揀咗雲呢拿口味,佢同有啲大品牌一樣,同樣見到有雲呢拿籽Tim,而

入面重俾我哋發現咗有一間特色熱狗店🌭

我哋正當一面疑惑既時侯🤔店員就主動出嚟推介
最後我哋揀咗南美肉醬芝士熱狗🌭️

另外我哋仲揀咗無腸熱狗既 吞拿魚魚腩蓉牛油果熱狗🌭️

搖搖薯條🍟我哋揀咗最新嘅口味「紫菜味」
聽落看似唔算太特別,但出奇地紫菜味味道突出,真係值得一試。

火雞豬肉丸作為小食係一個唔錯嘅選擇。

另外有一樣野吸引我就係佢哋嘅雪糕,標榜係香港製造,當中我揀咗開心果味道,食落去唔會覺得死甜。而我朋友揀咗雲呢拿口味,佢同有啲大品牌一樣,同樣見到有雲呢拿籽Tim,而且雪糕都幾軟滑,

我好欣賞佢哋有冷泡茶嘅系列,仲有我最鍾意飲嘅伯爵茶口味,茶香味非常之濃郁而且唔會太苦澀。
位於荔枝角的Line Up Hotdog,是一間新開張的熱狗店。小店主打創新口味熱狗,款式種類繁多,連沒熱狗腸的熱狗都有供應,又特別又新奇,吸引不少客人光顧呀。餐廳在小朋友的遊戲區內,喧譁熱鬧,人人情緒高昂,忽然有種在嘉年華遊玩的感覺呢。店內環境不大,只有數張椅子,不過大部分客人吃完就會馬上離開,等侯一會兒,便有位子啦。小店提供9款熱狗,分為經典熱狗及頑皮熱狗兩大類。經典熱狗為傳統美式口味,例如: BBQ、三重芝士和肉醬等等。而頑皮熱狗則是店家的自家創作,靈感來自不同國家,例如: 香港的避風港、日本的吞拿魚和墨西哥的Nachos等等。Chill & Cheese Hotdog $53經典的南美肉醬三重芝士熱狗,面層佈滿厚厚的芝士,邪惡又吸引。用馬蘇拉芝士、車打芝士和芝士醬調味,配上牛肉碎紅腰豆辣醬,微辣惹味,很合我口味。Tuna Avocado Hotdog $68 靈感來自日本的吞拿魚腩牛油果醬熱狗,是款沒香腸的熱狗唷。用吞拿魚腩蓉吱成香腸形狀,搭配飛魚籽、洋蔥碎、牛油果醬、芥辣醬,感覺新穎。 炸魚薯條 $48 一客有三條炸魚,魚肉細嫩白滑,配醬會更加美味。如果粗薯條,感覺上會更滿足
位於荔枝角的Line Up Hotdog
,是一間新開張的熱狗店。

餐廳在小朋友的遊戲區內,喧譁熱鬧

小店提供9款熱狗,分為經典熱狗及頑皮熱狗兩大類

Chill & Cheese Hotdog $53

Tuna Avocado Hotdog $68

炸魚薯條 $48

一客有三條炸魚,魚肉細嫩白滑,配醬會更加美味。如果粗薯條,感覺上會更滿足呀。
2020-10-01
勁多款選擇 必試避風塘熱狗A chic and stylish hot dog store inside the Game Station in D2 Place TWO. There are a lot of flavours to choose from and I found the Typhoon Shelter Dog is so nice! It comes from a special Hong Kong dish which usually do with fried crab. Going with the fried garlic, chives, crab stick and chilli garlic mayo, the dog is so tasty and the crunchy chilli cracker makes the dog so special! The sausage is nicely grilled yet the size is a bit small and I wish the dog can be larger indeed!🌭
勁多款選擇 必試避風塘熱狗

🌭 避風塘熱狗套餐 ($68 連小食+飲品)
避風塘熱狗味道夠晒特別😍 配上沙律醬 蟹柳 黃金蒜 細香葱 真係有避風塘風味!!! 再加上大大粒嘅辣椒脆脆好好食 脆卜卜好香口又勁有口感🤩 烤熱狗腸嘅脆皮腸都唔錯 唔會咬落外皮分離 腸仔味道正常 表現唔錯 如果隻熱狗再大隻多少少就更好啦❣️ 跟餐小食揀咗薯條 係幼身薯條 餐廳有自助配料區可以試下佢哋嘅shake shake粉🤤 試左少少喇沙味同鹹檸七味 比較鍾意前者 後者就稍微咸咗少少 不過兩隻都係幾特別嘅💕 飲品揀咗凍咖啡 Overall 成個set都幾好✌🏻
2020-10-05 385 浏览
夠玩味熱狗 好耐冇去D2 Place,一連幾日假期好姐妹話帶我玩新嘢同食新嘢!立即say yes ! 原來帶我去D2 Place 2期2樓嘅PowerPlay Arena遊戲機中心!有得玩飄車🏎️打機🎮夾公仔🧸, 遊戲機中心入面仲有間熱狗店!打機揸車玩到攰立即可以食!太方便啦!熱狗有好多配搭實在好驚喜!店員細心介紹值得一讚!🌭  南美肉醬熱狗 ( BBQ sausage, 牛肉碎紅腰豆辣醬) $48 首先賣相好靚啦,肉醬夠哂多,真係食倒紅腰豆,牛肉碎香帶小小辣,熱狗腸好好味,唔會食到一層油 👍 🌭 三重芝士熱狗 (BBQ sausage , Mozzarella/Cheddar/Milk Cheese) $48 三重芝士加埋出奇地唔漏!配料有D粒粒脆米,番茜,多重口感唔會一味得D芝士味!芝士達人話好好味👍 🌭墨西哥式牛油果醬番茄熱狗  (牛油果醬,番茄沙沙,墨西哥辣椒) $58呢個熱狗比其他嘅貴我相信係因為牛油果醬🥑賣相都係好靚!有齊佢講嘅配料,牛油果醬好香好滑,配料份量適中,食完會想再食! 🌭  避風塘熱狗 $48 (避風塘沙律醬,蟹柳,辣椒脆脆 )$48 呢個我最鐘意!避風塘沙律醬好
夠玩味熱狗

呢個我最鐘意!避風塘沙律醬好新奇辣辣地配埋辣椒脆脆又係多重口感!一隻熱狗睇得出好用心做!讚!下次唔黎打機都會黎食! 推介指數 👍👍👍👍👍
墨西哥式牛油果醬番茄熱狗
南美肉醬熱狗
墨西哥式牛油果醬番茄熱狗
南美肉醬熱狗
三重芝士熱狗
『超足料北美式熱狗・炸魚薯條有驚喜!』♧︎︎︎𝑳𝒊𝒏𝒆𝑼𝒑 𝑯𝒐𝒕𝒅𝒐𝒈, 𝑳𝒂𝒊 𝑪𝒉𝒊 𝑲𝒐𝒌⠀⠀那天難得到荔枝角,便去這家新開在D2 Place遊戲機中心內的熱狗店嚐嚐,那天有夠熱鬧的𓆙⠀⠀・南美肉醬芝士熱狗 $53⠀・德國式酸椰菜熱狗 $48⠀・炸魚薯條 $48⠀・意式烤火雞豬肉丸 $26⠀・冷泡伯爵茶 $28⠀・Perrier 蜜桃味 $22⠀⠀꧁南美肉醬芝士熱狗꧂⠀這個我喜歡!肉醬不會辣的,但超惹味哦⠀加上起司就是我的菜❤︎⠀香腸就是普通香腸☺︎︎⠀蠻脆皮的 嘻嘻♥︎⠀𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 7.75/10⠀⠀⠀꧁德國式酸椰菜熱狗꧂⠀聽店員說是他們自家製的酸椰菜呢!⠀而且用了紫椰菜好美好吸睛😍⠀我好喜歡這酸椰菜呢!!⠀脆脆的 酸酸的很開胃!!⠀不過個人還是比較喜歡重口味的南美肉醬多點(●’◡’●)ノ⠀𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 7.25/10⠀⠀꧁炸魚薯條꧂⠀這個有驚喜喲(•̀ᴗ•́)و⠀有3大塊炸魚!⠀還算嫩滑喔⠀而且不油膩 讚!♡︎♡︎♡︎⠀薯條方面我們都覺得有點偏硬⠀但可以自己拿味粉調味哦⠀四川麻辣比laksa好吃就對了( ͡° ͜ʖ ͡°)⠀𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 7.75/10 ❤︎ 𝚏𝚘𝚛 𝚏𝚒𝚜𝚑⠀𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 7.

・南美肉醬芝士熱狗 $53⠀
・德國式酸椰菜熱狗 $48⠀
・炸魚薯條 $48⠀
・意式烤火雞豬肉丸 $26⠀
・冷泡伯爵茶 $28⠀
・Perrier 蜜桃味 $22⠀

꧁南美肉醬芝士熱狗꧂⠀
這個我喜歡!肉醬不會辣的,但超惹味哦⠀
加上起司就是我的菜❤︎⠀

不錯喔♥︎⠀
𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 7.65/10 ❤︎⠀

꧁冷泡伯爵茶꧂⠀
這個蠻好喝!我喜歡⠀
店員告訴我們他們的冷泡茶冷泡咖啡和奶茶都是自家製的 有機會要試試其他的❤︎⠀
𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 7.65/10 ⠀

꧁Perrier 蜜桃味꧂⠀
店員說這款口味很特別沒其他地方可以買到 朋友就要了這款 口味請自行想像✔︎⠀

🌟推薦 ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅᴀᴛɪᴏɴ⠀⠀⠀⠀
南美肉醬熱狗,炸魚薯條⠀
🤰🏻回訪 ʙᴀᴄᴋ ᴀɢᴀɪɴ? ⠀⠀⠀
yes⠀
LineUp Hotdog⠀
@lineuphotdoghk⠀
荔枝角長順街15號D2 Place2樓205號舖Power Play Arena 內⠀
2020-09-30 174 浏览
9月新開熱狗店,感岩見佢做緊半價優惠,就買尼試試。《避風塘熱狗》好味,吾會太漏,配料嘅炸蒜香脆,炸辣椒有小小辣(因為入面無辣椒子),沙律醬吾會太咸,個包偏細。整體尼講試下都可以,但價錢有啲偏貴。套餐價錢都吾算低。
2020-09-30
5 分钟 (外卖自取)
午餐
避風塘熱狗
去遊樂場掟彩虹配咩食最好?梗係熱狗啦!荔枝角 D2 Place 商場最近開左間叫「Power Play Arena」的室內遊樂場,有小型賽車、籃球機、電單車機等好多遊戲玩,經過玩緊打鼓機的小朋友,仲搵到一間熱狗店 Line Up Hotdog,口味有特色之餘仲有素食選擇呢!同肉食朋友去食都無有怕!講開又講,D2 Place Two 真係成個迷宮咁樣,搭扶手電梯上一樓之後,如果你跟住地上面的指示行,你唔會搵到上二樓的電梯,這天同檯的三個人都遇到同樣情況,見到升降機就由一樓搭上二樓,只能說個商場設計好奇怪!anyway,這個室內遊樂場在商場二樓,面積都幾大架,仲有好室內小型賽車場。場內遊戲用儲值卡玩,都幾先進,好適合帶小朋友去玩。Line Up Hotdog 以外國街頭美食車為概念,主打的熱狗分為​「經典熱狗Classic Hotdog」​和​「頑皮熱狗Playful Hotdog」兩大種類,頑皮熱狗即是沒有香腸的特色配搭,其中一款就夾椰菜花,素食者都可以食。店內的熱狗包特別找本地麵包工場製作,比坊間的「空氣麵包」更有咬口,肉食口味都幾多款既,我見最受歡迎應該係三重芝士肉醬。而當中最唔邪惡

店內的熱狗包特別找本地麵包工場製作,比坊間的「空氣麵包」更有咬口,肉食口味都幾多款既,我見最受歡迎應該係三重芝士肉醬。而當中最唔邪惡的一定係素食椰菜花松露狗。

喜歡食辛香料和醃野的話,唔好錯過店內的「自由添加配料吧」,入面有新鮮洋蔥碎、黑橄欖、熱狗醬、酸青瓜、醃甘筍及蔥花等免費任你加,讓客人充分體驗「車仔熱狗」的文化。

椰菜花熱情松露狗 HK$48
椰菜花、熱情果松露醬、芥末香鬆、脆米、青瓜絲

熱狗包入面無熱狗腸,取而代之的是一棵棵清爽的椰菜花,配搭青瓜絲和松露醬,吃起來都幾無負擔,上面仲有粒粒脆米增加口感呢。

搖搖薯條 HK$26
喜歡吃香口野的話記得試埋「搖搖薯條」,可以自選青花川椒鹽、紫菜、喇沙或咸檸七味粉口味,我覺得咸檸七幾有趣,鹹鹹辣辣咁樣好得意。

冷泡茶 HK$28 / 冷泡咖啡 HK$28 / 鮮果汁 HK$22
飲品除了汽水之外,也有比較健康的選擇,包括冷泡茶、冷泡咖啡和在香港新鮮榨的天然果汁。

本地精品雪糕 HK$28
食完熱狗仲有甜品食,店內提供香港雪糕品牌​I-Scream​的多種口味意大利雪糕,仲有純素友善的芒果雪葩,仲會不時推出期間限定口味呢!

最近成日無啦啦落大雨,都要搵定d室內地方玩下,有遊戲玩有熱狗食,可以帶屋企小朋友來喲。
2020-09-21
D2 Place潮店林立,有時都幾鍾意約Fd嚟呢度行街食飯~😬​最近喺D2 Place 2 遊戲機中心PowerPlay Arena入面,仲開咗間熱狗專門店「Line Up Hotdog」!睇見佢淨係熱狗都分經典款、頑皮熱狗款及頑皮無腸熱狗,選擇多多,作為一個有選擇困難症嘅人,真係非常頭痛!😂​▲Line Up位於遊戲機中心內,取經自外國嘅遊戲嘉年華會,比人邊玩邊食嘅概念。▲店子不大,但熱狗卻選擇多多!▲隔住玻璃窗睇店員即席製作熱狗,衛生又新鮮。▲呢次同朋友試咗6款口味,如圖所示,餡料相當豐富呢!顧名思義,經典熱狗款即係我哋食開嘅固有款式,好似南美肉醬芝士熱狗、三重芝士熱狗;頑皮熱狗款則係店家自創口味,有避風塘熱狗、墨西哥式牛油果醬蕃茄熱狗;至於頑皮無腸熱狗,則為不愛腸仔人士而設,有素食者啱食嘅椰菜花熱情松露狗,以及吞拿魚腩蓉牛油果醬狗等等。​由於今次都試咗唔少款,所以抽部分覺得正嘅跟大家介紹。​✦南美肉醬芝士熱狗牛肉碎+紅腰豆辣醬,超惹味!😍​再攞命係加埋芝士及肉腸,超好食,個人最愛呢款!​✦三重芝士熱狗芝士怪必點,馬蘇里拉芝士+車打芝士+芝士醬交融埋一齊,真係好正!我鍾意佢入面嘅辣
▲店子不大,但熱狗卻選擇多多!
▲隔住玻璃窗睇店員即席製作熱狗,衛生又新鮮。
▲呢次同朋友試咗6款口味,如圖所示,餡料相當豐富呢!

由於今次都試咗唔少款,所以抽部分覺得正嘅跟大家介紹。​
南美肉醬芝士熱狗
✦南美肉醬芝士熱狗
牛肉碎+紅腰豆辣醬,超惹味!😍​
再攞命係加埋芝士及肉腸,超好食,個人最愛呢款!​
✦三重芝士熱狗
芝士怪必點,馬蘇里拉芝士+車打芝士+芝士醬交融埋一齊,真係好正!我鍾意佢入面嘅辣腸,平衡咗份芝士膩感,幾好。​
✦避風塘熱狗
加入咗港式風味,辣辣地幾得意!超多避風塘沙律醬!😂我鍾意佢入面有炒香嘅碎蒜及辣椒脆脆,口感好正!​
德國式酸椰菜熱狗
✦德國式酸椰菜熱狗
酸椰菜酸酸的口感,大大解走肉腸及芝士嘅油膩感!😋​
上面舖咗少少脆片,食上口口感好豐富,味道不錯!
吞拿魚腩牛油果醬狗
✦吞拿魚腩牛油果醬狗
唔鍾意食腸嘅人,可以揀呢款較輕盈嘅熱狗,吞拿魚腩碎加洋蔥及牛油果醬,成件事好惹味!🤤​
✦椰菜花熱情松露狗
呢款專為素食人士設計,雖是素,但一啲都唔Dry!松露醬好濃味,椰菜花質感爽脆,幾好。​
shake shake薯條
✦ shake shake薯條
估唔到呢度有埋shake shake薯條,佢哋備有4款自製味粉比人揀,如咸檸七、青花川椒鹽、喇沙及紫菜味粉!個人就至鍾意紫菜, 鹹鹹香香,正!😍​
點止冰冰
✦點止冰冰
呢款即是可樂沙冰,立即喚醒晒童年回憶,熱辣辣飲真係好治癒!​
2020-09-22
南美肉醬芝士熱狗
吞拿魚腩牛油果醬狗
點止冰冰
有冇人跟車媽媽一樣喜歡吃熱狗?我小時候吃的熱狗就是一個包加條腸,配茄汁、生菜和番茄那種,但隨著香港人識食的嘴巴舊式的熱狗又豈能滿足大家的需求呢!今天車媽媽就要介紹一間多款色又好吃仲好好玩的新開幕的熱狗店Line Up Hotdog。Line Up Hotdog位處於荔枝角D2 Place Two二樓Power Play Arena遊戲中心內,店子供應各式特別熱狗、小食、飲品和雪糕,大人小朋友玩累了便有好西吃十分方便。場內有不少遊戲玩樂還有我最喜歡的擲彩虹,不過首先要醫飽個五臟廟才有力去玩嘛!在櫃檯選上心頭好的食物和飲品然後付款,店員便會即時製作好新鮮的食品,之後便可取到店家備的數張枱中享用美食!在餐牌上也有經典熱狗Classic Hotdog、頑皮熱狗Playful Hotdog兩大類共9款的選擇,另外還有7款小食和多款飲品,以及4款口味的本地品牌雪糕和雪葩,選擇超級多如有選擇困難症的朋友真係要早些看定餐牌了哈哈。最喜歡店內設置了自由添加配料吧!提供新鮮洋葱碎、熱狗醬、黑橄欖、葱花、醃甘筍及酸青瓜,另外亦供應大量醬汁和調味料,讓客人自己體驗車仔熱狗的文化我就十分喜歡這個Section了

最喜歡店內設置了自由添加配料吧!提供新鮮洋葱碎、熱狗醬、黑橄欖、葱花、醃甘筍及酸青瓜,另外亦供應大量醬汁和調味料,讓客人自己體驗車仔熱狗的文化我就十分喜歡這個Section了!

飲品選擇除了熱狗好拍檔汽水外,另有充滿童年回憶的Slushy可樂口味的點止冰冰、新鮮果汁、自家製冷泡茶、咖啡及自家製奶茶、3款口味的Perrier、凍朱古力、Apple Cider和啤酒等消暑凍飲,而熱飲則有熱茶、朱古力和咖啡飲品。

我則選了吞拿魚蓉牛油果醬狗,可加$20轉成套餐,內裡除了熱狗外配有小食和飲品各一,不過我另有目標決定散點!飲品我選擇上自家製的冷泡伯爵茶原價$28配熱狗加$9便可,茶味清香又夠凍十分合我口味消暑一流!

而食材方面店家也很講究選用上多汁有咬口的美國豬肉腸,熱狗包選用本地麵包工場製作吃下有咬口之餘亦非常吸汁,好友們選了夠晒香港特色的避風塘頑皮熱狗$48、經典的德國式酸椰菜熱狗$48和三重芝士熱狗$48等!

小食方面都是香口美味美式經典!如脆炸洋蔥圈$26、意式烤火雞豬肉丸$26、炸魚薯條$48和辣味脆格仔薯$16等等!

而我一眼便盯上這個無腸的吞拿魚腩蓉牛油果醬狗$68,熱狗面層鋪滿日式蟹籽、牛油果醬和日式柿種,內餡是滿滿的鮮味吞拿魚腩蓉全是我的*飛彿*,吃下口感又香又軟真有種如何可以不愛它的感覺!

小食我選上散點的搖搖薯條$26,有4款不同的味粉可揀當中的四川椒鹽味當然是我首選,另外還有紫菜、喇沙和咸檸七味粉,大家可自行選擇Shake出美味薯條來品嚐。

薯條炸得香口不油加了惹味的四川椒鹽味粉來吃更加誘人呢!

甜牙齒最愛的雪糕是來自香港的雪糕品牌I-Scream$28,包括有朱古力、開心果雪糕、士多啤梨雪葩和芒果雪葩,另更會不時推出期間限定口味呢!

吃飽飽係時候去玩喇!我只喜歡玩擲彩虹但場內還有大型賽車場可以去試試飄移的感覺,相信車爸爸見到一定很想來跟我吃喝玩樂一番的哈哈哈。

有好康通知大家!為慶祝Line Up Hotdog正式營業在9月23日至10月28日一連六個星期三將會推出指定熱狗有半價優惠,剛過去的星期三是三重芝士熱狗半價後只需$24咋!Line Up Hotdog將會每星期於社交平台上公佈半價熱狗款式,有興趣記得留意Line Up Hotdog 社交平台喇!
2020-09-21