📍啖啖肉大滿足‼️ -- La Casa Burger🍔之前行過上環已經好想試呢間舖頭嘅burger😻上星期就約咗 feedmytummylikeichelin 一齊去撐枱腳😋我哋order咗一個漢堡同一個意粉share食,食完真係好飽😹------------------------------⭐️Set G 英雄大哂冷牛餐(包小食、飲品)($118)呢個burger用上200g安格斯西冷,超有份量~牛肉食落好juicy,而且肉質好軟稔唔會有筋,肉味又夠濃🤤🤩加埋洋蔥同大量微溶嘅芝士一齊食真係好有鹹香🤤包體食落微微脆口,入面的搽咗牛油幾香口,惟底層塊包應該因為索咗好多牛肉嘅肉汁,所以有少少濕🙈但整體嚟講個牛肉幾有水凖,牛魔王必試😈------------------------------⭐️芝士薯條(套餐小食)薯條係粗身嗰隻,食落香脆!點埋芝士醬一齊食夠晒鹹香~------------------------------⭐️Set H黑松露野菌手工闊條麵($88)意粉份量頗多🙈意粉煮得剛好,口感煙韌~惟黑松露味再濃啲會更出色!🙈------------------------------賣

📍啖啖肉大滿足‼️ -- La Casa Burger🍔
⭐️Set G 英雄大哂冷牛餐(包小食、飲品)($118)
⭐️芝士薯條(套餐小食)
薯條係粗身嗰隻,食落香脆!點埋芝士醬一齊食夠晒鹹香~
⭐️Set H黑松露野菌手工闊條麵($88)
賣相:7.2/10
味道:7.9/10
性價比:6.9/10
回頭度:7/10
2020-09-30
  • 黑松露野菌手工闊條麵
2020-10-06 26 浏览
一頓很豐盛的漢堡午餐!小店位置不算顯眼,但店裡頗為明亮,牆上掛著霓虹燈牌,美式風格十分舒適;週末來到時客人不多,很適合與朋友們吃著漢堡,喝喝手工啤酒chill一下。其實他們的手造意粉也是主打菜式,但這次先嘗嘗漢堡~點了兩個漢堡套餐,各有一款小食和飲品,無論是視覺或味覺上都很滿足!|曬冷牛餐 · 安格斯西冷漢堡🍔$112|【✨推薦✨】150g的西冷牛味濃郁,肉汁豐富,與平時已經壓成漢堡扒狀的牛肉不同,這款裡面是一層層細嫩的牛肉,有點像kebab的肉質,比較特別,加上洋蔥和醬汁更添層次。|不良牛餐 · 經典安格斯芝士漢堡🍔$98|漢堡肉非常厚身,一邊吃肉汁一直滴下來!口感偏腍,但濃濃的芝士和芥末很合襯,裡面也有經典的配料如蕃茄、酸瓜,青瓜和生菜,減低油膩感。反而覺得醬料可以少一點,牛味會更加突出。要比較兩款漢堡的話,曬冷牛會更有新意。✨|芝士薯條、薯角🍟|兩款都是剛剛炸好,薯角外脆內軟,十分滿意;而薯條也很香脆,不會太鹹。可惜芝士醬較稀身,如味道濃郁一點會較好。但必須說整體食物份量很多,值得一讚!✨P.S. 烘過的麵包本身富牛油香氣,但因餡料太豐富,會蓋過牛油味,所以建議吃整個漢堡前先吃一

|曬冷牛餐 · 安格斯西冷漢堡🍔$112|
【✨推薦✨】

|不良牛餐 · 經典安格斯芝士漢堡🍔$98|

|芝士薯條、薯角🍟|

P.S. 烘過的麵包本身富牛油香氣,但因餡料太豐富,會蓋過牛油味,所以建議吃整個漢堡前先吃一口麵包喔!

2020-10-05
2020-10-06 23 浏览
放假要休息一下,去上環感受香港氣息,到文咸東行見到有間漢堡店,原本想叫外賣,見到店內佈置幾好就堂食了。兩人點了2個漢堡包餐,漢堡包選擇多牛、雞、魚皆有,店鋪價錢唔貴。叫漢堡加$ 20就可以有薯條和野飲成一個套餐,飲品更可選本地手工啤或生啤。一個雞肉漢堡,麵包不是一般包,有烤熱的麥軟包,一口咬食到有菠蘿塊,菠蘿仲要夠要有燒過先放入包,雞肉有微煙燶味,BBQ汁又熱配上雞肉汁好juicy,一邊一邊滴,成個感覺超正。一個手打牛肉漢堡,見到牛肉片都大大塊,肉汁非常多,食落好有質感有肉粒,食得出牛應有的口感,肉味好重,仲食到有少少黑椒調味,同時我都欣賞當中洋蔥及蕃茄,增加清新感平衡油膩感,味道相當令人回味,實在係我食過最重牛香嘅漢堡扒。鬧市中一間漢堡店,播放著輕快英文歌,感覺坐一日,一邊欣賞車景一邊食漢堡都enjoy。

2020-10-06 17 浏览
上環附近都好多特色建築同舖頭咁啱係地鐵站附近搵到呢間burger店見到呢到除左burger仲有手工意粉失魂魚餐 set (Drink + 芝士薯條) $85炸魚牛油果醬漢堡個包好大個 好足料 連洋蔥,生菜都大塊過人要讚一讚塊炸魚 唔係一般普通魚柳食得出好有口感 真係炸魚塊黎配埋芝士薯條好邪惡 薯條粗身脆口一set咁食 十分飽肚意大利肉丸手工意粉 set $82手工意粉質感更有口感同彈牙加埋肉丸個醬一齊食 酸酸甜甜幾正肉丸上有少少芝士碎 更加惹味+$48 雪糕奶昔呢到雪糕奶昔話明用mövenpick雪糕整 可惜冇朱古力味 最後叫咗雲尼拿味 雲尼拿味都好飲 同埋貌相相當吸引飲落好細滑 又有雪糕食 好正雖然舖面細細 但d燈好有feel 嘢食都好食 上環多間美食選擇
上環附近都好多特色建築同舖頭
咁啱係地鐵站附近搵到呢間burger店
見到呢到除左burger仲有手工意粉

失魂魚餐 set (Drink + 芝士薯條) $85
炸魚牛油果醬漢堡
個包好大個 好足料 連洋蔥,生菜都大塊過人
要讚一讚塊炸魚 唔係一般普通魚柳

雪糕奶昔
失魂魚餐
意大利肉丸手工意粉
2020-10-05 417 浏览
有守護神福福郎的店,一定要幫襯啊!!同事告訴我這家店有一隻隱閉的福福郎!好奇的我,當然趁四日連假來探究一下!順道來享受它有名的手工漢堡和fresh pasta!這家店地方不大, 裝修以深木色的美式情懷和簡約的霓虹光管為主, 座位只有大約十個, 都坐滿了。。。 看來生意不錯!是不是拜一眾網紅的加持?可能是罷。。。因為這家店在網絡上的人氣一直不差啊!而且美食靚相俯拾皆是,加上價位以中環的物價來說並不昂貴,在眾多有利因素支持下,要爆紅是不難。那不知食物的質素如何?好不好吃呢? 現在。。。就等慕名而來的福福郎為你揭開La Casa 霓虹光管下的美食神秘面紗吧!為避開人潮,今次選擇take away !黑松露野菌手工闊條麵 (Set H) $98套餐包括:Fresh pasta 本地手工闊條麵 (1盒) + Soda Water 一罐麵身比一般預製的pasta稍軟, 咬下去有一種紮實的口感, 可能是來自人手製作的關係。。。。。。來自那厚薄不一的麵條,帶給我舌尖一種獨有的觸感, 就是一種天然的粗糙感。。。配合了微香但不太濃的松露醬汁, 怎麼形容好呢??就是「對的時候亅遇著了「對的闊麵條亅, 我也不
有守護神福福郎的店,一定要幫襯啊!!

是不是拜一眾網紅的加持?

那不知食物的質素如何?好不好吃呢?

為避開人潮,今次選擇take away !

黑松露野菌手工闊條麵 (Set H) $98

就是「對的時候亅遇著了「對的闊麵條亅, 我也不知道是麵條找到了知音人、還是知音人找到了合味道麵條!

值得一試!

Wicked bull 不良牛餐 (Set C) $98
套餐包括:經典安格斯芝士漢堡 + 香脆雞翼(2件) + Ginger Ale 一罐

安格斯牛肉肉味香濃, 麵包鬆軟有麥香,合格!不愧為店家的招牌美食。。。但我個人偏好還是喜歡「對的時間、遇著對的闊條麵亅!

雞翼配附上的甜酸醬汁來吃,味道也不錯,見下圖:

。。。🦉

是日金句:
「你想念的,不是那個你曾經愛吃的手工闊條麵,而是那個陶醉在吃手工闊條麵裡的自己。」

(改編自台灣暢銷作家肆一的名句🦉)

+ ==============================
有興趣可以按左上角的「貓頭鷹頭像」或到 openrice 的 「福福郎食評家專頁」訂閱我的餐廳介紹blog!

Relax,and just subscribe!

。。。🦉
2020-10-03
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
纪念日
  • 黑松露野菌手工闊條麵
2020-10-01 25 浏览
🍴《La Casa Bistro》I▪️🅘🅝🅣🅡🅞疫情關係,店舖套餐做緊外賣8折優惠,另外,還推出了抗疫魚餐!咁岩行經,見折後平平地就試下喇!點了2個餐,「不良牛🐂餐」包含一個經典安格斯芝士漢堡、小食「選了雞翼」、飲品,而「抗疫魚🐟餐」包含一個炸魚牛油果醬漢堡、飲品!牛堡很juicy、牛味很濃!魚堡很脆口,配上牛油果醬,好夾同減去炸魚油膩感!I▪️🅟🅡🅘🅒🅔🔹抗疫魚🐟套餐🔸HKD 50🔹不良牛🐂餐🔸HKD 98「8折」 HKD 78I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 上環📍 文咸東街2號地舖
🍴《La Casa Bistro》

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 上環📍 文咸東街2號地舖
外卖自取
2020-10-01 19 浏览
放工經過呢間主打漢堡包嘅餐廳 第二次食上次試過佢哋嘅意粉 今次就試吓包同小食成間鋪細細地 食物種類唔太多 漢堡為主 另外有意粉不過貴精不貴多 而且漢堡有齊豬/牛/雞/魚/菇店舖有賣本地手工啤heroes樽裝 仲有生啤-經典安格斯芝士漢堡安格斯牛整成漢堡扒 入口即溶 牛味香濃轉做套餐 有一個小食同飲品小食要左香脆雞翼 有兩隻 炸到香脆裏面嘅肉依然juicy 唔會食到成口粉-Set D 曬冷牛餐 ($112)安格斯西冷切成薄片 代替平時嘅免治漢堡扒牛肉片配洋蔥夠惹味 再加蕃茄 生菜 青瓜當然仲有半溶車打芝士 充滿咸香牛肉半肥瘦 肉質鮮嫩 肉汁豐富份量幾足料 不過150g唔夠食 有無200g🤣醬汁唔記得叫咩名 無搶安格斯牛嘅味道不過番到屋企啲汁流晒出嚟 有啲狼狽麵包烘過 但係番到屋企個包少少濕 建議堂食會好啲小食要薯條 都係因為拎到返屋企有啲淋-📍La Casa Bistro上環文咸東街2號地舖
放工經過呢間主打漢堡包嘅餐廳 第二次食

安格斯牛整成漢堡扒 入口即溶 牛味香濃
轉做套餐 有一個小食同飲品
小食要左香脆雞翼 有兩隻 炸到香脆
裏面嘅肉依然juicy 唔會食到成口粉
Set D 曬冷牛餐 ($112)

安格斯西冷切成薄片 代替平時嘅免治漢堡扒

小食要薯條 都係因為拎到返屋企有啲淋
📍La Casa Bistro
上環文咸東街2號地舖
2020-10-01 19 浏览
呢間La Casa Burger and Pasta係位於上環🙆🏻‍♀️餐廳既人以前係中環既私人廚房經營左5年,主廚Tom想多啲人認識佢既料理,所以就搬左去上環,開左呢間主打漢堡包同意粉既餐廳啦🧡講下間餐廳先啦,入到去啲staff都好nice🤟🏻雖然位置唔多,但係空間十足☺️值得一提係呢間快餐店採用新鮮既食材同意粉,所有醬料都係自製既,心思十足啊!📌Set G -Heroes bull (French fries with cheese)$148呢個絕對係餐廳既招牌之選🤭上菜既時候真係大到o曬嘴😂足足有成150g 安格斯西冷!佢地用薄片取代傳統既西冷漢堡做法,配埋其他料,每層層次分明,真係幾唔錯架!📌Set C-Wicked bull(Potato wedges)$98唔好睇佢外表平平無奇咁,其實好有內涵架!啲肉好多汁,夾住塊半溶芝士,加埋其他配料真係好match😚而佢個薯角都係必試啊,新鮮熱辣辣炸起,好脆口🤩好食過出面個啲好多!🤭🤭📌Movenpick milkshake(Strawberry and chocolate) $48/each奶昔有3種味道簡擇,朋友就簡左士多啤梨味同朱古力

奶昔有3種味道簡擇,朋友就簡左士多啤梨味同朱古力味。呢間milkshake 用movenpick雪糕打成,奶味比較出但唔算好濃郁。如果唔想飲啲太甜既milkshake,可以試下呢隻🤔題外話,呢間餐廳都有唔少啤酒選擇(手工啤酒/支裝啤酒/罐裝啤酒/生啤)岩曬啲酒鬼黎啊✌🏻
2020-09-30 104 浏览
呢間上環嘅餐廳主打漢堡同意粉講真 平時行過都冇為意有呢間餐廳位置唔算太顯眼但食過佢哋嘅漢堡同意粉就完全對佢哋改觀❤️.🍔曬冷牛餐($112)一個價錢包晒漢堡小食同飲品當中包括一個150g嘅西冷扒漢堡雖然佢唔係漢堡扒但西冷扒煎到啱啱好 非常軟熟口感絕對唔輸蝕漢堡扒而且餐廳標榜美國直送嘅西冷牛扒真係好Juicy!!.🍝黑松露野菌手工闊條麵($88)真係好多菇啊!🤣黑松露醬嘅味道啱啱好重點係意粉係餐廳自己手造非常彈牙 絕對係al dente感覺😆.小食方面可以揀芝士薯條、薯格或炸雞翼今次就揀咗芝士薯條好驚喜芝士醬係分開上唔會整林晒啲薯條飲品方面都好多選擇本地手工啤酒汽水茶飲應有盡有食完真係好滿足呀🌟
呢間上環嘅餐廳主打漢堡同意粉
講真 平時行過都冇為意有呢間餐廳
位置唔算太顯眼
但食過佢哋嘅漢堡同意粉
就完全對佢哋改觀❤️
🍔曬冷牛餐($112)

一個價錢包晒漢堡小食同飲品
當中包括一個150g嘅西冷扒漢堡
西冷牛扒漢堡

雖然佢唔係漢堡扒
但西冷扒煎到啱啱好 非常軟熟
口感絕對唔輸蝕漢堡扒
而且餐廳標榜美國直送嘅西冷牛扒
真係好Juicy!!
🍝黑松露野菌手工闊條麵($88)
黑松露野菌手工闊條麵

真係好多菇啊!🤣
黑松露醬嘅味道啱啱好
重點係意粉係餐廳自己手造
非常彈牙 絕對係al dente感覺😆
小食方面可以揀芝士薯條、薯格或炸雞
今次就揀咗芝士薯條
食完真係好滿足呀🌟
西冷牛扒漢堡
黑松露野菌手工闊條麵
2020-09-28 19 浏览
🔱今次要介紹嘅食物就係位於上環!📜”La Casa Bistro (上環)📌 地址:上環文咸東街2號地舖🕐營業時間: 1100-2100🍽分店地區:上環📝評價💬📢1️⃣曬冷牛餐配芝士薯條 $1122️⃣傻豬豬配香脆雞翼$98好耐冇食burger😆😆😆真係好興奮❤️❤️個包真係好厚放入口一啖都咬吾矖😂😂😂D汁又滴晒出嚟😂😂真係好Juicy不過食到個人好攰😂又要睇住啲汁會唔會滴到周圍都係又驚個包啲餡跌出嚟😂😂😂所以食得真係有啲狼狽😂😂不過都只係個包做得太豐富先會咁🤩🤩🤩牛扒真係好正 真係啖啖肉😋😋😋芝士薯條個芝士醬一般 好潔 成舊芝士咁😇我覺得ok 點少少都可以慢慢食😛但朋友們食一下就夠了☹️ 雞翼趁熱食就100分🤩🤩環境方面感覺好chill好似去左外國咁😎燈光又有情調🥳很喜歡🤩KS評分 5分最高🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

🔱今次要介紹嘅食物就係位於上環!
📜”La Casa Bistro (上環)
📌 地址:上環文咸東街2號地舖

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩
呢間餐廳嘅burger同意粉嘅款式都唔少, 仲有小食添㗎😈 而且burger嘅質素相當高, 賣相吸引, 餡料多又好味, 即使價錢比快餐店貴但都絕對係值回票價😝❀🍔“曬冷牛餐” 150g安格斯西冷漢堡呢個burger嘅肉餡並唔係免治漢堡扒, 而係一塊塊薄切嘅安格斯西冷牛肉, 唔好以為薄切會乾身/份量少, 牛肉一共有150g, 肉質嫩滑, 一啲都唔韌😍 廚師仲加咗洋蔥汁, 所以牛肉嘅肉汁加埋洋蔥汁令成個burger變得非常juicy🤤 (幫襯當日小妹著咗白色衫就中招了, 建議大家去食burger唔好著淺色衫🤣) 至於burger嘅麵包經烘過變得更香口而且鬆軟, 夾住配有洋蔥汁嘅安格斯牛肉同新鮮生菜, 非常滿足☺️ 後尾發現原來仲有勁量級嘅 “英雄大曬冷牛餐”, burger有成200g安格斯西冷!!😱 等小妹下次再去挑戰先😎❀🐥香脆雞翼(2pc)如果食漢堡包揀套餐嘅話, 可以加個小食同一杯飲品, 今次大佬就揀咗香脆雞翼同埋梳打水😋 估唔到雞翼同樣出色, 炸粉好薄但仍然炸到金黃色, 而且非常脆口😍 雞肉juicy又軟身, 絕對係外脆內軟, 如果可以加多幾隻就好啦, 兩隻唔夠喉呢😆❀雖然呢間餐廳

🍔“曬冷牛餐” 150g安格斯西冷漢堡

🐥香脆雞翼(2pc)

雖然呢間餐廳屬於小店, 舖面唔大, 但舖頭細細卻深藏不露, 千其唔好睇少佢, 呢間餐廳嘅burger可以話係小妹暫時食過最好味嘅漢堡包👍
香脆雞翼
2020-09-11
用餐优惠
試食活動
香脆雞翼
今次就同閨密去左上環搵好野食👭🏼見到一間burger小店裝潢都幾靚咁一於試下🥳-🌟經典二人套餐 $208真心覺得呢個二人套餐好抵食🤤包左一款前菜、兩款主食、兩款小食同兩杯飲品🥤勁豐富咩都有得食🙆🏻‍♀️又可以試到burger又試到手工製既意粉🍝-🎈雞肉蘋果沙律🥗呢度既沙律選用羅馬生菜配上雞肉同蘋果,食落好新鮮🙆🏻‍♀️作為前菜好開胃~-🎈日式汁燒豬腩片漢堡我同閨蜜都覺得呢款口味既漢堡好特別,其他地方好少食到🤤所以就叫左呢款而食落真心好有驚喜💓夾著配料既包面同包底都好鬆軟,食到有牛油香味,應該稍微用牛油烘過一下😳而裡面既豬腩肉配上日式醬汁食落好juicy🙆🏻‍♀️仲要有埋生菜整體口感十足🤩-🎈黑松露野菌闊條麵 +$20呢個一打開好香黑松露味,食落就覺得黑松露味冇想像中咁濃郁🙈闊條麵好有口感好彈牙😆不過其實黑松露同野菌真係超完美既配搭🥰-🎈芝士薯條及香脆雞翼全部都係即叫即炸的~香脆雞翼既炸粉不會太厚🤗完全做到外脆內鎖住肉汁的感覺😍至於薯條配上芝士醬,太邪惡了吧!-🎈朱古力雪糕奶昔 +$48呢度既奶昔係用上mövenpick雪糕😚飲落口感幼滑,充滿著超濃既朱古力味🤩不過飲完成杯真係好有罪惡感😭😭-
🌟經典二人套餐 $208

📍上環文咸東街2號地舖
2020-09-21
  • 日式汁燒豬腩片漢堡
2020-09-25 16 浏览
Burger used to be seen as a kind of cheap grab-and-go fast food. However, with its ever growing popularity, it has evolved a lot and may even earn a seat on the gourmet dining table.La Casa Bistro, a cozy burger shop in Sheung Wan, is a must-visit to all burger lovers in Hong Kong. It serves a wide range of burgers, snacks and craft beers, making it the perfect spot to drop by with friends after work. Salad and pasta are also available for those looking for healthier food options.If you are crav

If you are craving for beef, you must try the Show-off Bull. 150g beautifully grilled Angus beef sirloin is sandwiched between fluffy toasted bun. It is a simple, yet absolutely satisfying way to enjoy steak without visiting a fancy steak house.

Reducing your carbs intake? Feel free to switch the bun in your burger into greens. The teriyaki pork salad is a delicious combination of crispy pork belly stripes and refreshing vegetables. This sweet and savory warm salad is an unique fusion of western and asian cuisine.

For sides, chicken wings and fresh fries are indispensable in a fast food store. Indulge in these guilty treats for free by ordering a set meal. You can even up the game by dipping the deep-fried snacks in the most irresistible cheese sauce and sweet and sour chilli paste.

And while you’re here, don’t forget to snap a picture or two in front of the store’s eye-catching neon light sign. It is certainly a special Instagrammable spot.
Show-off Bull
Teriyaki pork salad
Show-off Bull
2020-09-25 19 浏览
🤩上環真係有好多特色小店 今次嚟到呢間La Casa餐廳主打手工製作既漢堡包同埋pasta🍝環境好似一間小酒吧 喺度食嘢感覺都幾Chill-試咗個炸魚牛油果醬漢堡🐟麵包竟然係用 ciabatta包 食落去外表鬆脆內裏少少濕潤煙韌既口感好正!炸魚柳非常香脆 配上新鮮嘅蕃茄同生菜中和左個味道加埋淡淡嘅牛油果醬味食落好fresh🤩-男朋友就叫左BBQ燒烤醬雞扒漢堡佢除咗有一大塊雞扒仲有紫洋蔥、菠蘿、生菜食嘅時候要小心啲 因為佢塊雞扒真係好Juicy🤣-值得一提係佢哋嘅炸物真係高質🤘🏻好耐冇食過好味嘅炸薯條 熱辣辣既粗薯條外脆內軟再配埋芝士醬真係勁邪惡 5分鐘就俾我哋食晒😂炸雞翼炸皮好薄又唔油膩 加埋甜酸醬冇得輸👏🏻最後飲多支焦糖多士味手工啤 即刻滿足哂🔥好味評分😋:5/5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:5/5🌟🌟價錢💰:失魂魚餐 $85 咪走雞餐$92 手工啤跟餐加$28
🤩
上環真係有好多特色小店 今次嚟到呢間La Casa
餐廳主打手工製作既漢堡包同埋pasta🍝
環境好似一間小酒吧 喺度食嘢感覺都幾Chill
試咗個炸魚牛油果醬漢堡🐟
麵包竟然係用 ciabatta包 食落去外表鬆脆
內裏少少濕潤煙韌既口感好正!
炸魚柳非常香脆 配上新鮮嘅蕃茄同生菜中和左個味道
加埋淡淡嘅牛油果醬味食落好fresh🤩
男朋友就叫左BBQ燒烤醬雞扒漢堡
佢除咗有一大塊雞扒仲有紫洋蔥、菠蘿、生菜
食嘅時候要小心啲 因為佢塊雞扒真係好Juicy🤣

抵食指數🤑:4/5 🌟🌟
餐廳環境 🤪:5/5🌟🌟
2K
2020-09-24 467 浏览
近來 , 筆者好像是中了 burger 毒,hotdog 毒,很喜歡那種入口澎湃,滋味無窮的食後感~ 當日 , 筆者就去到 上環-文咸東街 , 一間名字響噹噹以售 burger 和 pasta 為主打的 "La Casa Bistro" (又稱 La Casa Burger & Pasta) , 一嚐究竟 ~餐廳面積雖然不大 , 卻滿有美國風 , 頗有氣氛的 ~Menu ~150g Angus Sirloin Burger 安格斯西冷漢堡 : 單售$92/個,套餐價$112除漢堡包外還包一份小食及一份飲品,小食可選酥炸雞翼(2隻)/芝士薯條/薯角~ 這款皇牌漢堡 , 是在兩片軟熟及煎香的麵包中夾入 150g 的安格斯西冷牛肉片及其他生菜、蕃茄片、酸瓜粒、熱溶芝士等配料~ 西冷牛肉片片有口感,肉味香,並非吝嗇地切成薄如蟬翼的樣子,吃下去是相當的滿足 ~Classic Angus Beef Cheeseburger 經典安格斯芝士漢堡 : 單售$78/個,套餐價$98~ 安格斯牛漢堡扒肉厚且結實,充滿肉香且肉汁豐富,配搭上酸瓜粒、芝士、洋蔥、生菜等等,味道相當平衡,吃落卻不油膩,衹有 ju
餐廳面積雖然不大 , 卻滿有美國風 , 頗有氣氛的 ~
Menu ~

Classic Angus Beef Cheeseburger 經典安格斯芝士漢堡 : 單售$78/個,套餐價$98~ 安格斯牛漢堡扒肉厚且結實,充滿肉香且肉汁豐富,配搭上酸瓜粒、芝士、洋蔥、生菜等等,味道相當平衡,吃落卻不油膩,衹有 juicy juicy ~

炸雞翼 : 外皮甘香酥脆 , 肉質鮮嫩多汁 , 香口又惹味 ~

這店的 burgers 肯定是 finger-licking good!

本篇完 ~