4天前 0 浏览
今日嚟到觀塘裕民坊喺商場行行吓俾佢嘅外觀吸引住INN-I’m Not Nothing餐廳出面都有幾個打卡位仲有個Happy birthday嘅佈置絕對係慶祝生日嘅好地方晚餐有set dinner 亦都有每日唔同嘅優惠今晚我地叫2️⃣個主食1️⃣個甜品安格斯西冷牛扒8安士伴牛油燒龍蝦牛扒我哋揀咗五成熟 安格斯牛味好濃加上自家調製嘅燒汁 更加突出到牛扒嘅味道🦞龍蝦用牛油🧈汁燒 好香 而且燒得啱啱好唔會話好乾 重好Juicy 牛扒底仲有幾種配菜蘆筍 椰菜花 粟米 小薯仔 🦐香煎虎蝦扁意粉🦐甜紅椒汁用嚟做意粉汁真係第一次食 個汁甜甜地 配上意粉好有驚喜🍝虎蝦大大隻非常彈牙同新鮮兩碟份量都好足夠 食完都已經九成飽不過唔緊要甜品係第二個胃😍製作甜品需時所以食到中間記得好order定啦今次同朋友揀咗香蕉榛子朱古力忌廉班戟店家好有心 連班戟皮都係朱古力對於我呢個朱古力控簡直加晒分💯💯班戟皮好香蛋味 配上榛子醬 加半熟香蕉少甜配方正合我心意🩷
今日嚟到觀塘裕民坊

對於我呢個朱古力控簡直加晒分💯💯
班戟皮好香蛋味 配上榛子醬 加半熟香蕉
少甜配方正合我心意🩷

5天前 0 浏览
昔日觀塘裕民坊已變成新型屋苑及商場,商場內有間以花為主題的餐廳~INN。🐟🥭輕煎吞拿魚中拖羅熱情果芒果沙沙~吞拿魚稍稍輕煎至表面剛熟,內仍保持着彈性的肉質,簡單以鹽和黑胡椒調味,已能帶出吞拿魚充滿魚油的味道。🐠香煎銀鱈魚柳巴馬火腿蘆筍卷伴蘆筍茸鮮魚忌廉汁~銀鱈魚柳煎得金黃色,皮脆肉嫰。清甜蘆筍配以鹹鹹的巴馬火腿,味道非常搭配,沒有半點違和感。🧁雜莓梳乎厘~上檯時已經感覺到疏乎厘的Q彈感,切開後內層那種鬆軟感像流心慕絲一樣,口感軟滑;伴碟的草莓及藍莓微酸,配合疏乎厘的甜,令整道甜品的味道提升至更高層次。適逢今年是INN的三週年紀念,餐廳特別於户外座位區設計了一個生日拍照corner,最啱想慶祝生日的朋友來打卡呢!

6天前 0 浏览
最近我去咗觀塘一間叫Inn im not anything嘅餐廳🥳 佢哋嘅菜式不單止好味,仲充滿創意😻適逢佢地慶祝緊三周年,仲有特別裝飾添😌✨無花果香醋沙津 呢道沙津真係好特別,無花果搭配新鮮沙律菜,口感清新又帶點甜味🥗 佢嘅無花果香醋更係為整道菜加添咗層次,酸酸甜甜,完全唔會膩🤤 ✨大蜆意式香草醬意粉 $128呢碟意粉用咗新鮮大蜆,肉質鮮嫩,配上香草醬,味道真係好正🍝 每一口都充滿海鮮嘅鮮味,意粉煮得啱啱好,搭配蜆肉,簡直係絕配😋 ✨全日早餐 $138全日早餐真係好豐富,番茄、香腸、煙肉、炒蛋、牛油果同混合蘑菇,樣樣都唔可以少🍳 每一口都充滿滿足感,早餐食得咁豐富😄 ✨芝士奶蓋梳乎厘 $98呢個梳乎厘芝士味濃郁🥯 一啖咬落去,奶香四溢,口感輕盈,完全唔會覺得重,甜度適中💖 🎶🎶🎶 Experience a delightful culinary journey at Inn im not anything, where every dish is a unique blend of flavors and textures. From refreshing salads to
適逢佢地慶祝緊三周年,仲有特別裝飾添😌

✨無花果香醋沙津

✨大蜆意式香草醬意粉 $128

✨全日早餐 $138

✨芝士奶蓋梳乎厘 $98

🎶🎶🎶 Experience a delightful culinary journey at Inn im not anything, where every dish is a unique blend of flavors and textures. From refreshing salads to hearty breakfasts, this restaurant is a must-visit for food lovers in Hong Kong.

🍴 INN - I'm Not Nothing(裕民坊)
📍 觀塘協和街33號裕民坊YM32樓205 號舖
📞 29888289

#INN - I'm Not Nothing #comfy_觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #好好吃
2024-08-22 0 浏览
估唔到喺觀塘都有性價比高既cafe,連出面都有打卡位,係同bestie食飯既好地方🥰心大心細既我地決定揀個set dinner唔使煩。前菜▪️白汁芝士海鮮焗釀蟹蓋蟹蓋入面有蟹肉絲,配埋芝士香味出晒黎▪️蟹肉龍蝦湯香濃幼滑既龍蝦湯,湯入面仲有啖啖蟹肉添主菜▪️波士頓龍蝦海鮮西班牙飯雖然無咩飯焦,但飯既質感飽滿有嚼勁,而且粒粒分明。加埋半邊龍蝦🦞,鮮味十足▪️燒安格斯西冷牛扒配原條燒牛骨髓揀左medium既牛扒🥩恰到好處,油花唔算多,肉質有彈性。但精彩在於牛骨髓原條連骨上,充滿牛脂香味,不過感覺如果配多士會正啲🤪甜品▪️梳乎厘好似棉花糖咁鬆軟,有蛋香,又有輕盈空氣感,加上焦糖脆餅同少少士多啤梨🍓作為晚餐結尾啱啱好🤭
心大心細既我地決定揀個set dinner唔使煩。

前菜
▪️白汁芝士海鮮焗釀蟹蓋
白汁芝士海鮮焗釀蟹蓋

蟹蓋入面有蟹肉絲,配埋芝士香味出晒黎

▪️蟹肉龍蝦湯
蟹肉龍蝦湯

香濃幼滑既龍蝦湯,湯入面仲有啖啖蟹肉添

主菜
▪️波士頓龍蝦海鮮西班牙飯

▪️燒安格斯西冷牛扒配原條燒牛骨髓
燒安格斯西冷牛扒配原條燒牛骨髓

甜品
▪️梳乎厘
梳乎厘

2024-07-18
$312.5 (晚餐)
白汁芝士海鮮焗釀蟹蓋
蟹肉龍蝦湯
燒安格斯西冷牛扒配原條燒牛骨髓
梳乎厘
在繁華的鬧市中,裕民坊隱藏著一間充滿英倫花園風情的下午茶店。與友人共度悠閒時光,我們點了皇家下午茶,邊品嚐美食邊漫談,十分放鬆。職員服務友善且細心,經常主動為我們加水,令人感到賓至如歸。當日的人流較少,我們的座位亦相當舒適,特別適合聚會。咖啡的拉花也非常精緻,香滑的口感讓人愉悅。整個下午茶由三層組成,最上層為各式精緻甜品,中間和下層則是豐富的鹹點。特別推薦的士多啤梨芝士蛋糕,口感柔滑,配上淡淡的芝士味和甜美的士多啤梨醬,令人讚不絕口,真是回味無窮。朱古力布朗尼也非常出色,內含豐富果仁,口感層次分明,甜而不膩,讓人一口接一口。在鹹點方面,煎虎蝦蕃茄沙沙多士更是值得一試。蝦肉入味、鮮嫩可口,搭配香脆的蕃茄多士,讓人垂涎欲滴。此外,芝士忌廉藍青口酥盒的用料同樣豐富,每一口都能品嚐到肥美的藍青口,加上濃郁的芝士忌廉,令酥皮也焗至恰到好處,脆口的口感令人難忘。整體而言,這次的下午茶體驗相當滿意,是與朋友聚會的理想之地,絕對值得推薦!

Latte

皇家下午茶

2024-08-20
Latte
皇家下午茶
2024-08-21 0 浏览
今日係我同朋友相識13年嘅日子,大家一早話要約出嚟食飯,因為我Fd喺觀塘嗰邊做嘢,咁就佢收工喺附近搵吓有咩好食,我個朋友就勁鍾意食西餐,咁兩個人成日都眼闊肚窄,一開始叫咗個青口同薯蓉田螺,配咗蒜蓉包, 田螺好似比平時食開大隻少少 加埋d汁都幾香主食 嗌咗個黑松露意大利雲吞每一粒入面都有汁 幾Juicy 加埋d醬汁又唔唔會太鹹 啱啱好甜品 最後嗌咗個海鹽奶蓋梳乎厘動L動L 少少空氣感 食得出應該無溝麵粉🤔唔會好飽好濟既感覺 ,good
田螺好似比平時食開大隻少少 加埋d汁都幾香

主食 嗌咗個黑松露意大利雲吞
每一粒入面都有汁 幾Juicy
加埋d醬汁又唔唔會太鹹 啱啱好

甜品 最後嗌咗個海鹽奶蓋梳乎厘

2024-08-19 0 浏览
觀塘協和街33號裕民坊YM2 2樓205號舖。觀塘裕民坊重建後環境非常靚及多咗優質餐廳進駐👍INN -I’m Not Nothing 已經係觀塘3週年啦,主要裝修係宮廷風格,餐廳分室內及室外2部份,裝修擺設好靚。好多打卡位。中午時間有Set Lunch 套餐:有前菜+主食+飲品,今日揀選了:✅煙三文魚龍蝦汁扁意粉意粉軟熟程度適中浸滿龍蝦汁及煙三文魚味香口。✅煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄莎莎厚切豬扒大大份👍好腍好入味。最後仲叫咗個疏乎厘班戟😀疏乎厘嘅蛋香配上鮮果,充滿口感綿綿蛋香👍👍甜度適中
觀塘協和街33號裕民坊YM2 2樓205號舖。
觀塘裕民坊重建後環境非常靚及多咗優質餐廳進駐👍
中午時間有Set Lunch 套餐:
有前菜+主食+飲品,
今日揀選了:
✅煙三文魚龍蝦汁扁意粉
意粉軟熟程度適中浸滿龍蝦汁及煙三文魚味香口。

✅煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄莎莎
厚切豬扒大大份👍好腍好入味。

最後仲叫咗個疏乎厘班戟😀
疏乎厘嘅蛋香配上鮮果,充滿口感綿綿蛋香👍👍甜度適中
用餐时段
📍INN - I’m Not Nothing #5🫶🏻係最高環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-大蝦西班牙飯 -$138大蝦數量唔少 而且食落彈牙 西班牙飯食落有蕃茄味 入面仲有魷魚粒 微酸同咸咸地 食落好開胃 溫泉蛋忌廉汁蟹肉意粉 -$128蟹肉份量都好多 而且意粉好掛汁 食完唔會覺得好膩前菜香煎慢煮雞胸百香果油醋沙律酸酸甜甜好開胃 雞胸食落唔會好鞋 亦然仲有肉汁餐湯係蘑菇湯 食到粒粒蘑菇🍄‍🟫另外仲試到就快推出嘅甜品 伯爵茶疏乎厘 茶味唔算突出 但係疏乎厘嘅蛋味好重 食落有空氣感
📍INN - I’m Not Nothing

餐湯係蘑菇湯 食到粒粒蘑菇🍄‍🟫

另外仲試到就快推出嘅甜品
伯爵茶疏乎厘
茶味唔算突出 但係疏乎厘嘅蛋味好重 食落有空氣感
在一間高級西餐廳的用餐體驗令人難忘。我們點了蟹肉龍蝦湯,龍蝦湯的濃郁海鮮味道撲鼻而來,湯底絲滑,蟹肉和龍蝦肉質鮮嫩,讓人回味無窮。接下來的點了黑松露生牛薄片,牛肉切得極薄,透著淡淡的松露香氣,入口即化,帶來極致的味覺享受。主菜之一的法式焗波士頓龍蝦配紅花忌廉汁手工意粉,龍蝦肉鮮甜,意粉吸收了紅花忌廉汁的香濃,口感豐富。波士頓龍蝦海鮮西班牙飯則呈現出另一番風味,米飯粒粒分明,海鮮新鮮豐富,龍蝦的鮮味融入其中,令人讚不絕口。燒安格斯西冷牛扒配原條燒牛骨髓是一道不容錯過的菜式,牛扒火候掌握得恰到好處,肉質嫩滑多汁,搭配濃郁的骨髓,增添了層次感。飲品方面,牛油果奶昔濃郁順滑,為整頓飯帶來一絲清新。靑檸薄荷Soda和西柚檸檬Soda則是理想的清爽選擇,酸甜適中,為這次的美食之旅畫上完美的句號。整體來說,這間西餐廳的菜品水準極高,無論是口感還是擺盤都極具藝術性,讓人流連忘返。📍 INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
在一間高級西餐廳的用餐體驗令人難忘。

觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2024-08-12 368 浏览
早排有朋友話觀塘有間餐廳好有feel,仲話裝修好靚。我諗起以前返工放工成日行過呢邊,睇住呢區慢慢變化,好多新嘢試,梗係要去試下啦!原來呢間餐廳已經開咗三年,今次仲有周年優惠,真係唔可以錯過!餐廳分戶外同室內位置,嗰日天氣唔錯,但我比較鍾意舒服啲,揀咗室內位坐。室內裝修真係幾宮廷風,燈光柔和,有少少法式浪漫feel。叫咗個香草牛油焗田螺嚟做前菜,個田螺真係彈牙,配埋香草醬同牛油味,超正!仲有嗰啲焗過嘅薯蓉,香到不得了,真係一啖接一啖。主菜我揀咗香煎虎蝦扁意粉,呢個意粉真係掛汁到啱啱好,個虎蝦大隻又彈牙,整體味道好平衡,唔會過重又唔會太淡,岩岩好。最後仲試埋個蜜糖芥茉籽澳洲豬鞍,呢個真係全晚嘅highlight!個豬鞍煎得juicy到爆,啲芥茉籽同蜜糖嘅味道配搭得幾出色,仲有嗰啲燒菠蘿,清甜又解膩,真係好驚喜!總括嚟講,呢間餐廳唔止環境靚,食物質素都好高,難怪咁多人鐘意,真係值得一試。下次有機會一定會再嚟!
2024-08-09
  • 香草牛油焗田螺
2024-08-12 356 浏览
- Handmade black truffle ravioli with wild mushroom black truffle cream sauce- French red wine with beef cheek risotto - Soufflé pancake with cheese foam- Chocolate - Green tea latte•My friend and I recently dined at Inn - I’M Not Nothing, where we enjoyed a selection of their well-crafted dishes 🤍.We started with the Handmade Black Truffle Ravioli with Wild Mushroom Black Truffle Cream Sauce 🍄‍🟫. The ravioli was perfectly cooked, with a tender yet firm texture 🥰. The filling was rich and earthy
- Chocolate
- Green tea latte

We started with the Handmade Black Truffle Ravioli with Wild Mushroom Black Truffle Cream Sauce 🍄‍🟫. The ravioli was perfectly cooked, with a tender yet firm texture 🥰. The filling was rich and earthy, and the black truffle cream sauce complemented the wild mushrooms nicely!

We also had the French Red Wine with Beef Cheek Risotto as the main dish 🥘. The beef cheeks were incredibly tender, falling apart easily with each bite. The red wine sauce was flavourful, infusing the risotto with a rich, savoury taste 🍷. The risotto itself was creamy and cooked to perfection, making it a satisfying dish 🫶🏻.

For dessert, we enjoyed the Soufflé Pancake with Cheese Foam 🥞🧀. The pancake was light and fluffy ☁️. The cheese foam added a unique and creamy twist, balancing the sweetness of the pancake!

To accompany our meal, we had a hot chocolate and a green tea latte 🍵. Overall, our dining experience was pleasant ☺️.

2024-08-07
2024-08-09 438 浏览
係觀塘入面都有非常精緻既西餐廳,不論裝修擺設都好靚,毫不猶豫就要去試一試!煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉($138)意粉軟熟程度適中,煙三文魚味道突出,香氣四溢,加上龍蝦忌廉汁令整個口感更creamy更豐富,而且好大份,適合同朋友一齊share安格斯西冷牛扒8安士伴牛油燒龍蝦($328)牛扒叫左medium rare,成品都係非常滿意,安格斯牛肉味道濃郁,亦可配搭燒汁,不過我就更喜歡原味牛油燒波士頓龍蝦非常惹味,肉質爽彈,牛油味亦都好突出伴碟亦都烤得恰到好處開心果梳乎厘($108)最期待莫過於暫未正式推出的梳乎厘!全靠店員介紹先知道有梳乎厘,而且係開心果味!軟乎乎又q彈既質感,同埋香濃開心果醬,真係好夾!而且自製既焦糖都好好味,微微苦味帶出甘甜,非常出色

煙三文魚龍蝦忌廉汁意粉($138)

安格斯西冷牛扒8安士伴牛油燒龍蝦($328)

開心果梳乎厘($108)

2024-08-05
2024-08-09 451 浏览
曾經係觀塘人 返工放工都會去觀塘呢幾年變化好大 重建之後環境靚咗好多朋友推薦去觀塘食呢間宮廷風西餐廳其實我都食過佢其他分店但係每一間分店嘅餐牌會有少少唔一樣原來觀塘店已經三周年啦 有優惠更加吸引當然要食物質素好 先至keep住有人支持餐廳設有戶外和室內的位置 相信如果涼涼哋坐戶外都幾chill今日就揀咗坐室內嘅位置比較舒服香草牛油焗田螺大大粒法國田螺用上香草醬田螺口感彈牙好好食薯蓉焗完好香濃 仲有好濃郁嘅牛油味作為前菜,非常唔錯香煎虎蝦扁意粉意粉醬汁香濃 扁意粉幾掛汁虎蝦肉質彈牙 整體嚟講唔錯另一款主菜揀咗蜜糖芥茉籽澳洲豬鞍火候控制得剛剛好肉質very good 好Juicy份量適中,加上清甜嘅燒菠蘿好好食
曾經係觀塘人 返工放工都會去觀塘

另一款主菜揀咗
蜜糖芥茉籽澳洲豬鞍
火候控制得剛剛好
肉質very good 好Juicy
份量適中,加上清甜嘅燒菠蘿好好食

• 香煎虎蝦扁意粉
  • 香草牛油焗田螺
2024-08-09 409 浏览
去開觀塘同舊朋友食飯,見到裕民坊重建叼後開咗新商場,又去果邊搵下餐廳先,餐廳空間開揚,採光不俗,裝潢延續餐廳的一貫風格,以白色宮廷風作為主題佢地set lunch都唔錯,有前菜,主食,飲品都係100左右!香煎慢煮雞胸百香果油醋沙律雞胸肉香煎後溫和炆煮,配以酸甜的百香果油醋醬汁,與新鮮蔬菜組成的沙律。營養豐富,口味清新溫泉蛋忌廉汁蟹肉意粉溫泉蛋加上蟹肉和忌廉汁的意粉,醬汁綿密濃郁,蟹肉量也很足原隻虎蝦西班牙飯煎型金黃虎蝦,蝦味濃郁,經蕃茄湯烹調的西班牙飯軟硬適中,滿滿西班牙風味焙茶梳乎厘焙茶梳乎厘班戟 以焙茶淋醬點綴梳乎厘嘅蛋香,配上鮮果,沉靜地陪你渡過一個下午 !INN - I'm Not Nothing (裕民坊YM²)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

香煎慢煮雞胸百香果油醋沙律

溫泉蛋忌廉汁蟹肉意粉
溫泉蛋加上蟹肉和忌廉汁的意粉,醬汁綿密濃郁,蟹肉量也很足

原隻虎蝦西班牙飯

焙茶梳乎厘

觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

2024-08-06 393 浏览
話說琴日行觀塘裕民坊YM²,見到一間好似”結婚觀禮”嘅餐廳”INN - I‘m Not Nothing”,就book今日嚟試吓。呢度似係一間典雅嘅宮廷式西餐廳,連外面都可以影相,不過夏天喺外邊就會有啲熱。香草牛油焗田螺 - 表面上唔大份,實際上連埋下面嘅薯蓉食都幾飽。田螺係有專用鉗同叉,食完田螺記得飲埋入邊嘅香草汁,惹味非常。法式芝士焗生蠔(香脆煙肉) - 焗蠔,最緊要夠熱。呢度嘅出品夠晒熱,有芝士味,煙肉夠脆,蠔肉亦都飽滿,其實都冇咩好挑剔。手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 - 呢個雲吞,並唔係Ravioli,而係Tortellini,形狀比較似中國嘅雲吞,會比較有嚼口,掛上黑松露汁,迷人典雅。開心果疏乎厘班戟 - 食埋佢嘅甜品,疏乎厘pancake,本身已經極具蛋香,再用上最流行嘅開心果醬,非常有開心果味,加上有啲生果同焦糖脆餅,其實食落好豐富。拉花熱朱古力- 冇錯,呢度嘅熱朱古力係會拉花,今次拉咗個美女釣魚嘅形狀,相當優美。呢度嘅西餐出品比較特別,已經超過Cafe嘅水平,難怪平日夜晚嚟到都爆滿。

2024-08-06
  • 手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁