餐厅: IS Café
资讯:

餐厅: IS Café
资讯:

2021-05-23 7687 浏览
喺黄竹坑返工其实真系冇乜好嘢食 所以决定辞职😂 老板就请我食Farewell lunch 初头谂住如心都唔会有啲咩好嘢 点知都有少少意外。佢既lunch 系semi buffet ,可以拣净系食前菜甜品 唔要main course ,价钱好似系最平嘅。如果其他有埋main course嘅话就要有平有贵. 不过佢选择都算几多 有牛扒鱼柳鱼生饭 。我梗系系拣个最贵嘅牛 佢味道其实都唔差 又摆得几好 甜品方面都几多选择 雪糕蛋糕咩都有啲 不过对海鲜就剩系得虾 但系$200左右有牛扒食都算系咁。
2021-05-15
2020-12-05 6039 浏览
4星酒店之午市buffet,供应的雪糕还不及放题餐厅/酒家。一般放题餐厅/酒家虽然也会供应雀巢雪糕,但他们还会提供雪条给客人选择。有些还会供应其他牌子如韩国的雪糕雪条。但是,这间4星酒店没有movenpick / 哈根大师,也至少供应Dreyer’s吧!但竟然只是雀巢雪糕!?还有选择只有朱古力 / 云呢嗱!?真的令人十分失望!

2020-11-18 5257 浏览
今日时间比较多,於是游车河去了香港仔。看看表, 下午茶时间到,在附近有新酒店, 如心南湾海景酒店, 有代客泊车服务, 於是停下来午茶.  尤於是工业区,也可能这酒店餐厅离市中心远,星期日下午比较少客人.内有餐厅 LIS Café,  於酒店 P3 楼. 看见 High Tea  好吸引, $358/两位.我们  叫了 High tea, 食物好快到,餐厅位置近大路但欠风景,  装修有特别设计,   大玻璃窗贴上树木,望落好似一片森林雪景,好像我们身在加拿大多伦多食物好传统, 有咸点:  炸虾多士, 蟹饼, 黑毛猪火腿配金瓜.甜点:  少不了 松饼,  朱古力蛋糕.奶冻, 马卡龙, 迷你芒果挞.食物可好, 份量 OK,  只可惜奶茶不算好. 餐厅宁静, 坐得舒适悠闲, 今午在此又渡过一个愉快下午.
内有餐厅 LIS Café,  於酒店 P3 楼.
看见 High Tea  好吸引, $358/两位.
我们  叫了 High tea, 食物好快到,
甜点:  少不了 松饼,
 朱古力蛋糕.
奶冻, 马卡龙, 迷你芒果挞.
食物可好, 份量 OK,  只可惜奶茶不算好.
餐厅宁静, 坐得舒适悠闲, 今午在此又渡过一个愉快下午.
  • 炸虾多士
  • 蟹饼
  • 黑毛猪火腿配金瓜
2020-10-23 5218 浏览
来过这间港岛南区的酒店餐厅几次,都是在周末,喜欢它现代清新的布置,周末在这里吃brunch,有悠闲放松的感觉。 今次在这里吃半自助午餐,朋友们都选择只吃自助餐部分,我就加了一个主菜。自助餐主要是沙律和甜品,主打是虎虾size的大虾,自助餐水平来说十分优质,色泽光亮,爽弹清甜,十分大只,这里的沙律菜一向十分新鲜高质,冻肉有三款,此外还有冷面,芝士三款热的菜,中汤和蘑菇汤,几款面包,炸春卷和咖哩角等等,款式不算多,但我的朋友说够吃了,只吃自助餐部分的话是148元,用openrice有八折,性价比不俗。我用50元加了一个鸭脾,鸭的肉质比较实,倒反是伴碟的薯蓉和烧青椒好吃甜品部分有十多款,水准一向不错,今次吃的两款芝士饼 朋友都赞口不绝。这酒店在黄竹坑工厂区内,还以为平日午餐 应该是小猫三四只,但竟然是爆满的,估不到

2020-10-22
2020-10-16 3697 浏览
见网上食评几好就嚟试下。搞乜鬼酒店自助餐有咖哩鱼蛋!😧 仲要系唔好食!!衰过街边十蚊一串! 所有食物质素都麻麻! 一坐低就见到张枱有只蚊滋喺度爬! 只有一两种食物系食得落口, 最好味就系龙虾三文治,但系个酱捞得超甜,小龙虾有三粒, 所以我话好味并唔系龙虾同个酱! 系个块面包!! 跟住就系嗰兜焗咗一晚都冇人 掂过嘅意粉 !芝士platter有两嚿芝士冇人掂过! 烟三文鱼生变咗色…… 甜品档长期冇人理!😤😤 鱼生档嗰啲鱼生尚算食得入口,但系发觉攞鱼生畀你嗰只手,同粉面档攞生食物嗰只手系一样嘅🤮
2020-10-16 4919 浏览
因为见到有Dinner Buffet七折优惠,计一计价钱几抵,而呢排又好想食长脚蟹,见到食评介绍呢间嘅长脚蟹鲜甜,所以就黎左呢到食。一如大家所讲,呢到嘅长脚蟹,比起同价位嘅buffet提供嘅长脚蟹,真系鲜甜好多。我一开始去拎嘅时候见到得返比人拣净嘅几条蟹脚,以为佢有排先会再refill,有啲伤心。点知原来佢好快好快就refill,仲refill都好密,去到後来大家都食长脚蟹食得好满足。佢仲有其他海鲜例如青口同虾,都系比同价位嘅新鲜同鲜甜得多,所以黎呢到食海鲜,真系必定要食海鲜。熟食款式相对唔多,但应该要有嘅都有,例如烧牛排、鸭胸、印度咖哩饭、龙虾包、炒菜等等,仲有炒龙虾添!炒龙虾真系必食,好弹牙好好味。每位食客都可以拣一份花胶扣鹅掌或者半只蒜蓉焗龙虾。我拣左蒜蓉焗龙虾。个人认为呢个龙虾被蒜蓉盖过晒所有味,反而比任食嘅炒龙虾失色。甜品都有好多款,仲有任食嘅haagen dazs雪糕。但我个人认为最好是嘅喺呢张图入面嘅牛乳奶冻、焦糖炖蛋同埋日式芝士蛋糕。牛乳奶冻唔太甜,啱晒我呢个唔锺意食太甜嘅甜品嘅港女。我食左三个!奶味超重,好好食。焦糖炖蛋嘅蛋味都好浓郁,好食,我食左两个。日式芝士蛋糕质

焦糖炖蛋嘅蛋味都好浓郁,好食,我食左两个。

日式芝士蛋糕质感轻身,有淡淡嘅芝士味,好食。可惜我食左一个之後,想再拎就已经无晒,早知一次过拎多啲。
2020-09-19
2020-10-16 1397 浏览
疫情持续咗好长时间,一直都唔敢出去食自助餐,而且好多酒店都暂时咗自助餐😟近排开始缓和,为食嘅男友都忍唔住话要出去觅食下喇🙊今次拣咗香港仔嘅如心南湾海景酒店嘅Lis Cafe😎贪佢最近做紧「花胶龙虾海鲜盛宴」海鲜无我嘅最爱😍拎埋OpenRice coupon好抵呀🥢海鲜冷盘今次有蟹脚,青口,虾,蚬,虽然款式唔多但系估唔到系呢个价位可以食到好新鲜嘅海鲜🦞特别推介蟹脚同埋蚬又大只又新鲜又鲜甜🤩忍唔住食咗两大round😗🥢热盘今次嘅主题系龙虾所以有唔少嘅热食都用龙虾做煮食特别推介龙虾包🦞里面夹咗鲜甜嘅小龙虾肉好好味😋其他款式都算几多,我每样拎少少都已经食到好饱🤤最欣赏佢热盘嘅款式唔会好似平时有啲同价位嘅自助餐会好明显见到系将啲前一晚剩嘅冷盘炒返熟佢就当一味餸😤呢方面值得一赞🤓🥢主食每位客人都可以拣花胶扣鹅掌或者开边焗龙虾我比较锺意花胶扣鹅掌,炆得好琳好入味焗龙虾就乾身少少一般🥢叫即整档行到坠入会见到有即叫即煎嘅肉扒档仲有粉面档同埋即炸天妇罗档,基本配置都齐全🥢甜品呢度几得意嘅系佢会喺中段时间安排一个师傅出嚟整火焰雪山可以比客人打下卡📷另外虽然佢甜品嘅款式唔多但系每一款甜品都好有心思好好味🤩甜品

🥢海鲜冷盘

🥢热盘
呢方面值得一赞🤓

🥢主食

🥢叫即整档

🥢甜品
呢度几得意嘅系佢会喺中段时间安排一个师傅出嚟整火焰雪山可以比客人打下卡📷另外虽然佢甜品嘅款式唔多但系每一款甜品都好有心思好好味🤩甜品位我觉得系成晚最大嘅惊喜😍
🤓嚟之前等入座嘅时候都见到有几个客人特登过嚟外卖佢哋嘅蛋糕可能呢度嘅甜品应该系特别出名啦喇

题外话要见当晚满座但系员工唔系好多即使系咁呢度嘅职员都好有礼貌,收碟都好勤快,值得一赞😎

总括而言呢一个价位食到咁嘅食物同埋咁嘅服务真系超值💸
2020-09-23 5711 浏览
被限聚令饿左咁耐,终於等到放宽的一日,可以四人饭聚。约埋另一对相熟的夫妇,一行四人浩浩荡荡地享受美食去。我哋拣咗位於香港仔的南湾如心酒店,贪呢度唔算旺区,人流冇咁密集。而且酒店食饭,卫生环境等等都有保障。一入门口已经令人感觉好舒适。入内果然好阔落,环境好舒适。我哋好好彩可以有一个私人嘅独立空间,可以好放心又舒服咁倾计。酒店防疫措施都做得几足,每台都有消毒湿纸巾同埋一支全新的搓手液。至於放啲食物的区域,每个取食物嘅人都有带口罩,令佢更放心。而且每一样食物都有盖遮好,感觉上卫生一点。行咗一圈,整体而言,食物的选择都多元化,各国美食都有。最受大家瞩目的海鲜盘,没有惊艳,但都有齐基本元素。令一边系厨师即席炮制嘅美食,除咗有日式寿司刺身之外,亦有炸天妇罗同埋烧烤区域。我好锺意即席做的炸天妇罗,唔会有油腻嘅感觉。饮品的选择都有好多。有一样令我印象深刻的是呢度都有唔少地道的特色小食,几有心思。我最锺意煮溶化的猪手,而最惊喜就系咖喱特大鱼蛋。至於主菜,可以拣花胶扣鹅掌或者开边焗龙虾,我同老公就决定一人拣一款,可以试晒两种滋味。两样嘢来讲,我比较锺意花胶,入哂味。最後甜品环节,选择都颇多,但胃部空间有限

行咗一圈,整体而言,食物的选择都多元化,各国美食都有。

最受大家瞩目的海鲜盘,没有惊艳,但都有齐基本元素。

饮品的选择都有好多。

最後甜品环节,选择都颇多,但胃部空间有限,唯有浅尝几款,质素都唔错。仲有我地最爱的雪糕,很圆满。
2020-09-14
  • 甜品柜
  • 热盘
2020-09-23 1150 浏览
刚刚放寛限聚令 可以四人一枱当然要约三五知己好好相聚一下酒店好贴心咁安排左张独立房四人枱俾我地等我地可以一边食一边同朋友畅所欲言而且每张枱都摆放左一枝酒精搓手液 疫情之下 提供好贴心既服务食物款式不算多 但种类算齐全 沙律 海鲜 熟食 刺身 汤面 铁板烧 汤 小食 甜品 水果虽然无生蚝 但海鲜盆都有四款选择 呢个龙虾海鲜包 是我其中一个比较欣赏的 卖相已很吸引 加上啖啖龙虾肉 配上沙律酱另一个我欣赏的 是这个铁板牛扒 老远已经俾佢既牛肉香味吸引左过黎成数可以同厨师讲 不错的服务另外 每位客人都可以选择一份焗龙虾/花胶扣鹅掌龙虾厚肉 花缪滋补又烟韧 实在令人难以取舍食完一轮後 到了甜品时间款式有十多款有选择困难症 最後拣左呢几款味道都不差 最後 令我惊喜的是有Haagen Dazs 雪糕画上完满句号😊
刚刚放寛限聚令 可以四人一枱

最後 令我惊喜的是有Haagen Dazs 雪糕
画上完满句号😊
2020-09-14
2020-09-22 3926 浏览
疫情以来,上街食饭变得弥足珍贵,有也只是匆匆食完的简单餐。难得疫情再次得到缓和,已早早book定枱疯狂大食一餐!这家Lis cafe ,早已bookmark,因为已包加一$300多的价钱可食足4小时,未食感觉都好抵,难怪纵使二人限聚令,但晚餐是人头涌涌。首先回本之作当然是海鲜,虽然没有我最爱的生蚝,但长脚蟹、冻虾、青口、大蚬都非常新鲜,尤其蟹脚,一出即被人扫清,但补货都好快!冻虾则鲜甜爽口,青口大大粒,不可错过的项目。沙律吧有4款现成沙律,如果不合口味,也可自己去沙律吧自由调配。芝士有3款,不算多,但过下口瘾也不错。另一回本之作是刺身,共有四款,大大件放在寿司枱等人order,新鲜肥美。另一边就是河粉区。熟食选择更是不少,首推是蒸鱼,大大条任人鱼肉。麻辣翡翠螺、龙虾蚶炒翠肉瓜、牛肋肉、蒸蛋、意粉、烧肉、即炸天妇罗、.......数下数下其实有好多野食!我们主打当然是海鲜了,拎到全枱都海鲜,橙红色的蟹脚、大虾,吸睛又好食,还有我最爱的烟三文鱼、三文鱼、吞拿鱼,食得不亦乐乎。吃了一轮海鲜便到熟食,牛肋肉和麻辣花螺都好惹味,虾蚶则啖啖肉!猪脚胶质重,满满的骨胶原!蒸蛋嫩滑、还有我的大爱蒸鱼,

吃了一轮海鲜便到熟食,牛肋肉和麻辣花螺都好惹味,虾蚶则啖啖肉!猪脚胶质重,满满的骨胶原!蒸蛋嫩滑、还有我的大爱蒸鱼,鲜甜又嫩滑!天妇罗邪恶又香脆。

还有不得不得烧牛扒,大大块任拎,添了几转海鲜、吃罢熟食,基本上我们已经饱到不行了!

重中之重是要留肚食自助餐送给每人的花胶鹅掌和龙虾!绝对不要错过~

然後就是甜品,选择可真不少,我们两人,每样拎一件都填到4大碟,可见款式真不少!任食的Haagendazs雪糕!

甜品质素很高,尤其爱朱古力mousse 、cheese cake 、apple combo ,这些原本食几啖就腻的,但这里做得轻身,甜度又刚好,很是令人欣赏!

三百零的价钱的确是外面吃顿普通西餐的价钱,但这里已食到人人甘心肚满肠肥,难怪真系二人限聚,都坐满人了。
2020-09-07
2020-09-19 1115 浏览
星期六跟男友 来了LIS Cafe 食自助午餐,原本充满期望,可惜只有失望,收费23x,却连普通餐厅d都比吾上。首先讲海鲜,没有生蚝是正常的,可是连蟹脚青口都冇,只有蚬和虾, 饮品也只有苹果汁橙汁和咖啡机。 沙律菜算正常,但没有面包粒和芝士碎!火腿有2款, 但没有烟三文鱼。。。 刺身有三文鱼吞拿鱼鲷鱼和玉子, 可是不新鲜,刺身部亦长期没有人切! 寿司有三款但系旧饭完全冇醋味同埋好硬。。。 基本上呢度所有嘢都系冇味,连即煮粉面喇沙汤都冇喇沙味。。。 其他热食亦都几差, 海南鸡的鸡系白烚, 牛柳五花腩都好硬,好难咬。。。 没有点心食亦没有牛扒羊肉果d雪糕只有雀巢云呢拿和朱古力味没有其他, 生果只有西瓜和蜜瓜.. 其他甜品蛋糕的品种算比较多。。。可能大家都觉得冇嘢食 过咗一个钟出面已经冇人再攞嘢食。。。 连平时唔食淀粉质嘅男朋友今次都要食荞麦面,可惜荞麦面嘅汁都系冇味嘅。。。我觉得全场只有一碗忌廉蘑菇汤是正常。。。 完全不值200几蚊, 当你一餐食四百几蚊嘅时候绝对值得更好嘅选择。绝对冇下次

• 忌廉蘑菇汤
2020-09-18 933 浏览
📌突然收到Vivva会员期间限定优惠,自助晚餐买一送一。 之前食过唔错,果断立刻订位。☺️.📌特登早10分钟嚟到,谂住影吓相先啦。自助餐18:30先开始,18:20啲人已经拎紧嘢食,餐厅本身又唔够员工,食客完全冇枉管陷入疯狂状态🤦🏻‍♀️。.📌现场目测八成客人都系长者,吓死我,以为去错咗长者活动日😳🈶️啲唔戴口罩😷就去拎嘢食,仲要同一个人唔止一次⋯⋯🤬要同啲长者争食⋯唉⋯⋯点同佢哋争吖‼️莫讲话争食,直情连相都影唔到😭.影到相嗰啲都系唔使争嘅,味道ok唔难食嘅!黑椒牛仔骨算系全场最🈶️味又唔使抢嘅👍📌呢个唔知咩蒸鱼,咁大条🐠少不免会🈶️啲嚡口,不过见到啲汁冇乜油水就知系健康版啦‼️又唔知厨师师承边竖,蒸鱼用葱花嘅?唔通切好晒谂住炒饭用嘅?食客走咗9⃣️成先影到呢张相咋😅‼️📌敬送嘅花胶本身冇味(见到块胶白雪雪都知)谂住淋个蚝油浆粉搅掂🤦🏻‍♀️。入口🉐️阵腥味,试咗1⃣️啖都食唔到啦🤮🤬原来平时自己喺屋企炆嗰啲系咁好味㗎😅📌呢半边《送》嘅龙虾🦞闻落系🈶️蒜香🧄味,不过佢好叻呀,我系见唔到一粒蒜蓉嘅,莫非精髓在灵魂?!望落佢嘅肉身乾过我脚踭,试一啖果然冇走漏眼,柴皮到𡁻唔到,最惨系𡁻佢连一滴汁都冇,徙晒我啲牙力,𦧲返
📌现场目测八成客人都系长者,吓死我,以为去错咗长者活动日😳
🈶️啲唔戴口罩😷就去拎嘢食,仲要同一个人唔止一次⋯⋯🤬
要同啲长者争食⋯唉⋯⋯点同佢哋争吖‼️
莫讲话争食,直情连相都影唔到😭
影到相嗰啲都系唔使争嘅,味道ok唔难食嘅!
铁板烧
天妇罗🍤
龙虾包、脆皮炸子鸡

黑椒牛仔骨算系全场最🈶️味又唔使抢嘅👍
黑椒牛仔骨

又唔知厨师师承边竖,蒸鱼用葱花嘅?唔通切好晒谂住炒饭用嘅?
蒸鱼

食客走咗9⃣️成先影到呢张相咋😅‼️
冷盘海鲜

原来平时自己喺屋企炆嗰啲系咁好味㗎😅
蚝皇花胶扣鸭掌

望落佢嘅肉身乾过我脚踭,试一啖果然冇走漏眼,柴皮到𡁻唔到,最惨系𡁻佢连一滴汁都冇,徙晒我啲牙力,𦧲返落原碟。因为太样衰唔好出镜🤮
其实《送》🉐️咁冇诚意,出埋啲咁嘅品质仲衰过唔送,浪费食物之余又做衰自己个名⋯何必呢?
仲有呢啲所谓《送》嘅,咪又系一早整定,点解要差唔多8点先serve呢?🤔
蒜蓉牛油烧龙虾

全场最正常系个甜品🍮‼️ 味道少甜,食多杯都冇🈶️怕😋
各式甜点

📌去到甜品时间已经要大排长龙,好在人人争主食时我去咗食甜品,先轻易试齐咁多款咋!
👉雪糕要客人再三催促先refill少量

👉今晚当自己去咗食甜品buffet会开心啲!☺️
2020-09-08
2020-09-11 3631 浏览
今晚同朋友去了这里享受了一餐超级抵食嘅酒店自助餐,朋友在开饭app 内寻找酒店优惠时搵到佢,当然要先Book 位确认,虽然位置相对比较远,但价钱同食物质素绝对超值,乘升降机到3楼就系餐厅位置,地方座位超阔落,座下枱上有酒精搓手液提供,还有个靓靓口罩套,够晒细心!餐厅中间位置就系一些冷热盘自助位置,如果喜欢吃长脚蟹脚,你真系食两三转已经可以返一半,而最後方就系点烧烤,点粉面,点剌身嘅位置,款式十分之多都唔知由哪里开始,饮品都系自助形式有咖啡奶茶、果汁等任你选择!当然入口旁嘅甜品区亦十分吸引,不同款式嘅精致糕点及雪糕选择,真系令人忙过不停,原来还有每位都可以拣一份,蒜香牛油焗龙虾或花胶扣鸭掌,我较喜欢焗龙虾,上面有香浓嘅蒜香十分惹味,肉质十分弹牙爽口好有口感!这里嘅长脚蟹脚十分鲜味,第一时间夹满一碟慢慢折,真系食到鲜味蟹脚肉棒!还有大大只肉质弹牙爽口嘅大虾!而个人大多在甜品区打转,有好多不同款式嘅蛋糕仔同甜品,朱古力系列就系我嘅最爱,朱古力慕丝,朱古力味道浓郁,黑森林一样,加埋杯朱古力haagen dazs,真系另一个变成了朱古力奖门人!可能因优惠关系席上都好多人!真系不能样样都食,最喜欢

可能因优惠关系席上都好多人!真系不能样样都食,最喜欢的再来就系我嘅自助方式!😂
而家难得出一次街食 buffet 就可以食匀唔同嘅美食喇而且有 65 折真系好抵呀!我系星期一晚嚟食嘅人流算适中,气氛唔错 🥳酒店地方够大,每枱客坐得好开~大家劲守规矩,出去攞嘢食有戴返口罩自己个位有支消毒搓手液同消毒湿纸巾接触完口罩再消毒都方便Buffet 嘅主题系花胶同龙虾除此之外有其他海鲜㗎加拿大长脚蟹系最受欢迎 🤣蟹脚好好肉同埋鲜甜,几易就剪得开另外仲有青口、蚬、冻虾同海螺连沙律都有龙虾沙律 🦞日式嘢应有尽有 🍣刺身、寿司、天妇罗同荞麦冷面等等刺身有三文鱼、甜虾、吞拿鱼同鲷鱼种类唔算好多,但系够哂新鲜我再 encore 咗三文鱼同甜虾~天妇罗有炸虾同超多款蔬果全部系即炸㗎,非常脆口主角之一嘅蚝皇花胶扣鸭掌两块大大块嘅花胶滑嘟嘟充满胶质隔离嗰碟系蒜蓉牛油烧龙虾龙虾蒜香浓郁,肉质弹牙爆哂膏呢两份系每人二拣一嘅不过出去攞一样有唔少龙虾 items中式有翠玉瓜炒龙虾西式有龙虾意粉同龙虾包 🍞随便炖个滑蛋都有龙虾,哈哈卖相精致到爆!热荤有各样小菜、蒸鱼、烧牛肉、羊架等等唔止丰富,最紧要真系好好食 🤤呢碟牛肋骨炆得软熟入味当时食到好饱照样 KO哂战斗力强嘅话仲有粉面𠻹呢度连长洲大鱼蛋都有!
而家难得出一次街
食 buffet 就可以食匀唔同嘅美食喇
而且有 65 折真系好抵呀!
我系星期一晚嚟食嘅
人流算适中,气氛唔错 🥳
酒店地方够大,每枱客坐得好开~
大家劲守规矩,出去攞嘢食有戴返口罩
自己个位有支消毒搓手液同消毒湿纸巾
接触完口罩再消毒都方便

Buffet 嘅主题系花胶同龙虾
除此之外有其他海鲜㗎
加拿大长脚蟹系最受欢迎 🤣
蟹脚好好肉同埋鲜甜,几易就剪得开
另外仲有青口、蚬、冻虾同海螺
连沙律都有龙虾沙律 🦞

日式嘢应有尽有 🍣
刺身寿司、天妇罗同荞麦冷面等等
刺身有三文鱼、甜虾、吞拿鱼同鲷鱼
种类唔算好多,但系够哂新鲜
我再 encore 咗三文鱼同甜虾~
天妇罗有炸虾同超多款蔬果
全部系即炸㗎,非常脆口

主角之一嘅蚝皇花胶扣鸭掌
两块大大块嘅花胶滑嘟嘟充满胶质
隔离嗰碟系蒜蓉牛油烧龙虾
龙虾蒜香浓郁,肉质弹牙爆哂膏
呢两份系每人二拣一嘅

不过出去攞一样有唔少龙虾 items
中式有翠玉瓜炒龙虾
西式有龙虾意粉同龙虾包 🍞
随便炖个滑蛋都有龙虾,哈哈
卖相精致到爆!

热荤有各样小菜、蒸鱼、烧牛肉、羊架等等
唔止丰富,最紧要真系好好食 🤤
呢碟牛肋骨炆得软熟入味
当时食到好饱照样 KO哂

战斗力强嘅话仲有粉面𠻹
呢度连长洲大鱼蛋都有!

甜品同样系中西日式齐全
中式有柚子蛋散同紫米露
西式有面包布甸、Tiramisu、Cheesecake等等
日式有芝士蛋糕
当然仲有哈根大师雪糕啦
甜品配上热茶系 perfect 💯
其他饮品亦有咖啡同果汁~
早前去到黄竹坑的 Cafe食自助晚餐,为的是男友转新工来庆祝吧!我地六点半已经到达,就已经好多人排长龙准备入场啦!餐厅装潢欧陆风格,清新舒逸。**先巡视出面<自助区的食物>有甚麽食物先, 最先见到冷盘冰镇海鲜分别有长脚蟹肉好鲜甜可口 、海虾 、大蚬 及青口等, 全都好新鲜好味,值回票价。**另外有新鲜沙律及餐汤选择, 十分丰富。**熟食中菜都好多选择有鱼 、鸡 、肉 、菜及炒饭等。特别我最爱食镇江骨,酸酸甜甜的味道,十分开胃。**当然少不了即切刺身及 美味寿司, 全都是任食呢!**有即炸香脆的天妇罗,另一边就有即煮的汤面。**有即煎美味牛扒 、猪扒及肠。**甜品有中及西式,都几多选择,每份细细, 可以食多几份。**另外限定每位有蒜蓉牛油烧龙虾或蚝皇花胶扣鸭掌!*男友选蒜蓉牛油烧龙虾入口淡淡肉,肉质鲜美弹性,配上蒜蓉牛油,令人回味无穷。**我选蚝皇花胶扣鸭掌~这大大厚身花胶已被吸收酱汁,好入味,口感爽口有嚼头,而鸭掌够味软腍,非常好食满足。**这芝士焗豪面上有金黄焦香的芝士,见都流口水,豪入口十分肥美与芝士香十分配合。** 想不到这龙虾炖蛋的龙虾肉弹牙而鲜甜,炖蛋滑嫩不得
早前去到黄竹坑的 Cafe食自助晚餐,
为的是男友转新工来庆祝吧!
我地六点半已经到达,就已经好多人排长龙准备入场啦!