2014-07-13
紅磡區同類型的西餐廳不多, 上一手的Jingles執左, 變左lazybones, 總叫有番個選擇, 第一次去幫襯係下午茶時段, 客人不多, 所以服務正常, 叫了egg benedict 及煙三文魚牛角酥, 食物質素一般, 但礙於同區西餐選擇少, 所以仍會考慮繼續光顧。第二次去諗住試lunch, 門外無人等位, 望入店內亦見有吉檯, 向侍應示意兩位, 正在工作中的侍應亦點頭示意收到, o係門口等左一陣, 仍然未有人安排入座, 我們亦體諒可能店內人手不足, 未有人執檯, 所以都未有加以催促......如是者十多分鐘過後有三位中年男女黎到, 中年女士直接走入店內示意三位過後, 就企正o係門口無走開, 完全無視我地兩位o既存在, 無幾耐, 呢三位中年男女就可以入座了.....遇著呢種情況, 店方見到門外我倆仍然企左o係度, 亦無打算調停或再問我地幾位....原來我地一直企o係門口係白等的, 所以我地呢次無幫襯到, 之後亦不打算再光顧該餐廳了。