2021-06-09 309 浏览
/乐感𝐿𝑎𝑔𝑜𝑚 𝑘𝑎𝑓𝑓𝑒🇭🇰💛/#sa观塘篇 #sacafe篇 #sa良心小店篇➖➖➖<桔梗姐妹店🥰🥰💛>➖➖➖之前都去过一次旺角桔梗 早排系牛头角同观塘都分别开左第二、三间今次去到观塘分店 其实唔算近地铁站 都近近地海滨🤪🤪 今次黎到无失望无论食物定环境都不错 拣嘅野都无伏店舖够大、空间感十足 而且有WiFi 同无限时好适合系到做野、敍旧✨饮品食物都多选择 下次都会想试佢地pastries➖➖➖1️⃣台北炖牛肉意粉 $98 🌟最近成日食台式野😆😆不过唔会厌有少少似台湾牛肉面 不过系捞面咁!几锺意佢嘅牛肉片 薄切、肉味几浓带椒麻嘅味 不过都唔系话非常辣 接受到💛亦唔会韧 而佢嘅肉酱都系牛肉呢👍🏻无羶味意粉软硬适中 都入味 不过食食下会觉得有啲咸 都算重口味🤣➖➖➖2️⃣番茄肉酱意粉 $88 朋友食左呢个卖相同平时食嘅差唔多 不过都系几好食😚面嘅韧度适中 几锺意面头芝士粉 咸香突出 车厘茄都唔会好酸👍🏻仲有黑橄榄🫒唯肉酱都系有少少咸所以就食完要饮水➖➖➖3️⃣hojicha burnt cheesecake $52 有几款茶味拣! 另外亦有chiffon cake 之前以为得件装
/乐感𝐿𝑎𝑔𝑜𝑚 𝑘𝑎𝑓𝑓𝑒🇭🇰💛/
#sa观塘篇 #sacafe篇 #sa良心小店篇
<桔梗姐妹店🥰🥰💛>
之前都去过一次旺角桔梗
早排系牛头角同观塘都分别开左第二、三间
今次去到观塘分店 其实唔算近地铁站
都近近地海滨🤪🤪 今次黎到无失望
无论食物定环境都不错 拣嘅野都无伏
店舖够大、空间感十足 而且有WiFi 同无限时
好适合系到做野、敍旧✨
饮品食物都多选择 下次都会想试佢地pastries

1️⃣台北炖牛肉意粉 $98 🌟
最近成日食台式野😆😆不过唔会厌
有少少似台湾牛肉面 不过系捞面咁!
几锺意佢嘅牛肉片 薄切、肉味几浓
带椒麻嘅味 不过都唔系话非常辣 接受到💛

几顺口 底部会有少少朱古力浆凝固
Mocha

5️⃣matcha latte $48
朋友拣左呢杯
不甜不涩 底部无粉粒 不过不失!
Matcha  latte

📍乐感
2021-06-06
肉酱意粉
Mocha
2021-06-06 387 浏览
牛头角的Lagom早几个月吃过了,今日发现原来有一间新分店在观塘,超近我呢~主菜menu好似有少少不同,但竟然没有疏乎厘pancake可以点,有少少失望。但食物质素都维持一贯水平。*台北炖牛肉($98)以为是普通炖肉,谁不知是味道麻麻辣辣的肉酱底再加炖牛肉;这个辣度对我来说很适中;似肥牛的炖肉,亦很嫩滑。*猪肉苹果枫糖三文治($88)我觉得用上「吐司」会比较贴切;因为只有一片面包,再放上配料;除了猪肉和苹果,还有烟肉和温泉蛋;刺穿温泉蛋之後,面包底吸收了蛋汁;因为吐司涂上了枫糖,整体咸咸甜甜的,颇开胃。*莓莓乳酪燕麦奶摇($48)燕麦奶的味道就不太饮到,可能被莓类和乳酪的酸甜盖过了。*菠萝香蕉燕麦奶摇($48)老公点的*伯爵茶芝士蛋糕($62)原来芝士蛋糕不是一件件的那种,而是像巴期克芝士蛋糕,配上伯爵茶酱;芝士蛋糕很厚实,芝士味浓;伯爵茶酱很香,配上芝士蛋糕食都是第一次。

*台北炖牛肉($98)
以为是普通炖肉,谁不知是味道麻麻辣辣的肉酱底再加炖牛肉;
这个辣度对我来说很适中;
似肥牛的炖肉,亦很嫩滑。

台北炖牛肉

*猪肉苹果枫糖三文治($88)
我觉得用上「吐司」会比较贴切;
因为只有一片面包,再放上配料;
除了猪肉和苹果,还有烟肉和温泉蛋;
刺穿温泉蛋之後,面包底吸收了蛋汁;
因为吐司涂上了枫糖,整体咸咸甜甜的,颇开胃。

猪肉苹果枫糖三文治

*莓莓乳酪燕麦奶摇($48)
燕麦奶的味道就不太饮到,可能被莓类和乳酪的酸甜盖过了。

莓莓乳酪燕麦奶摇

*菠萝香蕉燕麦奶摇($48)
老公点的

菠萝香蕉燕麦奶摇

*伯爵茶芝士蛋糕($62)
芝士蛋糕很厚实,芝士味浓;
伯爵茶酱很香,配上芝士蛋糕食都是第一次。

2021-06-03
莓莓乳酪燕麦奶摇
2021-05-28 874 浏览
2/5/2021今日同2位朋友下午行观塘嘅文具店。之後6:15pm 去到原本book咗6:45 嘅Lagom Kaffe 。呢一间我都有bookmark , 佢喺旺角桔梗嘅姊妹店,桔梗我都系食过两次,而呢间分别系牛头角同埋观塘都有分店,但系唔近党铁站。6:30正式俾人入去,我哋都顺利入到场,安排坐咗喺‘窗口位’⋯⋯唔知系因为夜晚定系落雨嘅关系,冇开放到出边户外嘅位置。但系我哋嘅位置感觉上就有啲暗。而呢一间餐厅嘅特色系可以带宠物去,所以今日都见到好多狗狗。食物:台湾风味牛肉千层面:朋友第一口食落去觉得有啲古怪嘅香料味,轮到我试, 感觉好熟悉但系又讲唔出⋯⋯⋯再食嘅时候我就谂到啦⋯⋯⋯喺台湾麻辣火锅嗰种麻味😂😂因为我哋都觉得好似舌头比野拮咁,同埋有少少麻痹。我觉得还可以,但系同行两位就觉得唔得。花雕鸡风味奶油鸡肉炖饭:鸡件系有花雕味,同行两位以为d饭都会有,不过啲饭净系奶油味,唔系好强烈嘅味道。同埋佢啲饭好似想做到好似意大利炖饭嗰种硬身, 但又唔系全部都系咁,所以有少少古怪.夜市酥炸海鲜:呢个最好食 (香口嘢都好难唔好食😂)佢分别有鱿鱼、虾、鱼块、豆角、洋葱 (配wasabi 酱汁)饮品:
2/5/2021

今日同2位朋友下午行观塘嘅文具店。

食物:
饮品:
瑰神:朋友话冇乜玫瑰味,洛神花味太抢。
玉桂苹果燕麦奶摇:净系讲咗面头块苹果好酸😂
多明尼加朱古力奶:普通朱古力奶(带少少苦)

食物好唔好食都系因人而异嘅,不过我想讲,佢系用QR code 自己落order , 亦有比纸menu , 但纸menu 内有的,QR code 内又未必有。例如:我本身想试吓baileys chocolate milk , 但入到QR code 系冇嘅;甜品我哋想试吓磅蛋糕,入到QR code 又系冇嘅。 其实佢纸menu 已经唔算太多选择(尤其是食品), 等人地谂咗好耐决定咗,先发觉QR code 入面系冇嘅,会有啲失望。

同埋其实呢类型地方都系想俾人chill 吓,但系又有限时90分钟,所以真系好难chill (不过用餐有限时就系香港好多餐厅都有嘅)

Anyways , 对我嚟讲总算系试咗一间想试嘅食店,同埋帮衬左一间黄店。

2021-05-02
  • 夜市酥炸海鲜
2021-05-08 2273 浏览
在平日的午市头轮时间我们已到达,餐厅装修以木系为主,洋溢着一种欧式小清新的感觉,比较常见於小cafe的布局,但这里占地很大,单单室内地方已接近5,000尺,以cafe来说规模相当大,身处门口也望不到餐厅尽头的位置。Cafe的灵魂所在就是咖啡吧台,就立於接待处後面,右边是几张宽阔的椅子,以供客人等待即冲咖啡和轮候入座时可稍作歇息,蛮贴心的安排🛋 🪟由於入座时间尚早,有幸坐到落地大玻璃旁,自然采光就令环境分数提昇了不少,窗外望着餐厅的室外後花园位置,大约也有近2,000尺,布满各式植物和藤椅,令人在繁忙都市生活中也能享受一片绿洲一般,但可惜只是晚上才开放,唯有下次再访。而且店铺有水烟提供,晚市时吸引不少客人来放松一番🏕 📱餐厅用QR code下单,节省人手,而且更新餐牌较方便,就今天所见,部份新菜品并未见於纸本菜单上面,而且电子菜单更可见菜品的供应情况,例如我进店时已经看中了仍有存货的伯爵茶芝士蛋糕,打算吃完主菜再下单却已经售罄,唯有转而尝试其他甜品。 🐥奶油花雕酒炖鸡意粉 $98 7.5/10由於非常想念台湾,全选了两款台式融合西式的意粉。第一款是花雕鸡意粉,这款意粉的概念是由台酒着名的

🐥奶油花雕酒炖鸡意粉 $98 7.5/10
由於非常想念台湾,全选了两款台式融合西式的意粉。第一款是花雕鸡意粉,这款意粉的概念是由台酒着名的花雕鸡碗面演变而成。
奶油花雕酒炖鸡意粉
鸡肉的烹调方法令人印象最深,鸡肉首先加入花雕酒腌制,再将鸡扒分成2份,一半煎香放在意粉顶上,一半切成鸡粒与奶油意粉煮起,让鸡肉的味道渗出意粉。意粉的调味比较淡,选用比较粗身的意粉,口感较为软身🍝

🐮台北炖牛肉意粉 $98 8/10
上菜时已经传来阵阵的花椒香气,薄切的牛肉仍有点粉嫩,上面些许的芝士增添了咸香味,酱汁麻而不辣,非常惹味,而且有不少牛肉碎混在一起,每口意粉都挂上了满满的肉碎和酱汁🥓

🍵冻京都抹茶鲜奶 $48 7/10
抹茶味道沉稳,配合鲜奶形成厚实口感,在炎热天气喝一口心也静了🍼
冻京都抹茶鲜奶

🥛菠萝香蕉燕麦奶 $48 8/10
这杯特饮是新推出的,不在纸本菜单上,菠萝香气环绕,加上香蕉对肠道健康有帮助,饮毕後有饱足感涌现🍌
菠萝香蕉燕麦奶

🍰焙茶芝士蛋糕 $52 9/10😋
压轴的甜品夺得本日最佳之选,蛋糕上再浇下焙茶酱,焙茶和芝士味道相辅相承,茶香十足但没有过份的甘苦味,芝士蛋糕绵密柔软,入口香滑,後段会觉得会有点浆口。
焙茶芝士蛋糕
2021-05-05
奶油花雕酒炖鸡意粉
菠萝香蕉燕麦奶
焙茶芝士蛋糕
2021-05-02 1502 浏览
上一次,去了牛头角国际贸易中心的乐感,却碰了门钉,星期日的下午,太多人在等待。这一次,去到乐感在观塘的另一间分店,等了一会才有位。心想,真的好吃吗?首先,是意粉。蕃茄肉酱意粉,$88。蕃茄汁,不酸,有一丝甜,超越了一般餐厅的肉酱意粉,好味。奶油花雕酒炖鸡意粉,$98。白汁,很特别,以为是肉酱意粉的好朋友 - 卡邦尼意粉,结果十分有惊喜。白汁奶油不太油,而且有淡淡的花雕酒香味。然後,三文治。鲑鱼牛油果香草三文治,$98。鸡肉芒果大酱三文治 (有少少辣),卖相很漂亮,味道也好,配搭亦特别,份量适合女士。全日早餐,$128。五个人,五碟,不够饱,追加了炸鱼薯条,$88。炸鱼,外脆,内软,新鲜炸起。炸鱼比薯条好味。原来,Lagom 源自瑞典语,意思为「不多不少 刚刚好」。 「足够就是最好」(Lagom är bäst)。另外,发现Lagom是桔梗的姊妹店。总评味道:超级好,有惊喜;环境:简单美;服务:好,手机QRcode落单;卫生:好。

首先,是意粉。

然後,三文治。

全日早餐,$128。

另外,发现Lagom是桔梗的姊妹店。

总评
味道:超级好,有惊喜;
环境:简单美;
服务:好,手机QRcode落单;
卫生:好。
  • 蕃茄肉酱意粉
  • 奶油花雕酒炖鸡意粉
  • 炸鱼薯条
  • 鸡肉芒果大酱三文治
2021-06-08 0 浏览
看到食评 看着好吸引啊,心心念念好几天!餐厅环境 蛮宽敞,家私设计也很舒服~间距也蛮大的,没有拘束感~音乐🎶也很relax~ lunch的时候人满了 也忙也很吵闹的感觉。 目测outdoor也蛮舒服的(不热的时候😂)菜品 小失望* 台式炖牛肉意面酱还蛮特别的,感觉就是炸酱面的feel,一点点辣! 也蛮过瘾。花雕鸡意面就一般般了,鸡有酒味同时也有雪藏味! 而且 这个味道配这个价格就小贵了。100块一个意粉~估计 卖点是咖啡吧!lunch set 不配餐饮...也叫set😂?
看到食评 看着好吸引啊,心心念念好几天!
餐厅环境 蛮宽敞,家私设计也很舒服~
间距也蛮大的,没有拘束感~

菜品 小失望*
台式炖牛肉意面
花雕鸡意面就一般般了,鸡有酒味同时也有雪藏味!
而且 这个味道配这个价格就小贵了。100块一个意粉~

估计 卖点是咖啡吧!
lunch set 不配餐饮...也叫set😂?

台式炖牛肉意粉

2021-06-08
台式炖牛肉意粉
  • 台北炖牛肉意粉
2021-06-08 0 浏览
🍴Lagom Kaffe💛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯空间感大 座位阔落的cafe!! 【台北炖牛肉意粉 HKD98】酱汁的味道有点像担担面🤣 味道辛麻挺香 喜欢这个酱汁😋 薄牛肉柔软😚 整体味道不错!【鸡肉凯萨沙律 HKD78】鸡胸肉juicy不乾韧 沙律的调味也不错 加上温泉蛋和烟肉脆脆 味道不单调~ 份量也很多【茉莉花戚风蛋糕 HKD40】忌廉和蛋糕都是茉莉花茶味 有着淡淡的清香☺️ 忌廉挺轻盈 蛋糕软绵 再湿润多点就更好了!
🍴Lagom Kaffe💛
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
空间感大 座位阔落的cafe!!

2021-06-08 0 浏览
今日星期日,想和朋友去一啲可以影相打卡嘅靓靓Cafe餐厅,听闻最近在观塘的Lagom Kaffe好chill 好靓,所以特登去朝圣。 现场布置好有格调,更设有户外露天座位,果然很适合打卡🤳🏻。後来先知道,依度系旺角桔梗的姊妹店,难怪风格这麽相似,同样大受年青人欢迎。👯‍♀️👯由於店内十分多人所以未有拍摄环境照片。餐厅亦不能预约,而且假日有很多人前往,店员告诉我们预计要等大约30分钟。但由於片因为位置较为偏僻,如果要行返出去都要10几分钟,所以我哋决定等多一阵。等咗大约30分钟就好终於可以入咗点餐。我点了一个all day breakfast,朋友点了一个藜麦鸡胸沙律。份量比我们想像中大很多,摆盘亦10分精致,果然是打卡胜地📷。🥗藜麦鸡胸沙律🍽All day breakfast $128All day breakfast 无特别惊喜,都系正常发挥,最吸引嘅系旁边嘅面包🍞。但朋友的沙律超乎预上以外的好食。沙律份量十足,鸡胸很嫩滑,唔系以前食开沙律嗰啲鞋口鸡胸。😋😋总括来讲,无论你系为咗打卡定系同我一样想同朋友有个地方可以慢慢食下野倾偈都系一个唔错嘅选择。因为食物摆盘精美,环境装修亦分有格调,

🥗藜麦鸡胸沙律

🍽All day breakfast $128

总括来讲,无论你系为咗打卡定系同我一样想同朋友有个地方可以慢慢食下野倾偈都系一个唔错嘅选择。因为食物摆盘精美,环境装修亦分有格调,而且亦冇限用餐时间,值得再嚟。

2021-03-21
话说一年前食桔梗,觉得贵得嚟份量又少,食物质素麻麻。今次见佢喺公司附近开咗间佢新嘅姊妹店,决定俾多次机会佢。今次嚟食份量大咗,食物质素一般,不过胜在环境阔落,户外位好舒服。;台北炖牛肉意粉 $98特别嘅配搭,香味闻落有啲似老妈拌面,重麻香,唔辣,不过太油,成个碟底都系油LOL;要一赞薄切嘅牛肉好入味!;奶油花雕酒炖鸡意粉 $98意粉太软,个汁无酒香,好彩鸡肉滑,富花雕酒香,中西fusion呢个配搭又几新鲜。;flat white $35偏nutty,aftertaste唔强,不过个杯巧靓( *¯ ꒳¯*)。

;台北炖牛肉意粉 $98

;奶油花雕酒炖鸡意粉 $98

;flat white $35
2021-01-28
2021-06-06 0 浏览
星期日,当然要跟朋友聚一聚,吃下好西🥰於乎就去近期比较HOT 嘅「Lagom Kaffe」cafe 吃一个brunch ,Relax 吓🤗 Lagom Kaffe 空间感大,有户外或室内,装修简约清新,且给人Relax 的感觉,但可惜今早天气不似预期,室外没有开放😐台北炖牛肉意粉,份量适中,牛肉薄切够粉嫩,酱汁是麻香带少少辣,且充满肉碎够惹味和咬感,意粉亦够爽口😋三文鱼,牛油果,香草三文治,卖相吸精,多士涂上一层牛油果溶,然後三文鱼份量足,再加少许三文鱼籽,温泉蛋和羊奶芝士..全部惹味又够鲜🤤Cappuccino (升级Fruit 咖啡豆),咖啡味更香浓够滑,升级只需$5 👍🏻多明尼加朱古力(升级燕麦奶)朱古力味够香浓,甜度适中👍🏻

多明尼加朱古力(升级燕麦奶)朱古力味够香浓,甜度适中👍🏻
2021-06-06 0 浏览
行完山 专程嚟到呢度试饮佢哋嘅咖啡同埋食个Lunch叫咗以下食物:台北炖牛肉意粉 HKD 98经典蕃茄肉酱意粉 HKD 98鲑鱼 牛油果 香草三文治 HKD 98CAFFE LATTE HKD 34见到个Menu时 有少少失望食物选择好少 而且要到12点先可以开始order食物Salmon Avocado with mix herb sandwich 真系唔得🤢感觉就好似一块好厚嘅面包 上面铺咗啲三文鱼加牛油果咁 🤦🏻‍♀️我食咗几啖俾咗老公食台北炖牛肉意粉几特别 有少少麻辣味 但可以接受到嘅辣肉酱意粉就系一般肉酱意粉咁 冇乜特别杯咖啡系好饮嘅 好fruity 豆味好香 但食物质素真系需要提高 除非客人系想净系饮杯咖啡
行完山 专程嚟到呢度试饮佢哋嘅咖啡

肉酱意粉就系一般肉酱意粉咁 冇乜特别

杯咖啡系好饮嘅 好fruity 豆味好香
但食物质素真系需要提高 除非客人系想净系饮杯咖啡
2021-06-06 0 浏览
今日黎到观塘一间人气cafe食饭,地点对我黎讲稍远,接近观塘码头。但系听闻经常都full,又会排长龙,所以就特意入黎试一试佢。餐前面包系又弹牙又香既酸种面包,斋睇面包已经令我对佢有好感,而且个酱带蒜香,好好食。龙虾蟹肉香草沙拉有半只龙虾,体积唔算大,但胜在煎得香,而且够新鲜,肉质爽口弹牙。蟹肉沙律加左牛油果蓉,番茄粒,三文鱼子,再加上少少调味,基本上呢几样都系我钟意食既野,无得事输~日落後贝莉丝的诱惑呢杯特调既重点系bailey同奶,再带espresso既味道,earl grey味会弱少少,酒精感唔强。但有一个特别既地方,就系佢有一粒乾玫瑰花系面,一路饮其实就会一路闻到好香既花味,同时有味觉同嗅觉既享受~乌干达 Mzungu Project突然想饮手冲,所以我就点多左呢个我无乜点见过既豆。我反而觉得佢黑糖同朱古力味比较重,跟住就系士多啤梨同奇异果味~都几好饮。

龙虾蟹肉香草沙拉

日落後贝莉丝的诱惑

乌干达 Mzungu Project

2021-06-02
2021-06-05 0 浏览
海滨公园开幕後周边一带开左新餐厅,今晚终於有朋友带我去呢间充满Chill vibes既咖啡店相见。最吸引我系:用餐时间无限时 (去cafe倾计打卡重点!)座位间距大,有足够私隐饮品选择多 (酒,咖啡,特调饮品)加入亚洲元素既pasta约朋友最好搭巴士到观塘海滨公园站,落车直行3分钟就到,亦可以由骆驼漆行过去。仲有一个方法......跑步去海滨公园 ,运动後叹咖啡一样咁爽。欧式木系蓝调制造安逸优雅感觉。楼底高予人宽敞空间感,久坐也不厌倦。晚市送上menu上没有提及的热烘面包,是这晚的小确幸。一边是高质橄榄包,这个配搭毫无遗和感。另一边凭白面粉估计应该是欧式麦包,麦香味比港式麦包浓得多了。配上cafe的蒜蓉牛油,希望日後面包类会加入menu中。炖牛肉面夜市menu似乎不供应,於是试类似的台式焗千层面。面层有孜然及花椒粉,麻麻香香几刺激食慾。餐牌注明用牛肉肉碎,整体系一个比较浓香的pasta,份量足以喂饱两个人,抵食。再来夜市海鲜,同样大大份,内有鱿鱼圈、虾仁、炸鱼。用澳洲方法beer batter粉浆更加乾爽酥脆,即使放凉粉浆依然脆口。海鲜调味甚轻,所以味道源於粉浆及沙律酱。Wasabi

用餐时间无限时 (去cafe倾计打卡重点!)
座位间距大,有足够私隐
饮品选择多 (酒,咖啡,特调饮品)
加入亚洲元素既pasta

海鲜调味甚轻,所以味道源於粉浆及沙律酱。Wasabi mayo不呛鼻,仲有蜜糖芥末味道拌和。食到一半发现仲有数件炸洋葱炸炸豆角
男朋友大赞洋葱好食。
Sunset
利宾纳同洛神花茶酸酸甜甜,非常适合作为夏天既消暑饮品。本身饮品无玫瑰味(男士不用怕),饮用时吸入玫瑰花瓣既芳香,口同鼻感觉不一好新奇。非常欣赏冻饮零冰块,唔怕愈饮愈淡味。

Apple Cinnamon Oatmilk Smoothie
燕麦奶、苹果蓉更有玉桂,可以说是追求健康人士既零食。海滨跑步过後饮一杯可以快速补充能量。
2021-06-05 0 浏览
行完观塘海滨想搵间cafe chill下,朋友就提议黎呢间Lagom Kaffe~~佢系「桔梗」既姊妹店,除左观塘,喺牛头角都有分店💕💕上到去发现cafe空间好大,装修走文青路线,仲有露天位~枱同枱之间都好阔落,坐得几舒服👍🏻👍🏻🥗Lagom Breakfast  $128✨呢个all day breakfast都几丰富,有太阳蛋、蘑菇、沙律、烟肉、辣肉肠同酸种面包~~卖相都唔错!几锺意佢地既酸种面包,外皮好脆,内里松软😋😋沙律都好新鲜,配辣肉肠食几滋味~推介👍🏻👍🏻🍰伯爵茶戚风蛋糕  $40✨佢地既戚风蛋糕都几出名,有4款口味:焙茶、伯爵茶、抹茶同茉莉花~~我地就叫左伯爵茶口味~食落茶味好浓,蛋糕口感松软🤤🤤整体甜度适中,个cream仲好幼滑,好好食❤️❤️🍹日落  $58✨野饮方面,见到佢地有创意特调,於是就叫左黎试下~~呢杯系玫瑰果洛神花茶,里面加左d利宾纳~面头就有玫瑰花同水果乾作装饰😍😍饮落酸酸甜甜,仲几香玫瑰味,唔错~~-☕️绵绵  $58✨呢杯都系创意特调~其实就系杯好香奶味既热朱古奶😆😆佢用左全脂奶同白朱古力,然後再用黑朱古力酱作装饰,都几靓❤️❤️饮落甜甜地好香朱古力味,小朋友
佢系「桔梗」既姊妹店,除左观塘,喺牛头角都有分店💕💕

🥗Lagom Breakfast  $128✨
卖相都唔错!几锺意佢地既酸种面包,外皮好脆,内里松软😋😋
沙律都好新鲜,配辣肉肠食几滋味~推介👍🏻👍🏻

🍰伯爵茶戚风蛋糕  $40✨
我地就叫左伯爵茶口味~食落茶味好浓,蛋糕口感松软🤤🤤
整体甜度适中,个cream仲好幼滑,好好食❤️❤️

🍹日落  $58✨
野饮方面,见到佢地有创意特调,於是就叫左黎试下~~
饮落酸酸甜甜,仲几香玫瑰味,唔错~~
☕️绵绵  $58✨
呢杯都系创意特调~其实就系杯好香奶味既热朱古奶😆😆
饮落甜甜地好香朱古力味,小朋友应该会锺意👍🏻👍🏻