Krispy Kreme香港地區全線執笠,剩下的機場分店做多兩星期又會執。今天媽咪放假,於是就搭巴士去了機場買冬甩!哈哈!買5送1呀!6個甩甩都只係$56.原味糖衣2個+拿破崙+魔怪蟲蟲+草莓天使+綠茶,個個都好甜。原味已經好好食,好像沙翁。但綠茶就怪怪地。魔怪蟲蟲是萬聖節系列其中一款

魔怪蟲蟲是萬聖節系列其中一款
2008-10-28
2008-11-14 124 浏览
友人從機場買來一盒原味冬甩作(遲來的)生日禮物,謝謝啊!一直很少吃原味冬甩,不過原味冬甩一樣係咁好味。而且冇咁甜兼冇咁漏,一次可以食兩個!食唔哂可以將冬甩放入雪櫃,用微波爐叮十五秒才吃也是超級好味的。不過講咁多都冇用,佢都執笠啦........再見了, Krispy Kream!
友人從機場買來一盒原味冬甩作(遲來的)生日禮物,謝謝啊!

2008-11-11 123 浏览
知道這間美國冬甩店做唔住而清盤(但餘下機場分店繼續營業)的消息後,兩週前特地坐車入來試,因為以前未試過。以為假日有很多人學筆者一樣來「標尾會」啦,誰知不是很多。只有零星食客來光顧,不用排隊:一個買完不久,才見另一個客而已。本來想買兩三個,但見買五送一,六個又有精美紙盒盛載,(「掹車邊」算係)機場員工再有九折優惠,又未食飯… 就一口氣買了六個… 加杯Mocha。服務唔錯,職員不會主動提及快將結束的事,(聽到)只會在有人問起時,才閒聊一番。那裡坐得幾舒服,跟朋友吹水一流! 冬甩食落… 真係冇錯:太甜、好「漏」。六個全圖:右下及右中,分別是士多啤梨心,和咖啡心的比較唔甜;其他傳統,有糖衣或碎糖蓋面的,全部甜到「漏」。雖然未食Lunch,但一口氣吃了四個之後,已經好飽、很「滯」。 餘下的,留作下午茶吃。算啦,就留個記憶啦,它快要在香港消失,都冇下次了。
兩週前特地坐車入來試,因為以前未試過。

以為假日有很多人學筆者一樣來「標尾會」啦,誰知不是很多。

那裡坐得幾舒服,跟朋友吹水一流!

冬甩食落… 真係冇錯:太甜、好「漏」。

算啦,就留個記憶啦,它快要在香港消失,都冇下次了。

2008-11-06 62 浏览
02/11/2008 (星期日), 我同男朋友專登入赤臘角國際機場 - 翔天廊, 找 "Krispy Kreme" 買冬甩食. 其實, 我之前在元朗都食過幾次. 但是他未食過, 所以一定要在清盤前試試 ~~~ 因為款式不多, 所以只是買了一個糖衣冬甩. 我一直都好喜歡食甜品, 所以覺得都幾好食. 但是佢就覺得沒有特別 ~~~ 點都好, 一生人樣樣都要試下才可以知道自己喜不喜歡 \(^v^)/

因為款式不多, 所以只是買了一個糖衣冬甩.

我一直都好喜歡食甜品, 所以覺得都幾好食.

但是佢就覺得沒有特別 ~~~

2008-11-04 44 浏览
因為結業所以星期日同媽咪 & 少爺仔專誠去試可能有好多人都好似我O地咁, 所以排長龍我o地買o左一打唔同味, 發現好甜.........就算係半糖o個款都係好甜, 不過 new york cheese o個款幾得意我o地仲叫o左 3杯飲品 : 好甜 ge mocha 沙冰 $30-, 好甜 ge 凍朱古力$28-, 同熱白咖啡(冇落糖)$24- 全部都唔值呢個價錢
因為結業所以星期日同媽咪 & 少爺仔專誠去試
可能有好多人都好似我O地咁, 所以排長龍

其他
2008-08-20 7 浏览
為星期日的節目做準備,來了這兒開會。先說環境。大量梳化坐椅,而且人流較一號客運大樓少,因此提供了一個非常relaxing的地方,看書/開會都很合適。這次試了"夏日狂熱":大杯裝Tropical Iced + Cranberry donut。Tropical Iced 酸酸甜甜,味道不錯。不過比較多冰,喝至後期就覺得太淡了。Cranberry donut的紅莓味並不濃烈;但它比其他donut (例如chocolate iced custard filled)冇咁甜。我估不愛甜的人可以試這個系列。短期內不會再食,因為真係好肥
為星期日的節目做準備,來了這兒開會。

短期內不會再食,因為真係好肥

2008-08-17 17 浏览
去完旅行返到HK因為屋企人太掛住T2的澳門茶餐廳要食多次我梗係奉陪啦!有機會食KK冬甩禾*v*今次又係對住個櫃望左好耐最尾扑追叫{just blueberry}佢話入面係blueberry jam夾心我諗住一定好多,好似papa puff咁啦點知得少少-_-我仲驚甜所以揀紅色牌既冬甩點知同我想像中都差幾遠!我諗我可以挑戰綠色牌啦下次XD講返冬甩,都係幾油不過藍莓jam既酸酸甜甜加埋個圈就勁好食!*v*可唔可以係新界開分店呀T-T
去完旅行返到HK
因為屋企人太掛住T2的澳門茶餐廳
要食多次
我梗係奉陪啦!
有機會食KK冬甩禾*v*

今次又係對住個櫃望左好耐
最尾扑追叫{just blueberry}
佢話入面係blueberry jam夾心
我諗住一定好多,好似papa puff咁啦
點知得少少-_-
我仲驚甜所以揀紅色牌既冬甩
點知同我想像中都差幾遠!
我諗我可以挑戰綠色牌啦下次XD

講返冬甩,都係幾油
不過藍莓jam既酸酸甜甜加埋個圈就勁好食!*v*

可唔可以係新界開分店呀T-T
2008-08-17 27 浏览
食完pizza想食甜野見到krispy kreme!雖然知佢唔健康 但係未食過又好想試下最尾揀左夏日推介既藍莓味叫左take away(其實都只係去隔黎餐廳屋企人張台食)佢入落個紙袋比我上面d藍莓jam痴晒落個袋度!!/口\我以後死都dine in-_-雖然個冬甩真係好油但係加埋d topping真係超好食!!!*v*藍莓醬唔太甜我從此愛上左冬甩...*v*
食完pizza想食甜野
見到krispy kreme!
雖然知佢唔健康 但係未食過又好想試下
最尾揀左夏日推介既藍莓味
叫左take away
(其實都只係去隔黎餐廳屋企人張台食)
佢入落個紙袋比我
上面d藍莓jam痴晒落個袋度!!/口\
我以後死都dine in-_-

雖然個冬甩真係好油
但係加埋d topping真係超好食!!!*v*
藍莓醬唔太甜
我從此愛上左冬甩...*v*
$12 (早餐)
2008-06-29 24 浏览
上星期五,食完飯後,上左黎呢度食冬甩本人食過幾個味道後,都係鐘意食原味~女朋友就叫左個NewYork Cheese臨走既時候,女朋友順便問左句:”呢度幾時派冬甩架?"”我地每日一點至五點派架~~~"(呢個先係全post既重點)
上星期五,食完飯後,上左黎呢度食冬甩
本人食過幾個味道後,都係鐘意食原味~
女朋友就叫左個NewYork Cheese

臨走既時候,女朋友順便問左句:
”呢度幾時派冬甩架?"

”我地每日一點至五點派架~~~"
(呢個先係全post既重點)
$13 (宵夜)
2008-05-21 14 浏览
係美國吃冬甩吃得多, 反而係香港係無乜吃的. 是晚又到拉闊日子, 來到機場, 找個地方飲杯咖啡, 就來了這裡, 順便吃吃冬甩. 環境係相當之舒服的, 加上樓低高, 係幾寫意的.兩個人, 要了三款冬甩.Green Tea $12: 9分, 要了個低糖部的綠茶, 又真係比之前吃開的沒有那麼甜, 應該更加合港人口味. 始終太甜, 都係留給那些美國人吧. 綠茶味比較清新, 減低了那份甜野野的感覺, 其實不錯的. 件冬甩就幾鬆軟的, 起碼不是那些擺過夜之後變得硬硬的冬甩.Mocha $12: 8分, 另一個係要了Mocha, 同樣地不太甜, 但Mocha味不太濃烈.Glazed Vanilla Cake $12: 7分, 要了個原味的, 結果係相當之甜, 也真的吃回從前係校園吃到的那種感覺. 當然, 今時今日要小弟再吃這種極甜之物, 只能夠話, 好間唔中一次都勉強可以的.Iced Mocha $28: 8分, 大大杯, 都幾香濃的, 美式咖啡店的價位, 合理.這種不太健康的食物, 間中吃一次, 當然有新鮮感, 成日吃?都係入場聽聽精彩的情歌好了.

兩個人, 要了三款冬甩.

都係入場聽聽精彩的情歌好了.
Green Tea
Iced Mocha
$32 (宵夜)
Green Tea
2008-02-03 39 浏览
喝完熱熱的咖啡後,暖暖的月巴人又開始四處走走玩玩,發現到這間在角落的KK,八卦地又去看看。各款冬甩色彩繽紛的展示在眼前,還有幾款很有新年氣氛的應節冬甩,看得人心花怒放!!女店員也趁機問我:"小姐,想要邊款冬甩呢?",就要原味和金豬滿屋吧。原味的外表平實,質感比想像中鬆軟,甜度也沒有想像中高,也許天氣冷的關係,糖漿外層是有點脆脆的,雙重口感竟然很不錯。金豬滿屋是應節冬甩之一,8字的外型沾上朱古力和黃砂糖,外表都很可愛!這個8字竟比原味好吃,朱古力味道很濃不苦,黃砂糖又有點甜甜味道,加上香香的冬甩同吃,細佬和我都覺得這款金豬更好吃。卡路里在這一刻,管他哩!

卡路里在這一刻,管他哩!
2008-01-12 6 浏览
估唔到第一次食krispy kreme會係機場!個收銀姐姐極力推介呢隻味於是就同朋友買左個SHARE黎食雖然真係勁勁勁勁甜不過幾好食甜既其實只係D糖衣個DOUGNUT本身D味十分好兼唔會好甜撕開原來入面係酸酸地既CREAM/CHEESE都唔錯呀不過真係要SHARE黎食先頂得順D甜味.....唔知點解會有免費員工帽拎搞笑!我地人人拎左個返屋企留念HAHAHAH
估唔到第一次食krispy kreme會係機場!
個收銀姐姐極力推介呢隻味
於是就同朋友買左個SHARE黎食

雖然真係勁勁勁勁甜
不過幾好食
甜既其實只係D糖衣
個DOUGNUT本身D味十分好兼唔會好甜
撕開原來入面係酸酸地既CREAM/CHEESE
都唔錯呀

不過真係要SHARE黎食先頂得順D甜味.....

唔知點解會有免費員工帽拎
搞笑!
我地人人拎左個返屋企留念
HAHAHAH
2007-10-12 6 浏览
第一次食是同事M小姐farewell時, 她買回公司給大家食的, 第一次是驚為天人, 當時她是在時代廣場分店買的, 非常新鮮, 鬆鬆的非常正。然後自己都曾在旺角的分店買過, 都基本沒有失望, 今次因為送機, 有機會來這分店一試, 完全是嚇了一跳, 首先, size都不一樣, 縮了水, 我第一眼見到它, 就有那種母親見到剛出生但又不足磅的BB一樣.......食落再失望多一次......失望到都無言了
食落再失望多一次......失望到都無言了
2007-10-12 14 浏览
食落再失望多一次......失望到都無言了
2007-09-27 11 浏览
the best donut they sell is the "original" and that's the only one to eat. they now have a less sweet version, but watch the calories! you have to run for 1/2 hr to get rid of every donut you eat!!!