2009-12-29
嗰日唔知做咩咁黑仔, 食完飯諗住係尖東搵西式甜品. 估唔到嗰日行左幾間唔係收左就裝修緊. 行下行下見到Jasper! 之前我係西貢食過一次, 嗰次因為太飽, 雖然見到個frd食個ultimate chocolate既時候覺得好吸引, 不過嗰次真係飽到少少都食唔落所以諗住留番下次. 今日經過即刻推左我班frd入去試~~~ 4個人3個甜品外加一人一杯drink~~~ 仲有得可以揀坐係室外, 啱晒我哋幾個係室內食飯會超嘈既人~~~Banoffi Cake ($55): 呢個好好味. 佢有花生醬同香蕉, pie底! 所有pie底既野我都會加分! 而且佢個pie底幾好食喎. 整個cake黎講唔會太甜, 花生醬同香蕉呢個配搭好襯. 好味!Malteser Cheesecake ($55): 麥提莎芝士蛋糕, 芝士蛋糕為偏實既口感. 不過麥提莎既味道可能經過焗之後唔濃, 之係食佢個口感. Ultimate Chocolate ($55): 最期待亦都係最失望. 我個朋友已經同我講過話尖沙咀既同西貢既係無得比. 不過我諗住唔會差太遠, 同埋實在係印象深刻所以我都係冒險一點. 面頭原來應該bowine既
Ultimate Chocolate ($55): 最期待亦都係最失望. 我個朋友已經同我講過話尖沙咀既同西貢既係無得比. 不過我諗住唔會差太遠, 同埋實在係印象深刻所以我都係冒險一點. 面頭原來應該bowine既用左兩舊乾巴巴既pre-make bowine代替. 另外, 裏面既雪糕既口感都唔似係雪糕... 反而有d似cream...
飲品我哋叫左3款cocktail: Daiquiri ($65), Pina Colada ($65) 同埋 Sangria GLS ($65). 酒既份量都幾高下, 不過一d都唔難入口, 我哋開頭都諗住係果汁多過酒精, 飲完成杯之後d酒先開始發出黎. 不過我覺得daiquiri最好飲.