桔梗姊妹店 Lagom Kaffe牛头角店占地8700尺,环境宽落楼底高,空间感十足。特别锺意餐厅既落地大玻璃,采光度高之余,亦会望到花草树木、蓝天白云,好有「生活」而非「生存」既感觉。重点系餐厅不设用餐时间限制,唔少座位都设有插苏位供客人使用,好适合大家带电脑嚟做野、开会或者hea返个晏昼。▪️抹茶戚风蛋糕 $40外貌协会表示:一行入去见到隔离枱食紧呢个蛋糕劲吸引,就忍唔住嗌左抹茶戚风松软有弹性,略嫌边边位有啲乾身。蛋糕望落都几绿,不过食落茶香唔算太突岀。抹茶既味道主要嚟自顶层既抹茶cream,茶味香浓,甜度恰到好处,稠度比想像中低,但无碍提升蛋糕既湿润感。▪️特浓咖啡 • 朱古力麻糬 • 冧酒提子 $138窝夫即点即制,外层相当脆身,中间夹有软糯麻糬,外脆内软双重口感。虽説系特浓咖啡,但朱古力香气反而更突岀,咖啡则消失得无影无踪,有小小失望。不过好锺意旁边既冧酒提子雪糕同微酸既杏脯酱,稍微减轻左甜腻感。▪️Hot Dominican milk chocolate $48朱古力香气满溢,甜度低。虽然唔系走浓稠既路线,但冬天嚟到饮返杯依然会好满足。▪️Espresso Tonic $48又系一
桔梗姊妹店 Lagom Kaffe

▪️抹茶戚风蛋糕 $40
抹茶戚风蛋糕

▪️特浓咖啡 • 朱古力麻糬 • 冧酒提子 $138
特浓咖啡 • 朱古力麻糬 • 冧酒提子

Hot Dominican milk chocolate

▪️Espresso Tonic $48
Espresso Tonic
又系一杯清爽解渴既espresso Tonic!
入口先嚐到咖啡香,甜度跟酸度都较低,唔会有我最唔锺意涩既余韵。
Espresso Tonic
2021-02-07 3288 浏览
桔梗姊妹店Lagom Kaffee开左系牛头角,面积有成8700尺,超大空间呀,仲有落地大玻璃,光感十足,非常开扬由於呢度地方够大,店内设有炒豆机,饼房,保证咖啡豆同面包都够新鲜鲑鱼、牛油果、香草三文治烟三文鱼唔算好咸,上面有d鱼子,软芝士,味道上层次更多,只温泉蛋同牛油果酱系块包既moisturizer,整体味道同卖相都不错台北炖牛肉意粉炖牛肉又嫩好淋,个酱汁有微微麻辣,好有台湾风味,个辣度系唔食得辣既朋友都可以食到,几有惊喜培根蛋奶意粉酱汁好creamy, 仲有只温泉蛋,加上培根,就是一贯carbonara既造法全日早餐有香肠,培根,煎双蛋,蘑菇,沙律菜,面包,份量都唔少红豆麻糬、抹茶、柚子窝夫抹茶窝夫茶味香浓,入面夹住麻糬,咬落有d烟韧,但最突出的要数到个柚子雪糕,酸酸甜甜,同抹茶窝夫夹埋一齐食真系好好味之前食过桔梗觉得唔好食,所以对Lagom都无咩期望,食後我觉得味道系比桔梗出色,不过真系好多人,所以都唔敢hea太耐,食完就闪了

全日早餐
有香肠,培根,煎双蛋,蘑菇,沙律菜,面包,份量都唔少

红豆麻糬、抹茶、柚子窝夫
之前到访了桔梗班底主理的新cafe,地方超大,两边落地玻璃窗加以木为主的装修,空间感大大增加,感觉坐得特别舒服。餐厅供应自家烘焙咖啡,自设饼房,焗制的面包够新鲜,格外吸引。不过,当日餐厅6时多就是尾轮落单,我去到的时候,面包柜已差不多清空,想试的都没有了。我哋入座後就急忙落单,甜品都要决定好,所以,你看到全台都是食物,当中包括甜品。今次特别想先说甜品,因为吃完之後觉得非常突出,想推介予大家。红豆麻糬·抹茶·柚子窝夫   $128抹茶味窝夫虽然我的最爱,但是因为内藏麻糬,所以就吸引了我。窝夫的抹茶味香浓,但是不是抹茶控的我就尝不出它是用了哪种抹茶粉。看回之前的新闻稿介绍,据讲是用日本丸久小山园的龙胆抹茶粉,所以抹茶香味突出,同时亦带回甘。窝夫内有麻糬,口感烟韧,令窝夫整体外脆内软,正!你可能觉得柚子跟抹茶风马牛不相及,然而,我之所以力荐,正正是因为「柚子」的出现。柚子的元素在自家制柚子热情果酱和柚子雪葩,与窝夫配着吃。令我意外的是,柚子酸甜而带微微苦涩的清香,竟然跟抹茶味的窝夫「劲夹」~再伴有厨师煮的红豆粒,煮得稔糯,整体甜而不腻!鸡肉·芒果·大酱三文治   $78此外,餐厅的三文治口味

红豆麻糬·抹茶·柚子窝夫   $128
红豆麻糬·抹茶·柚子窝夫
抹茶味窝夫虽然我的最爱,但是因为内藏麻糬,所以就吸引了我。

鸡肉·芒果·大酱三文治   $78

此外,餐厅的三文治口味配搭都很特别,我们尝了平日罕见的猪肉与芒果的三文治。
鸡肉·芒果·大酱三文治
三文治用鸡肉配搭芒果,加上自制的大酱,味道好特别,甜咸交织;有少许辣味,相信是大酱的嘅特色所在。
鸡肉·芒果·大酱三文治
鸡肉不柴,多汁又香甜的芒果同酸辣的大酱合起来就中和了油腻感。加上半熟蛋,味道与口感的层次更加丰富!

炸鱼薯条🍟  $88
炸鱼薯条的水准正正常常,炸鱼稍嫌有点油腻,不过,份量够多。
莓莓乳酪燕麦奶摇  $48
朋友推介我这个饮品,因为乳酪味比燕麦味浓,喝起来感觉较清新,亦相对没那麽甜。
莓莓乳酪燕麦奶摇
培根蛋意粉🍝  $88
因为我实在太长时间没有吃卡邦尼意粉,心痒痒的。
培根蛋意粉🍝
这个意粉水准不错,挺好食;烟肉香脆,咸香味渗到意粉中,令人感觉愈食愈滋味~
培根蛋意粉🍝
餐厅希望打造一个非一般的自由工作、咖啡、食物空间,所以你大可以叫杯咖啡及轻食,舒舒服服,「坐定定咁边食边做」,坐多久都可,不设限时。餐厅装潢予人开扬感觉,所以的确「几好坐」,如果在附近居住或上班的话,这里绝对是 #好去处,只可惜星期六日营业时间比较短,不能待很晚。
2020-11-28
  • 培根蛋意粉
2021-01-06 2617 浏览
今次嚟到牛头角呢间桔梗嘅姊妹店Lagom Kaffe,一去到就见到劲多人排!餐厅面积好大,坐喺度食嘢真系又舒服又安全呀😛😋 圣诞炸鸡之告别2020 $128小编上年年尾去食,而家呢个餐应该无咗,但都照写啦🤣 有两大嚿鸡,炸粉都有点厚,一嚿鸡肉肉质好松,另一嚿又实返啲好食啲。鸡味都够,配埋呢只类似IKEA肉丸酱嘅酱都唔错!旁边嘅芝士薯仔沙律都好正呀😝😋 台北炖牛肉意粉 $78谂咗阵台北嘅炖牛肉系点先落单,谂住试吓特别嘢。牛肉片几大块同埋唔嚡口,意粉份量足够而且几挂汁,个汁有啲啲麻辣味,但唔食辣嘅小编都食到,所以ok㗎😆 越食越觉得惹味,强烈推介大家试试😁😋 黑白配 $55黑白配即系Expresso同Piccolo,两杯咖啡一黑一白各有特色,Expresso酸身啲,crema啱啱好,记得趁热饮呀😆 Piccolo个拉花都几靓😗😋 鲜姜梳打 $48姜味几够,唔太甜所以饮落几舒服😬 但48蚊嚟讲略嫌细杯咗啲。之前睇Stand Up Hong Kong个show,听杜生讲桔梗目标系想Lagom开到周围都系,开到好似Star_ucks咁。开唔开到就靠大家喇,加油啦😝

😋 圣诞炸鸡之告别2020 $128

😋 台北炖牛肉意粉 $78

😋 黑白配 $55

😋 鲜姜梳打 $48

一个人me time,最後找间好坐的cafe。 大家都听过台北来的桔梗,位於油麻地的香港店当然非常出名,系黄店嘅表表者,估唔到咁快,又有第二间分店开张。 Lagom,一个咁特别嘅英文,原来来源於瑞典语,意思为「不多不少,刚刚好」,呢个字代表左瑞典人对生活态度,而刚巧放假,一个人静静来到呢到吃个lunch,就感受到那舒适的刚刚好嘅感觉。 坦言,油麻地的桔梗同样非常大,但可能地区关系,而且又多人,你没办法感受到像台湾一样文艺嘅气息,相反,Lagom呢度光线充足,而且位於相对不多人嘅牛头角,正正就好似去咗台北大安区一样。 桔梗上次嘅嘢食的确唔系太大惊喜,因此我并没有特别抱好大期望,人人都推介呢度嘅三文治同炖牛肉意粉,但唔知点解好似炖牛肉意粉唔系好夹呢间餐厅,我却偏偏选咗松露干贝意粉。 上枱嗰刻,卖相非常之精美,三只带子都煎得非常之靓。而且一上枱就闻到个香气。 唔会太浓烈嘅白汁加上大量嘅黑椒同蘑菇衬托下,个意粉比桔梗出色得多 ,不消一会便吃完。 再加杯dirty ,可惜当日下午,未有酒提供,呢度亦有好多以咖啡为主角嘅Cocktail,下次一定要试
一个人me time,最後找间好坐的cafe。

再加杯dirty ,可惜当日下午,未有酒提供,呢度亦有好多以咖啡为主角嘅Cocktail,下次一定要试下。

意犹未尽加多一个甜品,点了焦糖苹果,伯爵茶和柠檬窝夫,即叫即整嘅关系都等咗一段时间,不过出嚟嘅制成品会叫你忘记等候左咁耐嘅时间。

窝夫非常之脆,三种味道夹埋非常清新,我一个人都可以食晒成份窝夫,平时食甜品我一定冇咁勇猛,你可以想像呢度嘅甜品真系唔错。

坐低上下网,睇吓书,咁就一个下昼,的确坐喺呢度令我自己想起身在在台北某个地方。

想起本身今年预算在台北过除夕,才发觉自己原来系牛头角,灰左。

才记要拿起电话,系时候要取消张机票了。

Lagom Kaffe
牛头角观塘道348号国际贸易中心1楼101号舖
2020-12-03
5天前 0 浏览
牛头角Lagom 任坐唔嬲冇限时特浓咖啡 · 朱古力麻糬 · 提子冧酒窝夫 $138超得超好食!起初觉得有啲贵,但见到实物就忍唔住叫咗,冇得後上,唯有食完主菜再嗌,可能过咗午饭时间,好快到!窝夫系脆既👍🏻食到中间超明显嘅麻糬!配埋唔甜嘅朱古力忌廉 & 提子冧酒酱 超完美结合!仲有一球 Movenpick 提子冧酒味雪糕 两个字 · 完美台北炖牛肉意粉 $98真系似谭仔20小辣加炸酱牛肉 米线转意粉 有花椒八角嘅香味,有啲似担担面,4块牛肉好淋、好浓牛味👍🏻朋友既鲑鱼 · 牛油果 · 香草三文治都听讲不错 值得去食!可惜加左价喇,贵左冇之前咁抵食
牛头角Lagom 任坐唔嬲冇限时

特浓咖啡 · 朱古力麻糬 · 提子冧酒窝夫 $138
特浓咖啡朱古力麻薯提子冧酒窝夫

台北炖牛肉意粉 $98
台式炖牛肉意粉

朋友既鲑鱼 · 牛油果 · 香草三文治都听讲不错
鲑鱼温泉蛋香草三文治

值得去食!可惜加左价喇,贵左冇之前咁抵食
特浓咖啡朱古力麻薯提子冧酒窝夫
台式炖牛肉意粉
鲑鱼温泉蛋香草三文治
  • 台北炖牛肉意粉
  • 特浓 咖啡朱古力麻薯提子冧酒窝夫
今日系复活假期最後一天,到了这餐厅,轮了半小时才入座,被编到偏窄的位置,侍应要侧身而行;再者,嘈杂似进了茶餐厅,与濶敞文青的装潢,有点失当。若改变座位间格,让客人舒适地享受食物,相信定可提升性价比。回到重点,本人今天试了台湾焞牛肉意粉,少少麻而不椒,好特别,几好味😋,配上姜味特饮,中和了麻椒的抢口味;还有尝了百爵茶窝夫,内有麻糬,都好好味😋价钱稍稍偏贵,所以若减去茶餐厅的嘈杂迫促感,相信感觉会值回票价😅
2021-04-06
  • 台北炖牛肉意粉
✅ Lagom Kaffe上一个post就分享左lagom kaffe既lunch今次就分享佢既cake啦🔆Vanilla Basque Cheesecake $52系门口既冻柜已经见到一件件巴斯克蛋糕放左系到 去到3点3下午茶既时间 又点可以唔叫翻件cake食下呢😝由於我真系未食过巴斯克蛋糕😂 之前食既都系雪藏 完全食唔到纯正既口感所以我二话不说就叫左个原味既巴斯克个卖相都好靓😍 最吸引我既系蛋糕上面既vanilla cream 第一口食个蛋糕感觉成个口都充满住cream cheese既味道☺️真系好浓郁同好滑 个味道完全唔甜第二啖就试下加个vanilla cream 就发现个甜味系黎自个cream 但又唔会甜到食唔到 反而觉很系加强左个蛋糕既口感👍🏻 我自己就好钟意啦😆味道: 4/5卖相: 3.8/5🔆 Kyoto Matcha Latte $48食蛋糕当然要叫翻杯野饮点缀下啦唔太好咖啡既我就叫左杯matcha latte饮落唔系好重抹茶味 反而系奶味比较重亦都唔太甜几好 不过因为奶味太重 就好似盖过左抹茶原本既味道 稍为有点失色🧐味道: 2.8/5卖相: 3/5
✅ Lagom Kaffe

味道: 2.8/5
卖相: 3/5

巴斯克芝士蛋糕
2021-04-03 0 浏览
听说是桔梗嘅姊妹店❤️我想讲系:非常美味😱~环境阔落,坐得舒适~虽然排左差不多一小时,但好值得💪叫左四款美食,每款都高质~全日早餐:最钟意佢加左少少芝士粉,香味提升炸鱼薯条:炸鱼肉质好,唔会又散又淋💋松露干贝意粉:好浓松露香味,意粉软硬度适中,烟韧有口感~最後嘅🌟伯爵茶麻糬窝夫伴苹果果酱加云呢嗱雪糕,呢款系劲好味❤️❤️❤️ 窝夫有淡淡茶香,焗得香脆,内有软糯嘅麻糬,好有口感🤤整体黎讲,好味道,不过大家预定多少少时间排队🙏🏻
听说是桔梗嘅姊妹店❤️

全日早餐:最钟意佢加左少少芝士粉,香味提升

炸鱼薯条:炸鱼肉质好,唔会又散又淋💋

松露干贝意粉:好浓松露香味,意粉软硬度适中,烟韧有口感~

焦糖苹果.伯爵茶麻糬.柠檬

整体黎讲,好味道,不过大家预定多少少时间排队🙏🏻
焦糖苹果.伯爵茶麻糬.柠檬
2021-04-03 11 浏览
空间感超大嘅文青Cafe💛​地方阔落又坐得舒服​自己手机落单,食物嚟得几快​餐牌上食物选择唔多,主食试左All day breakfast同咸蛋黄蒜香软壳蟹意粉​价钱唔算抵食,分量正常​略嫌个软壳蟹有啲咸,加上有咸蛋黄味,所以有点重味🤭​饮品叫左芒果燕麦奶摇🥛好好饮😋👍​想下次黎high tea试佢d甜品🥰​​

空间感超大嘅文青Cafe💛​
地方阔落又坐得舒服​
自己手机落单,食物嚟得几快​
价钱唔算抵食,分量正常​
略嫌个软壳蟹有啲咸,加上有咸蛋黄味,所以有点重味🤭​
饮品叫左芒果燕麦奶摇🥛好好饮😋👍​
想下次黎high tea试佢d甜品🥰​
来了𝐋𝐀𝐆𝐎𝐌吃了个午餐٩(◕‿◕。)۶,环境的确不错空间够大又够阳光~🧒🏽:炸鱼薯条+Flat White👦🏻:鲑鱼牛油果香草三文治+Ice Black份量其实真的算很多,够多菜健康哈哈,薯条炸得很香好好吃哈哈,炸鱼皮脆薄多肉,不过有点易散,可能是🧒🏽手残关系哈哈~而且还跟了一个酱汁,吃下去有点辣几过瘾~三文治方面都不,错还有三文鱼籽在上面(°▽°),不过👦🏻觉得有点腥而🧒🏽就觉得还好没什麽~珈琲方面我们升级喝他们的香果风味咖啡豆,香气更足更浓厚(๑>◡<๑) 两杯都超好喝的~

🧒🏽:炸鱼薯条+Flat White

炸鱼薯条
鲑鱼牛油果香草三文治
Flat White
2021-03-28 0 浏览
第一次去因为要等五十几张枱所以放弃左,今次咁啱有frd去左先,佢帮我拎定飞,所以只系等左25分钟左右,不过真系要提一提带主子去既朋友,如果主子有番咁上下份量,记得准备定架车仔先带佢黎等位,我只7kg, 抱完25分钟之後我一路食野手一路震😖主食选择唔算好多,同埋应该唔系经常换。 -明太子蕃茄鸡肉意粉:我本身系明太子控,见到一定会叫,不过对呢个期望唔太高,明太子本来系浓味既,好少会配蕃茄呢d同样浓味既野,会抢晒d味,果然系冇咩明太子味,作为一个蕃茄意粉,都几好食既-all day breakfast: presentation劲得,每一样都好食,呢个下次会再叫-杯matcha latte个熊仔拉花好靓😍😍😍服务:staff几有礼貌,我地入去时有2张吉枱,佢俾我拣想坐梳化定普通枱。 不过个场都算大,等左一阵先揾到人落单。衞生:拎飞时已经俾人数既纸仔你填资料,入座前会探热泊车:楼下就有停车场,唔贵又多位,可以直接搭𨋢上到去餐厅门口,但今次见街边有位就泊左街边

主食选择唔算好多,同埋应该唔系经常换。

-杯matcha latte个熊仔拉花好靓😍😍😍

衞生:拎飞时已经俾人数既纸仔你填资料,入座前会探热

all day breakfast

2021-02-28
all day breakfast
  • 全日早餐
2021-03-27 86 浏览
好想试吓的小店专登星期日下午2:30去到,明明眼见门口都有卡位,亦不停有人食饱步出但系门口叔叔待应都唔入人,莫非要制造人多排队的景像? 等左半小时, 最终都系坐返一拎飞就见到已经系吉台果张门口卡位,当堂咩mood 都无晒叫左咸旦黄软壳蟹意粉,唔使5分钟就黎左.冻冰冰,好立口. 得一只蟹仔咁大把Fish n chip: 系鲶鱼柳,好林杯latte request extra hot,都系唔够热虽然话无限时任坐, 但系冷气极大,d野食一上已经冻晒.真心无mood 留太耐,而且食物选择唔多,都系出海傍坐好过星期日食完呢餐心情差左性价比唔高,搵唔到再次去食既理由
好想试吓的小店
但系门口叔叔待应都唔入人,莫非要制造人多排队的景像?
Fish n chip: 系鲶鱼柳,好林
星期日食完呢餐心情差左

性价比唔高,搵唔到再次去食既理由
2021-03-26 111 浏览
今次要去朝圣既地方系位於牛头角既「乐感 Lagom Kaffe」,佢系「桔梗」既姊妹店,最近仲系观塘开左新分店添。小编一直都想试下,睇过过往食评都对佢有赞有弹,所以前几日就同Ossan🧑🏻抽空朝圣下啦。小编去到餐厅,就见到人头涌涌,真系有D却步😣,等左差唔多9️⃣个字,终於有得入座,然後拿拿声叫左2个意粉😍。🦀🍝 咸蛋黄蒜香软壳蟹意粉 (价钱: $98)评分: 3.5/5虽然等位等左好耐,但意粉黎得好快👍🏻,眼见有原只软壳蟹🦀,真系好吸引。 意粉软硬度适中,而且食到意粉酱汁有咸蛋黄,但小编觉得意粉较淡口,如果可以多落调味🧂,带出咸蛋黄既香味,会更惹味更好食。🥩🍝 台北炖牛肉意粉 (价钱: $98)评分: 3.9/5之後小编试左人气颇高既台北炖牛肉意粉,牛肉系半生熟,份量同味道OK👌🏻,小编比较喜欢依个意粉,因为意粉酱汁带微辣,有担担面既麻香味🌶,而且仲有少许肉酱伴意粉,值得一试😆。🌟总结而言,软壳蟹同牛肉既份量都足够,唯一不足既系,意粉份量较少,可能小编同男朋友🧑🏻比较大食,所以食完仲觉得有D空虚🤣。而且,餐牌上既主食同小食选择唔多,小编食完意粉无再叫其他食物就朝圣完Lu,所以大家如果好似

🦀🍝 咸蛋黄蒜香软壳蟹意粉 (价钱: $98)
评分: 3.5/5

🥩🍝 台北炖牛肉意粉 (价钱: $98)
评分: 3.9/5

而且,餐牌上既主食同小食选择唔多,小编食完意粉无再叫其他食物就朝圣完Lu,所以大家如果好似小编一样咁大食,要叫埋沙律🥗或者薯条🍟,留言话俾小编听味道如何呀~

————————————————————————

🐷 整体食物: 3.7/5
🐷 环境:4/5
🐷 可达度: 4/5
咸蛋黄蒜香软壳蟹意粉及台北炖牛肉意粉
咸蛋黄蒜香软壳蟹意粉
2021-03-19 91 浏览
文青系列 – Lagom Kaffe💛人气台湾过江龙桔梗既姐妹店无限时任坐享受自由时间⏰为烦躁既香港生活😢带一点优闲------------------------------环境: 新落成既店舖占地8700尺😳座位非常阔落装修行休闲工业风🛠️好岩文青闲打卡CHILL返一日😎------------------------------食物: All Day Breakfast ($128)沙律🥗蔬菜新鲜,份量岩岩好配蜜糖芥末酱🍯更加鲜甜可口炒杂菇🔥火喉合格,菇身唔会缩水烟肉🥓货源水准唔错,味道唔会死咸配味道淡既杂菇一齐食好配合煎蛋🥚合格水准,小编觉得呢个价位可以提供炒蛋或水波蛋选择提高CP值酸种面包🍞高质,外脆内软系烟肉同香肠既绝坐组合香肠🌭又系另一高质货源绝对唔系金妹牌既味精混合肠食落带微微黑椒香同辣味🌶️☕加倍情浓-Cappuccino($34)合格水准,咖啡味唔算好香上枱时唔系太热🥶影响左味道但拉花几靓🌸加返D分------------------------------服务: 店员非常有礼貌🤗会讲唔好意思,要你等咁耐😄人气长龙店🐉真系要等好耐🤪-------------------
文青系列 – Lagom Kaffe💛
人气台湾过江龙桔梗既姐妹店
无限时任坐享受自由时间⏰
为烦躁既香港生活😢带一点优闲
环境: 新落成既店舖
占地8700尺😳座位非常阔落
装修行休闲工业风🛠️
好岩文青闲打卡CHILL返一日😎

食物: All Day Breakfast ($128)

沙律🥗蔬菜新鲜,份量岩岩好
配蜜糖芥末酱🍯更加鲜甜可口

炒杂菇🔥火喉合格,菇身唔会缩水

烟肉🥓货源水准唔错,味道唔会死咸
配味道淡既杂菇一齐食好配合

煎蛋🥚合格水准,小编觉得呢个价位
可以提供炒蛋或水波蛋选择
提高CP值

酸种面包🍞高质,外脆内软
系烟肉同香肠既绝坐组合

香肠🌭又系另一高质货源
绝对唔系金妹牌既味精混合肠
食落带微微黑椒香同辣味🌶️

☕加倍情浓-Cappuccino($34)

合格水准,咖啡味唔算好香
上枱时唔系太热🥶影响左味道
但拉花几靓🌸加返D分
服务: 店员非常有礼貌🤗
会讲唔好意思,要你等咁耐😄
人气长龙店🐉真系要等好耐🤪

环境: 7.5/10