2024-02-24 228 浏览
平時經過呢間餐廳都見到好多人喺入邊食嘢,見到幾吸引,今日有時間就過嚟試一試😊1️⃣卡邦尼意粉第一次嚟就試試水溫,卡邦尼意粉上面鋪滿咗碎芝士,仲有啲菇同埋肉,一份嚟講份量都幾大,食到好飽肚2️⃣ pancake呢個係Chan入邊包埋嘅pancake,即叫即整,送上嚟仲好熱辣辣,細細哋兩塊,已經算好有心思,食咗呢個飯後甜品好滿足3️⃣抹茶latte抹茶味好濃,仲整埋拉花,睇得出間鋪真係好花心思🫡總體嚟講,間餐廳CP值好高👍🏻

1️⃣卡邦尼意粉

2️⃣ pancake

3️⃣抹茶latte
抹茶味好濃,仲整埋拉花,睇得出間鋪真係好花心思🫡

總體嚟講,間餐廳CP值好高👍🏻
2024-01-27 205 浏览
呢間舖係九龍城都已經好多年,只此1間,沒有分店佢嘅梳乎厘班㦸無論鬆軟度、厚度、香味、味道都屬於上級,咁多年都能夠保持水準,每次想食,都會專程過嚟食午餐包手沖咖啡及2件細版厚味梳乎厘班㦸,先至係$138,出面真係食唔到,推薦焦糖香蕉班戟,鮮粒粒芒果班戟(季節限定)意粉都做得唔錯,口厚Al Dente,夠晒熱 (太肚餓,唔記得影)咖啡口感又夠厚身,唔會水汪汪鍾意食梳乎厘班㦸嘅朋友,可以過嚟一試,強烈推薦!
呢間舖係九龍城都已經好多年,只此1間,沒有分店
咖啡口感又夠厚身,唔會水汪汪
鍾意食梳乎厘班㦸嘅朋友,可以過嚟一試,強烈推薦!
原味梳乎厘班㦸
2024-01-27
原味梳乎厘班㦸
  • 招牌班戟
  • 鮮芒粒粒班戟
【2023 年 12 月 25 日】聖誕假期留港消費 ~~去咗九龍城食好耐冇食嘅 pancake ~~聖誕期間有限定嘅 Merry Christmas Pancakes但都是覺得套餐較抵食最平 HK$138 就食到 ... 主菜 + 迷你 pancake + 飲品迷你班戟都幾大份一份有件帶點厚度嘅班戟入口濕潤富蛋香,就咁配忌廉已經好好食 儍爸嘅主菜。日式咖喱飯配牛舌芯 (HK$128)日式咖喱裡面有很多配料,仲有不少牛肉粒厚切牛舌芯入口啖啖肉,超滿足 ~~儍媽嘅主菜。香辣蒜片牛脷意粉 (HK$128)意粉軟硬適中,入口微辣帶點蒜香裡面仲有很多牛脷粒,開胃惹味 ~~餐飲選擇蠻多揀奶啡、水蜜桃茶、梳打等特飲都唔需額外加錢 ~~** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

【2023 年 12 月 25 日】

聖誕假期留港消費 ~~
去咗九龍城食好耐冇食嘅 pancake ~~

但都是覺得套餐較抵食

迷你班戟都幾大份
一份有件帶點厚度嘅班戟
入口濕潤富蛋香,就咁配忌廉已經好好食
儍爸嘅主菜。日式咖喱飯配牛舌芯 (HK$128)
日式咖喱裡面有很多配料,仲有不少牛肉粒
厚切牛舌芯入口啖啖肉,超滿足 ~~

儍媽嘅主菜。香辣蒜片牛脷意粉 (HK$128)
意粉軟硬適中,入口微辣帶點蒜香
裡面仲有很多牛脷粒,開胃惹味 ~~

餐飲選擇蠻多
揀奶啡、水蜜桃茶、梳打等特飲都唔需額外加錢 ~~

2023-12-25
用餐时段
下午茶
  • 香辣蒜片牛脷意粉
2024-01-09 127 浏览
朋友介紹我嚟呢間滿有格調嘅Layer’s Cafe & Pancakes食Lunch,食物質素同價錢比較,夠抵食!我揀嘅黑松露野菌意粉,嘩,賣相就幾得嚟!麵條啱啱好,唔會太軟,但黑松露味就淡咗啲,我係松露迷,當然希望濃郁啲啦。不過,哥哥咁靚嘅抹茶鮮奶真係要點個讚,夠香又唔會過甜,幾解渴!最後啲Mini Pancakes🥞,樣樣係心頭好呀!質地柔軟又滑,微微嘅熱度,帶出啲蛋香,食落去真係幸福滿分。Layer’s Cafe 嘅Pancake,簡直有得同啲日式嘅拼過。今次未試到其他款式,但肯定會再袋住肚仔嚟挑戰!為咗局勢,我都想提吓雞肉菠菜苗荷蘭汁意粉,啲雞肉滑溜溜,荷蘭醬味道夠香,就算黑椒味稍勝一籌,都無損我對佢嘅愛。至於香辣蒜片芝士蘑菇煙肉意粉,我拎走咗辣椒,蒜香濃郁,食落仲想喊冧,我肯定會再返嚟!喂,你地,下次逛到九龍城,真係要試下呢間Cafe,料理之餘,氣氛啱哂朝聖者或者偶然行過嘅食家,正!👌👍🥰

2023-04-16 1362 浏览
無論早、午或晚餐都適合的地方,這店的裝修以粉色為主題,座位雖然較擠迫,不過也算舒適,也是九龍城的熱門打卡小店之一。食物方面,除了 All Day Breakfast,這𥚃還有牛柳和彈牙的意粉,無論配以牛舌,大蝦,三文魚或白酒煮蜆、也十分合適和味美,這店的主角是Pancake ,無論配上香蕉、芒果、士多啤梨甚至雜果,加上雪糕,或者光是伴以忌廉也是不可或缺的這𥚃的飲品選擇也教人花多眼亂,冷飲和花茶等賣相吸引,而咖啡師傅的拉花技術一流,而且經常有變化,所以雖然不是第一次光顧,但每次也禁不住拍照留念⋯⋯
All  Day  Breakfast

All  Day  Breakfast
2023-03-22 599 浏览
I recently stopped by and tried their latte that tasted really good, a casual white coffee with an interesting blend of rich espresso that makes for a pretty good coffee drink.
2023-03-10
2023-03-21 551 浏览
放假約咗fd 出嚟食lunch,九龍城一向比我覺得只有泰國菜,估唔到fd 帶我去一間西餐廳食,呢間餐廳佢間中都會黎,話份量大份,仲有梳乎厘pancake做甜品,聽落去都幾吸引。煎三文魚扒蒜香意粉 $198原本跟沙律菜同薯蓉,但想飽肚d轉左意粉。三文魚扒都幾大份,煎得幾香,令我印象深刻既系蒜香意粉,蒜片炒香咗,仲加左芝士碎,意粉熱辣辣,芝士好快溶咗落意粉到。跟餐有免費熱飲,matcha latte都唔洗一加錢幾好,不過味道一般般,拉花方面,都見到吓個心形既。食完後有期待以久既跟餐甜品 梳乎厘pancake,仲要有2塊,顏色偏黃,雞蛋味幾重,仲幾梳乎。價錢好似$198加一,聽落有啲貴,但有呢個質素同份量都ok!

煎三文魚扒蒜香意粉 $198

2023-03-18 502 浏览
佢放咗學之後,我哋去九龍城食lunch。無意中發現到好多小店Cafe,今日試咗呢一間叫Layer’s,佢係響福佬村道, Tiffany Blue嘅門面顏色就吸引我哋入去。睇個餐牌,原來價錢相當吸引,佢一個價錢已經包咗一碟份量頗大嘅main course,再包一杯熱嘅飲品,仲有兩件迷你pancake!! 心諗咁抵好唔好食啊?我哋點樣頭嗰兩碟價錢比較平嘅,帶水準相當唔錯,炒出嚟嘅意粉好爽身!煙燻腸意大利麵配蕃茄忌廉汁蕃茄汁香濃,仲有鋪滿碎芝士,用料唔孤寒。香煎煙鴨胸白酒汁意大利麵炒得真係好爽身但唔太油膩,四塊鴨胸食完真係好飽!想講啲嘢飲真係好大杯,我叫咗一杯Rose啦Tse,好香嘅玫瑰花,咖啡味夠濃!個女就叫咗一杯香濃朱古力,上面打滿咗泡沫好正!佢餐附送嘅兩件pancake,份量其實真係唔小,蛋香味夠,質地唔算太fluffy但都鬆軟。只係冇咗其他配料,但係配埋個cream一齊食都好好味。

煙燻腸意大利麵配蕃茄忌廉汁
蕃茄汁香濃,仲有鋪滿碎芝士,用料唔孤寒。

香煎煙鴨胸白酒汁意大利麵
炒得真係好爽身但唔太油膩,四塊鴨胸食完真係好飽!

• 玫瑰鮮奶咖啡
  • 招牌pancake
2023-01-18 600 浏览
路過鋪仔,見佢鋪頭細細,但傳出嚟嘅香味吸引左我入去食嘢,我叫左卡邦尼意粉$128同埋蒜香雞肉意大利粉$128兩款都好好食,但蒜香雞肉炒意粉真係炒得好香,好好食!一定要嚟食。超香蒜頭味。唯一有點要改善就係抽風系統,鋪頭內油煙太勁。 跟餐餸嘅迷你pancake竟然係有驚喜, 好鬆軟,充滿空氣感好好食👍👍👍大力推薦 💝💝💝
大力推薦 💝💝💝
2023-01-10 267 浏览
🍝香辣蒜片芝士牛脷意大利麵我唔食得辣味,餐廳好好幫我走辣。意粉非常有水準,十分彈牙,蒜片好香,令全碟意粉好香口。🥞迷你招牌班戟Pancake 用日本蛋,美味香濃,口感鬆軟,食完一啖好想再食第二啖,就算好飽都堅持要食完佢 ,因為真係好好味呀!個cream都好滑~☕️薄荷朱古力拉花好靚,但溫度略嫌不夠暖,可能用來拉花的Cream唔夠熱,整體不太甜。如果熱少少仲好~
🍝香辣蒜片芝士牛脷意大利麵
我唔食得辣味,餐廳好好幫我走辣。
意粉非常有水準,十分彈牙,蒜片好香,令全碟意粉好香口。

🥞迷你招牌班戟

2023-01-10
薄荷朱古力
蒜片芝士牛脷意大利麵
迷你招牌班戟
點了朱古力香蕉焦糖合桃pancake的合桃碎變咗少量麥皮碎!?…??🤨,外層overcook左焦焦地….. 如果你是朱古力控勸喻就別點這個,相信會感失望😞,事關佢哋d朱古力醬沒有朱古力味, 朱古力醬的份量並不是相中的一大”Pat”, 忌廉就係一大”Pat“ , 有點後悔, 叫個普通原味pancake差唔多. 不過, 唔試唔知有幾差,所謂嘅抵食又好味,人人唔同. 其實如果成本貴可以賣貴番啲,俾返啲正常味道同份量嘅朱古力醬.(估計叫得呢個多數喜歡朱古力味. )另外點了杯Ice cappuccino 但係成杯奶咁冇咩咖啡. 其實抵食未必有用,可以去食雞蛋仔夾餅. 總結,實力唔多得.
2022-12-07 349 浏览
九龍城雖然係舊區,但係都會有好多新式嘅餐廳。以前系呢頭返工都會間唔中過嚟食,舒緩下壓力。今日經開附近,就過嚟懷念下。聽聞呢間嘅雞蛋系日本雞蛋,所以pancake 特別出色,以前試過佢嘅意粉,都好出色。今日食完lunch 過嚟食個tea,所以唔點set lunch. 只係點左两款pancake,一款係綠茶紅豆,另一款系水果pancake . 綠茶配紅豆真係無得輸,不得不贊呢間cafe 嘅cream,真係好好味!應該系用咗北海道牛奶,個cream真係又香又滑。pancake 都好有蛋香味,但個cream真係好出色。coffee系比較純。仲點左杯macchiato,真心濃,真係細細杯。總括嚟講,都係一餐高質嘅餐廳!
The spaghetti was too wet. Sauce is not soup. On the other hand they gave only a fork for that dish and I needed to ask specifically to get a spoon to curl the pasta into my fork. Not nice.The medium steak was fairly cooked in par with Garden Restaurant. So in other words the quality-price ratio is not high.Dessert was simple but tasted good.Another good thing was the place being quiet in a weekday evening. Lots of guest privacy.

2022-07-17 651 浏览
難得可以約到四人一起本地遊,尾程去行九龍寨城公園,行完再行九龍城,shopping 完,就去医肚,Layers 套餐加埋pancake,非常好,四人各要一個套餐加兩件pancake,飽喇。套餐三人叫西冷扒,一人叫三文魚意粉,西冷扒不太肥,而且口感非常好沒有食到起渣,意粉都好美味朋友食到個碟可以照鏡
2022-06-18 585 浏览
先講環境,感覺污糟邋遢,牆壁好多食嘢的舊跡,油漆剝落,射燈也有三盞壞了,不停閃動,也不維修。枱與枱之間的格板,亦是殘舊不堪,有好多食物濺到的食物污跡。連最招牌的空氣pancake,先講盛載pancake的碟變了膠碟,pancake也變得像是煎燶了,失敗了,外型扁平的pancake…….