餐厅: JIKKA
资讯:

觀塘工廈樓上鋪竟然都有出色燒雞!!主打所有菜式都以天然健康煮法及調味泡製,餐單設計非常有心思!!💪😋- 脆皮燒雞(半隻)套餐 HK$128 🍗熱辣辣爆汁燒雞必叫!!脆皮燒雞即叫即燒,一出爐熱度十足,雞皮保持脆卜卜,撕開雞肉時雞汁超級澎湃!!燒爐將所有精華肉汁都鎖住在雞肉中,肉質嫩滑且有濃郁雞香味,超級惹味鮮香!!燒雞以牛油、香草及黑椒簡單調味,雞香濃郁同時充滿牛油及香草香味,健康同時惹味!!- 冷泡蘇格蘭威士忌茶 🥃🍵愛酒人士必試!!茶飲跟餐附送,非常多味道選擇,其中蘇格蘭威士忌茶最為特別。入口有微微威士忌香氣,混合烏龍茶,味道層次豐富!!- 蘑菇湯 🍄天然味道蘑菇湯!!蘑菇湯以天然材料製作,不添加任何人工成分。每一啖都充滿蘑菇香味及香草甘香,低鹽低糖,健康又美味!!

脆皮燒雞(半隻)套餐

- 脆皮燒雞(半隻)套餐 HK$128 🍗

- 冷泡蘇格蘭威士忌茶 🥃🍵

- 蘑菇湯 🍄
脆皮燒雞(半隻)套餐
2024-04-02 107 浏览
今天原打算帶狗狗到餐廳午膳,但原來餐廳準備收拾物品搬往太古坊,但店主十分友善,見我去到仍然作最後的招呼,特別為我這個客人準備食物,食物味道而且十分美味,希望日後能夠可以在觀塘在再有營業機會。
2023-10-13 432 浏览
不錯午市套餐:1.忌廉菠菜煙三文魚意粉🍝+南瓜湯+冷泡烏龍桂花茶 💲1️⃣0️⃣8️⃣2.卡邦尼意粉+粟米湯+冷泡紅台灣烏龍茶 💲1️⃣1️⃣8️⃣3. 超甜番薯條 💲4️⃣8️⃣原本諗住喺一二樓搵嘢食,然後因為太多人所以再上網睇吓有冇其他嘢食 。之後見到呢間,就上咗三樓。相比起一二樓,三樓較冷清,但因為比外牆吸引,就膽粗粗去試。呢度嘅服務態度真係好好,環境和食物味道不錯,可值得一試重點係冇加一服務費
不錯

午市套餐:
3. 超甜番薯條 💲4️⃣8️⃣

,環境和食物味道不錯,可值得一試
重點係冇加一服務費
2023-10-13
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 卡邦尼意粉
  • 忌廉菠菜煙三文魚意粉
  • 超甜番薯條
自己黎左呢度食個悠閒午餐,工廈裏別具一格的裝橫,好有文青Feel,空間感又幾大,坐得算幾舒服、優閒,,叫左個手打蘑菇湯,冷泡台灣紅烏龍茶,大蝦香蒜橄欖油意粉手打蘑菇湯一黎到,熱辣辣,燙到飲唔到,要放一陣涼D先飲到。飲落顆粒分明,滿滿蘑菇粒,好有飽足感,飲完都飽左一半!大蝦香蒜橄欖油意粉好重橄欖油味、蒜味,大蝦幾嫩滑,意粉軟硬度適中,味道唔錯,只係略嫌份量少了一點。但因為之前個湯的緣故,已經啱啱好,再多都食唔落了。冷泡台灣烏龍茶,清新、淡淡茶味、正好解一解油膩。

冷泡台灣烏龍茶,清新、淡淡茶味、正好解一解油膩。
手打蘑菇湯
冷泡台灣紅烏龍茶
大蝦香蒜橄欖油意粉
2023-08-01
手打蘑菇湯
大蝦香蒜橄欖油意粉
2022-11-21 1144 浏览
餐廳分左兩邊門口入,一邊係收銀處,裡面有幾張枱;另一邊空間好大,有多個打卡位,俾有主子同毛孩用膳同打卡📸燒雞真係必食!用左秘製牛油香草醃成嘅燒雞🐥超級juicy,皮脆肉嫩🤩 蝦霸熱狗賣相普通,但食落有驚喜。包上面有白芝麻係面,成個包焗到裏面鬆軟外面香脆,熱狗腸配埋蝦仁同沙律醬又幾襯🤤推介食物:法國牛油香草燒雞食物質素:🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸🧸🧸溫馨提示:可以預先電話book位☎️ 有毛孩餐單🐶 泊車:可以到附近日昇中心$22/小時🅿️

推介食物:法國牛油香草燒雞

2022-04-15
法國牛油香草燒雞
蝦霸熱狗
2022-11-02 716 浏览
觀塘工廈有很多隱蔽餐廳值得一試,lee間裝修簡約,我去嘅時候由於臨近halloween,所以有唔少卡通佈置, 好適合開party用食物方面🌽粟米湯 🥣 - 幾creamy,而且有一粒粒粟米,相信係新鮮整嘅 ,個人覺得味道太甜南瓜湯 - creamy 而家好滑口香蒜蟹肉🦀意粉 🍝- 已拆碎蟹肉 混入意粉煮, 小小辣好惹味脆皮燒雞🐔半隻 - 店員話要等20分鐘,因為新鮮烤。 皮脆內軟唔鞋身,唔怪得店員話一定要試。 果然冇介紹錯。 因為係細🐔,所以半隻分量太少,下次會食全隻。

食物方面
南瓜湯 - creamy 而家好滑口

2022-06-20 1453 浏览
我約左女朋友去食野。我先到,所以叫左支啤酒。女朋友收工過黎後再點野食。d野食未到所以諗住影下相。男老細突然走過黎話要收我地$700租場費。最終攪到我女朋友喊。很差的待遇。不建議去。
2021-12-14 1897 浏览
超舒服一間可帶狗狗的餐廳位置分2邊區域,一邊主要點餐但都有少許座位!另一邊明顯光線充足,環境寬敞舒適,牆壁7彩繽紛影相都很適合📸️下午可以慢慢嘆下傾下計、帶埋寵物來一起用餐就至好了皇牌必吃的燒雞吃過2次都非常juicy,有分半隻$88/全隻$158而每個order都是即叫即整~需時大约15-20分鐘!後來可能一個傳一個,都知這裡的燒雞juicy最出名犀利名字非常有趣的三文狗,蟹霸狗$62可叫少醬都足以夠味,多蟹肉煙三文鱼意粉🍝$88就偏咸,咸味極濃的來源是三文魚,令意粉咸味一同加强。牛油果🥑煙肉羅馬生菜蕃茄三文治🥪$78都具份量,yummy看似邪惡,但其實滿滿蔬果飲品類
超舒服
一間可帶狗狗的餐廳

位置分2邊區域,一邊主要點餐但都有少許座位!

下午可以慢慢嘆下傾下計、帶埋寵物來一起用餐就至好了

皇牌必吃的燒雞
吃過2次都非常juicy,有分半隻$88/全隻$158
而每個order都是即叫即整~需時大约15-20分鐘!
燒雞全隻

後來可能一個傳一個,都知這裡的燒雞juicy最出名
犀利

名字非常有趣的三文狗,蟹霸狗$62
可叫少醬都足以夠味,多蟹肉

煙三文鱼意粉🍝$88
就偏咸,咸味極濃的來源是三文魚,令意粉咸味一同加强。
忌廉菠菜煙三文魚扁意粉

牛油果🥑煙肉羅馬生菜蕃茄三文治🥪$78

都具份量,yummy
看似邪惡,但其實滿滿蔬果

牛油果煙肉羅馬生菜蕃茄三文治

忌廉菠菜煙三文魚扁意粉
牛油果煙肉羅馬生菜蕃茄三文治
冷泡台灣烏龍茶
2021-11-28 1025 浏览
觀塘工業區搵食一遊,誠意熱狗加蘋果檸檬烤雞。先講熱狗,Menu有經典狗、蝦霸狗、蟹霸狗,友人推薦試蝦霸狗,麵包上面啲芝麻烤到脆卜卜,配埋蝦肉香腸同醬汁好正。另外個烤雞真的不得了,蘋果檸檬呢個配搭令到雞肉唔老仲保留勁多肉汁,連雞入面個蘋果都好似燉蘋果咁好好味,做到雞肉有蘋果味,蘋果有雞肉味,友人仲介紹如果外埋回家都仲係嫩滑好味。另外仲有沙律同洋蔥湯,個洋蔥湯洋蔥多到啖啖都有洋蔥,令到個湯勁鮮甜。除咗野食,果汁同咖啡都好高質,店主對咖啡有要求。選用靚咖啡豆,此外店肉亦有滴漏咖啡杯賣,啡友可以黎研究下。另外可以試吓佢個甘荀橙汁,呢個配搭新鮮健康之選。順帶一提,呢間係寵物有善餐廳,有毛孩餐單,可以帶埋毛孩一齊嚟食嘢。
2021-11-28
2021-11-12 800 浏览
返工仔午飯最緊要係快,係那裡都塞嘅觀塘搵嘢食,時間都係爭分奪秒。係工廈搵有好有唔好,隨便嚟左呢間,見到唔多人,就揀呢間。佢係無午飯套餐,全部單點。環境係俾人打卡,佢分兩邊入。南瓜湯,38元,呢個湯份量唔多,無餸。諗住肚餓可以飲個湯,但都等左十幾分鐘先至上幾個。。。😅店員介紹燒春雞係最出名,但聽到要等20至25分鐘,我哋就轉哂意粉。問咗身邊朋友,你可以容許幾耐出碟意粉,大部分都係10至15分鐘。事後解釋廚房唔夠人,每次煮15分鐘,只能出1至2碟。。。結果最後碟意粉係order後45分鐘先上,而且偏咸。。。相信唔夠人唔係當日開鋪先知,亦可以衡量到可否接到幾多單。亦可以同定顧客事前講定,而唔係放一班唔知等幾耐先等你出齊食物嘅顧客,一句「抱歉要等」都無。。。介紹番,意粉,88元。

環境係俾人打卡,佢分兩邊入。

介紹番,意粉,88元。
2021-11-07 557 浏览
帶狗狗去觀塘洗牙仔,想搵間狗餐廳開餐所以黎到Jikka(有次去30士多買野路過見到Jikka,果陣都唔知原來可以俾狗入)Staff好熱情介紹meau最後叫左半隻燒雞同蟹熱狗食物即叫即整 等左陣先上蟹熱狗賣相一般 ,但味道有驚喜熱狗包烤到外脆內軟,條腸又juicy燒雞個皮又係脆卜卜,雞肉滑又多汁(落order時,staff問半隻雞夠唔夠?諗住2個人share應該夠啦…原來真係唔夠,隻雞好味到我想食哂半隻)真係好好味😋會為個燒雞再黎食😆
帶狗狗去觀塘洗牙仔,想搵間狗餐廳開餐
所以黎到Jikka

Staff好熱情介紹meau
最後叫左半隻燒雞同蟹熱狗
食物即叫即整

等左陣先上蟹熱狗
賣相一般 ,但味道有驚喜
熱狗包烤到外脆內軟,條腸又juicy
燒雞個皮又係脆卜卜,雞肉滑又多汁
(落order時,staff問半隻雞夠唔夠?
諗住2個人share應該夠啦…
原來真係唔夠,隻雞好味到我想食哂半隻)

真係好好味😋
會為個燒雞再黎食😆
  • 蟹霸狗
食物嘅味道唔錯,環境都算舒適,員工對狗狗亦都有善。可惜係,一個疑似老闆嘅人,唔戴口罩,居高臨下,同客人講嘢。過咗一個鐘頭之後,見佢帶返口罩,但係佢一埋枱同客人講嘢,又立即拉低口罩。我哋嗰台盡量唔叫佢,因為我哋除低口罩食嘢,佢對住我哋晚噴口水,我哋。覺得唔舒服同唔尊重
食物嘅味道唔錯,環境都算舒適,員工對狗狗亦都有善。
可惜係,一個疑似老闆嘅人,唔戴口罩,居高臨下,同客人講嘢。
2021-10-30
用餐时段
2021-10-18 307 浏览
觀塘工廈出名多嘢食. 今次就嚟一間好出名嘅寵物友善餐廳🐶餐廳嘅裝修以糖果色為主. 充滿着少女嘅味道最開心嘅係一入門口會見到好多狗狗周圍走🐕成個狗樂園咁🥣蘑菇湯 & 南瓜湯好好飲呀😳2款湯都係真材實料打成. 啖啖都係蘑菇粒同南瓜蓉而且好大碗 飲極好似都重有.🌭經典狗就咁睇落係普通既一個熱狗但佢有成8寸長😳大大條脆皮珍寶腸配上炒過嘅洋蔥碎非常香口意想不到既好食🍗原隻脆皮燒雞燒雞係原隻上枱. 咁樣可以保留雞嘅肉汁. 店員會提供鉸剪同手套粗暴地撕開雞髀嘅時候. 雞既肉汁彈哂出嚟🤣雞皮微脆. 雞肉非常嫩滑另配有薯角❣️亦非常高質☕️Espresso Tonic咖啡既質素就一般般了偏酸同有苦澀味朋友點既鮮榨果汁反而好有驚喜.睇得出啲店員都好鍾意狗狗🥰態度友善. 只係果日客人好多佢地都好忙得閒帶寵物嚟食吓野玩吓都幾開心
觀塘工廈出名多嘢食. 今次就嚟一間好出名嘅寵物友善餐廳🐶

偏酸同有苦澀味

朋友點既鮮榨果汁反而好有驚喜

得閒帶寵物嚟食吓野玩吓都幾開心
2021-09-12 252 浏览
成間舖頭以少女粉紅色及浪漫糖果色為主調入到去真係會忍唔住瘋狂咁影相同打卡💕🔖 脆皮燒雞店舖馳名的燒雞 見好多人都會全隻咁叫 夠晒氣派! 但可惜今次小編同朋友兩個人去食唔到咁多 所以影唔到全隻照嚕~🥲燒雞嫩滑 超級ᴊᴜɪᴄʏ! 但外皮略嫌可以再脆口啲啲🔖 蟹霸狗 蟹肉份量超多 腸仔香脆 但沙律醬可以再多啲啲😏 感覺會再juicy啲啲🔖 薯角 一般 唔太脆 如果可以再揀應該唔會再叫😛
成間舖頭以少女粉紅色及浪漫糖果色為主調

但沙律醬可以再多啲啲😏 感覺會再juicy啲啲

🔖 薯角
一般 唔太脆 如果可以再揀應該唔會再叫😛
蟹霸狗
脆皮燒雞 (半隻)
薯角
ᴍᴏᴄʜᴀ
脆皮燒雞 (半隻)
位於觀塘的竉物友善餐廳,以招牌燒雞作主打,但相對下 餐廳環境和員工態度比食物質素好,但值得一去打卡的。 而且餐廳還有𝚙𝚎𝚝 𝚖𝚎𝚗𝚞,大家快去帶毛孩打卡吧! 餐廳職員對毛孩也非常之𝙵𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚕𝚢。 餐廳有不同類型的美食,雖然食物方面可能略為普通發揮,但餐廳設計非常有心思。快去試他們的特色燒雞吧! •脆皮燒雞 半隻 $𝟾𝟾 燒雞的確烤得皮脆肉嫩,超多肉汁,肉質超級超級超級嫩滑,你只要一試就知 我沒有誇張,而調味非常惹味,但對羶味比較敏感的我,覺得有點兒羶。 •忌廉菠菜煙三文魚意粉 $𝟾𝟾菠菜和煙三文魚份量足,但煙三文魚有點兒鹹,整體 意粉表現普通。餐廳的飲品價錢都很合理,而家多樣化,如果想𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕一下,更有啤酒。 餐廳環境非常舒適,餐飲方面正常發揮,但重點 快去打卡。 •冷泡台灣烏龍茶 (玫瑰 / 桂花 ) $𝟹𝟺 淡淡的茶味,清新,餘韻有桂花味。
而且餐廳還有𝚙𝚎𝚝 𝚖𝚎𝚗𝚞,大家快去帶毛孩打卡吧!
餐廳職員對毛孩也非常之𝙵𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚕𝚢。

快去試他們的特色燒雞吧!

•忌廉菠菜煙三文魚意粉 $𝟾𝟾

餐廳環境非常舒適,餐飲方面正常發揮,但重點 快去打卡。

•冷泡台灣烏龍茶 (玫瑰 / 桂花 ) $𝟹𝟺
淡淡的茶味,清新,餘韻有桂花味。