2020-02-13 356 浏览
在这些日子,街上的人比较少,连平曰要排队的Lady M也是寥寥几人。周末午餐有八款选择,主菜有班戟、意粉、窝夫等,除主菜外,还包括一件旦糕和餐饮,价格均一$188. 牛油果炒蛋汉堡近曰想吃得健康一点,选择了牛油果炒蛋汉堡。这汉堡面包松软,炒旦几香滑,加埋软滑的牛油果和旦黄酱,虽然简单,但味道不错。经典意式番茄扁意粉这意粉口感弹牙,配上红卜卜的蕃茄肉酱,少少蕃茄香,微微的酸,主要以甜味为主,味道还可以吧。玫瑰千层旦糕在几款千层旦糕中,这一款是我最喜欢的。玫瑰千层旦糕口感软滑,班戟皮薄如蝉翼,忌廉幼滑creamy, 而且甜而不腻,有着幽幽的玫瑰清香,在口中细味,透出淡雅的玫瑰香气,正!伯爵茶千层旦糕这一款伯爵茶千层旦糕同样的口感香滑,质地轻盈,就是清香伯爵茶的茶味,味道轻甜,比原味好吃。Cappuccino 这泡沫咖啡泡沫幼细,口感香滑,有着甘香的咖啡味道,不错。

牛油果炒蛋汉堡

经典意式番茄扁意粉

玫瑰千层旦糕

伯爵茶千层旦糕

Cappuccino

这泡沫咖啡泡沫幼细,口感香滑,有着甘香的咖啡味道,不错。

2020-02-08
2020-03-27 0 浏览
同friend好耐冇见,所以要搵间decent嘅Cafe坐低倾吓计,食吓野。俾我哋发现咗原来Lady M系有brunch食架。呢间咁出名嘅港女Cafe原来有brunch,当然要去试吓啦。估唔到佢都有唔同嘅咸点,我自己就叫咗呢个quiche,无论卖相,摆碟,定系味道都非常之好。食落去蛋味非常之重,暖粒粒,食完又想再食多一啖。佢连啲伴碟都制作得好用心,好好味,值得一赞🥰🥰黎得Lady M当然要食佢地既cake 啦。叫咗新出既chocolate checkers cake。其实系为咗卖相而嗌既,但食落真系喜出望外,好好食😍😍 无论食定系攞黎影相都一流。 软绵绵,朱古力味好重,但唔会too sweet。It’s just right☺️

2020-03-22 0 浏览
与闺蜜庆祝生日,Lady M必定是首选之一。又好味又抵食的下午茶Cake Set只需$298,已包2件千层蛋糕,2件普通蛋糕及2杯饮品,相比单买一件蛋糕已需$75左右化算得多了。厨窗柜里蛋糕种多,我们很难才拣选了几款试试。伯爵茶千层蛋糕 - 口感非常幼滑,但伯爵茶味不够,可以再浓一点。栗子千层蛋糕 - 整体蛋糕偏甜,但栗子乃本人至爱,无话可说了😂法式芝士蛋糕 - 卖相普通但最值得试试,芝士味道浓厚,用料十足,再配以一杯伯爵鲜奶茶,简直是生日都特别快乐呀!
Cake  Set

2020-03-21
庆祝纪念
Cake  Set
  • 原味千层蛋糕
  • Cake  set
2020-03-19 68 浏览
每天食千层蛋糕都会谂起呢度, 唔经唔觉已经使晒咁多只味。 经典原味好好食,忌廉味好重好香。开心果味就比较特别, 唔会好甜,系比较健康嘅选择。出名嘅玫瑰味就非常之清新,系我最锺意嘅味道, 而且打卡都好靓。不过讲到最多人锺意嘅一定系伯爵茶味,茶味同奶味balance得好好。棋盘蛋糕就主要打卡,味道都唔错, 但就一定唔及佢哋嘅千层蛋糕好食。推荐叫多几个朋友一齐share,因为人太少嘅话食唔到咁多只味~ 一个人食两件当正餐已经好饱。

开心果味就比较特别, 唔会好甜,系比较健康嘅选择。

2020-03-17 73 浏览
松露炒蛋芝士窝夫brunch set $188..不错既brunch set呢 原本以为窝夫一定唔够饱 怎料这个配搭原来系好溜 黑松露蛋好香滑 炒得好靓 湿湿地 所以个芝士窝夫都唔会太乾☺️.芝士窝夫好香芝士味😳不过真心好饱😕😕😕其实个set都几抵食 仲有件蛋糕 仲包埋杯咖啡😋😋😋悠闲假日中午食个brunch ser.以前食lady m要排队 宜家排都唔使排 唔知系咪好事😂.其实一个set都唔算好贵 $188就有野饮 主菜同一件cake 我觉得以lady m走中高档路线黎讲 哩个假有齐3样野都几抵食.相入面个经典蕃茄扁意粉系几好食 虽然个样系颓左d😂但好食过一半以上既西餐厅 蕃茄酱味好浓 好入味 唔会太多汁岩岩好 算系咁啦😌
松露炒蛋芝士窝夫brunch set $188.

悠闲假日中午食个brunch ser
以前食lady m要排队 宜家排都唔使排 唔知系咪好事😂
2020-03-12 72 浏览
Lady M® 一直被誉为纽约最顶级、最着名嘅法式蛋糕品牌,蛋糕少贵但真心食完会有种升天嘅感觉🧏🏻‍♀️💘真系好好味🥺😍几肥都会食完佢🤪-Earl Grey Mille Crepes伯爵茶千层蛋糕呢个真系痴_线世界级好味🎂卖相睇已经见到有成廿几层班戟皮🥞层与层之间搽满咗法国伯爵茶制成嘅伯爵茶忌廉🧁面层再有面好似镜咁闪令令嘅伯爵茶cream同伯爵茶叶碎粒🙉千层蛋糕咬落烟韧,层次分明💫茶味香浓🍵😍👅评分:9.5/10价钱:$75-Black Pink Checkers 士多啤梨棋盘蛋糕对女仔嚟讲,呢个蛋糕打卡真系好靓😍呢个系个海绵蛋糕🍓以粉红色嘅云呢拿海绵蛋糕同黑色竹炭朱古力海绵蛋糕形成方格棋盘🖤💗🖤💗中间有士多啤梨忌廉芝士味嘅cream同埋面层系士多啤梨朱古力酱,几甜而唔腻💫✨评分:8/10价钱:$68-Gâteau Nuage 法式芝士蛋糕食过无数唔同国家嘅芝士蛋糕,而令我好一见锺情嘅就系New York Cheesecake🤪呢只虽然系叫做法式芝士蛋糕🧀但系佢同NY Cheesecake个质感同味道都好似😍成旧蛋糕以香浓嘅忌廉芝士制作,而且质感好浓郁好实👅🤪面层系酸忌廉芝士,饼底仲带有
Earl Grey Mille Crepes伯爵茶千层蛋糕
评分:9.5/10
价钱:$75
Black Pink Checkers 士多啤梨棋盘蛋糕
评分:8/10
价钱:$68
Gâteau Nuage 法式芝士蛋糕
食过无数唔同国家嘅芝士蛋糕,而令我好一见锺情嘅就系New York Cheesecake🤪呢只虽然系叫做法式芝士蛋糕🧀但系佢同NY Cheesecake个质感同味道都好似😍成旧蛋糕以香浓嘅忌廉芝士制作,而且质感好浓郁好实👅🤪面层系酸忌廉芝士,饼底仲带有肉桂香🥨食落会觉得有d腻🙉因为真系好q浓郁🤪😍
评分:8.5/10
价钱:$68
📍Lady M 铜锣湾 中环 尖沙咀📍
2020-03-09 98 浏览
锺情於伯爵茶味道既老婆觉得伯爵茶有种独特既香味 黎个set装 配埋伯爵茶咖啡☕️ 好完美 第一次饮尼个口味既咖啡味道都算不错 但系千层蛋糕系最好味👅男人通常简单啲黎个原味千层蛋糕加鲜奶咖啡☕️ 最後食唔厌既千层蛋糕再叫个外卖回家品嚐✌🏻

男人通常简单啲黎个原味千层蛋糕加鲜奶咖啡☕️

最後食唔厌既千层蛋糕再叫个外卖回家品嚐✌🏻
2020-02-26 188 浏览
鑱咀万万岁!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻M女士万岁万岁万万岁🙌🏻..🐭市面上月泥月多林林总总唔同口味嘅千层蛋糕,味道口感亦相当不错。但系比较之下,就会发觉Lady M 仍然系优秀中嘅优秀、万岁中嘅万岁!不得不佩服M女士系质素上面嘅坚持!..M女士原味千层蛋糕 (9寸 $680)卖相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性价比👅👅👅👅..🐭超过20层法式pancake皮,每层都好似纸咁薄,绝对功夫之作。只有M女士先做到如此幼细丶香滑丶柔软嘅奶油忌廉。充满蕉糖香气嘅忌廉同Pancake皮嘅阵阵蛋香实在非常匹配,令人一试倾心,非常淘醉☺️.🐭多款口味之中,个人锺爱原味,因为最能品尝到忌廉本身嘅奶油香同埋pancake皮嘅蛋香。..🐭贵系贵左DD, 但间中食吓掌励吓自己无防🥳
鑱咀万万岁!🙌🏻
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
M女士万岁万岁万万岁🙌🏻
M女士原味千层蛋糕 (9寸 $680)

卖相👅👅👅👅👅
味道👅👅👅👅👅
口感👅👅👅👅👅
份量👅👅👅👅👅
性价比👅👅👅👅

原味千层蛋糕 9寸 $680

🐭贵系贵左DD, 但间中食吓掌励吓自己无防🥳

外卖自取
  • 原味千层蛋糕
2020-02-19 228 浏览
选女性餐厅,选这间是稳重之选。没有强烈浪漫饰物,没有欧洲复古情怀,没有强调青春气息,平实泛白,对跨年龄和品味女士普通有吸引力。已扩展至多区有分店,以此店最有情怀。旺中带静,在欧式风情的食街中段,邻近维园,得天独厚。闲坐「巴黎」街巷,治疗心情。可能你已知道,卖名是全日供应的「下午茶」,性价比高。以原味千层蛋糕闻名,Lady M被誉为纽约最级、最着名的法式蛋糕品牌。为糕食加了味。客人可自选 4 件蛋糕,但最多可选两件千层蛋糕。最美艳千层蛋糕是玫瑰,幻紫艳红,如春花洒落,一层班戟一层忌廉,层次分明。甜味不强,比食蛋糕「邪恶」度低。入肚感觉实在,可当轻型午餐。晚市较少客,可安坐最深处。她的拍档是伯爵先生。如你迟去,当食晚餐,热门糕点一定沽清,宜做预订。伯爵先生皮肤棕黑,很有深度,如喝茶入口,甘醇致远,不以外型取胜。其他款式味道普通,重点在深度交谈,一层一层了解对方和自己的内心。宜配伯爵茶,坐几小时。价格合理。
选女性餐厅,选这间是稳重之选。

闲坐「巴黎」街巷,治疗心情。

可能你已知道,卖名是全日供应的「下午茶」,性价比高。

为糕食加了味。

宜配伯爵茶,坐几小时。价格合理。

2020-02-18 181 浏览
人大左,觉得生日都唔系啲咩特别嘅日子,但系总有一啲好有心嘅朋友,坚持要约我庆祝,嗰份心意真系比任何美食来得重要!最难得嘅系佢完全知道我喜好,拣咗一间我好锺意嘅餐厅,我哋叫咗一份玫瑰蛋糕,最锺意佢淡淡的玫瑰味,同千层蛋糕嘅香滑,食完一啖会在想食第二啖。一边食一边倾吓计,突然间侍应送上一个写咗生日快乐嘅蛋糕,原来系友人一早准备定嘅,真系令我惊喜万分!个蛋糕好味不在话下,连伴碟都好有心思,用上真嘅玫瑰花瓣,真系食得又睇得。呢个生日真系过得好满足!
今日本身想试新出嘅方块蛋糕,但嚟到lady M点可以唔食千层蛋糕,而我个人认为伯爵茶千层系lady m咁多 个系列中嘅经典。一如既往,饼皮煎得非常薄,食落系完全感觉唔到饼皮,非常creamy,每一啖都比淡淡嘅伯爵茶味包围。食完蛋糕有啲饱,最後都系无叫新出蛋糕,反而叫咗杯法国玫瑰奶茶。第一啖饮落充满玫瑰味,玫瑰嘅清新同奶茶嘅甜味几夹。但饮咗几啖後,就开始无咩味,反而似饮奶多啲。Lady M一向都受女士欢迎就唔需要讲,不过今日tea time去到见到有好多买咗大包细包嘅游客,成间餐厅都好嘈,咁就好似同品牌想做到个种优雅嘅感觉有啲远了。
伯爵茶千层蛋糕

法国玫瑰奶茶

2020-02-14
庆祝纪念
情人节
伯爵茶千层蛋糕
2020-02-13 103 浏览
Lady M📍铜锣湾 Causeway Bay.⭐️ 又到情人节啦❤️ 如果仲未准备礼物比你哋嘅伴侣 不妨可以买件Lady M蛋糕同另一半甜蜜分享😏 今次Lady M岀咗款新蛋糕 系士多啤梨棋盘蛋糕💗 由香港团队创作嘅独家口味 (之前食过佢哋嘅抹茶朱古力棋盘蛋糕已经好念念不忘🤤) .🍓 士多啤梨棋盘蛋糕 Black Pink Checkers: 卖相值得比100分🤩 睇得岀制作过程工序繁多 内层以粉红色嘅云呢拿海绵蛋糕同黑色嘅竹炭朱古力海绵蛋糕交织成方格棋盘 颜色撞得好靓😍 棋盘之间就用咗新鲜士多啤梨制成嘅香滑忌廉芝士 味道酸甜适中👍🏻 外层就涂上幼滑嘅士多啤梨朱古力酱 清新果香味中和朱古力嘅甜度 而面层就以红桑子碎粒做点缀 非常吸引🥰.🌰 栗子千层蛋糕 Marron Mille Crêpes: 用上法国栗子 中间每层透薄班戟之间同铺满幼滑嘅忌廉同栗子粒 大大增加口感 每件仲有粒嘅糖渍栗子 成个蛋糕浓郁甘香 好满足😍
Lady M
📍铜锣湾 Causeway Bay

士多啤梨棋盘蛋糕 Black Pink Checkers

🌰 栗子千层蛋糕 Marron Mille Crêpes
士多啤梨棋盘蛋糕 Black Pink Checkers
2020-02-13 74 浏览
纽约名牌饼店,Lady M系出名食蛋糕,舖头既装修都充满左少女心同埋浪漫情怀😍😍😍 第一次黎,就梗系食佢地既皇牌千层蛋糕啦!.🌹玫瑰千层蛋糕 $75 玫瑰味系佢地嘅皇牌味道,卖相真系无一个少女可以抗拒😍 打卡必食📸 味道方面: 皮好薄又不失烟韧既口感,每层都夹住薄薄嘅cream,每层戟皮同埋cream嘅厚度几乎一样, 好滑又唔会太甜,啱哂我呢D唔系咁好甜嘅人,仲带有淡淡既玫瑰清香。.法式芝士蛋糕$682006年被New York Times评为最佳芝士蛋糕,标榜用美国忌廉芝士做饼馅!饼底加入日本顶级肉桂粉,虽然佢既外卖平实,但轻酸轻甜,微酸平衡左芝士忌廉既浓郁,食完一件刚刚好!
🌹玫瑰千层蛋糕 $75

法式芝士蛋糕$68

2020-02-08 84 浏览
今午,初嚐 lady m cake。中午大约十二时多,来到店门口,仍没有排长龙出现,侍应生问我想坐外面或是内面。看过餐牌,该店有午餐,饮品和甜㸃的选择。我来 lady m是想吃 cake而只,order了原味千层蛋糕和热朱古力咖啡,真的味道不感到有特别之处,蛋糕的柔软度适中,热朱古力咖啡的水温不够热,甜度适中。
今午,初嚐 lady m cake。

热朱古力咖啡

原味千层蛋糕

2020-01-17
2020-01-15 226 浏览
一个休闲嘅下午,一定要环境舒适,食物出色今日路经铜锣湾,上OpenRice 搜寻下,原来附近有间Lady M, 仲要系唯一一间有热食供应今次叫咗牛油果🥑芘蒿,士多啤梨蛋糕🍰,热cappuccino, 热抹茶latte 首先,牛油果🥑够晒软熟,啖啖牛油果味,同出边一般嘅餐厅唔同,有啲比较生,又有啲比较硬呢度就十分好味😋Bagel上面铺满满系成个牛油果片,成个口都放唔晒,非常满足个摆盘十分精美,有沙律苗,配上不同的花瓣,再配上番石榴果实,味道清甜,又清新,成个下午fresh晒甜品方面,士多啤梨蛋糕,非常新鲜,海棉蛋糕,好软熟,比起其他分店更加新鲜🍰叫得做下午茶,就一定要饮咖啡,好似叫咗杯cappuccino,上面配左少量朱古力粉,睇得出嘅用心,虽然咖啡味一般,但系感觉好relax
一个休闲嘅下午,一定要环境舒适,食物出色

牛油果🥑bagel

呢度就十分好味😋