Say Goodbye to La Casa Burger 上環分店 😞我冇諗過果日去咗,2日之後就睇到佢哋IG話上環店結業嘅消息,心情有點點沉重 😟希望佢除咗現時嘅九龍灣店外,將來仲會喺其他地方繼續經營,佢哋嘅嘢食真係唔錯架 ❤️La Casa Burger 主打外賣,做漢堡包快餐,但亦都有意粉、小食及沙律,11月果陣亦推出日式咖喱飯同日韓風味嘅大碗丼。不過唔知九龍灣外賣店會唔會售賣呢,我覺得要推介一下!🔥因為上環店推出冇耐就結業,大家冇機會試到好可惜啊 😐個人覺得呢間店係好適合男士們去食,因為佢地嘅份量真係好足又大份!👍叫主食加錢,就可變套餐,配小食及汽水我同fd就一人叫一份餐:🍔 經典牛肉芝士漢堡 配薯條+汽水個burger 勁大個!話明經典嘛,就係 basic 配搭嘅,有生菜,酸瓜,番茄 🥬🥒🍅牛肉漢堡扒煎得幾香口又夠juicy 😋包就未算話好軟熟,不過唔係乾,整體嚟講都ok 👌🍟 薯條炸得外層脆,內裡軟綿 😋 熱辣辣食好滋味!🍚 慢煮安格斯燒牛肉切丼 配 脆脆洋蔥圈+汽水個飯配料有鮮菇、洋蔥粒、蛋絲、蔥粒、紫蘇漬物 🤩牛肉俾得都多!有成7至8塊,大大塊!👀一定唔係飯多餸少!😀👍

叫主食加錢,就可變套餐,配小食及汽水
我同fd就一人叫一份餐:

🍔 經典牛肉芝士漢堡 配薯條+汽水

個burger 勁大個!
牛肉漢堡扒煎得幾香口又夠juicy 😋
包就未算話好軟熟,不過唔係乾,整體嚟講都ok 👌

🍟 薯條炸得外層脆,內裡軟綿 😋 熱辣辣食好滋味!

🍚 慢煮安格斯燒牛肉切丼 配 脆脆洋蔥圈+汽水

個飯配料有鮮菇、洋蔥粒、蛋絲、蔥粒、紫蘇漬物 🤩
牛肉俾得都多!有成7至8塊,大大塊!👀
一定唔係飯多餸少!😀👍

日式醬汁同肉好夾,唔會太重手 😊
牛肉切得均勻,冇乜脂肪,嫰口,幾腍幾入味,
飯好大碗 🍚 份量起碼2碗以上 😆
我係飯桶,但都食唔哂 😆🙈
女仔嘅話可以叫一個飯+小食,一齊share食都唔錯!

脆脆洋蔥圈炸得唔油,食落口又唔係淋bat bat,好味!👍

本身想叫milkshake 試下,因為係人氣之選嚟,但怕飲唔哂所以最後都冇叫到 🙈
同埋都想試下佢嘅意粉,好多人叫嚟食,睇其他人分享嘅相片都感覺係好大份又creamy😗

2022-11-28
下午茶
  • 慢煮安格斯燒牛肉切丼
  • 經典牛肉芝士漢堡
搭叮叮🚃經過上環,記起有間🍽️「La Casa Burger&Pasta」食漢堡包同意粉,一於趁空檔去幫襯下。身邊好多朋友介紹。龍蝦汁大蝦意粉 Combo Set $139套餐包括炸薯角配黑松露蛋黃醬(+$8)飲品:朱古力雪糕奶昔(+$25)蝦肉厚實彈牙爽口🦐,意粉有咬口,夠Creamy、重黑椒味,但不會蓋過龍蝦🦞汁味道,濃郁掛汁,配搭切半蕃茄仔🍅酸酸地開胃下。炸薯角熱辣辣,炸到脆卜卜啱啱好,沾中上滿滿嘅黑松露蛋黃醬,不太鹹膩,好好食🤤。😈嘅朱古力雪糕奶昔夠濃多cream,冰凍得透心涼,好飲!西冷黑松露水牛芝士漢堡 Combo Set $115套餐包括特色雞翼(2隻)配泰式酸辣(+$8)飲品:雀巢檸檬茶($0)第一次食以西冷切片牛肉做漢堡包餡,中間都夾左成4-5塊,份量多幾特別,連埋牛油烘過嘅包皮🥯、青瓜🥒、芝士、生菜🥬等一齊食,黑椒味同黑松露醬更香口惹味,層次算豐富。雞翼🍗係即叫即整,仲炸到金黃色,沾上泰式酸辣醬無得彈。雀巢冰極檸檬茶🧃解渴!

龍蝦汁大蝦意粉 Combo Set $139
套餐包括炸薯角配黑松露蛋黃醬(+$8)
飲品:朱古力雪糕奶昔(+$25)

😈嘅朱古力雪糕奶昔夠濃多cream,冰凍得透心涼,好飲!

西冷黑松露水牛芝士漢堡 Combo Set $115
套餐包括特色雞翼(2隻)配泰式酸辣(+$8)
飲品:雀巢檸檬茶($0)

雞翼🍗係即叫即整,仲炸到金黃色,沾上泰式酸辣醬無得彈。

雀巢冰極檸檬茶🧃解渴!
2022-11-26
等候时间
110 分钟 (堂食)
  • 西冷黑松露水牛芝士漢堡
2022-11-26 55 浏览
LA CASA BURGER地址:上環文咸東街2號地舖 身邊男女狂食BURGER就為了儲卡, 幸好不迷戀MIRROR,就算要的儲卡花錢買就好啦, 也堅持不要放棄原則, 吃沒水準的BURGER。LA CASA有BURGER 同意粉架小型快餐店, 用QR 落單幾方便單個 $62 chicken & Sichuan Mala, 雞扒外仲有青欣, CARROT, 我反而好喜歡個醬, 辣辣地有花生醬, 有點似食擔擔麵咁。要了小食肉丸同炸雞同飲品。另一份點了意粉 ,橄欖油蒜香意粉佢材料比較小, 食得唔夠暢快, 且真的比較細份, 幸好都有加錢升級要了小食同DRINK, 才唔會食完仲會有餓的感覺。我自己就鍾意呢度架BURGER 多過意粉啦。
LA CASA BURGER
地址:上環文咸東街2號地舖

我自己就鍾意呢度架BURGER 多過意粉啦。
被一間充滿外國氛圍黃色門面吸引住以霓虹燈和高腳枱 營造出美式漢堡🍔店的格局除左主打burger竟然仲有意粉🍝 食物份量都幾多 尤其是薯角!! 仲炸得好好吃 意粉都很不錯喔~為左形合keto人士仲可以將漢堡轉成沙律添.▫西冷黑松露水牛芝士 $89好似好少見burger有得揀薄切西冷( ˶ˊᵕˋ)質地好似燒牛肉咁軟嫩 相對無咁油膩份量都好多 比左好多醬 水牛味偏重Burger質地好鬆軟帶粉粉的~夾左生菜🥬.青瓜.洋葱.蘑菇 口感好豐富.▫黑松露蛋黃醬薯角&汽水🥤+ $26可以加配套餐有埋小食&飲品!薯角份量好多 炸得好香脆充滿薯香就算單吃都好吃 蠢左double嗌左黑松露蛋黃醬🥲.▫大蝦香蒜橄欖油意粉 $78意粉煙韌充滿蒜油香 完全唔會乾巴巴灑上黑椒粒帶點辣好香口還有大蝦們伴碟 唔錯吃( •̤ᴗ•̤ )
被一間充滿外國氛圍黃色門面吸引住
以霓虹燈和高腳枱 營造出美式漢堡🍔店的格局

除左主打burger竟然仲有意粉🍝
食物份量都幾多 尤其是薯角!!
仲炸得好好吃 意粉都很不錯喔~
為左形合keto人士仲可以將漢堡轉成沙律添

▫西冷黑松露水牛芝士 $89
西冷黑松露水牛芝士

好似好少見burger有得揀薄切西冷( ˶ˊᵕˋ)
質地好似燒牛肉咁軟嫩 相對無咁油膩

份量都好多 比左好多醬 水牛味偏重
Burger質地好鬆軟帶粉粉的~
夾左生菜🥬.青瓜.洋葱.蘑菇 口感好豐富

▫黑松露蛋黃醬薯角&汽水🥤+ $26
西冷黑松露水牛芝士

可以加配套餐有埋小食&飲品!
薯角份量好多 炸得好香脆充滿薯香

就算單吃都好吃 蠢左double嗌左黑松露蛋黃醬🥲

▫大蝦香蒜橄欖油意粉 $78
大蝦香蒜橄欖油意粉

意粉煙韌充滿蒜油香 完全唔會乾巴巴
灑上黑椒粒帶點辣好香口
還有大蝦們伴碟 唔錯吃( •̤ᴗ•̤ )
大蝦香蒜橄欖油意粉
  • 大蝦香蒜橄欖油意粉
  • 黑松露蛋黃醬薯角
2022-11-22 39 浏览
① Cheese Lava Burger $98芝士熔岩漢堡,原本一個平平無奇的漢堡包,軟綿的麵包,有生菜蕃茄底,中間有塊厚身漢堡扒,面頭有少少洋蔥同茄汁,重點是旁邊的芝士醬,多到如熔岩般倒落去將漢堡包淹沒!真係非常非常邪惡,好香濃既芝士味,但食落又唔覺得好膩。② Prawn Spaghetti with Lobster Sauce $106神級龍蝦汁大蝦意粉,雖然用紙碗裝賣相一般,望落好似無乜汁,但食落幾香龍蝦味,大蝦幾爽口,加埋車厘茄,芝士,配搭唔錯。食物加配小食及飲品只需$18或$26。2隻原味雞翼($18)加罐裝汽水(/),雞翼有少少細隻,但烤得不錯。4粒意式牛肉丸($26)加朱古力雪糕奶昔($25),肉丸幾有質感,味道不錯,而奶昔夠濃夠滑,應該係全餐最邪惡之物!SAY CHEESE~
Cheese Lava Burger

① Cheese Lava Burger $98

食物加配小食及飲品只需$18或$26。

SAY CHEESE~
Cheese Lava Burger
Cheese Lava Burger  Combo
呢間burger已經回頭過好多次性價比非常高✨好懶唔想煮飯嘅時候就會幫襯嗰日星期二咁啱撞正佢哋有瘋狂Tuesday promotion指定食品可以免費upgrade做combo非常抵食👍🏻🌟瘋狂Tuesday - 煙肉三重芝士通心粉combo($68)依個通粉無論係煙肉🥓定芝士🧀都好足料撈勻晒啲材料🧀每粒通粉中間嗰窿都充滿芝士醬加埋粒粒煙肉真係每一啖都好滿足🤤🌟芝士熔岩漢堡combo($116)Lava cheese無論係打卡定係對芝士愛好者嚟講都係十分吸引🤩特製嘅芝士醬好creamy滑溜平日漢堡包嘅芝士 通常都係一塊夾係中間依家變成芝士醬包住嗰包🧀芝士味更突出襯埋佢哋juicy嘅漢堡扒真係💯🌟炸薯角+黑松露蛋黃醬(+$8)黑松露蛋黃醬份量大方😍每件薯角都可以點到適量嘅蛋黃醬🌟洋蔥圈🧅洋蔥圈炸粉夠薄 香脆可口食薯條食到悶都可以有其他選擇-Promotion除左堂食 仲可以外賣自取而且漢堡包食咁多次都keep水準👍🏻值得一讚
呢間burger已經回頭過好多次
性價比非常高✨好懶唔想煮飯嘅時候就會幫襯

指定食品可以免費upgrade做combo非常抵食👍🏻

依個通粉無論係煙肉🥓定芝士🧀都好足料
撈勻晒啲材料🧀每粒通粉中間嗰窿都充滿芝士醬
加埋粒粒煙肉真係每一啖都好滿足🤤

🌟芝士熔岩漢堡combo($116)
Lava cheese無論係打卡
定係對芝士愛好者嚟講都係十分吸引🤩
特製嘅芝士醬好creamy滑溜
平日漢堡包嘅芝士 通常都係一塊夾係中間
依家變成芝士醬包住嗰包🧀芝士味更突出
襯埋佢哋juicy嘅漢堡扒真係💯

🌟炸薯角+黑松露蛋黃醬(+$8)
黑松露蛋黃醬份量大方😍
每件薯角都可以點到適量嘅蛋黃醬

🌟洋蔥圈🧅
洋蔥圈炸粉夠薄 香脆可口
食薯條食到悶都可以有其他選擇
Promotion除左堂食 仲可以外賣自取
而且漢堡包食咁多次都keep水準👍🏻值得一讚
2022-11-20 11 浏览
✨經典牛肉芝士漢堡賣相唔錯 包夠鬆軟 淡淡芝士香牛肉好厚 鮮嫩有肉汁 啖啖肉滋味其他配料有洋蔥 酸瓜 蕃茄 生菜可以中和一下 食落唔會好膩✨煙肉三重芝士通心粉表面焗得香脆 煙肉鹹香 芝士味未算好濃 汁少少偏稀 配通心粉剛好 食落冇咁膩點漢堡 沙律 意粉可加錢轉套餐配埋小食同飲品 另再可加錢轉特飲或酒類✨意式肉丸肉丸 口感鬆軟 肉味幾香番茄醬汁酸中帶甜 幾惹味✨特色薯條有三款口味選擇 當中揀左黑松露蛋黃醬醬比得夠慷慨 黑松露味幾突出 薯條係粗薯條 香脆 薯味濃 都唔錯食物可以 份量足環境裝修有特色 小店地方唔大 有幾張枱供堂食 服務唔錯 價錢合理
✨經典牛肉芝士漢堡

食物可以 份量足
環境裝修有特色 小店地方唔大
有幾張枱供堂食 服務唔錯 價錢合理
2022-11-13 17 浏览
餐廳主打以芝士為主題的漢堡,包括:芳天娜芝士、菲達芝士、水牛芝士及車打芝士。會根據肉質的特點和醬汁的濃淡來配搭不同的芝士,突出每個漢堡的個性,創作出口味獨特的漢堡。餐廳另有多款意粉及小食供應。烤雞四川麻辣漢堡麵包鬆軟,雞扒保持肉質嫩滑,搭配四川麻辣醬,夾雜了粒粒花生,辣得惹味過癮。雞肉羅勒青醬意粉用羅勒和橄欖油組成最簡單的綠色麵食,青醬香氣十足帶點清新,和雞肉配合健康適合。雙重芝士薯條 表面鋪滿香濃芝士,薯條用上了粗薯,外層酥脆內裡綿滑,必點之一。意式肉丸(4粒)肉丸肉質彈牙,肉汁都保留到,配上香濃蕃茄味醬汁。雲呢拿雪糕奶昔雲呢拿雪糕製作而成,口感相當稠密細滑,濃濃雲尼拿香。
烤雞四川麻辣漢堡
雞肉羅勒青醬意粉
雙重芝士薯條
意式肉丸(4粒)
肉丸肉質彈牙,肉汁都保留到,配上香濃蕃茄味醬汁。
雲呢拿雪糕奶昔
雲呢拿雪糕製作而成,口感相當稠密細滑,濃濃雲尼拿香。
2022-11-12 11 浏览
食過午餐,唸住係上環行下順便食個下午茶,雖然都差不多5點了,食少少🤏嘢晏啲想係soho 嗰度飲杯嘢再食嘢。如果有女仔都好似我咁少食多餐 行經上環可以試下呢間burger 店。價錢相宜而門面裝修又幾好既餐廳,我地三人一共叫左兩combo set share 食,份量都幾足。✏️ 芝士熔岩漢堡套餐配蕃茄芝士沙律及罐裝梳打水 我哋就係比佢呢個包吸引到入黎呢度食架吧本來芝士漢堡已經係好好味,呢個包仲要重量級咁淋上芝士醬添,當然可以按照自己想食既份量去加啦,我地落左ー半就剛剛好啦麵包都幾軟熟,係我最喜歡的皮皮,無芝麻咬落比較滿實,入面既漢堡扒亦都煎得唔乾仲食到滿滿既肉汁,夾埋蕃茄、生菜、酸黃瓜食真係好滿足。真係幾好味💯‼️✏️ 黑松露薯條薯條真係超濃味又夠軟棉,一上枱成份薯條都佈滿左黑松露醬,超邪惡露,就係要咁食!最啱就係送啤酒🍻✏️香蒜大蝦橄欖油意粉意粉用橄欖油炒過,食落都幾香口,蒜蓉味都幾重下。重口味友應該喜歡,不過最唔鍾意就係呢度嘅意粉好硬好似未煮熟嘅咁😮‍💨👎🏻失望曬呢間餐廳既食物好邪惡但又算優惠平日喺中上環食個burger無跟餐都百幾蚊架啦,呢個食到成餐,以小店嘅質素嚟講味道都真心唔錯的,中規

✏️ 芝士熔岩漢堡套餐
配蕃茄芝士沙律及罐裝梳打水
我哋就係比佢呢個包吸引到入黎呢度食架吧

✏️ 黑松露薯條

✏️香蒜大蝦橄欖油意粉

呢間餐廳既食物好邪惡但又算優惠平日喺中上環食個burger無跟餐都百幾蚊架啦,呢個食到成餐,以小店嘅質素嚟講味道都真心唔錯的,中規中矩當成小食或喺中上環返工嘅OL同事都可以試試。

舔舔脷指數:🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#漢堡 #上環美食
#相機食先
2022-11-07
  • 芝士熔岩漢堡
2022-11-12 11 浏览
今晚約咗上環返工嘅朋友食飯中環都叫偶爾會去下上環真係完全唔識路搵食🫢友人表示有間平時成日路過見到都頗多人食嘅小店👀仲要勁近港鐵站 行幾分鐘就到於是近近地就呢間😂.🍴經典牛肉芝士漢堡 $72 💛8/10賣相就係一個好傳統嘅美式burger一塊超厚爆汁嘅牛肉漢堡 簡單粗暴既美味🍔牛肉漢堡加半溶嘅車打芝士 呢個經典組合真係百吃不厭😋.🍴黑松露雜菌意粉 $72 💛8/10味道出乎預期地濃郁 個醬好厚身 黑松露味好出🍄而且真係爆量多菇 除咗漢堡之外嘅高質推介👍🏻.加$18跟餐有小食同飲品小食可以揀薯條/沙律/雞翼🍟🥗🐥飲品可以揀咖啡/茶/汽水加$26小食會有再多啲選擇🤑相對比較特別嘅係呢到有cajun粉嘅option呢個調味算係少啲係出面見到有得叫有興趣就叫黎試下啦😉
今晚約咗上環返工嘅朋友食飯
呢個調味算係少啲係出面見到有得叫
有興趣就叫黎試下啦😉
  • 黑松露雜菌意粉
2022-11-12 6 浏览
🥳今日想同大家分享一下近排食一間美式小店,💕全部嘢食都好邪惡,簡直就係熱量愛好者天堂!🫶🏻性價比高之餘食物質素都幾高。.#西冷黑松露水牛芝士漢堡 👅8.5/10 $89✨呢個漢堡包比較特別,唔係好似平時咁入邊係漢堡扒,🐮而係一片片嘅西冷牛肉片,牛肉味濃而且肉質唔乾,😋睇相已經知道份量好足料。🍔黑松露蛋黃醬嘅味道都好香,加埋芝士簡直係邪惡double up🥲💕.#薯角配黑松露蛋黃醬 + 飲品👅8.5/10 $+26 🍟薯角上枱嘅時候好熟好新鮮,🥳重點係上面有超多黑松露蛋黃醬!🤫份量超大份,好抵加錢食。😂不過食得太多都有啲漏。.#煙肉三重芝士通心粉 👅7/10 $68🧀份量超級多既mac and cheese,🤪上面啲煙肉碎好香之餘仲係脆脆地。🥓通粉既口感軟硬啱啱好,🫶🏻芝士可以拉絲,🫢下過肥仔覺得芝士味可以再重手啲🤣。.#洋蔥圈 +飲品 👅7.5/10 $+18✨洋蔥一樣熱辣辣,🧅入面質地比較實淨,好食!🫶🏻.🐷整體來講我哋都覺得呢間餐廳性價比好高,🥰喺上環呢個地段所有嘢好食之餘份量都真係好多。🤣超級鍾意佢嘅黑松露蛋黃醬!👅推薦大家可以去食!.

#西冷黑松露水牛芝士漢堡 👅8.5/10 $89
#薯角配黑松露蛋黃醬 + 飲品👅8.5/10 $+26
#煙肉三重芝士通心粉 👅7/10 $68
#洋蔥圈 +飲品 👅7.5/10 $+18
✨洋蔥一樣熱辣辣,🧅入面質地比較實淨,好食!🫶🏻
2022-11-09 10 浏览
上環呢間以芝士為主題既美式漢堡小店🧀除左漢堡之外,pasta都好岀色🥰舖頭空間唔算大,但黃色石磚嘅裝修風格又靚又chill😚-🥢經典牛肉芝士漢堡套餐+$18可以有小食同飲品都幾抵食!漢堡一打開就見到滿滿既芝士🧀入面仲有蕃茄,生菜,洋蔥🧅 麵包夠鬆軟🥯口感豐富,牛肉都好厚,一啖落去滴汁滴油😋好惹味🥢炸薯角薯角份量都好多!炸到外脆內軟,熱辣辣🥰漢堡+薯角+汽水🥤呢個配搭真係超邪惡🥢三重煙肉芝士通心粉一開見到海量既芝士超吸引😍入面係車打芝士,水牛芝士同埋巴馬臣芝士🧀攪勻之後拉哂絲! 煙肉都好脆好香,一份Mac&cheese都幾足料,每一啖都有超多芝士勁邪惡🫣而且芝士味道好濃又唔會太膩🥰🥢雞翼兩件雞翼得兩件有啲少🥲不過皮好薄好脆,一咬落去有種爆油感,即叫即整,熱辣辣🔥-呢問小店性價比都好高好抵食😛完全唔會令人失望😚
上環呢間以芝士為主題既美式漢堡小店🧀
除左漢堡之外,pasta都好岀色🥰
舖頭空間唔算大,但黃色石磚嘅裝修風格又靚又chill😚
🥢經典牛肉芝士漢堡

🥢炸薯角

🥢三重煙肉芝士通心粉

🥢雞翼兩件
呢問小店性價比都好高好抵食😛
完全唔會令人失望😚
外卖自取
  • Mac&  cheese
一直覺得 上環係美食沙漠 其實只要發掘下都有好多新派小店或者舊式餐廳值得支持 我不嬲都鍾意食漢堡包我今日嚟到呢間美式漢堡包店 真係有驚喜 試咗佢個 #經典牛肉芝士漢堡 牛肉非常juicy 麵包好鬆軟 仲有大量熱溶芝士 真係好滿足呀套餐 加18蚊可以有洋蔥圈 同埋汽水 另外幫同事買咗個三重芝士通心粉 煙肉芝士量非常之多 細細粒咁 裏面充滿熱溶嘅芝士 食落真係好滿足呀 combo set可以配炸薯角一盒份量 都幾多 唔使$100一個非常之 飽滿足嘅套餐好正 之後嗌咗個 蕃茄芝士沙律$28 感覺健康 細細份咁但係有多芝士都係一個健康之選呢度鄰近地鐵站 地點方便外賣自取 堂食亦得

onion rings

感覺健康 細細份咁但係有多芝士都係一個健康之選

呢度鄰近地鐵站 地點方便外賣自取 堂食亦得
wedges
onion rings
2022-11-04 492 浏览
《La Casa Burger & Pasta - 上環》琴日喺港島呢邊收工,即興約埋兩位好姊妹去上環呢邊聚聚,我地三人完全無概念呢邊有咩好食😂由於之後仲要去飲野,所以我地決定食飽啲,最後就簡左間價錢相宜而門面裝修又幾好既餐廳食burger😎我地三人一共叫左兩個combo set share 食,份量都幾足架💁🏻‍♀️ 香蒜大蝦橄欖油意粉 配黑松露醬炸薯條🍟及罐裝西柚梳打 $104意粉用橄欖油炒過,食落都幾香口,蒜蓉味都幾重下😝重口味友應該會幾鍾意❤️蝦肉都算大粒幾彈牙,成碟意粉既味道都幾夾架黑松露薯條真係超濃味,一上枱成份薯條都佈滿左醬汁,超邪惡🙀不過點一點下其實好快就食曬😋最啱就係送啤酒架啦💁🏻‍♀️ 芝士熔岩漢堡套餐呢款Burger係我指定要叫的😝我就係比佢呢個包吸引到入黎呢度食架🤓本來芝士漢堡已經係好好味,呢個包仲要重量級咁淋上芝士醬添,當然😉你可以按照自己想食既份量去加啦,我地落左一半就剛剛好啦😋麵包都幾軟熟,入面既漢堡扒亦都煎得唔乾仲食到滿滿既肉汁,夾埋蕃茄、生菜、酸黃瓜食真係好滿足好guilty 😂蕃茄芝士沙律我就覺得個汁偏酸咗少少,而佢嘅芝士係車打芝士碎,如果換成水牛芝士會更
《La Casa Burger & Pasta - 上環》

💁🏻‍♀️ 香蒜大蝦橄欖油意粉

配黑松露醬炸薯條🍟及罐裝西柚梳打 $104

💁🏻‍♀️ 芝士熔岩漢堡套餐

蕃茄芝士沙律我就覺得個汁偏酸咗少少,而佢嘅芝士係車打芝士碎,如果換成水牛芝士會更夾😉不過呢個沙律正好幫我地解一解個漢堡同薯條既油膩😂蕃茄同蔬菜食落都幾新鮮,以跟餐沙律黎講質素唔錯的

總結就係😂呢間餐廳既食物好邪惡但又幾優惠咼🤔平日喺中上環食個burger無跟餐都百幾蚊啦,呢個食到成個餐,以小店嘅質素嚟講味道都真心唔錯的,芝士熔岩漢堡同黑松露薯條我真係大大力推介💪🏻最衰之後要去飲酒,如果唔係我會想試埋佢既奶昔😝食完呢餐飽飽,我地又準備去下一場啦
2022-11-03
  • 黑松露薯條
  • 芝士熔岩漢堡
2022-11-03 17 浏览
La casa burger & pasta,餐廳位於上環文咸東街,距離上環地鐵站只幾分鐘路程,餐廳座位不多,但店內裝修佈置甚有格調,黃色的店面及特色牆,趣緻的霓虹燈,非常有趣。餐廳外賣包裝妥當及精美,值得一讚。外賣經典牛肉芝士漢堡套餐,材料非常豐富,蕃茄芝士生菜漢堡扒,漢堡扒牛肉味濃郁而且肉汁豐富,蕃茄生菜非常新鮮,必點推介。套餐薯仔份量相當多,薯條外脆內軟,正宗英式薯條。黑松露雜菌意粉,味道相當Creamy,黑松露味道突出,素食推介。

套餐薯仔份量相當多,薯條外脆內軟,正宗英式薯條。

2022-11-01
等候时间
5 分钟 (外卖自取)